Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 12:26   #901
fartuch
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak
Powiesz jaką? Ja się na tym nie znam, a z tego co wiem to Ty masz jakąś konkretną wiedze na ten temat nie chce kupować jakiegoś badziewia

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
ja kupilam, elastyczna z lennylamb. na poczatek. jak sie sprawdzi i naucze sie wiazac to kupie tkana, tak sobie wykombinowalam.
Słyszałam o tej firmie.
Ja nie mam prawka, i tak sobie myślałam, że jak będę chciała iść do sklepu to najwygodniej będzie z chustą, bo tramwaj itp...
Stary 2015-05-08, 12:26   #902
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
ja kupilam, elastyczna z lennylamb. na poczatek. jak sie sprawdzi i naucze sie wiazac to kupie tkana, tak sobie wykombinowalam.

ja tez nie ogarnialam fotelika, adapterow i tego wszystkiego, na koniec stwierdzilismy, ze kupujemy fotelik 0-18 ktorego sie na stelaz nie montuje z zalozenia i juz. jak bedzie potrzeba z dzieckiem zawiezionym gdzies samochodem potem pochodzic z wozkiem to mamy spacerowke parasolke, mamy fotelik od trio ktory na stelaz pasuje (a ktorego w samochodzie nie chce uzywac bo ma niewazna homologacje bo stary jest a poza tym to nie ma dobrych wynikow testow) a tak naprawde, licze na noszenie w chuscie.
My też nie mamy fotelika montowanego w stelaż na stronie naszego producenta są adaptery, ale do fotelików tego samego producenta, a mi się tak nie chce szukać po necie i kombinować

Ja nie widzę problemu w tym, że do bagażnika zapakuję i stelaż, i gondolę. Właśnie po to Tż ma kupić samochód z dużym bagażnikiem

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Eeeeej, chyba mam hemoroidy
czym to sie objawia? Mialam krew w kale

A chusty ja nie kupuje
A nie boli Cię nic? Obserwuj jeszcze

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć,
u mnie dzisiaj na obiad schabowe, młode ziemniaki i mizeria. Tż lubi, a mi wszystko jedno. Strasznie mi obrzydło jedzenie. Najchętniej jadłabym tylko arbuzy. Dzisiaj w nocy śniły mi się sery śmierdziuszki pleśniowe.

Myślałam, że tylko ja nie chcę takiej imprezy
Ostatnio też czytałam na jakiejś stronce, że dziewczyn miały taką zabawę która polegała na rozpuszczeniu batonów i wyłożeniu ich na pampersy. Później każda z zawiązanymi oczami miała rozpoznać smak tych batonów.... Powiem jedno:

kejtiCe
ale miło ze strony Twoich koleżanek, że pomyślały o Was.
Takie coś widziałam kiedyś w filmie.. Nie no, jednak nadal myślę, że one nie wpadną na takie pomysły. Ja akurat nie lubię być w centrum uwagi, ale cieszę się, że wyszły z inicjatywą i pytały się, co mogą kupić.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 12:26   #903
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Oj to chyba moze byc! Ale krew w kale oznacza rożne rzeczy, moze idź do lekarza??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie wiem wlasnie, wczoraj mialam delikatne zatwardzenie. Zjem sliwki suszone i zrobie napar i zobacze jak bedzie.

co do obiadu to mam bitki wolowe od wczoraj wiec dogotuje kasze. A potem idziemy ze znajomymi do knajpy to cos wszamam.

A co do ubranek to ja biore 56 do szpitala, no bo jakie inne? a 62 mam sporo tez
Stary 2015-05-08, 12:27   #904
Princesika
Zakorzenienie

Kejti nie boli, nic nie czulam tylko ta krew
Stary 2015-05-08, 12:29   #905
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
będzie impreza ale osobiście jeszcze nie spotkalam się z tym

jest łóżeczko sprzedający i kurier to demony prędkości siedzę sobie, maluję paznokcie a tu kurier dzwoni ze zaraz będzie a nie miałam jeszcze kasy wybranej, bo tak szybko nie spodziewałam się i musiałam jeszcze do bankomatu biegać
Ja też nie Nigdy nie byłam.

Wowwwwwww, prędkość światła

Cytat:
Industria super wózek! To jest nowa wersja Lupo Comfort na 2015 rok? Jaki to odcień?

Dziewczyny, jaki rozmiar ubranek bierzecie do szpitala? Nam na sr mówili, że 56 to taki standard. Ja nie wiem jakie mam zapakować.
Chyba muszę dokupić chociaż z jedną paczkę body na 62, bo jak tak patrzę na to co mam to może być za mało.
U mnie generalnie nie trzeba brać ubranek, ale na wyjście ubiorę mu pajaca rozmiar 56. Pokażę Tżowi, gdzie są większe ubranka i gdyby już naprawdę ten pajac był za mały, to dowiezie trochę większy.

A te body 62, to możesz dokupić też po porodzie. Jak już sobie z synkiem wyjdziesz na spacerek, to wstąpisz do sklepu może będą jakieś letnie wyprzedaże, to w ogóle super
22.06.2015
Stary 2015-05-08, 12:30   #906
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Póki nic nie boli, nie przeszkadza, itp to nie jest źle
Pilnuj diety,żeby unikać zaparć

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 12:31   #907
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
to może to wcale nie jest to na razie się nie przejmuj, a jak sytuacja się powtórzy, to wtedy będziemy się martwić
22.06.2015
Stary 2015-05-08, 12:36   #908
myboyismine
Zakorzenienie

też do szpitala biorę 56 ewentualnie odłożę gdzięś komplecik 62 gdyby jednak taki był potzrebny, żeby tż nie szukał
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 12:39   #909
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Mm pierogi że szpinakiem... Sama robiłaś? ja robiłam raz do tej pory i chyba tylko dlatego, że nadrobiłam się niesamowicie bo farsz za rzadki mi wyszedł i ciężko się sklejało
A robiłaś z samym szpinakiem? My z mamą zawsze robimy szpinak+ser biały. Ser scala całość
Cytat:
Ja w ogóle nie pije jak sie nie zmuszę

Oj biedna ale sie urządziłas

Ja nie kupuje chusty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam tak samo z tym piciem

Co do chusty- swego czasu byłam bardzo napalona ale jakoś mi przeszło sama nie wiem czy bym korzystała...

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
to może to wcale nie jest to na razie się nie przejmuj, a jak sytuacja się powtórzy, to wtedy będziemy się martwić
Oj lepiej zapobiegać wcześniej ja początkowo zbagatelizowałam a potem miałam masakre

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-05-08, 12:39   #910
masija
Zakorzenienie

Ja biorę 50 i 56 i tak tylko na wyjście.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 12:42   #911
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Industria super wózek! To jest nowa wersja Lupo Comfort na 2015 rok? Jaki to odcień?

Dziewczyny, jaki rozmiar ubranek bierzecie do szpitala? Nam na sr mówili, że 56 to taki standard. Ja nie wiem jakie mam zapakować.
Chyba muszę dokupić chociaż z jedną paczkę body na 62, bo jak tak patrzę na to co mam to może być za mało.
U nas nie trzeba miec ubranek tylko na wyjscie,ale tym zajmie sie moja mama bo nie wiadomo jaka bedzie pogoda
Stary 2015-05-08, 12:45   #912
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
też do szpitala biorę 56 ewentualnie odłożę gdzięś komplecik 62 gdyby jednak taki był potzrebny, żeby tż nie szukał
bo Tż to by przekopał całą szafę i tylko bałągan zrobił

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
A robiłaś z samym szpinakiem? My z mamą zawsze robimy szpinak+ser biały. Ser scala całość

Ja mam tak samo z tym piciem

Co do chusty- swego czasu byłam bardzo napalona ale jakoś mi przeszło sama nie wiem czy bym korzystała...

Oj lepiej zapobiegać wcześniej ja początkowo zbagatelizowałam a potem miałam masakre
No ale nie wiadomo czy to jest to Ja z kolei okropnie się boję hemoroidów. Ogólnie rzadko o tym myślę, ale przeraża mnie wizja tego, że po porodzie sn ewentualne nacięte krocze, hemoroidy, bolące cycki i płaczące dziecko
22.06.2015
Stary 2015-05-08, 12:53   #913
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej

Kciuki za wizyty
Ja się oczywiście około 4 obudziłam na sikanie i nie mogłam zasnąć, więc po chwili byłam głodna także zaliczyłam jeszcze wycieczkę do kuchni. W nocy tak sobie analizowałam, że już nie pamiętam nocy bez wstawania a potem przeanalizowałam, że teraz wstaję raz a jak się mała urodzi to jeden raz raczej nie wystarczy.

Dziewczyny, które zamawiały od Hubi_world dostałyście w prezencie naklejkę i kosmetyczkę? Bo jak wczoraj zobaczyłam te gratisy to aż mi się smutno zrobiło. Nie liczyłam na nic specjalnego ale to co dostałam to jakiś żart
Właśnie czeka na mnie paczka od niego w paczkomacie to zobaczymy czy też dostałam

Cytat:
ja też mam teraz bardzo suchą skóre, szczególnie na nogach i brzuchu
Mi na brzuchu właśnie skóra zrobiła się tłusta, a używam balsamu Ollian na rozstępy
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
też ją chce kupić

naklejke niechcący pogniotłam i wywaliłam z paragonem
a kosmetyczke dostałaś taką plastikową przezroczystą? dla mnie spoko, akurat zmieści mi sie tam taka składana lokówko-suszarka ( bede jak Kejt ) i do szpitala idealna

aaa, a to nasz wózek czasami w zależności od światła ten szary wydaje sie lekko fioletowy, taki kameleon

Fajny

Cytat:
A jakie macie foteliki samochodowe?

my się czaimy nad tym
http://allegro.pl/fotelik-safety-1st...185250789.html

tylko mamy problem jaki wózek do tego dobrać
Ja planuje cybex, na weekend są targi to może coś zakupimy juz

Cytat:
Industria ja dostałam taką w jakże gustowną wężową skórkę i lokówki tam na pewno nie zmieszczę a po naklejce ściennej spodziewałam się czegoś znacznie większego.
Na przewijaku mi się odbiła chyba ta kosmetyczka i się zastanawiam czy nie reklamować bo od wczoraj się nie odgniotła a trochę mnie to denerwuje.
Żebyście wczoraj zobaczyły tżta podczas oglądania laktatora. Mówi do mnie spróbuj czy działa to mu mówię, żeby sobie sam sprawdzał i co sprawdził. Przyłożył sobie do cyca odessał i się wzdrygnął następne próby były już na udzie
No to ci się gratis trafił

Cytat:
Mam ten sam tylko pomarańczowy

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
My jeśli chodzi o fotelik to kupiliśmy cybexa - model aton, ale to była działka TŻ-ta on wybrał
A który model Atoma ?

Cytat:
Co dziś na obiad? Ja wczoraj robiłam spaghetti bolońskie i mi zostało trochę mięsa z sosem i robię to (tylko zamiast fasolki szparagowej daję szparagi)

http://jolkawkuchni.blogspot.com/201...nym-i-nie.html

I do tego sałata z jogurtem naturalnym bo mam tyle sałaty od babci z ogródka, że nie mogę do niczego jej zużyć

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

I sok marchwiowo jabłkowy z sokowirówki zrobię
Ja mam schabowe z kością z młodymi ziemniaczkami i koperkiem i fasolką szparagową zrobiłam tez kompot z rabarbaru

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przeziębienie mnie ogarneło kompletnie, w nocy myślałam że zwariuje. Mam straszny wodnisty katar, w sumie sama woda. Miałam wrażenie że się utopię Dziś od rana to samo. Jutro uczelnia... a wyglądam jak krasnal z bordowym nosem...

Czy któraś z Was kupiła już chustę?
To widzę ze nie tylko mnie przeziębienie dopadło, mnie już meczy trzeci dzień i końca nie widać

Cytat:

Byłam ostatnio oglądać szpital na Kamienskiego i kazał wziąć ciuszki na dwie doby dla dziecka plus na wyjście i najlepiej w rozmiarze 56 jak będę już donoszona

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

A i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2015-05-08, 12:54   #914
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Właśnie czeka na mnie paczka od niego w paczkomacie to zobaczymy czy też dostałam

Mi na brzuchu właśnie skóra zrobiła się tłusta, a używam balsamu Ollian na rozstępy

Fajny

Ja planuje cybex, na weekend są targi to może coś zakupimy juz

No to ci się gratis trafił

Mam ten sam tylko pomarańczowy

A który model Atoma ?

Ja mam schabowe z kością z młodymi ziemniaczkami i koperkiem i fasolką szparagową zrobiłam tez kompot z rabarbaru

To widzę ze nie tylko mnie przeziębienie dopadło, mnie już meczy trzeci dzień i końca nie widać

Byłam ostatnio oglądać szpital na Kamienskiego i kazał wziąć ciuszki na dwie doby dla dziecka plus na wyjście i najlepiej w rozmiarze 56 jak będę już donoszona

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

A i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
mieszkałam 2 lata na Torowej to na przeciwko szpitala takie małe bloki nowe
Stary 2015-05-08, 13:02   #915
Marei
Zakorzenienie

Industria śliczny wózek! Ciekawy kolor, tak się mieni

My kupiliśmy fotelik z wózkiem, dużo taniej wyszło. Mamy maxi cosi cabrio fix.

Szuuu mój tz nie lubi szparagów, a ja uwielbiam. Dlatego w niedzielę idziemy na obiad do restauracji, ja na szparagi a on niech sobie bierze co chce innego
A co do soków, w budynku do którego chodzę na sr i na akupunkture jest fruchtrausch, knajpka gdzie robią soki i przeróżne koltajle ze świeżych owoców... jej zawsze się skuszę na jakiś, ostatnio mój ulubiony jest ze szpinakiem, winogronami, sokiem jabłkowym i czymś tam jeszcze. Pyyycha

Fartuch ja mam chustę, fidella. Bardzo mało znana firma, ale jakościowo dobre i była bardzo przeceniona na później mam manduca.

Prawie spakowalam torbę do szpitala. Uff... mam nadzieję jednak, że parę tygodni sobie poleży w szafie ))

Aaa co do kosmetyków w kąpieli. Myślałam, że daje się mleczko do kąpieli a po kąpieli dziecko smaruje oliwką- tak widziałam u koleżanki. Dlatego zdziwiłam się, że powinno być czystą wodą bez mleczka bez mydła i po kąpieli też nic.... ale do kąpieli chyba kupię olejek migdałowy zamiast oliwki.
Stary 2015-05-08, 13:06   #916
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie też z serem robiłam, tylko że szpinak miałam mrożony i chyba go za słabo odparowałam.. Musze się wkoncu zmobilizować i zrobić drugie podejście, bo s sunie pyszne były
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 13:10   #917
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
mieszkałam 2 lata na Torowej to na przeciwko szpitala takie małe bloki nowe
Ja mieszkam we Wrocławiu nie cały rok i zawsze liczę na tż jak mam gdzieś pojawić
Stary 2015-05-08, 13:10   #918
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też z serem robiłam, tylko że szpinak miałam mrożony i chyba go za słabo odparowałam.. Musze się wkoncu zmobilizować i zrobić drugie podejście, bo s sunie pyszne były
Ja podduszam szpinak na patelni z czosnkiem

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-05-08, 13:22   #919
Marei
Zakorzenienie

Pierogi... jesteście okrutne! Już jestem głodna
Stary 2015-05-08, 13:23   #920
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Pierogi... jesteście okrutne! Już jestem głodna
Ja mam tak z Nimi codziennie!!!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 13:37   #921
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Ja mam tak z Nimi codziennie!!!
tu nie kupię nawet mrożonych (( chyba, że sama ulepie. A tak mi się chce od tygodnia ruskich... w Katowicach w złotym ośle czy jak mu tam, na drugiej randce z tz, jedliśmy naleśnika z nadzieniem do ruskich. Pyyycha. Może zrobię w weekend ze szpinakiem?

Ja chcę pierogi nie chce mi się lepić

Zazwyczaj szpinak robię jako sos. Gotuję w małej ilości wody, minimalnej. Dodaję czosnek, sól, pieprz i blenduję. odparowuję trochę wody, dodaję łyżkę masła. Przepis babci, chociaż ona dodawała zamiast samego mała cebulkę na maśle zeszkloną.

Idę coś zjeść
Stary 2015-05-08, 13:38   #922
201710041131
Konto usunięte

Marei, mój jeszcze nie wie czy lubi

Chciałam podziękować dziewczynom, które zachwalały irobota! Macie u mnie Najlepszy zakup
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 13:41   #923
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
tu nie kupię nawet mrożonych (( chyba, że sama ulepie. A tak mi się chce od tygodnia ruskich... w Katowicach w złotym ośle czy jak mu tam, na drugiej randce z tz, jedliśmy naleśnika z nadzieniem do ruskich. Pyyycha. Może zrobię w weekend ze szpinakiem?

Ja chcę pierogi nie chce mi się lepić

Ruskie me ulubione!! Jak nachodzi ochota to i o 23 mogę lepić w sumie nawet sprawnie mi to idzie, a jak tz jest w domciu to robimy razem, on ciasto a ja lepie, więc rach ciach i po robocie.
Stary 2015-05-08, 13:41   #924
justi699
Zakorzenienie

a ja bym zjadła placków ziemniaczanych

tylko nie chce mi się ziemniaków trzeć muszę zainwestować w jakąś elektryczną maszynkę do tarcia ziemniaków istnieje w ogóle coś takiego?

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-05-08, 13:45   #925
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei, mój jeszcze nie wie czy lubi

Chciałam podziękować dziewczynom, które zachwalały irobota! Macie u mnie iwo: Najlepszy zakup

Mój tak wybredny, że jak mu coś nie smakuje to nie zje i robi minę męczennika, że głodny :/ ale tak się może dwa razy zdarzyło, bo wtedy za te fochy jest kłótnia

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

tylko nie chce mi się ziemniaków trzeć muszę zainwestować w jakąś elektryczną maszynkę do tarcia ziemniaków istnieje w ogóle coś takiego?
My mamy robota kuchennego.
A moja babcia miała sokowirowke wyciskała sok a potem łączyła miąższ z sokiem, z taką ilością jaka była odpowiednia. Niezły miała patent.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Ruskie me ulubione!! Jak nachodzi ochota to i o 23 mogę lepić w sumie nawet sprawnie mi to idzie, a jak tz jest w domciu to robimy razem, on ciasto a ja lepie, więc rach ciach i po robocie.
Kurczaczek może go w weekend namówię... smaka tylko robicie
Stary 2015-05-08, 13:47   #926
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Jest zwykla maszynka do miecha z wymiennymi wkladkami,do szatkowania,tarcia,mielen ia
Stary 2015-05-08, 13:50   #927
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

O bosz placki też uwielbiam... Ze śmietaną
.. Omnommm
Ja mam do blendera taki pojemnik jak do robota kuchennego i tam mam różne nakładki to tarcia i szatkowania. Na zwykłej tarce to się zjechać idzie i paznokcie stracić
Stary 2015-05-08, 13:51   #928
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Powiesz jaką? Ja się na tym nie znam, a z tego co wiem to Ty masz jakąś konkretną wiedze na ten temat nie chce kupować jakiegoś badziewia
Tkana, skosno-krzyzowa z bambusem, lenny lamb. Rozmiar chyba najbardziej uniwersalny - M, 4,6m. Rozwazalam jeszcze tkana z little frog albo natibaby, tez polecane firmy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:00   #929
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Myślałam, że tylko ja nie chcę takiej imprezy
Ostatnio też czytałam na jakiejś stronce, że dziewczyn miały taką zabawę która polegała na rozpuszczeniu batonów i wyłożeniu ich na pampersy. Później każda z zawiązanymi oczami miała rozpoznać smak tych batonów.... Powiem jedno:

kejtiCe
ale miło ze strony Twoich koleżanek, że pomyślały o Was.
O to co czytałam nie było aż tak brutalne to z pampersem to masakra
Do tego jeszcze dołozyć torta https://mamotoja.pl/najgorsze-torty-...3214,r3p3.html
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:03   #930
masija
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam:lov e:
Cytat:
O bosz placki też uwielbiam... Ze śmietaną
.. Omnommm
Ja mam do blendera taki pojemnik jak do robota kuchennego i tam mam różne nakładki to tarcia i szatkowania. Na zwykłej tarce to się zjechać idzie i paznokcie stracić
Albo z sosem grzybowym mmmm

Właśnie wciągnęłam świderka z Lidla-uwielbiam

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości