Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 22:17   #3061
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Myszka ty w tym swoim podpisie masz 9 tydz

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Ja 3/4 ciuchow mam z olx ,, oddam za darmo"
Ona chce być zawsze w ciąży Zatrzymała się

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 22:38   #3062
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale ja ich nie chcę, bo ja chcę kupować te http://sklep.rossnet.pl/Produkt/Tami...7023,1662,6081

A kartę już wyrobiłam i mam i tylko czekam, aż się wybiorę do rossmanna

Po prostu się dziwiłam, że szwagierka te z pampersa kupuje akurat w rossku, bo ich nie spotkałam jeszcze w 6paku

A co do pralki no to w takim układzie jeden proszek mi zostanie i tak - ten do uzdatniania pralki czy jak to się tam nazywa i zmiękczania wody

Tym sposobem moja mama miała 3 cesarki Ale jedną to bardziej z racji wieku też, tą ostatnią.

Ja właśnie wolę kupować rzeczy do domu, jak prawdziwa "kura domowa" płyn mam do czarnego, a do kolorów kapsułki, ale mi się to nawet opłaca, 38 kapsułek za 28zł i oszczędzam przy nich na płynie do płukania.

Ja też tak mam, przy ubrankach używanych. To jest jakiś cud, jak mi się spodoba coś używanego w necie. Albo ja jestem jakaś dziwna, albo ludzie takie zdjęcia wstawiają, że mi się te ciuchy wydają takie sprane, "ściuchane" i brzydkie... Z nowymi już nie mam takiego problemu, ewentualnie z ceną

Ja bym może i myła wodą, nawet o tym myślałam, ale to nie dość, że przegotowana woda, to najlepiej żeby nie była zimna chusteczki mi się wydają szybsze po prostu - wyjmuję, wycieram i już. Ale wiadomo, jak kto woli Może i mi się odwidzi i zechcę myć

Współczuję strasznie... Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie żyła jak najdłużej, a nóż stanie się jakiś cud i mała przeżyje długo... Szkoda mi bardzo takiego maluszka, ale przynajmniej zobaczyła się z rodzicami, rodzice wiedzą jak wygląda i w ogóle...

A ja mam kochanego tż, chciałam co prawda energetyka, ale mi się odwidziało (zdrowy rozsądek - jednak już wolę łyk piwa niż puszkę tej chemii), w rezultacie mam warkę 0,0%

Fajny sklad tych chusteczek, ale jakosciowo slabsze od wspomnianych Huggiessow. U nas sie totalnie nie sprawdzily - suche scierki
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 22:39   #3063
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka ty w tym swoim podpisie masz 9 tydz

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Ja 3/4 ciuchow mam z olx ,, oddam za darmo"

Wiem, ze podpis stary
ale ja zawsze na fonie i nie mam kiedy zmienic

No ja za ubrankami tez zerkam na olxa, ale teraz dopiero bede kompletowac, moze cos upoluję

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ona chce być zawsze w ciąży Zatrzymała się

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 22:40   #3064
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dla was ciąża trwa, "aż 9 miesiecy", czy "tylko 9 miesiecy"?

Az, az 10mscy ;-) (u mnie liczone jako ksiezycowe)
Stary 2015-05-08, 23:15   #3065
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nic mi nie mów, poszłam z małą na plac zabaw, oczzywiście nie posiedzę, bo plac tak zrobiony, że podejście na ślizgawkę strome i bez poręczy po 5 min wracaliśmy do domu bo nie mogłam ustać męczę się jak 100 letnia babcia.

Zgaga
Ja też się męczę ale bardziej przy zmianach pozycji i wstawaniu, bo mnie pieruńsko boli krzyż. Tż mi masuje codziennie, spaceruję i cuduję, ale nic nie pomaga. A zgagę miałam ostatnie kilka dni, ale taką do wytrzymania i pewnie przez ostre jedzenie. Oczywiście irytujący tekst mojej mamy- idź na spacer to ci przejdzie
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Skąd wy macie takie newsy, czytacie wątki wszystkich miesięcy?
Też się nad tym zastanawiałam ja weszłam kilka razy, ale nigdy nie trafiłam na nic ciekawego

Cytat:
Ja mam swój ulubiony "lenor - żółty". Ja pomimo, że kilka razy miałam w Polsce kapsułki ( mama przyjechala na wakacje i mi przywiozła) to i tak używam płynu do płukania.
Moja mama też używa płynu, ale ja użyłam bez i stwierdziłam, że zapach jest identyczny, pranie tak samo miękkie, więc bez sensu lać płyn. Ale będę go używać tylko teraz kupię jakiś dziecięcy, żebyśmy wszyscy korzystali z jednego. No i niestety obecne kapsułki mogą uczulać, więc prać w nich rzeczy małej nie będę.

Cytat:
U mnie pół na pół. Pierwszy trymestr to było aż, teraz jak tak sobie pomyślę, że jeszcze niedawno miałam 2 kreski, a już 5 miesiąc, to tylko. Ale znów jak myślę, że jeszcze do porodu tyle czasu, to znów aż
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Fajny sklad tych chusteczek, ale jakosciowo slabsze od wspomnianych Huggiessow. U nas sie totalnie nie sprawdzily - suche scierki
Zobaczę a ponoć jak się trzyma opakowanie spodem do góry to jakoś lepiej trzymają wilgoć na jakimś forum przeczytałam, że tak sobie kobieta radziła z wysychającymi.

Znów mam zdjęcia ciuszków do kupienia, ale się zastanawiam. Wydaje mi się, że używane ciuchy powinny być dużo tańsze od nowych i przez to dużo mam na myśli co najmniej połowę ceny, czy się mylę?
Kurcze jak ja bym chciała mieć zmysł do kupowania używek. Nowe to wyszperam wszystko i to w dobrej cenie, dla każdego za to np w lumpkach NIC nigdy nie wypatrzę, raz mi się udało koszulę tż kupić i koniec moich sukcesów, wszystko musi mi mama wyszukiwać.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 23:58   #3066
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ja też się męczę ale bardziej przy zmianach pozycji i wstawaniu, bo mnie pieruńsko boli krzyż. Tż mi masuje codziennie, spaceruję i cuduję, ale nic nie pomaga. A zgagę miałam ostatnie kilka dni, ale taką do wytrzymania i pewnie przez ostre jedzenie. Oczywiście irytujący tekst mojej mamy- idź na spacer to ci przejdzie
Mi na ból pleców pomógł kojec motherhood. Naprawdę jest o niebo lepiej
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 00:04   #3067
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mi na ból pleców pomógł kojec motherhood. Naprawdę jest o niebo lepiej
No niestety nie skorzystam, szkoda mi kasy a już poduszkę do karmienia mam tylko że ja łóżko mam wygodne i śpi mi się też wygodnie, ale niewygodnie mi się wstaje jak siedzę i podnosi. A tej poduszki przecież w krzyż bym sobie nie wsadziła i tak

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-09, 00:40   #3068
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Też się nad tym zastanawiałam ja weszłam kilka razy, ale nigdy nie trafiłam na nic ciekawego

Moja mama też używa płynu, ale ja użyłam bez i stwierdziłam, że zapach jest identyczny, pranie tak samo miękkie, więc bez sensu lać płyn. Ale będę go używać tylko teraz kupię jakiś dziecięcy, żebyśmy wszyscy korzystali z jednego. No i niestety obecne kapsułki mogą uczulać, więc prać w nich rzeczy małej nie będę.

U mnie pół na pół. Pierwszy trymestr to było aż, teraz jak tak sobie pomyślę, że jeszcze niedawno miałam 2 kreski, a już 5 miesiąc, to tylko. Ale znów jak myślę, że jeszcze do porodu tyle czasu, to znów aż

Zobaczę a ponoć jak się trzyma opakowanie spodem do góry to jakoś lepiej trzymają wilgoć na jakimś forum przeczytałam, że tak sobie kobieta radziła z wysychającymi.

Znów mam zdjęcia ciuszków do kupienia, ale się zastanawiam. Wydaje mi się, że używane ciuchy powinny być dużo tańsze od nowych i przez to dużo mam na myśli co najmniej połowę ceny, czy się mylę?
Kurcze jak ja bym chciała mieć zmysł do kupowania używek. Nowe to wyszperam wszystko i to w dobrej cenie, dla każdego za to np w lumpkach NIC nigdy nie wypatrzę, raz mi się udało koszulę tż kupić i koniec moich sukcesów, wszystko musi mi mama wyszukiwać.

One nie wysychaly (ja mam zapiecie zabezpieczajace i zawsze przyklejam do nowego opakowania chusteczek), one z gruntu byly suche. Bylam nawet rekalmowac, ale dowiedzialam sie, ze to swieza partia. Takze moze u Ty trafisz na lepsze

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
No niestety nie skorzystam, szkoda mi kasy a już poduszkę do karmienia mam tylko że ja łóżko mam wygodne i śpi mi się też wygodnie, ale niewygodnie mi się wstaje jak siedzę i podnosi. A tej poduszki przecież w krzyż bym sobie nie wsadziła i tak

Na bol krzyza polecam robic koci grzbiet. Czy bolal Cie krzyz przy okresie? Mnie bolal przy okresie, pozniej w ciazy a podczas porodu nie poczulam ani jednego skurczu, bo wszystko szlo z krzyza. Teraz z lekarzem i poloznymi robie wszystko, zeby nie dopuscic do powtorki z rozrywki. A z lozka fajnie sie wstaje przetaczajac sie na jeden z bokow i pozniej podpierajac po kolei rekoma. Ja jeszcze tylko szukam patentu jak pozniej z podlogi sie podniesc
Stary 2015-05-09, 07:00   #3069
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość

Kurde, opryszczka mi się robi z lewej strony na górze
Smaruje wódka żeby dalej nie poszła :/
Ehhh, jeszcze tego mi brakuje :/
W biodrze prawym mnie boli jak chodzę i do tego jeszcze to
Dopiero nadrabiamy wątek i widzę że ważny temat. Opryszczkę koniecznie trzeba zgłosić lekarzowi w ciąży. Ja noe wiedziałam - pierwszy gin ktory był dziwny mówił że to nic takiego.
Teraz po kilku konsultacjach wiem, że jak chociaż raz jest w ciąży to od 30 lub 36 ty trzeba brać cały czas hebrajski w tabletkach. Tylko uciekł mi teraz dokładny tydzień a nie mam przy sobie notesu.
Stary 2015-05-09, 07:13   #3070
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dopiero nadrabiamy wątek i widzę że ważny temat. Opryszczkę koniecznie trzeba zgłosić lekarzowi w ciąży. Ja noe wiedziałam - pierwszy gin ktory był dziwny mówił że to nic takiego.
Teraz po kilku konsultacjach wiem, że jak chociaż raz jest w ciąży to od 30 lub 36 ty trzeba brać cały czas hebrajski w tabletkach. Tylko uciekł mi teraz dokładny tydzień a nie mam przy sobie notesu.
Gdy ma się ją po raz pierwszy, to tak wiem.. ale u mnie opryszczka to norma co jakiś czas..

Aaa i pasta do zębów pomogła opuchnięte tylko troszeczkę i nie rozchodzi się

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 08:02   #3071
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czasami zaglądam na wątek bieżącego miesiąca, na 1. stronę, żeby zobaczyć czy są opisy porodów przeczytam jeden czy dwa i tyle.

Ja myślę, że ciąża na początku leciała szybciej, bo... o niej nie wiedziałam skoro moja ciąża jest liczona od ostatniej miesiączki, czyli od 11 grudnia, a ja się o niej dowiedziałam pod koniec stycznia, to było już za mną 8 tygodni. Czyli 8 tygodni minęło mi w nieświadomości. A potem to już liczenie każdego tygodnia, więc się ciągnie

Moja mama mi nie pozwala nic kupować dla dziecka. Mam ze wszystkim czekać, aż do niej przylecę i kupimy w UK no fajnie, ale mnie aż ciągnie do tego

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-05-09 o 08:04
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 08:16   #3072
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Gdy ma się ją po raz pierwszy, to tak wiem.. ale u mnie opryszczka to norma co jakiś czas..

Aaa i pasta do zębów pomogła opuchnięte tylko troszeczkę i nie rozchodzi się
i pomyśleć, że z tą pastą to jeden z najtańszych sposobów i na mnie jedyny skuteczny.
Co do zgłaszania ginowi, to nie wiem, bo w ciąży (odpukać) jej nie miałam. Ale wiem, że trzeba uważać, bo oprycha to oznaka osłabienia organizmu, plus wirus oprychy.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 08:26   #3073
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
i pomyśleć, że z tą pastą to jeden z najtańszych sposobów i na mnie jedyny skuteczny.
Co do zgłaszania ginowi, to nie wiem, bo w ciąży (odpukać) jej nie miałam. Ale wiem, że trzeba uważać, bo oprycha to oznaka osłabienia organizmu, plus wirus oprychy.
No tak, u mnie występuje tak ze dwa razy do roku.. ale to łagodna wersja była w porównaniu do tych poprzednich!

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-09, 08:50   #3074
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, u mnie występuje tak ze dwa razy do roku.. ale to łagodna wersja była w porównaniu do tych poprzednich!
mimo, że łagodna wersja uważaj na siebie, a właściwie na was

a co do długości ciąży, to mi ona leci bardzo szybko, te tygodnie strzelają w tempie błyskawicznym, choć mam wrażenie, że Bianeczce lecą jeszcze szybciej
ale jak mam taki wieczór i noc jak ta co była, że mam wrażenie, że bolą mnie biodra, że ułożyć się nie mogę. To nawet cieszę się, że ciąża tak szybko mija. Przeraża mnie końcówka, bo skoro teraz tak bardzo bolą biodra, to wolę nie myśleć, co będzie z wielkim brzuchem
żeby nie było, że tylko narzekam, to w nocy były też przyjemne chwile, jak ten mój mały człowieczek dawał mi znać, że tam jest. Śmieszne jak stuka chwilę gdzieś po boku, by posmyrać mnie przy pępku i stuknąć w drugi bok
Stary 2015-05-09, 08:51   #3075
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ile kosztuje w Polsce ten materacyk - kokos -gryka?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-09, 08:54   #3076
meryy82
Zakorzenienie

aaa ten poród na wrześniówkach odwołany nawet i dobrze, bo dla tego maluszka jeszcze trochę za wcześnie, niech posiedzi bezpiecznie w brzuszku.
Ale za chwilę pewnie czerwcowe mamy ruszą, bo widziałam, że tam już sporo mam ma już ciąże prawie donoszone.

I jak u nas takie poruszenie, przy czerwcowych mamach, to co będzie jak lipcowe mamy zaczną się sypać a jak sierpniowe ruszą ??
Stary 2015-05-09, 08:56   #3077
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
aaa ten poród na wrześniówkach odwołany nawet i dobrze, bo dla tego maluszka jeszcze trochę za wcześnie, niech posiedzi bezpiecznie w brzuszku.
Ale za chwilę pewnie czerwcowe mamy ruszą, bo widziałam, że tam już sporo mam ma już ciąże prawie donoszone.

I jak u nas takie poruszenie, przy czerwcowych mamach, to co będzie jak lipcowe mamy zaczną się sypać a jak sierpniowe ruszą ??
Ja jestem ciekawa która prędzej u nas urodzi hehe.
I to wcale nie muszą być dziewczyny z TP na koniec sierpnia :P

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-09, 08:57   #3078
misiskuku
Zadomowienie

Dzień dobry!
Nie wyspałam się. Tż pojechał na polowanie, miał wrócić o 22.00, budzę się po północy, a jego nie ma. No to się zdenerwowałam, napisałam mu sms, a on nie odpisuje (a zawsze pisał, że wraca albo, że coś upolował i się zejdzie). Za chwilę słyszę jego głos w garażu bo wrócił i gadał z kolegą. Brrr!!!! Dostał taki opierdziel za stresowanie mnie, że długo przepraszał i w ramach przeprosin wymasował stópki

Jadę zaraz do rodziców, bo wyjechali na weekend a ja z bratem (on ma chodzić na spacery), a ja dawać jeść i się bawić z psami

Dziewczyny, które się orientują niech doradzą. Tż obiecał mi na urodziny wizytę u kosmetyczki - mam zanieczyszczaną twarz (pory, zaskórniki itp.) + trochę śladów na brodzie po wcześniejszych atakach. Czy jest sens zrobić teraz mikrodemabrazję (bo w ciąży można) czy sobie odpuścić? Niech ktoś mądry doradzi.
Stary 2015-05-09, 08:58   #3079
201701300931
Konto usunięte

Mnie przeraża temperatura w ciąży. Zawsze byłam zmarźlak, przez pół ciąży potrafiłam siedzieć pod trzema kocami i mi było ciągle zimno. Teraz mi się przestawiło i zaczyna mi być gorąco. Po domu chodzę w samej koszulce. Nie poznaję siebie. I nie wiem jak to będzie latem...

Dzisiaj jedziemy do jakiegoś sklepu dzieciowego, bo niby mają targi i może w końcu uda się zacząć kompletować wyprawkę...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-09, 09:01   #3080
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nie wyspałam się. Tż pojechał na polowanie, miał wrócić o 22.00, budzę się po północy, a jego nie ma. No to się zdenerwowałam, napisałam mu sms, a on nie odpisuje (a zawsze pisał, że wraca albo, że coś upolował i się zejdzie). Za chwilę słyszę jego głos w garażu bo wrócił i gadał z kolegą. Brrr!!!! Dostał taki opierdziel za stresowanie mnie, że długo przepraszał i w ramach przeprosin wymasował stópki

Jadę zaraz do rodziców, bo wyjechali na weekend a ja z bratem (on ma chodzić na spacery), a ja dawać jeść i się bawić z psami

Dziewczyny, które się orientują niech doradzą. Tż obiecał mi na urodziny wizytę u kosmetyczki - mam zanieczyszczaną twarz (pory, zaskórniki itp.) + trochę śladów na brodzie po wcześniejszych atakach. Czy jest sens zrobić teraz mikrodemabrazję (bo w ciąży można) czy sobie odpuścić? Niech ktoś mądry doradzi.
Ja bym odradziła. Kilka zabiegów potrzebne jest do 'wyczyszczenia" skóry. Wolałabym iść do kosmetyczki jak dziecko się urodzi. Któryś weekend np. Przynajmniej jest wymówka, żeby tż zostawic samego z dzieckiem i jeszcze odpocząć. Ja wybralam sobie prezent urodzinowy - USG 4D.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 09:05   #3081
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Powiedz mi, tak z ciekawości, nie przeszkadza ci, że twój facet poluje?
Stary 2015-05-09, 09:10   #3082
czarownica_tea
Zakorzenienie

Misiskuku- ja robiłam miesiąc temu oczyszczanie kwasami. Pomogło na 2-3 dni. A teraz znow syf na syfie. Chyba lepiej po ciazy robić

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 09:25   #3083
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem ciekawa która prędzej u nas urodzi hehe.
I to wcale nie muszą być dziewczyny z TP na koniec sierpnia :P
lepiej, żeby żadna nie wpychała się w kolejkę
a ja się zastanawiam kto zamknie listę. Pomyśleć, że jeszcze trochę (bo juz bliżej niż dalej) i przenosimy się na odchowalnię :szok:
choć troche nie umiem sobie wyobrazić jak będziemy pisać na wizazu gdy trzeba będzie zajmować się małym ssakiem

Cytat:
Dzień dobry!

ja bym się bała w ciąży robić takie zabiegi, bo moja cera, skóra jest inna niż ta przed ciążą, do tego przez zmiany jakie dokonują hormony nie wiadomo jak skóra zareaguje.
Może lepiej jakiś zabieg mniej inwazyjny, regeneracja? algi?
Stary 2015-05-09, 09:50   #3084
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Powiedz mi, tak z ciekawości, nie przeszkadza ci, że twój facet poluje?
a dlaczego miałoby mi to przeszkadzać? Wiem, że poluje z zachowaniem wszystkich standardów bezpieczeństwa z poszanowaniem etyki i tradycji myśliwskiej. Miał ten temat tak mocno tłuczony podczas kursu, cały czas jest obserwowany przez brać łowiecką (czy nie dochodzi do żadnych nieprawidłowości itp.), że naprawdę ma to wszystko mocno zakodowane w głowie.
Szkody jakie wyrządza zwierzyna są bardzo duże (głośno było ostatnio w TV nawet) więc nie dziwi mnie to, że zbyt duże "nadwyżki" zwierzyny trzeba się po prostu "pozbyć". U niego w rewirze raczej jest brak i ciężko czasem upolować. Rzadko poluje na sarny (te zwierzątka akurat lubię), ale dzików mi jakoś nie szkoda.. Przypadki jakie słyszy się w TV o myśliwym, którzy np. zastrzelił psa to skrajność, postępiana przez Koła Łowieckie (wydalenie z koła). To naprawdę nie jest tak, że bierze broń i robi co mu się podoba. Musi trzymać się regulaminu polowań. A dostać się do Koła Łowieckiego też nie jest łatwo (staż roczny, egzamin pisemny, ustny, psychotesty). Bałam się tego na początku, gdy naprawdę jeszcze nie znałam tematu

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Eh no właśnie mi też co chwila coś wyskakuje i myślałam, że może jakiś zabieg pomoże. Ale jak ma pomóc na 3 dni to szkoda teraz kasy. Faktycznie lepiej pójść po ciąży.
Stary 2015-05-09, 10:11   #3085
ridja devojka
Zakorzenienie

Często czytam artykuły, jak myśliwi, właśnie zarejestrowani i należący do stowarzyszeń (nie żadna samowolka i kłusownicy) robią rzeczy bardzo nieetyczne, i wręcz fotografują się i uśmiechają, oczywiście w towarzystwie małych dzieci. Mnie przechodzą ciarki. Oczywiście nic twojemu facetowi nie zarzucam, wiem że nie wszyscy tacy są jestem tylko ciekawa jak to jest być z facetem, którego hobby jest zabijanie, nie mieści mi się to w głowie.
Stary 2015-05-09, 10:11   #3086
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Dzień dobry!

.
o matko twoj facet morduje niewinne zwierzęta.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-05-09 o 10:49
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 10:24   #3087
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Chyba Ci się źle zacytowało
Stary 2015-05-09, 11:00   #3088
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Chyba Ci się źle zacytowało
bardzo źle

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Często czytam artykuły, jak myśliwi, właśnie zarejestrowani i należący do stowarzyszeń (nie żadna samowolka i kłusownicy) robią rzeczy bardzo nieetyczne, i wręcz fotografują się i uśmiechają, oczywiście w towarzystwie małych dzieci. Mnie przechodzą ciarki. Oczywiście nic twojemu facetowi nie zarzucam, wiem że nie wszyscy tacy są jestem tylko ciekawa jak to jest być z facetem, którego hobby jest zabijanie, nie mieści mi się to w głowie.
ostatnio oglądałam myśliwych tresujących swoje psy na lisie, lis oczywiście odpowiednio zraniony by nie mogł zbytnio uciekać.
na szczęscie znalazła się na miejscu kobieta z fundacji która nie mogła patrzeć na to bestialstwo i wyrwała tego liska z paszczy 5 psów i uciekła z nim z płaczem, lisek przezył pewnie na jego miejsce wskoczyło już pare innych.
no ale zdjęcia patroszonych zwierząt, wyjmowanych młodych z brzucha matki i chwalenie się tym na zdjęciach
napuszczanie psów na postrzelone już jelenie, żeby sobie pogryzły ..

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
, że zbyt duże "nadwyżki" zwierzyny trzeba się po prostu "pozbyć".

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

.
a nikt nie pomyśli o tym że to MY ludzie zajmujemy lasy łąki i inne ich terytorie przeganiając je na mniejszy obszar i wtedy robi sie "nadwyżka" zwirzyny na terenie i trzeba ją odstrzelić, szkoda ze ludzi nie odstrzeliwują jak zajmują terytorium zwierząt.

wymianki
Stary 2015-05-09, 11:12   #3089
grita
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj jak pojechałam oddać zlecenia i przy okazji zapisać się do szkoły rodzenia, to wracając poczułam ciężar brzuszka, jeszcze duży nie jest, ale zrobiło się gorąco i w dodatku oczywiście trafiłam na spory ruch. Marzyłam o wolnym miejscu, ale gdzie tam, w dodatku ludzie gapili się na mój brzuch i i nam mnie jak na ufoludka, ale nikt nie ustąpił miejsca. I to większości młodzi faceci...
Mnie też już brzuszek mega ciąży, szczególnie jak jest gorąco na dworze... Jak jestem gdzieś na placu zabaw czy coś to naprawdę czasem juz brakuje sił. Trochę się obawiam lata, bo z małym dzieckiem nie będę się chować w domu całe dnie i leżeć, trzeba się będzie ruszyć. No nic, nie my pierwsze i nie ostatnie..

Cytat:
Aż, stanowczo Chociaż gdyby to było krócej to pewnie byłoby za mało czasu, żeby tak fizycznie i psychicznie sie przygotować do pojawienia się małego czlowieczka na świecie Myślę, że natura wie co robi dając nam te 9 mcy...

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz mówił, że tylko pierwotne zakażenie albo opryszczka genitalna są niebezpieczne i bezwzględnie trzeba brać leki.
Mnie też się pojawia opryszczka co jakiś czas, jestem nosicielem wirusa i przy osłabieniu organizmu czy spadku odporności zawsze mi się to cholerstwo pojawia W takiej sytuacji leków nie trzeba przyjmować.

Cytat:
mimo, że łagodna wersja uważaj na siebie, a właściwie na was

a co do długości ciąży, to mi ona leci bardzo szybko, te tygodnie strzelają w tempie błyskawicznym, choć mam wrażenie, że Bianeczce lecą jeszcze szybciej
ale jak mam taki wieczór i noc jak ta co była, że mam wrażenie, że bolą mnie biodra, że ułożyć się nie mogę. To nawet cieszę się, że ciąża tak szybko mija. Przeraża mnie końcówka, bo skoro teraz tak bardzo bolą biodra, to wolę nie myśleć, co będzie z wielkim brzuchem
żeby nie było, że tylko narzekam, to w nocy były też przyjemne chwile, jak ten mój mały człowieczek dawał mi znać, że tam jest. Śmieszne jak stuka chwilę gdzieś po boku, by posmyrać mnie przy pępku i stuknąć w drugi bok
Mnie też dziś w nocy okropnie bolały biodra

Cytat:
Dzień dobry!

Nie wiem jaką masz cerę, pogorszyła Ci się w ciąży czy wrecz przeciwnie? Ja też mam niestety tendencję do zanieczyszczania, regularnie chodzę do kosmetyczki na czyszczenie, jak mam kasę to robię też czasem kwasy lub właśnie mikrodermabrazję. U mnie efekt jest fajny i niedługo też się wybieram
Ale u mnie cera w ciąży się bardzo poprawia, i ten efekt zabiegów utrzymuje się dużo dłużej, bo nie ma tyle syfków co zawsze.
Myślę że zadbać o cerę zawsze warto, szczególnie na wiosnę

Cytat:
Wiesz akzi, niby to rzeczywiście jest mordowanie i jakoś nieszczególnie mnie kręci wizja polowań, ale czym to się różni od hodowania zwierząt i mordowania ich na mięso dla nas? Nawet te hodowane dłużej cierpią w za ciasnych klatkach, bez dostępu do powietrza, siedząc w własnych odchodach...
Jeśli polowania dokonywane są w humanitarny sposób, bez niepotrzebnego bestialstwa i męczenia zwierząt, to ja nie widzę w tym aż tak znaczącej różnicy, żeby nazywać kogoś mordercą niewinnych zwierząt.
Każdy z nas kupując mięso staje się poniekąd również mordercą niewinnych świnek czy kurek... Jak się obejrzy dokument w jakich warunkach są hodowane, transportowane i zabijane te zwierzęta to się serce ściska.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Nic mi nie mów, poszłam z małą na plac zabaw, oczzywiście nie posiedzę, bo plac tak zrobiony, że podejście na ślizgawkę strome i bez poręczy po 5 min wracaliśmy do domu bo nie mogłam ustać męczę się jak 100 letnia babcia.

Zgaga
Och, też to uwielbiam Albo dojście do ślizgawki po takich ruchomych kłodach, które są oczywiście wysoko, więc dziecko trzeba ciągle pilnować. Ja na placach jeszcze daję radę, chociaż wybieram te, które są bardziej po 3-latke, z poręczami, itd., żebym mogła co jakiś czas sobie siąść i odsapnąć
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 11:16   #3090
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

nie wiem jqak można nazwac coś takiego hobby

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości