|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Anutka
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Jesteście kochane
Dziękuję ![]() Jestem raczej za wyjściem, może dlatego że czuje się dobrze i nic się nie dzieje. Dwie lekarki i położna nieoficjalnie zasugerowały mi wyjście. Ale wiadomo, że to moja odpowiedzialność i decyzja. Ten szpital wybrałam ze względu na najlepszą opiekę nad dzieckiem, bo tak naprawdę mam u siebie szpital 1 minute od domu. Tylko tam nie mam swojego lekarza i boję się, że mnie oleja no i nie ma zzo :/
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Przygarniecie mnie kobietki? Jestem jako zaginiona, ale ze względu na tempo życia nie miałam jak być z wami na bierząco. Niestety teraz przy końcówce mała kazała mi zwolnić i więcej leżę. A tu remont nie skończony, torba nie spakowana, tato mi się rozchorował... Mam nadzieje że jeszcze mam trochę czasu do rozplanowania i z wszystkim zdążumy. Anutka przerabiane z tą odległością, ja mam 40km i też wybrałam tak ze względu na opiekę i lekarza. Masz już synka? Też Jakuba
Jak znosisz rozłąkę? Bo mnie to przeraża:\
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobisz jak uwazasz
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka, ciężka decyzja. ja pewnie w takiej sytuacji wolałabym zostać, gdyby nie małe dziecko w domu.. teraz przeraża mnie każdy dzień w szpitalu, zwłaszcza, gdyby nie był potrzebny.. przy synu 4 dni leżałam "bez sensu", dopiero 5 dnia pobytu zaczęli wywoływać poród, ale wtedy była inna sytuacja, teraz byłoby mi dużo trudniej przy takim pobycie.
|
|
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
właśnie przy pierwszym dziecku jest inaczej, teraz jest jeszcze świadomość tego że drugi szkrab zostaje w domu i pewnie będzie tęsknił.
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anutka ja bym wracala do domu, ale ja to ja
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do wyjścia ze szpitala to wiadomo twoja decyzja zwłaszcza ze 2 dziecko w domu - ach te odwieczne dylemat matki
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok
niezależnie od tego czy wyjdziesz, czy zostaniesz.Ankaya witaj ![]() Nie mogłam w nocy spać i jestem teraz strasznie do niczego :/ śniły mi się jakieś dziwne rzeczy, spałam może 4h masakra. I jeszcze tz mnie wkurzył, bo stwierdził, że on sobie dzisiaj znowu piwa kupi, przecież zawsze można wezwać karetkę lub taksówkę tłumacze mu ciągle, że karetkę tylko jakby wody odeszły. A czekać na taksówkę w sobotę wieczorem to nawet 1,5h a mam natychmiast jechać jeśli ciśnienie przekroczy 160 lub 100 ;( niby nie mam teraz tak wysokiego, ale i tak... aż mi się płakać chce
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
ankaya witaj
Na kiedy masz termin?![]() Marei U mnie też noc nie najlepsza. Śnił mi się mój własny pogrzeb:/ Urodziłam małą, nie wiedziałam co się dzieje-widziałam tylko siebie na łóżku porodowym a nagle widzę, że jestem w trumnie ![]() Krzyczę do nich, że przecież jestem tutaj, obok a Ci nic.. :/ Im bliżej tym więcej mam takich snów i schiz. Boję się co to będzie za tydzień..
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Masija mam na 3 czerwca ale wątpię że donoszę do końca bo mała nisko jest już dobre dwa tygodnie. Co do sennych koszmarków to ja całą poprzednią ciążę miałam taką że straszne głupoty mi się śniły, zostało mi to po ciąży i mam teraz dalej więc już się przyzwyczaiłam
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
Też mam głupie sny... porody, szpitale... a mojemu tz snilo sie ze raczka Małej wyszła z brzucha i go złapała
![]() Im bliżej tym bardziej przeżywamy...z jednej strony nie możemy sie doczekac a z drugiej jestesmy przerazeni :P A co do porodowki - ja sie nastawiam na taksowke. Moj tz pracuje na 3 miany i mam przeczucie że jak sie zacznie to oczywiscie bedzie pracowal i nie bedzie mogl nawet odebrac telefonu :P
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna jesteś z tymi snami ![]() Gin mi mówił, że tak do miesiąca po zejściu brzucha się rodzi, ale to tylko statystyki. |
|
|
|
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-09 o 12:20 |
|||
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() [QUOTE Nie mogłam w nocy spać i jestem teraz strasznie do niczego :/ śniły mi się jakieś dziwne rzeczy, spałam może 4h masakra. I jeszcze tz mnie wkurzył, bo stwierdził, że on sobie dzisiaj znowu piwa kupi, przecież zawsze można wezwać karetkę lub taksówkę tłumacze mu ciągle, że karetkę tylko jakby wody odeszły. A czekać na taksówkę w sobotę wieczorem to nawet 1,5h a mam natychmiast jechać jeśli ciśnienie przekroczy 160 lub 100 ;( niby nie mam teraz tak wysokiego, ale i tak... aż mi się płakać chce [/QUOTE]U mnie jest to samo tzn tż twierdzi ze jeszcze jest czas i piwo na wieczór zawsze może wypić, a ja wszelki wypadek mam numery na taksówkę naszykowane... my rezygnujemy z dużej ilości rzeczy na poczet dziecka a oni nawet z tego miesiąc przed porodem nie chcą zrezygnować Cytat:
Dzisiaj w nocy kusiło mnie żeby wejść na wizaż, ale tablet był kolo tż-a a on nie lubi jak siedzę na wizażu, to gdyby zobaczył ze nocą czytam to by pomyślał że zwariowałam Anutka dalej trzymam . Decyzja o wyjściu należy do Ciebie, ty wiesz najlepiej co dla ciebie dobre... choć jak to jest ze jak kobieta wpisze się na żądanie to maja prawo jej nie przyjąć jak coś by się działo ?
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po akcji Anutki postanowiliśmy dzisiaj wykończyć kącik dziecka. No i jeszcze mam dwa prania dla małego- minky i reczniki kapielowe.... W środę 13.05 mam już 36+0, więc nie ma stresu jakby co, ale dzień później jest pierwsza rocznica śmierci dziadka i wiem, że będę ten dzień strasznie przeżywać, mam nadzieję nic tym nie przyspieszę... |
|
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja planuje jak już to z tyłu rozłożyć sobie taki podkład 90/60 i nie mówić szczegółów zamawiając taxi
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czeka w poniedziałek stresujący dzień plus daleka droga autem. Też się trochę obawiam no, ale mus to mus ![]() A Ty nie przeżywaj mocno, dziadkowi jest teraz dużo lepiej tam gdzie jest ![]() Ja
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie prezent.... A mianowicie kupiłam sobie podkład z Inglota HD
Tylko 79 zł.. na konto nie zaglądam!!
|
|
|
|
#1164 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie potrafie podjąć decyzji......każdy fotelik ma i dobre i złe opinie.....a ja chciałabym żeby ktoś mi konktreną rzecz polecił .....aż mnie głowa boli od tych fotelików......serio, mam większy dylemat niż z wózkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5249572038 kolor 07 troche musiałam poczekać bo nie mieli akurat koloru na stanie i dopiero po ich drugiej dostawie mogli mi wysłać, ale luz ![]() ja go wcześniej na żywo nie widziałam. żadnego nie widziałam ![]() materiał jest raczej matowy- ale nie wiem czy tak jak w starszym modelu bo nie mam porównania.... jestem bardzo zadowolona, bo wózek jest zgrabny, bardzo zwrotny, fajnie sie prowadzi ( w domu, w wąskim przepokoju robie nim jedną ręką kółeczka) a czym ten husky sie różni i czemu jest droższy? tym że ma zimowe dodatki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-05-09 o 13:02 |
|||||||
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:Hahaha:---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- A co do wózka, my zamowilismy baby design husky wraz z adapterem do fotelika maxi cosi Cabrio za łączną kwotę wraz z wysyłką 1400.. gwarancja 2 lata door to door tylko czekam na mój kolor bo chce ,,10,,
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w ciemno nie wydam tyle kasy. Jaki masz nr.?
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
73
dobrala mi kolor do szyi polecam!! Jest naprawdę dobry
|
|
|
|
#1168 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma mi ostatnio opowiadała, że wybrała szpital w którym pracuje jej (i zarazem mój ) lekarz, i tylko dlatego, a przy opiece nikt nie zwracał na to uwagi... i nigdy tam nie wróci az się boje ![]() Cytat:
![]() ja pochodziłam teraz 3 godzinki za resztą wyprawki, i oprócz wózka już wszystko mam Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze taksówkarz się zestresuje a też jak coś myślę jechać taksówką ale mam nadzieję, ze jednak Tż będzie lub przyjedzie po mnie![]() Cytat:
właśnie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz chociaż jak często planujesz go używać, jak długo (osobiście nie wierzę w teorie, że dziecko nie chce jeździć tyłem czy jakoś inaczej, to rodzice decydują).na pewno im dłużej się chce wozić tym fotelik powinien być obszerniejszy i tu przydaje się baza bo ma regulację i starsze dziecko może już trochę bardziej siedzieć niż leżeć w tym foteliku, trochę więcej widzi bo baza automatycznie podnosi fotelik. przy samych pasach dziecko może jedynie leżeć w foteliku i taki roczniak a często i młodsze zaczyna się wściekać a jeśli jest to drobne dziecko albo późno zaczyna siadać nie nadaje się jeszcze do kolejnego fotela, który wymusza pozycję siedzącą, jeśli drzemka to też w ten sposób (tu mój 1,5 roczniak dużo lepiej kontrolował głowę niż teraz jak ma 2 lata, chyba zapomniał jak się śpi w foteliku bo czasem głowa leci mu do przodu jak przyśnie..) |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam , ze na weekendzie uda mi sie poogladać Baby Design Lupo Comfort, używkę, ale wyglądał jak nowy...a okazało sie że ktoś mnie wyprzedził bo ogloszenie nieaktualne noo cóż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

i pocieszyl mnie ze szybko zrzuce kg

tłumacze mu ciągle, że karetkę tylko jakby wody odeszły. A czekać na taksówkę w sobotę wieczorem to nawet 1,5h a mam natychmiast jechać jeśli ciśnienie przekroczy 160 lub 100 ;( niby nie mam teraz tak wysokiego, ale i tak... aż mi się płakać chce