izotek - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 16:39   #4111
lisnov
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Fakt, kotek cudowny! Jestem straszną kociarą i sama posiadam 7 kotów.
O matko
a masz jakieś zdjęcie zbiorowe?
Stary 2015-05-07, 16:49   #4112
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
O matko
a masz jakieś zdjęcie zbiorowe?
Niestety nie ale mam za to takie: https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...46&oe=554D5865

Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa o tą małą odskocznię od tego jakże ważnego tematu.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 16:54   #4113
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie ale mam za to takie: https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...46&oe=554D5865

Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa o tą małą odskocznię od tego jakże ważnego tematu.
O ja Ciee, ile słodkości jak się wabią?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Kalinostek, skoro się boisz...
Ostatnio czytałam, że koty i ich mruczenie maja właściwości zdrowotne. Podobno to mruczenie ma jakieś specjalne częstotliwości mające działanie lecznicze. I tu pytanie, czy Ty, jako posiadaczka aż 7dmiu źródeł zdrowotnych częstotliwości, w mniejszy sposób odczuwasz skutki uboczne izo? Ja sama niestety kota nie posiadam, ale jak jestem na wsi to zabieram jednego na tzw. sesje.
Stary 2015-05-07, 17:06   #4114
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
O ja Ciee, ile słodkości jak się wabią?

Kalinostek, skoro się boisz...
Ostatnio czytałam, że koty i ich mruczenie maja właściwości zdrowotne. Podobno to mruczenie ma jakieś specjalne częstotliwości mające działanie lecznicze. I tu pytanie, czy Ty, jako posiadaczka aż 7dmiu źródeł zdrowotnych częstotliwości, w mniejszy sposób odczuwasz skutki uboczne izo? Ja sama niestety kota nie posiadam, ale jak jestem na wsi to zabieram jednego na tzw. sesje.
Mamuśka, Helenka, Ludwiczek, Jadzia, Baksiu, Mruk i... Dżek (celowo tak napisałam)

Hm... Ciężko mi w sumie odpowiedzieć na te pytanie, bo jestem osobą bardzo nerwową i wszystko mnie stresuje. Fakt, kocie przytulanki działają na mnie uspokajająco i lubię przebywać w kocim towarzystwie.
Nie zauważyłam, żeby koty łagodziły skutki uboczne izo ale może dlatego tak mówię, bo borykam się tylko z suchymi ustami, wysypem na policzkach i ciągłym uczuciem zmęczenia.

W każdym razie kociaki pomagają się rozluźnić, szczególnie w fazie silnego stresu, gdy za bardzo nie mam ochoty z nikim rozmawiać, a potrzebuję towarzysza.

Dobrze, że mój TŻ też lubi te zwierzęta. Nie będę miała problemów.

Stary 2015-05-07, 17:09   #4115
meowww
Raczkowanie

Cytat:

Ojej! Tez mam kota, i psa.
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 17:16   #4116
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny, offtopy na szaro/jasno/różówo

Cytat:
Pal sześć wpis, jaki pięęęęęęęęękny kot, jak się wabi? jaki to kolor? mleczna kawa? bo nie widzę dobrze
Leon, on jest kremowym Brytyjczykim

Cytat:

Dużo kociej miłości <3
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 17:30   #4117
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość

Leon, on jest kremowym Brytyjczykim

[/COLOR]
tak to zabrzmiało elegancko, że mi tylko brakuje, żeby ten Twój kot miał muszkę
Stary 2015-05-07, 19:30   #4118
bleuclair
Zakorzenienie

Może to mały off top, ale jako że podczas kuracji Izotekiem większość z nas zużywa mazidła do ust w ilościach hurtowych to gdyby ktoś jeszcze nie wiedział od wczoraj wchodzą na promocję -49% w Rossmannie wszystkie pomadki ochronne.Także jak ktoś lubi stosować coś z asortymentu tego sklepu to nic tylko zrobić zapas
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 19:34   #4119
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Może to mały off top, ale jako że podczas kuracji Izotekiem większość z nas zużywa mazidła do ust w ilościach hurtowych to gdyby ktoś jeszcze nie wiedział od wczoraj wchodzą na promocję -49% w Rossmannie wszystkie pomadki ochronne.Także jak ktoś lubi stosować coś z asortymentu tego sklepu to nic tylko zrobić zapas
Ja juz planowałam od wczoraj ze jutro biegne^^ ale jeszcze sie nie zdecydowałam co wziac...
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 20:58   #4120
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze gada, polać jej
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 03:00   #4121
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już farbowałam w trakcie kuracji i to w najgorszym momencie gdy pojawił się łupież i skóra mnie swędziała. Nie zauważyłam niczego niepokojącego.

To ten wspaniały stan nieprzetłuszczających się włosów minie? A tak mi się to podoba..

Co prawda w moim przypadku do końca kuracji jeszcze daleko ale dermatolog coś wspominała, że na końcówce będziemy stopniowo schodzić z dawką, np. będę przyjmować lek co drugi dzień albo nawet raz na tydzień. Jeszcze ok. 5 miesięcy i dowiem się.

Fakt, kotek cudowny! Jestem straszną kociarą i sama posiadam 7 kotów.
Ja mam nadzieję, że stan nieprzetłuszczania się włosów nie minie jeśli to minie, to także wróci przetłuszczanie się skóry na twarzy Nie podoba mi się ta wizja
7 kotów To ja myślałam, że jestem kociarą ze swoją puchatą dwójeczką

Cytat:
dzisiaj skorzystałam nawet, ale nie w zakresie ochronnych ponieważ takie dołączają mi do każdego opakowania izo w aptece, więc nie nadążam nawet zużywać Jednak w ostatnich dniach w rossie zaopatrzyłam się w kolorówkę przynajmniej na najbliższy rok

Wiadomości z frontu izotekowego dziś takie, że poprawiły mi się bardzo paznokcie, same z siebie bo nic szczególnego dla nich nie zrobiłam, jednak żeby nie było za miło to włosy nieco zaczęły wypadać, tak jak na samym początku kuracji

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-05-08 o 03:03
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 11:36   #4122
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
7 kotów To ja myślałam, że jestem kociarą ze swoją puchatą dwójeczką
Za to ja się tutaj czuję nienormalna bo nie mam żadnego kotka
Stary 2015-05-08, 11:45   #4123
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Mamuśka, Helenka, Ludwiczek, Jadzia, Baksiu, Mruk i... Dżek (celowo tak napisałam)

Hm... Ciężko mi w sumie odpowiedzieć na te pytanie, bo jestem osobą bardzo nerwową i wszystko mnie stresuje. Fakt, kocie przytulanki działają na mnie uspokajająco i lubię przebywać w kocim towarzystwie.
Nie zauważyłam, żeby koty łagodziły skutki uboczne izo ale może dlatego tak mówię, bo borykam się tylko z suchymi ustami, wysypem na policzkach i ciągłym uczuciem zmęczenia.

W każdym razie kociaki pomagają się rozluźnić, szczególnie w fazie silnego stresu, gdy za bardzo nie mam ochoty z nikim rozmawiać, a potrzebuję towarzysza.

Dobrze, że mój TŻ też lubi te zwierzęta. Nie będę miała problemów.

Super imiona Moim zdaniem zwierzaki to wogóle super sprawa i mają działanie terapeutyczne i uspokajające Sama adoptowałam już 2 psiaka i zawsze jest motywacja by gdzieś wyjść i masz rację - kto lepiej wysłucha jak ukochane zwierzaczki

Cytat:
Ogólnie promocja jest na produkty do ust i paznokci, więc można i odżywkę jakąś dorwać na te paskudne rozdwajające się i osłabione przez Izo pazurki

A co do włosów to u mnie obecnie są tylko nieco mniej świeże po paru dniach , ale się nie przetłuszczają jak kiedyś i nie wiszą jak strąki Odważyłam sie ruszyć alkohol i mogę z całą pewnością stwierdzić, że Izo nadal mam w organiźmie po 3 tygodniach - siekło mnie wczoraj po ok. połowie puszki Sommersby, a przed kuracją to był dla mnie wręcz sok :P
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 20:04   #4124
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
(...)Odważyłam sie ruszyć alkohol i mogę z całą pewnością stwierdzić, że Izo nadal mam w organiźmie po 3 tygodniach - siekło mnie wczoraj po ok. połowie puszki Sommersby, a przed kuracją to był dla mnie wręcz sok :P
Może być też tak, że po okresie abstynencji masz inną tolerancję na % ponieważ organizm się już odzwyczaił trochę

Cytat:
Za to ja się tutaj czuję nienormalna bo nie mam żadnego kotka
Ale to nic straconego Kochana
Stary 2015-05-08, 21:24   #4125
Margoza
Raczkowanie

[QUOTE=laisla;51330823]Może być też tak, że po okresie abstynencji masz inną tolerancję na % ponieważ organizm się już odzwyczaił trochę
A ja w ogóle nie czuje różnicy jeśli chodzi o alkohol tzn.nie piję dużo, bo od czasu do czasu piwko lub dwa, ale za tydzień szykuje mi się większa impreza na której na 2 piwach się nie skończy, podpytałam mojego dermatologa, to śmiał się i dał mi "dyspensę" na pół litra tylko powiedział, żebym tego dnia nie brała izo
Stary 2015-05-08, 23:09   #4126
Saphire_Blue
Raczkowanie

[QUOTE=Margoza;51331856]
Cytat:
Może być też tak, że po okresie abstynencji masz inną tolerancję na % ponieważ organizm się już odzwyczaił trochę
A ja w ogóle nie czuje różnicy jeśli chodzi o alkohol tzn.nie piję dużo, bo od czasu do czasu piwko lub dwa, ale za tydzień szykuje mi się większa impreza na której na 2 piwach się nie skończy, podpytałam mojego dermatologa, to śmiał się i dał mi "dyspensę" na pół litra tylko powiedział, żebym tego dnia nie brała izo
Ja się muszę z powrotem przyzwyczajać najwidoczniej :P Redds mnie nie upił, Somersby tak. To dość ciekawe :P Może Izo to sposób na obrzydzenie alkoholu czy coś :P
Stary 2015-05-09, 04:23   #4127
lisnov
Zakorzenienie

Co może się stać po alko plus izo? Czemu nie można pić alko w czasie izo?

Poucinam palce

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ----------

Ja się po prostu nie mogę przestać drapać i rozwalać ran. Nie i koniec nie potrafię, nic nie daje perspektywa blizn. Nic nie daje to, że już teraz przez to wyglądam beznadziejnie
Stary 2015-05-09, 07:06   #4128
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Co może się stać po alko plus izo? Czemu nie można pić alko w czasie izo?
Możesz pić, ale z umiarem. Nie od dziś wiadomo że alkohol obciąża wątrobę, co robi Izotek? To samo. Logicznie - po co podwójnie obciążać wątrobę? Jednak jest picie i picie. Jak sobie wypijesz dwie lampki wina to nie zginiesz, jak będziesz piła regularnie po dwie butelki wina, to wskaźniki mogą się zbuntować. Podobno też alkohol wpływa na gorsze przyswajanie leku, ale na ten temat mało wiem, to się rzetelnie nie wypowiem
Stary 2015-05-09, 13:07   #4129
Dominikaa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Możesz pić, ale z umiarem. Nie od dziś wiadomo że alkohol obciąża wątrobę, co robi Izotek? To samo. Logicznie - po co podwójnie obciążać wątrobę? Jednak jest picie i picie. Jak sobie wypijesz dwie lampki wina to nie zginiesz, jak będziesz piła regularnie po dwie butelki wina, to wskaźniki mogą się zbuntować. Podobno też alkohol wpływa na gorsze przyswajanie leku, ale na ten temat mało wiem, to się rzetelnie nie wypowiem
Hej, są juwenalia, ogólnie nie odstawiłam alkoholu i u mnie jest tak, że mogę go wypić więcej, a na drugi dzień nie ma skutków ;p Fakt, pewnie jestem nieodpowiedzialna i wgl i powinnam nie pić wcale, lub ograniczyć jak się zaleca. Wyniki do tej pory miałam dobre
Ogólnie to u mnie się zaczął się 6 miesiąc kuracji iiii iiiii no kurde dalej nie jest spoko... z moich grudek robią się gule, które schodzą powoli, a że jeszcze mam tendencję do rozdrapania ich to wiecie co się dzieje...
Powinnam była robić zdjęcia swojej cerze i kontrolować ilość grudek. Wydaje mi się, że jest ich mniej, zwłaszcza poniżej ust. Czas leci szybko! Zaczęłam w grudniu. Moja kuracja pewnie będzie trwała długo,bo ważę 74 kg ;/ ( przy wzroście 176 jakby ktoś pytał;p), a moja dawka to 40 mg obecnie. I pytanie tutaj do Was, myślicie, że mogę poeksperymentować z dawką? Tak, żebym co kilka dni brała np 60mg? Lekarz na ostatniej wizycie proponował mi 60mg, ale się nie zgodziłam. Teraz w sumie nie wiem, ze skutkami ubocznymi jakoś sobie radzę, czasem lepiej, czasem gorzej.
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 14:30   #4130
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
Hej, są juwenalia, ogólnie nie odstawiłam alkoholu i u mnie jest tak, że mogę go wypić więcej, a na drugi dzień nie ma skutków ;p Fakt, pewnie jestem nieodpowiedzialna i wgl i powinnam nie pić wcale, lub ograniczyć jak się zaleca. Wyniki do tej pory miałam dobre
Ogólnie to u mnie się zaczął się 6 miesiąc kuracji iiii iiiii no kurde dalej nie jest spoko... z moich grudek robią się gule, które schodzą powoli, a że jeszcze mam tendencję do rozdrapania ich to wiecie co się dzieje...
Powinnam była robić zdjęcia swojej cerze i kontrolować ilość grudek. Wydaje mi się, że jest ich mniej, zwłaszcza poniżej ust. Czas leci szybko! Zaczęłam w grudniu. Moja kuracja pewnie będzie trwała długo,bo ważę 74 kg ;/ ( przy wzroście 176 jakby ktoś pytał;p), a moja dawka to 40 mg obecnie. I pytanie tutaj do Was, myślicie, że mogę poeksperymentować z dawką? Tak, żebym co kilka dni brała np 60mg? Lekarz na ostatniej wizycie proponował mi 60mg, ale się nie zgodziłam. Teraz w sumie nie wiem, ze skutkami ubocznymi jakoś sobie radzę, czasem lepiej, czasem gorzej.
A właściwie czemu się nie zgodziłaś na dawkę 60 mg? Masz dużo skutków ubocznych? Ja ważę 60 kg i co trzeci dzień biorę 60 mg, a w pozostałe 40 mg i jest ok. Spróbuj, tym bardziej, że lekarz sam chciał Ci zwiększyć dawkę, zawsze możesz zresztą zejść na 40 mg Ja zaczynałam od dawki 20 mg i przed każdym zwiększeniem panikowałam, a w sumie jakoś nie za bardzo zauważałam różnicę. Może właśnie dlatego, że nie mam takich skoków tylko tak płynni przechodzę w nowe dawki. Tzn. najpierw 20 mg, potem co trzeci dzień 40, potem na zmianę 20-40, potem potem cały czas 40 i teraz właśnie zaczęłam co trzeci dzień 60 mg.
Stary 2015-05-09, 15:05   #4131
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
A właściwie czemu się nie zgodziłaś na dawkę 60 mg? Masz dużo skutków ubocznych? Ja ważę 60 kg i co trzeci dzień biorę 60 mg, a w pozostałe 40 mg i jest ok. Spróbuj, tym bardziej, że lekarz sam chciał Ci zwiększyć dawkę, zawsze możesz zresztą zejść na 40 mg Ja zaczynałam od dawki 20 mg i przed każdym zwiększeniem panikowałam, a w sumie jakoś nie za bardzo zauważałam różnicę. Może właśnie dlatego, że nie mam takich skoków tylko tak płynni przechodzę w nowe dawki. Tzn. najpierw 20 mg, potem co trzeci dzień 40, potem na zmianę 20-40, potem potem cały czas 40 i teraz właśnie zaczęłam co trzeci dzień 60 mg.
Oo dokładnie. Ja przez 2 miesiace byłam na 60 mg i nie odczułam przejscia z 40mg na 60. Ale od 2 tygodni jestem znowu na 40mg z powodu zakończenia kuracji... i szczerze? Odczuwam bardziej skutki uboczne niz przy 60 mg-.-
Co do wagi. Ja bym jednak na nia tak mocno nie patrzyła. Ważę niecałe 43 kg i dotyka mnie tylko suchość i bole stawow. Ale to wszystko. Paznokcie dlugie jak byly tak i sa, fakt, wlosy myje raz na tydzien^^ ale tez mi sie nie sypia jakos szczegolnie.
Stary 2015-05-09, 15:14   #4132
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Oo dokładnie. Ja przez 2 miesiace byłam na 60 mg i nie odczułam przejscia z 40mg na 60. Ale od 2 tygodni jestem znowu na 40mg z powodu zakończenia kuracji... i szczerze? Odczuwam bardziej skutki uboczne niz przy 60 mg-.-
Co do wagi. Ja bym jednak na nia tak mocno nie patrzyła. Ważę niecałe 43 kg i dotyka mnie tylko suchość i bole stawow. Ale to wszystko. Paznokcie dlugie jak byly tak i sa, fakt, wlosy myje raz na tydzien^^ ale tez mi sie nie sypia jakos szczegolnie.
No i super Ja jestem prawie w połowie 3 miesiąca i też jest ok, nawet stawy mnie ani razu nie bolały, a to dosyć "powszechny" skutek uboczny. A jak myślicie czy poza suchością skóry i przesuszenia śluzówek wiadomo, mogą w późniejszych miesiącach wystąpić inne skutki uboczne, chodzi mi o takie poważniejsze typu np. zaburzenia żołądkowo-jelitowe albo jakiś nadmierny porost włosów itd.? Czy raczej jeżeli tego typu skutki uboczne nie wystąpiły w pierwszych tyg.to już raczej nie wystąpią?
Stary 2015-05-09, 15:17   #4133
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
No i super Ja jestem prawie w połowie 3 miesiąca i też jest ok, nawet stawy mnie ani razu nie bolały, a to dosyć "powszechny" skutek uboczny. A jak myślicie czy poza suchością skóry i przesuszenia śluzówek wiadomo, mogą w późniejszych miesiącach wystąpić inne skutki uboczne, chodzi mi o takie poważniejsze typu np. zaburzenia żołądkowo-jelitowe albo jakiś nadmierny porost włosów itd.? Czy raczej jeżeli tego typu skutki uboczne nie wystąpiły w pierwszych tyg.to już raczej nie wystąpią?
Mi sie wydaje ze moga. Porownujac to do wysypu po kilku miesiacach. Chociaz ciekawe czy przy stalej dawce moga wystepowac pozniej inne skutki uboczne...
Stary 2015-05-09, 18:01   #4134
franka72
Raczkowanie

U mnie dziś mija 5 miesiąc kuracji. Na twarzy od jakiegoś miesiąca nie mam zupełnie żadnych wyprysków, jest lekko sucha, nie jest podrażniona (ale nawet przed kuracją rzadko kiedy zdarzały mi się jakieś podrażnienia) usta baaardzo spierzchnięte, chyba że kilka razy dziennie porządnie je wysmaruje balsamem do ust. Ogólnie czuje się zupełnie normalnie, choć ostatnio po dwóch dniach intensywniejszego treningu bardzo bolały mnie stawy i mięśnie. Póki co jestem zadowolona, choć nie mogę się doczekać końca
franka72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 19:01   #4135
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez franka72 Pokaż wiadomość
U mnie dziś mija 5 miesiąc kuracji. Na twarzy od jakiegoś miesiąca nie mam zupełnie żadnych wyprysków, jest lekko sucha, nie jest podrażniona (ale nawet przed kuracją rzadko kiedy zdarzały mi się jakieś podrażnienia) usta baaardzo spierzchnięte, chyba że kilka razy dziennie porządnie je wysmaruje balsamem do ust. Ogólnie czuje się zupełnie normalnie, choć ostatnio po dwóch dniach intensywniejszego treningu bardzo bolały mnie stawy i mięśnie. Póki co jestem zadowolona, choć nie mogę się doczekać końca
Zazdroszcze :-D

Dziewczyny, jak radzicie sobie ze sloncem? Unikacie, chowacie sie za ciuchami czy moze wysmarujecie sie gruba warstwa kremu? Krem z filtrem na twarz sprawuje sie swietnie - przetestowalam go na praktykach, pracowalam w szczerym polu i nie czerwienilam sie. Za to na rekach nieco mnie spieklo, skora lekko sie zluszczyla ale ogolnie nabralam takiego ladnego brzoskwiniowego koloru jak nigdy.

Stary 2015-05-10, 04:10   #4136
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze :-D

Dziewczyny, jak radzicie sobie ze sloncem? Unikacie, chowacie sie za ciuchami czy moze wysmarujecie sie gruba warstwa kremu? Krem z filtrem na twarz sprawuje sie swietnie - przetestowalam go na praktykach, pracowalam w szczerym polu i nie czerwienilam sie. Za to na rekach nieco mnie spieklo, skora lekko sie zluszczyla ale ogolnie nabralam takiego ladnego brzoskwiniowego koloru jak nigdy.
Ja się zastanawiam, jak zorganizować wakacje aby sobie nie zaszkodzić po kuracji. Mam dość ciemną karnację i słońce łapię niemal natychmiast nie wiem, czy ukrywać się przed nim całe lato czy smarować spf 50+ i odważyć się pojechać choćby nad morze. Jak będziecie spędzać lato?
Stary 2015-05-10, 07:20   #4137
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, czy ukrywać się przed nim całe lato czy smarować spf 50+ i odważyć się pojechać choćby nad morze. Jak będziecie spędzać lato?
Póki co używam tylko SPF25+, jakoś nie mam ochoty na nic mocniejszego, wydaje mi się że nie ma co panikować - w mieście, kiedy mam kontakt ze słońcem bardzo ograniczony, i nie wystawiam twarzy do słońca 0 12, raczej nic nie powinno się stać.
Na wakacjach, wtedy kiedy planuję wyjazd do Chorwacji, powinnam być już świeżo po kuracji, ale mimo wszystko też zastanawiam się jak to taktycznie rozegrać Na pewno SPF50 pójdzie w ruch, ale wiadomo - tą aplikację trzeba w kółko powtarzać, a już zwłaszcza na plaży ... sama nie wiem. Jeszcze trochę czasu mamy
Stary 2015-05-10, 08:25   #4138
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Ja się zastanawiam, jak zorganizować wakacje aby sobie nie zaszkodzić po kuracji. Mam dość ciemną karnację i słońce łapię niemal natychmiast nie wiem, czy ukrywać się przed nim całe lato czy smarować spf 50+ i odważyć się pojechać choćby nad morze. Jak będziecie spędzać lato?
Mieszkam ok. 10 minut od plaży także to oczywiste chyba :P jak słoneczko tu grzeje to intensywnie a że często wieje i jak wiadomo - przy wietrze i w ruchu człowiek szybciej się opala to jakiś filtr w ruch Mocniejszy na twarz, a wg książeczki Aknenorminu na resztę ciała starczy 15-20.
Stary 2015-05-10, 10:36   #4139
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Mieszkam ok. 10 minut od plaży także to oczywiste chyba :P jak słoneczko tu grzeje to intensywnie a że często wieje i jak wiadomo - przy wietrze i w ruchu człowiek szybciej się opala to jakiś filtr w ruch Mocniejszy na twarz, a wg książeczki Aknenorminu na resztę ciała starczy 15-20.
Bardzo zazdroszczę , uwielbiam morze, a bywam maksymalnie dwa razy do roku, bo dla mnie to się wiąże minimum 12 h spędzonymi w pociągu
W tym roku pewnie wyjątkowo wyjazd nad morze sobie daruję, chyba że we wrześniu, bo boję się jednak słońca i samej siebie, gdyż ja uwielbiam leżeć godzinami na plaży i się opalać (choć wiem że to niezdrowo i bez Izoteku), nie chcę by mnie kusiło niepotrzebnie. A dla mnie wyjazd nad morze bez opalania, to żaden odpoczynek. Bardzo ubolewam z tego powodu.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 12:34   #4140
Dominikaa06
Zadomowienie

Cytat:
Skutki uboczne najbardziej dokuczające to bóle stawów i problemy wypróżniania, ale na razie daję radę. Myślę, że spróbuję brać 60 mg co któryś tam dzień
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości