Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-10, 21:00   #3211
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Truskafffka- ja kupiłam i to i to. Koleżanka była zadowolona ze śpiochów i stwierdziłam ze spróbuje

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:08   #3212
TusiaeM
Zakorzenienie

Ja mam zamiar kupić po 6 półśpiochów i po 4 leginsów/spodenek. Na razie mam najmniej śpiochów i pajacyków.

Chyba zwlokę się rano z łóżka i pojadę do tego Lidla, bo kuszą mnie te ceny Chciałabym body i krótkie i długie i leginsy. Oprócz tego zobaczę te staniki i topy ciążowe.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:10   #3213
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja tez chciałam te topy ciazowe zobaczyć

Stary 2015-05-10, 21:12   #3214
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Truskafffka- ja kupiłam i to i to. Koleżanka była zadowolona ze śpiochów i stwierdziłam ze spróbuje

Ja mam i to i to bo dostałam w wyprawce po znajomych ale powyżej rozmiaru 68 ciuchów nie mam i liczę na to że się już ogarnę i będę wiedzieć co jest dla mnie najwygodniejsze w użyciu.
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Chyba zwlokę się rano z łóżka i pojadę do tego Lidla, bo kuszą mnie te ceny Chciałabym body i krótkie i długie i leginsy. Oprócz tego zobaczę te staniki i topy ciążowe.
No właśnie ja się zastanawiam czy się zrywać na otwarcie Lidla czy spokojnie pospać... bo nie wiem czy będzie aż taki szał na te rzeczy a z drugiej strony nie chcę żeby mi sprzątnęli sprzed nosa.

A gdzie widzisz krótkie legginsy?

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-10 o 21:13
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:14   #3215
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- mi sie nie chce zrywać. Mam nadzieje ze sie nie rzuca jak świnie na trufle.

Stary 2015-05-10, 21:20   #3216
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A jak bedziesz myc plecki? To trzeba na brzuch obrocic i jeszcze pilnowac, by glowy nie zanurzyc ;-) Do tego zdolnosci manualnych niepotrzeba (mnie ich brak) a jakos dziecka nie upuscilam. W ogole bardzo fajne jest noszenie dziecka na przedramieniu brzuszkiem w dol - szybko sie uspokajaja w tej pozycji.
U mnie tz tez jest od kapania, ale przez pierwszy miesiac zalecane jest u mnie, by kapac w dzien, wiec mnie przypadnie to zadanie a jak juz dostaniemy pozwolenie na kapiel w duzej wannie, to paleczke przejmie tz
Cóż... Może się wśród dziwnych ludzi otaczam, ale w życiu nie widziałam niemowlęcia obracanego na brzuch podczas kąpieli
Także będziemy myć plecki tak, jak myli moi rodzice, moje ciocie i jak sama myłam bratu.... a z rodziny brudasów nie pochodzę

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A ja juz nie jestem panna wczoraj mialam slub cywilny i jestem juz zona
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja też polecam, a jak nie chcesz wydawać kasy, to weź zwykłą poduszkę i wsadź między nogi do spania. Jak nie zabrałam poduszki do rodziców i mi się niewygodnie spało, to pomogło. Aha mi pomogła poducha na ból biodra i krzyży właśnie. Może Tobie też pomoże
Nie pomaga mi nic między nogami. Zresztą jak już pisałam, ze spaniem nie mam problemów.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj chwile grozy. W jednym momencie zaczęło mnie strasznie ssać w żołądku, rozbolały plecy i zrobiło się bardzo gorąco. Ledwo przewlokłam się z fotela na kanapę. Przeszło po kilku minutach jak poleżałam na twardym...

Dziewczyny - mamusie preferujecie wózki z kołami pompowanymi czy piankowymi? Które i dlaczego?
Ja co prawda przyszła mama, ale preferuję pompowane

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam i to i to bo dostałam w wyprawce po znajomych ale powyżej rozmiaru 68 ciuchów nie mam i liczę na to że się już ogarnę i będę wiedzieć co jest dla mnie najwygodniejsze w użyciu.

No właśnie ja się zastanawiam czy się zrywać na otwarcie Lidla czy spokojnie pospać... bo nie wiem czy będzie aż taki szał na te rzeczy a z drugiej strony nie chcę żeby mi sprzątnęli sprzed nosa.

Otóż to!!! Pasowałoby mi pojechać tak, żeby tż mnie odebrał z zakupów, nie musiałabym się zrywać rano i zaoszczędziłabym na biletach i oczywiście bym nie dźwigała. No ale może się okazać, że pojadę a tam...NIC.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:26   #3217
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Źle postawiłam przecinki, chodziło o krótkie i długie body Też właśnie nie wiem czy będzie szał czy spokojnie można podjechać później. Ale stwierdziłam, że i tak siedzę na zwolnieniu to nic mi się nie stanie jak raz sobie wstanę wcześniej - na szczęście Lidl od 8.

Co do ubranek to ja też kupuje do 68 rozmiaru i tylko kombinezon mam większy

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-10, 21:29   #3218
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka- mi sie nie chce zrywać. Mam nadzieje ze sie nie rzuca jak świnie na trufle.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Otóż to!!! Pasowałoby mi pojechać tak, żeby tż mnie odebrał z zakupów, nie musiałabym się zrywać rano i zaoszczędziłabym na biletach i oczywiście bym nie dźwigała. No ale może się okazać, że pojadę a tam...NIC.
No ale kurczę, ile może być tych kobiet w ciąży?! Najgorsze że nie muszę się w sumie z samego rana zrywać do pracy akurat jutro więc wstawanie byłoby specjalnie na Lidla...
Chyba po prostu obudzę się i pojadę niezależnie od godziny, najwyżej wykupią i trudno.
Stary 2015-05-10, 21:29   #3219
Panna Izabela
Zakorzenienie

A ja mam pytanko odnośnie biustonoszy do karmienia z Lidla:
są rozmiary takie 80B, 85B, 85C, 85D. Jak ja teraz noszę 75D to niby jaki mam kupić do karmienia??

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-10, 21:33   #3220
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W czym byl wczesniej problem?
Mała nie mogła złapać brodawki bo mam wklęsłe, a z nakłądkami też nie szło.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
właśnie się miałam pytać, jak sobie co niektóre wyobrażają mycie plecków, karku i pupy
myślę, że to teraz wydaje się dla nas trochę jak czarna magia, ale jak przyjdzie co do czego, to przecież sobie poradzimy.
Po to są szkoły rodzenia, a jak nie to położne w szpitalu czy ta co przychodzi do domu pomogą, pokażą.

Dobra mykam się szykować, bo mam wychodne do teatru. Trzeba korzystać puki można

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

a i dla tych co mają mały biust i się martwią, że nawet w ciąży im nie rośnie,
to jest nadzieja, ja miałam mały biust, bardzo się cieszyłam, że na początku ciąży nie zmieniłam rozmiaru, a tu niespodzianka, tak mniej więcej od początku 5 miesiąca moje piersi stały się drażliwe, pojawiła się w nich siara i biust rośnie :szok:
Jeśli mogę cos poradzić, to zacznijcie smarować sobie biusty preparatami na rozstępy. Przeważne małobiuściaste maja bardzo dużo pokarmu i cycki z dnia na dzień robia się jak banie. Mja koleżanka nabawiła się w taki sposób masakrycznych rozstępów. Jeden ma szerokość męskiego palca (ok 1,5 cm) i tak całe cycki pociachane, jak słoneczko, także to jest chyba bardziej nefralgiczne miejsce niż bruch.
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Mam pytanko do Wizażanek, które juz są mamusiami, ale nie tylko-ile ubranek danego rodzaju i rozmiaru najlepiej kupic? Czyli ile bodów 56, 62, pajacyków? I chodzi mi ile miec tego w domu do ubierania dzidziusia, nie chodzi mi o wyprawke do szpitala. Pomóżcie
Z 2-3 strony temu wkleiłam co mam
Cytat:
Super Gratulacje Czujesz jakąś zmianę?
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Też gratuluję

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Też się wypowiem, bo myślałam tak samo (patrz pogrubienie). Ale dowiedziałam się od mojego ojca, który pracuje w ZOO, że w samym tym roku dostali ok. 70 sztuk samych saren i jeleni pochodzących właśnie z takiego odłowu. Mięso przeznaczone na skarmienie zwierzętom. Czy nie szkoda tych saren? Po co tyle odławiają, jak potem nie mają co z tym zrobić? Rozumiem odłowić ile trzeba, część dla siebie część na sprzedaż, ale na karmę dla zwierząt?

I tak samo jak dla niektórych dziewczyn smutne jest dla mnie czerpanie przyjemności z polowania.
Ale chyba mylisz pewne pojęcia. Odławia się tyle, aby pozostała odpowiednia liczebność, która nie zaszkodzi ludziom, innym gatunkom oraz na tyle duża, żeby dalej przetrwała. To nie jest podyktowane zapotrzebowaniem na dzikie mięso dla człowieka Gdyby nie zostało podarowane do zoo to musiałoby zostać spalone, więc z dwojga złego, lepiej, że zoo na tym skorzystało. Ja z kolei nie rozumiem oburzenia i żałowania dzikich zwierząt i jedzenia wędlin, kiełbas i normalnego kupczego mięsa. Zwierzęta hodowlane przechodzą dużo większe katusze niz te odławiane, często umierają wiele godzin, w ogromnych męczarniach i nikt sie nad nimi nie lituje i nie roztkliwia, a przy niedzielnym obiadku zachwycamy się schaboszczakiem. Może świnka czy kurka nie jest tak milusia jak sarenka, ale to takie samo zwierze, tylko niektórzy bardzo wybiórczo traktują pewne rzeczy.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:34   #3221
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No ale kurczę, ile może być tych kobiet w ciąży?! Najgorsze że nie muszę się w sumie z samego rana zrywać do pracy akurat jutro więc wstawanie byłoby specjalnie na Lidla...
Chyba po prostu obudzę się i pojadę niezależnie od godziny, najwyżej wykupią i trudno.
No nie wiem, w okolicy mojej innego Lidla nie ma z tego co wiem, a to dwie dzielnice no ale te rzeczy przecież nie powinny się wykończyć w ciągu jednego dnia, promocja na cały tydzień a już pierwszego dnia by asortyment zniknął cały? Ja to się jeszcze na poduszkę napaliłam, tą pod kark, a to nie tylko ciężarne mogą kupować... Ale też pewnie tak zrobię, pojadę po południu, najwyżej nic nie kupię, to będę mieć wycieczkę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-10, 21:35   #3222
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanko odnośnie biustonoszy do karmienia z Lidla:
są rozmiary takie 80B, 85B, 85C, 85D. Jak ja teraz noszę 75D to niby jaki mam kupić do karmienia??
A uświadomiony nosisz czy nie? Bo te zlidla raczej nie należą do tych uświadomionych.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-10, 21:36   #3223
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, w okolicy mojej innego Lidla nie ma z tego co wiem, a to dwie dzielnice no ale te rzeczy przecież nie powinny się wykończyć w ciągu jednego dnia, promocja na cały tydzień a już pierwszego dnia by asortyment zniknął cały? Ja to się jeszcze na poduszkę napaliłam, tą pod kark, a to nie tylko ciężarne mogą kupować... Ale też pewnie tak zrobię, pojadę po południu, najwyżej nic nie kupię, to będę mieć wycieczkę
Ja jestem na młodym osiedlu, więc ryzyko jest spore. Ale najwyżej pojadę do innego jak mi będzie okropnie zależało.
Stary 2015-05-10, 21:40   #3224
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja pojadę najwyżej bedzie wycieczka

Stary 2015-05-10, 21:40   #3225
bianeczkaa
Zakorzenienie

Danae
Tylko pompowane, bo wózek duuuużo lżej chodzi i będzie jechał ładnie po każdym terenie, opona taka dodatkowo amortyzuje i jest cicha. W piankowych kołach słychać strasznie piach skrzeczący no i ogólnie nie są takie komfortowe. Mam porównanie między parasolką a mutsy a przecież ile parasolka jest lżejsza

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-10 o 22:00
Stary 2015-05-10, 21:41   #3226
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem na młodym osiedlu, więc ryzyko jest spore. Ale najwyżej pojadę do innego jak mi będzie okropnie zależało.
Ja to jestem spokojna, bo nie mam kasy chyba, że mąż mi fundnie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-10, 21:45   #3227
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Tylko pompowane, bo wózek duuuużo lżej chodzi i będzie jechał ładnie po każdym terenie, opona taka dodatkowo amortyzuje i jest cicha. W piankowych kołach słychać strasznie piach skrzeczący no i ogólnie nie są takie komfortowe. Mam porównanie między parasolką a mutsy a przecież ile parasolka jest lżejsza
Źle zacytowało Ci się
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:46   #3228
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
No bo Mutsy ten co mi się podoba ma piankowe koła i tylko tylne można wymienić na pompowane...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:48   #3229
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
A uświadomiony nosisz czy nie? Bo te zlidla raczej nie należą do tych uświadomionych.
Uświadomiony biustonosz to jaki??

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-10, 21:58   #3230
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to jestem spokojna, bo nie mam kasy chyba, że mąż mi fundnie
No chyba fundnie Ostatecznie to w połowie jego zasługa że interesujesz się promocją dla kobiet w ciąży w Lidlu
Cytat:
Człowiek się uczy całe życie, to i biustonosz może być uświadomiony i nieuświadomiony
Stary 2015-05-10, 22:08   #3231
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Źle zacytowało Ci się
Hm...dziwne, bo na pewno dobrze kliknełam, ale wizaż lubi cytować nie to co trzeba :/
Cytat:
A to taki, że brafiterka cię wymierzyła i dobrała, albo fachowo zrobiłaś to sama Musisz obejrzeć dobrze stanik, bo jak będzie miękki i rozciągliwy to fajnie bo się dopasuje, a jak nie to może być kłopot. Ogólnie to jest jeszcze trochę za wcześnie na zakup takiego stanika bo biust dopiero zaczyna rosnąć albo powiększy sie po porodzie, czasem nawet 2 rozmiary bez bólu potrafi podskoczyć. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie jakoś w tym terminie i pomimo, ze nie karmiłam, to był za mały po porodzie! Także jeśli bardzo chcesz kupić teraz to bym kupiła większy i najlepiej rozciągliwy (w misce).

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
No chyba fundnie Ostatecznie to w połowie jego zasługa że interesujesz się promocją dla kobiet w ciąży w Lidlu

Człowiek się uczy całe życie, to i biustonosz może być uświadomiony i nieuświadomiony
Taaa już miauczy, że po co, że kasy nie ma.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
No bo Mutsy ten co mi się podoba ma piankowe koła i tylko tylne można wymienić na pompowane...
My mieliśmy mutsy ale pompowane, ja bym wymieniła jak można, bo komfort nieporównywalny.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-10, 22:08   #3232
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm...dziwne, bo na pewno dobrze kliknełam, ale wizaż lubi cytować nie to co trzeba :/

A to taki, że brafiterka cię wymierzyła i dobrała, albo fachowo zrobiłaś to sama Musisz obejrzeć dobrze stanik, bo jak będzie miękki i rozciągliwy to fajnie bo się dopasuje, a jak nie to może być kłopot. Ogólnie to jest jeszcze trochę za wcześnie na zakup takiego stanika bo biust dopiero zaczyna rosnąć albo powiększy sie po porodzie, czasem nawet 2 rozmiary bez bólu potrafi podskoczyć. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie jakoś w tym terminie i pomimo, ze nie karmiłam, to był za mały po porodzie! Także jeśli bardzo chcesz kupić teraz to bym kupiła większy i najlepiej rozciągliwy (w misce).

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Taaa już miauczy, że po co, że kasy nie ma.
Możliwe

Ja miałam dobierany. 75FF...Jak 2x większy to H?
Stary 2015-05-10, 22:27   #3233
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa już miauczy, że po co, że kasy nie ma.[COLOR="Silver"]
Powiedz mu że goła będziesz chodzić inaczej
Stary 2015-05-10, 22:37   #3234
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe

Ja miałam dobierany. 75FF...Jak 2x większy to H?
To jest bardzo indywidualny temat ale przy większych aż tak się nie powiększają

Masakra, frekwencja na wyborach ok 30 %. A później najwięcej do powiedzenia będą mieli ci, co siedzieli w domu i pierdzieli w stołki Ale ogólnie ta kampania mnie przeraża. Nie ma na kogo głosować, ale wybrana Dudy to chyba najgorsze co może być, bo to jest człowiek widmo, który nie ma jak dla mnie prawa głosu i jego zdanie się nie będzie liczyło. Idą trudne czasy dla ludzi pragnących mieć dzieci innymi metodami niż naturalna

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jak mnie się chce żreć Zjadłam 2 jabłka ale kicha, w lodówce jest konserwa! A ja czuję jej smak i mi ślina napływa.

Z dobrych wieści, to dzisiaj poinformowałam chrzestną, że nia będzie Ucieszyła się. Dobrze, że się tak stało i to w sumie temat nie wyszedł z mojej inicjatywy tylko od szwagra padło pytanie. Dobrze, bo się później okazało, że ona też będzie chrzestną u swojego brata, chociaż podejrzewałam, że będzie szwagier, tym bardzie się cieszę, że nasza informacja wyszła zanim się o tym dowiedzieliśmy No ale ważne, że się bardzo ucieszyła.

Ej, mam niesymetryczny brzuch...lewa stron jest większa, pępek mi się przesunął :P

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-10 o 22:39
Stary 2015-05-10, 22:37   #3235
asia1010
Zadomowienie

Też miałam wczoraj ślub cywilny
Stary 2015-05-10, 22:40   #3236
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Masakra, frekwencja na wyborach ok 30 %. A później najwięcej do powiedzenia będą mieli ci, co siedzieli w domu i pierdzieli w stołki Ale ogólnie ta kampania mnie przeraża. Nie ma na kogo głosować, ale wybrana Dudy to chyba najgorsze co może być, bo to jest człowiek widmo, który nie ma jak dla mnie prawa głosu i jego zdanie się nie będzie liczyło. Idą trudne czasy dla ludzi pragnących mieć dzieci innymi metodami niż naturalna

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jak mnie się chce żreć Zjadłam 2 jabłka ale kicha, w lodówce jest konserwa! A ja czuję jej smak i mi ślina napływa.

Z dobrych wieści, to dzisiaj poinformowałam chrzestną, że nia będzie Ucieszyła się. Dobrze, że się tak stało i to w sumie temat nie wyszedł z mojej inicjatywy tylko od szwagra padło pytanie. Dobrze, bo się później okazało, że ona też będzie chrzestną u swojego brata, chociaż podejrzewałam, że będzie szwagier, tym bardzie się cieszę, że nasza informacja wyszła zanim się o tym dowiedzieliśmy No ale ważne, że się bardzo ucieszyła.

Ej, mam niesymetryczny brzuch...lewa stron jest większa, pępek mi się przesunął :P
Od znajomych wiem i od wielu innych osob, że głosowali na Kukiza..
I co?
Wydaje mi się, że wybory jednak nie są na 100% uczciwe.
Stary 2015-05-10, 22:56   #3237
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż... Może się wśród dziwnych ludzi otaczam, ale w życiu nie widziałam niemowlęcia obracanego na brzuch podczas kąpieli

Także będziemy myć plecki tak, jak myli moi rodzice, moje ciocie i jak sama myłam bratu.... a z rodziny brudasów nie pochodzę

Gratulacje!!!

Nie pomaga mi nic między nogami. Zresztą jak już pisałam, ze spaniem nie mam problemów.

Ja co prawda przyszła mama, ale preferuję pompowane

I pupe tez tak? Jak dla mnie to utrudnienie, ale oczywiscie co kto lubi

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:

Jeśli mogę cos poradzić, to zacznijcie smarować sobie biusty preparatami na rozstępy. Przeważne małobiuściaste maja bardzo dużo pokarmu i cycki z dnia na dzień robia się jak banie. Mja koleżanka nabawiła się w taki sposób masakrycznych rozstępów. Jeden ma szerokość męskiego palca (ok 1,5 cm) i tak całe cycki pociachane, jak słoneczko, także to jest chyba bardziej nefralgiczne miejsce niż bruch.

Z 2-3 strony temu wkleiłam co mam

Super Gratulacje Czujesz jakąś zmianę?

Ale chyba mylisz pewne pojęcia. Odławia się tyle, aby pozostała odpowiednia liczebność, która nie zaszkodzi ludziom, innym gatunkom oraz na tyle duża, żeby dalej przetrwała. To nie jest podyktowane zapotrzebowaniem na dzikie mięso dla człowieka Gdyby nie zostało podarowane do zoo to musiałoby zostać spalone, więc z dwojga złego, lepiej, że zoo na tym skorzystało. Ja z kolei nie rozumiem oburzenia i żałowania dzikich zwierząt i jedzenia wędlin, kiełbas i normalnego kupczego mięsa. Zwierzęta hodowlane przechodzą dużo większe katusze niz te odławiane, często umierają wiele godzin, w ogromnych męczarniach i nikt sie nad nimi nie lituje i nie roztkliwia, a przy niedzielnym obiadku zachwycamy się schaboszczakiem. Może świnka czy kurka nie jest tak milusia jak sarenka, ale to takie samo zwierze, tylko niektórzy bardzo wybiórczo traktują pewne rzeczy.

Juz sobie przypominam. Wklesle brodawki nie sa jakims specjalnym problemem przy karmieniu; moze chodzilo o to, ze za twarde?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 23:26   #3238
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem umówiona na sesje brzuszkową na 28 maja
Fajnie A masz jakąś koncepcję czy raczej zdajecie się na fotografa? Mnie się średnio podobają takie stylizowane zdjęcia, razem z jakimiś pluszowymi bocianami, albo facet w przebraniu marynarza udaje zdziwionego na widok brzucha Takie to dla mnie sztuczne, jak widziałam u znajomych na facebooku,to jestem na
Ale z kolei u innych widziałam przepiękne zdjęcia z pleneru, też brzuszkowa sesja Aż mi się zachciało takiej

Cytat:
Gratulacje!!

Cytat:
Gratuluję ślubu mówisz juz na męża mąż? Ja zaczęłam na mojego mówić per mąż ze 2 lata po ślubie haha

Mnie moje cycki zalamuja, przed ciążą uważałam ze są za duże, teraz żaden stanik sprzed ciąży nie pasuje. Wzięłam od mamy......... Załamka.

Mieliśmy dzisiaj grilla z okazji urodzin brata, było dużo i smacznie, najadłam się dobrych rzeczy hihi
Mnie moje też załamują Szczególnie, że mam je dosyć średniej wielkości, 70 C, czasem 65D, zależy od rozmiarówki, a teraz to mi tak urosły, że jak jestem bez stanika to opierają mi się na brzuchu
Są ciężkie i okropnie niewygodnie się je nosi. Chętnie komuś oddam sporą część

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Macie sprawdzony przepic na jakieś ciasto z rabarbarem ???
Ja zazwyczaj robię z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/cias...em-i-kruszonka
Ale za mną chodzi od kilku dni to ciacho, muszę je upiec na dniach

Cytat:
Ja miałam wczoraj chwile grozy. W jednym momencie zaczęło mnie strasznie ssać w żołądku, rozbolały plecy i zrobiło się bardzo gorąco. Ledwo przewlokłam się z fotela na kanapę. Przeszło po kilku minutach jak poleżałam na twardym...

Dziewczyny - mamusie preferujecie wózki z kołami pompowanymi czy piankowymi? Które i dlaczego?
Ja wolę pompowane, mimo że wózek cięższy to jakoś mi się lepiej prowadzi. U mnie chodniki są średnio równe, masa wybojów i nierowności, więc takie lepiej amortyzowały wózek. Ale jeśli chodzi się tylko po parku/równym chodniku czy alejce to chyba wielkiej różnicy nie ma.
Mam parasolkę na piankowych kółkach, ale ona w ogóle się kiepsko prowadzi, inna amortyzacja jest w tym wózku, więc nawet nie ma co porównywać parasolek to wózków 2w1.

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja pierworódka, ale powiem Ci co mam na mojej liście:
body z krótkim rękawem 56 - 8 sztuk
body z krótkim rękawem 62 - 8 sztuk

body z długim rękawem 56 - 8 sztuk
body z długim rękawem 62 - 10 sztuk

pajacyki 56 - 6
pajacyki 62 - 6

śpiochy 56 - 6
śpiochy 62 - 6

półśpiochy i leginsy 56 -10
półśpiochy i leginsy 62 - 10
Ja mam podobnie, tylko na 62 mam też jakieś bluzeczki z długim rękawem żeby można je było założyć na body z krótkim rękawem jak będzie odrobinę chłodniej. No i jakiś lekki sweterek/bluzę też kupię, do tego cieplejsze spodnie dresowe, bo wrzesień czasem bywa chłodny.
I na 50/56 mam kilka kaftaników.
Tak to chyba podobnie

Cytat:

Dla mnie przy córce śpiochy były mega wygodne, tylko zawsze trzeba patrzeć czy mają rozpięcie w kroku. Bez tego to porażka, całe dziecko trzeba rozbierać do przebrania pieluchy.

Cytat:

Potwierdzam niestety Może nie mam aż takich rozstępów jak Twoja koleżanka, ale mam ich na biuście dosyć sporo. To jedyne miejsce, gdzie w pierwszej ciąży miałam rozstępy. Pojawiły się po 2-3 dniach od porodu przy nawale pokarmu. Ale nie wiem czy samo smarowanie aż tyle by dało, bo cycki urosły mi wtedy w zastraszającym tempie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!

Cytat:
I co?
Hm, Kukiz miał spore poparcie, bo jak na kandydata niezależnego to aż 20%, więc myślę, że o fałszowaniu wyników chyba nie ma mowy. Zresztą zobaczymy jakie będą oficjalne, jeszcze się mogą pozmieniać trochę.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

nie to nie jest ta wieżyczka, ale będę tam teraz częściej b na Jeżycach mam położna i szkołę rodzenia, to specjalnie dla Ciebie poszukam tej wieżyczki.
Ta wieżyczka jest w pobliżu zaułka Krystyny Feldman, jak jestem na Jeżycach, to staram się przejść koło zaułka.
Przyznam się, że mnie nigdy Musierowicz nie wciągnęłam, bardziej z zainteresowaniem przeczytałam Poznań Borejków.
Choć myślę, że skoro ma mi się córka urodzić, to chyba powinnam zaznajomić się z Musierowicz (przy okazji poczytam brzuszkowi)

Ja jestem zakochana w Jeżycach, tam jest tyle urokliwych kamienic, uliczek, a teraz gdy zrobiło się taki pięknie (jak to w Maju) to jest jeszcze bardziej pięknie.
Rzeczywiście Jeżyce są przepiękne, uwielbiam takie starsze, urokliwe osiedla, gdzie każda kamienica ma swój urok
A Poznań Borejków mi umknął, chyba wiem co będzie kolejne na mojej liście do czytania
Musierowicz jest super, teraz, po latach niektóre historie wydają mi się trochę naiwne, ale cała seria ma dla mnie mega urok, może dlatego że kojarzy mi się z okresem dorastania

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
A ja pamiętam, że w sprawie mycia po kupie wypracowałam sobie własny komprmis:najpierw ten największy bród sciągałam dużym wacikiem, a potem poprawiałam chusteczkami. Moja córka akceptowała wszystkie i żadne jej nie uczuliły, więc ostatecznie wybrałam dada, ze względu na stosunek jakości do ceny. Wkładanie noworodka, maleńkiego, któremu główka kołysze się na wszystkie strony, pod kran to niezła sztuka i raczej dla osób opanowanych i zdolnych manualnie (czyli nie da mnie na przyklad). Potem to wiadomo- dużo łatwiej, ale co kto woli.
Też w tym pierwszym okresie metoda tyłka pod kran wydawała mi się średnio wygodna, córka ciągle robiła kupę i takie latanie to łazienki to dla mnie było tylko dodatkowe utrudnienie. Jak była starsza to owszem, zdarzało się już dosyć często.

Cytat:
Zaczynam szukać używek, ale trochę ciężko z tą gondolą. Mam jeszcze czas... Spodobał mi się też wózek Graco Evo XT, ale mężowi nie odpowiada kolor...

Ja będę spacerować po w miarę dobrych chodnikach i po parku po utwardzonym piasku, więc nie tak źle.

U mnie raz słońce, raz chmury.

Powodzenia w szukaniu! Ja pod tym względem cieszę się z chłopca, bo będzie niebieski pokój A jeszcze rolety mam granatowe z księżycem i gwiazdkami, więc będzie idealnie pasować. Tylko mąż średnio chce się zgodzić na białe meble
A moja córa ma błękitno-żółty pokój Meble akurat ma w kolorze jasnego drewna, bo takie nam pasowały do reszty. Uwielbiam błękitny, salonu tak bym nie pomalowała, ale u Młodej wygląda to fajnie

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

A ja do Lidla jadę na otwarcie, hehe Ale to dlatego, że potem mąż zabiera samochód, a pewnie narobię też innych zakupów i nie chce mi się tego wszystkiego tachać

Dobrej nocy wszystkim!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 23:59   #3239
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Najwidoczniej

Cytat:

A to taki, że brafiterka cię wymierzyła i dobrała, albo fachowo zrobiłaś to sama Musisz obejrzeć dobrze stanik, bo jak będzie miękki i rozciągliwy to fajnie bo się dopasuje, a jak nie to może być kłopot. Ogólnie to jest jeszcze trochę za wcześnie na zakup takiego stanika bo biust dopiero zaczyna rosnąć albo powiększy sie po porodzie, czasem nawet 2 rozmiary bez bólu potrafi podskoczyć. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie jakoś w tym terminie i pomimo, ze nie karmiłam, to był za mały po porodzie! Także jeśli bardzo chcesz kupić teraz to bym kupiła większy i najlepiej rozciągliwy (w misce)
Nie no dobrałam sobie sama ale umiem przed ciążą mi braffiterka odbierała w ciąży już sama. No i mam 75D. A w Lidlu nie mam pojęcia jaki wziąć ale wychodziłoby na to że 80D? Bardzo nie chcę ale cena kusi, gdzie ja biustonosz do karmienia kupię za takie małe pieniądze...
Cytat:

Ej, mam niesymetryczny brzuch...lewa stron jest większa, pępek mi się przesunął
A ja czytałam, że frekwencja niecałe 50% no cóż zaliczam się do ludzi, którzy będą marudzić mimo tego, że nie głosowali. A tak serio, to co za różnica, czy ktoś odda głos tylko po to, żeby oddać, czy nie odda go wcale? Nikt mnie tam nie zachwycił, nikt nie wzbudza mojego zaufania. Jak dla mnie to każdy z nich może gadać, obiecywać, a i tak wiadomo, że każdy patrzy na swój tyłek. Wiadomo, że głosować się powinno i na pewno będąc w swoich rejonach bym zagłosowała, żeby nie było. Ale nie dziwię się ludziom, którzy mogą głosować i tego nie robią.
I osobiście uważam, że już lepszy taki Duda niż Komorowski, który już swoje pokazał (a raczej nic)
Cytat:
Gratulacje!!!
Cytat:
I co?
Ale głosowało na pewno więcej osób, niż tylko te o których Ty wiesz, może nie na 100% ale jakoś nie wierzę, że wynik sfałszowany zwłaszcza, że bardzo przewidywalny wynik
Cytat:
I pupe tez tak? Jak dla mnie to utrudnienie, ale oczywiscie co kto lubi

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Juz sobie przypominam. Wklesle brodawki nie sa jakims specjalnym problemem przy karmieniu; moze chodzilo o to, ze za twarde?
Dla mnie tak łatwiej niż z przekręcaniem i dużo szybciej. Ale fakt, jak kto woli

A ja znowu spać nie mogę. To swędzenie mnie tak wkurza, że szok oby ta maść mi szybko pomogła, bo mi nerwy nie pomagają w normalnym funkcjonowaniu

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-11, 05:32   #3240
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości