|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Wejdź na swój profil i tam po prawej masz wszystkie albumy i jak wejdziesz to będzie stwórz album czy dodaj album albo coś takiego.
Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-05-10 o 19:04 |
|
|
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Cały dzień do Was nie zaglądałam, ale widzę, że dużo do nadrabiania nie mam. Dopiero z grilla wrocilismy i teraz odpoczywam objedzona.Roxana gratulacje zdanych egzaminów ![]() Cytat:
Poczytałam o nim i miał dobre opinie, więc na ten się zdecydowaliśmy.W ogóle byłam dziś w lidlu i kupiłam sobie leginsy ciążowe, ale nie otwierałam w sklepie tylko dopiero w domu. I wyjęłam a one takie króciutkie, że do połowy łydki mam... a to żadne 3/4 nie miały być. No nic. trzeba będzie oddać. |
|
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, jeszcze z miesiąc muszę się wstrzymać z zakupami, po remoncie ruszę pełną parą Miały być d jutra te ciążowe ciuchy, sama chce się wybrać po po pracy po te leginsy,jedna bluzkę i może stanik do karmienia? ile masz wrostu, że te leginsy takie krótkie? i jaki rozmiar wziełaś?
razem od 01.03.2008 r. zaręczyny 14.07.2011 r. ślub 30.08.2014 r. ![]() Edytowane przez natalia1011 Czas edycji: 2015-05-10 o 19:22 |
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
No nie widać ale wiem ze raz są dodawane a raz nie. Nie wiem od czego to zależy. Cytat:
Miała być od jutra i ja o 8 będę pod sklepem bo po 15 minutach może być pusto. Topy jak najbardziej się opłaca inne ubrania też. Biustonosz tez bym wzięła ale będą pewnie wielkie. |
|
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam nową mamusie
Edytowane przez Mirabelka_90 Czas edycji: 2015-05-10 o 19:50 |
|
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamki witam sie wieczorowa pora
![]() Dzis poszliśmy ladnie zaglosowac potem do kosciolka a teraz czekam na mojego tż az wroci z meczu. Jutro robie glukoze i mam pietra jak stad do afryki na czczo na pewno nie będę bo nie dam rady i boje sie ze nie Wytrzymam tych 2 godzin
|
|
|
|
#4569 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
dobrze że weekend to tyle nadrabiania nie ma ![]() Jess, Lula gratuluje wizyt Cytat:
to mi się nie opłaci hehCytat:
a powiedz mi ile czekałaś na paczkę z gemini?? Tak żeście pisały o tej aptece że sama się skusiłam i troszkę zamówiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzabap, Natalia1011 witajcie mamusie Cytat:
![]() No więc w czwartek mam wizytę u endokrynologa, ciekawa forma komunikacji - sms'owa ;p; zobaczymy czy pani dr powie mi coś sensownego na moje skoki TSH, gdzie reszta jest bez zarzutu.. Mam pytanie do dziewczyn co mają problem z tarczycą i chodzą prywatnie - ile wasz lekarz bierze za wizytę??? Bo moja ma niby kosztować aż 170zł, ciekawa jestem co wchodzi w skład tej ceny, masakra Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-05-10 o 20:42 |
|||||
|
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co innego jeśli skierowanie masz na badanie gdzie nie musisz być na czczo, bo wiem, że też takie są (ale w Polsce nie robi się ich ciężarnym z tego co wiem), wtedy okej.
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie chodzę a moja babcia płaci 120 z usg, bez wizyta kosztuje 90 zł i taki też jest oficjalny tego lekarza cennik. Bardzo droga Twoja wizyta jest. Nicole ma rację, jeśli pójdziesz po śniadaniu a trzeba być na czczo to wyjdą za wysokie wyniki. Jeśli nie będą powtarzane dla pewności diagnozą cukrzycę ciążową zacznie się. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-05-10 o 20:56 |
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
martulka0991, NOK84, Acka - poleciały do Was zaproszenia do klubu
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam ciasto
to z majonezem wyszło macie najlepsze przepisy na świecie ale Roxany kajzerek już nie zrobiłam bo położyłam się zdrzemnąć i 3 godz spałam ![]() Za to kupiłam całą wyprawkę kosmetyczna dla dzidzi i dla mnie- we wtorek będzie dostawa prawdopodobnie... Wiedziałam, że sporo wyniesie bo brałam już wszystko co potrzebne będzie... echhh na gemini i na dodomku... na dodomku są w dobrej cenie kosmetyki Hipp - 3-4zl taniej niż na gemini za sztukę. Pas poporodowy juz tez zamówiłam , pampersy, medela do biustu krem, alantan, sudocrem, wszystko c Hippa co potrzebne, waciki, gaziki, pojemnik na pokarm , płyn do mycia smoczków i butelek i jeszcze sporo innych... Biedniejsza o 500zł ale już niewiele do kupienia zostało... Pościel, prześcieradła parasolka do wózka i pierdoły typu wanienka, ręczniczek... wrzucam fotkę ciasta ![]() Cytat:
|
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobione wyszło ![]() Przełożyłam sobie dżemem truskawkowym i bananami... Chciałam zrobić tą galaretkę ale jak zaczęłam polewać nią ciasto to oczywiście zaczęła wsiąkać... Jak to się robi???? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama mam mega pietra,bo jak nie jem w określonych odstępach czasowych to mi nie dobrze. Ale dziewczyny dały rade więc my też musimy ![]() Cytat:
coś czuje, że się w Lidlu już na nic nie załapie, jak będe tam koło 16 dopiero;/ Dziękuję Mojego męża tak duma rozpiera, że to syn, że do tej pory widzę jego minę i uśmiech jak lekarz powiedział, że widzi siusiaka
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
Ja na paczke czekalam 3-4dni. Ale dostalam ja szybko, bo dostalam potwierdzenie i przyjecie zlozenia zamowienia, pozniej zafakturowanie, nastepnie wyslanie, a po wyslaniu bylo juz u mnie na drugi dzien przed 14. Info o paczce mozesz sprawdzic logujac sie na stronie apteki.
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A co myślicie o tym termometrze, który ma być w Lidlu?
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na przesyłkę z gemini czekałam w sumie 2 dni, bo zamówiłam po południu pierwszego dnia i po 2 kolejnych była już u mnie Ja chodzę prywatnie, ale do przychodni z Lux-Medu i nie płacę nic, ale normalnie wizyta 120zł. Troszkę dużo masz zapłacić, ale być może jest to cena z USG.
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam doświadczenie ze szpitalnym termometrami, na wszystkich oddziałach takie same są a to jakie temperatury pokazują to książkę można napisać. Jedne pokazują tylko gorączce ta jak jest ok to 32 st, inne tylko 36.6 i nic więcej. T elektronicznymi to jest loteria ![]() Dzisiaj w aptece widziałam taki jak te stare rtęciowe były tylko z jakąś inną substancją wewnątrz. |
|
|
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
majka to ciekawie Ci to ciasto wyszlo..tak jeszcze nie robilam
natalia witaj i gartuluje synka,co do wyboru imienia u nas tez jednoznacznie bedzie Marta...maz wybral ale ja nie mam nic przeciwko. dd1dd ja place 80, ale nowe pacjentki 100zl isabelle26 to ile masz tsh?ja mialam ostatnio 5,06 ft4 w normie ..teraz musze zrobic koniec maja, poczatek czerwca .. mms22 a nie pianka kokos? chyba jutro kupie z 2kg bananow lub ze 2 czekolady bo tak mnie mecza skurcze lydek ze oszalec mozna, za dnia to ujdzie ale w nocy jak zlapie to nawet stanac sie nie da albo zdretwieje to jakbym w gipsie miala.. po poludniu wizyta ok16stej, nie chce mi sie czekac do srody i 2razy tego samego dnia jechac do miasta..takze wybralam jutro, roznica 2 dni wte we wte ...on tam nie robi problemu.. u mnie od wczoraj 27tc..
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-05-10 o 21:56 |
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez gryki na bank ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- a ile płaciłyście za krzywą cukrową?
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
jess 922 mozliwe, co suwaczek to inaczej ...brzuch jak dynia, urodze niebawem
a juz na pewno w sierpniu ..dobranoc mamusie
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam za darmo, ale w prywatnym labie babka mi mowila ze za 2 wklocia 12 zl to jak bedziesz miec 3 to pewnie 18zl.
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za info... dwa wkłucia mam mieć. + morfologia i mocz do zrobienia mam. ależ mi się nie chce...
|
#4588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No cena wizyty na pewno razem z usg, ale i tak mimo wszystko bardzo drogo.. Jak będę po to wam napiszę za co tyle musiałam zapłacić u mnie na okolice to zbytnio nie ma endokrynologa na nfz, jeśli już jakiś dobry jest to tylko prywatnie..No w tej chwili wyszło mi 3.34, a w styczniu było 0.74. Norma dla ciężarnych do 2.5, więc konsultacja wskazana według mojej gin... i to jeszcze lekarz z jej polecenia, bo miałam się na nią powołać.. |
||
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie poniedziałkowo
Ale na dzis zle spałam... Kręgosłup mnie tak okropnie boli, ze sie budziłam co chwile ... Tez czekam na przesyłkę z gemini, tam jest podany numer listu przewozowego ale niestety jak wpisze na ups to pisze, ze zły numer...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

Cały dzień do Was nie zaglądałam, ale widzę, że dużo do nadrabiania nie mam. Dopiero z grilla wrocilismy i teraz odpoczywam objedzona.

na czczo na pewno nie będę bo nie dam rady i boje sie ze nie Wytrzymam tych 2 godzin
dobrze że weekend to tyle nadrabiania nie ma
to mi się nie opłaci heh

ddzielic bialka od zoltek bialka ubic ,dodac cukier,w osobnej misce zmieszac zoltka z majonezem,dodac do bialek,dodac make z proszkiem no i ciut olejku.wylac na forme ,forme wysmarowac i obtoczyc bulka tarta i piec 40 min w 170st/bez termo. szczerze to pieke w formie do tarty i jak ostygnie wyjmuje ciasto do gory dnem i daje galaretke z owocami ale ile ludzi tyle pomyslow.
tesciowa nie mogla sie zdecydowac, a na koncu i tak wziela te, ktore my jej na poczatku pokazywalismy
u mnie na okolice to zbytnio nie ma endokrynologa na nfz, jeśli już jakiś dobry jest to tylko prywatnie..