Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-10, 19:01   #4561
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
a ten album jak mam utworzyć ?
Wejdź na swój profil i tam po prawej masz wszystkie albumy i jak wejdziesz to będzie stwórz album czy dodaj album albo coś takiego.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-05-10 o 19:04
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 19:15   #4562
Mirabelka_90
Zadomowienie

Hej Cały dzień do Was nie zaglądałam, ale widzę, że dużo do nadrabiania nie mam. Dopiero z grilla wrocilismy i teraz odpoczywam objedzona.
Roxana gratulacje zdanych egzaminów
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

[/COLOR]a własnie dziewczyny... jak to jest z tymi materacami? Bo patrzyliśmy też dzisiaj na łóżeczka i materace. Pani w sklepie polecała nam materac kokos +gryka (który bo obu stronach ma inną fakturę - w zależności od wieku dziecka)... tylko ja w tym sklepie zgłupiałam, bo pamiętam, ze kiedyś poruszałyście temat materacy i zwracałyście uwagę, że w niektórych pojawiają się robaki... nie w gryce przypadkiem?
Ja właśnie się naczytałam o robakach i w końcu kupiliśmy materac lateksowy Vitmat baby Poczytałam o nim i miał dobre opinie, więc na ten się zdecydowaliśmy.
W ogóle byłam dziś w lidlu i kupiłam sobie leginsy ciążowe, ale nie otwierałam w sklepie tylko dopiero w domu. I wyjęłam a one takie króciutkie, że do połowy łydki mam... a to żadne 3/4 nie miały być. No nic. trzeba będzie oddać.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 19:20   #4563
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Wejdź na swój profil i tam po prawej masz wszystkie albumy i jak wejdziesz to będzie stwórz album czy dodaj album albo coś takiego.
Niby tak zrobiłam ale zdjęć chyba nie widać
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 19:20   #4564
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:

Natalia bez szaleństw wkładki laktacyjne, muszle laktacyjne, jeden smoczek uspokajający, woreczki na zużyte pieluchy i to chyba tyle. Zostały mi jeszcze butelki, woreczki na pokarm, kosmetyki, pampersy i chusteczki. I oczywiście wózek, tż miał poszukać to oglądał AUTA faceci są niereformowalni...
co to są muszle laktacyjne? Patrząc na to co Ci zostało do kupienia, to w sumie ja nie mam praktycznie nic, oprócz paru ciuszków i jakiegoś kocyka hehe
No nic, jeszcze z miesiąc muszę się wstrzymać z zakupami, po remoncie ruszę pełną parą

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
W ogóle byłam dziś w lidlu i kupiłam sobie leginsy ciążowe, ale nie otwierałam w sklepie tylko dopiero w domu. I wyjęłam a one takie króciutkie, że do połowy łydki mam... a to żadne 3/4 nie miały być. No nic. trzeba będzie oddać.
Miały być d jutra te ciążowe ciuchy, sama chce się wybrać po po pracy po te leginsy,jedna bluzkę i może stanik do karmienia? ile masz wrostu, że te leginsy takie krótkie? i jaki rozmiar wziełaś?

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png

Edytowane przez natalia1011
Czas edycji: 2015-05-10 o 19:22
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 19:29   #4565
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Niby tak zrobiłam ale zdjęć chyba nie widać

No nie widać ale wiem ze raz są dodawane a raz nie. Nie wiem od czego to zależy.

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
co to są muszle laktacyjne? Patrząc na to co Ci zostało do kupienia, to w sumie ja nie mam praktycznie nic, oprócz paru ciuszków i jakiegoś kocyka hehe
No nic, jeszcze z miesiąc muszę się wstrzymać z zakupami, po remoncie ruszę pełną parą

Miały być d jutra te ciążowe ciuchy, sama chce się wybrać po po pracy po te leginsy,jedna bluzkę i może stanik do karmienia? ile masz wrostu, że te leginsy takie krótkie? i jaki rozmiar wziełaś?
Ja będę używany przede wszystkim do zbierania mleka podczas karmienia bo na początku jednym cycem się karmi a z drugiego tyle samo ucieka i marnuje się. Używa się ich też to wierzenia sutków. Jak Ci się chce to sprawdź na internecie dokładnie się dowiesz co i jak.
Miała być od jutra i ja o 8 będę pod sklepem bo po 15 minutach może być pusto. Topy jak najbardziej się opłaca inne ubrania też. Biustonosz tez bym wzięła ale będą pewnie wielkie.
Stary 2015-05-10, 19:33   #4566
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć sierpniowe mamusie
Podczytuje Was od początku, ale jakoś nie miałam odwagi i zbyt wiele czasu aby się przyłączyć. Zauważyłam, że na weekendy większa cisza, więc może uda mi się do Was przyłączyć. Przygarniecie mnie?

Jestem Natalia, mam jeszcze 26 lat (i tak zostanie jak będę rodzić i tak jak Wy w sierpniu zostanę mamą. Termin porodu wypada na 20 sierpnia. Już nie mogę się doczekać kiedy na świecie pojawi się nasz synek
Witaj no i gratulacje synka

Cytat:
no nam babeczka w sklepie mówiła, że jak sie o materac dba (tzn nie dopuszcza sie do przemoczenia) to żadne robaki nie maja prawa sie zadomowić...
a czemu byś go nie kupiła?
Dziewczyny, jeśli któraś pamięta który materac jest najlepszy, tro dajcie znać, bo nie mogę tego fragmentu rozmowy odszukać, a pamięć mam kiepską
Pamiętam jak dziewczyny pisały, że najlepszy jest lateksowy.
Stary 2015-05-10, 19:34   #4567
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

ja mieszkam w Irlandii i u nas te ubrania od 2 tygodni są wystawione. Ja mam jedynie 172 cm a wzięłam największe czyli l. Na co dzień spodnie noszę 12-14. Jak je wyjęłam z opakowania to one jak rajstopy wyglądały, więc myślałam, że się naciągną no ale są krótkie i ciasne. Wole kupić w h&m leginsy. Kupiłam też spodnie te dresowe(M-są idealne) i topy i są bardzo fajne więc to polecam. Na staniki się nie załapałam już niestety.
A tak w ogóle to witam nową mamusie

Edytowane przez Mirabelka_90
Czas edycji: 2015-05-10 o 19:50
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 20:11   #4568
beaciorq
Zadomowienie

Czesc mamki witam sie wieczorowa pora
Dzis poszliśmy ladnie zaglosowac potem do kosciolka a teraz czekam na mojego tż az wroci z meczu.
Jutro robie glukoze i mam pietra jak stad do afryki na czczo na pewno nie będę bo nie dam rady i boje sie ze nie Wytrzymam tych 2 godzin
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 20:40   #4569
Isabelle_26
Raczkowanie

Cześć mamuśki dobrze że weekend to tyle nadrabiania nie ma mnie nie było, starałam się napisać coś tej mojej pracy i mam już 2.5 rozdziału, jeszcze 1.5 i koniec. Do jutra chce dokończyć 3 i przesłać promotorowi aby sprawdził

Jess, Lula gratuluje wizyt
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie te
mi było szkoda takiej promocji, a jednak 6 litrów według opakowania starczy na 60 prań
Ale super promocja, szkoda że do najbliższego Auchana mam jakieś 100km to mi się nie opłaci heh

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Haha mam przyszly paczki :-D gemini i lozeczko <3
Wiec sprawy zalatwione to mozna sie zbierac do pracy ;-) pozniej dalsze szalenstwa ;-)
woow, ale poszalałaś, świetne zakupy a powiedz mi ile czekałaś na paczkę z gemini?? Tak żeście pisały o tej aptece że sama się skusiłam i troszkę zamówiłam

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Tak szybko - ZAKOŃCZYŁAM EDUKACJE !! teraz tylko dokończyć magisterkę i sie obronić
Gratulacje i wytrwałości w pisaniu pracy

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
wrzucam fotki nowego zakupu o którym mówiłam Tylko nie wiem bo jakoś dziwnie granatowy na zdjęciach jest ale w rzeczywistości szary - taki jak na zdjęciu z misiem...

do tego fotelik maxi cosi - foty jeszcze nie zrobiłam...
No no ładny ten wózeczek masz :d gratki

Dzabap, Natalia1011 witajcie mamusie

Cytat:
hej gratuluję synka macie już wybrane imię?
ja jestem padnięta... byłam z mężem i teściową na zakupach "remontowych" i jestem wykończona.... strasznie mi nogi puchną, jak dużo chodzę... aleeee.... udało mi się kupić zestaw z NUK (butelka smoczek + pudełeczko na smoczek) i jestem happy
Też będę mieć ten zestaw z NUK'a, zamówiłam na gemini i czekam na przesyłkę

No więc w czwartek mam wizytę u endokrynologa, ciekawa forma komunikacji - sms'owa ;p; zobaczymy czy pani dr powie mi coś sensownego na moje skoki TSH, gdzie reszta jest bez zarzutu.. Mam pytanie do dziewczyn co mają problem z tarczycą i chodzą prywatnie - ile wasz lekarz bierze za wizytę??? Bo moja ma niby kosztować aż 170zł, ciekawa jestem co wchodzi w skład tej ceny, masakra

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-05-10 o 20:42
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 20:52   #4570
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
no nam babeczka w sklepie mówiła, że jak sie o materac dba (tzn nie dopuszcza sie do przemoczenia) to żadne robaki nie maja prawa sie zadomowić...
a czemu byś go nie kupiła?
Dziewczyny, jeśli któraś pamięta który materac jest najlepszy, tro dajcie znać, bo nie mogę tego fragmentu rozmowy odszukać, a pamięć mam kiepską
Lateksowy. Kokos-gryka bym nie brała

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dzis poszliśmy ladnie zaglosowac potem do kosciolka a teraz czekam na mojego tż az wroci z meczu.
Jutro robie glukoze i mam pietra jak stad do afryki na czczo na pewno nie będę bo nie dam rady i boje sie ze nie Wytrzymam tych 2 godzin
Do tego badania trzeba być na czczo, wyniki wyjdą Ci zafałszowane, to po co w ogóle robić to badanie?

Co innego jeśli skierowanie masz na badanie gdzie nie musisz być na czczo, bo wiem, że też takie są (ale w Polsce nie robi się ich ciężarnym z tego co wiem), wtedy okej.
Stary 2015-05-10, 20:53   #4571
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki dobrze że weekend to tyle nadrabiania nie ma mnie nie było, starałam się napisać coś tej mojej pracy i mam już 2.5 rozdziału, jeszcze 1.5 i koniec. Do jutra chce dokończyć 3 i przesłać promotorowi aby sprawdził

No więc w czwartek mam wizytę u endokrynologa, ciekawa forma komunikacji - sms'owa ;p; zobaczymy czy pani dr powie mi coś sensownego na moje skoki TSH, gdzie reszta jest bez zarzutu.. Mam pytanie do dziewczyn co mają problem z tarczycą i chodzą prywatnie - ile wasz lekarz bierze za wizytę??? Bo moja ma niby kosztować aż 170zł, ciekawa jestem co wchodzi w skład tej ceny, masakra
Ja juz też kończę pisanie, do piątku muszę zanieść całość. Muszę napisać dyskusję jeszcze, tylko nie wiem jak się za to zabrać i jak ma wyglądać.

Ja nie chodzę a moja babcia płaci 120 z usg, bez wizyta kosztuje 90 zł i taki też jest oficjalny tego lekarza cennik. Bardzo droga Twoja wizyta jest.

Nicole ma rację, jeśli pójdziesz po śniadaniu a trzeba być na czczo to wyjdą za wysokie wyniki. Jeśli nie będą powtarzane dla pewności diagnozą cukrzycę ciążową zacznie się.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-05-10 o 20:56
Stary 2015-05-10, 20:56   #4572
roxana_lu
Zakorzenienie

martulka0991, NOK84, Acka - poleciały do Was zaproszenia do klubu

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:23   #4573
majka242007
Zakorzenienie

zrobiłam ciasto to z majonezem wyszło macie najlepsze przepisy na świecie ale Roxany kajzerek już nie zrobiłam bo położyłam się zdrzemnąć i 3 godz spałam
Za to kupiłam całą wyprawkę kosmetyczna dla dzidzi i dla mnie- we wtorek będzie dostawa prawdopodobnie... Wiedziałam, że sporo wyniesie bo brałam już wszystko co potrzebne będzie... echhh na gemini i na dodomku... na dodomku są w dobrej cenie kosmetyki Hipp - 3-4zl taniej niż na gemini za sztukę. Pas poporodowy juz tez zamówiłam , pampersy, medela do biustu krem, alantan, sudocrem, wszystko c Hippa co potrzebne, waciki, gaziki, pojemnik na pokarm , płyn do mycia smoczków i butelek i jeszcze sporo innych... Biedniejsza o 500zł ale już niewiele do kupienia zostało... Pościel, prześcieradła parasolka do wózka i pierdoły typu wanienka, ręczniczek...
wrzucam fotkę ciasta

Cytat:
ja tez idę jutro... będę z Tobą myślami damy radę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150510_003.jpg (109,0 KB, 12 załadowań)
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:26   #4574
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
majka dzieki za inf dot szafy
Przepis na babke za majonezem
4 jaja,
1szkl cukru
1szkl.maki pszennej
1 lyz.proszku do pieczenia
1/2 sloika mnajonezu winairy z 400g tj 200g/ml
kilka kropel olejku cytrynowego

Wykonanie ddzielic bialka od zoltek bialka ubic ,dodac cukier,w osobnej misce zmieszac zoltka z majonezem,dodac do bialek,dodac make z proszkiem no i ciut olejku.wylac na forme ,forme wysmarowac i obtoczyc bulka tarta i piec 40 min w 170st/bez termo. szczerze to pieke w formie do tarty i jak ostygnie wyjmuje ciasto do gory dnem i daje galaretke z owocami ale ile ludzi tyle pomyslow.
robilam kilkanascie razy..
wozek fajny choc rozwiazanie dot koszyka na zakupy i tej plątaniny droazkow mi sie nie podoba ,ale moze ja tak odbieram..
beaciorq to zamaist ciast piecz muffinki tylko kup forme bo w samych papilotkach,chyba ze sa sylikonowe pod wplywem ciezaru ciasta moga sie rozlazic..

zrobione wyszło dziękuję raz jeszcze
Przełożyłam sobie dżemem truskawkowym i bananami... Chciałam zrobić tą galaretkę ale jak zaczęłam polewać nią ciasto to oczywiście zaczęła wsiąkać... Jak to się robi????

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Cześć sierpniowe mamusie
Podczytuje Was od początku, ale jakoś nie miałam odwagi i zbyt wiele czasu aby się przyłączyć. Zauważyłam, że na weekendy większa cisza, więc może uda mi się do Was przyłączyć. Przygarniecie mnie?

Jestem Natalia, mam jeszcze 26 lat (i tak zostanie jak będę rodzić i tak jak Wy w sierpniu zostanę mamą. Termin porodu wypada na 20 sierpnia. Już nie mogę się doczekać kiedy na świecie pojawi się nasz synek
witaj
Stary 2015-05-10, 21:26   #4575
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ja idę we wtorek ale na nfz tym razem. A jak idę do niej prywatnie płacę 50zł bo jestem z poradni, a tak to normalnie bierze 100zł
Stary 2015-05-10, 21:30   #4576
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
ja robie je we wtorek, a lekarz już mi mówił, żeby dzień przed badaniem zjeść lekki ostatni posiłek o 18-19.
sama mam mega pietra,bo jak nie jem w określonych odstępach czasowych to mi nie dobrze. Ale dziewczyny dały rade więc my też musimy

Cytat:
Ja będę używany przede wszystkim do zbierania mleka podczas karmienia bo na początku jednym cycem się karmi a z drugiego tyle samo ucieka i marnuje się. Używa się ich też to wierzenia sutków. Jak Ci się chce to sprawdź na internecie dokładnie się dowiesz co i jak.
Miała być od jutra i ja o 8 będę pod sklepem bo po 15 minutach może być pusto. Topy jak najbardziej się opłaca inne ubrania też. Biustonosz tez bym wzięła ale będą pewnie wielkie.
poczytałam, przydatna rzecz, oby z laktacją u mnie było wszystko dobrze.

coś czuje, że się w Lidlu już na nic nie załapie, jak będe tam koło 16 dopiero;/

Cytat:
Witaj no i gratulacje synka
Dziękuję Mojego męża tak duma rozpiera, że to syn, że do tej pory widzę jego minę i uśmiech jak lekarz powiedział, że widzi siusiaka

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:32   #4577
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
woow, ale poszalałaś, świetne zakupy a powiedz mi ile czekałaś na paczkę z gemini?? Tak żeście pisały o tej aptece że sama się skusiłam i troszkę zamówiłam
Ja na paczke czekalam 3-4dni. Ale dostalam ja szybko, bo dostalam potwierdzenie i przyjecie zlozenia zamowienia, pozniej zafakturowanie, nastepnie wyslanie, a po wyslaniu bylo juz u mnie na drugi dzien przed 14. Info o paczce mozesz sprawdzic logujac sie na stronie apteki.
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:32   #4578
dd1dd
Zakorzenienie

natalia1011 również witam
Stary 2015-05-10, 21:37   #4579
TusiaeM
Zakorzenienie

Witam się w 25 tygodniu

A co myślicie o tym termometrze, który ma być w Lidlu?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:46   #4580
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Jess, Lula gratuluje wizyt

Ale super promocja, szkoda że do najbliższego Auchana mam jakieś 100km to mi się nie opłaci heh

Gratulacje i wytrwałości w pisaniu pracy

No no ładny ten wózeczek masz :d gratki

Dzabap, Natalia1011 witajcie mamusie

Też myślę nad tym zestawem z NUK-a, ale jeszcze do końca nie wiem jaki kolor wybrać, ale w koszyku już jest
Na przesyłkę z gemini czekałam w sumie 2 dni, bo zamówiłam po południu pierwszego dnia i po 2 kolejnych była już u mnie

Ja chodzę prywatnie, ale do przychodni z Lux-Medu i nie płacę nic, ale normalnie wizyta 120zł. Troszkę dużo masz zapłacić, ale być może jest to cena z USG.
Stary 2015-05-10, 21:48   #4581
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tygodniu

A co myślicie o tym termometrze, który ma być w Lidlu?
Może się sprawdzić a lidlu zawsze można zwrócić w ciągu 7 dni. Najlepiej porównać go z jakimś pewnym.
Mam doświadczenie ze szpitalnym termometrami, na wszystkich oddziałach takie same są a to jakie temperatury pokazują to książkę można napisać. Jedne pokazują tylko gorączce ta jak jest ok to 32 st, inne tylko 36.6 i nic więcej. T elektronicznymi to jest loteria
Dzisiaj w aptece widziałam taki jak te stare rtęciowe były tylko z jakąś inną substancją wewnątrz.
Stary 2015-05-10, 21:54   #4582
beatrix28
Zadomowienie

majka to ciekawie Ci to ciasto wyszlo..tak jeszcze nie robilam
natalia witaj i gartuluje synka,co do wyboru imienia u nas tez jednoznacznie bedzie Marta...maz wybral ale ja nie mam nic przeciwko.
dd1dd ja place 80, ale nowe pacjentki 100zl
isabelle26 to ile masz tsh?ja mialam ostatnio 5,06 ft4 w normie ..teraz musze zrobic koniec maja, poczatek czerwca ..
mms22 a nie pianka kokos?

chyba jutro kupie z 2kg bananow lub ze 2 czekolady bo tak mnie mecza skurcze lydek ze oszalec mozna, za dnia to ujdzie ale w nocy jak zlapie to nawet stanac sie nie da albo zdretwieje to jakbym w gipsie miala..
po poludniu wizyta ok16stej, nie chce mi sie czekac do srody i 2razy tego samego dnia jechac do miasta..takze wybralam jutro, roznica 2 dni wte we wte ...on tam nie robi problemu..

u mnie od wczoraj 27tc..

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-05-10 o 21:56
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:58   #4583
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
majka to ciekawie Ci to ciasto wyszlo..tak jeszcze nie robilam
natalia witaj i gartuluje synka,co do wyboru imienia u nas tez jednoznacznie bedzie Marta...maz wybral ale ja nie mam nic przeciwko.
dd1dd ja place 80, ale nowe pacjentki 100zl
isabelle26 to ile masz tsh?ja mialam ostatnio 5,06 ft4 w normie ..teraz musze zrobic koniec maja, poczatek czerwca ..
mms22 a nie pianka kokos?

chyba jutro kupie z 2kg bananow lub ze 2 czekolady bo tak mnie mecza skurcze lydek ze oszalec mozna, za dnia to ujdzie ale w nocy jak zlapie to nawet stanac sie nie da albo zdretwieje to jakbym w gipsie miala..
po poludniu wizyta ok16stej, nie chce mi sie czekac do srody i 2razy tego samego dnia jechac do miasta..takze wybralam jutro, roznica 2 dni wte we wte ...on tam nie robi problemu..

u mnie od wczoraj 27tc..
Chyba 28 tydzień, jesteś przede mną, a ja dzisiaj zaczęłam właśnie 28
Stary 2015-05-10, 22:06   #4584
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
to zazdroszczę... my za samymi płytkami do kuchni jezdziliśmy 2,5 h tesciowa nie mogla sie zdecydowac, a na koncu i tak wziela te, ktore my jej na poczatku pokazywalismy

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

a własnie dziewczyny... jak to jest z tymi materacami? Bo patrzyliśmy też dzisiaj na łóżeczka i materace. Pani w sklepie polecała nam materac kokos +gryka (który bo obu stronach ma inną fakturę - w zależności od wieku dziecka)... tylko ja w tym sklepie zgłupiałam, bo pamiętam, ze kiedyś poruszałyście temat materacy i zwracałyście uwagę, że w niektórych pojawiają się robaki... nie w gryce przypadkiem?
nie kupiłam z gryką ze względu na wasze tutaj wypowiedzi... ale już nie pamiętam jaki mam w końcu... ale bez gryki na bank

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

a ile płaciłyście za krzywą cukrową?
Stary 2015-05-10, 22:14   #4585
beatrix28
Zadomowienie

jess 922 mozliwe, co suwaczek to inaczej ...brzuch jak dynia, urodze niebawem a juz na pewno w sierpniu ..
dobranoc mamusie
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 22:25   #4586
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
nie kupiłam z gryką ze względu na wasze tutaj wypowiedzi... ale już nie pamiętam jaki mam w końcu... ale bez gryki na bank

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

a ile płaciłyście za krzywą cukrową?
Ja mialam za darmo, ale w prywatnym labie babka mi mowila ze za 2 wklocia 12 zl to jak bedziesz miec 3 to pewnie 18zl.
Stary 2015-05-10, 22:56   #4587
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam za darmo, ale w prywatnym labie babka mi mowila ze za 2 wklocia 12 zl to jak bedziesz miec 3 to pewnie 18zl.
dzięki za info... dwa wkłucia mam mieć. + morfologia i mocz do zrobienia mam. ależ mi się nie chce...
Stary 2015-05-10, 23:34   #4588
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ja na paczke czekalam 3-4dni. Ale dostalam ja szybko, bo dostalam potwierdzenie i przyjecie zlozenia zamowienia, pozniej zafakturowanie, nastepnie wyslanie, a po wyslaniu bylo juz u mnie na drugi dzien przed 14. Info o paczce mozesz sprawdzic logujac sie na stronie apteki.
Ja zamówiłam w czwartek późnym wieczorem i póki co status "w trakcie realizacji", weekend po drodze, więc poczekam któryś dzień dłużej

Cytat:
Też myślę nad tym zestawem z NUK-a, ale jeszcze do końca nie wiem jaki kolor wybrać, ale w koszyku już jest
Na przesyłkę z gemini czekałam w sumie 2 dni, bo zamówiłam po południu pierwszego dnia i po 2 kolejnych była już u mnie

Ja chodzę prywatnie, ale do przychodni z Lux-Medu i nie płacę nic, ale normalnie wizyta 120zł. Troszkę dużo masz zapłacić, ale być może jest to cena z USG.
Ja mam potwierdzone że dziewucha będzie to wpisałam żeby mi przysłali różowy
No cena wizyty na pewno razem z usg, ale i tak mimo wszystko bardzo drogo.. Jak będę po to wam napiszę za co tyle musiałam zapłacić u mnie na okolice to zbytnio nie ma endokrynologa na nfz, jeśli już jakiś dobry jest to tylko prywatnie..
Cytat:
No w tej chwili wyszło mi 3.34, a w styczniu było 0.74. Norma dla ciężarnych do 2.5, więc konsultacja wskazana według mojej gin... i to jeszcze lekarz z jej polecenia, bo miałam się na nią powołać..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 06:00   #4589
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamówiłam w czwartek późnym wieczorem i póki co status "w trakcie realizacji", weekend po drodze, więc poczekam któryś dzień dłużej

Ja mam potwierdzone że dziewucha będzie to wpisałam żeby mi przysłali różowy
No cena wizyty na pewno razem z usg, ale i tak mimo wszystko bardzo drogo.. Jak będę po to wam napiszę za co tyle musiałam zapłacić u mnie na okolice to zbytnio nie ma endokrynologa na nfz, jeśli już jakiś dobry jest to tylko prywatnie..

No w tej chwili wyszło mi 3.34, a w styczniu było 0.74. Norma dla ciężarnych do 2.5, więc konsultacja wskazana według mojej gin... i to jeszcze lekarz z jej polecenia, bo miałam się na nią powołać..
Jestem ciekawa, czy w tej aptece czytaja te wiadomosci odnosnie koloru - jak dostaniesz paczke to daj prosze znac
Stary 2015-05-11, 06:20   #4590
roxana_lu
Zakorzenienie

Witam sie poniedziałkowo

Ale na dzis zle spałam... Kręgosłup mnie tak okropnie boli, ze sie budziłam co chwile ...

Tez czekam na przesyłkę z gemini, tam jest podany numer listu przewozowego ale niestety jak wpisze na ups to pisze, ze zły numer...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości