|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
Ewa, jeśli chodzi o zdrowie to poprawa jest. Dziś już nie śpię przez cały dzień i mogę pić, a to zdecydowany postęp!
|
|
|
|
#2313 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Ewa, tak i tu bez zadnego sciemniania czy naginania
![]() Zawsze bylam bardzo rozciagnieta bo lubiam sie rozciagac od dziecka. Mimo, ze pozniej przytylam troche gibkosci pozostalo
|
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Ewa, więcej niż 7km/h nie próbowałam, bo to już by chyba był trucht a nie chód ;D następnym razem spróbuję!
ale sobie dowaliłam czosnku do sosu do sałatki, aż mi oczy łzami zaszły
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec jak użyjesz to napisz jak się sprawdza i co dobrego w nim zrobiłaś ![]() No i zdrowiej! ![]() Ja melduje 40 min rowerka i 24 km na zdjęciu podsumowanie, pot poleciał!
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki, jestem zła na pogodę ;/ wczoraj co prawda byłam rano na rowerze (15km) ale dzisiaj już pewnie nic z tego (pada) a domowy rowerek już mi się znudził ;/ tęsknie za rolkami (3 dni nie jeździłam bo.... pogody brak...), widzę, że jutro ma być ładnie to o 8 polecę na rolki, potem wezmę siostrzeńca na długi spacer i wieczorem zafunduje sobie może z 10 km rowerem ;p
DZIEŃ BEZ RUCHU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU JEST DLA MNIE DNIEM STRACONYM ![]() ![]() ![]() : cool:
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny za ćwiczenia. Ja dziś kupiłam buty do biegania, ale na początek zwykłe kalenji kiprun. Mają całkiem ok amortyzację, a obecnie nie za bardzo mogę sobie pozwolić na jakieś nike. Dziś porobiłam trochę brzuszków różnego rodzaju, nożyc i wymachów. Wieczorem może to powtórzę i na 100% zrobię jakieś ćwiczenia z obciążeniem na ramiona. |
||
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorem.
dzis "tylko" spacerek.. 3km wiec nie jest zle.i oparlam sie pokusie ![]() przechodzilismy obok cukiernii znajomej. w ogole staram sie ustalic plan biegania w przyszlym tygodniu. zeby sie pokrylo z tz/etem. i jest ciezko bo ja mam popoludniowki.. cos wymysle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2319 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Ja mam dwa hantle po 10 kg z gryfem i dla mnie sa ok
![]() Do przysiadow nawet za lekkie :P Dorwalam w polskim sklepie linie z eveline antycellulitowa, kupilam ten rozrzewajacy i chlodzacy, zobaczymy ktory bedzie lepszy. Chcialam jeszcze wybrac jakis inny ale TZ mnie odcianal i powiedzial ze mi wystraczy
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Unex to Ty masz silne ręce.
Trochę pomachałam tymi hantlami i okazało się, że jak je zważyłam to mają jednak 2,5 kg. |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mi się nie chciało
Ale skoro już napisałam, że planuję sesję w Shaunem T na wieczór, głupio byłoby mi napisać, że tego nie zrobiłam ![]() A więc - Friday Fight z Insanity Max: 30 zaliczony. Ciężko, bo łydki po bieganiu bolały, więc pierwsza przerwa już po 7 minutach, a potem ćwiczenia były tylko coraz gorsze
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dacie mi żyć z tymi wymiarami, co? Jak nie zapomnę rano to się pomierzę. ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
A specjalnie taki wątek założyłam, żeby wszyscy byli grubasami jak ja, a tu proszę, same szczupaki! Nie martw się, ja póki co do odwołania nie mam szans na ćwiczenia na siłowni, więc łączę się z Tobą w bólu!
|
|
#2323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam nadzieję, że Go będziesz często spotykać, bo dobrze Ci to zrobi! ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Ale mam ekstremalnie krótkie nogi ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast co do butów - niestety, ale trzeba uważać na używane Każdy but w jakimś stopniu dopasowuje się do stopy, niektórym mogą np. stopy schodzić do środka (jak u mnie, dlatego potrzebuję mocno zabudowanego buta) i warto przymierzyć, zobaczyć i pochodzić.Jak wygląda pronacja (to znaczy na którą część stopy idzie ciężar przy chodzeniu? Czy pięta - palce, czy palce - pięta?) Jak podbicie? Wysokie, niskie? Czy stopy nie schodzą do środka? Czy masz wąskie pięty? Wiem, że to może głupio brzmi, ale te kwestie są bardzo ważne przy doborze buta. Dlatego, mimo bycia biednym studentem, odkładałam na buty 4 miesiące, bo wiem, że warto ![]() EDIT: Mój polski Przepraszam za powtórzenia, ale nie mam siły
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2015-05-10 o 21:31 |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej, powiem Wam że chyba dałam radę.
Mieliśmy gości wczoraj i dziś, z mocno % wieczorem, i u mnie wyglądało to tak, że zjadłam na śniadanie bułkę z pastą z tuńczyka i kukurydzy, później zupę krem cebulową z grzankami, następnie bardzo małą porcję risotto (z krewetkami, parmezanem, śmietaną i białym winem), a jeszcze późnym wieczorem wypiłam koktajl z soku pomarańczowego, mrożonych truskawek i jarmużu. W międzyczasie odrobina likieru kawowego, jeden drink z cytrusówki i soku pomarańczowego i garść nachosów. Tyle. Nawet się nie musiałam jakoś szczególnie pilnować, bo risotto mi nie smakowało (było za ciężkie, dla mnie dużo mięsa i brak warzyw... ale to było robione pod gości) a na alkohol jakoś nie miałam ochoty, po pierwszym drinku mnie zemdliło. Zrobiłam za to w ciągu dnia chyba z 15km spaceru i sprzątanie rano przez 2h mieszkania na maksymalnym przyspieszeniu. ![]() Jedzenie z dzisiaj: I. podpieczony kawałek bagietki natarty czosnkiem z twarożkiem z rzodkiewką i ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem II. zupa krem cebulowa z grzankami III. mega ostre curry z piersią z kurczaka i mleczkiem kokosowym z 3/4 woreczka ryżu IV. kawałek bagietki z połową kulki mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi Znowu obiad pod gości, znowu dla mnie średni, ale niestety jeden z naszych gości jest niereformowalnym mięsożercą który nie je żadnych warzyw. Od jutra z radością wracam do koktajli i sałatek... Dzisiaj też zrobiłam chyba z 10km spaceru. Nogi mi włażą do tyłka po tych dwóch dniach. ![]() A teraz idę nadrobić zaległości bo się rozpisałyście.
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie kupiłabym używanych butów jak nie wygram tych, to upatrzyłam sobie te: http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-...item461f25a56a ![]() jutro znowu idę na siłkę, już się nie mogę doczekać, jakkolwiek śmiesznie się to czyta wychodzące spod moich palców...
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
Dopiero teraz skończyłam ćwiczyć, więc mogę z czystym sumieniem wejść na forum Po południu czułam się jakoś kiepsko i słabo, w ogóle poszłam nawet na drzemkę. Ale obiecałam Wam wszystkim że poćwiczę i dotrzymałam słowa ![]() Takie 1h cardio zrobiłam, że kropelki mi spływały po skroniach i z czoła na oczy Nie chciało mi się strasznie, ale pomyślałam: co Ewa i Mel powiedzą, więc trzeba było ruszyć tyłek ![]() lenciik biedulko wracaj szybko do zdrowia ![]() Unex podziwiam! szpagaty jeszcze rok temu?? Też kiedyś robiłam, ale to było w podstawówce ![]() Mówisz że będziesz się smarować Czekam na recenzje ;-)pretty 24km!! pięknie ![]() asia proszę bardzo, link do ćwiczeń na triceps Kiedy ja wykonuję te ćwiczenia, to robię po prostu na macie, bo nie mam takich sprzętow w domu jak ławeczka ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Hcez1ABNLAo Callitus za ćwiczenia Kasiunia tak z opisow wydaje mi się że bardzo energiczna z Ciebie kobitka Fajnie że masz tyle siły i zapału do takiej porcji ruchu na codzień Mel aktualnie nie chodzę na jogę, bo teraz lubię dynamiczne zajęcia, jedyne spokojne to mój poniedziałkowy pilates (chociaż i tak daje wycisk) Ale na jogę chodziłam swojego czasu długo i wspomnienia mam naprawdę super. Za jakis czas na pewno ponownie się zapiszę- zajęcia są w grupach. Joga może i jest spokojna, ale fajnie rozrusza ciało, porozciąga. Nie przejmuj sie w ogóle jak na początku nie wszystko się uda Pamiętam że nowi zawsze mają problem z niektórymi pozycjami, nawet bardzo szczupłe osoby. Nikt nie zwraca na to uwagi, bo każdy kiedyś zaczynał. Jestem pewna że Ci się spodoba pozeczkowa jaka jestem z Ciebie dumna! Czyli siłownia Ci się spodobała Może i ja się kiedyś wybiorę jak będziesz tak mnie zarażać podejsciem ![]() Ewa no to dotrzymałam słowa Gdybym nie obiecała, to pewnie dzisiaj bym sobie odpuściła, ale jakoś się zmobilizowałam Aaaa jutro jadę na pocztę odebrac tę wagę kuchenną! Dostałam smsa że juz czeka. No to wszystko się okaże ile wcinam Boję się, że sie okaże za dużo dziennie tych kalorii
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-05-10 o 23:26 |
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w co się najlepiej na jogę ubrać? Ja wiem, że mi nic nie wyjdzie, bo byłam kiedyś na zajęciach z pilatesu i to była totalna porażka. Ale chciałabym chodzić i się uczyć i dojść kiedyś do jakiegoś przyzwoitego poziomu. Albo dojść do momentu, kiedy stwierdzę, że to nie dla mnie, nigdy się nie nauczę i zacząć wtedy chodzić na coś innego.
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Mel najlepiej w coś, w czym się czujesz swobodnie i komfortowo
Spodnie dresowe albo legginsy i koszulka, najlepiej trochę przylegająca i z odpowiednią długością- z doświadczenia wiem że przy wyginaniu potrafi się brzuch odsłaniać jak jest za krótka, a mnie np to bardzo denerwuje Zobaczysz jakie cuda potrafi czynić joga. Jak nastawia też do życia pozytywnie i relaksuje No nawiedzasz mnie babo jedna
|
#2330 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Dziewczyny, tak jak pisalam kupilam ten balsam rozrzewajacy. Wiec tak, wzielam kapiel, zrobilam sobie peeling z kawy, nasmarowalam sie tym piekielnym balsamem i nie moglam wytrzymac, tak mnie pieklo
Ja nie wiem czy tak powinno byc ? Ale nie molam wytrzymac.Moze jakas reakcja alergiczna czy co ? Musialam go zmyc. robilam sobie masaz z oliwki na udach i to na tyle. Kiedys uzywalam chlodzacego i tak chlodzil ze zamarazalam Nie wiem co ze mna nie tak ![]() Mel, no to ba ze na pewno znalazlabys jakas grupe dla poczatkujaco poczatkujacych
|
|
|
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
Unex mialam dokładnie to samo jak kupiłam kiedyś ten rozgrzewający. Już kiedyś o tym pisałam- biegałam w gaciach po domu i miałam ochotę wzywać straż pożarną, a TŻ pękał ze śmiechu
Chyba po prostu niektórzy nie mogą tego używać i my należymy do tych osób Dużo moich koleżanek mowi, że je ten żel przyjemnie grzeje, a ja miałam pożar na tyłku
|
#2332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wredna baba z forum, nawiedzająca obijające się niećwiczące - to ja! ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
Może spróbuj nałożyć np. na kawałek ręki i sprawdzić czy to tylko gorąc czy faktycznie jakaś alergia? Właśnie nie wiem, może być ciężko, bo zazwyczaj są takie grupy dla początkujących, ale nie takie, że zaczynają się w danym terminie od zera, tylko są tak sobie od wieków w dane dni tygodnia i chodzą tam osoby, które nie czują się zbyt zaawansowane, więc jak źle trafię to mogę przyjść do grupy, która tam chodzi o miesiąca czy dwóch na przykład.
|
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
unex och, ja bym bardzo chciała być tak porozciągana...
a przygotowywałaś się wtedy do robienia szpagatu czy po prostu takie predyspozycje ? Ja widzę u siebie mały postęp, bo już przy schyleniu kładę całe dłonie na podłodze, ale do szpagatu to mi jeszcze daleko dżizas, ale z tymi 10 kg to tak, że potrafisz normalnie je podnosić jak w ćwiczeniach na bicka ? Co do balsamu rozgrzewającego -ja go używam, mnie ta bardzo nie piecze, ale któraś z dziewczyn (monte?) pisała, że też tak miała jak Ty... Ja też sobie kupię dzisiaj ten chłodzący, bo czerwony już mi się kończy pozeczkowa nie ma co chodzić na bieżni więcej niż 7,5 km/h, bo od 8 to już jest raczej trucht rzeczywiście. ale spróbuj sobie pochodzić na nachylonej bieżni ![]() callitus i masz rację ! dostałabyś zje*kę jakbyś nie poćwiczyła, a było obiecane ![]() melonade MIERZENIE DZIŚ RANO. < taka przypominajeczka ![]() zmierz też sobie nogę od wewnętrznej strony, bo ciekawa jestem co to znaczy w Twoim rozumieniu "ekstremalnie krótkie nogi". -.- scandalistka podołałaś wzorowo imprezie monte dzielna dziewczyna - brawo za ćwiczenia No zobaczymy, bardzo mnie ciekawi Twoja owsianka.Ja dziś jadłam jaglankę na śniadanie - 40 g płatków, szklanka mleka + 50g serka homogenizowanego, pół banana i borówki. wychodzi jakieś 450 kcal. Dzień dobry ![]() Zawijam zaraz do kosmetyczki, idę na pedicure. Nareszcie, bo moje stopy to dramat. Porasta je łuszcząca skorupa
|
|
#2334 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Melonade, no ja wiem wiem o co sie rozchodzi ale warto sporbowac, najwyzej istruktor ci wytlumaczy co trzeba, tak mysle...
![]() Monte, dam mu dzis druga i ostatnia szanse ![]() Ewa, no 10 kg jedna reka nie podniose, ale 5 kg tak na bica ![]() takze nieraz pracuje ( pracowalam) -w sensie podnosilam jeden hantel 10 kg dwoma rekami a czasami zdejmowalm talerze i zostawialam na 5 kg a co do szpagatu to jako dziecko a nawet juz nastolatka ok 14 -15 lat robilam se soba duzo w sensie gimnastycznym wiec mysle, ze po prostu bylam rozcianieta od wtedy, wystraczylo mi sie kilka dni dobrze poroziagac i spokojnie molam zrobic szpagat bez wiekszego rozciagniecia i przyotowania, czy mostek ze stania i powrot bez uzycia rak do pozycyji stojacej ![]() Zanim mialam problemy z plecami i jak regularnie cwiczylam czyli jakies 2 mies temu do pelneo szpagatu brakowalo mi jakies 10-7 cm wystarczylo sie porozciaac bardziej ale mi nie zalezalo a teraz to juz po ptokach, btw za tydzien zaczynam rehabilitacje
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-05-11 o 10:53 |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
melduje sie ze dzis rano biegalam. ale chyba rano to nie moja pora. szybciej sie meczylam itd. najbardziej lubie wieczorem..kolo 20-21. ale tz ma nocki a ja koncze prace o 22 i boje sie sama po parku.. ale moze ulicami bede biegac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2336 | |
|
bez kija nie podchodz
|
moj jadlospis:
- placki z 2ch jajek i sera bialego poltlustego, odrobina oleju do smazenia + kawa ( chcialam zrobic z bananem, ale kupilam banany w lidlu, byly lekko zielone, czesto mi sie zdarza takie kupic ale nie moglam ich dzis oskubac ze skorki i sa gorzekie w smaku a co do ych plackow, to dla mnie srednio smaczne, ale juz zjadlam ) + kawa- 2 kromki razowca, kawalek mozzarelli, wedlina z indyka, papryka grillowana, pomidorki koktajlowe ok 4, salata - salatka z papryki, ogorka, salaty, cukini, pora, piersi z kurczaka grillowanej + kromka razowca z wedlina z indyka - nie mam pomyslu wiec pewnie jajecznica albo omlet z 2ch jaj
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piers grillowana to na patelnii grillowej zrobiona? ogolne pytanko mam. jakie mieso jesc na diecie poza kurczAkiem i indykiem? przerobilam juz kurczaka na 100 sposobow i mi sie nudzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2338 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ja jem wolowine szkoda, ze tu slaby mam dostep do podrobow, bo uwielbiam, a tu ciezko np o serduszka czy plucka chyba ze z owcy ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Posmarowalam sie dzis drugi raz i powiem wam ze grzeje ale nie jak wczoraj, moze to nie najprzyjemniejsze uczucie na swiecie ale jest ok i co najwazniejsze nie szczypie/piecze! Moze za duz tego wczoraj naladowalam? A moze kapiel byla zbyt goraca i w polaczeniu z tym takie odczucia byly ?
||
|
|
|
#2339 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn. dopiero od niedawna pokochałam w szkole miałam zawsze zwolnienia lekarskie z wf-u ;p O ironio! nie lubię ćwiczyć w pomieszczeniach, bo szybko mi się nudzi, ale mimo wszystko (od stycznia zaczęłam o siebie dbać) starałam się ciągle zmieniać ćwiczenia jeśli już byłam zmuszona do ruchu "zamkniętego" w pomieszczeniach zimą to wybierała raz ćwiczenia w domu na macie, w domu raz rowerek raz orbitek, siłownia itp. A teraz jestem prze szczęśliwa, że mogę wirować na świeżym powietrzu ;p rolki, rower, bieganie ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Ja używałam też zawsze z eveline, teraz kupiłam z soray'i i jest tak samo rewelacyjny bardzo ujędrnia i zlikwidował mi czerwone rozstępy na boczkach Teraz walczę z rozstępami na biuście - tylko tutaj już mam problem bo rozstępy są białe a te ciężko się likwiduje o ile w ogóle ;/ Niedawno kupiłam sobie krem czekoladowy ujędrniający - boże dziewczyny jak on pachnie...!
|
|
#2340 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Mi na rozstepy pomoglo to : KLIK
Oczywiscie nie usunal ich, bo ja rozstepy mam od dzieciaka, na biuscie np, bo mi kiedys w ok 2-3 mieesiace biust urosl z A do C od razu no i tak to bylo :P Ale staly sie ciensz jasniejsze. I w ogole jest rewelacyjny jako balsam nawilzajacy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Jak się sprawdza?

na zdjęciu podsumowanie, pot poleciał!

Ja sie duzo rozciagalam jak cwiczylam, wczesniej tez bylam rozciagieta, jeszcze rok temu bez problemu robilam szpagat, a teraz dupa, bola mnie plecy przy glupim schylaniu 
Przepraszam za powtórzenia, ale nie mam siły 
Może spróbuj nałożyć np. na kawałek ręki i sprawdzić czy to tylko gorąc czy faktycznie jakaś alergia?