|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Dobry
![]() miała być pogoda i co? Szaro, buro i ponuro. Ale do Lidla pojadę a co ![]()
#3242 |
Rozeznanie
|
O kurde dziś 11.
Musze tez lecieć do lidla xd pewnie będą tłumy. Lidl jest od 8 czy 9??
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie piękne słońce. Mam nadzieję, że tak już zostanie bo mam zamiar malować okno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
Airish- to daj trochę tego
![]() Doriska- u nas to od 7 otwarte. Ale ja jadę koło południa bo sie nie zwleke. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Mój" na pewno od 8, a pewnie wszystkie tak samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3246 |
Rozeznanie
|
Juz byłam. Mam lidla 150 od domu.
Byłam tam 8:02 i tyle ludzi ze masakra... złapałam bodziaki, legginsy i termometr i poleciałam do kasy. O 9 nie będzie już nic...
#3247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, ze w drugiej turze masz zamiar głosować na Komorowskiego, a możesz wyjaśnić dlaczego? Ja akurat w drugiej turze mam zamiar głosować na Dudę i to świadomie. Najczęstszym argumentem z jakim się spotykam za Komorem jest: "Bo za Dudą stoi ta kaczka, a ja na kaczkę nie będę głosował". Co może by mnie śmieszyło, gdyby naprawdę nie było jedynym argumentem tych osób. Ludzie tak narzekają na PiS, a wyciągając tylko kawałek tego co zrobili, który dotyczy nas, przyszłych matek, to: - czekacie na becikowe? - nie to nie PO, to właśnie PiS (wtedy razem z LPR) - cieszycie się z długiego macierzyńskiego - to też PiS wydłużył czas jego trwania - to Duda postuluje za tym"becikowym dla wszystkich" czyli 1000zł dla matek na śmieciówkach, studentek, itd. - PO podwyższyło wiek emerytalny, ja co prawda i tak na emeryturę nie liczę, ale dzięki temu moi rodzice poczekają na nią trochę dłużej. Duda chce przywrócić wiek emerytalny do poprzedniego stanu. - PO posyła Wasze dzieci wcześniej do szkoły - PO z tego co pamiętam zmniejszyło wartość becikowego i ograniczyło grupę docelową (za czasów PiS dostawali wszyscy, kwota była wyższa) Rozumiem, że pisałaś za in vitro, jak doczytałam, to Duda nie chce zabronić, ale ograniczyć śmiertelność zarodków, chyba przez zmniejszenie ich liczby. Nie znam się na tym za bardzo. Akurat za in vitro jestem, bo daje ono szansę wielu ludziom na cud posiadania dziecka. poza tym boję się wprowadzenia Euro, bo widzę, co się podziało chociażby u Słowaków. Mocno nadszarpnęło to gospodarką, a przy obecnym kursie PLN po prostu sobie tego nie wyobrażam - Duda Jest przeciwko wprowadzeniu, Komorowski był za, ale dziwnie przed wyborami zmienił zdanie na... nie mam zdania. Że nie wspomnę o ciągłej wyprzedaży polskiej gospodarki przez ostatnie lata, postulowanej przez Komora zgodzie na sprzedaż lasów polskich, tyle przekrętów, co przez ostatnie lata to nie było... Ja cenię każde zdanie, ale chciałabym, żeby było ono "uświadomione". Stanikowo jesteśmy uświadomione, a politycznie? Proszę po prostu o przeglądnięcie programów wyborczych i sprawdzenie co zrobiły partie za czasów gdy były tymi głównorządzącymi. Taki skrót można znaleźć tutaj, w formie testu: http://www.latarnikwyborczy.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jak pójdę po pracy ok 18 to już pooglądam tylko puste koszyki :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
Czytałam ostatnio na któryś mamusiach ze dziewczyna nie mogła leżeć na wznak bo to też powodowało ze było jej słabo itd ale z jakiego powodu to nie pamiętam dokładnie :/
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
Jestem po lidlu. Kupilam getry ale tylko jedne bo kiepskie sztuczydlo :/ 3 topy bardzo fajne i 2 sukienki. Dla mlodej nic nie bralam bo body z dlugim rekawem bylo az 3 opajowania i to duze a reszta letnie. Zreszta na 62 mam jeszcze czas. Bylam 5po 8 i rozmiaru L juz resztki wygrzebalam. Maz sie zlamal
![]() ![]()
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Namisek a co ty myslisz o tych 6-latkach w szkole? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, bo lezenie na wznak zle wplywa na krazenie. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- pannoIzabelo spotkalam sie z polozna i rozmawialam o bolach krzyza i bioder. zalecila pas na miednice i spojenie lonowe sluzacy do ich stabilizacji. Ponoc cuda czyni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Zakorzenienie
|
A i obejrzalam staniki. Nie wiem na kogo oni je szyja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Dobry po weekendzie
![]() Nie będę was nas nadrabiać chyba że znajdę chwile czasu to poczytam o czym pisałyście w weekend. Nas cały weekend nie było w domu. Nie chciało mi się logować na telefonie zresztą nie było czasu bo pomagaliśmy siostrze Tż zrobić jej 21 urodziny. Było fajnie ale już nie dla mnie takie imprezy. Wracając do tematu to mały potańczył z mamusia na urodzinach i tak dopiero rano dał znać ze jest juz się obudził. Mąż wczoraj na wieczór położył rękę na brzuchu i poczuł ruchy ![]() Jaka radość ze mały daje o sobie znać. 😙 Nic uciekam się szykować bo dzisiaj czeka nas maraton. Najpierw gmina. Potem energetyka i na końcu architekt. Myślę że do końca czerwca wyrobimy się z pozwoleniem na budowę domu.☺
#3256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I każda mama mówi, że bodziaków nigdy dość, jak dopytałam to mówią, by tych na 56 nie musi być dużo, ważne by były rozpinane. Za to tych na 62 i z metką od 0-do 3 mieś. nigdy dość (jeśli nie lubimy wstawiać prania codziennie) a i polecają by nie kupować nówek, poszukać komisów, na allegro, olx popytać znajomych, rodzinę. Malutkie dzieci szybko rosną i szybko wyrastają z ubranek i nie zużywają tak szybko ubranek. Cytat:
![]() wiem wariatka jestem ale zazdroszczę ci tego skopania przez córeczkę, przynajmniej wiesz, że ona tam jest, że się rusza, że wszystko ok. Bo to moje, to wczoraj łaskawie w teatrze parę razy puknęło, w nocy delikatnie smyrała. I ja już mam schizy, że może coś z rączkami i nogami jest nie tak ![]() wiem według lekarskich terminów mam dopiero 20tc i 5dni na mocne ruchy mam jeszcze czas. Ale większość z was pisze, że już tak mocno czujecie swoje dzieci i tak często. A ja prawie nic |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Wtajemniczenie
|
.....
Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-05-11 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie akurat argument o lecie nie dotyczy i tak bede z goraca umierac a zrobie wszystko, zeby uniknac boli krzyzowych. Kto raz ich doswiadczyl, ten wie dlaczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, bo dzisiaj oprócz mnie świętują jeszcze 2 dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole, to ja czuje ruchy w okolicach spojenia lonowego i do tej pory bylam przekonana, ze tam mnie dziecko kopie a to sie okazuje, ze raczkami boksuje ;-) W dodatku podczas badania corka lezala twarza w kierunku powlok brzucha i trudno bylo pomierzyc. W koncu wyszlo 549g i w porownaniu z poprzednim pomiarem nieco wyhamowala ze wzrostem. Niech rosnie powoli ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
u mnie też szaro, buro i ponuro. Robię sobie teraz maseczkę, paznokcie, kąpiele i inne cuda i zmykam na miasto po zakupy. U mnie Lidla nie ma więc mam problem z głowy ![]() Wieczorem Tż zabiera mnie na kolację - cieszę się bo dawno nigdzie sami nie byliśmy. Przesyłam najlepsze życzenia wszystkim dzisiejszym jubilatkom ![]() Moja teściowa dała wczoraj popis - wpadła w panikę, jak przyszedł mój brat z życzeniami, na szybko szukała prezentu, żeby mi coś dać i dała mi.. baryłki z alkoholem ![]() ![]()
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie czuje mocno, ale czesto, czesciej przynajmniej w porownaniu ze starsza corka (ktora nota bene po wyjsciu z brzucha zrobila sie mega ruchliwa, wiec sie zastanawiam, co bedzie z druga; polozna mnie "postraszyla", ze zwykle drugie dziecko jest bardziej zywe). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wsiada w samolot i leci ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!! ![]() Cytat:
Ja wybrałam pompowane, bo mimo, że mieszkam w mieście będę jeździć raczej w teren, niż po równych chodnikach (zresztą w mojej dzielnicy jak i w połowie Poznania chodniki pamiętają czasy PRL'u. mam ten plus, że wózka nie będę dźwigać, mamy windę, moja mama w bloku też ma windę. A mój tato ponad pół roku mieszka w leśniczówce. Koła piankowe są dobre gdy każdy kg wózka się liczy (są lżejsze) i gdy nie zależy nam na wózku terenowym. Przy kołach piankowych trzeba tylko zwrócić uwagę by nie były bardzo małe, a jak są malutkie, to lepiej by były podwójne (inaczej będą utykać w dziurach) |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 |
Rozeznanie
|
Witam sie w 22 tygodniu.
U nas pogoda kiepska od wczoraj. Kiepsko to znoszę. Właściwie to większość czasu od sb pod wieczór śpię. Mam pytanie do Tych co były w Lidlu. Jaką grubość mają te leginsy ciążowe. Mi ma zakupić jak będą po 16 mąż ale nie chce go wysyłać po cienkie.
#3265 |
Zakorzenienie
|
Życzenia dla wszystkich solenizantek i jubilatek oczywiście tez
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3266 |
Konto usunięte
|
U nas i wczoraj i dzisiaj ładnie. Do Lidla miałam iść pierwotnie po legginsy / spodnie dresowe, ale już jakiś czas chodzę po mieszkaniu tylko w koszulce i stwierdziłam, że nie ma sensu. Może przy okazji jak będę, ale przestało mi zależeć.
Noc kiepska. Mały wczoraj mocno szalał i nie mogłam spać, z zaśnięciem męczyłam się strasznie długo, w nocy się ciągle budziłam, a od 7 rano słychać wiercenie... Tragedia. A wieczorem szkoła rodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja już po wizycie w Lidlu ![]() ![]() ![]() Wzięłam leginsy różowe i zielone 50/56, body długie różowe 50/56 i body krótkie białe 62/68. Moja mamuśka wzięła body długie i krótkie 62/68. Sobie wzięłam leginsy, mimo że miałam ich nie brać, bo są rajstopowe, ale dość grube i w ogóle nie prześwitują. Wziełam S i po przymiarce w domu jestem zadowolona ![]() ![]() Staniki były rozchwytywane ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, PYTANIE!
Glukozę to się robi w 24 tygodniu czy po 24 tygodniu ![]() ![]()
![]() |
#3269 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Wtajemniczenie
|
To ja chyba wózka nie kupie. Szukam "idealnego", a go niestety nie ma. Emmaljunga jak dla mnie ma ujowe koła takie ala retro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.