|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Ja mam 3,5 kg do przodu i się cieszę, że w końcu przytyłam
![]() Chyba pójdę zaraz na ryneczek po truskawki, bo moja dzidzia dziś wariuje, bo cały dzień zalegam na kanapie, a tak to trochę pośpi ![]()
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Dobry wybór moim zdaniem ale zobaczymy jak przyjdzie i przymierzysz.
Ja zamówiłam sobie spódnicę bombkę z bonprix, o taką http://www.bonprix.pl/style/spodnica...zna-237140720/ Nie była tania ale miałam ochotę ją kupić od początku ciąży a akurat się pojawił mój rozmiar z szarego i dostawa gratis jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujecie sukienki, a ja wciąż swojej nie zamówiłam ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3364 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dopiero siadam was czytać, normalnie tyle piszecie, że nie idzie nadążyć ![]() Staniki niestety za małe, a szkoda bo całkiem ładne i fajne jak tą cenę ![]() Byłyśmy z Młodą na placu, poszalała z dziećmi, trochę się pofochała, bo jej babki z piachu psuł chłopczyk ![]() ![]() W końcu ją zagadałam i zapomniała, że nie ma siły pedałować, ale sztukę negocjacji i przekonywania zaczynam mieć opanowaną do perfekcji ![]() Piję kawkę i odpoczywam, lecę czytac co tam naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
zaraz zbieram się na warsztaty Bezpieczny Maluch powiedzcie mi tylko czy tam dają coś do jedzenia?? czy lepiej coś ze sobą zabrać?
wiem pytanie z serii "beka z mamuś", ale ostatnio potrafię szybko zrobić się głodna, a jak głodna, to i nerwowa |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja waga niewiele ma do czynienia w tej chwili, bo jeszcze dzieci glownie rozwijaja sie a nie nabiera mase. Teraz glownie zmysly. Jak pod koniec kwietnia bylo ok 400, to juz jest na pewno 0,5kg. Moja rowno 4 tyg temu miala 280 a dzis 550. Odnosnie wagi ja juz dobijam do docelowej i dzis wyklad uslyszalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Raczkowanie
|
W lbn dawali tylko wodę jedzonka nie było ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Jest pierwsze czerwcowe dziecko !!!
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- i spadam na bezpiecznego malucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
tylko woda :/ i to nie jest głupie pytanie bo 4 godziny bez jedzenia to lekka przesada
![]() |
#3372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie przygotowuje. W masaz krocza sie nie bede bawic, ale o piersi dbam przed kp. Poza tym szukam co mnie relaksuje, zeby wiedziec, jak sie rozluznic podczas porodu. Codziennie gimnastyka na "latwy porod". Staram sie zapobiec bolom krzyza podczas samego porodu. I na koncu chyba najwazniejsze - buduje wiez z dzieckiem w brzuchu, bo to psychicznie bardzo pomaga. A w moim szpitalu bedzie porod freestyle, jesli nie bedzie przeciwskazan, to kazdy moj kaprys bedzie wysluchany ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Z ciekawostek, to dziewczyny, ktore wlasnie dowiaduja sie o ciazy beda miec termin na styczen, o ile sie nie myle, i w moim szpitalu styczen juz ma prawie pelne oblozenie ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
To bedzie ciekawie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3374 | |||||
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj dzisiejszym jubilatkom!
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie by to zupełnie nie przeszkadzało, ale jeśli dla Ciebie to problem i nie zależy Ci jakoś bardzo na tych spodenkach, to zwróć, pewnie do września jeszcze nie raz będą ubranka dla maluchów w lidlu i się obłowimy ![]() Cytat:
Wśród znajomych mam bardzo skrajne przykłady, jedne 6-latki radzą sobie ok, inne są bardzo do tyłu i jest ryzyko, że zostaną na drugi rok w 3 klasie. Wiele zależy od rodziców, to prawda. Ale mam takie wrażenie, że dzieciom zabrano rok dzieciństwa, tej swobody i zabawy, ale i rok, który nie pozostaje bez znaczenia w ich rozwoju. Owszem rodzic powinien pracować w domu z dzieckiem, ale czym innym jest nauka przez zabawę z rodzicem, czy podążanie za dzieckiem w jego zainteresowaniach i pomaganie mu w ich rozwijaniu, a czym innym siedzenie nad książkami każdego dnia, żeby odrobić lekcje. Dziecko automatycznie to odbiera jako przymus, przeciwko któremu nierzadko się buntuje. Rodzic sam pracując z dzieckiem w domu może to robić kilka razy razy w tygodniu, sam znając swoje dziecko i wiedząc ile czasu na pewne rzeczy potrzebuje. W szkole już tej swobody nie ma, jest od-do, dzieci są porównywane i oceniane, szkoła jest dla nich bardzo często powodem do stresu i nerwów. Mam wrażenie, że ta reforma jest zrobiona bez pomyślunku, od tak, byleby coś zmienić w szkolnictwie, a nad długofalowymi skutkami dla dzieci nikt się nie zastanawia. Przeskok do 4 kl, a potem do gim jest trudny, dochodzi wiele przedmiotów i stresu, im młodsze dziecko tym trudnej mu będzie sobie z tym radzić niestety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mten, witaj! ![]() Cytat:
![]() fajna ![]() ![]() Ja mam wesele 22 sierpnia, na 1,5 tyg przez terminem, ale idziemy tylko na ślub. Chyba, że będzie można dać znać 2-3 dni przed, to może wpadniemy na trochę na weselicho, jeśli będę się dobrze czuła na końcówce. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zadomowienie
|
Witam nową mamę
![]() Ciekawe kiedy nam się licznik zatrzyma ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory mieszkalam na prowincji i chust nie bylo, mimo, ze tradycyjnie sie w Jp dziecko nosilo od zawsze. Wtedy od poczatku mialam nosidelko, ale przez pierwsze miesiace nosilo sie w nim poziomo. Wozek dopiero jak corka skonczyla miesiac albo 2, tu nie ma gondoli, tylko spacerowki, niemal rozkladane plasko i one nie nadaja sie dla noworodkow. Cos takiego mialam https://www.google.co.jp/search?q=%E...00%3B315%3B315 Ale to tez przy starszej niewygodne bedzie, wiec teraz na chuste stawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Planuję się przygotowywać, koleżanka ma mi podrzucić jakieś fajne płytki z ćwiczeniami dla ciężarnych, jakieś pilatesy, gimnastyka, może będzie potem lżej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo przeszkadzała mi np zmiana położnych, bo dużą część porodu przedreptałam po korytarzu i one ciągle dosyć głośno rozmawiały, śmiały się, zagadywały mnie też oczywiście jak się czuję, itd, ale przychodziły też stażystki już rano, no taki rozgardiasz. Niby nic wielkiego, ale trochę brakowało mi intymności.. Niestety u nas nie ma domu narodzin, a marzy mi sie poród własnie w takim miejscu. Pewnie już to pisałaś, ale jakoś mi umknęło - od czego zależy, że jedna rodząca ma bóle krzyżowe a inna nie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Rozeznanie
|
Ja też +6kg
![]() ![]() Ale mam wrażenie, że głównie urosły mi piersi +2 rozm i brzuch ![]() Staram się kontrolować bo niestety mam tendencje do szybkiego przybierania na wadze, dlatego mój pies jest zachwycony godzinnymi spacerami ![]() Później wracam do domu i wcinam np michę spaghetti bolognese i takie to trzymanie wagi ![]()
#3379 |
Raczkowanie
|
Ja nie wstalam do lidla. Maz ma po pracy podjechac ale pewnie zapomni albo nic nie bedzie...
Ja tez dolaczam do grupy w szkole rodzenia. A zajecia, ktore ominelam dokoncze z nstepna grupa. Jutro pierwsze zajecia ![]() Ja na razie +4kg na wadze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() loudres nie odzywa sie po ślubie, chyba zabalowała ![]() ![]() dirtyblack, tylko +4, suuuper wynik jak na bliźniaczą ciążę. szacun ![]() Mten, a Tymon będzie Twoim pierwszym dzieckiem? czy już plącze Ci się jakieś potomstwo między nogami? ![]() też mam tendencję to tycia.. i mam identyko, ostatnio poplakałam sie wieczorem jak zobaczyłam kilka rozstępów na tyłku, obiecałam sobie, że ograniczam słodycze.. a moja mamuśka upiekła ciasto sezamowo-chałwowe i jest tak pyszne, że normalnie nie mogę się oprzeć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis jestem taka wkur od rana ... jeszcze tz non stop kupuje jakieś czekolady chipsy cole i zre to wszystko juz mam tego po dziurki w nosie wie dobrze ze tez bym sie z chęcią tym napchala ale nie chce a on zre to jak świnia jakas, siedzę w drugim pokoju i nie chce mi sie nawet z nim gadać a on sam nawet nie przyjdzie zapytac o co chodzi pajac.
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-05-11 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc mój TŻ mimo ogromnego zaangażowania w ciąże trochę kręcił nosem na chodzenie do szkoły rodzenia. Zdecydował się chodzić, nie zmuszałam go, ale widziałam, że nie ma na to zbytniej ochoty. Więc może dobrze, że wyszło jak wyszło. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() Ja na ominięte zajecia tez mogę pójść do innej grupy, chociaz ten wstep chyba sobie daruję. Jesli już to omówienie trymestrów bym dorwala z inna grupa chociaz też jakoś przeżyję. Ja zaczynam w czwartek ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- aaa i dziewczyny jeszcze jedna sprawa... moja siostra zwozi na potegę do mojej matki (bo nie ma gdzie trzymać) ubranka dla chłopca rozne rozmiary. wiadomo, że są lepsze i gorsze. Ona tak jak ja spodziewa się dziewczynki i te rzeczy w sumie bardziej przeszkadzają. Gdyby któras z was spodziewająca się chlopca chciala przejąć te rzeczy zanim wylądują w caritasie :P albo w koszu bo moja matka straci cierpliwość to moge je oddać komuś za same koszty przesyłki.
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Matko, chodzę pół dnia z wielką dziurą w skarpecie. Na oczy mi się chyba rzuciło, że jej nie zauważyłam
![]()
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
Xaraz kogos rozerwe na strzepy
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj dziewczyny jak zobaczyłam ile na pisałyście to normalnie mi szczena opadła. Ale powiem wam ze było cudownie i magicznie. Wielkie przeżycie, wspaniałe i niesamowite. Goście zadowoleni my też i to najważniejsze. O dziwo dopiero zmęczenie dopadło mnie około 2 a o 3 skoczyła się impreza wiec dałam radę cala noc, ale dopadła mojego tż jakaś wirusowka i w dniu wesela rano wymiotowal a ja po weselu o 4. I po poprawinach połowa gości tez. Zmęczenie trochę nas meczy jeszcze jutro plener i myślę że chwile odsapniemy. ![]() Dzięki za mile słowa i życzenia dziewczyny ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Zadomowienie
|
grita pare postów temu pytałaś się od czego to zależy ze jedne kobiety mają bóle krzyzowe a drugie nie.
Jakiś czas temu tez się interesowałam tym tematatem i przeszukiwałam net,różne fora,wypowiedzi i często pojawiaja się dwie kwestie-że jezeli kobieta miała hardkorowe miesiączki i musiała brać wolne i łykać garściami p/bólowe tabsy to duza szansa,że ona będzie miała krzyżowe tak samo jak kobiety z tyłozgieciem macicy-cześciej one doswiadczają krzyzowych.One są najgorsze. Ja miałam całe życie przeokropne bóle miesiaczkowe-choc próg bólu mam wysoki,ot jak to gin mówi-taki pani urok.Tyłozgięcia nie mam i jakoś ciężko jest mi wyobrazić ból okalajacy brzuch,promieniujący do nóg+krzyżowe po tych moich okresach podczas których mdlałam,wymiotowałam i miałąm jednocześnie biegunkę. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() agu23gda No ja też z moim TŻ rozwazaliśmy szkołę rodzenia,ale że on ma pracę na trzy zmiany i jeszcze mamy do tego rozdlubany remont to doszliśmy do wniosku,że to bez sensu łazić raz razem raz osobno. Ja z tych co to by się same czuły wśród obcych jak piąte koło u wozu. A z resztą siebie znam i jak znam życie to gdybym miałą coś wyuczonego na szkole rodzenia a cos poszło by inaczej w czasie porodu to zaciełabym się/zablokowała na amen i zgłupiała totalnie. Dużo od dawna czytam,oglądam filmiki z YT a'la szkoła rodzenia.POza tym interesuje się akupresurą od dawna i wiem gdzie co i jak uciskać by mniej bolało/by złagodzic ból.Pozycje wertykalne również znam no i chcę isć na żywioł i robić to co mi ciało będzie podpowiadać w miarę możliwosci. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- dlatego uwazam,że chłopy tez powinny w ciaze zachodzić i rodzić dzieci. poczuliby na własnej skórze wszystkie plusy i minusy bycia w ciąży itp. i mieli by do nas wielki szacun,nie zachowywaliby sie jak rozpieszczone dzieci. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-11 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3389 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zastanów się czy na pewno nie chcecie ich powystawiać na all, zawsze by Wam coś więcej wpadło. powodzenia na szkole rodzenia. Szybko się zaaklimatyzujesz na pewno ![]() Mój dalej pracuje tak długo, ze nie ma szans chodzić na szkołę rodzenia razem. Może w czerwcu się uda ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu wykład? Ja chciałam przytyć ok 12kg w ciąży, więc jeszcze mam 8 do wykorzystania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byłam w dwóch lidlach i kupiłam body i spodenki. W pierwszym same duże rozmiary, z małych kilka i głównie krótki rękaw,reszta to pojedyncze sztuki, w drugim same małe rozmiary praktycznie, ale głównie krótki rękaw. Poduszki mojej nie było w żadnym ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.