Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 18:39   #631
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51357241]Ja mam winde no i z parteru te kilka schodow. Chyba tez tak bede robic,Przez te 2minuty chyba nikt wozka nie gwizdnie?[/QUOTE]

Chyba nie..

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Kurde czytam Was od rana ale nie mam ani chwili żebym mogła się tu wbic. Teraz wykorzystuje moment póki Mały wisi na cycu. Dzisiaj to jest chyba jakieś apogeum- od cyca nie chce się odkleic. Jak juz Go odkleje i daje do łóżeczka to ryk. I od nowa. Tak się kółeczko kręci... zresztą miałam dzisiaj wizytę moich " ukochanych" tesciow. Rany... jak mnie ta teściowa drażni toż to szok jak ta kobieta nie ma taktu i na dodatek te jej mądrości życiowe... nie wiem czy istnieje jeszcze taki ktoś kto mnie drażni równie mocno jak ona. Pomijam fakt przywozenia mi rzeczy obiadowych których ja np.w ogóle nie mogę jeść ze względu na kp to jeszcze wiecznie przywozi jakoś przeterminowane rzeczy jakby sobie robiła czystki w domu. .w lodówce. .w szafach. . Masakra. Brak mi słów.

Pavlinecka - fajnie ze juz wychodzicie

Boleczka- nie przejmuj się tym pokarmem. Skoro tak jest jak jest to trzeba się cieszyć ze w ogóle jest jakiekolwiek wyjście - a Dziecina nie będzie głodna no niestety bardzo ciężko jest to wszystko pogodzić....

Rosi - trzymaj się tam dzielnie. Wierzę że przyjdzie taki dzień ze się w końcu pobierasz.

Goczek - sama tez mam problem z tymi schodami na parterze. A mieszkam na 4 piętrze-winde mam i spoko ale na parterze mam chyba 8 schodów i nie jestem w stanie podnieść tego wózka żeby sobie samej poradzić. Jednym wyjściem z tego co już kombinowalam to Syna do jednej ręki ze tak powiem a wózek musze ciągnąć na sobą. Jedyna opcja :-/

u mnie to samo. Przeszkadzaja mu plesniawki i brzuszek
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
A ja mam winde
Idziemy na spacer do tej przychodni i zloze ta deklaracje po drodze sklep i aptek

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

A mamuski ktore karmia mm! Jak wychodzicie gdzies z dzidzia to zabieracie ze soba butle z jedzeniem na wszelki wypadek? Jak tak to zrobiona czy woda w termosie i mleko ?

osobno bede brala.

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Oto i zakupy

super rzeczy! Tesco jest super
Cytat:
Dobra chlopakow odebralam i juz obiad dostali. Nastawilam pranie i rozmrazam zamrazalnik

podziw wielki. Ja nie mam czasu sie wy.sr.a.c.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Moj tez zezuje

Wspolczuje wstretnej teściowej, masakra.

Odpraly mi sie te zafarbowane nowe bluzki! Jupi!

Bylismy dzis 2 razy na,spacerku. Daje espumisan jak sab simplex dawke i jest o wiele lepiej z brzuszkiem.
Gratki bluzek!
My mamy w tym tyg pediatre to tez poprosze o jakies krople na brzuch czy cos zeby mu ulatwic baczki bo go bola.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 18:55   #632
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Już mnie łamie w kościach. Zastrzele się

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Tez potwierdzam że zezowanie u maluszków jest normalne
Oj kuruj sie jak najszybciej by sie nie rozwinelo.

Cytat:
Moj tez zezuje

Bylismy dzis 2 razy na,spacerku. Daje espumisan jak sab simplex dawke i jest o wiele lepiej z brzuszkiem.
A co zrobilas ze sie odpraly?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Moje dziecko dzis bylo takie grzeczne i mielismy super dzien, mimo ze bez spaceru. Ja tak poprosze codziennie!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 18:58   #633
madzixx88
Zakorzenienie

Laski, moja córa numery mi odstawia od 15, wisi na cycu non stop, co odłoże do łóżeczka to za 10-15min sie budzi i ryk:/ do 17ej tak sie z nią bujalam, potem wrócił maz to ja pozabawial, ja w między czasie obiad zjadłam, o 18 ja wykapalismy, zjadła, na chwile zasnela i znowu powtórka z rozrywki..teraz spi wtulona we mnie i sie boje ja odłożyć chyba mamy popołudniowo wieczorny maraton przytulankowy aa i w akcie desperacji nawet smoka chciałam uruchomić, ale krzywila sie i pluła nim. Cycus za to pyszny
Ehh a do 13 spała po 3h miedzy karmieniami, zdążyłam prania wstawić, mieszkanie wysprzątać, głowę umyć, pazury pomalować i na spacer poszłyśmy, ktory tez przespała, na sam koniec weszłyśmy na pocztę i chyba jej sie tam nie podobało, bo sie rozpłakała w niebogłosy i do domu pędem wracałam
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:00   #634
gossip_girl21
Zakorzenienie

Jak mnie pipka boli (( matko i córko zwariuje..... ;(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:04   #635
FlightlessBird
Zakorzenienie

Sonia ,macie terazBebilon Comfort? jak po nim?

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:04   #636
rosarioV
Zakorzenienie

Matko ogladalam uwage i aż się rozryczalam jak ten chłopiec zaczął opowoadac o tym domu

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:09   #637
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Odłożona do łóżeczka-póki co spi
Swoją droga nie wiem czemu taka niespokojna dzis kupki idą, brzuszek miękki
Ja taka nieprzyzwyczajona do jej dłuższego płaczu, ze płakałam razem z nią, ze jej złe za to cycus dzis lekiem na całe zło

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-05-11 o 19:10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 19:09   #638
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Sonia ,macie terazBebilon Comfort? jak po nim?
Ja mam też i po nim super z brzuszkiem i kupkami tylko ja pół na pół z kp, wieczorem i w nocy mm a w ciagu dnia kp minus to taki że po hipie dłużej spał a po bebilinie krócej jakby szybciej się trawił

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:12   #639
cashmere
Zakorzenienie

MADZIXX moj tez miewa takie dni i cyca lekiem na cale zlo A im Ala starsza to niestety bedzie mniej spac. Ja tesknie za pierwszymi 3 tygodniami, gdy tylko jadl i spal

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:42   #640
sunny_eyes
Zakorzenienie

Wymiekam. Maly od 15:30 nie spi... krzyk co chwile, na rece nie, bujac nie, do wozka nie, tulic sie nie, niby bym chcial cycka ale nie wiem czy na pewno, herbatki nie, u mamy ryk, u taty ryk...
Teraz go wykapalismy, niby się uspokoil, cycus był, pięknie się beklo ale walki ze snem ciag dalszy...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 19:43   #641
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a śpiewacie jakieś kołysanki? Bo ja znam tylko Aaaaa aaa a kotki dwa hi żadnych innych
matka nie jest zbyt muzykalna:/ za to tatus owszem

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Oto i zakupy
sliczne te bodziaki!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 19:46   #642
gossip_girl21
Zakorzenienie

Matkooo jak boli litości!!!!!!
Toc mnie tak kilka dni po porodzie szew bolał jak dziś ,((((

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-11, 19:54   #643
ametty
Rozeznanie

Cytat:
- no moja teściowa to jest jedyna w swoim rodzaju -zolza.... - niecierpie jej... wiecznie mi podsyła jakieś przeterminowane rzeczy. Tyle ze Nauczyłam się sprawdzać od razu datę i wy.pie.rdz.ielam do kosza. I to wygląda naprawde jakby sobie robiła sprzątanie świata. Po terminie serki, jogurty, sliska wedlina jakieś wrecz resztki z obiadu... np. przeterminowane leki jakieś. .. a ostatnio przeszła sama siebie. Podrzucila mi jakąś taka niby ceratke pod Materacyk - pomijam fakt ze to była foliowa ceratka to ja się patrze na datę a tam data produkcji 2010 😨😨😨😨😨😨😨 pod spodem napis jak byk ważność 2 lata. Skąd ona wzięła takie ku.z.w.a coś co jest po terminie 13 lat????? A jedzenie to na porządku dziennym ze jak juz coś przywiezie to niestety nic co bym mogła jeść ja. Np. Teraz jak karmie to przywiozła sałatkę jarzynowa z nawalonym majonezem. . Jakieś smażone mięso i to nie drobiowe i jakieś maczne wyroby ze smakują cebula. Zaje.biś.cie mnie odciazyla z gotowaniem. .. eh.... I wiem ze to nie jest nieświadomie. Jak byłam na diecie cukrzycowej to wiecznie dostałam coś czego nie mogłam jeść. A potem jeszcze każe mi być wdzięczna... niecierpie tek kobiety ..

Chyba ta kobieta usiluje sie ciebie pozbyc kurcze ja bym sie bala, ze jak dziecko bedzie juz jadlo rozne rzeczy, to dostanie od babci kotleta z nieswiezego miesa albo inna cholere
Z drugiej strony ja tez na daty waznosci za bardzo nie patrze, bo to minimalne daty i czesto taki jogurt jest jeszcze dlugo spoko. Moj TZ przeterminowane leki je, ja sie jednak boje

Cytat:
Ametty dzieki za odp
Chyba faktycznie to jest lepsza opcja zeby miec wode osobno i proszek osobno bo sie zrobi ile sie potrzebuje

Wlasnie to jest wkurzajace w mm, ze trzeba je wyrzucic po godzinie czy dwoch, wiec lepiej nie robic zawczasu.

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Gossip pociesze Cie ze ja urodzilam prawi 4 tygodnie temu a podwozie przestalo mnie bolec 3 dni temu.. jak ostatnie kawalki szwow mi sie rozpuscily. szyta bylam bardzo, bo corka byla owinieta pepowina iz dwoma rekami przy glowie wychodzila.. to sobie wyobraz co tam na dole sie dzialo.
Paracetamol sobie lykaj na bol- do 6 dziennie po 200 mg.
Aua!! Mnie nadal cos pobolewa czasami, ale chyba mi szew wrosl. Myslalam ze jeszcze te wchlanialne tak ciagna, ale one juz wypadly...
Stary 2015-05-11, 19:55   #644
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
MADZIXX moj tez miewa takie dni i cyca lekiem na cale zlo A im Ala starsza to niestety bedzie mniej spac. Ja tesknie za pierwszymi 3 tygodniami, gdy tylko jadl i spal

Dlatego tez spokojnie leżałam z nią i robiłam za smoka, potulilam, widocznie potrzebowała bliskości no Ala dzis 2 tyg skończyła i zaakcentowała to pięknie

Nie miałam nawet jak Was podczytac, zaraz ponadrabiam ale czytałam o pieluchach, ze jedne na 2 przechodzą, inne juz na 3
Ja sie zastanawiam natomiast jak rozpoznać, ze pampers jest za mały?? Patrzycie na długość czy na szerokość? My używamy bialych pampersow 1 i na długość sa dobre ale na szerokość wydają mi sie, ze niedługo beda za małe, w dodatku na Ali kluseczkowych nóżkach te falbanki sa na styk..

Gossip i Sonia-My mamy dzieci prawie z jednego dnia i wagowo podobne, używacie jedynek jeszcze??

Maz sie ważył dzis z mała i wyszło, ze wazy 4200 a ze szpitala wyszłyśmy 3520 bo spadła 280 g to tyle by nadrobiła przez te 2 tyg niecałe jeszcze ??
Stary 2015-05-11, 20:03   #645
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Matkooo jak boli litości!!!!!!
Toc mnie tak kilka dni po porodzie szew bolał jak dziś ,((((
A nie nadwyrezylas sobie jakoś? Kurde to nie jest chyba ok ze tak cały czas cierpisz :-(

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Oto i zakupy
Gosiak bodziaki sa prześliczne nie wiesz czy dla chłopców jest też coś ładnego ?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Violka -była u mnie nowa położna . I powiedziała odnośnie problemów z brzuszkiem ze może to być nietolerancja laktozy. Zbadala Olafowi brzuszek i powiedziała ze może to być to plus do tego baki które puszcza non stop. Wiec kazała nam odstawić esputicon i dawać delicol. Zobaczymy czy to to. Wiec problemów z brzuszkami może być dużo różnych... ( skladniowo to dziwne to zdanie ale ok ;-))
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 20:05   #646
gossip_girl21
Zakorzenienie

Madzixx mam dwie ostatnie paczki jedynej i przechodzimy na 2 bo te już malawe i młoda ma odciski od nich, my wyszli 3600 z groszami a dziś waży 4150 więc spoko może tyle nadrobić, Domima nie kojarzę bym coś nadwyrezyla

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-11, 20:12   #647
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Gossip - współczuję Ci tego pipkowego pocharatania

DomimaZet - mi się wydaje że Twoja teściowa ma jakąś chorobę psychiczną i piszę poważnie bo inaczej twkiego zachowania nie potrafię wytłumaczyć

Gardło mnie boli u to coraz mocniej

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

No nieźle. Może jeszcze robiłaś udka faszerowane?
Nie no prosty taki -spagetti z sosem bolonskim i to bez cebuli.
Tez mi sie wydajw ze cos z glowa ta teściowa ma
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 20:27   #648
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A taki maluszek jak moj moze miec problemy z brzuszkiem typu gazy? Jakos strasznie jej sie przelewa i burczy i ona bardzo czerwienieje i krzyczy. Widzicie, zle byc ostatnia z wątku, bo wszyscy juz macie to za sobą, ja nie mam kiedy szukac tyle wątków w tył a Wy kiedy odpowiadać. W ogóle tyle czytałam, a teraz wiem, ze nic nie wiem. Cycki ni twardnieją gorzej, ze sutki mnie tak bolą, ze słabo mi na myśl o karmieniu, staram sie dobrze ja przystawiać ale bardzo mnie jeszcze boli... Moja Misia spi i spi znow, ale musze ja obudzić chociaz na pampersa bo tak spac mi sie chce ze szok ...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 20:32   #649
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51364012]Nie no prosty taki -spagetti z sosem bolonskim i to bez cebuli.
Tez mi sie wydajw ze cos z glowa ta teściowa ma[/QUOTE]
No teściowa pierwsza klasa nie ma co. Wiec ja jak wiem ze ma przyjechać w odwiedziny to już dzień wcześniej jestem wręcz chora. Bo nie dość ze nie umiem z nią rozmawiać to jeszcze musze znosić te jej opowieści dziwnej treści. Takich historii z nią w roli głównej mam dużo ale szkoda czasu na to. Jest dramatyczna. Jak można być takim beznadziejnym człowiekiem to ja nie wiem. Przerabane jest tylko to ze mój mąż nie do końca widzi ta jej beznadziejnosc. .. I to mnie często bardzo boli. ..

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Chyba ta kobieta usiluje sie ciebie pozbyc kurcze ja bym sie bala, ze jak dziecko bedzie juz jadlo rozne rzeczy, to dostanie od babci kotleta z nieswiezego miesa albo inna cholere
Z drugiej strony ja tez na daty waznosci za bardzo nie patrze, bo to minimalne daty i czesto taki jogurt jest jeszcze dlugo spoko. Moj TZ przeterminowane leki je, ja sie jednak boje

Wlasnie to jest wkurzajace w mm, ze trzeba je wyrzucic po godzinie czy dwoch, wiec lepiej nie robic zawczasu.

Aua!! Mnie nadal cos pobolewa czasami, ale chyba mi szew wrosl. Myslalam ze jeszcze te wchlanialne tak ciagna, ale one juz wypadly...
No ekranie otóż to. Ja wcześniej też nie sprawdzałam dat ale od jakiegoś czasu to robie bo kilka razy się pochorowalismy i szukając przyczyny doszłam do niej o jej"prezentów" wiec musze na nią uważać... a moje dziecko mam nadzieje ze nieprędko będzie u niej jadło...
Stary 2015-05-11, 20:43   #650
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Pierwsze dni są dość stresujące ale nie martw się za kilka dni się powoli do trzecie wszyscy razem

Oj nie fajnie, mnoe tez ostatnio gardło bolało to plukalam woda z solą i ssalam propolki. Ale jak Cię łamie w kościach to chyba grubsza sprawa :/

No to super ze bluzki odratowane ile dajesz teraz tych kropelek? Ja mam w domu espumisan 40 i Sab simplex tez. Jeszcze nie miałam potrzeby używać ale na przyszłość się przyda taka wiedza.
15. Kropli 4 razy na dobrze

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Chyba nie..

u mnie to samo. Przeszkadzaja mu plesniawki i brzuszek

osobno bede brala.

super rzeczy! Tesco jest super

podziw wielki. Ja nie mam czasu sie wy.sr.a.c.

Gratki bluzek!
My mamy w tym tyg pediatre to tez poprosze o jakies krople na brzuch czy cos zeby mu ulatwic baczki bo go bola.
Mojego tez bolą.... :-(

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Oj kuruj sie jak najszybciej by sie nie rozwinelo.

A co zrobilas ze sie odpraly?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Moje dziecko dzis bylo takie grzeczne i mielismy super dzien, mimo ze bez spaceru. Ja tak poprosze codziennie!

odplamiacz z biedry zadzialal za drugim razem.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dlatego tez spokojnie leżałam z nią i robiłam za smoka, potulilam, widocznie potrzebowała bliskości no Ala dzis 2 tyg skończyła i zaakcentowała to pięknie

Nie miałam nawet jak Was podczytac, zaraz ponadrabiam ale czytałam o pieluchach, ze jedne na 2 przechodzą, inne juz na 3
Ja sie zastanawiam natomiast jak rozpoznać, ze pampers jest za mały?? Patrzycie na długość czy na szerokość? My używamy bialych pampersow 1 i na długość sa dobre ale na szerokość wydają mi sie, ze niedługo beda za małe, w dodatku na Ali kluseczkowych nóżkach te falbanki sa na styk..

Gossip i Sonia-My mamy dzieci prawie z jednego dnia i wagowo podobne, używacie jedynek jeszcze??

Maz sie ważył dzis z mała i wyszło, ze wazy 4200 a ze szpitala wyszłyśmy 3520 bo spadła 280 g to tyle by nadrobiła przez te 2 tyg niecałe jeszcze ??
Bedzie sie przesikiwac i nie zasłaniać dupki dobrze :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 20:50   #651
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Skąd my to znamy... pociesza mnie myśl że nie tylko moje dziecie tak ma choć Ciebie pewnie to nie pocieszy.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

GOSIAK śliczny ten kombi kupuj!
Kurde - coś te kwietniowe dzieciaczki w większości daja nam popalić . Trzeba faktycznie się pocieszać tym ze to chwilowe I zaraz będzie lepiej. Choć zaraz to pojęcie względne :-/
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Domima matko ale masakra z tą Twoja teściowa, współczuję szczerze... Pomysl Gossip z robieniem kanapek mega

Goczek generalnie książka obala mity syndromow które my często mylnie odbieramy jako kolki i jej przyczyny

Majka współczuję bólu gardła...

Gosiak śliczny kombiak

My juz wracamy buu ale pod drodze wstapilismy do lidla i kupiłam ten stanik. No i nabrałam z dzialki swojej sałaty, szczypiorku, kupiliśmy jaja wiejskie od sąsiada mniam
Kanapki he he. .;-). zaprosze ja na uroczysta kolacje -na samym końcu powiem ze sama ja sponsorowala... nawet nie wspomnę Wam o tym jakie musi nieraz przywozi ze niby na rosół. .. szkoda gadać. ..
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Bądź twarda nie daj się wyprowadzić z równowagi, u mnie dosyć podobnie to wyglądało, teraz odpukać od godziny córa śpi Ja wierzę że ten Sab pomoże Ty też lada dzień dostaniesz i będzie poprawa musi być! Oni tam szybko wysyłają z 2 dni może siè czeka.
Trzymam się dzielnie. .albo raczej się staram. Walczymy ze snem dalej. Nie jest łatwo. Maz pojechał sobie na piłkę a ja dalej w tej samej pozycji- przy cycu usypianie - odlączam od cyca-ryk. ..
Cytat:
Moj tez zezuje

Dziękuję za slowa współczucia... no jest to fatalna sytuacja bo niby rodziny się nie wybiera. ..no ale jednak mimo wszystko ja jej nie traktuje jako rodzinę i chyba nigdy nie będę. ..
Stary 2015-05-11, 20:55   #652
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Laski, moja córa numery mi odstawia od 15, wisi na cycu non stop, co odłoże do łóżeczka to za 10-15min sie budzi i ryk:/ do 17ej tak sie z nią bujalam, potem wrócił maz to ja pozabawial, ja w między czasie obiad zjadłam, o 18 ja wykapalismy, zjadła, na chwile zasnela i znowu powtórka z rozrywki..teraz spi wtulona we mnie i sie boje ja odłożyć chyba mamy popołudniowo wieczorny maraton przytulankowy aa i w akcie desperacji nawet smoka chciałam uruchomić, ale krzywila sie i pluła nim. Cycus za to pyszny
Ehh a do 13 spała po 3h miedzy karmieniami, zdążyłam prania wstawić, mieszkanie wysprzątać, głowę umyć, pazury pomalować i na spacer poszłyśmy, ktory tez przespała, na sam koniec weszłyśmy na pocztę i chyba jej sie tam nie podobało, bo sie rozpłakała w niebogłosy i do domu pędem wracałam
moja od rana ma taki maraton prytulankowo-cyckowy, z przerwa na spacer pol godzinny, bo jednak wozek w rekach znioslam te kilka schodkow. Ale potem mnie brzuch lekko rozbolal...
Teraz sobie mysle ze to jednak kolkaja meczy,taka marudno-ryczaca jest wieczorami.sab simplex nie pomogl za bardzo dzis :/ i nadal nie spi eh.gloea sie kiwa, ldwo ma sile ryczec ale spac nie bedzie w lozeczku.Na skok rozwojowy o tydzień za wczesnie.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 21:06   #653
DomimaZet
Zakorzenienie

Dziewczyny oglądacie You Can Dance?
Stary 2015-05-11, 21:07   #654
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51357463]dzięki, tak wlasnie proboje rozszyfrować wieczorne napady marudzenia mojej corci.[/QUOTE]
jakby miala kolke to by nie marudzila tylko ryczala na maksa
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
C

Karmie ale mm a na poważnie. Mam mało pokarmu i mały się nie najada. Wieczorem po całym dniu ledwo sciagam 20 ml z obydwu więc na noc mm a mleko mi sie regeneruje na nastepny dzień nie sciagam przez 4 godz i już sciagam 60 ml w ciagu dnia mogę małego karmić co godzinke czy pół ale w nocy.... i tak w ciągu dnia oprócz cyca dostaje z butli sciagniete mleko z nocy bo bym chyba małego miała non stop na cycku z glodu :/
juz doczytalam, ze sciagasz w noocy i pozniej karmisz tym mlekiem Alka.
Mleko nocne ma wiele kwasow i jest bardzo wartosciowe. Sprobuj jedna noc przystawiac, rozkrecisz laktacje, laktator nie sciagnie tyle co mlody i tak Ci nie pobudzi dobrze jak maly ssak laktacji

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ja was nie rozumiem z tym wózkiem. .. ja nie znosze tylko te parę schodkow w piwnicy wozkiem zjezdzam, znaczy powoli tylnimi kolami a przednie w locie, górze a do gory wciagam na tylnich kołach. Wierzcie mi że to nie jest trudne i nie trzeba nic dźwigać i dziecka Ci nie wytrzesie hehe jak powoli bedziesz zjeżdżać. Spróbujcie
o mialam wlasnie to pisac dziewczynom, ja do garazu wlasnie tak zjezdzam, na tylnych kolach zjezdzam stopien po stopniu, mlody normalnie poziomo w wozku lezy i ni wypadnie

Cytat:
Jestem zołza.. maz wrocil i powiedzial ze dobry tydzien mu sie szykuje wiec w niedziele mnie do ff na szoping zabiera wiec nic mu juz nie mowilam ze bylam i bodow nakupilam bo widzialam sliczne komplety dla malej wiec niech dniowke odpala po za tym chlopakom bluzki tez juz wybralam tylko musza sami zobaczyc czy chca
Co myslicie o tym? : http://www.ffmoda.com/pl/dla-dziecka...ynki/420-2560/
I tam drugie takie sa jeszcze
super lupy i fajnie, ze beda jeszcze moj mnie nigdy nie zabiera na ubrankowe zakupy Czasami sam z Maja pojdzie do Roxy i jej cos kupi
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
ale mi dziecko po powrocie do domu czadu dało... Ryk przez ponad 2 godziny, myslalam, ze oszaleje, zaraz pęknie mi głowa. Cycki dwie pojadła, nic, dalej płacze. TŻet nie znalazł tego mleka, co w szpitalu było, kupił inne, i ona nie chce go pić i nie wiem, czy chodzi o butelkę ( mamy Avent antykolkową ) czy o mleko, też Bebilon, ale Comfort. Kupił inną butelkę, ale ona chwilowo zasnęła.
.
nie sadze by o mleko chodzilo, raczej butelka. Niektore dzieci w ogole butelek nie toleruja żadnych

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Dziewczyny oglądacie You Can Dance?
jak sie pojawi niedlugo na playerze obejze, a co? w razie czego nic nie zdradzaj

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 21:09   #655
DomimaZet
Zakorzenienie

Zdradzę tylko jedno a właściwie jedno pytanie: co ta kazadi ma uwa na sobie? ...
Stary 2015-05-11, 21:10   #656
gosiak0512
Zakorzenienie

DOMIMA tez sa piekne dla chlopakow rzeczy

SONIA daj mu espumisan na ten brzuszek

MADZIX ja zalozylam dzis ostatnia 1 a mala ma 4tyg i wazy 4290

DOMIMA ogladam i tez sie zastanawiam

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 21:13   #657
DomimaZet
Zakorzenienie

Rany Kazadi od jakiegoś czasu albo na zaje.bi.ste.go styliste który chce jej zrobić na złość albo coś jej się stało...
Stary 2015-05-11, 21:27   #658
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
- no moja teściowa to jest jedyna w swoim rodzaju -zolza.... - niecierpie jej... wiecznie mi podsyła jakieś przeterminowane rzeczy. Tyle ze Nauczyłam się sprawdzać od razu datę i wy.pie.rdz.ielam do kosza. I to wygląda naprawde jakby sobie robiła sprzątanie świata. Po terminie serki, jogurty, sliska wedlina jakieś wrecz resztki z obiadu... np. przeterminowane leki jakieś. .. a ostatnio przeszła sama siebie. Podrzucila mi jakąś taka niby ceratke pod Materacyk - pomijam fakt ze to była foliowa ceratka to ja się patrze na datę a tam data produkcji 2010 😨😨😨😨😨😨😨 pod spodem napis jak byk ważność 2 lata. Skąd ona wzięła takie ku.z.w.a coś co jest po terminie 13 lat????? A jedzenie to na porządku dziennym ze jak juz coś przywiezie to niestety nic co bym mogła jeść ja. Np. Teraz jak karmie to przywiozła sałatkę jarzynowa z nawalonym majonezem. . Jakieś smażone mięso i to nie drobiowe i jakieś maczne wyroby ze smakują cebula. Zaje.biś.cie mnie odciazyla z gotowaniem. .. eh.... I wiem ze to nie jest nieświadomie. Jak byłam na diecie cukrzycowej to wiecznie dostałam coś czego nie mogłam jeść. A potem jeszcze każe mi być wdzięczna... niecierpie tek kobiety ..
Zaje.bista masz tesciowa. Wiem, ze to smutne, ale usmialam sie, co za baba!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 21:29   #659
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Zaje.bista masz tesciowa. Wiem, ze to smutne, ale usmialam sie, co za baba!
Ja nadal się zastanawiam czy czymś mnie jeszcze zaskoczy i co to będzie... no póki co ceratka jest u mnie numero uno
Stary 2015-05-11, 21:31   #660
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam co mowi Flight moja tez zezuje, tez sie wtstraszylam na poczatku. To normalne i mija
Ide cwiczyc
Co cwiczysz??

Cytat:
Moj tez zezuje

I moja czasem zezuje
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości