Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 08:54   #4861
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
hej
ja już jestem po zaliczeniu "kaktusa" roxana , nicole.. mój też mi dzisiaj nie strzelał hmmm a kupiłma jak zwykle na dole.. chyba miał ten inny kolor niż zwykle ale jest równie dobry
Byłam już od rana na zakupach.. przy okazji w lidlu i niestety tak jak zawsze zostawały im małe rozmiary 50-56 to teraz zostały tylko jedne marynarskie spodnie w rozmiarze 74/80 ale wziełam bo raczej nie mam na później. W każdym razie widać jak płeć przeważa u mnie w mieście!! CHŁOPCY!!! Rózowych spodni zostało chyba z 30 par w każdym rozmiarze
o ja. Też mam ochotę, ale hmm humorek średni, więc póki co nie wstaje z łóżka.
odnośnie strzelania to ostatnio wypatrzyliśmy w sklepie te posypki strzelające. Musieliśmy kupić;d
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej mamusie

Kciuki za wizyty trzymam ja też dziś idę, miałam iść jutro ale jutro są warsztaty mamo to ja na które się zapisałam... i będę dzisiaj podglądać dzidziusia ciekawa jestem czy taki duży jak wasze

Przyszła mi dzis już przesyłka z dodomku.pl jeszcze czekam na gemini
o ładne już masz zapasy ja chusteczki też już mam. Wszystkie rodzaje huggies na przetestowanie a jutro wózek ponoć dojedzie i przesyłka z gemini. Ale póki co wszystko w Polsce zbierają, żeby mi później przesłać
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:00   #4862
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

o ładne już masz zapasy ja chusteczki też już mam. Wszystkie rodzaje huggies na przetestowanie a jutro wózek ponoć dojedzie i przesyłka z gemini. Ale póki co wszystko w Polsce zbierają, żeby mi później przesłać
o to też fajnie, dostaniesz wielką pakę
Mi też jeszcze TZ mama kupuje w Niemczech rzeczy... Całego Hippa ma kupić, ciuszki jeszcze jakiej z tej ECO bawełny i kocyki... A co jeszcze to nie wiem
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:00   #4863
mms_22
Zakorzenienie

a tak w ogóle, to u mnie Iguś od 2 dni jest jakiś taki hm... spokojny... coś tam się rusza, ale nie tak jak jeszcze kilka dni temu... jem dużo słodkiego, więc powinien być żywszy... chyba się jakoś tak ułożył, że czuję delikatniejsze ruchy Po 12 jadę do położnej, więc jak usłyszę serduszko, to pewnie się już całkiem uspokoję

a tak w ogóle, to mojego męża nabrało wczoraj na amory a mieliśmy dość długą przerwę i nie mógł się wbić chociaż w sumie to nie jest śmieszne, bo wczoraj było spoko, a dzisiaj wszystko mnie tak boli, jakbym dopiero dziewictwo straciła

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:00   #4864
springtime
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, znalazłam info o normach w mmol Wszystko jest ok Nawet za niski cukier mam.

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Pisałam tutaj po ostatniej kontroli, że oprócz etatu mam swoja działalność i to właśnie z działalności mnie tak kontrolują
Jestem od niedawna na L4, ale powiedz mi jak to wyglada? Muszę wpuscić ich do domu czy w drzwiach prawdzają czy ja to ja i tyle? Jak to wygląda?

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Ładne, ładne moje dziecko się burzy jak ją drażnie że będzie Dominika bo za ładne i nie może być takie imię hehe przeboje będą dobrze że zostało trochę czasu na to
Ale Hania to takie piękne imię, dużo ładniejsze niż Dominika

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Mój kochany uparciuszek jest na 100% synusiem
wszystko z nim w porządku, nadrobił wcześniejsze opóźnienie z nawiązką i waży już 1179 gram nadrobił bąbel w 5 tygodni ponad 700gram.
Cieszę się, że poszłam na to usg, najlepiej wydane 100zł w moim życiu.
O jaaaa... ale duży chłopak gratuluję kochana!

Ciekawe jak moje dziewczynki, w czw mam wizytę i sądząc po moich 101cm w pępku to na pewno urosły od ostatniej wizyty

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Nooo najlepiej!
Chociaz u mnie za ciekawie to nie wyglada... Juz mnie cała prawa czesc szczęki boli...

P.S. Nie wiem o co chodzi... Ja sie wlasnie klade spac... Oczy mi juz lecą... A TŻ co robi? Deskę rozkłada, żelazko włącza ... dzisiaj sporo prałam wiec sie uzbierało i powiedziałam, ze to jutro zrobie ale chyba nie chce mnie dopuścic do tej roboty... Ale jazda, podmienili mi męża, przed ciąża nigdy nie prasował haha
Ahh zazdraszczam męża!

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
:
no wysoka jestem ale mi też się wydaje, że połowa z tego, to woda, bo ja w życiu nie miałam cellulitu, aż tu nagle się pokazał na udach ale lepszy cellulit niż rozstępy, bo później łatwiej się go pozbyć
ja to się cieszyłam, jak ktoś mi powiedział, ze mi brzuch widać i jeszcze bardziej go prężyłam i eksponowałam teraz już nie muszę... ostatnio nawet kuzynka mi powiedziała, że jak mnie zobaczyła w kościele, to najpierw szedł brzuch, a potem ja bo mi brzuch rośnie "w przód", nie na boki i faktycznie jest taki "sterczący" ale za to "boczków" nie mam
.
O ile dobrze pamiętam to jesteśmy podobnego wzrostu? Ja mam 174cm i jakieś 10 kg do przodu już Też byłam szczupła, ale u mnie wszyscy mi wypominają, że tu jestem większa tam troszkę szersza, a brzuch to już w ogóle do rodzenia Na prawdę słowa: duża, gruba, szeroka itp powinny być zakazane w stosunku do ciężarnych Cellulit też mi się zrobił na udach i trochę na tyłku buuu, ale mam nadzieję, że po porodzie uda mi się go pozbyć. Na szczęście rozstępów też brak Oby tak zostało, chociaż już widzę, że moja skóra mega napięta jest.
Teraz czekam na ciepełko, bo mam pełno pięknych sukienek dla kobiet w ciąży i chciałabym je zdążyć chociaż raz ubrać

Dziewczyny kupujecie ochraniacz na materac? Tak się zastanawiam, ale z drugiej strony to wydaje mi sie, że dziewczynki będą się na tym pocić W ogóle jestem w szoku, że już macie wyprawki prawie całe Wczoraj sama się zabralam i pozamawiałam na all trochę pierdułek i 300 zł Na gemini w koszyku 300zł już, a jeszcze wanienka, komoda, dwa foteliki Lepiej tak rozkładać w czasie, mniej boli hehehe.
Powiedzcie mi jeszcze jak z rozmiarówka w Smyku? Jest -30% i zastanawiam sie nad bodziakami i spodenkami na wyjście ze szpitala, tylko wiem, że dziewczynki na pewno duże nie będą. Nie wiem czy brać 44 czy 50 Jak one wypadają do rozmiarowki H&M?
Stary 2015-05-12, 09:01   #4865
fiona27
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
mnie też Tośka szaleństwami obudziła ale chyba mój stres przed wizytą się udziela.
Kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

Mój synek dziś fikał od rana w brzuszku spać nie dał
Jak mąż rękę na brzuch połozy to mały robi się spokojny taki cwaniak z niego
A wiesz, że moja panna robi to samo
Cytat:
Ja ostatnio mówię do mojej mamy, że te kilogramy dodatkowe to tylko brzuch i biust. A ona patrzy na mnie z litością i mówi "a widziałaś jak ci tyłek urósł ? " Kochana mama
Nie ma to jak szczera mama
Tak na serio ja wolę, jak ktos powie prawdę, a nie owija w bawełnę i mydli oczy . Jak pytam kogoś czyt. mama, mąż czy widac po mnie te dodatkowe kg, to chcę usłyszeć, jak jest faktycznie, a zazwyczaj mi mówią, że poszło w brzuch i cycki...
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

Mamy sa najkochańsze
Moj maz za to dyplomatyczny jest baaardzo ...
Wczoraj głaskał brzuszek i mówi, ze teraz to naprawde zaczyna mi rosnąć
Na to ja pytam go ile kg przybralam na wadze , na co On : "3 kg?"
W 29 tyg. 3 kg...z pewnością
No mój też taki dyplomata. Nawet jak przytyłam z synkiem 18 kg to nadal twierdził, że po mnie nie widać , a z roz 36 wskoczyłam w 42, więc na pewno nie było po mnie widać
Cytat:
O ja też kupuję z hippa, ale ja aż takich zapasów jak Ty to nie kupuję. Wystarczy mi po jednej szt wszystkiego
Stary 2015-05-12, 09:02   #4866
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie

Kciuki za wizyty trzymam ja też dziś idę, miałam iść jutro ale jutro są warsztaty mamo to ja na które się zapisałam... i będę dzisiaj podglądać dzidziusia ciekawa jestem czy taki duży jak wasze

czy mi się wydaje, czy zamówiłaś już Pampersy rozm 2?

ciekawe co będzie na tych warsztatach ja w czwartek zaczynam zajęcia ze szkoły rodzenia

i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Igorek

Stary 2015-05-12, 09:06   #4867
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Jestem od niedawna na L4, ale powiedz mi jak to wyglada? Muszę wpuscić ich do domu czy w drzwiach prawdzają czy ja to ja i tyle? Jak to wygląda?
U mnie tylko w drzwiach zapytały czy ja to ja i że chorobowe się kończy 28.05. Potwierdziłam, podpisałam i tyle. Całość trwała może minutę.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 09:06   #4868
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle, to mojego męża nabrało wczoraj na amory a mieliśmy dość długą przerwę i nie mógł się wbić chociaż w sumie to nie jest śmieszne, bo wczoraj było spoko, a dzisiaj wszystko mnie tak boli, jakbym dopiero dziewictwo straciła
Z tym dziewictwem było dobre

springtime ja bym brała na 50, bo 44 to dzieciaczki musiałyby być bardzo malutkie . Co do rozmiarówki, to jakiś czas temu kupiłam bodziaki w 3 paku roz 62 i są duże, bo jak przyłożyłam do innych w roz 68 to były takie same.
Stary 2015-05-12, 09:14   #4869
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
hej mamusie

No to też zaciskam za podglądanie maluszka ale masz zapasy, woow

Ja też czekam za przesyłką z gemini dzisiaj ma być tylko ja na razie zamówiłam troszkę rzeczy a w info o paczce pisze że 21kg ma nie wiem z czego ta waga hehe zobaczymy

Cytat:
Dzięki dziewczyny, znalazłam info o normach w mmol Wszystko jest ok Nawet za niski cukier mam.

Ale Hania to takie piękne imię, dużo ładniejsze niż Dominika

O jaaaa... ale duży chłopak gratuluję kochana!

Ciekawe jak moje dziewczynki, w czw mam wizytę i sądząc po moich 101cm w pępku to na pewno urosły od ostatniej wizyty

Ahh zazdraszczam męża!

O ile dobrze pamiętam to jesteśmy podobnego wzrostu? Ja mam 174cm i jakieś 10 kg do przodu już Też byłam szczupła, ale u mnie wszyscy mi wypominają, że tu jestem większa tam troszkę szersza, a brzuch to już w ogóle do rodzenia Na prawdę słowa: duża, gruba, szeroka itp powinny być zakazane w stosunku do ciężarnych Cellulit też mi się zrobił na udach i trochę na tyłku buuu, ale mam nadzieję, że po porodzie uda mi się go pozbyć. Na szczęście rozstępów też brak Oby tak zostało, chociaż już widzę, że moja skóra mega napięta jest.
Teraz czekam na ciepełko, bo mam pełno pięknych sukienek dla kobiet w ciąży i chciałabym je zdążyć chociaż raz ubrać

Dziewczyny kupujecie ochraniacz na materac? Tak się zastanawiam, ale z drugiej strony to wydaje mi sie, że dziewczynki będą się na tym pocić W ogóle jestem w szoku, że już macie wyprawki prawie całe Wczoraj sama się zabralam i pozamawiałam na all trochę pierdułek i 300 zł Na gemini w koszyku 300zł już, a jeszcze wanienka, komoda, dwa foteliki Lepiej tak rozkładać w czasie, mniej boli hehehe.
Powiedzcie mi jeszcze jak z rozmiarówka w Smyku? Jest -30% i zastanawiam sie nad bodziakami i spodenkami na wyjście ze szpitala, tylko wiem, że dziewczynki na pewno duże nie będą. Nie wiem czy brać 44 czy 50 Jak one wypadają do rozmiarowki H&M?
No dokładnie, Hania dużo ładniejsze, ale co zrobić jak to moje dziecko uparcie twierdzi że nie Ja dzisiaj z ciekawości zmierzyłam mój brzuch, już ma na pępku 98cm. A dziewczynki na pewno urosły, moja w ciągu 3tyg przybrała 230g
Ja też mam 174 i aktualnie ok 7kg na plusie - tyle że ja mam w brzuchu jednego bąbla a ty dwa
A w smyku chyba rozmiarówka normalna, ale szczerze powiem że na 100% pewna nie jestem

Lecę pranie powiesić na balkonie bo się wyprało, a że słonko ładnie świeci i wiaterek wieje to szybko uschnie
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:29   #4870
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Isabelle Dominika piękne imię u mnie w top 5

mms może Igorek jest już większy, a co za tym idzie nie może już tak machnąc nogą i ruchy mniej odczuwalne

Kasjerka dzisiaj w lidlu do mnie tekst: w ogole nie widać,żeby była Pani w ciązy a mój maż w smiech.. Ja do niej no nie wiem czy nie widać bo zostały 3,5 miesiaca ..spojrzala na brzuszek i mówi.. o jej no to faktycznie widac dodała,że promiennie wyglądam.. no możiwe .. bo przede mną kupowała bodziaki też cięzarna Pani ale była opuchnieta mocno.. pewnie na końcowce .. co nie oznacza,że za dwa miesiące też tak nie będę

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

a propos obwodu brzucha.. to mam 103 cm a moj wzrost to 160 więc niezła kulka.. no na pewno nie widać,że jestem w ciązy jak stwierdziła dziś pani

a to dokładnie 25 tydz i 3 dzien...
Stary 2015-05-12, 09:30   #4871
springtime
Rozeznanie

Cytat:
U mnie tylko w drzwiach zapytały czy ja to ja i że chorobowe się kończy 28.05. Potwierdziłam, podpisałam i tyle. Całość trwała może minutę.
To spoko, bo u mnie z rana nieraz rozpierducha w domu heheh zanim się ogarnę

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Z tym dziewictwem było dobre

springtime ja bym brała na 50, bo 44 to dzieciaczki musiałyby być bardzo malutkie . Co do rozmiarówki, to jakiś czas temu kupiłam bodziaki w 3 paku roz 62 i są duże, bo jak przyłożyłam do innych w roz 68 to były takie same.
No liczę na to, żeby ponad 2 kg miały Średnio bliźniaki to tak ok 2,5kg mają. Chyba się jednak wstrzymam jeszcze, zobaczę jak będą przybierały na wadze

Cytat:
No to też zaciskam za podglądanie maluszka ale masz zapasy, woow

Ja też czekam za przesyłką z gemini dzisiaj ma być tylko ja na razie zamówiłam troszkę rzeczy a w info o paczce pisze że 21kg ma nie wiem z czego ta waga hehe zobaczymy

No dokładnie, Hania dużo ładniejsze, ale co zrobić jak to moje dziecko uparcie twierdzi że nie Ja dzisiaj z ciekawości zmierzyłam mój brzuch, już ma na pępku 98cm. A dziewczynki na pewno urosły, moja w ciągu 3tyg przybrała 230g
Ja też mam 174 i aktualnie ok 7kg na plusie - tyle że ja mam w brzuchu jednego bąbla a ty dwa
A w smyku chyba rozmiarówka normalna, ale szczerze powiem że na 100% pewna nie jestem

Lecę pranie powiesić na balkonie bo się wyprało, a że słonko ładnie świeci i wiaterek wieje to szybko uschnie
A ja myślałam, że już mam brzucha giganta (ale to chyba przez te komentarze), a tu widzę, że wy też w okolicach 100cm już Jest już co dzwigać

21 kg i TROSZKĘ rzeczy
Stary 2015-05-12, 09:33   #4872
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

springtime ej ej tylko 10 kg i tak mało w obwodzie pasa!!! kochana ja nosze jedno dziecko i mam tyle!!! Nie słuchaj ludzi i ich tekstów.. są po prostu bezczelne!!!widziałam foto Twoje i przecież jesteś szczupła ze zgrabnym brzuszkiem!!! Pamietaj kochana ,że akurat Ty nosisz DWOJE dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2015-05-12, 09:34   #4873
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam 170 - 171 cm to ja nie wiem gdzie to u Ciebie widać, jak ja mam +17kg i wydaje mi się, że nie wiele przybrałam... chyba muszę bardziej krytycznie na siebie popatrzeć

Igorek

Stary 2015-05-12, 09:35   #4874
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie ochraniacz na materac? Tak się zastanawiam, ale z drugiej strony to wydaje mi sie, że dziewczynki będą się na tym pocić

Ja na pewno kupię ochraniacz na materac i to przynajmniej w 2 sztukach

W smyku rozmiarówka wypada tak jak piszą więc 44 na pewno bym nie brała, bo to rozmiar dla wcześniaka... 56 smykowe jest jak 50 h&m więc na Twoim miejscu brałabym 56, może kilka sztuk 50, bo jednak bliźniaki to drobniejsze będą. Ja też mam zamiar się trochę obkupić i wezmę na 56 jakiś zestaw do szpitala, może coś jeszcze, ale większość to 62 kupię

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
O ja też kupuję z hippa, ale ja aż takich zapasów jak Ty to nie kupuję. Wystarczy mi po jednej szt wszystkiego
Ja też po 1 szt... tylko oliwkę wezmę 2x, bo też będę korzystać
Stary 2015-05-12, 09:36   #4875
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Jak duza ilosc cukru rozpuszczona w malej ilosci wody ja jestem po wypiciu glukozy, nawet latwo poszlo, jest niezle jak na razie ale dopiero pol godziny siedzie i jestem strasznie głodna, burczy mi w brzuchu na maksa i maly sie wlasnie rozfikal

O matko, czyli ja chyba nie podejme decyzji co do szpitala, bede wyruszala z Psiego Pola, popatrze na te poza wroclawiem moze, na cos bedzie trzeba sie zdecydowac niby tyle szpitali a zawsze cos noe tak. W rodzinnym miescie mialabym do wyboru jeden szpital i nie musialabym tyle myslec
Rozbryka się jeszcze bardziej

Spokojnie, dasz radę
Popytaj znajome, gdzie rodziły, poczytaj sobie fora, zdecydowanie polecam pojechać do szpitala i pozwiedzać - praktycznie w każdym są robione "spacery" po porodówce - albo są wyznaczone terminy albo można się z położną umówić i wszystko opowie i pokaże
Poza tym zawsze jak już będziesz jechała - a małe jest prawdopodobieństwo, ze w pół godziny pierwsze dziecko urodzisz - możesz zadzwonić na porodówkę i zapytać czy mają dużo rodzących - jak nie, to jedziesz, jeśli tak, to szukasz dalej

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
vea7 no u nas przeludnieniem nie grozi,mozna rodzic z mezem ,po ludzku?okaze się
moj tez wije gniazdko,grunt ze widac jakies efekty
Fajnie Ci, we Wro jest problem, bo dużo dziewczyn spoza miasta przyjeżdża tutaj rodzić i są tłumy. Co do rodzenia po ludzku...heh... długi temat. Tam gdzie chcę, można, a w innych różnie bywa.

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja się troszkę przestraszyłam, że to spojenie łonowe. W jakiejś książce czytałam o takiej przypadłości, dość częstej w ciąży o rozchodzeniu się spojenia łonowego, bardzo trzeba z tym uważać. A ja nie umiem powiedzieć co dokładnie mnie boli i też przez to czuję się trochę jak taka ułomna Ale to chyba właśnie nie pachwiny tak do końca, bo ból pachwin wyobrażam sobie wyżej i bardziej z boku, a mnie centralnie krocze nawala No, ale nie jest tak, że mnie z bólu skręca więc póki co nie panikuję i czekam co dalej... może za jakiś czas przejdzie?

Dziewczyny, pamiętacie, że w ten weekend -30% do smyka na ubranka i buciki stacjonarnie? Wybiera się któraś na łowy oprócz mnie?
Spojenie łonowe musi się rozluźnić, a podczas porodu rozejść, bo nie urodzisz inaczej A że nie dzieje się to od razu, to zaczyna boleć. Ale jak masz wątpliwości, to podpytaj na wizycie

Cytat:
tak też myślę dlatego nie wiem czy nie wezmę ze 3 szt w mniejszym rozmiarze - takim na początek, bo na pewno wygodniej się je ubiera, a z tego co pamiętam to siostra takich nie miała, więc od niej dostanę normalne bodziaki ...
Kwestia wprawy
Ale fakt, lepiej wziąć kilka i jak Ci podpasują dokupić, niż wziąć więcej i się męczyć, gdyby nie pasowały

Cytat:

Pewnie, że urosły

Ja mam po Janku i jest bardzo ok, ale mam 100% bawełny - Żuk się nie poci

Z rozmiarówką różnie bywa, ale generalnie jest w miarę dobra, może minimalnie większa niż wzrost i zdecydowanie mniejsza niż H&M. 44 bym nie brała - to na prawdę na mikrodzieci, myślę, że jak mają być mniejsze to 50, a nie wiem czy i nie 56 (ale wtedy nie z H&M).

Cytat:
Heh, słuszna paka
Kurcze, jak ja Wam zazdroszczę zakupów - przy Jaśku też był szał i czekanie na kolejne paki, a teraz? Większość rzeczy po Młodym jest, część będą mieli wspólną, więc "wyprawka" dla Małej zmieściła mi się na jednej, żółtej karteczce
Pociesza mnie fakt, że powetuję sobie przy urządzaniu mieszkania

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:38   #4876
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Tam są pieluchy? Bo też chciałam zamawiać na dodomku.pl, ale jakoś pampersy mi umknęły, zaraz pójdę szperać
Stary 2015-05-12, 09:38   #4877
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

A ja myślałam, że już mam brzucha giganta (ale to chyba przez te komentarze), a tu widzę, że wy też w okolicach 100cm już Jest już co dzwigać

21 kg i TROSZKĘ rzeczy

no ja też czekam na jednego synusia, a wczoraj jak mierzyłam miałam równe 100 cm

Igorek

Stary 2015-05-12, 09:40   #4878
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Spojenie łonowe musi się rozluźnić, a podczas porodu rozejść, bo nie urodzisz inaczej A że nie dzieje się to od razu, to zaczyna boleć. Ale jak masz wątpliwości, to podpytaj na wizycie
Dzięki kochana

Właśnie pech chciał, że ten ból dostałam dzień po wizycie... a następna 10.06, bo dosłownie dopiero co byłam u gina No, ale zobaczymy, jak się nasili i zacznie mnie to niepokoić na poważnie to chyba się przejdę do lekarza. Póki co - jakoś będę z tym żyć
Stary 2015-05-12, 09:41   #4879
moniska139
Zadomowienie

Jestem już po, moje sprawozdanie zjadł wizaz
Byłam u innego lekarza. Podczas badania spał aż mi wstyd było
Mam jakąś infekcję i mam brać "gałki" On mówi, że około tygodnia na ulotce jest 20 dni.
Za miesiąc na kontrolę i niby wszystko dobrze.
Położne mówią że na pewno jest chłopczyk a ja zaczynam modlić się aby nic tam nie urosło
Jestem 9 na plusie do sierpnia mam jeden kilogram

Kupiłam rabarbar i teraz ciasto musze zrobić. Tylko nie wiem jakie, żeby nie wyszedł zakalec.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:43   #4880
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

a ja gdzieś czytałam, że oliwki powinno się stosować jak najmniej, bo ona nie nawilża skóry, tylko natłuszcza i że wcale nie jest dobra. Lepiej kupić balsam do ciała dla niemowląt a czytałam o tym chyba w którymś poradniku typu "Dziecko"
ale doświadczenia nie mam, więc nie wiem ile w tym prawdy...

Cytat:

Kwestia wprawy
Ale fakt, lepiej wziąć kilka i jak Ci podpasują dokupić, niż wziąć więcej i się męczyć, gdyby nie pasowały
no właśnie w tym problem, że ja do tej wprawy dopiero muszę dojść

Igorek

Stary 2015-05-12, 09:46   #4881
beatrix28
Zadomowienie

majka super paka,tez mam te kosmetyki z Hippa, wybralam jednak szafe Helsvik ,zamowie jakos pod koneic maja , przewijak zamowie tez z tej serii albo ten z ta poleczka co springtime,bo wizualnie podobne http://allegro.pl/biala-komoda-vinta...npage-observed

i tak juz nic bym nie zamawiala z mebli..
mms22 oliwka sluży do natluszczania dla niemowlaka jak ma b.sucha skore ,do nawilzania lepsze jest mleczko bo nie zatyka porów skornych.tyle mi wiadomo i tak zrobilam

springtime przyszedl Ci juz ten przewijak?zadowolona jestes?

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-05-12 o 09:49
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:50   #4882
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam jakąś infekcję i mam brać "gałki" On mówi, że około tygodnia na ulotce jest 20 dni.
Położne mówią że na pewno jest chłopczyk a ja zaczynam modlić się aby nic tam nie urosło

Kupiłam rabarbar i teraz ciasto musze zrobić. Tylko nie wiem jakie, żeby nie wyszedł zakalec.
Dlaczego tak położne mówią? Widocznie ładnie wyglądasz w sumie macie super.. macie dziewczynki a ładnie wyglądacie Pare dni temu pobiegłam bez make up do rossmana i spotkałam moja super wychowawczynie- naparwde spoko babka- zawsze sobie gadamy. Jak tylko mnie zobaczyła wołala i co córcia??.. na co ja,że nie synek. Pozniej gadamy a ona do mnie no myślałam,że córcia bo tak trochę urodę Ci odebrała Jeśli ktokowliek odbiera mi urode to mój pierwsyz synek swoją chorobą i nieprzespanymi nockami Na pewno nie Tymek normalnie czuję się zobowiązana ładnie wyglądać bo będę mieć przecież chłopca dlatego dzisiaj do lidla pełen podkład
Stary 2015-05-12, 09:51   #4883
mms_22
Zakorzenienie

a ja właśnie dostałam na maila bon rabatowy na 50zł do sklepu, w którym będziemy kupować min łóżeczko i materac Dobre i 50 zł

Igorek

Stary 2015-05-12, 09:55   #4884
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]NOK84 właśnie dzisiaj mu podałam wapno- te w syropie tylko cięzko mi już te wszystkie leki podawać: bo on teraz przyjmuje 3 syropy.. lacidofil, witamine C i to co mogę przemyce w soku..którego pije mało dziś się udało też wapno syrop jak ma pić tak bezposrednio to tak z "lekkim"płaczem..:mur :
oj to Ci nie zazdroszczę, moja Zuzia to taki mały lekoman jest - słodkie, gorzkie wszystko bez problemu zażyje a nie raz to aż ją wykrzywia - więc ja tego problemu nie mam, a teraz bierze takie tabletki na noc przeciwuczuleniowe (przez 3 miesiące największego pylenia) to sama się upomina przed spaniem - "mamusiu jeszcze tabletka" ale one akurat smaczne są - takie pudrowe cukierki trochę więc pewnie dlatego o nich pamięta
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:59   #4885
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochana

Właśnie pech chciał, że ten ból dostałam dzień po wizycie... a następna 10.06, bo dosłownie dopiero co byłam u gina No, ale zobaczymy, jak się nasili i zacznie mnie to niepokoić na poważnie to chyba się przejdę do lekarza. Póki co - jakoś będę z tym żyć
A nie możesz zadzwonić i podpytać? Ewentualnie przejdź się do położnej środowiskowej - masz ja na 100% zadeklarowaną, to i przy okazji kobitę zobaczysz

Cytat:

Ja miałam globulki dowcipne 6 dni brać, pomogło

Zrobiłam maślankowe z jabłkami i rabarbarem i oczywiście jedno i drugie puściło sok, więc jest zakalec... ale i tak pyszne

Cytat:
a ja gdzieś czytałam, że oliwki powinno się stosować jak najmniej, bo ona nie nawilża skóry, tylko natłuszcza i że wcale nie jest dobra. Lepiej kupić balsam do ciała dla niemowląt a czytałam o tym chyba w którymś poradniku typu "Dziecko"
ale doświadczenia nie mam, więc nie wiem ile w tym prawdy...

no właśnie w tym problem, że ja do tej wprawy dopiero muszę dojść
Oliwka rzeczywiście na ciałko może być za tłusta - u maluchów najlepiej wlać trochę do wanienki, albo odrobinę nanieść na mokre ciało

I właśnie o to mi chodziło Jak będziesz miała kilka takich i kilka takich, to sobie popróbujesz, które łatwiej Ci się zakłada i wtedy najwyżej więcej dokupisz
Jak się nauczyłam sprawnie "normalne" zakładać, to rozpinane zaczęły mnie wkurzać, bo strasznie dużo tych napów Ale na początku, jak się bałam, żeby Jankowi główki nie urwać, były zbawieniem

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 09:59   #4886
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego tak położne mówią? Widocznie ładnie wyglądasz w sumie macie super.. macie dziewczynki a ładnie wyglądacie Pare dni temu pobiegłam bez make up do rossmana i spotkałam moja super wychowawczynie- naparwde spoko babka- zawsze sobie gadamy. Jak tylko mnie zobaczyła wołala i co córcia??.. na co ja,że nie synek. Pozniej gadamy a ona do mnie no myślałam,że córcia bo tak trochę urodę Ci odebrała Jeśli ktokowliek odbiera mi urode to mój pierwsyz synek swoją chorobą i nieprzespanymi nockami Na pewno nie Tymek normalnie czuję się zobowiązana ładnie wyglądać bo będę mieć przecież chłopca dlatego dzisiaj do lidla pełen podkład
To chyba tapeta tak ładnie wygląda czerwona szminka, pomalowane brwi, podkład i człowiek wygląda nie ma naczynek, piegów, dziwnych placków to wiecie...
Dziś na obiad fasolka po bretońsku
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:00   #4887
springtime
Rozeznanie

Cytat:
no ja mam 170 - 171 cm to ja nie wiem gdzie to u Ciebie widać, jak ja mam +17kg i wydaje mi się, że nie wiele przybrałam... chyba muszę bardziej krytycznie na siebie popatrzeć
Może u Ciebie poszło w cycki Bo u mnie w tyłek trochę i nogi Pewnie u Ciebie się bardziej rozłożylo, chociaż jak na siebie patrzę to nie widzę, żeby było jakoś źle. No dobra, ostatnio jak się zobaczyłam w bieliźnie w przymierzalni w tym ostrym świetle to aaaa cellulit wszędzie hahaha Ale mąż mi ostatnio powiedział, że jak wstaje w nocy do wc w koszulce i samych majtasach to nadal ma zbereźne myśli, więc jest ok A on lubi bardzo szczupłe kobiety

Cytat:
springtime ej ej tylko 10 kg i tak mało w obwodzie pasa!!! kochana ja nosze jedno dziecko i mam tyle!!! Nie słuchaj ludzi i ich tekstów.. są po prostu bezczelne!!!widziałam foto Twoje i przecież jesteś szczupła ze zgrabnym brzuszkiem!!! Pamietaj kochana ,że akurat Ty nosisz DWOJE dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aaaaa dziękuję za podniesienie na duchu Tzn ja sama jakoś nie uważam, że źle wyglądam ( w sukienkach to się sobie bardzo podobam z brzuszkiem), tylko wkurza mnie, że każdy się mnie pyta ile przytyłam, ile waże i wypomina mi każdy tłuszczyk! Nosz kurde jedna kolezanka nawet jak się widzimy 2 razy w tyg to za każdym razem ten sam zestaw pytań. Może biorę to za bardzo do siebie po prostu, ale jak mam reagować jak wchodzę do pokoju, a dziewczynka brata męża, która nie widziała mnie miesiąc od razu mówi aleś wielka Jednak w głowie później trochę zostaje po tych komentarzach, a przed ciążą właściwie nie miałam kompleksów związanych z wagą i wyglądem.

Cytat:
Ja na pewno kupię ochraniacz na materac i to przynajmniej w 2 sztukach

W smyku rozmiarówka wypada tak jak piszą więc 44 na pewno bym nie brała, bo to rozmiar dla wcześniaka... 56 smykowe jest jak 50 h&m więc na Twoim miejscu brałabym 56, może kilka sztuk 50, bo jednak bliźniaki to drobniejsze będą. Ja też mam zamiar się trochę obkupić i wezmę na 56 jakiś zestaw do szpitala, może coś jeszcze, ale większość to 62 kupię

56 to chyba na później, bo jednak spodziewam się że wcześniaki właśnie będą, tzn mam nadzieję, ze do 36 tygodnia dotrzymam. Pewnie 50 kupie, a jak coś to Tż wyślę po 44.

A ochraniacz to taki wystarczy?

Cytat:

W sb robiłam z mamą na kruchym cieście z kruszonką, do rabarbaru dodałam jeszcze mrożone truskawki, bo miałam go za mało i super wyszedł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 10:02   #4888
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Oliwka rzeczywiście na ciałko może być za tłusta - u maluchów najlepiej wlać trochę do wanienki, albo odrobinę nanieść na mokre ciało
dokładnie tak było napisane, że jeżeli stosuje się oliwkę, to tylko na mokre ciało, bo jak się posmaruje suchą skórę dziecka oliwką, to tworzy ona taką "barierę" i nie przepuszcza powietrza i ogólnie tam zalecali, że jeśli używa się oliwki, to tylko na główkę więc ja jesli kupię, to najwyżej jedną (bo pewnie będzie mi długo służyła), za to kupię dobry balsam dla Maluszka

Igorek

Stary 2015-05-12, 10:02   #4889
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
majka super paka,tez mam te kosmetyki z Hippa, wybralam jednak szafe Helsvik ,zamowie jakos pod koneic maja , przewijak zamowie tez z tej serii albo ten z ta poleczka co springtime,bo wizualnie podobne http://allegro.pl/biala-komoda-vinta...npage-observed

i tak juz nic bym nie zamawiala z mebli..
mms22 oliwka sluży do natluszczania dla niemowlaka jak ma b.sucha skore ,do nawilzania lepsze jest mleczko bo nie zatyka porów skornych.tyle mi wiadomo i tak zrobilam

springtime przyszedl Ci juz ten przewijak?zadowolona jestes?
jeszcze nie zamówiłam, bo do Ikei miałam jechać najpierw pooglądać, ale coś się mężowi przesuwa wyjazd służbowy i tak czekam
Stary 2015-05-12, 10:10   #4890
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Może u Ciebie poszło w cycki Bo u mnie w tyłek trochę i nogi Pewnie u Ciebie się bardziej rozłożylo, chociaż jak na siebie patrzę to nie widzę, żeby było jakoś źle. No dobra, ostatnio jak się zobaczyłam w bieliźnie w przymierzalni w tym ostrym świetle to aaaa cellulit wszędzie hahaha Ale mąż mi ostatnio powiedział, że jak wstaje w nocy do wc w koszulce i samych majtasach to nadal ma zbereźne myśli, więc jest ok A on lubi bardzo szczupłe kobiety

no nie powiem, bo cycki mi urosły, ale nie jakoś szałowo mi też dużo poszło w uda, ale staram sie chodzić głównie w czarnych spodniac lub leginsach i w dłuższych topach lub tunikach, żeby zakryć dupsko, więc nie wyglądam najgorzej
Mojemu mężowi też mój cellulit nie przeszkadza tzn nie okłamuje mnie, że go nie widzi, ale traktuje jak "coś normalnego" w ciąży zawsze jak mu marudzę, że wyglądam jak słoń, albo właśnie że mam takie nogi, że spodenek w tym roku nie założe, to mi mówi, że "niejedna, która nie jest w ciąży chciałaby wyglądać tak, jak ja wyglądam będąc w niej" dlatego może aż tak bardzo się tymi kg nie przejmuję... tzn czasami beczeć mi się chce, jak mamy gdzieś wyjść, a ja wywalam wszystko z szafy i nie mogę się ubrać, bo we wszystkim czuje się "duża", ale żebym jakoś panicznie przez to uważała na to co jem, to nie a co se będę żałować

Igorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości