|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
owieczkaa, meneq
Dokładnie, to samo mam na myśli co Wy! Życie nie składa się tylko z pracy i kupowania drogich prezentów. Wiadomo, że nikt dziadować nie chce i nie o to chodzi, ale nie można przesadzać by pieniądze poróżniały partnerów i psuły ich relacje.
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że jeśli jest sytuacja taka że naprawdę nie ma kasy i się walczy o życie to nie dziwię się że są spięcia i kłótnie. Ale wielu mężczyzn przesiaduje w pracy i nie poprawia to wcale sytuacji materialnej bo co to za różnica czy ma np. 8 czy 9 tys. pensji? Jakby walczył o podwyżkę z 2 na 3 tys. to na ten tysiąc zupełnie inaczej się patrzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bardzo dobrze, że się Tobą szybko zajęli, aż dziw ![]() Cytat:
O mojej ciąży pewnie większość już wie z fb, ale nie zastanawiam się nad tym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak tak czytam Wasze wywody odnośnie tż, to naprawdę ja swojego chyba nie doceniałam. Pracuje 8-9h, w soboty 9-14 (i też nie w każdą), spędza ze mną czas, z dzieckiem w sumie już też bo dużo gada do małej i rusza brzuch, o co go nie poproszę to mam, nawet jak jest mega zmęczony, a widzi, że bardzo chcę gdzieś iść, to idziemy, w domu mi pomaga bardzo, czasem to jest tak że ja tylko kurze wytrę i zrobię pranie, a on całą resztę... Sam chce być podczas porodu i przeciąć pępowinę, tylko się boi, że zemdleje i nie doczeka (bo mu się robi słabo w szpitalach) i się zarzeka, że będzie wstawał w nocy nawet w tygodniu (w to akurat nie uwierzę ![]() ![]() ![]() ![]() A dodam, że jest nieźle zafiksowany na pkt swojej pracy i mógłby gadać o niej godzinami (serio, jeszcze z rok, a będę potrafiła tyle rzeczy w aucie zrobić, że zagnę niejednego mechanika - od samego słuchania) i jako jedyny zostaje godzinę dłużej w pracy. Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie określenia "rodzimy" nie drażnią, raczej uznaję je za mało precyzyjne ![]() Fajny ten twój mąż z opowieści ![]() Ja na mojego złego słowa też nie powiem, ma swoje wady i jest trudny w dyskusji ale nie jest jak beton, to najważniejsze. Jestem w stanie go przekonać do każdego racjonalnego pomysłu, chociaż na początku zazwyczaj jest na nie bo nie lubi zmian. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Namisek ja myślę tak samo, ale mój mąż... On uważa że jak jest szansa to trzeba korzystać bo później może być gorzej. Prowadzi swoją działalność i bardzo lubi swoją pracę. Jak bym mu pozwoliła to by siedział tam podobnie jak większość 24/24 h. Jak dziecko się urodziło to od razu zapowiedziałam ze pracuje od 7 do 17 i do domu. Soboty i niedziele wolne ale jak zwykle pracy dużo więc w soboty też pracuje ale max do 12. Teraz mi pomaga w domu ale jak nie byłam w ciąży to tylko odkurzał i mył brodzik ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- W tym roku wynegocjowałam nawet dwa krótkie wyjazdy w góry i na mazury. Czy któraś z was wyjeżdza na jakiś wyjazd w czerwcu albo lipcu jeszcze? Ja mam zamiar pod koniec czerwca wybrać się na mazury, myślicie że jeszcze mogę jechać. Nie za późno? U mnie będzie koniec 7 miesiąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyjeżdżam w góry pod koniec czerwca. Ok 5 godzin drogi z Wrocławia. Wiadomo, że nie będę chodzić po górach jak szalona, a raczej leżeć na hamaku. Zobaczysz jak się będziesz czuła, ale sam w sobie wyjazd to zawsze dobry pomysł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
Mamcia- ja sie wybieram przełom czerwca i lipca. Ale nie na długo
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zadomowienie
|
Godzinę temu kupiłam maluchowi bodziaki na Allegro, a już dostałam informację, że wysłano towar. Szok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3521 |
Raczkowanie
|
Ja znalazłam bardzo fajną ofertę na koniec czerwca i pewnie się skusimy Najgorzej że nie można przewidzieć pogody ale może codziennie nie będzie lało Pojedziemy na max 4-5 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Hej.
Tyle piszecie, że co nadrobię, to kolejne 3strony. Wczoraj byłam na tych warsztatach bezpieczny maluch, fajne szczególnie te części o foteliku (data ważności, jak prawidłowo zapiać maluszka, wpinanie fotelika i konstrukcji fotelika) i pierwsza pomoc. Tylko 4 godziny na mało wygodnych krzesłach. Cytat:
mniej się tetra nie podoba i wolę muslinowe i flanelowe. muslinowych mam 6, flanelowych kilka i jeszcze dokupię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
I znów dopadł mnie strach, bo prawie nic nie czułam mojego dziecka. Na szczęście moja koleżanka, która jest lekarzem poratowała i stetoskopem na mierzyła serduszko mojego maleństwa.
I teraz zastanawiam się czy nie kupić detektora tętna płodu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Ja się nad stetoskopem zastanawiam bo gdzieś swój stary posiałam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakiś czas temu awansował , w sumie owszem dostał podwyżkę ale nie jakąś ogromną za to odpowiedzialność gigantyczną... Przyznał ostatnio, że wolał zarabiać trochę mniej a mieć święty spokój i wychodzić o 16:00 z firmy ![]() ![]() Na szkołę rodzenia nawet nie jęknął bo wie czym by się to skończyło ![]()
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Ja mojemu po prostu powiedziałam że idziemy do szkoły rodzenia takiej i takiej tu i tu o tej i o tej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny Twoj tz, zacznij doceniac. Wiesz, to nie jest tak, ze nie jestem z nim szczesliwa, bo na innych polach sie stara, jak tylko jest wolne to jest zaangazowany w sprawy rodziny, jest swietnym tata, tylko tyle, ze zawsze musze walczyc w imie rodziny z jego praca. Nasze zycie wyglada na zasadzie on/off i ja powiem, ze jest to bardzo ciezkie. Niby tak nie mialo byc, zarzekal sie a okazalo sie inaczej. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Odradzam, bo naprawde trudno tetno znalezc i tylko sie bedziesz wtedy zamartwiac niepotrzebnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
ja do szkoły rodzenia będę chodzic sama michał niestety siedzi wtedy w pracy . ale pewnie na jakieś 1 zajęcia przyjdzie może jak będzie coś strikte do mężczyzn jak nie to niestety .
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy jedno spotkanie, na ktorym maz sie ma pojawic: zarezerwowane jeszcze w kwietniu, na 25 lipca (sobota) w godzinach 14-16. Teoretycznie tz w soboty nie pracuje, jesli musi to teoretycznie do poludnia a takw ogole, to on tam chyba z ludzmi pracuje a nie potworami i daloby sie ewentualnie dogadac, ale ale odpowiedzial, Ze on nie obiecuje, iz bedzie mogl isc, bo nie wiadomo jak z praca! Rece mi opadaja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiem, że temat był "wałkowany" z x razy. Ale dlaczego "pompowane koła" w wózku ludzie traktują jako wadę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
Mają dwie wady: są cięższe i może z nich ujść powietrze. Ale generalnie każdy ma swoje kryteria, ja potrzebuję dobrej amortyzacji więc innych nie biorę pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście brałam pod uwagę płatne weekendowe zajęcia które odbywają się przeważnie w godzinach kiedy mój TŻ też pracuje.
![]() |
#3536 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Rozeznanie
|
My idziemy do szkoły rodzenia przy szpitalu na Inflandzkiej,bo tam chce rodzic. Koleżanka bardzo sobie chwalila zajęcia. No i tez zajęcia na 19:30 żeby nie stać w korkach
![]() Dzisiaj rozmawiałam z jedną z położnych i pod koniec maja będą mieli pełny grafik zajęć,z miejscami też nie ma problemu na szczęście ![]()
![]() |
#3538 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pracuje bardzo długo, naprawdę podziwiam że dajesz radę, jesteś super babka, ja bym już chyba dawno wysiadła w ciąży przy ruchliwej dwulatce być ciągle samej i liczyć ciągle tylko na siebie. Zawsze możesz nam się wygadać, dużo siły! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podobno są też pieluchy bambusowe, mega mięciutkie i chłonne, niektórzy używają ich jako wkładek do pieluch wielorazowych, ale można i do wycierania buzi i jako lekki kocyk. Może się skuszę tym razem na próbę ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-05-12 o 14:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wygrałam aukcję ![]()
![]() Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-05-12 o 14:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Prześliczny kombinezon !!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.