Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-13, 18:13   #3781
malena1979
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie prawda, w szpitalu upieraja się,aby jak najwięcej chodzić, bo wtedy kobieta się szybciej i lepiej oczyszcza, a dodatkowo rany lepiej się goją. A co do obchodu, to różnie, zależy od lekarza. Jak się rodziło sn to nikt ci między nogi nie zagląda, jeśli cc to trzeb pokazać blizną i tyle,a krwi to aż tak dużo tam nie ma więc nie mówmy tu o "zakrwawieniu". JAk lekarz ma wątpliwosci to zaprasza na badanie do gabinetu na fotel. W sali może ci jeszcze brzuch uciskać.
Oj niekoniecznie, ja rodziłam sn, jak wszystkie dziewczyny u mnie na sali(a było nas 8!) i każda przy obchodzie majty w dół i lekarz oglądał jak się krocze goi
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 18:15   #3782
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Tego zwolnienia na dziecko akurat nie znałam, ale też fajnie wiedzieć, że jest Nie miałam jeszcze dzieci, to się nie interesowałam ile czego przysługuje, widziałam tylko na stronie, na której tu podawałam. Przydałaby mi się taka rozpiska ile wolnego z jakiej racji tż może brać, muszę czegoś poszukać w necie, żeby mieć sprawdzone info
A nie orientujecie się, czy przysługuje to wolne na dziecko, to l4, skoro ja siedzę w domu i nie pracuję? Bo tak logicznie patrząc, to dziecko opiekę przecież ma

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Co do zasady nie przysługuje gdy są inni członkowie rodziny mogący zapewnić dziecku opiekę, ale nie dotyczy to dzieci do lat 2. Więc teoretycznie można.
Ale nam niestety lekarz odmówił wypisania l4 mężowi jak córka była w szpitalu jak miała rok, nie wiedziałam wtedy o tym wyjątku w przypadku dziecka do 2 lat i lekarz nas poinformował, że skoro ja jestem na wychowawczym to nam nie przysługuje. Więc trzeba walczyć o swoje w razie co

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
U mnie na obchodzi zagladali między nozki zawsze, u opieprzali za to ze miałam majty miałam to w nosie nie będę chodziła z wkładem między nogami bez zabezpieczenia!
I powiedziałam ze i tak będę chodziła i tyle.

Byłam na badaniu dziecię zdrowe, duże 22 tydzień 585 g żywej wagi fifolek nie znikł, ale znów schudłam 2 kg które przybrałam, wiec znów jestem 5 kg na minusie, lekarz mówi ze pewnie i stres ślubny wiec mogło tak się zdazyc. Najważniejsze że dziecko rośnie i jest całkiem pokaźne
Gratulacje Spory chłopczyk
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 18:15   #3783
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to w nocy to obowiązkowo ta wielka podpaska i majtki siatkowe bo inaczej to może być wypadek przy pracy. Ale w szpitalach upierają się by jak najwięcej leżeć i wietrzyć, żeby szybko i ładnie się goiło. Podejrzewam, że w ciągu dnia bez tych majtek to też nie da rady. Ale mimo wszystko w koszuli wygodniej wietrzyć

A do rodzących już mam pytanie: czy codziennie jak jest obchód to trzeba pokazywać jak się tam goi? I, że jak mam to zrobić na sali przy innych? I się pokazywać taka pokrwawiona? Nie kumam?!

W szpitalu w którym ja rodziłam To właśnie dziewczyny które rodziły sn były proszone o pokazanie krocza a już zwłaszcza te pozszywane Po cc nikt mi nie zaglądał a brzuch zobaczyli i dotknęli dopiero ostatniego dnia jak już szłam do domu No i oczywiście pytają czy są zakrwawione podkłady A obchód codziennie.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 18:20   #3784
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Aha, czaję mam nadzieję, że się wszystko uda po waszej myśli

Mi po sn kazali pokazać ranę po nacięciu przy obchodzie. W sali byłyśmy we dwie, łózka obok siebie, więc wiadomo że żadna z nas na siebie w tym momencie nie patrzyła. Poza tym przy obchodzie było chyba z 6-7 osób i oni niemalże szczelnie otaczali całe łóżko.. Przed ochodem brałam prysznic i sie podmywałam, ale wiadomo, że idealnie czystą się nie da być. Lekarze są do tego przyzwyczajeni, tylko to dla nas krępujące. No i badali brzuch jak obkurcza się macica.

U mnie nie było żadnych zaleceń żeby chodzić Kazali raczej odpoczywać i nabierać sił. Wiadomo, że do dziecka się wstaje, zajmuje, ponosi jak trzeba. Do łazienki się idzie, a tak to gdzie wam zalecali chodzenie? Po korytarzu z dzieckiem w tym łóżeczku?

Super, że masz wycieczkę Przepiękne miasto, zazdroszczę Jak nie dasz rady to odpoczniesz gdzieś w kawiarni i potem dołączysz w razie co

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Dokładnie. U nas było zalecenie było "wietrzyć w razie możliwości" Jak ktoś był z odwiedzających na sali, to wiadomo, że się jest przykrytym. Zresztą ja w ogóle właściwie nie wietrzyłam rany, tak żeby leżeć z bożenką na wierzchu. Zazwyczaj miałam majtki i te wielki podpaski, czasem je ściągałam niżej trochę jak leżałam. Często się podmywałam, prysznic brałam min. 2 razy dziennie.
A u was dzieci mogą wchodzić na oddział? Na Staszica poniżej 14 r.z. nie wpuszczali.
U nas kazali przejść się po korytażu, zeby cały czas nie leżeć bo się wydzielina zatrzyma, zresztą dużo lepiej człowiek sięczuje, jak się przejdzie, szybciej wszystko sięrozciąga. No na Kraśnickiej niby też nie ale ludzie mająto w dupie i wchodzą Teraz jak będę leżała, to od razu będę wołała połozna niech goni towarzystwo, bo to jest mega męczące. Ok, rozumiem, przyjdzie mąż, czy mama ale kurde do jednej dziewczyny przychodziło po 6 chłopaków! Bracia, kuzyni, koledzy, wszyscy młodzi, no kurde trochę krępujące, poza tym głosni byli a miejsca i tak mało.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 18:32   #3785
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Jak na ostatnią wizytę w 2008 roku to zęby zdrowe jak dzwon. Tylko plomba mi w jednym się ukruszyla i kamień mam do ściągnięcia
tyle czasu i nic??
jej zazdroszczę, ja to co roku muszę chodzić. Na szczęście jak mi ostatnio dentysta zęby wyleczył (i usunął 4 zęby) to jakoś mniej problemów z zębami.

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jak mnie wk... baba z urzedu. Tepa c..pa. no po prostu zaraz wyjde z siebie. Nie wiem po ch... ona tam siedzi jak na zadne pytanie nie umie odpowiedziec i jeszcze z ryjem na mnie. No az sie poryczalam
urzędnicy to stan umysłu. Szkoda łez.

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
hej, ale dawno nie byłam u was. ide podczytać troszkę jakie tematy sie przewijłay.
pochwale sie ze Mały juz pieknie daje znać o sobie. nawet widac jak sie brzuch wybula jak sobie kopie

a jutro połowkowe... juz sie nie moge doczekać ale stes jest tez
kciuki za połówkowe !!!
i chyba tylko ja zostałam z tych co słabo i mało czują ruchy maleństwa
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 18:49   #3786
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
urzędnicy to stan umysłu. Szkoda łez.
Jestem / byłam urzędnikiem i niefajnie czyta się takie rzeczy. Nie można uogólniać.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
i chyba tylko ja zostałam z tych co słabo i mało czują ruchy maleństwa
Nie tylko. Ja ciągle małego rzadko i słabo czuję. W poniedziałek mi wyjątkowo szalał cały dzień, ale chyba przez to, że byłam mocno zdenerwowana...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 18:54   #3787
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Hejo

A ja z rańca miałam przeterminowanepołówkow e u mojego gina (te we właściwym czasie miałam miesiac temu w Bydgoszczy). Wszystko na swoim miejscu i działa jak powinno.Płeć nadal ta sama
Pierwszy raz tatuś był obecny podczas usg.Jakie wrażenia-wielkie I czuje się dumny,że tego doswiadczył a sie bał-nie wiem czego
(moze sytuacji,że pan gin przeszczepu dokona na żywca-jego jąder na małą i będzie miał syna )
A wgl to moje dziecię wariowało całą noc-przez to spać nie mogłam. Z rana pomyślałam sobie,jak to dobrze to przynajmniej szaleć nie będzie podczas ważnego usg i gin dokładnie obada,pomierzy.
Oczywiście opowiedziałąm o tym panu doktorkowi.Gościu włączył machinę i ukazała nam się nasz córa...modląca się do pacierza! rączki miała złożone jak do modlitwy i gin się nas zapytał,ż eto to zapewne po którejs babci
Ciumkała sobie palucha a potem jakby zasneła i sie uśmiechała przez sen.Długo trwało usg,jakieś 30minut.Gin nie mógł się do czegoś dostać więc poprosił bym położyła sie na lewym boku i jak zaczoł sondę przykładać w TO miejsce to małą jakby diabli wzieli-zaczeła dokłądnie kopac w TO miejsce w które on przykładał sondę i tak było za każdym razem-oczywiscie,że zbadac sie nie dało jakiejś tam aorty.I nagle moje świete dziecię wpadło w szał.Zaczeło się wyginać,zginać i to szybko jakby miało jakaś padaczkę czy szatańskie konwulsje Dopiero się dzieciak uspokoił jak lekarz skonczył usg i ...tera śpi smacznie.
Mała waży 700g a głowę ma wielkosci pomarańczy!
ale się uśmiałam niezły gagatek ci rośnie, jak już w brzuszku wyczynia takie harce

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Byłam właśnie w kappahlu na dziale dziecięcym. Podoba mi się tam dosłownie wszystko !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dostałam sporo ubranek z kappa-la i wszystkie są bardzo dobrej jakości.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myslicie o wózku Quinny? Mam okazje kupić ( za tanie pieniądze) 3w1.
jeśli w dobrym stanie, to bym pojechała zobaczyć.
Te wózki są całkiem ok, główna wada, to spacerówka nie przekładana przód tył, no i kont siedziska jest ciut dziwny.
Ale za to to są lekkie wózki (jak na pompowane koła), łatwe w obsłudze i bardzo zwrotne.

Cytat:
w sumie fajnie wyglda ale słyszałama że 3 kołowki s strasznie wywrotne
to nie, ale jakoś nie zauważyłam by ten Quinny był wywrotny. Czy x-lander który ja mam też nie jest wywrotny
Ostatnio sporo znowu 3 kołówek się pojawiło, główna ich zaleta, to to, że są lżejsze od 4 kołówek, no i są bardzo zwrotne.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
No właśnie ciężko, ale sadze, ze jakbym się zdecydowala to bym pojechała. ( wózek kolorystycznie podoba mi się).

Często widzę na dworze mamy z wozkami na 3 kółkach.
moja koleżanka miała tego Quinny oboje z mężem z wóziólkiem biegali i jeździli na rolkach.
Do tego po zdemontowaniu kółek mieści się do Toyoty yaris

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Jestem / byłam urzędnikiem i niefajnie czyta się takie rzeczy. Nie można uogólniać.

Nie tylko. Ja ciągle małego rzadko i słabo czuję. W poniedziałek mi wyjątkowo szalał cały dzień, ale chyba przez to, że byłam mocno zdenerwowana...
sorki, jesli cie to dotknęło, sama pracowałam w urzędzie, więc ok nie mówię, że wszyscy, ale niestety większość urzędników jak się stopi ze swoim stołkiem, to już zachowuje się jakby na tronie siedzieli.
Stary 2015-05-13, 18:58   #3788
Małgosia89
Zakorzenienie

Dziewczyny ja dzis mialam polowkowe dzidzi na pewno jest chlopczykiem, sikawka jest i nie zniknela Synek wazy 360g, wszystko jest w porzadku. Lekarz powiedzial ze mam duzo wod plodowych, ale sa w normie, ale powinnam je kontrolowac.. ja oczywiscie juz sie wystraszylam, ze cos jest nie tak... choc pare razy zapewnial mnie ze sa w normie i po prostu taki moj urok. Ja oczywiscie juz jestem poddenerwowana i czytam o wielowodziu... porazka :/

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 19:02   #3789
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

a zapomniałam napisać,ze moja córa w w pewnym momencie pokazała fakolca,co prawda palcem wskazującym-jak to zazwyczaj dzieciaki pokazują bo im łatwiej ale to był taki wyraźny gest,który zauważył lekarz i powiedział co dzidek pokazuje i ostrzega nas tym:"nu nu nu,przestancie mnie zboczency podglądać"
nie wiem po kim Mała jest taka niegrzeczna
charakter od małego

Cytat:
Dziewczyny ja dzis mialam polowkowe dzidzi na pewno jest chlopczykiem, sikawka jest i nie zniknela Synek wazy 360g, wszystko jest w porzadku. Lekarz powiedzial ze mam duzo wod plodowych, ale sa w normie, ale powinnam je kontrolowac.. ja oczywiscie juz sie wystraszylam, ze cos jest nie tak... choc pare razy zapewnial mnie ze sa w normie i po prostu taki moj urok. Ja oczywiscie juz jestem poddenerwowana i czytam o wielowodziu... porazka :/
z tego, co pamiętam to chyba u ciebie nie było wcześniej wątpliwości, że chłopczyk
I się nie denerwuj, jak wody płodowe są w normie, to niczego się nie doszukuj. Synkowi będzie wygodnie.
Stary 2015-05-13, 19:07   #3790
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale niby jak ty masz to kontrolować :P

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-13, 19:18   #3791
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale niby jak ty masz to kontrolować :P
chodzić do ginekologa po prostu
Wkurzył mnie, po co mi to gadał ten złamas Teraz bede sie na zapas martwic...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 19:45   #3792
misiskuku
Zadomowienie

Gratuluję dzisiejszych wizyt!

Oczarowana - szok! super wizyta!
Stary 2015-05-13, 19:51   #3793
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję wizyt

Ja łeb zafarbowalam i dostałam uczulenia
Stary 2015-05-13, 19:55   #3794
AaaMarta
Zadomowienie

Pierwszy dziecięcy mebel w domu ImageUploadedByWizaz Forum1431539667.184426.jpg

Stary 2015-05-13, 19:59   #3795
bianeczkaa
Zakorzenienie

No to trzeba być mózgiem. Sprawdziłam samochód, pół domu, a pit sobie leżał na stole, tylko ktos go z koszulki wyjął, a ja szukałam pliku papierków w koszulce
No od jutra rana maraton Mopr, Księgowa, Mopr. Oby się udało wszystko załatwić. I Może mi się uda wykombinować wizytę na pakiet na to połówkowe. Zadzwoniłam do Luxmedu i powiedziałam, że mają mnie umówić na usg na tym lepszym sprzęcie. Do jutra mają oddzwonić. Umówiłam się też na wizytę do mojego dodatkową, po skierowanie na to usg i po zaświadczenie, ze jestem w ciąży.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Pierwszy dziecięcy mebel w domu Załącznik 5978990

Wanienka? Ładna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-13, 20:03   #3796
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
No to trzeba być mózgiem. Sprawdziłam samochód, pół domu, a pit sobie leżał na stole, tylko ktos go z koszulki wyjął, a ja szukałam pliku papierków w koszulce
No od jutra rana maraton Mopr, Księgowa, Mopr. Oby się udało wszystko załatwić. I Może mi się uda wykombinować wizytę na pakiet na to połówkowe. Zadzwoniłam do Luxmedu i powiedziałam, że mają mnie umówić na usg na tym lepszym sprzęcie. Do jutra mają oddzwonić. Umówiłam się też na wizytę do mojego dodatkową, po skierowanie na to usg i po zaświadczenie, ze jestem w ciąży.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Wanienka? Ładna

Sporo załatwiania, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli

Tak, to wanienka. Nawet mąż stwierdził, że ładna

Stary 2015-05-13, 20:40   #3797
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jaki termin ruchów zapisywałyscie do podania lekarzowi bo nie wiem czy ruchami można nazwać te pierwsze smyrania czy dopiero teraz jak juz są wyczuwalne na zewnatrz???
Mnie się pytali np. w szpitalu i na ip Ja powiedziałam 18 tydzień, bo wtedy już czułam takie wyraźne

Oczarowana
moja mała też tak się ostatnio wierciła na usg, że nie mogli zrobić zdjęcia do pomiaru i usg trwało godzinę

Ładniutla ta wanienka Skąd?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 21:17   #3798
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
U mnie na obchodzi zagladali między nozki zawsze, u opieprzali za to ze miałam majty miałam to w nosie nie będę chodziła z wkładem między nogami bez zabezpieczenia!
I powiedziałam ze i tak będę chodziła i tyle.

Byłam na badaniu dziecię zdrowe, duże 22 tydzień 585 g żywej wagi fifolek nie znikł, ale znów schudłam 2 kg które przybrałam, wiec znów jestem 5 kg na minusie, lekarz mówi ze pewnie i stres ślubny wiec mogło tak się zdazyc. Najważniejsze że dziecko rośnie i jest całkiem pokaźne
Ja tak całkiem bez gaci to sobie nie wyobrażam, przecież ciągle coś tam leci a nie będę z mokrą od wydzieliny koszulą leżała albo zmieniała 5x dziennie...

Spory chłopczyk
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Co do zasady nie przysługuje gdy są inni członkowie rodziny mogący zapewnić dziecku opiekę, ale nie dotyczy to dzieci do lat 2. Więc teoretycznie można.
Ale nam niestety lekarz odmówił wypisania l4 mężowi jak córka była w szpitalu jak miała rok, nie wiedziałam wtedy o tym wyjątku w przypadku dziecka do 2 lat i lekarz nas poinformował, że skoro ja jestem na wychowawczym to nam nie przysługuje. Więc trzeba walczyć o swoje w razie co

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Gratulacje Spory chłopczyk
Dzięki, zapamiętam

Cytat:
U nas kazali przejść się po korytażu, zeby cały czas nie leżeć bo się wydzielina zatrzyma, zresztą dużo lepiej człowiek sięczuje, jak się przejdzie, szybciej wszystko sięrozciąga. No na Kraśnickiej niby też nie ale ludzie mająto w dupie i wchodzą Teraz jak będę leżała, to od razu będę wołała połozna niech goni towarzystwo, bo to jest mega męczące. Ok, rozumiem, przyjdzie mąż, czy mama ale kurde do jednej dziewczyny przychodziło po 6 chłopaków! Bracia, kuzyni, koledzy, wszyscy młodzi, no kurde trochę krępujące, poza tym głosni byli a miejsca i tak mało.
Ja się dziwię, że dziewczyna tak chciała, ja to się zastanawiam czy bym chciała rodziców swoich czy tż po porodzie widzieć w szpitalu, wolałabym w domu dopiero, a znajomych?? W życiu nie mam jakoś chęci pokazywania się bez make upu, spocona i mega zmęczona, tż mi w zupełności wystarczy.
Cytat:

Ale nie jesteś starą babą urzędniczką, a takie - w większości - są najgorsze. W żadnym przypadku nie powinno się uogólniać, ale jednak są takie zawody, w których ciężko tego nie robić. Ciesz się, że jesteś wyjątkiem od reguły
Cytat:
Nie zastanawiaj się za dużo, jak w normie to w normie i już. A lekarz musiał powiedzieć, żeby potem nie było pretensji, że coś przemilczał. Nie martw się na zapas
Cytat:
Pierwszy dziecięcy mebel w domu Załącznik 5978990

To wanienka? Ale dziwna jeszcze takiej nie widziałam

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 21:43   #3799
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja tak całkiem bez gaci to sobie nie wyobrażam, przecież ciągle coś tam leci a nie będę z mokrą od wydzieliny koszulą leżała albo zmieniała 5x dziennie...

Spory chłopczyk

Dzięki, zapamiętam

Ja się dziwię, że dziewczyna tak chciała, ja to się zastanawiam czy bym chciała rodziców swoich czy tż po porodzie widzieć w szpitalu, wolałabym w domu dopiero, a znajomych?? W życiu nie mam jakoś chęci pokazywania się bez make upu, spocona i mega zmęczona, tż mi w zupełności wystarczy.

Ale nie jesteś starą babą urzędniczką, a takie - w większości - są najgorsze. W żadnym przypadku nie powinno się uogólniać, ale jednak są takie zawody, w których ciężko tego nie robić. Ciesz się, że jesteś wyjątkiem od reguły

Nie zastanawiaj się za dużo, jak w normie to w normie i już. A lekarz musiał powiedzieć, żeby potem nie było pretensji, że coś przemilczał. Nie martw się na zapas

To wanienka? Ale dziwna jeszcze takiej nie widziałam

Taka trochę inna. Mi się nie podobają te wszystkie dzieciece rzeczy w kaczuszki, żabki itd, więc nawet wanienka musi być prosta i w stonowanym kolorze

Stary 2015-05-13, 21:51   #3800
owieczkaa
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, pierwszy raz z TŻ i bardzo mu się podobało mówi że położna fajna, dużo się dowiedział, nie było nudno i sam chce być przy porodzie (nie muszę go siłą ciągnąć) chociaż w tym pierwszym okresie bo zobaczył jakie to ważne mieć kogoś bliskiego do pomocy.

Marta - skąd wanienka? ŚLIIIICZNA!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
owieczko wiesz cos moze o komorkach macierzystych i mleku matki? Bo ostatnio, gdzies mi sie taka informacja przewinela i chrtnie wiecej poczytalabym
Anglojęzyczne mogą być?
Cytat:
Gratuluję udanego połówkowego.
Lekarz nic o wielowodziu nie mówił więc sama się nie nakręcaj. Wolałabyś żeby trzymał takie rzeczy przed tobą w tajemnicy? Na tym etapie to jeszcze o niczym nie świadczy także luzik.
Aha i chyba do mnie wysłałaś prośbę o dopisanie do listy, ale musisz z tym iść do Tusi bo ja już nie administruję pierwszym postem.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-13 o 22:04
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:19   #3801
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, pierwszy raz z TŻ i bardzo mu się podobało mówi że położna fajna, dużo się dowiedział, nie było nudno i sam chce być przy porodzie (nie muszę go siłą ciągnąć) chociaż w tym pierwszym okresie bo zobaczył jakie to ważne mieć kogoś bliskiego do pomocy.

Anglojęzyczne mogą być?

Lekarz nic o wielowodziu nie mówił więc sama się nie nakręcaj. Wolałabyś żeby trzymał takie rzeczy przed tobą w tajemnicy? Na tym etapie to jeszcze o niczym nie świadczy także luzik.
Aha i chyba do mnie wysłałaś prośbę o dopisanie do listy, ale musisz z tym iść do Tusi bo ja już nie administruję pierwszym postem.

Wanienka nazywa się Hophop Bato. Niestety cena dość wysoka, ale udało mi się wyhaczyć używaną

Myślę, że szkoła rodzenia jest nawet ważniejsza dla naszych partnerów niż dla nas. Często dopiero obca osoba uświadamia im, że ich rola w porodzie i opiece nad dzieckiem jest bardzo ważna

Stary 2015-05-13, 22:22   #3802
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wanienka nazywa się Hophop Bato. Niestety cena dość wysoka, ale udało mi się wyhaczyć używaną

Myślę, że szkoła rodzenia jest nawet ważniejsza dla naszych partnerów niż dla nas. Często dopiero obca osoba uświadamia im, że ich rola w porodzie i opiece nad dzieckiem jest bardzo ważna

Dzięki za nazwę, będę szukać bo jest prześliczna.

Dokładnie tak Bo ja na tej szkole rodzenia nie dowiaduję się wiele więcej ponad to co wiem sama z siebie...
Stary 2015-05-13, 22:30   #3803
oczarowana
Zadomowienie

buhahaha,byłam u fryzjera bo zarosłam od października jak to sobie z włosów do między łopatek ciachnełam do żuchwy(nigdy wiecej krótkich!)...
Boszzzzzzzzz jestem jedyną osobą w kosmosie,która zapuszcza włosy od lat i co zapusci to fryzjerka musi końcówki sporo ściać bo po mimo pielęgnacji końcówek-są zawsze połamane,kruche w wgl jakieś takie dziwne
no cholery mozna dostac,ale kitka mogę zabindać uff

loudres gratulacje z powodu nieznikniecia siurka
My dzisiaj pierwsze pytanie na usg-czy dziecie znowu nie zmieniło płci I se pomyslałam o naszej aakkzzii -żeby zycie miało smaczek raz pipuszka raz siuraczek

Małgosia89 również gratulacje z udanej wizyty i nie denerwuj się tymi wodami płodowymi bo ja też ich mam niby za dużo ale są w normie i nie mam się niczym martwic tak rzekł gin

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Tak się zastanawiam co jest gorsze-bóle porodowe przy rozwieraniu szyjki czy ból gdy schodzi znieczulenie po cc?

A czy obkurczanie macicy mocno boli i czy można je przyrównać do bólu miesiączkowego?
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:40   #3804
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Anglojęzyczne mogą być?

Jasne

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
buhahaha,byłam u fryzjera bo zarosłam od października jak to sobie z włosów do między łopatek ciachnełam do żuchwy(nigdy wiecej krótkich!)...

Boszzzzzzzzz jestem jedyną osobą w kosmosie,która zapuszcza włosy od lat i co zapusci to fryzjerka musi końcówki sporo ściać bo po mimo pielęgnacji końcówek-są zawsze połamane,kruche w wgl jakieś takie dziwne

My dzisiaj pierwsze pytanie na usg-czy dziecie znowu nie zmieniło płci I se pomyslałam o naszej aakkzzii -żeby zycie miało smaczek raz pipuszka raz siuraczek

Małgosia89 również gratulacje z udanej wizyty i nie denerwuj się tymi wodami płodowymi bo ja też ich mam niby za dużo ale są w normie i nie mam się niczym martwic tak rzekł gin

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Tak się zastanawiam co jest gorsze-bóle porodowe przy rozwieraniu szyjki czy ból gdy schodzi znieczulenie po cc?

A czy obkurczanie macicy mocno boli i czy można je przyrównać do bólu miesiączkowego?

Na pierwsze nie odpowiem. Samo obkurczanie nie bolalo mnie, praktycznie nie czulam tego.
U mnie nie ma zwyczaju wietrzenia krocza, natomiast zalecane bylo podmywanie sie i zmiana podkladu przy kazdej wizycie w toalecie. Obchodow nie bylo, raz dziennie przychodzila lekarka, ktora sie mna zajmowala i pytala tylko czy wszystko ok. Obkurczanie macicy i stan piersi sprawdzala polozna. Pytala o kolor i ilosc wydzieliny tylko, krocze bylo badane w dniu wyjscia ze szpitala
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:40   #3805
fatal21
Wtajemniczenie

Oczarowana zdecydowanie masaż szyjki,tzn jeśli o rozwieranie mech chodzi
Stary 2015-05-13, 22:52   #3806
agu23gda
Wtajemniczenie

Mówię do mojego Męża, że może skoro teraz mam mały brzuch to za to w sierpniu jak pójdę na plażę, będę wyglądać jak waleń... na co on mi wysłał linka:
http://www.downvids.net/thats-the-la...ch-628960.html

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-13 o 22:53
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:53   #3807
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Z włosami to ja teraz w ciazy mam masakre. Znałam dziewczynę co jak włosy tylko podwineła to jej się łamały w tym miejscu ( cóż - sama tego chciała. Prostowała swoje "owieczkowe" loki kilka razy dziennie. Do tego farbowała na jasny blond, a miała czarne!).

Pytanie do Was. Czytałam, że masaż krocza można robić już od 24tc ciąży. Robicie już, czy nie? Albo macie zamiar?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:54   #3808
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jasne
Cośtam znalazłam, jak zbyt specjalistyczne to mów
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...m0030-2164.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...014-807896.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...ticle_9492.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...-7083-4-14.pdf - nie do końca dotyczy komórek macierzystych ale bardzo ciekawe
Stary 2015-05-13, 23:10   #3809
201701300931
Konto usunięte

Mnie jutro czeka samotna szkoła rodzenia, bo są ćwiczenia tylko dla kobiet. Jak to położna powiedziała to było wielkie oburzenie wśród reszty... Ludzie czytać nie potrafią, bo wszystko było w mailu. Tak samo jak godziny zajęć. Aż dziw, że na pierwsze udało im się dobrze dojechać...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 23:13   #3810
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie jutro czeka samotna szkoła rodzenia, bo są ćwiczenia tylko dla kobiet. Jak to położna powiedziała to było wielkie oburzenie wśród reszty... Ludzie czytać nie potrafią, bo wszystko było w mailu. Tak samo jak godziny zajęć. Aż dziw, że na pierwsze udało im się dobrze dojechać...
Czytanie ze zrozumieniem...
Jak gimnastyka to zazwyczaj są tylko dla kobiet.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości