|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nam niestety lekarz odmówił wypisania l4 mężowi jak córka była w szpitalu jak miała rok, nie wiedziałam wtedy o tym wyjątku w przypadku dziecka do 2 lat i lekarz nas poinformował, że skoro ja jestem na wychowawczym to nam nie przysługuje. Więc trzeba walczyć o swoje w razie co ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Spory chłopczyk
|
||
|
|
|
#3783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W szpitalu w którym ja rodziłam To właśnie dziewczyny które rodziły sn były proszone o pokazanie krocza a już zwłaszcza te pozszywane Po cc nikt mi nie zaglądał a brzuch zobaczyli i dotknęli dopiero ostatniego dnia jak już szłam do domu No i oczywiście pytają czy są zakrwawione podkłady A obchód codziennie.
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej zazdroszczę, ja to co roku muszę chodzić. Na szczęście jak mi ostatnio dentysta zęby wyleczył (i usunął 4 zęby) to jakoś mniej problemów z zębami. Cytat:
Cytat:
i chyba tylko ja zostałam z tych co słabo i mało czują ruchy maleństwa |
|||
|
|
|
#3786 |
|
Konto usunięte
|
Jestem / byłam urzędnikiem i niefajnie czyta się takie rzeczy. Nie można uogólniać.
Nie tylko. Ja ciągle małego rzadko i słabo czuję. W poniedziałek mi wyjątkowo szalał cały dzień, ale chyba przez to, że byłam mocno zdenerwowana... |
|
|
|
#3787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te wózki są całkiem ok, główna wada, to spacerówka nie przekładana przód tył, no i kont siedziska jest ciut dziwny. Ale za to to są lekkie wózki (jak na pompowane koła), łatwe w obsłudze i bardzo zwrotne. Cytat:
Ostatnio sporo znowu 3 kołówek się pojawiło, główna ich zaleta, to to, że są lżejsze od 4 kołówek, no i są bardzo zwrotne. Cytat:
Do tego po zdemontowaniu kółek mieści się do Toyoty yaris ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- sorki, jesli cie to dotknęło, sama pracowałam w urzędzie, więc ok nie mówię, że wszyscy, ale niestety większość urzędników jak się stopi ze swoim stołkiem, to już zachowuje się jakby na tronie siedzieli. |
|||||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja dzis mialam polowkowe
dzidzi na pewno jest chlopczykiem, sikawka jest i nie zniknela Synek wazy 360g, wszystko jest w porzadku. Lekarz powiedzial ze mam duzo wod plodowych, ale sa w normie, ale powinnam je kontrolowac.. ja oczywiscie juz sie wystraszylam, ze cos jest nie tak... choc pare razy zapewnial mnie ze sa w normie i po prostu taki moj urok. Ja oczywiscie juz jestem poddenerwowana i czytam o wielowodziu... porazka :/
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I się nie denerwuj, jak wody płodowe są w normie, to niczego się nie doszukuj. Synkowi będzie wygodnie. |
||
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
chodzić do ginekologa po prostu
![]() Wkurzył mnie, po co mi to gadał ten złamas Teraz bede sie na zapas martwic...
|
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję dzisiejszych wizyt!
![]() Oczarowana - szok! super wizyta!
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję wizyt
![]() Ja łeb zafarbowalam i dostałam uczulenia
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy dziecięcy mebel w domu
ImageUploadedByWizaz Forum1431539667.184426.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
No to trzeba być mózgiem. Sprawdziłam samochód, pół domu, a pit sobie leżał na stole, tylko ktos go z koszulki wyjął, a ja szukałam pliku papierków w koszulce
No od jutra rana maraton Mopr, Księgowa, Mopr. Oby się udało wszystko załatwić. I Może mi się uda wykombinować wizytę na pakiet na to połówkowe. Zadzwoniłam do Luxmedu i powiedziałam, że mają mnie umówić na usg na tym lepszym sprzęcie. Do jutra mają oddzwonić. Umówiłam się też na wizytę do mojego dodatkową, po skierowanie na to usg i po zaświadczenie, ze jestem w ciąży. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Ładna
|
|
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sporo załatwiania, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli ![]() Tak, to wanienka. Nawet mąż stwierdził, że ładna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczarowana moja mała też tak się ostatnio wierciła na usg, że nie mogli zrobić zdjęcia do pomiaru i usg trwało godzinę Ładniutla ta wanienka
|
|
|
#3798 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spory chłopczyk Cytat:
Cytat:
nie mam jakoś chęci pokazywania się bez make upu, spocona i mega zmęczona, tż mi w zupełności wystarczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze takiej nie widziałam Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka trochę inna. Mi się nie podobają te wszystkie dzieciece rzeczy w kaczuszki, żabki itd, więc nawet wanienka musi być prosta i w stonowanym kolorze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, pierwszy raz z TŻ i bardzo mu się podobało
Marta - skąd wanienka? ŚLIIIICZNA! Cytat:
Cytat:
Lekarz nic o wielowodziu nie mówił więc sama się nie nakręcaj. Wolałabyś żeby trzymał takie rzeczy przed tobą w tajemnicy? Na tym etapie to jeszcze o niczym nie świadczy także luzik. Aha i chyba do mnie wysłałaś prośbę o dopisanie do listy, ale musisz z tym iść do Tusi bo ja już nie administruję pierwszym postem. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-13 o 22:04 |
||
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wanienka nazywa się Hophop Bato. Niestety cena dość wysoka, ale udało mi się wyhaczyć używaną ![]() Myślę, że szkoła rodzenia jest nawet ważniejsza dla naszych partnerów niż dla nas. Często dopiero obca osoba uświadamia im, że ich rola w porodzie i opiece nad dzieckiem jest bardzo ważna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak Bo ja na tej szkole rodzenia nie dowiaduję się wiele więcej ponad to co wiem sama z siebie...
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
buhahaha,byłam u fryzjera bo zarosłam od października jak to sobie z włosów do między łopatek ciachnełam do żuchwy(nigdy wiecej krótkich!)...
Boszzzzzzzzz jestem jedyną osobą w kosmosie,która zapuszcza włosy od lat i co zapusci to fryzjerka musi końcówki sporo ściać bo po mimo pielęgnacji końcówek-są zawsze połamane,kruche w wgl jakieś takie dziwne ![]() no cholery mozna dostac,ale kitka mogę zabindać uff ![]() loudres gratulacje z powodu nieznikniecia siurka ![]() My dzisiaj pierwsze pytanie na usg-czy dziecie znowu nie zmieniło płci ![]() Małgosia89 również gratulacje z udanej wizyty i nie denerwuj się tymi wodami płodowymi bo ja też ich mam niby za dużo ale są w normie i nie mam się niczym martwic tak rzekł gin![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Tak się zastanawiam co jest gorsze-bóle porodowe przy rozwieraniu szyjki czy ból gdy schodzi znieczulenie po cc? A czy obkurczanie macicy mocno boli i czy można je przyrównać do bólu miesiączkowego? |
|
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Na pierwsze nie odpowiem. Samo obkurczanie nie bolalo mnie, praktycznie nie czulam tego. U mnie nie ma zwyczaju wietrzenia krocza, natomiast zalecane bylo podmywanie sie i zmiana podkladu przy kazdej wizycie w toalecie. Obchodow nie bylo, raz dziennie przychodzila lekarka, ktora sie mna zajmowala i pytala tylko czy wszystko ok. Obkurczanie macicy i stan piersi sprawdzala polozna. Pytala o kolor i ilosc wydzieliny tylko, krocze bylo badane w dniu wyjscia ze szpitala |
||
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczarowana zdecydowanie masaż szyjki,tzn jeśli o rozwieranie mech chodzi
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówię do mojego Męża, że może skoro teraz mam mały brzuch to za to w sierpniu jak pójdę na plażę, będę wyglądać jak waleń... na co on mi wysłał linka:
http://www.downvids.net/thats-the-la...ch-628960.html
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-05-13 o 22:53 |
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie do Was. Czytałam, że masaż krocza można robić już od 24tc ciąży. Robicie już, czy nie? Albo macie zamiar? |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Cośtam znalazłam, jak zbyt specjalistyczne to mów
![]() http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...m0030-2164.pdf http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...014-807896.pdf http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...ticle_9492.pdf http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...-7083-4-14.pdf - nie do końca dotyczy komórek macierzystych ale bardzo ciekawe
|
|
|
|
#3809 |
|
Konto usunięte
|
Mnie jutro czeka samotna szkoła rodzenia, bo są ćwiczenia tylko dla kobiet. Jak to położna powiedziała to było wielkie oburzenie wśród reszty... Ludzie czytać nie potrafią, bo wszystko było w mailu. Tak samo jak godziny zajęć. Aż dziw, że na pierwsze udało im się dobrze dojechać...
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak gimnastyka to zazwyczaj są tylko dla kobiet. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

Nie miałam jeszcze dzieci, to się nie interesowałam ile czego przysługuje, widziałam tylko na stronie, na której tu podawałam. Przydałaby mi się taka rozpiska ile wolnego z jakiej racji tż może brać, muszę czegoś poszukać w necie, żeby mieć sprawdzone info

Spory chłopczyk
Kazali raczej odpoczywać i nabierać sił. Wiadomo, że do dziecka się wstaje, zajmuje, ponosi jak trzeba. Do łazienki się idzie, a tak to gdzie wam zalecali chodzenie? Po korytarzu z dzieckiem w tym łóżeczku?

,przestancie mnie zboczency podglądać"
Teraz bede sie na zapas martwic...