Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-13, 21:28   #2131
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Juz po wszystkim. Maly 2300 mala 2000 51 cm oboje
OGROMNE GRATULACJE!!!!

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no co, sama prawda ja już byłam na porodówce ze słabymi skurczami i 3cm rozwarcia, nad ranem był śluz z krwią a o 18 mała już z nami

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Kaczuszka to ty pisałaś o tych kosmetykach babydream med? byłam w rossku i ich tam nie ma, a na stronie są jako nowość od maja. Widział ktoś je u siebie?
To ja pisałam U mnie są w każdym Rossmannie. Zastanawiałam się nad balsamem, ale raczej dla siebie bo mam suchą skórę. Szkoda, że pojemności są tak małe (125ml).

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

gabi ja Cie zabiję... nie strasz mnie!

cholera, bo tego właśnie śluzu tak sppoooooro było ...

wybaczcie te moje opisy śluzowe
Dzisiaj na sr mówili, że odchodzący czop może być zabarwiony krwią. Oznacza to, że poród tuż tuż

Cytat:
Maluszki podobno w inkubatorze tak mowil tz. Patryk ma duzo wlosow
Co do mojego samopoczucia znieczulenie schodzi i zaczynam odczuwac lekki bol ale szczerze powiedziawszy sama cesarke wyobrazalam sobie duzo gorzej. Ale i tak nie bylo kolorowo :P
Super
Trzymaj się!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Dziewczyny, właśnie dowiedzieliśmy się z Tż, że na tym kawalerskim na które idzie 23 mają być dziwki... Co wy na to? Pan młody też nie chciał bab, ale świadek na fejsie napisał na wydarzeniu, że go to nie obchodzi.
Chora sytuacja. Jak temu kolesiowi czegoś brakuje, droga wolna. Nie kumam po co robić komuś taką wątpliwą przyjemność na siłę...
Słabe to. Pewnie nie chciało mu się nic innego wymyślać, to wpadł na super pomysł z prostytutkami.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 21:31   #2132
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Tż lata co chwilę, podnosi mi koc z nóg i mówi 'oo, pani masijo widzę tutaj już 5 cm.. '
zobaczymy jak będzie na porodowce latał

Wyciskany sok z pomarańczy do tego świeży ananas nie z puszki.... Mniam
Ale się najadlam -.-
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 21:57   #2133
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Kaczuszka to ty pisałaś o tych kosmetykach babydream med? byłam w rossku i ich tam nie ma, a na stronie są jako nowość od maja. Widział ktoś je u siebie?
To chyba Rybka pisała i u nas są. Dzisiaj widziałam
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 21:59   #2134
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

To tak jak ja...

Moja mama też mówi, że kiedyś tylko 3 razy się chodziło do gina... No ale tyle z nas teraz ma te rozwarcia, a ja intensywnie ćwiczę, z ciężarkami, wolałabym wiedzieć...

Dziewczyny, właśnie dowiedzieliśmy się z Tż, że na tym kawalerskim na które idzie 23 mają być dziwki... Co wy na to? Pan młody też nie chciał bab, ale świadek na fejsie napisał na wydarzeniu, że go to nie obchodzi.
Szuu chyba sama czujesz, czy się przemeczasz ćwiczeniami czy nie. Nikt nie oceni bardziej niż ty, czy wszystko po nich ok. Wiem też po sobie, jak pod koniec 7mies musiałam zrezygnować z siłowni, bo raz, że brzuch mi się nie mieścił do wielu maszyn a dwa, twardniał mi brzuch... i to samo powiedział mi gin, że tylko ja wiem jak się czuję po ćwiczeniach. Ważne ponoć, żeby nie ćwiczyć intensywniej jak przed ciążą. Fizjoterapeuta pytał jak ćwiczyłam przed i na tej podstawie też dobierał ćwiczenia.

Prostytutki czy striptizerki? To jest ogromna różnica. Striptizerki moim zdaniem są ok. Potańczą, rozbiorą się, najwyżej usiądą komuś na kolanach i zmywają się na kolejny występ. Cena po 400zł sugeruje mi właśnie striptizerki, podobnie kosztował nas kiedyś striptizer na panieński.
Wiesz Szuuu... zajęci, to chociaż popatrzą w tv też się naoglądają i nikt ich za to nie bije
Tylko trochę nie bardzo skoro pan młody sobie nie zyczyl.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dzieki

Jak bylysmy mlodsze to wygladalysmy jak dwie krople wody, teraz troche widac roznice ale znajomi dalej maja problem z rozpoznaniem nas.
Jestesmy bardzo blisko ze soba, myslimy w ten sam sposob, nie musimy nawet ze soba rozmawiac bo wiadomo co druga mysli albo powie. Czasem to az dziwne.
Ja mam znamie na rece, siostra nie ma, ale jej coreczka ma takie znamie jak ja tylko na drugiej rece. Jej coreczka nazywa mnie tez czesto mama. Czasem wydaje nam sie, ze dla niej nie robi to roznicy.
Haha
A jak zainteresowania? Wspólne? Podobny zawód? Czy raczej lubicie co innego?
Stary 2015-05-13, 22:05   #2135
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dobry wieczor
mialam w planie nadrobic i napisac z pracy, no ale nie wyszlo. jak zwykla - przyszla dodatkowa osoba i trzeba bylo przyjac... ale juz niedlugo: jeszcze piatek i kilka spraw do skonczenia w przyszlym tygodniu i off

dziekuje wszystkim za brawa za wizyte

Cytat:
Solei to ty już jedną nogą na porodówce a skurcze jakieś się już pojawiają? ja przy 3cm miałam już regularne skurcze i byłam na porodówce
jedna noga na porodowce, a druga w pracy
skurczy jakis szczegolnych nie mam, a w kazdym razie nie czuje...

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej laseczki!
Witam się w 38 tc
Jestem po wizycie, Jasiek waży 2951 g +/- 431 g Wstępnie umówiliśmy się na cc 31.05, dzień, dwa wcześniej mam przyjść na KTG. Nie każe mi robić KTG co tydzień. Doktorek pobrał posiew na paciorkowca, dostałam książeczkę z wierszykami i kołysankami i to w sumie tyle. I zaczynam się stresować, bo dr nie będzie cały następny tydzień i modlę się, żeby wtedy nie zacząć rodzić. Niby powiedział, że nic jeszcze na to nie wskazuje, ale nigdy nie wiadomo. W łożysku pojedyncze zwapnienia, czyli się starzeje i już bliżej niż dalej..
gratuluje wizyty i trzymam kciuki zeby nic sie nie zaczelo przed 31.05
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Cześć ja po wizycie .... 35tc 3,5kg :szok:
wowwww!! no to niezle!! dobrze ze cc istnieja

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Coś, trzymam kciuki

Właśnie wyszłam od lekarza. Rozwarcie na luzny palec, szyjka bardzo miękka ale jeszcze długa, glowka przyparta. W każdej chwili mogę zacząć rodzic. Jak nie urodze do 26 to mam przyjść do szpitala na ktg i badania. Mały waży 3212 gram i może dobić tak do 3.5 kg. Glowka 33 cm czyli spoko, Julek miał 32
witaj w klubie i tez mam wizyte 26 jesli nie urodze wczesniej
Cytat:
ekstra!! gratuluje i zazdroszcze!! tez juz chce

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ooo to już lada dzień moze się zacząć....
ale jestem ciekawa kto tam u ciebie w brzuszku mieszka, wy pewnie jeszcze bardziej
no jestesmy ciekawi, ale czekamy cierpliwie... mielismy za duzo zlych niespodzianek ostatnio, a teraz, niezaleznie od plci, bedzie to dobra wiadomosc, wiec czelu nie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie mala ok a w nocy mam skurcze przeprowadajace iiiiii na ktg sa juz widoczne polozna mowila ze teraz juz w kazdej chwili moze sie zaczac i jak beda trwac dlugo w nocy to mam jechac na porodowke
no prosze, i jeszcze jedna to co? rodzimy razem mi w sumie odpowiada data: 15.05.15
Stary 2015-05-13, 22:07   #2136
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Dziewczyny jeden dzień mnie nie było a tu takie nowiny, rodzą prawie wszystkie na raz! sama tu zostanę?
Sama nie zostaniesz ja przez najbliższy tydzień się nie rozsypię. Przynajmniej pan doktor stwierdził, że ze tydzień się spokojnie zobaczymy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:12   #2137
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Zacznę od najważniejszego:
Cos ogromne gratulacje Kochana Witamy maleństwa Zdrówka dla całej Waszej trójeczki

Tak mnie wczoraj wieczorem męczyły jakieś niepokoje, że jestem jeszcze z niczym nieogarnięta, że wstawiłam dziś dwa prania z prześcieradłami, ręcznikami, kocykami Frania, moimi koszulami i biustonoszmi do karmienia. I trochę mi lepiej Jak ogarnę jutro nasze prasowanie, to w sobotę wypiorę ciuszki na 56.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mam zmywarkę bosha i piszczy co 10 minut aż się ją wyłączy. u nas przeważnie chodzi wieczorem, jak syn już śpi więc biegiem trzeba lecieć do kuchni zanim obudzi dziecko. z pralką nie chcę powtórki bo często nastawiam tak żeby prała z samego rana i wiem, że skończyła a jeszcze zalegamy w łóżku.
właśnie dziś wyłączyłam to pikanie i jest git

Cytat:
Monika ja też mam zmywarke boscha i to piszczenie można wyłączyć jakąś kombinacja przycisków, już nie pamiętam jaką ale w instrukcji na pewno masz. To była pierwsza rzecz jaką zrobiłam
dzięki za info znalazłam co trzeba w instrukcji i po problemie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Opisała mi wadę ale tak naokoło, że wysoka krótkowzroczność i rozrzedzona siatkówka ale że siatkówka przyklejona. Idę we wtorek do gina, zapytam go czy na podstawie tego może mi coś wypisać?
oby gin na to przystał i wypisał skierowanie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

U mnie ktg też płatne 50 zł + wizyta 150zł. Moja gin pracuje w szpitalu i liczę na to, że pozwoli mi jeździć na ktg do szpitala na nfz. Spory koszt, jeszcze pewnie będzie mi kazała chodzić co tydz.
strasznie drogo z tym ktg... Ja mam na ktg przyjść do szpitala na nfz. Możliwe, że po najbliższej wizycie każe mi się już pokazać w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Ja skierowania na CC też nie mam, wpisane mam w karcie ciąży "ciąża wysokiego ryzyka i nadciśnienie" gin twierdzi, że powinno wystarczyć..

Miałam wczoraj USG nerek i jest gorzej niż myślałam, mam mega zastój w prawej nerce i koleś twierdzi, że powinni mi założyc cewnik...Już wiem,co gin w piątek na wizycie powie ..."skierowanie do szpitala". Maly dodatkowo niziutko główkę już ma. Ciśnienie nadal mam wysokie...okropna ta końcówka;(
Ja mam podobnie. Tyle, ze w karcie ciąży mam wielkimi literami wpisane "stan po cesarskim cięciu" i wg mojej gin to już jest jak skierowanie

Bardzo Ci współczuję tej ciężkiej końcówki

Cytat:

tak mnie boli bożena, ze nie mogę wytrzymać mowie o tym lekarzowi a ona magnez i magnez w kółko,a mnie boli cale spojenie łonowe, w środku pochwa normalnie i biodra i jeszcze dół brzucha jak na okres oszaleję nie mogę spać po nocach
ojoj Ty też biedna jesteś U mnie noce też już męczące są. Wszystko mnie boli jak leżę...

Cytat:

Ja też już po wizycie.
Zastoje w nerkach powiększyły się więc nie ma na co czekać, brzuch się spina i twardnieje ale gin mówi, że to dobrze, bo się przygotowuje do porodu.
Mała już coraz niżej.
No i rozwarcie mam na 3 cm więc sobota-szpital i wywołujemy
o jaaa! To w sobotę będziemy zagladać z wypiekami na twarzy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:13   #2138
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Prostytutki czy striptizerki? To jest ogromna różnica. Striptizerki moim zdaniem są ok. Potańczą, rozbiorą się, najwyżej usiądą komuś na kolanach i zmywają się na kolejny występ. Cena po 400zł sugeruje mi właśnie striptizerki, podobnie kosztował nas kiedyś striptizer na panieński.
Wiesz Szuuu... zajęci, to chociaż popatrzą w tv też się naoglądają i nikt ich za to nie bije
Tylko trochę nie bardzo skoro pan młody sobie nie zyczyl.

Haha
A jak zainteresowania? Wspólne? Podobny zawód? Czy raczej lubicie co innego?

Dokladnie tak, dziewczyny zatancza, chlopaki naciesza oko i tyle bo pewnie Pan ktory z nimi przyjdzie nie pozwoli je dotknac

Zainteresowania takie same no i tez jest weterynarzem
Kilka razy probowalysmy sie rozdzielic, zyc w innych miastach, panstwach ale jakos los zawsze nas "zlaczy".
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:24   #2139
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje Mamusiu

☠☠☠☠a znowu mnie nie zbadał na fotelu kumacie?

Kejti jak zjem obiad to Cie wpisze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
straszny ten Twój lekarz ...

Cytat:
usg też nie miałaś? żadnego badania. Kurcze na tym etapie przecież trzeba sprawdzić szyjkę, zwłaszcza jak ciąża jeszcze nie donoszona

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

szkoda to chyba kikawroc
to nie ja

Cytat:
Ma nawet aparat do usg a na usg wysyłał mnie 3 razy do PCDITP... Tam buliłam 3x300 zł...

a bożenę ogoliłam...
A u niego ile płacisz za "taką "wizytę comiesieczną ?

Cytat:
Jeju jak mi zle. Wszystko mnie boli plakac mi sie chce z bolu
jeszcze troszkę musisz wytrzymać, sen lub kompiel powinny pomoc ...

Cytat:
Jestem po wizycie mala ok a w nocy mam skurcze przeprowadajace iiiiii na ktg sa juz widoczne polozna mowila ze teraz juz w kazdej chwili moze sie zaczac i jak beda trwac dlugo w nocy to mam jechac na porodowke

Cytat:
Widzialam zaraz po wyjeciu z brzucha z pepowina jeszcze. A pozniej moglam ich wycalowac jak byli ubrani
Ale Ci zazdroszczę, to muszą być piękne chwile

Cytat:
Dlaczego masz się przeterminować? Jeszcze ponad miesiąc do tp, zdążysz jak nie to na kolana i myć podłogi. Albo okna. Albo co tam dziewczyny jeszcze pisały.
Swoją drogą muszę umyć okno w sypialni, brat przed świętami umył wszystkie oprócz tego... i tak czeka brudne na łaskę
dzisiaj mylam okno, a na codzień sporo biegam, ale jakoś nie widzę żeby poród był blisko... Brzuch mi czasem twardnieje ale chyba nie wiem co to skurcze
Stary 2015-05-13, 22:31   #2140
201710041131
Konto usunięte

Marei nie no czuję się dobrze, ale rozwarcia chyba nie czuć, co? Nie wiem, póki dobrze się czuję to nie będę konsultowała.

No właśnie mój Tż powiedział, że nie idzie, dlatego hmm sama nie wiem,w końcu to dobry kolega...

Dobrze, że ten dzień się kończy, bo chyba zaraz skisnę...
Tż pojechał do apteki zrealizować receptę od gina.
Jak byk było napisane BIOFER a babka powiedziała, że nie ma, ale da FOLIK bo to to samo. Uwierzył. Ja już idę spać, bo ten dzisiejszy dzień mnie zabije chyba...

Kika czasem 50 zł, czasem nic...

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-05-13 o 22:32
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:31   #2141
Princesika
Zakorzenienie

Mam nadzieje, ze to nie grypa

Ide chyba spac
Stary 2015-05-13, 22:36   #2142
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieje, ze to nie grypa

Ide chyba spac

Mnie tez cos wczoraj pobieralo ale jest ok. Zdrowiej kochana
Stary 2015-05-13, 22:37   #2143
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej laseczki!
Witam się w 38 tc
Jestem po wizycie, Jasiek waży 2951 g +/- 431 g Wstępnie umówiliśmy się na cc 31.05, dzień, dwa wcześniej mam przyjść na KTG. Nie każe mi robić KTG co tydzień. Doktorek pobrał posiew na paciorkowca, dostałam książeczkę z wierszykami i kołysankami i to w sumie tyle. I zaczynam się stresować, bo dr nie będzie cały następny tydzień i modlę się, żeby wtedy nie zacząć rodzić. Niby powiedział, że nic jeszcze na to nie wskazuje, ale nigdy nie wiadomo. W łożysku pojedyncze zwapnienia, czyli się starzeje i już bliżej niż dalej.
Aha i rano prasowałam na szybko sukienkę na kanapie i wypaliłam w niej dziurę Mąż zaklął siarczyście, ale co on mi może teraz zrobić ? Muszę znaleźć dobrego tapicera...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Cześć ja po wizycie .... 35tc 3,5kg :szok:

wow! Pięknie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wizyt!!

Właśnie przeglądam neta i jakaś babka urodziła w samolocie, gdzie UWAGA - nie wiedziała, że jest w ciąży o.O no masakra, jak mozna nie wiedzieć ze jest się w ciąży?? jest tyle objawów, że naprawde nie ciężko stwierdzić, że jest coś nie tak.. przede wszystkim ruchy dziecka!
wiem, że jedna ma malutki brzuszek, druga wiekszy, jedna ma miesiaczkę przez dłuższy okres... ale ruchy dziecka chyba każdy czuje? masakra
w głowie się to nie mieści...

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
nooo, pokuruje chyba pazury przez 2-3 tygodnie tym reggenerum a potem zainwestuje w tego japońca
ja byłam dziś u kosmetyczki, usunęła mi hybrydy, wypolerowała i pomalowała odżywką. Całkiem nieźle wyglądają. Myślałąm, ze będzie gorzej.

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
szczepić można od razu lub po rozmowie z pediatra po wyjściu ze szpitala - i teraz mam zagawostke bo myślałem że będę szczepić od razu i juz a teraz już sam nie wiem jak robicie dziewczyny???
zgadzamy się na szczepienie od razu, jeśli z małym będzie wszystko ok zaraz po porodzie.

Cytat:

mówię mamie, że idę się dopakować, posprawdzać czy mam wszystko a ona z tekstem, że cooo, po co się już pakujesz
Pier***ca można dostać... Nie no, w sobotę z samego rana się spakuję
też bym się wkurzyła

Cytat:

Właśnie wyszłam od lekarza. Rozwarcie na luzny palec, szyjka bardzo miękka ale jeszcze długa, glowka przyparta. W każdej chwili mogę zacząć rodzic. Jak nie urodze do 26 to mam przyjść do szpitala na ktg i badania. Mały waży 3212 gram i może dobić tak do 3.5 kg. Glowka 33 cm czyli spoko, Julek miał 32

Cytat:

Cholera, poszłam do łazienki i cała wkłada we krwi ...
Tak się roztrzęsłam, że od razu do gina zadzwoniłam. Powiedział, że mam wziąć nospę forte, leżeć dalej, jak nie przejdzie, skurcze dalej będą to za 2 h mam przyjechać do szpitala..
o żesz!!!! Jeszcze nie wiem, co z tego wyniknęło... idę czytać dalej
Stary 2015-05-13, 22:38   #2144
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
no prosze, i jeszcze jedna to co? rodzimy razem mi w sumie odpowiada data: 15.05.15
Ja bym wolała 16, ale te piątki to taka ładna data przyłączę się

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-05-13 o 22:47
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 22:43   #2145
pszczoua
Zakorzenienie

Cos, ogromne gratulacje!!!
Stary 2015-05-13, 22:46   #2146
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak, dziewczyny zatancza, chlopaki naciesza oko i tyle bo pewnie Pan ktory z nimi przyjdzie nie pozwoli je dotknac

Zainteresowania takie same no i tez jest weterynarzem
Kilka razy probowalysmy sie rozdzielic, zyc w innych miastach, panstwach ale jakos los zawsze nas "zlaczy".
Super
To niesamowite mieć kogoś tak bliskiego. Słyszałam o tym, ale nigdy nie poznałam jednojajowych. Moja siostra i brat są w pl i też bardzo tęsknię, więc co dopiero wy. A mężowie? Przyzwyczaili się do waszych bliskich relacji?
Stary 2015-05-13, 22:52   #2147
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to już sama nie wiem.. Delikatnie dalej mam zabarwiony śluz krwią.. Skurcze chyba przeszły, podbrzusze boli dalej. Ta krew mnie martwi
ja po badaniu w poprzedniej ciąży jakoś w 37 tc miałam takie brudzenia, ale krew nie była świeża i brzuch bolał. Nic się nie wydarzyło. Nie rodziłam wtedy.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Gin mój dzisiaj powiedział, że jak na tym etapie odejdą mi wody, to nie mam pozostawać w pozycji stojącej, tylko się położyć z miednicą do góry i czekać na karetkę, bo jak będę stała, to wypadnie pępowina..

Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
eee trochę to śmieszne, bo jak masz niby dotrzeć do szpitala. Zabrać rzeczy, wiadomo, że najczęściej poród zaczyna się znienacka, więc coś tam się dopakowuje, myje się etc. Nigdy o czymś takim nie słyszałam

Cytat:
On mnie nie badał od lutego...

o matko, ten gość jakieś średniowieczne metody stosuje
Stary 2015-05-13, 22:57   #2148
mycha_818
Zadomowienie

Od kiedy jestem na zwolnieniu mam jeszcze mniej czasu niż wtedy gdy pracowałam. Masakra! Już Was nadrabiam...

Masija to już niebawem... Ale się stresuję, a co dopiero Ty... ;-)

Manicure japoński robiłam dwa razy w życiu. Tzn.dwukrotnie po 5 zabiegów. I pomimo tego, że przez ten czas nie można malować paznokci, bo ani lakier się nie trzyma ani to nawet im nie służy, to efekt mocniejszych zdrowszych pazurów utrzymywał się przez dwa lata.

Tassia Twój maluszek zszokował mnie swoją wagą ;-)

Gratuluję pozostałych udanych wizyt. Pszczoua :-* kejtiCe :-* czy o kimś zapomniałam?

Cos dla Ciebie ogromne gratulacje :-* Aż ciężko mi uwierzyć, że to już się stało ;-) jednak Patryk jest Patrykiem, super :-* Zdrówka dla Was :-*

Aika tu juz połowa maja a Ty dopiero o tym, że jesteś bliźniaczką i to jednojajową? No niezle... Ten dzień chyba nie skończy mnie zaskakiwać ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 23:01   #2149
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Czuje sie dzis fatalnie, glowa mi peka, w kosviach lamie i gardlo boli. A Tz wyjechal i do piatku go nie ma
o mamo, zdrówka Jakieś leki musisz wziąć: apap, może prenalen, syrop malinkowy...

Cytat:
Szuuu a moze on medycyne w UK konczyl haha
.

Cytat:
Wiecie co, jak tam zaczęłyście pisac o tym wapnie ze ścian to nabrałam na nie ochotę

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Bardzo dziwny lekarz. Ja mam lekarza starej daty, ale na fotelu bada mnie za każdym razem. Na każdej wizycie ogląda serce dziecka, ale takie pełne USG z pomiarami robi tylko 3 razy - jak się pojawi serduszko, w okolicy 22 tc i na końcu, czyli to mnie jeszcze czeka.
Poza tym ma dziwne metody, dziwne podejście i gdybym nie jeździła prywatnie na tamte USG to nawet bym płci nie znała, bo on nie widzi

nie mogę z Wami

Cytat:
a ponoć po pierwszym porodzie nie boli? mnie nie bolało nic, ale teraz przy drugim pewnie już poczuję.
Maluszki już widziałaś?
mnie bolało obkurczanie
Stary 2015-05-13, 23:11   #2150
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No właśnie, tym bardziej, że powiedziałam mu o tych dwóch dniach z tym dziwnym bólem, a on powiedział coś w stylu, że jak coś by się działo to mam jechać do szpitala, bo kiedyś on tyyyyyle ciąż uratował jakimś czymś na F (już nie pamiętam), ale teraz to jest tylko w szpitalach dostępne i on i tak nic nie zdziała... Dziwne, bo wcześniej tak panikował, kazał leżeć, a teraz tylko chyba z 3 razy podkreślił, że jak coś się będzie dziać to od razu na ip...

ale to coś na f. to lek hamujący skurcze, a z drugiej strony niewinne twardnienia mogą powodować rozwarcie itp. bo jak wyjaśnić że nagle ktoś na wizycie dowiaduje się o rozwarciu a przecież nic się nie działo jak dla mnie bardzo dziwny lekarz. idąc jego logiką to już żaden gin nie powinien badać pacjentek jeśli taki lek został wycofany

nie lubię kawalerskich/panieńskich na siłę, bez szanowania zdania osoby zainteresowanej.. z drugiej strony nie pójść? idzie się ze względu na Młodego..

Cytat:
Dobrze, że ten dzień się kończy, bo chyba zaraz skisnę...
Tż pojechał do apteki zrealizować receptę od gina.
Jak byk było napisane BIOFER a babka powiedziała, że nie ma, ale da FOLIK bo to to samo. Uwierzył. Ja już idę spać, bo ten dzisiejszy dzień mnie zabije chyba...
ja nie wiem czy wszyscy sprzedawcy mają facetów za idiotów, którym można każdą ciemnotę wcisnąć ja ostatnio wysłałam tż po coś do smarowania po ukąszeniach robactwa dla dziecka, wrócił z czymś dziwnym, na opakowaniu i ulotce w środku ani słowa o stosowaniu po ukąszeniach ani o dzieciach w necie niby wyczytałam że się nada, ale chciałam coś typowego po ukąszeniach. z jednej strony babka coś wciska chłopu, z drugiej on bezkrytycznie bierze i nawet na opis na opakowaniu nie zerknie czasem to strach faceta na zakupy wysłać bo nie wiadomo z czym wróci.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 23:20   #2151
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Pisałam tu już o tym, całkiem niedawno, u nas na sr o tym mówili.
Chodzi o to, że do końca 36 (36+0) tyg dziecko jest na tyle małe, że jak pęknie pęcherz płodowy, główka nie zajmie całego kanału i może się wyślizgnąć pepowina. To jeszcze nic, jeżeli dziecko przycisnie główką pepowine -będzie problem i chodzi o to, by podłożyć coś pod miednicę, by w razie czego glówka wsunęła się do środka i nie tamowała krążenia w pępowinie.
no teraz to jest jaśniejsze. Ale nie słyszałam o tym.

Cytat:
ooo

Cytat:
masakra. a gdyby coś się zaczynało dziać? jakieś rozwarcie na etapie kiedy jest to zagrażające a można działać (krążek itp.) to jak by to stwierdził
no właśnie... a gdyby nie daj Boze coś się stało, to kto ponosiłby za to odpowiedzialność:confused : A skąd kobie ta ma wiedzieć, ze coś jest nie tak? To lekarz jest od tego, zeby tego pilnować

Cytat:
jak to nie.. mnie bolało, a najbardziej przy karmieniu jak się obkurczała macica.
noo przy karmieniu bolało mocno

Cytat:

sama nie wiem

Cytat:
Tż lata co chwilę, podnosi mi koc z nóg i mówi 'oo, pani masijo widzę tutaj już 5 cm.. '

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość

Wyciskany sok z pomarańczy do tego świeży ananas nie z puszki.... Mniam
Ale się najadlam -.-
ble! Nie znosić ananasów Nawet jak mój syn się bawi takim wypchanym ananasem robi mi się nieprzyjemnie w okolicy żołądka...

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Sama nie zostaniesz ja przez najbliższy tydzień się nie rozsypię. Przynajmniej pan doktor stwierdził, że ze tydzień się spokojnie zobaczymy
spoko loko- ja planuję jeszcze "cieszyć się" brzuszkiem do około 15 czerwca
Stary 2015-05-13, 23:34   #2152
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Super
To niesamowite mieć kogoś tak bliskiego. Słyszałam o tym, ale nigdy nie poznałam jednojajowych. Moja siostra i brat są w pl i też bardzo tęsknię, więc co dopiero wy. A mężowie? Przyzwyczaili się do waszych bliskich relacji?

Teraz mieszkamy jakies 25 min jazdy samochodem od siebie, wczesniej jakies 2 domy od siebie ale byl czas, ze ona wyjechala do Danii a ja tutaj zostalam. Zanim wyjechalysmy do UK tez mieszkalysmy w innych miastach. A tak to cale zycie razem.
Dziwne to jest jakby jedna osoba w 2 cialach.

Ale taka siostra sie przydaje jak np idziemy na zakupy. Zawsze jest haslo " ej wez mi to przymierz, zobacze jak w tym wygladam"

Mezowie, chyba tak, chyba sie przyzwyczaili
Stary 2015-05-13, 23:36   #2153
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Aika tu juz połowa maja a Ty dopiero o tym, że jesteś bliźniaczką i to jednojajową? No niezle... Ten dzień chyba nie skończy mnie zaskakiwać ;-)

Chyba o tym wspominalam.

Cos blizniaki to waza 2000g i 2300g, my to konkretnie - ja 3000g a siostra 2950g
Stary 2015-05-13, 23:36   #2154
Soleil_Rouge
Rozeznanie

A tak w ogóle to widziałam ze dużo o paznokciach i manicure gadalyscie. W sumie to sue nie znam i nawet nie wiedziałam że coś takiego jak japoński manicure istnieje, ale dziś wieczorem zrobiłam sobie pedicure: zmywanie lakieru, pilowanie , polerowanie, skórki i nowy lakier i szczerze mówiąc to mam nadzieje ze to był ostatni raz przed porodem!! Ciężko juz się tak zginać!
Stary 2015-05-13, 23:53   #2155
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aika213 Pokaż wiadomość

ale taka siostra sie przydaje jak np idziemy na zakupy. Zawsze jest haslo " ej wez mi to przymierz, zobacze jak w tym wygladam"
:d :d :d
Stary 2015-05-14, 00:35   #2156
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Fartuch pasuje

Dziewczyny dostałam smsa od Cos!!! Dzisiaj cesarka!!!

Ale numer zaraz już wszystkie będziemy z maluszkami

Cytat:
O nie... pomarańcze na noc.....umarłabym na zgagę

:yes: byleby nie był miętowy

Gratki

Jak duże miałaś skurcze? Ile w jakim czasie?
Wczoraj w ciągu 30min miałam co pare minut, nieregularnie, w granicy 40. I gin mówił, że jeszcze nie czas... ciekawa jestem jak to wyglądało u ciebie

boli mnie całą noc jak się tylko położę do spania, boli mnie jak na miesiączkę, trwają całą noc, i co jakieś 30 minut łapią mocniej i czuję jakby szyjka się otwierała, ciężko to opisać

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Bola te skurcze?

bola jak na okres, tylko jest to męczące, ze tyle trwa ( całą noc to mam) babka mówi,że w nocy sie pojawiają bo już cały organizm jest zrelaksowany i mięśnie są luźne, pomagają mi kapiele w wannie wtedy bardziej niż magnez nawet lekarka mówiła,żeby tak robic
Stary 2015-05-14, 01:45   #2157
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Hej laseczki witam się po kilku dniach nieobecności
Widzę że worek z poradami zaraz się rozwiąże - trzymam kciuki za wszystkie z was
U mnie włączyła się mega senność mogę spać praktycznie na okrągło na zmianę robie coś w domu po czym kładę się na drzemkę wiec ciężko mi być z wami na bieżąco
często mi się robi słabo i kręci się w głowie, ma tak któraś z was???
Wczoraj byłam zobaczy porodowke i pogadać ze znajoma położna jak się okazuje jest duże lepiej niż myślałam jest gas są piłki można przyjmować różne pozycję koszule do porodu dają dla dzieci jak się chce można mieć swoje można szpitalne nacie krocza bardzo zadko o wszystko pytają na wszystko musisz wyrazić zgodę szczepić można od razu lub po rozmowie z pediatra po wyjściu ze szpitala - i teraz mam zagawostke bo myślałem że będę szczepić od razu i juz a teraz już sam nie wiem jak robicie dziewczyny???
Tassia - piękna waga a tak się bałas ze nie nadrobi

Manicure japoński - fajna sprawa tylko trzeba to robić z odpowiednią siła bo można sobie krzywdy narobić zwłaszcza jak paznokcie słabe, trzeba też to robić regularnie no i lakier sie na tym nie trzyma ale coś za coś
Ja mam jazxe z omdleniami. Wyniki badan w bormie. Zawroty glowy non stop. Dzis gin mnie wyslalabdo kardiologa ald nie mam juz sil na wizyty. Moze to lekkomyslne ale olewam.... Mialam w grudniu holter i echo serca wiec
Sobie daruje

Cytat:
O jaaaa
Gratulacje!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
No mówi ze na tym etapie nie wolno nic naruszyć, dlatego nie bada. Tylko przykłada słuchawkę do brzucha taka trąbkę i opukuje nery...

ZaDroszcE ze masz takiego lekarza.
W huszpani tak jest w Anglii podobnie.
Po prostu jak nie ma jakichś dolegliwości to nie m a po co tam gmerac.
Zresztą jak w poprzedniej ciąży miałam skurcze i skrócona szyjkę to gin mnie Noe badała bo to wszystko moglobtylko pogorszyć sprawę.... Myślę ze to ok

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Mehja nie robilam nic Żeby małego podtuczyc.
Prawdopodobnie unie to efekt problemów z glikemia ..

Mam takiego Streda ze od półtorej godziny spać nie mogę ale przynajmniej was nad robię a co!

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Marei na jaki masaż chodzisz... Tez chyba muszę pojsx... Bo padam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 05:34   #2158
Millygirl
Zadomowienie

Bry...tz wstawal do pracy i mnie obudzil.

W nocy pobolewal mnie brzuch jak na okres,spinal mi sie i twardnial, ale tak bardzo nieregularnie...Mała była tez niespokojna i sie sporo ruszala....to sa te przepowiadacze? ;>

Teraz tez mnie jeszcze pobolewa brzuch i w dole pleców troche. Mam nadzieje ze troche odespie
Stary 2015-05-14, 06:52   #2159
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry
Ja już spać nie mogę - brzuch mi przeszkadza!
Stary 2015-05-14, 06:53   #2160
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
....czasem to strach faceta na zakupy wysłać bo nie wiadomo z czym wróci.
Eee to jeszcze nic.. kiedyś kolegę wysłałam po koperek a wrócił ze szczypiorkiem....

Dzień dobry noc średnia ale nie najgorsza i jakoś dziwnie głodna jestem a 7 nie ma nawet.. -.-
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości