|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Fartuch- masakra z tą koleżanka...sytuacja delikatnie mówiąc nie do pozazdroszczenia
![]() Co do "zmiany" twarzy czy też innych rzeczy przed porodem... Ja to mam wrażenie że im bliżej do porodu to wszyscy wszystko traktują jako oznaki porodu
|
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Pisz jak będziesz miała chwilkę co u Was? Jak maluchy i jak Ty ![]() Cytat:
Cytat:
Może wyjdę na dziwną...ale ja bym nie chciała, żeby tż poszedł na taki kawalerski. Byłabym strasznie zazdrosna. Chociaż mu ufam to sam fakt, że byłby wśród takich panienek nie mogłoby mi to wyjść z głowy.Dobrze, że się uspokoiło to ciśnienie. A dzisiaj jak? ![]() Cytat:
Chociaż sama u siebie widzę, że jestem jakaś inna na twarzy itp. no ale to raczej normalne
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz dziś ta położna coś wspominała o.porodzie Ahhh jaka kawka pyszna
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny bylam wczoraj mierzyc te staniki do karmienia i z Gaji w ogole nie mieli a to byl glowny moj cel ale za to znalazlam pierwszy raz bielizne LupoLine i musze przyznac ze leza super tylko ceny troche mniej super bo ok 90zl http://sklep.lupoline.pl/dla-mam.html |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że trąbka mojego gina zrobiła furorę
Cytat:
Dzięki! Czyli wiedząc, że ćwiczę dość intensywnie powinien zbadać czy rozwarcia nie ma bo skąd mam wiedzieć, czuję się dobrze, ale ono może tam być i się czaić ... No cóż... ![]() Chyba nie będę brała aż 3 razy dziennie tego żelaza, na razie spróbuję raz i zobaczę czy nie mam zaparć... Bo większość dziewczyn jednak miała, tylko Ty taka szczęściara ![]() Mój gin mówi, że 6 tabletek dziennie to jest max i jeśli są twardnienia to brać, ale może lepiej go nie słuchać
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też właśnie pierwszy raz słyszę o zmianie twarzy i.porodzie. Bardziej ze ogólnie w ciąży zmienia się twarz,.to.tak. I jedyne.co słyszałam o symptomach porodu to czyszczenie organizmu |
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
Fartuch masakra... Nie dziwię się, że do slubu nie doszło
|
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuuu jesteś niemożliwa! ![]()
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te tabletki na H to cykl... Coś tam forte...dałam mamie kartkę ma mi kupić. A co??
|
||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Boszsz mam takiego lenia!
Czas się ogarnąć.
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kaczuszka ja na pierwszej stronie tez mam termin z OM
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie mam, ale boję się że po porodzie mi wyjdą. Rozmawiałam z koleżanką, to powiedziała mi że H są gorsze od porodu i wszystkich dolegliwości w ciąży razem wziętych...
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale to się działo 4 lata temu, wtedy dziewczyna się kompletnie załamana, miałbyć piękny ślub, goście zaproszeni... Ona bardzo to przeżyła, był to dla niej koniec świata... Wyjechala z miasta i zaczeła na nowo. Teraz nie żałuje w ogóle, i z biegiem czasu cieszy się, że tak się stało. Tak miało być dobrze, że przed ślubem a nie po ![]() A ciśnienie dziś ok
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja właśnie intensywnie zastanawiam się nad tym http://www.koronka.pl/lupoline-1340-biustonosz.htmlCytat:
![]() Położna mi mówiła, że dobrze też właśnie jak kobieta przed samym porodem wymiotuje (ale jak zwykle nie pamiętam dlaczego :brzyda l![]() Tzn. że panie się wstydzą, że nie chcą a ona mówiła, żeby się nie powstrzymywać ![]() fartuch ale ja się jej wcale nie dziwię. Jeżeli dziewczyna jest tego samego pokroju co ja, że ciężko by jej było zapomnieć, zaufać na nowo (mimo wszystko), wypominałaby mu to, w głowie by miała non stop przed oczami tą scenę to ja ja naprawdę się nie dziwię. Tzn. nie wiem jakbym się zachowała ale wiem, że byłoby mi ciężko. Może dla niektórych taka sytuacja to nic, bo przecież nic się nie stało ale dla mnie to dużo.. za dużo.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-14 o 10:41 |
||
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a własciwie od przedwczoraj wieczór! zdjęłam ją tylko wczoraj przed snem na chwilę, żeby się umyć aaa no i TŻ też zdjął na chwile
|
|
|
|
|
#2243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do tej zmiany twarzy, może im wszystkim po prostu się tak wydaje, bo zaczynamy powoli "puchnąć" i normalne, że twarz wygląda inaczej ? ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
A bylam wczoraj w Factory, troche maja tych stanikow nawet mozna cos za 40-50zl trafic jakies pojedyncze sztuki. Tyle ze ja z calego regalu znalazlam 2 w moim rozmiarze a ze Ty nie masz tak duzych miseczek to powinnas wygrzebac wiecej. Fajny sklep tam otworzyli Home& Cook czy jakos tak fajne ceny maja na Tefala, Krupsa i jeszcze jakas firme. Dzieki temu dorobilam sie nowej patelni
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie tylko spuchłam trochę na twarzy co cera jest nie do ogarnięcia:/ Strasznie szara, brzydka, cienie pod oczami jeszcze większe i ogólnie czuję się okropnie
|
|
#2246 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeszcze chciałam powiedzieć, że ciocia mi poradziła, że nawet jeśli łykam żelazo w tabletkach, to mam popijać bardzo dużą ilością wody, bo strasznie niszczy zęby. Ktoś coś słyszał na ten temat? Cytat:
Cytat:
teraz będzie już tylko lepiej, zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zasiałyście we mnie niepewności... |
|||||||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda mierzylam taki tyle ze bialy i chyba na niego postawie http://allegro.pl/lupo-biustonosz-15...097614870.html Jeszcze ten mi sie podoba http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...343349114.html |
|
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
jak zwykle nie nadazam, bo za duzo piszecie! ![]() wstawilam pranie chociaz u nas pogoda tez taka sobie - tzn goraco (teraz juz tak bedzie, mniej lub bardziej cieplo az do wrzesnia) ale slonce jakby zamglone... zaraz sprobuje troche poprasowac bo sie niezla gorka nazbierala. wczoraj bylismy na szkole rodzenia! na nastepnej lekcji wycieczka na porodowke. w ogole to ja myslalam, ze pozno ta sr zaczynam, a jestem chyba najbardziej do tylu ze wszystkich dziewczyn (35 tc), sa dziewczyny w wiekszosci w 38 i 39 tc! zaraz beda rodzic! uooo cos ![]() kejti ty nie strasz, ze zaraz porod, bo mamy ten sam tp ci przypominam!!!!! (tzn mi wychodzi tak samo z usg i z om, no to moze jednak ty pierwsza?) co do wieczoru kawalerskiego to... rzeczywiscie, jesli swiadek organizuje majac w nosie co sie podoba panu mlodemu i innym gosciom to niezly burak z tego faceta. co do panienek... jesli to striptizerki, to ja tez mysle, ze nic groznego - tzn potancza, fakt, troche sie poobcieraja, na kolanach usiada, ale na tym sie zwykle konczy i szybko sie zmywaja (jesli to sa profesjonalistki!), moj tz mial dwie, wielu kolegow mialo na kawalerskich i tak to wygladalo. ja na panienskim moim tez mialam striptizera, a co i tez tak bylo.a jesli panie maja co innego w "ofercie" to gorzej... tu pozostaje zaufanie do faceta, bo ja wiem, ze moj by nic nie zrobil, my mamy specyficzne podejscie do zdrady i tych spraw i moge byc pewna (tu nie bede tlumaczyc jakie ![]() takze dla mnie wszystko zalezy od sytuacji i waszych ustalen i tego co ty o tym myslisz. i on oczywiscie. aaa szuu trabka twojego gina rzadzi! ja w sumie nie wkurzylabym sie jakby moj gin robil mniej usg, bo moim zdaniem bez sensu co chwile, ale badanie na samolocie zeby sprawdzic szyjke jest chyba wazne? ![]() u mnie zelazo jest bez recepty, ja biore raz dziennie albo raz na dwa dni, jak mi sie przypomni tak samo kwas foliowy (ten na poczatku bralam codziennie), innych witamin nie biore. i magnezu tez nie, na szczescie na razie nie mialam zadnych skurczy lydek ani nic takiego, brzuch dosc twardy mam caly czas ale u nas sie w ogole o tym nie mowi, w ogole nic typu "twardnienia brzucha"...![]() wczoraj za to polozna mowila o gestozie, puchnieciu i kontrolowaniu wagi... wiecie, ze moj gin mnie ani razu nie zwazyl??? nawet nie pyta ile przytylam! dziwni ci lekarze....
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane, ale mam nadrabiania od rana
ale mi sie dziś cudownie spało...mmm... bez zgagi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja przez pierwszy miesiąc kuracji tym sielniejszym miałam brac 2 razy dziennie po 1 tabletce, a jak już sie troche hemoglobina unormowała (czyli wskoczyła powyżej 10 ) to teraz na te ostatnie tygodnie dostałam zalecenie 1 raz dziennie żeby właśnie zaparć uniknąć....nooooo jak brałam takie lajtowe (chela ferr) to mi jeszcze spadała hgb więc trza było czyło czymś dowalić i dostałam właśnie taryferon na recepte....Cytat:
ooo ja też mam taki właśnie zamiar
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

cala noc spc nie moglam a jak zasnelam to budzilam sie cala mokra. Nie moge nawet śliny przełknąć 

nawet jak wejdę na drogerię internetową i wejdę na te półki dziecięce to tego tam nie ma 

a biorę Tardyferon i zawsze na receptę

06.09.2014 
Bo ja właśnie intensywnie zastanawiam się nad tym 
klask i:

nawet nie pyta ile przytylam! dziwni ci lekarze....