|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Wszyscy śluby a my nic
. Jakoś nie myślimy o tym nawet. Wcześniej, przed ciążą, pojawiał się gdzieś ten temat, ale teraz... za to jedna ciotka nam ciągle coś o ślubie mówi, robi żaluzje itd... brak słów. Wczoraj siostra mi opowiadała, że ciotka ją wypytywała czy jej nie przykro, że my ślubu nie mamy... ![]() Mnie się podobają śluby czyjeś Lubię też wesela, najlepiej takie w remizach albo restauracjach, ale luźne, nie napompowane. Za to do swojego nie jestem przekonana, chociaż może mi się odmieni jutro albo za pięć lat
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-05-14 o 15:40 |
|
|
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Ja to zawsze bylam przeciwniczka slubu, zawsze twierdzilam, ze to tylko kawalek papieru do niczego nie potrzebny i dlugo sie tego trzymalam. Potem poznalam meza i wszystko sie zmienilo, nagle bardzo zapragnelam slubu ![]() A ja slubow nie lubie, nie lubie ogladac ani na nie chodzic dlatego wiedzialam, ze moj to bedzie szybki, do urzedu - 15 min, potem tylko obiad z najblizsza rodzina i koniec. Nidgy mi sie biala suknia nie marzyla. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-14 o 15:43 |
|
|
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czemuu? ![]() Cytat:
Gratulacje![]() Cytat:
![]() :br zydal:
|
|
#2344 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Ojej... Dostałam mopa od TŻa ... Jaki on jest romantyczny...
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 70-90zł w zależności ile dań gorących
Ja planuję chrzciny we wrześniu- będę miała silną motywację do zrzucenia zbędnych kg ![]() Pierwszy raz dzień matki obchodziłam jak synek był jeszcze w brzuszku- tż kupił wtedy w jego imieniu kwiatki ciekawe czy teraz będzie równie pomysłowy ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- nie chciało mu się więcej myć podłóg, teraz to spadnie na ciebie |
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
po pierwsze wielkie gratulacje dla Cos, dzień mamy juz możesz spokojnie świętować i to podwojnie ja piszę ze szpitala, ale jeszcze nie rodze, leżę tu juz od poniedziałku na badaniach, a lekarze dumaja czy mam mieć cesarke czy mogę rodzić naturalnie, ale chyba stawiają na to drugie, tylko problem w tym że muszą wyczuć kiedy się to stanie
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Uhuhu szaleństwo
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ..i dokładnie nasz ślub wyglądał tak jak napisałaś ![]() tyyyy no nie wpadłabym na to że bzykanie pomaga na zgage Cytat:
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaczuszka to Ci dogodził z tym mopem... A raczej sobie
![]() Słuchajcie ale sid najadłam... Zrobiliśmy z tż tortille na obiad, wciągnęłam dwie.. oczywiście mocno czosnkowy sos a za pół godziny idziemy na mecz... trochę tego nie przemyślałam
|
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Ja już zapowiedzialam TZtowi igraszki po wyjsciu ze szpitala, ale on taki wyposzczony, że myślał o czymś innym...uświadamilam go szybko ze to mają być takie igraszki żeby na skurcze pomogły to pewnie jutro bedzie po mnie szybciej niż obchod sie zacznie i wypis dostane
|
|
|
|
#2356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przyszedł mi dziś nowy wkład do gondoli i materacyk dla Frania, więc wszystko (poza malutkim kremem do pupy do szpitala- muszę mieć- jest na liście zakupy, Ikea, badanka krwi, MC Donald także się cieszę...U mnie noce są męczarnią już.... żadna pozycja nie jest dobra... boli mnie cały kręgosłup, miednica, brzuch....lepiej się nie kłaść wcale ![]() Aaaa i kurde waga mi spada! Nie wiem o co kaman, bo jem normalnie, słodycze wpiep..am codziennie a znów mam 0,5 kg mniej niż tydzień temu Nie rozumiem. Jakoś mnie z wagowego punktu widzenia to nie martwi (obecnie +9kg), ale martwię trochę o Frania...Princesika zdrówka Cytat:
mówiłam, ze jakieś średniowieczne metody stosuje ten Twój gin ![]() no właśnie o to chodzi... Bo niby skąd szuu ma wiedzieć, że wszystko ok w środku? Z fusów? ![]() ja biorę Tardyferon i on jest na receptę ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja biorę magnez 3x2, a ginka jeszcze powiedziała, że jak będą skurcze to zwiększyć do 4x2.
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kiedy zalatwiacie urlop macierzynsku? Bezposrednio trzeba sie zglosic do pracodawcy czy wystarczy wniosek wyslac?
|
|
|
|
#2358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam 10,7 dostałam takie bez receptyO gbs tez nic nie mówił ![]() No wlasnie - co innego gdyby to rozwarcie mozna było samemu sobie sprawdzić ![]() Tego mcD zazdroszcze frytaska bym zjadła ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Też mnie to interesuje, ja mam teraz po przeprowadzce do pracodawcy ponad 300 km i średnio mi sie widzi jechać tyle km z tygodniowym dzieckiem...
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na prawdę jest mnóstwo czynników, które o tym decydują. Nie zawsze to jest proste i naturalne... W poprzednim wątku jakaś połowa dziewczyn nie karmiła piersią wcale lub przestała po kilku pierwszych tygodniach. Także dla mnie inwestowanie w drogie karmniki przed porodem nie ma sensu. Sama nie wiem czy będę karmić czy nie... okaże się po porodzie dopiero.w 30-40 jak wszystkie ubranka dla dzieci Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- u mnie też Cytat:
a teściowej mamy kupić jakieś czekoladki-decyzja męża
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Robili mi badania pod kątem mojej krzepliwosci krwi, bo ja codziennie przez całą ciążę dostawalam zastrzyki na rozrzedzenie krwi i teraz tydzień przed porodem chcą mi odstawic i chcą zebym urodziła naturalnie. Tylko chyba jeszcze nie wiedzą jak zgadnąć kiedy naturalnie zaczne rodzić :P trochę jestem tu na siłę bo procz pobrania badan, usg i ktg nic sie nie dzieje w tym szpitalu tylko oni cos myślą za dlugo
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Pod wieczór widzę ze zwalniacie tempo pisania to i nadrobić można
Rybka ja właśnie dlatego nie znosze pepco. Nikt mi nie wmowi ze tam warto cos kupić. Zgodnie z zasada powtarzana przez moja mamę co jest tanie to jest drogie Bo trzeba kupować dwa razy. Jakiś czas temu kupilam spodnie dresowe synowi i nawet koleżance zachwalam. Ze 3 prania i nic się nie dzieje. To po 5 praniu zrobiła się ściera z nitkami odchodzącymi na boki. Szkoda nawet 10zl na takie kwiatki
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoje jak już, to właśnie takie skromne. Cytat:
)Dzisiaj u nas jakiś festyn, ale nie chce mi się iść. Zabrałam się za prasowanie ubranek, kiedyś trzeba...
|
||
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie z tobą. Dlatego synowi nie kupuję nic w Pepco (zanim wyrosnie to ubranko by się rozpadło) ale niemowlaczkowi kupuję bo więcej dzieci nie planuję więc te ciuszki pójdą na śmietnik a są tanie więc nie będzie mi szkoda. No i niemowlaczek szybko rośnie więc i tak pewnie tylko kilka razy założy daną rzecz zanim się ona rozpadnie. Co innego gdybym planowała wiecej dzieci- wtedy pewnie inwestowałabym w droższe i lepsze jakościowo ciuszki żeby były dla kolejnego dziecka Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-14 o 18:58 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już mam wzór na kompie- szefowa mi swój wysłała, potem tylko drukne albo przepisze , dołącza akt urodzenia i przekaże przez kumpele ![]() ale sie najadłam.....jak mi dobrze...pikantnie teraz dla równowagi powinnam zjeść coś czekoladowego
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ejj.... Przegraliśmy mecz a mała tak kibicowała w brzuchu
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kiedy skladasz?
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
myboy, wyślij mi adres mailowy na pw
bede składać chyba jak tylko wyjde ze szpitala kiedy sie dostaje akt urodzenia?
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

. Jakoś nie myślimy o tym nawet. Wcześniej, przed ciążą, pojawiał się gdzieś ten temat, ale teraz... za to jedna ciotka nam ciągle coś o ślubie mówi, robi żaluzje itd... brak słów.
Lubię też wesela, najlepiej takie w remizach 

. Wymyslilam sobie wage i dopuki ponizej nie zejde to imprezy nie bedzie. 

:
zaszalal chlopak 

a biorę Tardyferon i zawsze na receptę
frytaska bym zjadła 

[/RIGHT]