![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() ![]() Doradzę się Pani z apteki, w tedy też wezmę maść majerankową i Octanisept. A pampersy 1 wzięłam jedną paczkę 43sztuki. Z tego co pamiętam to Maja zużyła właśnie 1 czy 2 paczki i wyrosla pomimo że 5kg nie miała... Z resztą, można wziąć jedną a zawsze dokupić można... Dwójek już więcej się zużyje paczek.
![]() |
#452 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam dziś wiele pytań hehe.Ale jeszcze tylko jedno.Jakie mleko modyfikowane wam się wydaje najlepsze, najzdrowsze dla malucha??Chodzi mi o firmę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja całodobową mam kawał drogi ode mnie... ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() więc kupowaliśmy najpierw NAN ale miał zbyt dużo żelaza w składzie i mała zaczęła robic zielone kupki, potem dostała zatwardzenia i przestała się wypróżniać więc trzeba bylo ją ,,wyreczac,, i pomagac czopkami... Zmieniliśmy na Bebilon i to jak dla nas było najlepsze mleko, bo nic się nie działo... Więc i teraz kupię Bebilon juz do szpitala ... chyba w nazwie ma Comfort ![]() Jako że mała jadła tylko mm to pediatra nie polecał ,,tanich,, mlek typu Bebiko bo ponoć skład ma też gorszy... Dopiero na Bebiko przeszliśmy jak skończyła 2 latka... ale to też dlatego ze miała podejrzenie o skazę białkową... bo czasem zdażały się lekkie wysypki jak zjadła w 1 dniu więcej nabiału...
![]() |
#454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odp majka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://patalonia.pl/product-pol-1575...hien-Chic.html
![]() |
#456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytanie do dziewczyn , które chcą karmić piersią co sądzicie o takich produktach: https://mamyzakupy.pl/produkty/bebil...-21-saszetek-/ macie jakieś opinie? Polecacie coś może co macie sprawdzone *pytanie do mam. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Acka - tu masz produkty Bebilon 1 - można wybrać tylko trzeba wyrazić zgodę na pokazanie produktów tam ci się informacja wyświetli... ,,pokaż produkty,, https://www.bebiprogram.pl/nasze-pro...dukty-bebilon/ my mieliśmy Comfort 1 a widzę że jest jeszcze pronutra- trzeba poczytać różnice
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-14 o 15:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
ja kupię najmniejsze opakowanie tam jest 350g chyba do szpitala. Chcę od początku karmić sama i opiekować się dzidziusiem nie chce żeby pielęgniarki mi go karmiły. Po cc nie będę miała pokarmu od razu a dzidzia będzie głodna więc muszę mieć mleko... Przy Mai dostałam w 3 dobie dopiero więc... kupuję ale male opakowanie.
#459 | ||
Rozeznanie
|
Wyprawka zamówiona
![]() Najwazniejsze że dla Zuzi mam juz wszystko . Mogę spać spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A co do mleka to ja kupuję Bebilon , wiem że piersia karmić nie bede wiec tak czy tak mi sie przyda ![]()
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Ja też słyszłam dobre opinie o Bebilonie
![]() ![]()
#461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
natalia1011 Może Ci o WOOMBIE chodzi ale to jest dość drogie http://otulacz.pl/
#463 |
Zakorzenienie
|
ja własnie doczytalam... Bebilon Pronutra jest ,,normalnym,, mlekiem od urodzenia a Bebilon Comfort mlekiem, które dodatkowo zmiękcza kupki (więc już teraz wiem że dlatego je miałam bo Maja miała zatwardzenie po Nan) i pomaga przy kolce i zaparciu... Taka różnica.. Więc chyba lepiej wziąć Bebilon Pronutra... A gdyby z kupkami cos się działo, bądż będzie kolka to zmienić w czasie na Bebilon Comfort (pod warunkiem że byśmy nie karmiły naturalnie)
#464 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czyli w ogóle takich cudeniek nie kupować? A coś co pomaga w laktacji??? Masz jakie zdanie???
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
a co myślicie o termometrach do ucha czy na podczerwień?
jeden polecany browna do ucha, aa na podczerwień opłaca sie? ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Majka a nie bedzie u was w szpitalu doradycy laktacyjnego?
#468 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie kupowałam. A na laktację najlepiej pomaga częste przystawianie do piersi i cierpliwość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda rodziłam 7 lat temu, i ponoć mleka ze sobą mieć nie musiałam więc nie miałam ale po 2 dobach przyszła pielęgniarka i powiedziała że prosi o kupienie dużej puszki Nan bo one karmiają mi dziecko bo mleka nie mam jeszcze. I że każdy rodzic kupuje. Więc mąż kupił dużą puszkę a po dwóch dniach okazało się że już mleka brakło i musieliśmy kupić kolejną... Że się nie znałam to myślałam że Maja faktycznie zjadła dużą puszkę mleka w dwa dni... Aż pamiętam jak się zastanawialiśmy ile kasy pójdzie na to bo wtedy chyba 27zł kosztowała jedna puszka... Co drugi dzień ... hmmm ![]() Dopiero w domku jak ja karmiłam już to okazało się że puszka starcza na dłużej niż 2 dni ![]() Będę miała swoje i tyle ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- ponoć jest i ponoć przychodzi w drugiej dobie i pokazuje wszystko i uczy... Bardzo bym chciała żeby mi pokazał co i jak ...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje ze doradca laktacyjny musi być w kazdym szpitalu i bez łaski służy radą potem taka usługa od 60 -1 00 zł kosztuje, dlatego uważam że warto pytac jak coś
![]()
#471 |
Zakorzenienie
|
na stronie szpitala wyczytałam że jest i sam przychodzi w drugiej dobie bo szpital stara się by każda mama karmiła naturalnie bo mleczko jest najlepsze. Więc jak tylko będzie to chcę skorzystać.
#472 |
Zadomowienie
|
Witajcie, ja juz po pracy ;-) dzis pogoda pod psem... Pada, swieci slonce i znow pada... :-/ ale dzis dzieci byly grzeczne wiec spoko ;-) jeszcze jutro i pozniej przedluzony weekend
![]() Mravka, ja mialam taki plan bo jakos do tej pory czulam sie spoko, ale teraz juz coraz ciezej mi wytrzymac te popoludnia... Zobaczymy jak bedzie jak narazie sie nie poddaje ;-) dd1dd, nie zalamuj :-* jesli bedziesz miala checi i chwilke to pisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mała szaleje cały dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Absolutnie sie nie zgadzam ! Prosze tutaj zagladac w wolnej.chwili i meldowac co u was slychac ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#476 |
Rozeznanie
|
No i co koleżanka mi tu narobiła smaka z truskawkami a tu nigdzie juz nie ma w okolicy bo poszłam
![]() Jeszcze w mężu nadzieja ze pojedzie po pracy bo mu napisałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzieś mi się w ogóle obiło o uszy(ale zabij nie pamiętam ,gdzie to czytałam),że rzekomo dziecko po porodzie tak naprawdę ma zapasy jeszcze na trochę. I wcale nie ma potrzeby dokarmiania. Jednak głowy sobie za tę teorie uciąć nie dam. Kojarze tylko,że gdzieś o tym słyszałam/czytałam Cytat:
![]() Ja właśnie pochłonełam lasagne..mniaaaam ![]() ![]() W lodówce czeka jeszcze galaretka z masą z serka mascarpone+bita śmietana+owoce ![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
dd1dd nie martw sie, mi sie tez juz nudzi z tymi dziewczynami ale co zrobic... Udzielać sie trzeba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mravka dawaj deser ![]() ![]() --- W moim szpitalu gdzie mam mieć cc jest punkt laktacyjny i podobno cudowna babka, która zagłada codziennie na oddział wiec mam nadzieje, ze cos mi pomoże w razie czego ![]() ![]()
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpital niby mleko ma , koleżanka rodziła dosłownie 2tyg temu i z nią gadałam już... Jak karmią pielęgniarki to mleko dają one... Ona sama pokarm dostała w drugiej dobie ale te pielęgniarki brały jej córcię żeby nakarmić... A ja chcę sama karmić a nie będę szła do pielęgniarek prosić się o mleko. Małą puszkę kupić można a i widzę że są nawet jednorazowe saszetki do kupienia na tej stronce co wyżej wrzuciłam. Wolę mieć, a jak nie otworzę i nie skorzystam to nie zniszczy się bo ma dosyć długą datę ważności i potem wykorzystam np do kaszek.
![]() |
#480 | ||
Zadomowienie
|
ja tylko hiszpańskie bo jak na razie sa duzo tańsze ale wiadomo ze w smaku to juz nie to samo...
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.