|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Jupi, mój fotelik jest w doręczeniu
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dzisiaj zaczynamy 25 tydzień Do końca zostało już tylko 15!
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
miałam posterisan ale był średnio pomocy, a kora dębu to już w ogóle do
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała proktohemolan normalnie
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba Ciebie cos "blokuje". 1. mamy samochod, ale co z tego? Dlaczego wyprawa do Pl ma byc ciezka? Z mojej perspektywy a odleglosc i koszty mam kilka razy wieksze ;-) tak naprawde przy dziecku jedynym problemem byla... roznica czasu, ale i z tym dalysmy sobie rade. 2. Taka wycieczka jak piszesz nadal moze miec racje bytu, jedynie o potrzeby dziecka zadbac trzeba bedzie, ale spanie w aucie bylo, w byle jakich warunkach rowniez, z jedzeniem tez sobie mozna poradzic 3. I to nadal z dzieckiem jest mozliwe? Niby dlaczego nie? |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już mi się nawet z nią nie chciało dyskutować. Wiele razy mnie zdenerwowała i absolutnie nie zapewnia mi poczucia bezpieczeństwa. Jak już pisałam nie raz,Malucha w ogóle nie sprawdza. Często ignoruje moje objawy... Ważne,że już w pon powinnam mieć to za sobą. Mam nadzieję,że uda mi się załatwić sprawę z ciągłością L4, lekami z refundacją itd. Ojj to dopiero początek martwienia. Teraz już głównie się będziemy martwić. W mojej szkole rodzenia też jest zwiedzanie porodówki,ale ja raczej w tym szpitalu rodzić nie będę. |
|
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
A ja się witam w 6 miesiącu i mam powtórkę z rozrywki-od kilku dni mam nawrót mdłości, normalnie koszmar jakiś.
|
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Od 21 maja w Biedronce będą koszule do karmienia i jakieś bluzki, body, kocyki i pościele!! jak ktoś zdobędzie gazetkę niech wklei
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze, nie będziemy prawdopodobnie nadawać 2 imion. Jakoś tego nie lubię.
Cytat:
chociaż się waham nad tym żeby oba kupić te większe. Jakoś póżniej z wiekszym będzie wiecej zastosowań niż z tym malutkim.Co do rożków to ja kupiłam tylko jeden bo nie wiem czy się przyda czy nie, myślę, że nosić nie będę w rożku bo miałam wiele do czyneinia z noworodkami i wolałam je czuć, ale np do spania wydaje mi się (oczywiście to nie reguła ale u mnie w rodzinie tak było raczej) że maluszkom się wygodniej śpi, czują sie mam wrażenie bezpieczniej takie otulone. A jak się okaże że moje maleństwo nie chce poczucia bezpieczeństwa to nie będzie mi szkoda bo rożek nie kosztował majątku a zawsze może robić za mini kołderkę
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie mam nawet najmniejszej, najdrobniejszej rzeczy dla maleństwa
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo podobaja mi sie te kocyki z Minky
to bedzie chyba pierwsza rzecz dla dziecka, ktora kupie
|
|
|
|
#4063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam dzisiaj nawał kurierów od rana, ale przynajmniej żaden mnie dziś z łóżka nie zerwał!
I tak oto bogatsza jestem w monitor oddechu, podgrzewacz i sterylizator, gratis dostałam lek Naturalginum, a dla siebie (w końcu! Bo już zaczynałam małej zazdrościć, że wszystko, co przychodzi, to dla niej ) czarne mydełko z lnianą rękawicą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a słyszałyście o poporodowym pasie brzusznym? Stosowała któraś/ zamierzacie stosować?
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sie ma stac po drodze? I wcale nie chce przewidywac. My w czasach przed dzieckiem, jak i z dzieckiem zyjemy spontanicznie (tz o wolnym dowiaduje sie z dnia na dzien, wiec z uwagi na nasza sytuacje tym bardziej chcemy korzystac). Ale co chcesz planowac? Pakujesz rzeczy dziecka tak samo jak swoje plus dajesz kilka sztuk wiecej (nota bene nigdy nie wykorzystalam), lekarstwa? Nie mam w domu zadnych lekarstw dla dziecka, lecac do Pl wyjatkowo miala srodki przeciwgoraczkowe, bo dzien wczesniej miala wysoka temperature; przeciez lekarze sa wszedzie. Chcesz karnic piersia? To sie nie zastanawiaj, czy pokarm bedziesz miala, bo bedziesz a mm tez mozna zapakowac. Tylko nie mozna sie nastawiac, ze podroz z dzieckiem, to problem. Przed pierwszym dzieckiem tez podobnie myslalam, ale okazalo sie, ze naprawde mozna wiele. Corka urodzila sie w polowie lutego, juz w kwietniu przeprowadzalismy sie do innego miejsca, pozniej w czerwcu, nastepnie jeszcze raz w lipcu, by na koniec w sierpniu do punktu wyjscia wrocic. Non stop w drodze, w warunkach nie do konca od nas zaleznych. Na pierwszy bilans dojezdzalam z corka dwie godziny ekspresem. I wspominam ten okres bardzo milo.
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
no jeszcze masz trochę czasu... a dlaczego już nie zbierasz rzeczy? Nie możesz się za to zabrać, brak czasu czy co jest powodem...?
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest zwyczaj noszenia, raz mnie tylko polozna zamotala, ale to nie o brzuch chodzilo a o stabilizacje miednicy. Teraz jesli bedzie potrzeba, bede uzywac ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Ja tez nic nie kupilam. Ok w szafie sa rzeczy po starszej corce, ale i tego nie dotknelam. O nie przepraszam, chuste kupilam ;-) Mamy jeszcze duzo czasu |
||
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie ciągle tylko gadanie ze w LUXmedzie to wszystko takie cacy!! Moja gin mówiła że na chodżki w tych nowych gabinetach mają super sprzęt Tam gdzie profesor jOleszczuk przyjmuje---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Witam nową mamusię ! Elcia gratulacje udanej wizyty!! |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy jeden samochód, którym Tż dojeżdża do pracy a w niedzielę sklepy w pobliskich miasteczkach są zamknięte a sama w ciąży nie będę jechać 60 km w jedną stronę, bo się boję a TŻ zmęczony |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja już ubranka 56-68 mam chyba w komplecie Jeszcze od jednej siostry muszę przywieżć i mogę prać prasować i składać do komody! ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Więc kupuj przez internet ja tylko dwie rzeczy kupiłam osobiście w sklepie tzn w ciuchu a reszta wszystko on-line. |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie ma, że boli ![]() albo właśnie, przez internet chociaż ja przez neta szczerze mówiąc zamawiam tylko coś typu kocyk, zabawka itd, ubranka wolę dotknąć, wymacać, tak już mam , że nawet dla siebie muszę ubrania dotknąć, ocenić... :P
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-05-15 o 11:35 |
|
|
|
|
#4071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jestem zakupocholiczką
|
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten kocyk który wkleiłaś też już widziałam i jest boski, ale kurde ta cena...Cytat:
Panna Izabela pokaż co kupiłaś i skąd ![]() Aaa w ogóle zapomniałam napisać, że kilka dni temu dostałam właśnie kocyki z minky
Edytowane przez TusiaeM Czas edycji: 2015-05-15 o 11:39 |
||
|
|
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
wsołczuje, ja poza bolem pleców i ruchami małego nie mam żadnych dolegliwości ciażowych
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie macie normy w obciążeniu glukozą?
bo ja mam od 60 do 100 mg/dL, w necie co innego i już zgłupiłam..
|
#4075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znam mniej więcej jakość ubranek ze sklepów, z których zamawiałam kupowałam już dla pierwszego dziecka. |
|
|
|
|
#4076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat rozumiem obawy. Mój brat nie lubił podróży i jak tylko nie spał w drodze, to się darł - nikt mi nie wmówi, że taka podróż się niczym nie różni od podróży z dzieckiem A szwagierka była ostatnio kamperem nad morzem, byli 3 czy 4 dni, z czego 2 non stop mała marudziła. To, że miałaś szczęście i miło wspominasz swoje podróże, to nie znaczy, że każdy tak będzie miał ![]() Da się, owszem, ale trzeba jednak zmienić trochę, chociażby w planowaniu podróży. Ja już się nastawiłam na to, że np do sklepu nie pójdę wtedy, kiedy mi się zamarzy, tylko muszę się dostosować do pory dnia dziecka. Także ja jestem zdania, że się da, ale jest to pewne utrudnienie i zupełnie inaczej odbywa się to bez dziecka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z apteki internetowej Gemini monitor oddechu Angelcare o taki http://www.ceneo.pl/1067099 , z dwiema płytkami i podgrzewacz ze sterylizatorem o taki http://www.smyk.com/abakus-baby-podg...t-niemowlaka-p a mydełko czarne i rękawica to takie jak ma owieczka, z firmy Nacomi, a kupowałam tu https://alledrogeria.pl/gabki-i-myjk...sa-hammam.html
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez chcemy kupic ten monitor ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4078 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj. Ja tez mam ten sam termin. Jak dzidzia wiesz juz czy chlopak czy dziewczyna? Cytat:
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie z nadmiaru czasu dzisiaj postanowiłam zrobić listę zakupów i poukładałam sobie alfabetycznie, z cenami i nazwami sklepów, w których mam kupować
![]() Napiszcie mi, jak zechce się Wam to czytać, czy kupujecie coś jeszcze, może nie mam czegoś ważnego na tej liście (albo coś mam złego - fotelik i adapter (brakuje tylko adaptera ale kupimy z wózkiem) - wózek + pompka do kół - laktator Lovi Prolactis - łóżeczko 120x60 z szufladą - monitor oddechu Angelcare (to mam) - podgrzewacz i sterylizator do butelek (to mam )- dodatkowe prześcieradło, frotte z gumką - przewijak usztywniany z zagłówkiem - termometr bezdotykowy (mam na oku ten z Novama) - cerata pod materac do łóżeczka x2 - cerata do szpitala x3 - chusteczki nawilżane Tami (mam jedną paczkę) - gaziki jałowe - gruszka do nosa - gryzaczek - karuzela nad łóżeczko - kosmetyki do kąpieli Bubchen - koszule nocne x3 - krem nawilżający brodawki - majtki poporodowe x3 - mleko modyfikowane 1 (a tak w ogóle, to trzeba je brać do szpitala, czy w razie czego w szpitalu będą mieć?) - Octenisept na kikut pępowinowy - patyczki higieniczne dla dzieci - pieluchy Dada 1 x1 - pieluchy tetrowe ok 10 sztuk - pieluszka bambusowa (nad tą się zastanawiam, bo droga) - piszcząca książeczka - płyn do mycia akcesoriów dziecięcych - płyny do prania i płukania tkanin Jelp/Lovela/Biały Jeleń - podkłady jednorazowe do przewijania - podpaski poporodowe - pojemniki na mleko matki Baby Ono 0+ - ręcznik z kapturkiem x2 (i tu któraś z Was polecała jakąś firmę, ale nie pamiętam jaką) - sól fizjologiczna - Sudocrem na odparzenia - śliniak x1 (1 dostaliśmy w gratisie z all, taki zwykły, bawełniany) - termometr kąpielowy - termoopakowanie na butelkę - witaminy dodawane do pokarmu - wkładki laktacyjne nocne i na dzień (z Belli i Baby Ono) - zestaw kosmetyczny (nożyczki do paznokci, szczotka do włosów) - ciuchy W niektórych pisałam firmy, bo może doświadczone mamy używały i doradzą/odradzą ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale podobno też rozleniwia więc bądź tu człowieku mądry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012