|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
tylko na razie muszę wstrzymać się przed kupowaniem, bo dzisiaj dostałam kolejną siatkę z ubrankami (do tego rożek z frotte jest tak milutki i miękki, że sama mam ochotę się w niego zawinąć), mało tego wiem, że kuzynki z Anglii i Izraela też coś szykują, a ja już mam całą szafkę zapełnioną
![]() od wczoraj czuję wyraźnie moje dziecię ![]() I teraz zaczyna pomału do mnie docierać, że zostanę mamą. Ta istota tam jest naprawdę :szok: kosmita jak z "men in black" |
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a już myślałam, że tak się z córeczki ucieszyłaś, że o nas już zapomniałaś
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem du@a zdecydowałam się juz na butelki Dr. Brown, ale spodobaly mi sie tez butelki Lovi. No i teraz myślę co mam zrobic.
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten zestaw, co pokazała truskafffka91 w h&m online jest tylko w dużych rozmiarach, sama nad nim myślę
Cytat:
Tak wszystko na all: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I zwykłe pieluchy tetrowe
Edytowane przez TusiaeM Czas edycji: 2015-05-16 o 21:27 |
|
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
A to rozm.68
|
|
|
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wolałam "pierwsze ubranko" wybrać 56 ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A ile kosztuje? |
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wracam do trmatu wody na zgage. Jesli ktos sie jeszcze zastanawia to polecam. Ja sie czuje duzo lepiej. Przestalo mi sie bekac a zgaga prawie zniknela takze dziala 😀
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już w lozku i zaraz chyba idę spać. Byłam na urodzinach siostrzeńców 3 i 4 latka. Tyyyle ciasta.... OMG ledwo się ruszam. Moja córcia dalej spokojna jakoś... rzadko bo rzadko ale daje znac ledwo co, że jest... niby jest ok, niby sie odzywa, ale podświadomie się martwię. Pewnie niepotrzebnie, same mówiłyście, że tak sie zdarza...
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to nasze pierwsze. Wózek kupujemy taki, żeby był na drugie i oby i na trzecie, jedna babka mi powiedziała o Jedo, że wozi w nim już czwarte i jest mega zadowolona najważniejsze to traktować moim zdaniem, bo rzeczy nie są tak ważne, zwłaszcza że dziecku wszystko jedno. Jak jest równo traktowane z pozostałymi dziećmi, to z radością będzie miało po nich rzeczy Cytat:
![]() Cytat:
Ufff już po gościach. Nie zostali jednak na noc, w sumie to i dobrze. Mama tż nie przyjechała, tż trochę zły, bo ona uważa, że ma do nas za daleko i to my mamy jeździć bo jesteśmy młodzi (ma 45 lat), ale to że tż musi jeździć na wieczór po pracy a ja mam chorobę lokomocyjną już jej nie rusza... Miałam na gości nic nie szykować, nic nie chcieli a co postawiłam na stół, to zniknęło, i tym sposobem kilka osób zjadło 3/4 ciasta, prawie cały chleb i wędlinę, całą sałatkę i trochę słodyczy. No faktycznie, nic nie szykować mam Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4423 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My też po targach. Powiem jedno świetna sprawa
![]() W cenie biletu dostajemy gazetki rozpiskę targów itp. My w sumie nic nie kupowaliśmy. Pomacałam wózki i jestem zachwycona Quinny Moodd, dostaliśmy rabat na niego, ale z kupnem wstrzymaliśmy się do czerwca/lipca. Na pewno pojadę pomacać jeszcze inne wózki np. bebetto. Te Stokke to w ogóle mi się nie podobają. Pan z Maxi Cosi wyjaśnił nam różnice między fotelikami i chyba skusimy się na Paeble z najnowszą bazą 2wayfix ( możliwość wpięcia w nią późniejszego fotelika) chociaż Recaro kusiło regulacją fotelika do wzrostu dziecka. Bardzo podobały mi się wykłady w szkole rodzenia z położną. Jakbym na taką trafiła na porodówce to było by super. Świetnie opowiadała o fazach porodu oraz o kąpieli domowej noworodka oraz poruszyła temat kolek u dzieci. Dodatkowo miała orientację w jakich szpitalach rodzić najlepiej i polecała Kamińskiego we Wrocławiu oraz Chełmińskiego i Borowską. Opowiadała o ochronie krocza przed nacięciem. Kazała nie stresować radami "sponsorów-dziadków" przytaknąć, ale i tak robić po swojemu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-05-16 o 22:57 |
||||||
|
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
https://m.facebook.com/photo.php?fbi...f¬if_t=like tutaj Kropeczka prosi o lajka :P
|
#4426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogolnie mam wyparzacz i podgrzewacz z tommee tippee tak wiec myslalam ze butelki tez takie kupie ale jeszcze nie wiem ..
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
A ja własnie wróciłam z grilla.objedzona jak bąk i ide spać.tzn ja ide spać a moje dziecie własnie zaczyna swoj dzień
![]() dobranoc
|
|
|
|
#4429 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), to zawsze można zainwestować w swój, już wiadomo będzie czy dany model się sprawdza. Ja np świadomie Medeli bym nie kupiła. A kolejne może planuje za jakiś czas, ciąża trwa 9 długich m-cy, więc pewnie zdążysz jej oddać zanim urodzi Cytat:
Cytat:
To zabawki też będziesz kupować wszystkie nowe, bo te stare miało starsze dziecko? Dla mnie to niedorzeczne, to nie w rzeczach jakie dziecko ma wyraża się to jakie jest dla Ciebie ważne i wyjątkowe. Domyślam się, że u Ciebie w rodzinie to nie o rzeczy, które ktoś miał a Ty nie miałaś chodziło, ale o sposób traktowania, nie przenoś tej traumy dalej, nie warto Cytat:
Może i tak było u was A dzieci mają swoje humory i charaktery, jedne sa bardziej pogodne, inne bardziej marudzące, no samo życie. Moja też taka czasem była, szczególnie w gościach lubiła dawać czadu Na widok szwagra płakała mniej więcej do 1,5 roku, teściowi dała się wziąć na ręce też jakoś w okolicy 2 urodzin Oczywiście poza okresem wczesnoniemowlęcym, kiedy było jej wszystko jedno Nie lubiła spędów rodzinnych, zawsze była wtedy nieswoja, bardziej marudna. Ciężko ją było uśpić, nakarmić, każdy mi współczuł, co za nerwus się trafił Cytat:
![]() ![]() Ale zazdroszczę, jeszcze nie jadłam w tym sezonie ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Też uciekam już spać. A Młoda już zdążyła przydreptać do naszego łóżka, pospała u siebie całe 2 godziny.. Przydałoby się ją tego oduczyć do września Dobrej nocy |
|||||
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj tez bym zjadla grilla, takiego boczusiu albo kaszankii ♡ I mam ochote na ogorki malosolne, mniaamiii
w poniedzialek kupuje ogorasy i robie
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz oduczyc? Corka ma od kwietnia swoj pokoj, mam wrazenie, ze lepiej spi niz za czasow jak spala obok, ale ostatnio zdarzaja sie akcje, ze ktores z nas musi z nia spac albo sa pielgrzymki do nas, co godzine. I na razie bez spiny, bo to chyba przez ostatnie zeby w polaczeniu ze skokiem, ale zaczynamy myslec o planie B. |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do teściowej, to ona tak ma, że musi i już, bo by sobie nie darowała, a tak się przyda, wodę podać do picia, kołdrę poprawić... I jej nie opuszcza nawet na godzinę. Przed operacją to chociaż spała w hotelu, po operacji na sali, a dziś to nie wiem, czy hotel czy podłoga na sali... No ale ona taka jest, jak szwagierka miała cesarkę, to przyjechała na poród z teściem, siedzieli cały czas na korytarzu (najpierw miała rodzić normalnie, bo wody jej odeszły), a jak ją zobaczyła po cesarce otumanioną, to płakała nawet jak nam opowiadała... Co do gości, to co innego się poczęstować, a co innego zjeść wszystko nie to żebym była niegościnna, po prostu wiem, że z nimi tak jest, że niby mam nie szykować, a i tak liczą na to, że będzie wyżerka. Może ich tak przyzwyczaiłam, sama nie wiem... Najlepsza szwagierka, była u dietetyka, ma konkretną dietę i dzisiaj jajko i grahamki pół na kolację ("a macie żytnie pieczywo? A grahamkę? Ja to mogę tylko jajko, ale nie musicie gotować " - no to wiadomo, że wstanę i ugotuję po takim tekście). To nie problem, tylko mnie to śmieszy trochę, takie gadanie. No i czasem wkurza, bo tak jak dzisiaj no to zmieniali zdanie co chwila, czy będą czy nie, a mam prawo mieć swoje plany i zwyczajnie kultura tak nakazuje, żeby tych planów co i rusz nie zmieniać.A jej córka jest też taka w domu swoim, i reaguje różnie nawet na te same osoby. Mam nadzieję, że moja będzie normalnie pochodziła do ludzi, a nie na zasadzie "dzisiaj nie mam ochoty Cię oglądać i będę płakać, chyba że za chwilę nie będzie mi już przeszkadzać Twoja obecność" Kurde zgagę znowu mam. Za dobrze mi było w tej ciąży, czy jak? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawie 3 miesiace spokoju bylo i przyplatal sie mlodej katar
i mam pospane bo przyszla do mnie do wyrka spac i pochrapuje....eh---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Cytat:
wlasnych kompleksow na dziecko a to najgosze co mozna zrobic. Ostatnio w mama kontra mama byla kobieta ktora nie poslala dziecka do szkoly bo....ma ryde wlosy O.o a w dziecinstwie sie z niej dzieci smialy. Masakra Fajnie miec pieniadze i nie musiec sie szczypac ale przy dziecku trzeba z tym bardzo ostroznie bo to moze prowadzic do takiego niezrowego rozpuszczenia i braku poszanowania. I to u dzieci bardzo szybko wychodzi. Mam takich znajomych co wrocili z synem do kraju. Tez dawali wszystko dziecku bo oni nie mieli i teraz wszyscy powiedzieli to samo ze sie im w dupach poprzewracalo a najbardziej temu dziecku a to wszystko kasa zrobila. Ja tak wychodze z zalozenia ze dziecko wcale nie musi miec wszystkiego my nie mielismy i zyjemy i mjelismy przynajmniej jakies pragnienia. Dlatego mnie wq jak moja m kupuje kolejny szmelc dla mlodej
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Plan był taki, że dzisiaj sobie pośpimy, ale najpierw jacyś idioci znajomi tż-eta dzwonili byśmy wpadli do nich na imprezę, potem chciało mi się siusiu, a potem obudził mnie głód. Cytat:
Dzięki temu mogę sobie coś kupić i wczoraj w lumpku wyszperałam jeansy z zara. Są rewelacyjne Cytat:
W końcu czujemy te nasze istoty, jest to dla nas komunikat, że z istotką jest wszystko ok. Ja jak nie czuję dłużej mojego dziecka, to robię się strasznie nerwowa. |
||
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na priv?Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Pozdrawiam z pociągu do Pragi ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
. A ja sie nie wyspałam. Tak mi w nocy zdrewniał kark i ręce ze sie obudziłam . Czas na zmianę poduszki. Byliśmy wczoraj ma Nocy Muzeów ale fajnie tylko zamarzlam i mam dzis katar. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Mnie od 2 dni boli krzyż przez caly dzien a w nocy rwie mnie brzucho. i taki twardawy. Rano jaj wstalam to tak rwaly plecy ze masakra Piłka poszła w ruch. Ostatnio pomogla na krzyż. No i porobiłam koci grzbiet.
02.07.2001 24.12.2008 ![]() 12.11.2011 ![]() 19.09.2015 http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309 Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2015-05-17 o 09:30 |
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No cóż u mnie w sumie to mój tata zachowuje się jak dziecko w wieku 55 lat. Nic mu nie można powiedzieć bo zaraz się obraża i on jest majmadrzejszy. Wczoraj mieliśmy grilla i coś tam dogadywal i coś mu odburknelam to wstał, poszedl i się obraził. Az moja mama go ochrzanila ze zachowuje się jak 15 latek.
|
|
#4440 |
|
Konto usunięte
|
U mnie kolejna nieprzespana noc
Nie dość, że mocny ból głowy, to jeszcze kilka razy się komuś włączał alarm w samochodzie i wył przez dobre 15 minut. I jak mnie wybudził to nici ze spania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

to sieciówka, więc sądzę, że w Polsce też jest 

slub juz za tydzien potem urlop i wtedy bede do Was juz na pewno codziennie zagladac 

a to nasze pierwsze. Wózek kupujemy taki, żeby był na drugie i oby i na trzecie, jedna babka mi powiedziała o Jedo, że wozi w nim już czwarte i jest mega zadowolona
najważniejsze to traktować moim zdaniem, bo rzeczy nie są tak ważne, zwłaszcza że dziecku wszystko jedno. Jak jest równo traktowane z pozostałymi dziećmi, to z radością będzie miało po nich rzeczy

(ja mam np.w Wawie gdzie spać bo mam tam dużą familię)

. Czas na zmianę poduszki. Byliśmy wczoraj ma Nocy Muzeów ale fajnie tylko zamarzlam i mam dzis katar.