Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-17, 10:05   #4081
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!

My tez czekamy dlugo na obraczki, prawie 2miesiace. U nas też były rozbieżności, ale w końcu jakos się dogadalismy. 102 dni do ślubu, a my nie mamy garniaka, zaraz jedziemy do kolejnego sklepu, może w końcu się uda .

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:09   #4082
magda_mjt
Zakorzenienie

Przyszły mi w czwartek albo piatek małe aplikacje na podwiązkę (jakby guziki perełki z cyrkoniami wkoło) i wczoraj większa aplikacja . Może jak się ogarnę to dzisiaj to spróbuje jakoś umocować na podwiązce i zobaczę czy takie zostaje czy jednak bede kupować podwiazke .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-05-17, 10:12   #4083
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Pati a mozesz pokazac jaka Tobie sie podobala a jaka Tżtowi?

my akurat nie chodizlismy za obrączkami, raz przypadkiem jak siostrze Tżta kupowalismy bransoletke w jubilerze to zerkneliśmy orientacyjnie, i tak kazde z nas powiedzialo, ze zwykle najlepsze. Bedziemy miec zwykłe, okrągłe, złote, w srodku grawer. Mi na szczescie nie zalezy na jakichs strojnych elementach, tztowi tym bardziej, wiec mam nadzieje ze chociaz to nam pojdzie gladko, zwlaszcza ze Tż sie ociaga strasznie.
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:13   #4084
Vivienne
... choć nie Westwood

Pati, wspolczuje sytuacji z obraczkami mam nadzieję, że dojdziecie do jakiegoś konsensusu. W sieciowkach krocej sie czeka na obraczki, ale myślę, ze i u jubilera cos znajdziecie jak poszukacie.

Mialam takiego tapira wczoraj, ze dzis przez pol godziny rozczesywalam wlosy i chyba z polowe stracilam z trwalosci makijażu bylam mega zadowolona i bardzo zaluje, ze ta makijazystka nie bedzie mnie malowac

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:13   #4085
Vivienne
... choć nie Westwood

Zaraz sie zastrzele, moj kot ma ruje i wyje na caly blok

Stanisław Lem

Stary 2015-05-17, 10:14   #4086
Anabele23
Zakorzenienie

Pati nie obraź się ale Twojego Tżta to bym nie lubię jak ktoś mi zaczyna wymyślać ale jestem pewna, że coś wymyślicie no i dojdziecie do kompromisu ja bym się chyba zdecydowała na dwie różne obrączki
Stary 2015-05-17, 10:18   #4087
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Zaraz sie zastrzele, moj kot ma ruje i wyje na caly blok
To trzeba ją wysterylizowac?

My tez chcielismy różne obraczki, Tz chciał białe zloto, ja żółte albo mieszane, wiec doszlismy do wniosku, że takie będą najlepsze bo to takie 3w1, Tż będzie nosil po stronie białego zlota, a ja różnie w zależności od nastroju tylko białe złoto również będzie błyszczące. I grawer będziemy miec ja: Niedźwiadek 27.08.2015, a Tż będzie miał Kuleczka 27.08.2015 bo tak do siebie mowimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431850555702.jpg (18,9 KB, 14 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-05-17, 10:19   #4088
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
To trzeba ją wysterylizowac? :
Wiem?

Nie zdazylismy przed ruja, mielismy to zamiar zrobic w ciągu dwóch tygodni...

Stanisław Lem

Stary 2015-05-17, 10:23   #4089
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Wiem?

Nie zdazylismy przed ruja, mielismy to zamiar zrobic w ciągu dwóch tygodni...
Wydaje mi się że nie trzeba czekac do konca, kiedys tak się utarło, a teraz chyba można wysterylizowac kota nawet podczas ruji, tak mi się wydaje (na 100% nie wiem bo ostatnio sterylizowalam kota 5lat temu ). Ew.jak nie można wysterylizowac to lekarz da tabletki ale warto iść szybko do lekarza bo ruja jest męcząca dla człowieka, a dla kota jeszcze bardziej się niestety

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-05-17, 10:28   #4090
Vivienne
... choć nie Westwood

Jutro jade do weta, najgorsze ze tak z tzem pracujemy, ze prawie niemożliwe jest znaleźć dogodny termin nie wiem jak i kiedy my to zrobimy...

Stanisław Lem

Stary 2015-05-17, 10:31   #4091
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

dzień dobry!
wczoraj padłam jakby mi ktoś prąd wyłączył. masakra...

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mamy wódkę i wino
jakie winko?

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Żeby nie było że u nas tylko tak kolorowo to nasi znajomi też się wymigują z zaproszeń - inne słowo niezbyt mi tu pasuje. No ale nie to nie bo co innego można pomyśleć w takiej sytuacji
u mnie wujek tak się zachował. dzwonimy do niego, że po południu chcemy wpaść na chwilę. zaczął wymyślać, że chory, że idzie na zabiegi na nogi (w sobotę..., na nfz...), że szkoda naszego czasu. wysłałam mu pocztą.

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi gdzie najlepiej kupić to wino Mogen David? - mam nadzieje ze nie pomyliłam się w nazwie
ja kupowałam w hurtowni, razem z innym winem i wódką. ale było w tesco i auchanie. i nawet w małych sklepikach widziałam.

Cytat:
Napisane przez chamra Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Co u Was?

Rzadko do Was zaglądam bo dopiero wracam pomału do rzeczywistości. Jak mi szybko zleciał ten ślub, wesele i podróż! Nie mogę uwierzyć, że to już po.. Pamiętajcie, bawcie się na parkiecie ile można, rozmawiajcie przy kącikach ze słodkościami ile można i nie patrzcie na to, że wszyscy czegoś od Was chcą

Ja jestem na etapie łóżeczek, fotleików, przewijaków i wózków. Od lipca będę mogła do Was zaglądać częściej, teraz nawet nie mam jak nadrabiać wątku.

Viv, foto dla Ciebie
ale pięknie!!!

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
jestem totalnie załamana. Wczoraj pojechałam z tż zamówić obrączki.
spokojnie. w końcu dojdziecie do kompromisu. ale oboje musicie ustąpić, a nie tylko Ty. wybierzcie się do sieciówek: apart, kruk, yes...

my czekaliśmy tydzień. i cieszę się bardzo, że od września już je mamy i nie muszę się teraz stresować.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu było ustalone, że ciasta na wesele pieczemy po rodzinie. Dostarczamy składniki i po jednym cieście pieką ciocie TŻ. Wczoraj jedna z moich sióstr mówi do mnie tak "to nie ładnie zeby rodzina piekła ciasta bo goście to goscie" wiec jej tłumacze, że sami się zaoferowali bo nam potrzebne tylko 8 blach wiec chętnie upieka. Z resztą do kuzynki TŻ tak było pieczone i nikt nie miał pretensji. Wszyscy włożyli w to dużo serca.
Ale sęk w tym, że mama już wcześniej poprosiła ja żeby ona tez jedno upiekla i moja druga siostra tez (ta druga to wariatka jest więc pewnie na jednym cieście sie nie skończy ) i teraz chyba wypada mi nawet jej nie wspominać o pieczeniu na to wychodzi...
Jak ciocie TŻ i moja jedna siostra chcą piec to niech pieka ale tej drugiej siostry to już nie powinnam prosić. Jak myślicie? Chciała mi jeszcze dać namiar do babki co piecze ciasta na takie uroczystości. Mimo tego, że powiedziałam jej ze ciast na salę nie chce kupować jedynie na podziękowania.
ja bym nie chciała angażować gości w pieczenie ciast. chyba żeby sami zaproponowali. ale mimo wszystko jakoś mi dziwnie, by było. u nas się piecze po rodzinie ciasta na stypę (bo wiadomo, że w takiej chwili nie ma się głowy do takich głupot).

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:33   #4092
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Pati a mozesz pokazac jaka Tobie sie podobala a jaka Tżtowi?

my akurat nie chodizlismy za obrączkami, raz przypadkiem jak siostrze Tżta kupowalismy bransoletke w jubilerze to zerkneliśmy orientacyjnie, i tak kazde z nas powiedzialo, ze zwykle najlepsze. Bedziemy miec zwykłe, okrągłe, złote, w srodku grawer. Mi na szczescie nie zalezy na jakichs strojnych elementach, tztowi tym bardziej, wiec mam nadzieje ze chociaz to nam pojdzie gladko, zwlaszcza ze Tż sie ociaga strasznie.
ta pierwsza ta co ja ją chce, a ta druga co się na nią zgodziłam i jest to wybór tż nie jest zła ale na pewno nie moja wymarzona. Tylko nawet gdyby to nie wiadomo czy jakiś jubiler nam ją zrobi bo jeden już odmówił bo za bardzo pracochłonna jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasze obrączki TO JEST.jpg (14,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (55,9 KB, 88 załadowań)

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2015-05-17 o 10:35
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:35   #4093
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Jutro jade do weta, najgorsze ze tak z tzem pracujemy, ze prawie niemożliwe jest znaleźć dogodny termin nie wiem jak i kiedy my to zrobimy...
Rozumiem no my też mamy głupie godziny pracy, ale na szczęście u nas weci coraz dluzej otwarci to jakoś dajemy rade w razie w. A jak w zeszłym roku musialam z moją Pysia codziennie chodzic na zastrzyki przez dwa tygodnie to wet nawet wcześniej przyjezdzal żebym ja do pracy mogla zdazyc jeszcze (chodzilam pieszo tam i z powrotem po 2,5km w jedną stroną) :/ no ale mam nadzieję, że Wam się uda

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-05-17, 10:35   #4094
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
jestem totalnie załamana. Wczoraj pojechałam z tż zamówić obrączki. Siedzieliśmy tam godzinę. Obrączka co wam wstawiałam i co tż się co do niej zgodził u mnie na palcu wyglądała super ale u tż już nie koniecznie. Powiedział, że jak je kupimy to on nie obiecuje że będzie w niej chodził. Więc zdecydowaliśmy że weźmiemy inne co będą się podobać i mi i jemu. Niestety mamy strasznie odmienny gust i to co podoba się jemu to nie podoba się mi.
W końcu wybraliśmy jedną, która ładnie wygląda na moim palcu choć niekoniecznie mnie jakoś super urzekła ale na nią mogę się zgodzić bo ładnie się prezentuje. Nie będzie moją wymarzona ale widzę, że na taką liczyć nie mogę już . pokazaliśmy jubilerowi tą wybraną. Powiedział, że do 8 sierpnia nam jej nie zrobi bo przy niej dużo pracy i się nie wyrobi. Przy pierwszym wzorze co ja chciałam by zrobił ale odbiór byłby 6-7 sierpnia i dla nas to stanowczo za późno.
Przez to wszystko się prawie pokłóciłam z tż, że przez niego tyle zwlekaliśmy z obrączkami bo on ciągle powtarzał, że jest jeszcze czas normalnie płakać mi się chciało. Przeprosił ale co z tego skoro zostaliśmy z palcem w nocniku.
Była już 14sta i szybko pojechaliśmy do drugiego jubilera gdzie tż kupował mi pierścionek zaręczynowy. Tam pani nic nie doradziła tylko kręciła głową, że pierwszy raz się spotkała by chłop tak przebierał w obrączkach (że im zazwyczaj tak nie zależy bardzo jak kobietom na tym). Obejrzeliśmy wszystkie obrączki i znowu ogromne rozbieżności. Ta obrączka na którą ostatecznie się zdecydowaliśmy u tego drugiego jubilera nie była ale pani powiedziała bym wysłała zdjęcie i może uda im się zrobić ją ale nie obiecuje
dziś zrobimy rundkę po apartach i innych i może coś wybierzemy bo ja już jestem załamana
och kurczę jak mi przykro, szkoda, że nie ma terminu
podejdźcie do tego na spokojnie, my też szukaliśmy kompromisu, Paweł bardzo długo wybierał, ale nikt mu nie zwrócił uwagi.
Dla zasady nie poszłabym do tego drugiego, raz bo obsługa a dwa, bo sama mówiłaś, jakie masz z nimi wspomnienia, to jest obrączka na całe życie, warto powalczyć o jakość, no i o kompromis między wami. Ze strony TŻ to też nie jest miłe w sumie walnąć, że nie wie czy będzie nosił, Ty masz zrezygnować ze swojego wzoru i możesz nosić inny mniej "fajny", a on nie? No też się kurczę trochę uparł bezsensu :/

Cytat:
Napisane przez Spinne Pokaż wiadomość
poszukajcie innego jubilera, my jak chodziliśmy po jubilerach to max miesiąc się czekało, a nie tak długo. Tam gdzie zamówiliśmy dostaliśmy je po 2 tygodniach. A wybór obrączek niestety jest trudny szczególnie jak ma się rozbieżne gusta i zawsze trzeba pójść na kompromis. Głowa do góry, będzie dobrze.
czeka się tak długo, bo to najlepszy jubiler w mieście, rok temu już o tej porze w ogóle nie przyjmowali zamówień. My zamawialiśmy w lutym, przymiarka w maju, odbiór w czerwcu. Jak byliśmy na przymiarkę, równo z otwarciem salonu to już 5 par czekało na mierzenie pod drzwiami.
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:37   #4095
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
Pati nie obraź się ale Twojego Tżta to bym nie lubię jak ktoś mi zaczyna wymyślać ale jestem pewna, że coś wymyślicie no i dojdziecie do kompromisu ja bym się chyba zdecydowała na dwie różne obrączki
mój tż pod tym względem jest strasznie uparty. On by się zgodził na tą moją bo sam mi to powiedział, że jak chce ją to bierzemy i tyle ale wtedy nie będzie w niej chodził cały czas bo jemu an palcu brzydko wygląda

Stary 2015-05-17, 10:38   #4096
lipstick89

Cytat:
ta pierwsza ta co ja ją chce, a ta druga co się na nią zgodziłam i jest to wybór tż nie jest zła ale na pewno nie moja wymarzona. Tylko nawet gdyby to nie wiadomo czy jakiś jubiler nam ją zrobi bo jeden już odmówił bo za bardzo pracochłonna jest
zdecydowanie masz lepszy gust

2018
20/52
Stary 2015-05-17, 10:39   #4097
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
och kurczę jak mi przykro, szkoda, że nie ma terminu
podejdźcie do tego na spokojnie, my też szukaliśmy kompromisu, Paweł bardzo długo wybierał, ale nikt mu nie zwrócił uwagi.
Dla zasady nie poszłabym do tego drugiego, raz bo obsługa a dwa, bo sama mówiłaś, jakie masz z nimi wspomnienia, to jest obrączka na całe życie, warto powalczyć o jakość, no i o kompromis między wami. Ze strony TŻ to też nie jest miłe w sumie walnąć, że nie wie czy będzie nosił, Ty masz zrezygnować ze swojego wzoru i możesz nosić inny mniej "fajny", a on nie? No też się kurczę trochę uparł bezsensu :/
wiesz jaki on jest uparty. Pójdziemy do galerii i może jakiś kompromis osiągniemy

Stary 2015-05-17, 10:42   #4098
lipstick89

Cytat:
mój tż pod tym względem jest strasznie uparty. On by się zgodził na tą moją bo sam mi to powiedział, że jak chce ją to bierzemy i tyle ale wtedy nie będzie w niej chodził cały czas bo jemu an palcu brzydko wygląda
wybacz, ale niepoważny jest...

2018
20/52
Stary 2015-05-17, 10:46   #4099
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Pati, a jakby dwie inne tylko, że taki sam kształt. Przykładowo -twoja wymarzona jest półokrągła. No to dla tż taka gladka zlota a Ty dwukolorowo? Juz to nie wygląda tak od czapy...

Ja stety-niestety jestem fanka klasyki u mężczyzn na obraczkach. Nie widziałam jeszcze pana żeby dwukolorowej nie wyglądał dziwnie. I może to rozwiązanie. Dla twojego P. gładka a Ty hulaj dusza
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 10:50   #4100
pati0090
Zakorzenienie

właśnie tż stwierdził, że pójdzie na ustępstwo bo nie może patrzeć na moją minę. Pójdziemy do sieciówek i wybierzemy coś na spokojnie jutro po pracy

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51428032]Pati, a jakby dwie inne tylko, że taki sam kształt. Przykładowo -twoja wymarzona jest półokrągła. No to dla tż taka gladka zlota a Ty dwukolorowo? Juz to nie wygląda tak od czapy...

Ja stety-niestety jestem fanka klasyki u mężczyzn na obraczkach. Nie widziałam jeszcze pana żeby dwukolorowej nie wyglądał dziwnie. I może to rozwiązanie. Dla twojego P. gładka a Ty hulaj dusza[/QUOTE]

jutro zobaczymy czy cos się uda wybrać bo ja na chwilę obecną mam takiego doła, że nie chce mi sie nawet o tym myśleć

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
wybacz, ale niepoważny jest...
niestety on przywiązuje bardzo uwagę do takich rzeczy

dobra skończmy już ten temat bo mi się już nawet myśleć o tym nie chce

Cytat:
zdecydowanie masz lepszy gust
też tak uważam

Stary 2015-05-17, 10:50   #4101
lipstick89

Cytat:
niestety on przywiązuje bardzo uwagę do takich rzeczy
przywiązywanie uwagi, to co innego. ale żeby od razu powiedzieć, że w niej nie będzie chodził... nie ładne to było.

2018
20/52
Stary 2015-05-17, 10:57   #4102
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
przywiązywanie uwagi, to co innego. ale żeby od razu powiedzieć, że w niej nie będzie chodził... nie ładne to było.
wiem. To samo mu powiedziałam. Teraz patrząc na moją minę obiecał, że będzie chodził w każdej. Zobaczymy jak to bedzie

ale z wczorajszego dnia są jakieś plusy zamówiłam stroik do włosów na salę, który mierzyłam do fryzury próbnej i jestem zadowolona z tej decyzji

Stary 2015-05-17, 11:09   #4103
farbstiftka
Zadomowienie

chamra, zazdroszczę etapu jakie teraz przed Tobą
pati- weź to na spokojnie, facetów trzeba sposobem

duchaa, jesteś? poszukuję sukienki na panieński w stylu tej z załącznika. Przeszukałam całe allegro i nic a tu czekają na dostawę generalnie chciałam białą a panieński jest w stylu folk, więc do tego założę korale, będą czerwone usta i buty. Widziałam też fajną rozkloszowaną w jednej z sieciówek: na gorseciku koronka a na dole tiul, ale nie uśmiecha mi się na kolejną kieckę wydawać 200zł.
Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł na taką stylówę, może w złym kierunku kombinuję?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11264898_1093039167378398_2528795889958327487_n.jpg (153,8 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez farbstiftka
Czas edycji: 2015-05-17 o 11:45
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 11:18   #4104
sQuaara
Zakorzenienie

Chamra zostaw zdjatka do wieczora bo na tel nie widze...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Pati, moze rozwiazaniem bedzie miec dwie inne?? Bedziesz z miloscia patrzyla na swoja a On na swoja, wymienione jako dowody milosci)
Stary 2015-05-17, 11:19   #4105
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
duchaa, jesteś? poszukuję sukienki na panieński w stylu tej z załącznika. Przeszukałam całe allegro i nic a tu czekają na dostawę generalnie chciałam białą a panieński jest w stylu folk, więc do tego założę korale, będą czerwone usta i buty. Widziałam też fajną rozkloszowaną w jednej z sieciówek: na gorseciku koronka a na dole tiul, ale nie uśmiecha mi się na kolejną kieckę wydawać 200zł.
Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł na taką stylówę, może w złym kierunku kombinuję?
a załącznika nie ma

Pełno białych sukienek jest na Top secret. Bardzo ładne, kupiłabym ale potrzebuję na wesela
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 11:21   #4106
misiaa91
Zakorzenienie

Pati głowa do góry, na pewno dojdziecie do jakiegoś porozumienia. Myślę, że opcja dwóch obrączek, np. o tym samym kształcie to bardzo fajny pomysł.
Stary 2015-05-17, 11:22   #4107
sQuaara
Zakorzenienie

Pati ja znam pare co maja dwie inne i nikt nigdy tego nie komentowal ze zle.... Bedziecie jednoscia nie ptzez wymiane takich samych.. za to na obraczke cale zycie bedziecoe patrzec i byloby dobrze gdyby z uczuciem... Zeby pstrzac na obraczke.sie usmiechac i przypominac szczescie tego dnia...a nie ze smutkiem czy rozczarowani... Ja bylam gotowa wybrac dwie inne zeby kazdy mial wymarzpna i cale zycie dumnie nosil
Stary 2015-05-17, 11:38   #4108
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry!
wczoraj padłam jakby mi ktoś prąd wyłączył. masakra...

jakie winko?

u mnie wujek tak się zachował. dzwonimy do niego, że po południu chcemy wpaść na chwilę. zaczął wymyślać, że chory, że idzie na zabiegi na nogi (w sobotę..., na nfz...), że szkoda naszego czasu. wysłałam mu pocztą.

ja kupowałam w hurtowni, razem z innym winem i wódką. ale było w tesco i auchanie. i nawet w małych sklepikach widziałam.
U mnie tak się wymigala od wizyty moja chrzesna wiedząc że jestem w Pl tylko 5 dni :/
Tu znajomi dostali już w styczniu np ale trudno zaklepac sobie termin i kilka dni urlopu. Wazniejszy jest miesięczny urlop w sierpniu.
Tak jak napisała któraś z dziewczyn nie to nie ich strata :p

A co do Mogen David to wiem ze w małych też ale chodziło o jakąś lepsza cenę bo ja kupowalam w małym to placilam 25zl. Może znajdę taniej co?
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 11:46   #4109
farbstiftka
Zadomowienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;51428357]a załącznika nie ma

Pełno białych sukienek jest na Top secret. Bardzo ładne, kupiłabym ale potrzebuję na wesela [/QUOTE]
ups teraz jest.
lecę oblookać na Topsecret.
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 11:56   #4110
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Pati ja akurat dobrze rozumiem Twojego Tż bo też mieliśmy ustalone wybrane obrączki ale jak przymierzyliśmy to na moim palcu wyglądała fatalnie... mimo wielkiego żalu musieliśmy z nich zrezygnować bo naprawdę wyglądała brzydko...

Razem później wybieraliśmy drugą opcję ale nam podobały się jednolite złote więc wybór był łatwiejszy... przy takich mieszanych trudniej się dopasować niestety...
My zamawialiśmy obrączki w kwietniu a ślub w październiku i czekaliśmy 2 tygodnie ale pani w salonie powiedziała że od czerwca zaczyna się gorący okres bo dużo osób zamawia własnie " na ostatnią chwilę" i czas oczekiwania może być dłuższy...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości