|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki na zimno z WIniar Tez zapomniałam o laktatorze i butelkach znaczy się mam kupione ale nic nie wypazylam Byłam dzisiaj w smaku bo na wszystko było 20 % rrabatu ludzi jak mrówek ale nareszcie kupiłam fasolkę do karmienia i parę innych duperelkow.powiem wam że to chyba ostatnio wizyta w galerii bo pochodziła trochę i teraz ledwo żyje a i ciągle miałam przed oczami obraz ze mi wody odchodzą
|
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym że materacyk kupiłam taki jak do łóżeczka drewnianego z racji ze będę do mamy jeździć to łóżeczko zwijam i dziecko śpi u siebie ze swoim zapachem itd... pewnie gdybym nie kursowala to kupilabym drewniane zobaczę jak będzie sobie radzić tylko ze za swoje dałam 400+ materacyk chyba ok 100 zl, wygląda dość solidnie
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w biedronce te wszystkie kosmetyki, lovele, chusteczki i podklady itp. juz dzis byly.
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś na obiedzie w Wadowicach i wciągnęłam pyszną pizze
![]() A teraz siedzę i się marwię, bo noc nadchodzi Brzuch lekko ćmi, ale to nic w porównaniu z tym co się dzieje, jak leżę. Ból krzyża, miednicy... Oj ciężka ta końcówka...Cytat:
Cytat:
Alkamor zdrówka!
|
|
#3006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jezu jaka zgaga, wczoraj był jedyny wieczór bez... Przeszło mi po... surowej metce z cebulą ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- U mnie nie było jeszcze... |
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu - koniecznie musi byc 2-poziomowe? Z tego gornego poziomu korzysta sie bardzo krotko, kilka m-cy. Przy noworodku na pewno to wygodne ale czy warte kupowania drozszego lozeczka, zwlaszcza ze u was to chyba na weekendy tylko?
|
|
|
|
#3008 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) mówiła, że ciężko się schylać na początku wiele razy... Sama nie wiem...Kurcze oglądam debatę i czekam aż sobie po mordach dadzą, bo takie nudy... |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Moglam i ja tak pisac bo owszem, ciezko sie tak schylic, niski poziom jest nizej niz w lozeczku drewnianym ale i "barierka" jest nizej. Tylko jesli to na same weekendy i na kilka m-cy to moze da sie przemeczyc jak nie znajdziesz sensownego w tej cenie. Potem od ok pol roku do konca juz i tak tylko dolny poziom.
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w końcu karuzelki nie kupuję. Stwierdziłam że mała dostanie jako prezent od teściów albo prababci bo pewnie będą pytali co kupic.
Jutro rano mam pierwsze ktg,mam nadzieje że wyjdzie ok. Dziś mam marny dzień bo mała tak napiera główka ze mnie caly dół boli |
|
|
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam tąhttp://www.smyk.com/fisher-price-kar...y-dla-dzieci-p a laktatora nie biore, najwyżej tż dowiezie jak bedzie potrzebny... Cytat:
zeżarłam już 4 babeczki....już mnie troche mdli ale chyba ide po jeszce jedną
|
|
#3013 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ogólnie widziałam przed chwilą ładne, ale chyba 600 zł kosztowało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(na fokusie jak coś )mehja, uwielbiam twoją autokorekte
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-05-17 o 21:22 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika na pooperacyjnej sali bylam ok. 15 i na drugi dzien ok. 7-8 juz na nogach przeszlam do innej sali. Ale to bylo ciezkie przezycie. Jedne na nogach przechodza na inna sale drugie na wozeczku. Po wyjeciu cewnika chcac nie chcac musisz sie zebrac chocby do wc.
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Szarlotka
![]() Cytat:
|
|
|
#3017 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sobie pomyślałam, ze zapasowe pieluchy, wodę czy np koszule dla mnie schowam do bagażnika, zeby mąż nie musiał specjalnie po to jechać. Cytat:
Cytat:
2. Ja będę mieć cc. Wezmę na pewno szlafrok i koszulę, klapki, wodę z dziubkiem, kosmetyczkę, podkłady na łóżko, podkłądy-podpachy, majtki siateczkowe i generalnie jeśli chodzi o mnie to na pierwsze godziny więcej nie będę potrzebować. A w praktyce to wezmę całą swoją torbę z wszystkim co do niej zmieszczę, a torbę dla Frania zostawię w aucie i przed samym cc mąż ją przyniesie. Zapasowe rzeczy zostawię w aucie ewentualnie na widocznym miejscu w domu. 3 fotelik i wózek wyczyściłam w całości gąbką, wodą z lovelą. Wkład do gondoli wyprałam w rękach. 4. Biorę na pewno 3 zestawy body+pajac z niedrapkami+ dwie czapeczki+kocyk+ rożek+ kilka sztuk tetry. Kolejne 3 zestawy przygotuję i albo zostawię w bagażniku albo na widocznym miejscu w domu 5. Na wyjście body+pajacyk+ czapeczka- grubość pajacyka i to jaki rękaw body uzależniam od pogody. Przygotuję na pewno 2 warianty. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
I tyle jeśli chodzi o "opiekę poporodową" miałam Pies z kulawą nogą nie przyszedł zajrzeć czy żyjemy z małym w tej sali... Gdyby nie mąż, to nie wiem, jakbym przeżyła te dni...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi po pierwszym cc kazali wstać po 13 godzinach, zabrać dziecko i cześć ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
ehhh... nie wiem czy pamietasz jak pisalam ze tesc z zona chca przyjechac (w przyszly weekend)? no w kazdym razie mialo to byc odwolane, bo po pierwsze nie chce ICH widziec, a po drugie nie chce NIKOGO miec u siebie w 9 miesiacu ciazy. no i dzis sie okazalo ze on tego nie odwolal tylko stwierdzil ze 'zobaczymy'
no zesz kur**!! czy to ja jestem nienormalna czy ta czesc rodzinki ma niepokolei w glowie?!w kazdym razie tak sie wkur***** ze zadzwonilam do tescia zeby mu powiedziec ze ma nie przyjezdzac, ale Tz wyrwal mi sluchawke i sam mu to powiedzial. W KONCU!! po czym zadzwonil do siostry i powiedzial ze moze zostac max do wtorku wieczora/srody rano, wiec juz sie troche uspokoilam co prawda tej siostry za bardzo nie lubie, ogolnie to jest ok, tylko czasem jest wkurzajaca, ale wole jego mlodsza siostre. Ale najwazniejsze, ze tesc z zona nie przyjezdzaja jeszcze nie mam. zaopatrze sie po porodzie. tu sie 'wynajmuje' laktator w aptece (jest na recepte od gina albo poloznej) i sie nie placi za to, wiec wezme ten sam co po pierwszym porodzie - medela, taki 'podwojny' i elektryczny.
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
kikamajtki mam zwykle,torbę mam taką małą bo do drugiej małej pakuje rzeczy dla Majki które tż dowiecie później,zbiórka prałat wszystko confidential dało...materacyk poszycie budzę...no ale ja kupowałam używany
Ktoś się pytał o karuzele. Ja biorę pod uwagę dwie...rainforest Fisher price lub wyspa marzeń Tiny Love. Ale kupować będę już po urodzeniu |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc wszystkim
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- do ju spik inglisz?
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Siostra może mniej męcząca od T
|
||
|
|
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Widze, ze nie tylko mi slownik plata czesto figle
![]() Cytat:
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-05-17 o 22:19 |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia dobrze ze maz byl przy tobie bo wiem ile to daje jak ktos pomoze chocby zwlec sie z lozka do wc.
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tą sama,dokładnie ![]() hmm to chyba zostawie w domu laktator i w razie co mi go przywiezie. o kubku mi przypomnialyscie o Chyba sobie kartke na lodowce przykleje co mam spakować jak sie zacznie dziac bo z moja skleroza to... ;]
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twoich pytań to Majtek siateczkowych przed użyciem nie piorę, Torby zamierzam wziąć dwie w jednej mam rzeczy bardziej dla siebie na poród, czyli koszule, szlafrok, ręcznik, dokumenty, kosmetyczka, klapki, książka a co. W druga podpachy, laktator, ciuszki 3kpl, tetry 3szt wkladki laktacyjne, kubek, srajtaśma bo to nigdy nic nie wiadomo, chusteczki, herbatniki, biszkopty, krówki , woda z dziubkiem, muszę jeszcze dokupić tantum rosa i nakładki na kibelek. W domu przygotowałam sukienkę na wyjścieW samochodzie jeżdzi paczka papmków, pokdłady do przewijania i kocyk minky z rożkiem Co do prania wózka i fotelika to wszystko materiałowe co dało się zdjąć to ręcznie albo w pralce czyściłam. Tyle, że wózek używany Potrzebny jest rożek w szpitalu? Kika, Rybka może czas na kawę w tym tygodniu? co powiecie na środę? |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie gdyby tz mogl byc na sali dluzej bym nie byla w stanie wielu rzeczy zrobic a tak musialam, nie wazne ze boli, trzeba wstac bo dziecko placze itd. Kiepsko wspominam dochodzenie do siebie po cc... na szczescie bol w koncu mija i mozna cieszyc sie dzieckiem
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ile nie urodzisz do tego czasu
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu każdy ruch brzuchem boli...pamiętam, że nawet sikanie mnie bolało w szpitalu, mycie było mega wyczynem...Cytat:
Dla mnie najgorsza była noc. Nie potrafiłam dziecka przystawić do piersi i tak zresztą niewiele w tych piersiach wtedy miałam, więc musiałam z dzieckiem w wózku iść wyparzyć buteleczkę, a później do pielęgniarek po mleko. Przez cały oddział, lledwo ciągnąc nogę za nogą. Postanowiłam, że jeśli teraz będę miała jakiekolwiek problemy/potrzeby to nie odpuszczę i będę domagać się pomocy położnych, a jeśli będą tak samo "uczynne" jak w poprzednim szpitalu to po dojściu do siebie złożę skargę, bo nawet moja gin mi to zasugerowała. Bo trzeba walczyć o swoje i reagować na nie. A potrafią być na prawdę okropne... Mam nadzieję, ze teraz trafią mi się jakieś bardziej empatyczne niż za pierwszym razem.
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak słownik w tel. |
|
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc wszystkim
mam nadzieje ze jutro pospie dluzej niz do 6 ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

nawet jak jakiś kosmetyk chce kupić, to hop na wizaż i dawaj recenzje 
z tym że materacyk kupiłam taki jak do łóżeczka drewnianego 
Brzuch lekko ćmi, ale to nic w porównaniu z tym co się dzieje, jak leżę. Ból krzyża, miednicy... Oj ciężka ta końcówka...
za wytrwałość
też mi się coś wydaje ze albo urodziła albo została w szpitalu przynajmniej bo tak to by chyba by się złotówka i dała znać 

) mówiła, że ciężko się schylać na początku wiele razy... Sama nie wiem...

ja mam tą
no zesz kur**!! czy to ja jestem nienormalna czy ta czesc rodzinki ma niepokolei w glowie?!