Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-17, 20:50   #3001
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
póki co ten model wygrywa ale jeszcze poszukiwania trwają

Milly ja laktator biorę

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

u mnie projektor gwiazdek w karuzeli chyba odpada bo lóżeczko stoi pod skosem, i nie wiem czy jest sens
Pod skosem faktycznie może dziwnie wyglądać. Też mam skos, nie pomyślałam o tym
Stary 2015-05-17, 20:51   #3002
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Oo no bez kitu, nie wyobrażam sobie nie mieć teraz neta w tel nawet jak jakiś kosmetyk chce kupić, to hop na wizaż i dawaj recenzje

Ejjjj też chcę co to za pudding?

Taki na zimno z WIniar

Tez zapomniałam o laktatorze i butelkach znaczy się mam kupione ale nic nie wypazylam
Byłam dzisiaj w smaku bo na wszystko było 20 % rrabatu ludzi jak mrówek ale nareszcie kupiłam fasolkę do karmienia i parę innych duperelkow.powiem wam że to chyba ostatnio wizyta w galerii bo pochodziła trochę i teraz ledwo żyje a i ciągle miałam przed oczami obraz ze mi wody odchodzą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pudding-na-zimno-o-smaku-waniliowym.jpg (25,0 KB, 1 załadowań)
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 20:54   #3003
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Myślicie, że takie turystyczne będzie ok?

http://allegro.pl/lozeczko-kojec-wlo...326788773.html
Powiem Ci że ja generalnie jako łóżeczko mam właśnie łóżeczko turystyczne z tym że materacyk kupiłam taki jak do łóżeczka drewnianego z racji ze będę do mamy jeździć to łóżeczko zwijam i dziecko śpi u siebie ze swoim zapachem itd... pewnie gdybym nie kursowala to kupilabym drewniane zobaczę jak będzie sobie radzić tylko ze za swoje dałam 400+ materacyk chyba ok 100 zl, wygląda dość solidnie
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 20:57   #3004
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U mnie w biedronce te wszystkie kosmetyki, lovele, chusteczki i podklady itp. juz dzis byly.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 20:58   #3005
Irmusia81
Zakorzenienie

Byliśmy dziś na obiedzie w Wadowicach i wciągnęłam pyszną pizze A potem jeszcze ciacho u teściów
A teraz siedzę i się marwię, bo noc nadchodzi Brzuch lekko ćmi, ale to nic w porównaniu z tym co się dzieje, jak leżę. Ból krzyża, miednicy... Oj ciężka ta końcówka...

Cytat:

Moja koleżanka wczoraj w 32 tc urodziła bliźniaczki 1810 i 1860
EDIT: Teraz skumałam, że to lipcówka z W.
jakie maleństwa...

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

za wytrwałość
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Super oby tak dalej

Możliwe to jest bo wody potrafią odejść nagle

I dalej nie wiadomo co u kejti... też mi się coś wydaje ze albo urodziła albo została w szpitalu przynajmniej bo tak to by chyba by się złotówka i dała znać

A ja pół nocy nie spalam zatoki
dzięki dziewczyny
Alkamor zdrówka!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 21:01   #3006
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że ja generalnie jako łóżeczko mam właśnie łóżeczko turystyczne z tym że materacyk kupiłam taki jak do łóżeczka drewnianego z racji ze będę do mamy jeździć to łóżeczko zwijam i dziecko śpi u siebie ze swoim zapachem itd... pewnie gdybym nie kursowala to kupilabym drewniane zobaczę jak będzie sobie radzić tylko ze za swoje dałam 400+ materacyk chyba ok 100 zl, wygląda dość solidnie
No ja właśnie chcę zmieścić się w 200 zł, tyle dostałam od mamy, materacyk kupię za swoje już. Dziewczyny pisały, że używają właśnie turystycznego i są zadowolone, tylko mówiły by brać dwupoziomowe właśnie. Tylko boję się, że jakieś gówno kupię nic nie warte, ale nie mogę niczego w tej cenie znaleźć za bardzo. To brązowe mi się podoba...

Jezu jaka zgaga, wczoraj był jedyny wieczór bez... Przeszło mi po... surowej metce z cebulą

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie w biedronce te wszystkie kosmetyki, lovele, chusteczki i podklady itp. juz dzis byly.
U mnie nie było jeszcze...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 21:05   #3007
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Szuu - koniecznie musi byc 2-poziomowe? Z tego gornego poziomu korzysta sie bardzo krotko, kilka m-cy. Przy noworodku na pewno to wygodne ale czy warte kupowania drozszego lozeczka, zwlaszcza ze u was to chyba na weekendy tylko?
Stary 2015-05-17, 21:10   #3008
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuu - koniecznie musi byc 2-poziomowe? Z tego gornego poziomu korzysta sie bardzo krotko, kilka m-cy. Przy noworodku na pewno to wygodne ale czy warte kupowania drozszego lozeczka, zwlaszcza ze u was to chyba na weekendy tylko?
No tylko na weekendy Bodajże Tassia (przepraszam jeśli nie) mówiła, że ciężko się schylać na początku wiele razy... Sama nie wiem...

Kurcze oglądam debatę i czekam aż sobie po mordach dadzą, bo takie nudy...
Stary 2015-05-17, 21:14   #3009
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
No tylko na weekendy Bodajże Tassia (przepraszam jeśli nie) mówiła, że ciężko się schylać na początku wiele razy... Sama nie wiem...

też na to czekam
Stary 2015-05-17, 21:14   #3010
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Moglam i ja tak pisac bo owszem, ciezko sie tak schylic, niski poziom jest nizej niz w lozeczku drewnianym ale i "barierka" jest nizej. Tylko jesli to na same weekendy i na kilka m-cy to moze da sie przemeczyc jak nie znajdziesz sensownego w tej cenie. Potem od ok pol roku do konca juz i tak tylko dolny poziom.
Stary 2015-05-17, 21:17   #3011
mehja
Zakorzenienie

Ja w końcu karuzelki nie kupuję. Stwierdziłam że mała dostanie jako prezent od teściów albo prababci bo pewnie będą pytali co kupic.

Jutro rano mam pierwsze ktg,mam nadzieje że wyjdzie ok. Dziś mam marny dzień bo mała tak napiera główka ze mnie caly dół boli
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 21:18   #3012
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Laski jakie macie karuzele nad łóżeczko? Pamiętam, że któraś z Was mówiła że ma Rainforest z FP tylko nie pamiętam kto Szukamy z tż jakiejś fajnej z ładnymi melodyjkami. Polecacie coś?
ooo popatrz, ja nawet zapomniałam że dostałam karuzelke i miałam ją wypróbować, ma jakieś światełka i melodyjki , musze kiedyś sprawdzić... i tak chce ją Gosi założyć , jak bedzie miała ok 2 miesięcy....wcześniej chyba nie ma sensu...

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Przypomniałyście mi o karuzelce. Ja mam z FP ale jakas z pluszowymi misiami. I od tygodni lezy u rodzicow,juz dawno mialam wyprac misie i kupic baterie zeby sprawdzic czy w ogole dziala
Kalafior jak nic.

A co z laktatorem ? Bierzecie ? Bo ja myslalam o tym zeby zostawic w domu na widocznym miejscu i w razie co tż przywiezie ?
mamy chyba tą samą karuzelke, i ten sam kalafior ja mam tą

http://www.smyk.com/fisher-price-kar...y-dla-dzieci-p

a laktatora nie biore, najwyżej tż dowiezie jak bedzie potrzebny...

Cytat:

hmmm, nie znam sie, ale dla mnie wygląda bardzo spoko . myśle że na weekendy bedzie ok

zeżarłam już 4 babeczki....już mnie troche mdli ale chyba ide po jeszce jedną
Stary 2015-05-17, 21:19   #3013
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Moglam i ja tak pisac bo owszem, ciezko sie tak schylic, niski poziom jest nizej niz w lozeczku drewnianym ale i "barierka" jest nizej. Tylko jesli to na same weekendy i na kilka m-cy to moze da sie przemeczyc jak nie znajdziesz sensownego w tej cenie. Potem od ok pol roku do konca juz i tak tylko dolny poziom.
Jeszcze jutro pooglądam jakieś łózeczka, dzisiaj mam tak skopany humor, że lepiej nie kupować chyba nic

Ogólnie widziałam przed chwilą ładne, ale chyba 600 zł kosztowało

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja w końcu Jaruzelski nie kupuję. Stwierdziłam że mała dostanie jako prezent od teściów albo prababci bo pewnie będą pytali co kupic.
Wiem, że o karuzelę chodziło, ale rozbawiło mnie to
Stary 2015-05-17, 21:20   #3014
industria
Zakorzenienie

Cytat:
ja przełączyłam....stwierdzi łam że transy w pakistanie bardziej mnie interesują (na fokusie jak coś )

mehja, uwielbiam twoją autokorekte

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-05-17 o 21:22
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 21:23   #3015
Cos_
Zakorzenienie

Princesika na pooperacyjnej sali bylam ok. 15 i na drugi dzien ok. 7-8 juz na nogach przeszlam do innej sali. Ale to bylo ciezkie przezycie. Jedne na nogach przechodza na inna sale drugie na wozeczku. Po wyjeciu cewnika chcac nie chcac musisz sie zebrac chocby do wc.
Stary 2015-05-17, 21:27   #3016
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
A ja zjadłam szarlotkę, arbuza i jeszcze bym coś zjadła.
Szarlotka my dzisiaj mieliśmy ciasto z budyniem i rabarbarem

Cytat:

Moim zdaniem wygląda w porzadku, sama się nad takim zastanawiam czy na dole u rodziców nie wstawic

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 21:48   #3017
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Ja do szpitala spakowalam 15 szt pampersow, jak cos to tz dowiezie.
Zazdroszczę, że macie w większości przypadkow blisko do szpitala, ja do tego w którym chcę rodzić mam 60 km, wiec nie chciałabym doświadczyć jakiegoś fałszywego alarmu :-(
ja też mam daleko
I sobie pomyślałam, ze zapasowe pieluchy, wodę czy np koszule dla mnie schowam do bagażnika, zeby mąż nie musiał specjalnie po to jechać.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
no hej
pancakes wyszly mi rewelacyjne robilam pierwszy raz w zyciu wiec jestem z siebie dumna znajomi przyszli na pozne sniadanie/wczesny lunch (brunch) i do teraz siedzielismy na tarasie, wszyscy w strojach kapielowych i sie opalalismy. po prostu niedziela idealna (no... bylaby idealna gdybym mogla sie bialego wina napic, no ale jeszcze troche poczekam). powtarzamy to za 2 tygodnie - bedzie jeszcze cieplej i woda sie nagrzeje
faktycznie super niedziela

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam parę pytań
1. Pierzecie majtki siateczkowe ?
2. Co pakujecie do torby którą bierzecie na porodowke ?
( torbę z mniej potrzebnymi rzeczami może mieć tż w aucie i zawsze donieść a nie chce wyglądać jak rumun na tej porodowce bo na chwile obecną torbę jest już pełna a prawie nic tam nie ma )
3. Co wyprać z wózka i fotelika ?
4. Jakie ciuszki brać na oddział dla dziesiątka ?
5. W co ubrać takiego maluszka na wyjście ze szpitala? Lepiej grubej czy nakryć kocykiem fotelik ?
Zdaje sobie sprawę ze rozmowy na ten temat już były ale kiedy ja musze się zmierzyć z tym tematem to jakoś mi ciężko cokolwiek sobie przypomnieć
1. Nie piorę majtek siateczkowych przed użyciem, a po użyciu wyrzucę i założę nowe, nie zamierzam ich prać.
2. Ja będę mieć cc. Wezmę na pewno szlafrok i koszulę, klapki, wodę z dziubkiem, kosmetyczkę, podkłady na łóżko, podkłądy-podpachy, majtki siateczkowe i generalnie jeśli chodzi o mnie to na pierwsze godziny więcej nie będę potrzebować. A w praktyce to wezmę całą swoją torbę z wszystkim co do niej zmieszczę, a torbę dla Frania zostawię w aucie i przed samym cc mąż ją przyniesie. Zapasowe rzeczy zostawię w aucie ewentualnie na widocznym miejscu w domu.
3 fotelik i wózek wyczyściłam w całości gąbką, wodą z lovelą. Wkład do gondoli wyprałam w rękach.
4. Biorę na pewno 3 zestawy body+pajac z niedrapkami+ dwie czapeczki+kocyk+ rożek+ kilka sztuk tetry. Kolejne 3 zestawy przygotuję i albo zostawię w bagażniku albo na widocznym miejscu w domu
5. Na wyjście body+pajacyk+ czapeczka- grubość pajacyka i to jaki rękaw body uzależniam od pogody. Przygotuję na pewno 2 warianty.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szczerze.? Podziwiam te ktore wstaja z lozka po 6-12 godzinach. Dzisiaj dopiero w miare funkcjonuje. W ogole bylam oslabiona strasznie. Ale sn i tak bym chyba nie chciala biorac pod uwage fakt jak obkurczala mi sie macica i jakie to byly skurcze
ja nie miałąm wyjścia. Leoś urodził się o 20:37 i następnego dnia o 10 rano musiałam wstać, zabrać dziecko i przenieść się na salę I tyle jeśli chodzi o "opiekę poporodową" miałam Pies z kulawą nogą nie przyszedł zajrzeć czy żyjemy z małym w tej sali... Gdyby nie mąż, to nie wiem, jakbym przeżyła te dni...

Cytat:
Laski jakie macie karuzele nad łóżeczko? Pamiętam, że któraś z Was mówiła że ma Rainforest z FP tylko nie pamiętam kto Szukamy z tż jakiejś fajnej z ładnymi melodyjkami. Polecacie coś?
ja ją mam. Fajna jest

Cytat:

A co z laktatorem ? Bierzecie ? Bo ja myslalam o tym zeby zostawic w domu na widocznym miejscu i w razie co tż przywiezie ?
tak biorę, bo fajnie wyciąga sutki

Cytat:

no jasne, że będzie ok super wypasione jest.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A kazali Ci wstawac w pierwszsj dobie czy nie bylo takiwgo wymogu?
mi po pierwszym cc kazali wstać po 13 godzinach, zabrać dziecko i cześć

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Jutro rano mam pierwsze ktg,mam nadzieje że wyjdzie ok. Dziś mam marny dzień bo mała tak napiera główka ze mnie caly dół boli
trzymam kciuki
Stary 2015-05-17, 21:56   #3018
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Haha co zrobił?
ehhh... nie wiem czy pamietasz jak pisalam ze tesc z zona chca przyjechac (w przyszly weekend)? no w kazdym razie mialo to byc odwolane, bo po pierwsze nie chce ICH widziec, a po drugie nie chce NIKOGO miec u siebie w 9 miesiacu ciazy. no i dzis sie okazalo ze on tego nie odwolal tylko stwierdzil ze 'zobaczymy' a wyszlo to dzisiaj po poludniu jak zadzwonila jego siostra, ze ona w niedziele konczy festiwal w Cannes i ze skoro 'bedzie niedaleko' to przyjezdza do nas!!! no i jeszcze z tekstem ze przyjezdza w niedziele ale w sumie to ona nie wie kiedy wyjedzie bo poki co nie musi wracac do siebie no zesz kur**!! czy to ja jestem nienormalna czy ta czesc rodzinki ma niepokolei w glowie?!
w kazdym razie tak sie wkur***** ze zadzwonilam do tescia zeby mu powiedziec ze ma nie przyjezdzac, ale Tz wyrwal mi sluchawke i sam mu to powiedzial. W KONCU!! po czym zadzwonil do siostry i powiedzial ze moze zostac max do wtorku wieczora/srody rano, wiec juz sie troche uspokoilam co prawda tej siostry za bardzo nie lubie, ogolnie to jest ok, tylko czasem jest wkurzajaca, ale wole jego mlodsza siostre. Ale najwazniejsze, ze tesc z zona nie przyjezdzaja ufffff...

Cytat:
jeszcze nie mam. zaopatrze sie po porodzie. tu sie 'wynajmuje' laktator w aptece (jest na recepte od gina albo poloznej) i sie nie placi za to, wiec wezme ten sam co po pierwszym porodzie - medela, taki 'podwojny' i elektryczny.
Stary 2015-05-17, 21:58   #3019
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kikamajtki mam zwykle,torbę mam taką małą bo do drugiej małej pakuje rzeczy dla Majki które tż dowiecie później,zbiórka prałat wszystko confidential dało...materacyk poszycie budzę...no ale ja kupowałam używany

Ktoś się pytał o karuzele. Ja biorę pod uwagę dwie...rainforest Fisher price lub wyspa marzeń Tiny Love. Ale kupować będę już po urodzeniu

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 22:01   #3020
industria
Zakorzenienie

dobranoc wszystkim

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
zbiórka prałat wszystko confidential dało...materacyk poszycie budzę
do ju spik inglisz?
Stary 2015-05-17, 22:08   #3021
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ooo popatrz, ja nawet zapomniałam że dostałam karuzelke i miałam ją wypróbować, ma jakieś światełka i melodyjki , musze kiedyś sprawdzić... i tak chce ją Gosi założyć , jak bedzie miała ok 2 miesięcy....wcześniej chyba nie ma sensu...

hmmm, nie znam sie, ale dla mnie wygląda bardzo spoko . myśle że na weekendy bedzie ok

zeżarłam już 4 babeczki....już mnie troche mdli ale chyba ide po jeszce jedną :
Taka z projektorem mi się podobała, tylko tutaj kolory mało kontrastowe. Siostrzeniec miał podobną, bardziej kolorową, z rybkami chyba.
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
ehhh... nie wiem czy pamietasz jak pisalam ze tesc z zona chca przyjechac (w przyszly weekend)? no w kazdym razie mialo to byc odwolane, bo po pierwsze nie chce ICH widziec, a po drugie nie chce NIKOGO miec u siebie w 9 miesiacu ciazy. no i dzis sie okazalo ze on tego nie odwolal tylko stwierdzil ze 'zobaczymy' a wyszlo to dzisiaj po poludniu jak zadzwonila jego siostra, ze ona w niedziele konczy festiwal w Cannes i ze skoro 'bedzie niedaleko' to przyjezdza do nas!!! no i jeszcze z tekstem ze przyjezdza w niedziele ale w sumie to ona nie wie kiedy wyjedzie bo poki co nie musi wracac do siebie no zesz kur**!! czy to ja jestem nienormalna czy ta czesc rodzinki ma niepokolei w glowie?!
w kazdym razie tak sie wkur***** ze zadzwonilam do tescia zeby mu powiedziec ze ma nie przyjezdzac, ale Tz wyrwal mi sluchawke i sam mu to powiedzial. W KONCU!! po czym zadzwonil do siostry i powiedzial ze moze zostac max do wtorku wieczora/srody rano, wiec juz sie troche uspokoilam co prawda tej siostry za bardzo nie lubie, ogolnie to jest ok, tylko czasem jest wkurzajaca, ale wole jego mlodsza siostre. Ale najwazniejsze, ze tesc z zona nie przyjezdzaja ufffff...

jeszcze nie mam. zaopatrze sie po porodzie. tu sie 'wynajmuje' laktator w aptece (jest na recepte od gina albo poloznej) i sie nie placi za to, wiec wezme ten sam co po pierwszym porodzie - medela, taki 'podwojny' i elektryczny.
Tak pamiętam. Ta teściowa jest dziwna, dobrze, że nie przyjedzie.
Siostra może mniej męcząca od T
Stary 2015-05-17, 22:17   #3022
kika1989wroc
Rozeznanie

Widze, ze nie tylko mi slownik plata czesto figle
Cytat:
dobranoc wszystkim

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

do ju spik inglisz?

Edytowane przez kika1989wroc
Czas edycji: 2015-05-17 o 22:19
kika1989wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 22:19   #3023
Cos_
Zakorzenienie

Irmusia dobrze ze maz byl przy tobie bo wiem ile to daje jak ktos pomoze chocby zwlec sie z lozka do wc.
Stary 2015-05-17, 22:23   #3024
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:

zeżarłam już 4 babeczki....już mnie troche mdli ale chyba ide po jeszce jedną
Mam tą sama,dokładnie
hmm to chyba zostawie w domu laktator i w razie co mi go przywiezie.
o kubku mi przypomnialyscie o
Chyba sobie kartke na lodowce przykleje co mam spakować jak sie zacznie dziac bo z moja skleroza to... ;]
Stary 2015-05-17, 22:33   #3025
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Na necie widziałam ze są do kupienia.

Ja niby daleko nie mam ale myśl że zacznie się w godzinach szczytu jest przerażająca ostatnio bez korków jechaliśmy 30 minut bo światła i tak blokują, ale jak będzie większy ruch to będzie ciężko

Martwię się trochę bo wszystkie macie jakieś bóle, skurcze przepowiadajace a ja nic nawet nie wiem co to zgaga ale może dlatego że nadal biorę duphaston, ale dzisiaj już ostatni dzień boję się że macica nie ćwiczy i poród może być ciężki

Ja też bez internetu nie widzę życia wszystko sprawdzam na bieżąco ale to stosunkowo od niedawna ale na porodowce może się przydać
Kika nic się nie bój mnie też specjalnie nie boli. Od tygodnia tylko kręgosłup protestuje i lędźwie dają o sobie znać a no i żebra. Nie wiem co to skurcze a zgage miałam raz po knyszy.
Co do Twoich pytań to
Majtek siateczkowych przed użyciem nie piorę,
Torby zamierzam wziąć dwie w jednej mam rzeczy bardziej dla siebie na poród, czyli koszule, szlafrok, ręcznik, dokumenty, kosmetyczka, klapki, książka a co. W druga podpachy, laktator, ciuszki 3kpl, tetry 3szt wkladki laktacyjne, kubek, srajtaśma bo to nigdy nic nie wiadomo, chusteczki, herbatniki, biszkopty, krówki, woda z dziubkiem, muszę jeszcze dokupić tantum rosa i nakładki na kibelek. W domu przygotowałam sukienkę na wyjście
W samochodzie jeżdzi paczka papmków, pokdłady do przewijania i kocyk minky z rożkiem

Co do prania wózka i fotelika to wszystko materiałowe co dało się zdjąć to ręcznie albo w pralce czyściłam. Tyle, że wózek używany

Potrzebny jest rożek w szpitalu?

Kika, Rybka może czas na kawę w tym tygodniu? co powiecie na środę?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 22:36   #3026
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Irmusia dobrze ze maz byl przy tobie bo wiem ile to daje jak ktos pomoze chocby zwlec sie z lozka do wc.
Ja cc mialam przed 16, nastepnego dnia o 6 wyjeli cewnik, kazali wstac, isc pod prysznic, do toalety ale dren jeszcze zostawili do wizyty takze ciekawie bylo. Dziecko dali 2 godz po cc, na salach odwiedzin nie bylo. Pierwszej nocy dzwonilam po polozne zeby mi dziecko do drugiego cyca podaly bo jak przeniesc? Ale od rana juz zupelnie sama z dzieckiem, nikt nie przewinal mi dziecka, nie podal itp. juz do konca pobytu. Jeszcze naczynia po posilkach trzeba bylo samemu wyniesc na koniec korytarza. Do tz musialam na korytarz wychodzic a ledwo pozbylam sie drenu wpadla tesciowa w odwiedziny Pewnie gdyby tz mogl byc na sali dluzej bym nie byla w stanie wielu rzeczy zrobic a tak musialam, nie wazne ze boli, trzeba wstac bo dziecko placze itd. Kiepsko wspominam dochodzenie do siebie po cc... na szczescie bol w koncu mija i mozna cieszyc sie dzieckiem
Stary 2015-05-17, 22:38   #3027
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Kika nic się nie bój mnie też specjalnie nie boli. Od tygodnia tylko kręgosłup protestuje i lędźwie dają o sobie znać a no i żebra. Nie wiem co to skurcze a zgage miałam raz po knyszy.
Co do Twoich pytań to
Majtek siateczkowych przed użyciem nie piorę,
Torby zamierzam wziąć dwie w jednej mam rzeczy bardziej dla siebie na poród, czyli koszule, szlafrok, ręcznik, dokumenty, kosmetyczka, klapki, książka a co. W druga podpachy, laktator, ciuszki 3kpl, tetry 3szt wkladki laktacyjne, kubek, srajtaśma bo to nigdy nic nie wiadomo, chusteczki, herbatniki, biszkopty, krówki, woda z dziubkiem, muszę jeszcze dokupić tantum rosa i nakładki na kibelek. W domu przygotowałam sukienkę na wyjście
W samochodzie jeżdzi paczka papmków, pokdłady do przewijania i kocyk minky z rożkiem

Co do prania wózka i fotelika to wszystko materiałowe co dało się zdjąć to ręcznie albo w pralce czyściłam. Tyle, że wózek używany

Potrzebny jest rożek w szpitalu?

Kika, Rybka może czas na kawę w tym tygodniu? co powiecie na środę?
Mi oczywiście pasuje zawsze o ile nie urodzisz do tego czasu
Stary 2015-05-17, 22:56   #3028
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie a tu każdy ruch brzuchem boli...pamiętam, że nawet sikanie mnie bolało w szpitalu, mycie było mega wyczynem...

Cytat:
Ja cc mialam przed 16, nastepnego dnia o 6 wyjeli cewnik, kazali wstac, isc pod prysznic, do toalety ale dren jeszcze zostawili do wizyty takze ciekawie bylo. Dziecko dali 2 godz po cc, na salach odwiedzin nie bylo. Pierwszej nocy dzwonilam po polozne zeby mi dziecko do drugiego cyca podaly bo jak przeniesc? Ale od rana juz zupelnie sama z dzieckiem, nikt nie przewinal mi dziecka, nie podal itp. juz do konca pobytu. Jeszcze naczynia po posilkach trzeba bylo samemu wyniesc na koniec korytarza. Do tz musialam na korytarz wychodzic a ledwo pozbylam sie drenu wpadla tesciowa w odwiedziny Pewnie gdyby tz mogl byc na sali dluzej bym nie byla w stanie wielu rzeczy zrobic a tak musialam, nie wazne ze boli, trzeba wstac bo dziecko placze itd. Kiepsko wspominam dochodzenie do siebie po cc... na szczescie bol w koncu mija i mozna cieszyc sie dzieckiem
ty miałaś jeszcze gorzej biedna...
Dla mnie najgorsza była noc. Nie potrafiłam dziecka przystawić do piersi i tak zresztą niewiele w tych piersiach wtedy miałam, więc musiałam z dzieckiem w wózku iść wyparzyć buteleczkę, a później do pielęgniarek po mleko. Przez cały oddział, lledwo ciągnąc nogę za nogą. Postanowiłam, że jeśli teraz będę miała jakiekolwiek problemy/potrzeby to nie odpuszczę i będę domagać się pomocy położnych, a jeśli będą tak samo "uczynne" jak w poprzednim szpitalu to po dojściu do siebie złożę skargę, bo nawet moja gin mi to zasugerowała. Bo trzeba walczyć o swoje i reagować na nie. A potrafią być na prawdę okropne... Mam nadzieję, ze teraz trafią mi się jakieś bardziej empatyczne niż za pierwszym razem.
Stary 2015-05-17, 23:41   #3029
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc wszystkim

do ju spik inglisz?
popłakałam się co do tekstu alkamor.
Nie ma to jak słownik w tel.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 00:00   #3030
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dobranoc wszystkim
mam nadzieje ze jutro pospie dluzej niz do 6 ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości