|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
wygląda fajnie i funkcjonalnie
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi strasznie ![]() :boisie: ja jadę za tydzień we wtorek na ktg to zobaczę jak wygląda porodówka ale też wyobrażam sobie rzeźnie: ale póki co to szpital "drugiego" wyboru
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam termometr microlife. Tez nie mieliśmy żadnego. Testowałam i wydaje mi się ok do temp ciała, ale mam wrażenie że temperature otoczenia lekko przeklamuje...
Fartuch już 39 tydzień ? ale to poważnie brzmi ![]() ja jutro zaczynam 37 ![]() Domincia, u mnie na zmiane bole brzucha,dretwienie nog,mala kopie,wstaje do wc albo mnie tż spycha z łóżka nie ma szans żebym sie w nocy wyspała ![]() Też się zaczynam bać im bliżej terminu...czy sobie poradzimy z Małą, czy jej nie zrobimy krzywdy, czy będziemy potrafili zadbac o nia tak jak trzeba...
|
#3064 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dziendobry!
od dzisiaj 36 tydzien! wlasnie sobie wypilam pierwsza herbatke z lisci malin, nic po niej nie czuje dziwnego na razie.wczoraj wieczorem mielismy gosci i troche sie zmeczylam wczesniej sprzatajac i gotujac - i mialam po raz pierwszy DWA (tak, tylko dwa), porzadne, dosc bolesne skurcze, brzuch caly twardy i bol az do bozeny.. uo. az sie wystraszylam, to pierwszy raz tak, pewnie przepowiadacze. na szczescie przeszlo. Cytat:
2. ja mam jedna torbe, wielka jest (walizka na kolkach) ale wole miec wszystko w jednym miejscu. 3. z wozka uzywanego wypralam wszystko co sie dalo. z fotelika jeszcze nic (nowy, dopiero kupiony) i nie wiem czy bede prala moze tetre na niego poloze zeby maly mial czysto i wygodnie i juz 4. moj szpital daje liste ciuchow ktore chca zeby noworoki mialy i tam sa body, kaftaniki i spodenki ktorych podobno nie zakladaja tylko owijaja nozki w przescieradelko 5. a tu nie wiem. zalezy od pogody. ale chyba ubiore lzej a potem zawine w kocyk. Cytat:
chyba tylko u ciebie castingi! u nas nic takiego nie ma - a ja pracuje w agencji nieruchomosci takze jestem w temacie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj tez, jak pisze z telefonu. a moj slownik po wlosku gada takze ten ![]() Cytat:
niby u nas bylo to planowane ale raczej na zasadzie "bo jak nie teraz to kiedy?" bo hmm starzy sie robimy, moj tz ma czterdziestke w tym roku... |
||||||
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche wam zazdroszcze tych cesarek, przynajmniej dokładnie wiecie kiedy pojawi sie maleństwo, zawsze to o jeden stres mniej ![]() Cytat:
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Poluję na używkę, ale cholerka rozchodzą się jak ciepłe bułeczki...
Cytat:
jednak po porodzie sn jest on szybciej..Aaa właśnie, polecam odwiedzić Tesco w którym jest sklep F&F albo stacjonarny, ileż jest tam nowych, pięknych ubranek
Edytowane przez marta1881 Czas edycji: 2015-05-18 o 11:14 |
|
|
|
|
#3067 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a jak miałam 16 lat, to mówiłam, że będę miała dziecko w wieku 21 i co? spełniło się Cytat:
Ale ten czas leci... ![]() Cytat:
Brawo za termin!!! to naprawdę niedługo ![]() A ja się witam w 36 tygodniu właśnie pożarłam arbuza, Bożeeeeeee, od początku ciąży miałam ochotę ![]() Trochę mi głupio, że wywołałam takie zamieszanie tutaj tymi rzekomymi "wodami".. Ale chyba bym się tak nie przestraszyła, gdybym nie usłyszała, jak to spada na podłogę!Wczoraj z Tżem spędziliśmy caaaaały dzień razem, było cudownie A potem w łóżku Wojtuś tak wypychał nóżki, że mogliśmy go głaskać po stópkach
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co tam widziałaś przerażającego ? oni nie odprowadzają czasem we wtorki ?ja byłam w dwóch i jakoś takie normalne mi się wydawaly, wiadomo lepiej na Kamienskiego, bo odnowione niedawno ale na Chałubińskiego mały ruch
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne czego się boję to to, że Tż nie będzie bo teraz jeszcze te dwie szkoły kończy ale pokombinujemy i damy radę.
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Szpital jest po remoncie ale skoro łóżka są podosuwane do ściany to gdzie jest miejsce dla tżta?
http://www.falkiewicza.internetdsl.pl/galeria.htmi do tego jeszcze te sale oddzielone kawałkiem ściany i to że będę słyszeć co się dzieje u innych Edytowane przez country111 Czas edycji: 2015-05-18 o 11:21 |
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ciekawe jak Masija i córcia
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój maluch swoje stopy trzyma po prawej stronie, jak tylko je dotykam to zaraz zabiera ![]() Myślę, że każda z nas by spanikowala jakby zobaczyła, że coś pociekło ![]() Cytat:
|
|
|
#3073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za to się trochę pobawiłaś, zawsze to miła odmiana. Cytat:
![]() Też mam do ucha Braun, do niego był elektroniczny gratis, a jakiś czas temu już kupiłam na podczerwień. do wody też dostałam gdzieś za free, więc cały komplet już jest. Cytat:
)Cytat:
My wszystko kupujemy sami, karuzelę itd, bo nie mamy od kogo dostać prezentów. Jedynie w pracy zazwyczaj się składamy do koperty lub kupujemy bon w jakimś sklepie jak się komuś dziecko urodzi czy na ślub. Wtedy kupimy krzesełko do karmienia. |
|||||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja już po spotkaniu z położną i KTG - wyszło piękne, żadnych skurczy ![]() zjadłam śniadanko, wypiłam mrożone capuccino i zjadłam rożka a teraz nadrobię to co już zdążyłyście naprodukować
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi o termometrach, popatrze na wszystkie Wasze propozycje, bo szczerze mówiąc w domu nie mamy żadnego i muszę kupić coś co posłuży całej rodzinie
Cytat:
ale jak miałam tam kilka razy robione KTG to jakoś się przyzwyczaiłam do tego miejsca i nie wygląda już tak strasznie ![]() W moim szpitalu jakaś firma wygrała przetarg na zrobienie nowej ślicznej porodówki, ale już ją "remontują" od lutego i ciągle termin przekładają, najnowszy jest na koniec maja, ale pewnie i tak już się nie załapie ![]() Kiedyś po zabiegu ginekologicznym leżałam na Chałubińskiego na ginekologi, płakałam codziennie i nawet gdyby to był jedyny otwarty szpital w mieście to zrobiłabym wszystko żeby tam nie rodzić...to tylko moje odczucie, ale ten szpital jest porażką! |
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, truskawki też, ale cenę mają jeszcze ogromną ![]() Mój tak robił na początku, a teraz zmieniło się i dłużej kopie jak poświęcamy mu trochę naszej uwagi ![]() Cytat:
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że zdążę poprawić zanim ktoś zobaczy
pisałam drugi raz z telefonu tż (i internetem- wow) ![]() Cytat:
zależy od szpitala, w moim nie trzeba, dają swoje rożki |
|
|
|
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja codziennie mam ochotę na rożki wczoraj zjadłam trzy i tylko tyle bo wiecej juz nie miałam ![]() Cytat:
Choć ja nastawiam się ze trzy dni w szpitalu i do domku wiec szpital ma dla mnie małe znaczenie w planach mamy Kamienskiego ale jak wyjdzie to się okaże
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
country, noo co Ty, ładna masz porodówkę
![]()
|
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
Idziemy do domku
![]() Później Was nadrobie
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam ktg jutro, ciekawe jak tam akcja macicy ![]() jak ja się dzisiaj paskudnie czuję, jakaś taka wymięta |
||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
super!
Pokażesz nam swoją niunie?
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak mówiłaś o twoim uwielbieniu do lodów to ja zaraz też idę do sklepu
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupiłam używany za połowę ceny- fajny jest Cytat:
super, że udało się uniknąć szpitala! a CC już całkiem blisko! :O Cytat:
|
||||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja znowu slyszalam, ze do ucha lepszy bo on mierzy temperature wewnetrzna ,a nie tak jak termometry na podczerwien, temperature zewnetrzna i ze mozna w uchu mierzyc noworodkowi. Tak jak mowisz, miejmy nadzieje, ze dlugo nie bedzie nam potrzebny. Do wody nie mam, bede sprawdzac dlonia. |
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
super!!!! nie ma to jak w domku
a ja jeszcze tantum rosa nie kupiła, nie mogę sie w ogóle zmobilizować żeby klapki do torby wrzucić, a co dopiero takie rzeczy ![]() was też taki leń dopada?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

wygląda fajnie i funkcjonalnie
normalnie mi słabo i chyba już nie chcę
ale to poważnie brzmi 

no zesz kur**!! czy to ja jestem nienormalna czy ta czesc rodzinki ma niepokolei w glowie?!
Szukamy z tż jakiejś fajnej z ładnymi melodyjkami. Polecacie coś?
jednak po porodzie sn jest on szybciej..

Czy ja się w ogóle nadaję do bycia mamą? Noemi, jak wiecie, no nie była planowana i po prostu zdaje sobie sprawę, że moje beztroskie życie zmieni się o jakieś 180 stopni.. I świat imprezowo-chilloutowy dla mnie się już skończył. Ale z drugiej strony mam już 25 lat, nie 16..
właśnie pożarłam arbuza, Bożeeeeeee, od początku ciąży miałam ochotę 

rosi: