|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
aha
ja muszę się gdzieś stacjonarnie rozejrzeć za czymś takim bo przez neta bym nie kupiła, bałabym się, że będzie za długa albo coś
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba się po południu przejdę do reserved za jakimś żakietem. Muszę coś na obronę kupić a z rabatem to mniej szkoda pieniędzy. Jakaś skąpa się ostatnio zrobiłam... szczególnie jeśli mam coś dla siebie kupić. Sukienki maxi widziałam w H&M. I jeszcze Wam powiem, że boli mnie brzuch i latam co chwilę do ubikacji
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zawsze się śmiałam z siostry, że sobie to nic nie kupi tylko dzieci i dzieci a sama się robię taka sama jakoś pochodzę po sklepach i stwierdzam, że nic mi nie jest potrzebne
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd, no
![]() natalia zdecydowanie nie jedyny Szczepionki typu 6w1 czy 5w1 są po pierwsze nowsze, czyli bardziej zaawansowane, a po drugie, co dla mnie było nawet ważniejsze, dziecko dostaje mniej syfu Mitów na temat szczepień jest miliony... a to powodują autyzm, a to powikłania... nie raz o tym dyskutowałam i niezmiennie podnosi mi to ciśnienie... jeszcze raz, dla mnie nie szczepienie, to robienie krzywdy swojemu a pośrednio i innym dzieciom. Szczepienia obowiązkowe wg. mnie są zbyt ubogie, ale wynika to z polityki naszego Państwa i jego funduszy (czy raczej ich braku). Warto sięgnąć po dobre, wiarygodne i naukowe źródła i podjąć decyzję opartą na faktach, a nie zasłyszeniach... ale jak to ze wszystkim... "każda mama decyduje sama" ![]() A szczepienie na rota, dziecka nie uchroni przed zachorowaniem, ale jest spora szansa, że ochroni przed szpitalem. moniska, fajny brzuch, taki szpiczasty ![]() Niespodziewajka, mnie też jak podpinali do ktg i kazali leżeć bolało najbardziej I niestety ze względu na dziecia musiałam rodzić na półleżąco ![]() roxana Super zakupy ![]() Heh, uwielbiam takie rodzinne spotkania ![]() kasperka, denim baaardzo fajny Baza do fotelika Bardzo fajna sprawa, bo za pomocą jednego przycisku sobie fotelik wypinasz. Minusem może być to, o czym pisała Lulla, do starszych modeli samochodów baza może nie pasować - przy zbyty mocno pochyłych kanapach - ale można dokupić do niej podkładkę niwelującą. Dla mnie mega wygoda i pewność, że fotelik jest dobrze zamocowany - pasy trzeba kilka razy sprawdzić, bo nawet minimalnie za słabo napięte powodują, że fotelik lata.Mravka, ha, można się czasem zdziwić Ale super, że się udało załatwić zwolnienie Ambi, zdrówka A próbowałaś wodę morską - trochę powinna obkurczyć, a jest w ciąży bezpieczna Isabelle jak po targach? belleza_ines, oj, co się zadziało? Dobrze, że już w domku mms, kolki dziecka nie biorą się z diety matki Mleko jest produkowane z krwi, a nie z treści żołądka, więc poza niektórymi alergenami, które przechodzą do krwi, to co jesz nie wpływa bezpośrednio na malucha... pośrednio owszem, bo chodzi o minerały, witaminy, etc... ale jak np. napijesz się czegoś gazowanego, to maluch nie będzie miał kolki od gazu ![]() Co do teściowej i laski z fb ![]() ![]() Nicole, dziecka nie powinno się wozić w kombinezonie czy grubej kurtce w samochodzie, więc to akurat nie powinno mieć wpływu na wybór fotelika ![]() A ja dzisiaj w domu... a jak się uda, to i do końca tygodnia ![]() Bateryjki już na wykończeniu mam, więc postanowiłam zrobić tydzień przerwy na zwolnieniu. Poza tym jutro glukoza i spółka, potem internista po zwolnienie, a w środę rano wizyta u gina... zostaje czwartek i piątek na odespanie i regenerację. W sobotę odgruzowaliśmy chałupę - tak z myciem okien itp... i ledwo żyłam, a wczoraj byliśmy na targach i było super Sporo gadżetów dorwaliśmy, pogadałam sobie z Zawitkowskim, a Bartek dzięki temu, że dał się zachustować na scenie wygrał buty dla Żuka ) oczywiście w sówki ![]() O 12.30 odbieram Żuka ze żłobka, potem drzemka, obiad i lecimy na basen
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tej chwili jestem bez auta Moje sprzedane, bo chetny sie znalazl od razu takze auto sprzedane i teraz musimy kupic nowe ![]() Decyzja nie jest łatwa i wacham się nadal ... Zazdroszcze tych targow ! Gdyby mOje samopoczucie bylo inne to tez wyskoczylibysmy do Wro na weekend Odpoczywaj i korzystaj z wolnych dni Ty myłaś okna ?! Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-18 o 11:45 Powód: Blad |
|
|
|
|
#818 |
|
BAN stały
|
Oj chyba czas do Was dołączyć kochane sierpniowe mamy
U mnie termin na 15 sierpnia... odliczamy. I czekamy na naszą małą niespodziankę ^^
|
|
|
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa... i zapomniałam napisać, że na targach popodglądaliśmy Pannę Natalię Mała już nie taka mała, bo prawie kilogram waży, coś sobie ciamkała podczas usg, zdrowa jak rybka i pooglądliśmy buziaka na 3d - Bartek stwierdził, ze to trochę "creepy" ale bardzo mu się podobało
|
||
|
|
|
#820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Natalia1 kciuki za wizytę. Ja tez dziś idę i nie mogę się doczekać, bo będę miała usg
Dosłownie COŚ . po którym doszliśmy jednomyślnie, że to ostatni raz i kolejny będzie po porodzie czyli we wrześniu . Jestem już za gruba i nawet nie mam jak się ułożyć, bo ciągle brzuch przeszkadza. W pasie mam już 105 cm i czuje się jak słoniątko...No i ![]() Cytat:
Mnie też coś ostatnio czyści i ciągle słyszę, że mam bardzo nisko brzuch i czy nie będę rodziła....Cytat:
![]() Jess kolejne ciuszki ![]() Roxana podrzuć mi tej kapusty , albo możemy się wymienić, bo ja robiłam pierogi z serem i też są mega ![]() Wy tu o tych fotelikach i ja nadal go nie mam i nie wiem jaki kupić, to samo z wózkiem ... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że sobie podejrzeliście ja w środę podejrzę, Ty chyba też masz wizytę wtedy ?Cytat:
za wizytę ![]() no do dzisiaj te rabaty w re ja tylko wiem jaki będzie fotelik a wózek nie wiem, za dużo oglądaliśmy i mąż wymyśla ze wszystkim
|
||
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszliśmy przez zakup auta ubiegłej zimy ![]() W sumie spodziewałam się więcej po targach - w sensie większej ilości wystawców, ale generalnie to co chciałam, to obejrzałam Oboje Bartek szalał ze ścierką, którą ja mu podawałam, płukałam, wykręcałam, etc... więc chyba jako praca zespołowa się liczy Sama natomiast pucowałam kuchnię i łazienkę )no dobra, wannę mi umył, bo z brzuchem już nie dosięgam do rantu od ściany).Cytat:
Lepiej późno niż wcale Napisz coś więcej o sobie ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Co nie ![]() W sumie normalne mam darmowe w pakiecie, ale 3d nigdy nie miałam. Poza tym fajnie, bo Bartek był 27 tc, a dokładniej 26w3d |
||
|
|
|
#823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Vea zazdroszczę basenu, my juz ze 2 tygodnie nie byliśmy i teraz czekam na to szczepienie i dopiero pójdziemy bo Bartek lubi mieć katar po basenie :/
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego we wtorek morfologia i glu Ostatnią wizytę miałam ponad miesiąc temu (nie licząc wizyt na IP), wiec ta ma być dokładna - wyniki, samolot i usg.Cytat:
Czym szczepisz? Aaa... rozumiem, też bym nie ryzykowała |
||
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
vea
dla Tż
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-18 o 12:07 Powód: Blad |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lula a Ty też chodzisz na basen ? Łazanek to ja chyba nigdy nie jadłam nawet
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez w srode mamy ostatnie szczepienie 5 w 1 o ile beda szczepionki, podobno przez jakis czas w calej polsce brakowalo...
Kupilam dzis 10 sukienke... Julce w lumpku, legginsy i rajatopy, chustki, skarpetki w netto Zostalo mi kupic ze 4 pajace , kocyk minky i koniec W piatek jedzuemy na kilka dni nad morze, takze to beda nasze tegoroczne wakacje :-D |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
A pewnie, że brawa
![]() W nagrodę dostał lody (bez skojarzeń, za to z brzoskwiniami i zadowoloną żonę w pakiecie
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ja jak chce skonsultować z tżtem coś na temat zakupu dla dzieci to on udaje że wie o co mi chodzi, jakąś tam dyskusje improwizuje śmieszną po czym udajemy ze decyzję podjęliśmy razem a tak naprawdę zawsze kupujemy to co ja chce
|
|
#830 | ||
|
Rozeznanie
|
Kasperka kochana nie Ty jedna . Ja wczoraj mialam taki dzien , no doslownie przejscie do kibelka sprawialo mi trudnosc , lezenie w lozku tez fajne nie bylo bo w kazdej pozycji niewygodnie .. do tego czasem przyjdzie taki dzien ze zmuszam sie do wystarcia kurzy czy pokrojenia dziecku jablka .. To chyba normalne w ciazy
![]() Cały gar mam , i to na domowych ogórasach a nie sklepowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dziwny problem i dosc wstydliwy . Od jakiegos czasu popuszczam czasem siku , najczesciej jak odkaszlnę albo kichnę . Ma tak ktoras z was ???
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
vea, na tych targach mother & baby czy jakoś tak? W Warszawie będą też jakoś pod koniec czerwca. Warto iść? Są jakieś zniżki od wystawców na ich produkty? Powiedz coś więcej proszę
![]() I gratuluję wygranych bucików!
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwicz mięśnie kegla mi to pomaga
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę x100000 ![]() Natalia, Fiona za wizyty
|
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie Ci, u mnie niestety batalia i dyskusje jak mu się coś nie spodoba, ale oddać muszę, że się bardzo interesuje... jak na mój gust, to czasami za bardzo ![]() Cytat:
Fajnie, ze po badaniu mogłam znowu łazić, ale te pół godziny leżenia za każdym razem, to był hardkor ![]() Nie miałam, ale na szkole rodzenia mówili, ze tak bywa, i to jest normalne Dobra, zmykam, wrócę jak położę Janka na drzemkę |
||
|
|
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Zjadłabym taka ogórkowa ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
U nas jakies takie jałowe te truskawki wiec odpuscilam z ich kupowaniem
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Bartka na brzuchu wysypało po truskawkach wiec na razie ma odwyk
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie zastanowiłam nad tym i... Wlasnie zwykła baba siedzi w piecu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

w koszule żadne się nie zapnę, dobrze, ze tshirty mam luźniejsze i są ok
chociaż w normalne moje spodnie sprzed ciąży też wchodzę 

, albo możemy się wymienić, bo ja robiłam pierogi z serem i też są mega
za wizytę 

Lepiej późno niż wcale
dla Tż 

zazdroszczę x100000