Scent Bar LVI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 16:32   #3241
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Czyli trzeba wziąć jaki stary komplet i iść poszaleć kusi mnie ta mięta
No najlepiej, taniej wyjdzie
Mięta jest śliczna na zywo

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 16:48   #3242
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Nie wątp.
Za "naszych" czasów jak się dzieciaki pobiły po szkole to najwyżej opie.prz od rodziców dostały - albo i to nie. A teraz: wizyta u dyrektora, u psychologa, skierowanie na terapię o i sto innych głupot.
No, chyba, ze ktoś jest zwolennikiem bezstresowego wychowania - wtedy tak, pogłaszcze dzieciątko po główce.
Aaaa, o ten aspekt chodzi, racja. Z drugiej strony jednak - uczeń ma teraz więcej praw i przywilejów, niż nauczyciel, a dodając do tego współczesne "wychowanie" przez wielu rodziców - mamy gotowy przepis na katastrofę (co zresztą szczególnie dobrze widać w gimnazjach - największym chyba edukacyjnym niewypale w historii polskiego szkolnictwa).

---

Płuca sobie wykaszlę zaraz
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 16:51   #3243
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Płuca sobie wykaszlę zaraz
mnie najlepiej pomagał zawsze syrop Pini

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 17:13   #3244
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
No bez kitu - własna siostra wozi dzieci do szkoły samochodem, bo się boi puszczać je rowerem spokojną wiejską dróżką. Bo "Jak się jest rodzicem to się na to inaczej patrzy!"
Szczerze mówiąc i ja bym rowerem samego nie puściła.
Za dużo teraz zboczeńców i psycholi porywających dzieciaki nawet spod bloku, wywożących gdzieś samochodem etc.
Za "naszych czasów" można było co najwyżej zostać ochlapanym błotem.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 17:55   #3245
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Tutaj w barze Rejcz jest jego największą amatorką Pomaga na naprawdę silny kaszel? Zastanawiam się nad Flegaminą, bo mam wrażenie, że coś mi na oskrzelach siedzi
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Za dużo teraz zboczeńców i psycholi porywających dzieciaki nawet spod bloku, wywożących gdzieś samochodem etc.
Racja. Tak się zastanawiam, że teraz nawet na zadupiu, na jakim ja się wychowałem (i na jakim cały czas mieszkam) nie można być w 100% pewnym (vide ostatni przypadek porwania dziewczynki w wiosce pod Szczecinem) Coraz gorzej dzieje się ze światem...
Stary 2015-05-18, 18:04   #3246
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Tutaj w barze Rejcz jest jego największą amatorką Pomaga na naprawdę silny kaszel? Zastanawiam się nad Flegaminą, bo mam wrażenie, że coś mi na oskrzelach siedzi
To ja chyba wieksza, bo Pini kultywuje na kaszelek od małego dzięki Mamie i tak mi chyba już zostanie
Mnie pomagał chcoiaz w 2 wypadkach na ileś tam pozostałych musiałam użyc Flegaminy, albo czegoś co to reklamują na suhy i mokry kaszel, bo nie chciał mi przejsc, ale jak mówię, to tylko 2 odosobnione przypadki były

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 18:06   #3247
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A na wykrztusz - Thymi - pyyyyyysznośśśśśśśśśśśści .

Cytat:
Ja też nie. Zbyt często w wiadomościach, info o potrąconych śmiertelnie dzieciakach na rowerach. Na wsiach zwłąszcza. Ja wiem jak na wsiach jeżdżą kierowcy plus jak te dzieciaki na rowerkach - śladem węża normalnie, serio to jest właśnie przepis na tragedię

Cytat:
Pamiętałeś

Jak czujesz potrzebę wykrztuszenia, to nie Pini ino Thymi, majeranek i Flegamina. Mnie Flegamina szarpie, a Thymi łagodnie "oczyszcza". Ale każdy ma swoje sprawdzone sposoby.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
To ja chyba wieksza, bo Pini kultywuje na kaszelek od małego dzięki Mamie i tak mi chyba już zostanie
Mnie pomagał chcoiaz w 2 wypadkach na ileś tam pozostałych musiałam użyc Flegaminy, albo czegoś co to reklamują na suhy i mokry kaszel, bo nie chciał mi przejsc, ale jak mówię, to tylko 2 odosobnione przypadki były
No nie wiem, nie wiem, ja Pini pijam dla przyjemności i bez kaszelku

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-18 o 18:09
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 18:08   #3248
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Ale Thymi na mnie nie działał Już Tussipet troszkę lepiej, ale i tak Pini rzondzi

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

Liczy się staż
A tak serio, Pini to był, jest i będzie mój feivrit syropik na kaszelek, ale poniewaz to lek, samego bez objawów nie odwazę się wypić

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 18:18   #3249
gryx82
BAN stały

Cytat:
No więc właśnie wydaje mi się, że na mój kaszel ziołowe środki mogą tak jakby nie pomóc, już za późno na "prewencję" Pamiętacie Guajazyl? Przed chwilą sprawdziłem w necie, że jest też w tabletkach dostępny
Cytat:
Pamiętałeś
No jak mógłbym zapomnieć, Bąbelku?
Cytat:

Cytat:
A tak serio, Pini to był, jest i będzie mój feivrit syropik na kaszelek, ale poniewaz to lek, samego bez objawów nie odwazę się wypić
Zawsze możesz poudawać kaszel
Stary 2015-05-18, 18:21   #3250
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
No więc właśnie wydaje mi się, że na mój kaszel ziołowe środki mogą tak jakby nie pomóc, już za późno na "prewencję" Pamiętacie Guajazyl? Przed chwilą sprawdziłem w necie, że jest też w tabletkach dostępny

Zawsze możesz poudawać kaszel
No to na co czekasz?

Eeeee nie Ja żem mam tak, że medykamenty biorę, jak juz naprawde muszę, choćby nei wiem jakie smaczne były

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 18:21   #3251
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Liczy się staż
Ja mam 30 letni

Ale to fakt, wszelakie sosnowe wyciągi bardzo dobrze leczą górne drogi oddechowe. Pini rzadzi!
Witaj w fanklubie Pini
Stary 2015-05-18, 18:22   #3252
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ja mam 30 letni

Ale to fakt, wszelakie sosnowe wyciągi bardzo dobrze leczą górne drogi oddechowe. Pini rzadzi!
Witaj w fanklubie Pini
A ja 40 letni - wygrałam!

Witam, witam i się cieszę z przyjecia do fanclubu Piniacza

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 18:28   #3253
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

No jak mógłbym zapomnieć, Bąbelku?
Pomogą, pomogą Wyciągi z iglaków mają silne działanie. Warto wdrożyć.

Pamietam, też lubiłam dziada, nikt go nie dawał rady pić tylko ja

2.

Wiecie co, mam takiego lenia, na nic nie mam sił. I o ile w ciągu dnia jakoś funkcjonuję to po 17stej padam na stojąco, abo pogoda abo tarczyca Tyle sobie poplanowałam i wszystko leży i kwiczy

No nic, mam nadzieję, że w końcu minie, i zapali mi się motor w doo... e.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
A ja 40 letni - wygrałam!

1. <Fanfary>!!!!!

Łączmy się!!! Anybody ?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-18 o 18:29
Stary 2015-05-18, 18:31   #3254
gryx82
BAN stały

Cytat:
No to na co czekasz?
Na zanabycie drogą kupna
Cytat:
Eeeee nie Ja żem mam tak, że medykamenty biorę, jak juz naprawde muszę, choćby nei wiem jakie smaczne były
Żartowałem, ja do lekomanii (Rejcz, to absolutnie nic personalnego ) nie namawiam
Cytat:
Witaj w fanklubie Pini
Cytat:
Stary 2015-05-18, 18:37   #3255
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Wiecie co, mam takiego lenia, na nic nie mam sił. I o ile w ciągu dnia jakoś funkcjonuję to po 17stej padam na stojąco, abo pogoda abo tarczyca Tyle sobie poplanowałam i wszystko leży i kwiczy

1. <Fanfary>!!!!!

Łączmy się!!! Anybody ?
myslę, ze tarczyca jest na wielce prawdopodobnym miejscu

No własnie - jeszcze ktoś?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Na zanabycie drogą kupna

Żartowałem, ja do lekomanii (Rejcz, to absolutnie nic personalnego ) nie namawiam

Alez ja wiem, ja wiem Gryxiu Jednakże czasem człek wywołany do tablicy odpowiada czysto wyjasniajaco

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 18:45   #3256
gryx82
BAN stały

Cytat:
Pomogą, pomogą Wyciągi z iglaków mają silne działanie. Warto wdrożyć
Osiołkowi w żłoby dano...
Cytat:
Pamietam, też lubiłam dziada, nikt go nie dawał rady pić tylko ja
Smak i zapach Najgorzej z moją siostrą było - wszystko musiała mieć w tabletce, bo inaczej cyrk na kółkach
Cytat:
Alez ja wiem, ja wiem Gryxiu Jednakże czasem człek wywołany do tablicy odpowiada czysto wyjasniajaco
Podstępem?! Mnieee?!

Ja mogę zasiadać w loży Validolu!
Stary 2015-05-18, 18:52   #3257
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Podstępem?! Mnieee?!

Ależ skdże, jakżebym śmiała

A czemu akurat w tej loży?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 18:54   #3258
Parabelka
Panaroja

snad kawusi
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Ooooo super że jesteś .
Walczyłam o to rok ...
Tak to wyglądało

Cholesterol całkowity \\ trójglicerydy \\ TSH
04,2014 \\ 98 \\ 161 \\ 2,170

08,2014 \\ 188 \\ 160 \\ 0,550

02,2015 \\ 184 \\ 153 \\ 5,810

05,2015 \\ 152 \\ 97 \\ ?
HDL 54
LDL 79 ( trochę za dużo ale niby w normie )

In White jeszcze na zaznałam
1.całkiem porządnie z temi lipidami Ci zjechało , HDL mogłoby być więcej ale da się żyć
2.jest piękny aczkolwiek do AE niekoniecznie podobny .
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Zaraz bede miec zabieg na lewym reku (przetoka) trzymajcie kciuki za to zeby bylo dobrze szybko i w koncu do domu bo juz szmerrgla od 30tego kwietnia dostaje ...
:kci uki:
Cytat:

mnie tylko az, po opierdzieleniu całego słoika nutelli łyżeczką

Cytat:
Przeczytałam na fejsie bulwes, jak to jakiś pan stwiedził, że był w kinie z 7-letnią córką na filmie "Sekrety morza" i że absolutnie odradza, bo negatywne emocje (matka umiera przy porodzie, jakaś zła czarownica itp.) i córka plakała i żeby absolutnie nie chodzić na to z dziećmi. A pod spodem mnóstwo komentarzy z serii "dzięki za ostrzeżenie, moje dziecko też ważliwe, to go nie puszcze na ten film."
I się zastanawiam, czy to aby na pewno ok? My się wychowywaliśmy na dośc brutalnych bajkach braci Grimm i Perault (kto pamięta siostry Kopciuszka, co sobie odrabały piętę, żeby w pantofelek się zmieścić? ), czasem się ryczało na Królu Lwie, ale człowiek od małego był uczony, że życie to nie sielanka, jest śmierć, są źli ludzie itp. Kiedyś widziałam też wpis, czy pozwolić dziecku iść na pogrzeb dziadka, bo "ono takie wrażliwe". Każde dziecko wrażliwe. Za moich czasów na pogrzeby się chodziło i nikomu nie przyszło do głowy, czy brać dziecko czy nie. Szło się pożegnac dziadków i już. A jak ktoś chce tzymac dziecko pod kloszem i nie pokazywać, że w życiu bywa dobze ale i źle i że czasem się umiera, to czy dzieci nie będą potem miały problemu z takimi tematami w dorosłym życiu?
wiesz , to rzeczywiście zależy od indywidualnej wrażliwości dziecka , a trochę co insze jest rzeczywista rzeczywistość a co insze film , a jeszcze co insze książka . Dziś raczej się przy porodzie nie umiera , poza tym oprócz śmierci jest sprawa porodu , dla 7-latki raczej nie do ogarnięcia i to już jest trochę za dużo na raz.
Pięty kopciuszkowych sióstr to inna rzecz - dziecko zupełnie inaczej odbiera rzeczy które mu się opowiada/czyta i których nie widzi i nie wie jak wyglądają (raczej mało które wie jak wygląda obrzynanie nożem pięty albo palców ) , a inaczej zdarzenia widziane - dla dziecka to co widać jest rzeczywiste i prawdziwe , dlatego dzieci są tak wdzięczną grupą dla producentów reklam - wierzą bez zastrzeżeń we wszystko co widzą . Dlatego też tak bardzo przeżywają filmy bo to co widzą jest dla ich tak samo rzeczywiste jak to co się dzieje na sąsiednim fotelu.
Oczywiście że należy dzieci oswajać ze śmiercią , ale nie przez produkcje filmowe a np właśnie przez wzięcie na pogrzeb i rozmowy .
Natomiast brutalności i złą w filmach dzieci się po prostu boją - bo są dziećmi , i nie jest to dobra droga do oswajania z brutalnością tego świata , bo można zafundować dziecku koszmary i lęki , a i tak pójdzie z obcym który da mu cukierka . Bo film przestraszył go włochatym facetem zawiniętym w skóry , robiącym straszne miny i wymachującym siekierą nad niewinną bohaterką którą uprzednio związał (dajmy na to) , a obcy stanowiący rzeczywiste zagrożenie wcale tak nie będzie wyglądał - będzie miły , uśmiechnięty i będzie obiecywał przyjemności .
A w ogóle film ma stanowić dla dziecka rozrywkę i zabawę , nie źródło wiedzy o świecie , więc jak najbardziej uważam , że nie ma co prowadzać dziecka na film , na którym będzie się bało , bo to się kompletnie mija z celem i nie ma najmniejszego sensu .
Cytat:
A żeby nie iść do szkoły, trzeba było mieć naprawdę dobry powód zdrowotny - angina, ospa, gorączka powyżej 38 Teraz wystarczy "źle się czuję", "mam katar" albo "brzuuuch mnie boooli" i zaczyna się ciumkanie i załamywanie rąk, a później zdziwienie, że jakiekolwiek obowiązki dzieci/młodzież lekce sobie waży
mnie powyżej 37 nie puszczali do szkoły , ale katar ? chustka w kieszeń i sio do szkoły brzuch boli ? jak nic poza tym sie nie dzieje - sio do szkoły a teraz taki delikwent lat 16 , 180 cm wzrostu mówi że taki jest słaby , i od razu zapobiegliwa i troskliwa mamusia zostawia go w domu i jeszcze do przychodni od razu leci , mimo że młodzian spałaszował śniadanko z apetytem , gorączki ani innych objawów choroby nie ma , ale "jest taki słaby"
Cytat:

Racja. Tak się zastanawiam, że teraz nawet na zadupiu, na jakim ja się wychowałem (i na jakim cały czas mieszkam) nie można być w 100% pewnym (vide ostatni przypadek porwania dziewczynki w wiosce pod Szczecinem) Coraz gorzej dzieje się ze światem...
1. flegaminę lepiej omijać , to stary lek wycofywany powoli z użycia , mało skuteczny , nie rozrzedza zalegającej wydzieliny tylko powoduje produkcję dużych ilości nowej , rzadkiej , więc się można glutem zalać totalnie . Kiedyś na studiach jeszcze będąc wzięłam jakoś większą dawkę niż zalecana i mało się nie utopiłam w wyprodukowanym katarze , a kaszlu miałam trzy razy tyle ile przed łyknięciem
A już w ogóle nie powinno się flegaminy podawać małym didom , które słabo odkrztuszają .
2.to fakt , rzeczywiście strach dida samego wysyłać , ale z drugiej strony nie można hodować niesprawnej szczeżui co nie umie sama ulicą przejść , a tak się kończy wieczne odprowadzanie za rączkę .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-05-18 o 19:03
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:03   #3259
Parabelka
Panaroja

Cytat:

1. tymiankowy jest bossski aczkolwiek była rzecz jeszcze lepsza - Bronchosol krople niestety wypollizowane lata temu
2.Pini bardzo smakowity jest , zgadzam się . Ale nie pijam szczerze mówiąc
Cytat:

Liczy się staż
możesz wypić , bo działać to on słaaaabo działa , a na dorosłych to już fogle jak placebo

Cytat:

Łączmy się!!! Anybody ?
1.
2.
Cytat:

Oooo , Validol tez dobra rzcz , pamiętam jeszcze jak był w takich aluminiowych fiolkach z peragminowym papierkiem we środku

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:20   #3260
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ależ skdże, jakżebym śmiała

Cytat:
A czemu akurat w tej loży?
Bo Validol dobry jest i dla ciała, i dla ducha - nerwy ukoi i oddech odświeży
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
mnie powyżej 37 nie puszczali do szkoły
No dobra, może lekko przegiąłem z tym "powyżej 38", ale kontekst został
Cytat:
ale katar ? chustka w kieszeń i sio do szkoły brzuch boli ? jak nic poza tym sie nie dzieje - sio do szkoły
Znam ja takie "napadowe bóle brzucha" z najbliższego otoczenia - zazwyczaj manifestują się w poniedziałki, przed południem, a cudownie przechodzą, gdy tylko pacjent dowiaduje się, że nie musi iść do szkoły
Cytat:
a teraz taki delikwent lat 16 , 180 cm wzrostu mówi że taki jest słaby , i od razu zapobiegliwa i troskliwa mamusia zostawia go w domu i jeszcze do przychodni od razu leci , mimo że młodzian spałaszował śniadanko z apetytem , gorączki ani innych objawów choroby nie ma , ale "jest taki słaby"
Skierowanie do szpitala trza pisać, jak nic!
Cytat:
1. flegaminę lepiej omijać , to stary lek wycofywany powoli z użycia
No weź mnie nie rań teraz Jak żyć? Co brać?
Cytat:
Oooo , Validol tez dobra rzcz , pamiętam jeszcze jak był w takich aluminiowych fiolkach z peragminowym papierkiem we środku
To było wtedy, jak kokainę przepisywano na chandrę?

Stary 2015-05-18, 19:44   #3261
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Joł na szybciocha
Gryksu kurna gać teraz się zbiera pędy sosnowe w celu nalewek i syropów robienia. Weź se ukręć

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
1.całkiem porządnie z temi lipidami Ci zjechało , HDL mogłoby być więcej ale da się żyć
2.jest piękny aczkolwiek do AE niekoniecznie podobny .

:
A u Negatywa ... Dziwnie teraz dopiero zobaczyłam

01,2015
chol.całk ,252

hdl , 69

ldl 163

trójglicerydy 98

05,2015
chol cał 231

hdl 59

ldl 150

trójglicerydy 115

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

A zna ktoś

Dita Von Teese Erotique
?
Stary 2015-05-18, 19:51   #3262
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Zbyt często w wiadomościach, info o potrąconych śmiertelnie dzieciakach na rowerach. Na wsiach zwłąszcza. Ja wiem jak na wsiach jeżdżą kierowcy plus jak te dzieciaki na rowerkach - śladem węża normalnie, serio to jest właśnie przepis na tragedię
To też :/ Moja siostra cioteczna, której nie zdążyłam poznać, właśnie tak zmarła acz bez udziału rowerka, wystarczył pijany traktorzysta i wąska dróżka między parkanami

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:53   #3263
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewuś, a Ty nie na zwolnieniu?
na razie z powodów technicznych nie mogę iści na L4 (tzn jakbym bardzo musiała, tfu, tfu, to bym poszła, ale póki się nie pali to nie), no więc jestem na lajtowym traktowaniu raz ide do pracy raz z domu pracuję... ogólnie luz. No ale dziś musiałam iść
Cytat:
Wyprawiam dida z nietopszem nad morze na 10 dni i tak se myślę, że w tym czasie sama bym gdzieś pojechała... Żeby leżeć, gapić się na chmury, jeść kebaby i moczyć nogi w strumyku Ciechocinek...?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Witam znad wqwa Ale obiecuję sobie zen i om Muszę zlewać pracę sikiem prostym, bo inaczej mnie wywiozą w kaftanie.

Cytat:

2. L4?

co do L4 to jak wyżej
Cytat:
joł joł baru snad w końcu cholesteru w normie
Negatyw nadal ma ponad normę ale spadło mu o 20 oczek. Czy to ok ?

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Zaraz bede miec zabieg na lewym reku (przetoka) trzymajcie kciuki za to zeby bylo dobrze szybko i w koncu do domu bo juz szmerrgla od 30tego kwietnia dostaje ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wielkie kciuki
Cytat:
Przeczytałam na fejsie bulwes, jak to jakiś pan stwiedził, że był w kinie z 7-letnią córką na filmie "Sekrety morza" i że absolutnie odradza, bo negatywne emocje (matka umiera przy porodzie, jakaś zła czarownica itp.) i córka plakała i żeby absolutnie nie chodzić na to z dziećmi. A pod spodem mnóstwo komentarzy z serii "dzięki za ostrzeżenie, moje dziecko też ważliwe, to go nie puszcze na ten film."
I się zastanawiam, czy to aby na pewno ok? My się wychowywaliśmy na dośc brutalnych bajkach braci Grimm i Perault (kto pamięta siostry Kopciuszka, co sobie odrabały piętę, żeby w pantofelek się zmieścić? ), czasem się ryczało na Królu Lwie, ale człowiek od małego był uczony, że życie to nie sielanka, jest śmierć, są źli ludzie itp. Kiedyś widziałam też wpis, czy pozwolić dziecku iść na pogrzeb dziadka, bo "ono takie wrażliwe". Każde dziecko wrażliwe. Za moich czasów na pogrzeby się chodziło i nikomu nie przyszło do głowy, czy brać dziecko czy nie. Szło się pożegnac dziadków i już. A jak ktoś chce tzymac dziecko pod kloszem i nie pokazywać, że w życiu bywa dobze ale i źle i że czasem się umiera, to czy dzieci nie będą potem miały problemu z takimi tematami w dorosłym życiu?
racja

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 20:01   #3264
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. tymiankowy jest bossski aczkolwiek była rzecz jeszcze lepsza - Bronchosol krople niestety wypollizowane lata temu
OOooo taaaaak, szyskie 3 uwielbiałam. Ja zawsze lubiłam zioła
Cytat:

Bo Validol dobry jest i dla ciała, i dla ducha - nerwy ukoi i oddech odświeży
Yep
Cytat:
Joł na szybciocha
Gryksu kurna gać teraz się zbiera pędy sosnowe w celu nalewek i syropów robienia. Weź se ukręć
Ano faktoza!!! Chyba i my ukręcimy! W końcu maj!
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
na razie z powodów technicznych nie mogę iści na L4 (tzn jakbym bardzo musiała, tfu, tfu, to bym poszła, ale póki się nie pali to nie), no więc jestem na lajtowym traktowaniu raz ide do pracy raz z domu pracuję... ogólnie luz. No ale dziś musiałam iść
Ale to w porządku, że takie traktowanie
Stary 2015-05-18, 20:06   #3265
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Ano faktoza!!! Chyba i my ukręcimy! W końcu maj!
No maj Podchodzę poraz trzeci do opracowania przepisu na nalewkę , z poprzednich razów były do duuu
Stary 2015-05-18, 20:17   #3266
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Kooorde, niech mnie ktoś kopnie w tyłek, żebym znowu zaczeła biegać juz 2 tygodnie nie biegałam, jakos po tym półmaratonie mi sie odechciało Ale z drugiej strony, nie chce spocząc na laurach tylko kontynuować to, jednak jakoś motywacja mi spadła i ochota Moze dlatego, ze fitness gra głowną rolę u mnie, sama nie wiem, no chęci sa w lesie w kazdym moim razie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 20:17   #3267
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Kooorde, niech mnie ktoś kopnie w tyłek, żebym znowu zaczeła biegać juz 2 tygodnie nie biegałam, jakos po tym półmaratonie mi sie odechciało Ale z drugiej strony, nie chce spocząc na laurach tylko kontynuować to, jednak jakoś motywacja mi spadła i ochota Moze dlatego, ze fitness gra głowną rolę u mnie, sama nie wiem, no chęci sa w lesie w kazdym moim razie

Może bacik !
Stary 2015-05-18, 20:19   #3268
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

Może bacik !
Oj słabo, słabiutko, postaraj sie moze mocniej

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-18, 20:26   #3269
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Az spojrzałam na metkę w swoim - mój to same Gioia. Własnie byłam dokupić majtory do niego i odłozyłam do srody identyczny stanik tylko bladorózowy na rozgrzeszenie mam to, ze wziełam starą bieliznę do rozliczenia i miałam rabat na kazdą rzecz 20%
Ale to tej firmy stare trza zdać czy obojętnie?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Oj słabo, słabiutko, postaraj sie moze mocniej

Stary 2015-05-18, 20:27   #3270
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Po ile u Was młode ziemniaki? Kupowałem przed chwilą za 3zł/kg, jakoś drogo, no nie?
U mnie jakoś podobnie.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości