Scent Bar LVI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-19, 14:05   #3331
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
rozumiem ze mam sie juz zamknąć ?
ale jak chcesz wypoczywac?
Nie, nie wiedziałam ile będzie chapterów
A odpoczywać chciałabym stacjonarnie ale nie na basenie tylko nad morzem, w knajpach, w mikro-górkach, skałkach, klimatycznym miasteczku, nad portem, wśród regionalnej zieleniny etc. etc. Patrząc na zdjęcia widzę, że spoko spoko ale pewnie Chorwacja byłaby bardziej w moim guście.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 14:11   #3332
Polly_
grozi wypollizowaniem

kurde nie mam czsu juz pisac...jeszcze powiem ze grecy fajnie mówia po angielsku ich r az wwierca sie w uszy..., wymowe mają hmmm mao poprawną lekką mowiąc, mialam problem ze zrozumieniem..np całkiem zdezorientował mnie "zomzing"

ogladam mydeła w sklepie a mila pani do mnie
aj szoł ju zomzing

se mysle wtf is zomzing?

a pani siągnie dalej

"kom,kom aj szoł ju zomzing intrrristing on de oderrr sajd "
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 14:42   #3333
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Cytat:
aj szoł ju zomzing

se mysle wtf is zomzing?

a pani siągnie dalej

gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 14:44   #3334
Maja102
Zakorzenienie

Chyba przestanę oglądać grę o Tron. W 5 sezonie są takie rozbieżności między książka a filmem ze juz nie mam radochy z oglądania a zaczyna mniej nudzić takie wymyślanie nowych problemów na sile
Stary 2015-05-19, 14:54   #3335
rachell111
Zakorzenienie

Czy istnieje jakiś środek multi-witaminowo-minerałowy dla dorosłych w formie do rozpuszczania?

Kiedyś był Supradyn ale nie widzę już go.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 15:37   #3336
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Taaaaa to potoczne myślenie booooo w mojej łazience nie mieścił się brodzik a wanna tak

Przecież w wannie też prysznic można brać Wiem bo i ja ćwiczyłam i biegałam
Nie, nie potoczne, mielismy parę lat wanne z prysznicem, ale w dooopie miałam taki prysznic z byle jakiem parawanikiem - truchłem tym bardziej, ze w ciągu ostatnich 2 lat, to moze ze 2 razy moczyłam tyłek w wannowni wiec jak sie parawan wannowy urwał, to staneło sie przed dylematem - nowy, czy kabina, decyzja była nadzwyczaj szybka A, ze przy okazji miejsca mam tez wreszcie wiecej w łazience, to mi sie bardzo podoba

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Ja już nie daję do czyszczenia m, raz dałam wrócił lepki i cuchnący pleśnią Następnym razem sami praliśmy ,to mordęga była ...Ale przynajmniej czysty i pachnący
Ło matulu a to syf mieli tam ....
Dlatego teraz, jak mamy wiecej miejsca w łazience, to chciałam nabyc nową pralke, z wsadem do 9 kg

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 16:07   #3337
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Czy istnieje jakiś środek multi-witaminowo-minerałowy dla dorosłych w formie do rozpuszczania?

Kiedyś był Supradyn ale nie widzę już go.
Multiwitaminowe środki apteczne zazwyczaj są guzik warte , to sztuczne witaminy ,
Łatwoprzyswajalne minerały są w ziołach i preparatach na bazie ziół - witaminy zreszt a tez . Tyle ,że są droższe.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
rozumiem ze mam sie juz zamknąć ?

nie, dobrze się czyta

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

A pranie koca ręcznie to chyba w ramach jakiejś wyrafinowanej tortury...?
pranie jak pranie, ale wykręcanie .........
Stary 2015-05-19, 16:16   #3338
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
pranie jak pranie, ale wykręcanie .........
Zwłaszcza jednoosobowe
Stary 2015-05-19, 16:19   #3339
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
jedziemy, jedziemy, fajnie jest, droga nowa, ładna prosta..jedziemy...ograni czenie prędkości...zwalniamy.... jedziemy..wszyscy nas wyprzedzają
u mauza lekka dezorientacja ale jedziemy...podwójna ciągła...dalej nas wszyscy wyprzedzają
jedziemy jedziemy...wyprzedza nas skuter ...i to przejeżdzając poboczem. tego juzbyo za duzo i mauz wydał okrzyk " co jest kurde! "

jedziemy ja pilotuje wg mampy w tel. mówie jedź prosto..a ten skreca ja w krzyk-źleźle! wrazaj! mauz-ale tam jes zakaz wjazdu!
ja na to-ale to jedyna droga! nie ma innej!
zjeżdzamy na pobocze i paczymy....jeden samochód wjeżdza tam...drugi wjażdza...czeci tez..nikt sie nawet nie zawaha..a mauzu ma oczy jak spodki, mówie jeź a ten ze nie
.

w koncu jedzie dziadzio na rowerze, paczy na nas i ma polewke...macha ręką zeby jechać...to jedziemy...

i teraz najlepsze...przejeżdzamy zakaz wjazdu...a tam..znaki drogowe..ograniczenie prędkości ...no cóż grecka rzeczywistość..sugerowali nie wjeżdzac,ale skoro musisz to jedź wolno...jeśli możesz of kors...i chcesz
.
przeczytałam wszystkie czaptery, cudnie się czyta to mnie najbardziej rozśmieszyło

edit: Polly, czyli w sumie na Krecie to w tej Elouncie byłoby fajniej/ładniej, niż tam gdzie koniec końców wylądowaliście?

Cytat:
np całkiem zdezorientował mnie "zomzing"

Cytat:
Ja już nie daję do czyszczenia m, raz dałam wrócił lepki i cuchnący pleśnią Następnym razem sami praliśmy ,to mordęga była ...Ale przynajmniej czysty i pachnący
oj, to źle trafiłaś....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2015-05-19 o 16:25
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 17:12   #3340
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

No to se poszłam biegać ... luneło chwilę temu i grzmi ...

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-19, 18:08   #3341
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Multiwitaminowe środki apteczne zazwyczaj są guzik warte , to sztuczne witaminy ,
Łatwoprzyswajalne minerały są w ziołach i preparatach na bazie ziół - witaminy zreszt a tez . Tyle ,że są droższe.
Zdaję sobie z tego sprawę, i niezdrowe bo słodziki bleh fuj i bleh. No ale ja mam poważny problem, nie połknę tabletki a potrzebuję pilnie zestaw żelazo, cynk, kwas foliowy i grupa B, w konkretnych dawkach.

Nie wiem w jakich ziołach taki zestaw minerałów bym dostała, nie do połykania w formie tabsów. Chętnie poznam, jeśli znasz, bo uwielbiam zioła i preferuję naturalne składniki.

Już kupiłam ten Supradyn.
Ja tak z braku laku, przez tą moją awersję do tabletek.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-19 o 18:10
Stary 2015-05-19, 18:11   #3342
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
A odpoczywać chciałabym stacjonarnie ale nie na basenie tylko nad morzem, w knajpach, w mikro-górkach, skałkach, klimatycznym miasteczku, nad portem, wśród regionalnej zieleniny etc. etc. Patrząc na zdjęcia widzę, że spoko spoko ale pewnie Chorwacja byłaby bardziej w moim guście.
mnie jest trudno odpowiedziec na to pytanie bo Chorwacje znam ze strony kempngowej, a Krete od strony wypasiasto-hotelowej.

ale z tego co piszesz to normalnie mi sie wizualizują kwaterki prywatne w makarskiej albo Baska Voda

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
przeczytałam wszystkie czaptery, cudnie się czyta to mnie najbardziej rozśmieszyło

edit: Polly, czyli w sumie na Krecie to w tej Elouncie byłoby fajniej/ładniej, niż tam gdzie koniec końców wylądowaliście?

oj, to źle trafiłaś....
Elounte widzialam tylko od strony samego cemtruma i portu, pozatym to najdroższy kurort w tamtej okolicy jak potem doczytalam....

Elounta to normalnma miejscowosc, a ta nasza to po prostu taka hotelarnia na uboczu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 19:21   #3343
rachell111
Zakorzenienie

Znad prażonych płatków migdałów
Stary 2015-05-19, 19:31   #3344
Redhaired Witch
Nindżopesz

A ja znad rozczarowania Entchanted Forest... Żelki, kompot, słodka galaretka :/

Stary 2015-05-19, 20:04   #3345
gryx82
BAN stały

Znad umordowania się wstawianiem pralki Szlag niech trafi tego, kto zaprojektował "łazienki" 1,5 m na 2 m Najpierw zaczęliśmy z siostrą kabinę prysznicową rozkręcać, ale jedna śruba zapiekła się na amen, więc stwierdziłem, że demontujemy szafkę razem z umywalką, dobre 3 godz. nam zeszły
Stary 2015-05-19, 20:35   #3346
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Znad umordowania się wstawianiem pralki Szlag niech trafi tego, kto zaprojektował "łazienki" 1,5 m na 2 m Najpierw zaczęliśmy z siostrą kabinę prysznicową rozkręcać, ale jedna śruba zapiekła się na amen, więc stwierdziłem, że demontujemy szafkę razem z umywalką, dobre 3 godz. nam zeszły
Nowa pralka ? zdradź parametry ?
Stary 2015-05-19, 20:48   #3347
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nowa pralka ? zdradź parametry ?
Z tych nerwów nawet jej dobrze nie oblukałem Whirlpool ładowany od góry, zwyczajny model bez bajerów
Stary 2015-05-19, 20:50   #3348
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Z tych nerwów nawet jej dobrze nie oblukałem Whirlpool ładowany od góry, zwyczajny model bez bajerów
Aha. No ale Whirpool ma dobre sprzęty Bynajmniej miał
Stary 2015-05-19, 20:59   #3349
gryx82
BAN stały

Cytat:
Aha. No ale Whirpool ma dobre sprzęty Bynajmniej miał
Ja pralek ładowanych od góry nie lubię (nie można paczeć w bęben, gdy się pierze ), no ale z braku laku (czyt. metrażu) lepsze to, niż pranie w rękach Poza tym cenowo wcale nie są dużo tańsze od tych zwykłych
Stary 2015-05-19, 21:15   #3350
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ja pralek ładowanych od góry nie lubię (nie można paczeć w bęben, gdy się pierze ), no ale z braku laku (czyt. metrażu) lepsze to, niż pranie w rękach Poza tym cenowo wcale nie są dużo tańsze od tych zwykłych
Ja tez nie lubie takowych, ale musiałam taką kupić, bo nic innego sie wtedy do łazienki nie miesciło za to teraz po banicji wanny przymierzam sie wreszcie do "normalnie"otwieranej pralki

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-19, 21:53   #3351
justynaneyman
Zakorzenienie

Polly - piszesz zarąbiście! Twja hipsterska relacja powaliła mnie na kolana! nie wiem, jaka jesteś w podróży, ale jeśli czasem mówisz o swoich spostrzeżeniach, chciałabym mieć Cię za towarzyszkę.
Po prostu kiedy trochę liznęłam twojej relacji z podróży, to teraz jestem już głodna innych twoich wypowiedzi (koniecznie dłuższych)

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 21:54   #3352
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli może faktycznie moja teoria się sprawdzi, prawie wszyscy śnięci chodzą - obstawiam pogodę. Bałam się że to tarczyca, badania i tak zrobię, bo już ich czas, ale wiedzę wkoło siebie śpiących na stojąco ludzi wszędzie, więc może przyczyna prozaiczna we frontach leży

Opis pogody na niedzielę w TVN pogoda online - "Ponuro"
bardzo możliwe
i ma być tak "ponuro" przez najbliższych kilka dni
Cytat:
to zara opowiadam

wycofili tylko podgrzewanie w basenie

to opowiadam.
no wreszcie relacja

super się czytało
Cytat:

aj szoł ju zomzing

se mysle wtf is zomzing?

a pani siągnie dalej

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Chyba przestanę oglądać grę o Tron. W 5 sezonie są takie rozbieżności między książka a filmem ze juz nie mam radochy z oglądania a zaczyna mniej nudzić takie wymyślanie nowych problemów na sile
właśnie obiło mi się to o uszy i aż się boję zacząć oglądać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 21:56   #3353
justynaneyman
Zakorzenienie

Co do wanny - i prysznica, to mam wannę z drzwiami przesuwnymi. Potrójnymi. I każdym ma to, co woli. Czyli wanna obudowana ścianami z 3 stron - czwarta ściana to te właśnie drzwi. Są od 1998 roku i nie przeciekają - mimo szaleństw Gucia

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 22:05   #3354
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Co do wanny - i prysznica, to mam wannę z drzwiami przesuwnymi. Potrójnymi. I każdym ma to, co woli. Czyli wanna obudowana ścianami z 3 stron - czwarta ściana to te właśnie drzwi. Są od 1998 roku i nie przeciekają - mimo szaleństw Gucia

Moja Mama ma to samo, o tym pisałam - szkło twarde, solidne, nic się nie klekocze. No bueno!!! Z ta różnicą, że u niej wszystko jest przesuwne i można sobie dowolnie manewrować. I wiesz, że też jakoś tyle to będzie lat. W 2000 już były na pewno. A przetrwało szaleństwa młodości

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-19 o 22:07
Stary 2015-05-20, 01:03   #3355
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubie takowych, ale musiałam taką kupić, bo nic innego sie wtedy do łazienki nie miesciło za to teraz po banicji wanny przymierzam sie wreszcie do "normalnie"otwieranej pralki
Yeeeaaah! Pralki otwierane górą to porażka na całej linii jest, bleeeh U siostry dochodzi jeszcze kwestia bojlera, pod którym rzeczona pralka stoi - czyt. nie otworzysz górnej klapy normalnie, jak projektant przykazał, ino na (mniej więcej) 45 stopni, więc dozuj se bezpośrednio do bębna środki piorące A jak chcesz mieć pachnące pranie, wypłukane w płynie, to musisz włączyć płukanie z wirowaniem na nowo, już po całym cyklu prania, po dodaniu płynu (bezpośrednio do bębna ofkors)!

---

Skołowałem se Duomox i nie zawaham się go użyć Ino rozterki na temat dawkowania mam - lepiej o,5g 3 razy dziennie, czy 1g dwa razy na dobę? W necie rozpiska dawkowania jak dla konia, ew. jak dla umierających na sepsę
Stary 2015-05-20, 07:27   #3356
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Yeeeaaah! Pralki otwierane górą to porażka na całej linii jest, bleeeh U siostry dochodzi jeszcze kwestia bojlera, pod którym rzeczona pralka stoi - czyt. nie otworzysz górnej klapy normalnie, jak projektant przykazał, ino na (mniej więcej) 45 stopni, więc dozuj se bezpośrednio do bębna środki piorące A jak chcesz mieć pachnące pranie, wypłukane w płynie, to musisz włączyć płukanie z wirowaniem na nowo, już po całym cyklu prania, po dodaniu płynu (bezpośrednio do bębna ofkors)!
O tak, porażka.
Ja pamiętam, ze jak byłam mała, to lubiłam włazić do łazienki, siedzieć po ciemku i patrzeć jak sie beben kręci z praniem - tak mi było błogo i doobrze Treaz bym sobie kupiła Szajsungowe Bubble z tym granatowym pięknym okrągłym łokienkiem
U nas pralka wczesniej stała pod półka, teraz pod junkersem i tyż pełnego otwatrcia ni ma ale... do dozowania plynów i proszków mamy zdejmowaną kieszonkę w klapie, wiec chociaz tyle

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-05-20 o 07:29
Stary 2015-05-20, 09:21   #3357
Redhaired Witch
Nindżopesz

Rejcz, odnośnie perfum to zupełnie znienacka spodobały mi się Escentric 02, których poprzednio prawie nie czułam. Pachną jak ogród po wiosennej burzy

Stary 2015-05-20, 09:33   #3358
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ja pralek ładowanych od góry nie lubię (nie można paczeć w bęben, gdy się pierze ),
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, ze jak byłam mała, to lubiłam włazić do łazienki, siedzieć po ciemku i patrzeć jak sie beben kręci z praniem - tak mi było błogo i doobrze
ooo ktoś tak też robi ja to lubię do dziś tylko po widnemu, nie po ciemku, nie wiem co w tym jest ale odpręża i uspokaja
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:37   #3359
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Przyłączam się do klubu wpatrujących się w okno pralki
Jak jeszcze mieszkałam w bloku i pralka stała w łazience, potrafiłam sobie usiąść z książką na dywaniku, oparta plecami o wannę, i sobie na zmianę czytałam i zerkałam jak się kręci....
Cieszę się, ze nie jestem jedyna
Stary 2015-05-20, 10:20   #3360
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Rejcz, odnośnie perfum to zupełnie znienacka spodobały mi się Escentric 02, których poprzednio prawie nie czułam. Pachną jak ogród po wiosennej burzy

No moooże mooooże, jest w nich coś błooogo zimnego, lodowatość wody z górskiego strumyka, ale zapachy mało górskie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości