|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX
Nikolcia masz rację, kiepsko mi idzie. Co zrzucę nadwyżkę to wypada jakaś impreza/weekend i nadwyżka wraca. Kręcę się w koło tej samej wagi i nie umiem przełamać tej bariery.
Dietetyczka mi nie pomoże. Wiem co i jak jeść ale niestety brak silnej woli przeszkadza mi w tym. Ruchu teraz mam naprawdę sporo. W ciągu dnia nie mam kiedy usiąść na tyłek. Pudel będę teraz regularnie brać magnez i mam nadzieję że dzięki temu będę miała mniejsze ciągotki do słodyczy
|
|
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na co wkońcu poszłas? A co to to pumpu? ![]() Jejku ten jadłospis wcale tak grubo nie wyglada, powiedziałabym że jest normalny W sensie takim że gdzie tu 2000kcal? Podliczałas czasami ile Ci wychodzi? ![]() Trzeba jeść to prawda, tylko wtedy mozna utrzymać organizm na wysokich obrotach, szkoda tylko że ja mam takie opory psychiczne ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
GRATULUJĘ !!!!! |
||
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Nikolcia nie obrażę się
Potrafię przyjąć krytykę. Zgadzam się z tym co napisałaś. Wiem że muszę to zmienić ![]() Też mi nieraz brakuje doby
|
|
|
|
|
#1804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym jakiś krwotok miała, umieram dzisiaj Motywacja też fatalna, podjadłam dzisiaj np. kawałeczek ciasta duńskiego do kawy ![]() Wracaj do diety od jutra a ja razem z Tobą wracam! Trzeba się bardzo mocno pilnować, bez zadnych odstępstw, rygor musi być tylko wtedy odbijemy się od dna, kilka dni się przemęczymy i juz bedzie łatwo się trzymać, grunt przetrwac pierwsze dwa dni. Damy rade!! ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
u mnie 80.5kg ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Masz swoją trenerkę? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Dziewczyny no dzisiaj się nie popisałam.. Najpierw ciasto do kawy rano, pozniej szklanka coli w pracy, długo długo nic a wieczorem 2 kanapki z serem żółtym i 2 jajka Jadłospis fatalny tak jak i moje dzisiejsze samopoczucie Dobrze że to napisałam co zjadłam, bo odrazu się zmotywowałam żeby jutro znowu zacząc się pilnować. Niechce być tłustym prosiakiem i koniec!
|
|||
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od grudnia kręcę się wokół tej samej wagi.Przytyje i schudne i tak w kółko
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Moja miesiączka mnie chyba wykończy I jeszcze u mnie dzisiaj taki upał będzie! Dramat jak tu się ubrać w ogole Sniadanie płatki owsiane 4 łyzki, mleko 2% łyzka migdałow i cynamon ![]() Zaczynam walkę od nowa...
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeko ja jeszcze podjadam bardzo dużo orzechów i
daktyli a jedną z moich ulubionych rzeczy to jest takie ciasto daktylowe z daktyli, wiórek kokosowych i płatków owsianych Czasem podliczam, czasem nie - nie specjalnie lubię to robić, jednak zawsze słyszę: ty tyle zjesz? A co do oporów - ja też je miałam - przy ludziach nie jadłam, a w domu jak opętana, niestety A iść na siłownię? Po co, przecież nie lubię takich zajęć, a na te zajęcia na siłowni chodzą głównie same osoby, które wyglądają perfekcyjnie Co do pumpu - miałobyć pumpy power pump - zajęcia ze sztangami A trenerki swojej nie mam - mam taką, którą uwielbiam i kocham do niej na zajęcia chodzić. Nie stać mnie na trenera personalnego, a chciałabym, żeby ktoś mi wszystko ładnie pokazał co i jak na siłce Wiadomo, po pierwszych dniach okresu - wiem co czujesz, ja mam identycznie i często muszę się z pracy zwalniać, bo nie daję rady A teraz po ketanolu potrafię nawet iść na siłownię w 1 dzień ![]() Jeszcze trochę i Cię z wagą dogonię ![]() Kasiula oby branie magnezu coś Ci dało, naprawdę Ci tego życzę, ale jakoś ciężko mi wierzyć w suplementację taką - sama za dużo rzeczy probowałam Jest sens, żebyś całkowicie rezygnowała ze słodzenia? Ja dodaję sobie np do 0,5 litra herbaty ( uwiebilam pić ją w takim kubasie ) 1 łyżeczkę cukru, a do kawy pól łyżeczki Zacznij może chrupać owoce, albo marchewki jak w tym filmie Nigdy w zyciu to też ma smak słodyczy w sobie - a wyznaczasz sobie jeden dzień w tygodniu na zjedzenie coś słodkiego? eliza Ja Ci szczerze współczuję z tą wagą i bladego pojęcia nie mam dlaczego się tak w kołko kręcisz, chociaż z tego co pamiętam to za mojej poprzedniej kadecji oscylowałaś wokół 80 kg :p
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Pudel to jest tylko i wyłącznie moja wina,że tak się kręcę z tą waga.Jak mi zaczyna spadać to ,albo daje na luz,albo impreza się trafia,albo święta.
Gdybym się zmobilizowała to już dawno bym była na utrzymaniu.
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Pudel daj przepis na to ciasto daktylowe! Jezu ja unikam tych daktyli bo wydaje mi sie ze one sa moczone w cukrze dodatkowo... czy mi sie cos pochrzanilo? Ale uwielbiam je
takze jak dasz przepis mozesz uratowac mi zycie Ja juz w pracy, goracooooo strasznie! U was tez tak? |
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladko u mnie też tak gorąco
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
eliza jakie gorąco, temperatura jest idealna
wywaliłabym tyłek na trawę ![]() Czeko ja swoje daktyle kupuję w Almie suszone, ale zawsze patrzę na dział warzyw i tam często pojawiają sie swieże daktyle o takie: http://viandraw.pl/wp-content/upload.../1daktyles.jpg tylko 800g chyba i kosztują 13 zł ja je oddzielam od pestek i mrożę - są zupełnie inne niż te suszone. A i mam dobry sklep internetowy z suszonymi owocami - tam czasem robię większe zamówienie Te daktyle są równiez w kuchniach świata, ale tam są chyba o 4 zł droższe.A co do przepisu na ciasto: parę daktyli wurzam do blendera, dodaję trochę wiórek kokosowych i troche płatków owsianych - wszystko na oko w zalezności od tego ile dam daktyli. Konsystencja przypomina takie ciasto kruche bardzo dobrze wyrobione surowe. Ja wyjmuję wszystko - lepię w jedną kulkę i tak sobie zjadam. Uprzedzam, często nie jestem w stanie zjeść wszystkiego ![]() A właśnie - moja waga jest szalona. Dzisiaj jest już 81,8
come take my heart of glass and give me your love I hope you'll still be there to pick the pieces up 89,9->73,2 ![]() spinoholiczka ![]() [COLOR="Gray"]thriatlon - finished! Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2015-05-19 o 14:12 |
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Pudel no właśnie też bym zaległa na tarasie
ale nie mam czasu
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
JA spędziłam pół dnia na tarasie ale noszac małego potworka na rękch,wolałabym leżak i książkę
ELIZA pracujesz w domu?czym sie zajmujesz? CZEKOLADKA jak @ się skończy to spadek na wadze będzie U mnie wieczorem już padało i jutro też ma tak być,zjadłam sałatkę grecka na kolację i spanie mnie bierze,ale bym sie wina napiła
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciasta juz pozniej tego nie pieczesz tylko tak na surowo tą kulke wcinasz? ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- U mnie zaczyna trochę waga spadać wkońcu Co prawda o 0.2kg ale wazne ze coś ![]() Wrociła mi faza na owsianki
|
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj jakiś wzrost ![]() pogoda przymula i do tego jakaś jestem dzisiaj do niczego.Mogę gryźć
|
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
eliza weź mi nic nie mów o czasie - nie mam kiedy mieszkania posprzątać, bo ciągle się kręcę gdzieś
u mnie tez lekki wzrost, ale takimi dziennymi różnicami się nie przejmuję - bardziej miesięczną - bardzo mało mi spadło w tym miesiącu - weszłam z 82-83 kg. Teraz wacha się między 82-81 Nie uda mi sie zejść do 79 w 10 dni, a głodzić się specjalnie nie zamierzam. nikolcia u mnie też padało i ja w tym deszczu zrobiłam jakieś 11 km szybko spacerując nie było tak źle!Czeko Jest zupełnie inna słodycz tych daktyli i są one super mięsiste Nie piekę, bo nie ma czego piec
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
KASIULA Nie poddawaj sie !!! wiem sama po sobie (mam mega kg do zrzucenia) ,ze jest ciezko !! Ja tez uwielbiam slodycze a szczegolnie czekolade .... i tez sobie za duzo pozwalam czasami ,ale moze rob tak jak ja z tzem ....zamiast calkowicie rezygnowac ze slodyczy to np raz na tydzien czy na 2 tygodnie pozwol sobie na cos niedozwolonego ...My w sobote albo w niedziele jemy np. kawalek czekolady, ciasto , ciasteczka czy np. pizze albo schabowy .... i wole ,zeby mniej mi spadlo niz zeby spadalo mi po 2 kg tygodniowo ,ale przez to ze sie zadreczam i katuje. A wiec koniec tego kochana wracaj do diety !!!!! Zapomnij o nieudanych dniach i rob tak jak powinnas robic
.Trzymam kciuki za Ciebie kochana !!!! Ja tez dziewczyny mialam maly poslizg w diecie i poszalalam na grillu i jadlam slodycze w weekend i nie cwiczylam 4 dni .... ale nie cwiczylam bo bolal mnie dziwnie brzuch w dole.... dostawalam dziwnych skurczy i mialam krwawe plamienia . Robilam test ,zeby wykluczyc dzisiusia i nie bede mama, wiec moze po prostu sie przecwiczylam... mam bardzo duza wage i daje sobie ogromny wycisk, wiec od dzisiaj zaczynam troche lzej bo sie boje ,ze sobie zaszkodze. Wroce do PL za miesiac , przebadam sie od stop do glow i bede wiedziala czy wszystko ok a na razie bede delikatnie cwiczyla .... Lece Kochane milego dnia!!! papapapa
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski. Jestem w Barcelonie. Niespodziewany wyjazd. Dietowo jest bardzo dobrze, nie pozwalam sobie na grzechy, bo nie o to mi chodzi
chociaż przyznaje sie bez bicia, ze w sobotę wpadł jeden drink. Pierwszy od 3 miesięcy. Ćwiczę dalej. Tradycyjnie chodakowska, biegam i jeżdzę na rowerze. Regularnie, wciągnęło mnie to mega! Wiadomo, miewam kryzys ale postawiłam cel i koniec Zrzuciłam juz bardzo, bardzo duzo centymetrów. Z tego jestem najbardziej dumna. Mam nadzieje, ze te dziewczyny które nie maja motywacji, jakiś sie przekonają do tego, ze warto pomęczyć sie, zeby po pewnym czasie zobaczyć super efekt.
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
Justyss ale masz ciekawe życie,pozdrów Barcelonę
,choć dla mnie za bardzo zatłoczona.PUDEL duże tempo narzuciłaś,nie ma co się głodzić bo wróci z nawiązką. JMZ to uważaj na siebie,ja podczas owu mam takie bóle i skurcze,moze u Ciebie też to?Ale gina warto odwiedzić czy nie ma torbieli czy cysty. KASIULA gdzie jesteś?jak dieta? |
|
|
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikolcia, pozdrowiona
latem zatłoczona, ale wiosna nie o każdej porze roku jest piękna. Szkoda, ze nie jestem tu prywatnie Jak tam laski ćwiczenia i dieta?
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
Wracam na dobre tory, jeszcze nie jest idealnie ale jest już postęp Ostatnio nie mam na nic czasu ![]() Emilia walcz o możliwość karmienia, jest to najlepsze co możesz dać swojej malutkiej Jmz ja niestety jak zacznę jeść słodkie to nie mogę przestać Justyś brawo za wielką determinację w dążeniu do celu
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
Justyss zgadzam sie ze jest piekna,ale uda ci sie wyrwać choćby o Sagradę zahaczyć?
KASIULA ja ostatnio też miałam kryzys no i u mnie jednym ciasteczkiem sie nie zadowolę,zjadłam całą paczkę herbatników z kremem adwokatowym polane mleczna czekoladą |
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spróbować o ile je gdzieś dorwę ![]() Cytat:
![]() Brawo za postawę Szkoda że ja nie mam takiego samozaparcia
|
||
|
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikolcia- sagrada juz była
przy każdej wizycie z Barcelonie zahaczam to miasto nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać, jest takie piękne! Dzięki laski, musimy dzialac! Od siedzenia i marudzenia nad tym jakie jesteśmy grube nikt nie pozbędzie sie kilogramów
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Justyss TY TO W KTÓRYM MIEJSCU JESTEŚ GRUBA?
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Racja.. dlatego dzisiaj walczyłam z pokusami, moze nie jestem mega zadowolona z dzisiejszego dnia, bo kolację zjadłam zbyt obfitą, ale przynajmniej nie bylo to nic nie zdrowego
![]() Miesiączka powinna jutro juz być na wykończeniu i wymówek co do cwiczeń juz nie będzie
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
jmz trzymaj się i oby to nie było nic złego
![]() justys jeny jak Ci zazdroszczę u mnie w Warszawie ciemno i szaro ![]() nikolcia spokojnie - kiedyś przechodziłam przez głodówki i wiedziałam, ze nic dobrego z tego nie będzie Taki cel sobie na początku miesiąca wymarzyłam i chyba mi nie wyjdzie. No ale przede mną jeszcze @, a przeważnie po niej mam giga spadek na wadze Czeko kurcze, dalej są mega słodkie, ale tak inaczej ja czasem nie lubię tej słodyczy suszonych daktyli, a tutaj mi to pasuje ![]() Boże niech mi @ przyjdzie dzisiaj w nocy albo w niedzielę w sobotę mam maraton fitness i bardzo chcę na niego iść, a jak będę mieć pierwszy dzień @ to na ketonalu będę musiała pewnie jechać ![]() Jak to jest, że małpa zawsze mi się na wakacjach pojawia oraz w podczas ważych dla mnie dni A i wczoraj mnie tak ciągnęło do czekolady, że zjadłam małe opakowanie petitków w czekoladzie mlecznej i oby dzisiaj to było to ale po spinningu!
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza
![]() dzisiaj córa przylatuje a za tydzień mąż wraca i będzie przez kilka dni komplet w domu
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Pudelku nie wiem juz czego Ci życzyć z tą miesiączką, oby przebiegła szybko i bezboleśnie, tak chyba będzie najlepiej
![]() Witam się po cięzkim dniu ![]() Dietowo ładnie dzisiaj wkońcu, także jestem zadowolona ![]() Tylko nie pocwiczyłam bo dalej coś mnie brzuch napiernicza no i debatę ogladałam także tego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

dlatego dziś waham się - czy iść na pumpu czy na spinning 

Jakbym jakiś krwotok miała, umieram dzisiaj 
dla Nikolci, Justyś, Pudelka i Jmz
dla mnie
A iść na siłownię? Po co, przecież nie lubię takich zajęć, a na te zajęcia na siłowni chodzą głównie same osoby, które wyglądają perfekcyjnie 

o każdej porze roku jest piękna. Szkoda, ze nie jestem tu prywatnie