Dzielenie obowiązków i początki mieszkania - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 10:43   #121
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: Dzielenie obowiązków i początki mieszkania

Mój małż sobie radzi z utrzymywaniem porządku znacznie lepiej niż ja, pewnie dlatego, że ma znacznie niższy próg odczuwania bajzlu - miewam takie tygodnie, że dopóki nie potykam się o zbite w kłębki kocie kłaki i nic nie śmierdzi, to dla mnie jest ok. Ja za to robię pranie i gotuję, więc jest po równo (co nie znaczy, że on nigdy nie pierze i nie robi obiadu, a ja nigdy nie ogarniam chaosu). Nie wyobrażam sobie mieszkać z chłopem, który czeka na obsługę, zwłaszcza gdy pracujemy po równo. W sobotę sprzątamy razem gruntownie i w zasadzie to lubię - wtedy dzielimy się sektorami i do południa jest czyściutko (jak na moje standardy, bo nie mamy oczywiście co tydzień wypucowanej podłogi pod meblami). Średnio sobie wyobrażam wynoszenie śmieci, odkurzanie czy mycie czegokolwiek według grafiku - jeśli myję zęby i widzę, że umywalka jest zasyfiona, to po prostu biorę mleczko i ją czyszczę, co zajmuje mi dwie minuty. Jeśli śmietnik jest pełny, to następna wychodząca z domu osoba bierze worek i go wyrzuca. Jeśli kot się zagalopuje przy zasypywaniu swojego dzieła i rozsypie żwirek, to się bierze odkurzacz i odkurza, a nie czeka na kolejkę w harmonogramie. Wpisanie tego na listę i odhaczenie pewnie zajęłoby mi więcej czasu
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 10:55   #122
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Z drugiej strony faktycznie sa kobiety, ktore wpadaja w furie, ze nie jest sterylnie czysto i obcesyjnie domagaja sie czyszczenia po sobie kazdego widocznego tylko pod mikroskopem pylku. Taki typ co ze szmata zasypia i ze szmata sie budzi. Do znajomych pedantek to ja sie boje nawet w gosci pojsc na kawe zeby mi nie podnosily filizanki, bo maja tryb scierania stolu co 15min niezaleznie od okolicznosci.
oczywiście, że są, ale tu padały stwierdzenia w stylu tresury psa:

Cytat:
Osobiście staram się też nie "drzeć mordy" o takie irytujące rzeczy, tylko zwracać uwagę z uśmiechem i chwalić postępy, by miał dobre skojarzenia, a nie złe - taki prosty, a skuteczny chwyt psychologiczny
czy uznawanie tego, że nie nastawił prania na 60 stopni za wyczyn godny pochwały
Cytat:
Ważne jest, zeby byc delikatnym i nie zapomnieć pochwalić, ze nastepnym razem juz zmniejszył temperaturę
dla mnie abstrakcja
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 10:58   #123
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
dla mnie abstrakcja
Ciekawe, kiedy w użycie wejdzie kliker - pozytywne wzmocnienie zawsze spoko
Stary 2015-05-20, 10:58   #124
Kolor Bzu
Zakorzenienie

U nas podział wychodzi naturalnie. Raz na dwa tygodnie robię sobie pół soboty sprzątania, z odkurzaniem mebli, myciem łazienki, myciem szklanych elementów itd. A tak to w tygodniu co się uzbiera. Codzienne rzeczy ogarniam ja bo TŻ na uczelnie poza pracą i prace dodatkowe. On wynosi śmieci, odkurza i robi wszelkie dodatkowe rzeczy, jak drobne naprawy, dłubanie przy motocyklach, odnoszenie rzeczy do pralni, załatwianie ubezpieczeń, papierkologii itd. Jak akurat ma drugą zmianę to wtedy on za dnia sprząta i gotuje. Sprawdza się to u nas.
Stary 2015-05-20, 11:00   #125
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Ciekawe, kiedy w użycie wejdzie kliker - pozytywne wzmocnienie zawsze spoko
a jak zostawi majty na podłodze w łazience zamiast wrzucic do kosza czy szklankę na stoliku zamiast włożyć do zmywarki to zastosować jakiś nieprzyjemny bodziec, żeby mu się źle kojarzyło
Stary 2015-05-20, 11:01   #126
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Z drugiej strony faktycznie sa kobiety, ktore wpadaja w furie, ze nie jest sterylnie czysto i obcesyjnie domagaja sie czyszczenia po sobie kazdego widocznego tylko pod mikroskopem pylku. Taki typ co ze szmata zasypia i ze szmata sie budzi. Do znajomych pedantek to ja sie boje nawet w gosci pojsc na kawe zeby mi nie podnosily filizanki, bo maja tryb scierania stolu co 15min niezaleznie od okolicznosci.
A ja znam takich facetów

Swoją drogą to przesada w drugą stronę. Dom powinien być dla nas, a nie my dla domu Zawsze się dziwię jakim cudem tacy ludzie nie czują się zmęczeni własnym pedantyzmem.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 11:02   #127
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
a jak zostawi majty na podłodze w łazience zamiast wrzucic do kosza czy szklankę na stoliku zamiast włożyć do zmywarki to zastosować jakiś nieprzyjemny bodziec, żeby mu się źle kojarzyło
Psikanie spryskiwaczem do kwiatków zawsze spoko. Tylko reakcja musi być natychmiastowa, żeby pamiętał, że to właśnie za to.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 11:03   #128
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Psikanie spryskiwaczem do kwiatków zawsze spoko. Tylko reakcja musi być natychmiastowa, żeby pamiętał, że to właśnie za to.
rozwala mnie ten wątek.
Stary 2015-05-20, 11:04   #129
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że ochrzan nie wystarcza?
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 11:04   #130
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Jezusie slodki, sa blogi na temat sprzatania??
są, bo jak się okazuje ogrom ludzi obu płci nie ma o tym kompletnie pojęcia, jedyne co potrafią w domu zrobic to zalać zupkę, co i tak zwykle robila mamusia

grafik mi się wydaje dobrym pomyslem, aby unaocznic laikowi jakie istnieją obowiązki w domu, spotkałam się też dość często z instrukcjami sprzątania na stancjach, np na kuchence była przyklejona instrukcja 1. zrob to 2. zrob tamto, uzyj tego
i ewentualnie do rozliczania kogos z lenistwa, jezeli ma sie taki uklad w zwiazku i lubi sie zyc jak na kolonii/stancji

natomiast moje doswiadczenie z grafikami i 'kto widzi/robi ten sprzata' jest takie, ze A nie bedzie sie go trzymac, bo A jest czlowiekiem pracujacym i sprzatanie jest ponizej jego godnosci, B nie bedzie sprzatac bo robota pali mu sie w reku, C nie bedzie sprzatac, bo nie bedzie robic tego, co mu sie kaze, a nikt nie ma prawa mu nic kazac, zostaje jakies D, ktore nie ma wymowki i bedzie rozliczane z kazdego niewykonanego zadania, do momentu w ktorym wszyscy o grafiku zapomną, bo się gdzies zgubi

takze tego, miedzy innymi dlatego nie wyobrazam sobie slubu bez mieszkania ze soba wczesniej odpowiednio dlugo, nie bede sluzaca, ale tez nie bedzie nikt nade mna stal i mowil 'odcisnelas palec na bialej blyszczacej szafce, wytrzyj, bo dopiero to mylem'
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 11:07   #131
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
To może go demotywować. A tu chodzi o połączenie niepożądanego zachowania z nieprzyjemnym bodźcem. Ewentualnie można krzyknąć "Nie!" kiedy robi coś nie tak, lub uderzyć gazetą w stół - mężczyźni mają bardzo wrażliwy słuch i takie doznania są dla nich nieprzyjemne.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 11:11   #132
201607231707
Konto usunięte

O Jezu, nie spodziewałam się takiego poziomu absurdu o.O chyba mówienie drugiej osobie, że się ją kocha i jaka jest zajefajna to norma w związkach, proste deklaracje uczuć, a nie metoda wychowawcza o.O nie wyobrażam sobie komplementować szanownego pana za umycie kibla wtf w ogóle
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 11:12   #133
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
nie wolno karcić, bo zamkną się w sobie i już nie będą chcieli więcej nic robic!

Cytat:
To może go demotywować. A tu chodzi o połączenie niepożądanego zachowania z nieprzyjemnym bodźcem. Ewentualnie można krzyknąć "Nie!" kiedy robi coś nie tak, lub uderzyć gazetą w stół - mężczyźni mają bardzo wrażliwy słuch i takie doznania są dla nich nieprzyjemne.

dobrym sposobem jest też zabronienie lub zabranie mu czegoś co lubi, żeby odczuł konsekwencje swojego zachowania

można też zastosować płaczliwe minki "kochanie, ale majteczki to do koszyczka a nie na kafeleczki, proszę ", żeby było delikatnie

broń boże nie wprost
Stary 2015-05-20, 11:12   #134
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
O Jezu, nie spodziewałam się takiego poziomu absurdu o.O chyba mówienie drugiej osobie, że się ją kocha i jaka jest zajefajna to norma w związkach, proste deklaracje uczuć, a nie metoda wychowawcza o.O nie wyobrażam sobie komplementować szanownego pana za umycie kibla wtf w ogóle
nie takie rozwody widzialam... to nie jest wcale takie niespotykane, ze w powodach sie podaje 'kazala mi costam posprzatac'
Stary 2015-05-20, 11:13   #135
201607231707
Konto usunięte

Ja mam grafik, bo jestem pipą w kwestii obowiązków domowych i nie ogarniam co robić, jak często i jak robić, ale nie mam tam też rzeczy typu przetarcie laptopa
Stary 2015-05-20, 11:15   #136
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wolno karcić, bo zamkną się w sobie i już nie będą chcieli więcej nic robic!

dobrym sposobem jest też zabronienie lub zabranie mu czegoś co lubi, żeby odczuł konsekwencje swojego zachowania

można też zastosować płaczliwe minki "kochanie, ale majteczki to do koszyczka a nie na kafeleczki, proszę ", żeby było delikatnie
Zawsze zostaje opcja karnego jeżyka, ale trzeba wtedy pamiętać o odcięciu faceta od źródeł rozrywki (koniecznie skonfiskować telefon), żeby miał czas na przemyślenie swojego postępowania. Ile lat, tyle minut siedzenia. Pół godzinki powinno załatwić sprawę.
Stary 2015-05-20, 11:16   #137
201607231707
Konto usunięte

Jakbym miała w związku problemy, bo zwracam uwagę na syf w mieszkaniu i nie daję smakołyków za sprzątanie, to nawet sama bym ten wniosek o rozwód wniosła XD
Stary 2015-05-20, 11:19   #138
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam grafik, bo jestem pipą w kwestii obowiązków domowych i nie ogarniam co robić, jak często i jak robić, ale nie mam tam też rzeczy typu przetarcie laptopa
ja mam glownie kwaity, bo bez niego ie ogarniam, ten co 3 dni, ten co 7, ten ma miec nawoz co 7 dni, ten co tyle, bla bla
tylko obok nie ma rubryki na podpis i ocenę, zdechly mi dwa kwiaty wlasnie bo mnie tydzien nie bylo i nikt mnie za to gazetą po nosie nie bił

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Stary 2015-05-20, 12:00   #139
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
są, bo jak się okazuje ogrom ludzi obu płci nie ma o tym kompletnie pojęcia, jedyne co potrafią w domu zrobic to zalać zupkę, co i tak zwykle robila mamusia

grafik mi się wydaje dobrym pomyslem, aby unaocznic laikowi jakie istnieją obowiązki w domu, spotkałam się też dość często z instrukcjami sprzątania na stancjach, np na kuchence była przyklejona instrukcja 1. zrob to 2. zrob tamto, uzyj tego
i ewentualnie do rozliczania kogos z lenistwa, jezeli ma sie taki uklad w zwiazku i lubi sie zyc jak na kolonii/stancji

natomiast moje doswiadczenie z grafikami i 'kto widzi/robi ten sprzata' jest takie, ze A nie bedzie sie go trzymac, bo A jest czlowiekiem pracujacym i sprzatanie jest ponizej jego godnosci, B nie bedzie sprzatac bo robota pali mu sie w reku, C nie bedzie sprzatac, bo nie bedzie robic tego, co mu sie kaze, a nikt nie ma prawa mu nic kazac, zostaje jakies D, ktore nie ma wymowki i bedzie rozliczane z kazdego niewykonanego zadania, do momentu w ktorym wszyscy o grafiku zapomną, bo się gdzies zgubi

takze tego, miedzy innymi dlatego nie wyobrazam sobie slubu bez mieszkania ze soba wczesniej odpowiednio dlugo, nie bede sluzaca, ale tez nie bedzie nikt nade mna stal i mowil 'odcisnelas palec na bialej blyszczacej szafce, wytrzyj, bo dopiero to mylem'
D nie będzie sprzątać bo nie widzi że jest brudno .

Dziewczyny, nie chodzi o to żeby faceta tresować jak psa to już jest popadanie ze skrajności w skrajność. Chodzi o to żeby faceta czasami za coś pochwalić. Jeśli uważacie że chwalenie za to że zrobi coś co jest jego obowiązkiem jest poniżej waszej godności to pochwalić można jeszcze za efekt. Piszecie że was nikt nie chwali za to co robicie. Ja czasami jestem chwalona i bardzo to lubię. Kto z nas nie lubi być chwalny.

Cytat:
Teraz coraz więcej facetów o tym wie bo dużo się o tym mówi, ale kiedyś to nie koniecznie była norma. Dużo kobiet narzeka, że faceci nie okazują uczuć i nie mówią tego słowa. I nie chodzi o to że to jakaś metoda wychowawcza ale o to że każdy ma swoje potrzeby. Jeśli wierzyć naukowcom to kobieta ma potrzebę bycia kochaną i piękną a mężczyzna ma potrzebę bycia mądrym, zdolnym, docenianym.

Cytat:
To faktycznie działa na kobiety? W moim wypadku, gdy TŻet rzuca mi komplementami wiedząc, ze jestem na niego naprawdę wściekła, to jedynie potęguje u mnie chęć popełnienia morderstwa. Szczerze mówiąc jestem na niego dłużej wkurzona niż gdyby się nie odzywał i pozwolił mi ochłonąć na spokojnie. Czuję się jakby mi próbował łapówkę wręczać
Mój jak jestem na niego wściekła to zazwyczaj mówi coś w stylu "wiem kochanie, dzisiaj muszę cię kochać bardziej" i wtedy zazwyczaj mnie rozśmiesza.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:04   #140
Rena
Zakorzenienie

Faktycznie faceci tez potrafia terroryzowac/tresowac otoczenie swoimi wymaganiami co do czystosci, najczesciej oczywiscie cudzymi rekami.

Duzo tu robi mentalnosc typu plazma, kino domowe musi byc czy konsola do gier, ale zainwestowac w odkurzacza robota czy w zmywarke do naczyn do kasy szkoda. Bo mozna stara miotla i rekawy zakasac nad zlewozmywakiem. Ale warcaby czy telewizor z kineksopem to nagle obciach.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:13   #141
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michalina83 Pokaż wiadomość
Jeśli wierzyć naukowcom to kobieta ma potrzebę bycia kochaną i piękną a mężczyzna ma potrzebę bycia mądrym, zdolnym, docenianym.

Daj źródło do tych "naukowych" badań.

Kobiety z podejściem "Ooo, pozmywałeś talerzyk, jesteś taki zdolny i mądry!" robią swoim mężczyznom dużą krzywdę, bo upośledzają ich społecznie.
I robią krzywdę swoim dzieciom, które wzrastają potem w przekonaniu, że kobieta rodzi się z umiejętnością obsługi pralki, a mężczyzna może się tego łaskawie nauczyć, jeśli kobieta wystarczająco uniżenie go poprosi.
Dramat.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:16   #142
Kolor Bzu
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51463559]

Daj źródło do tych "naukowych" badań.

Kobiety z podejściem "Ooo, pozmywałeś talerzyk, jesteś taki zdolny i mądry!" robią swoim mężczyznom dużą krzywdę, bo upośledzają ich społecznie.
I robią krzywdę swoim dzieciom, które wzrastają potem w przekonaniu, że kobieta rodzi się z umiejętnością obsługi pralki, a mężczyzna może się tego łaskawie nauczyć, jeśli kobieta wystarczająco uniżenie go poprosi.
Dramat.[/QUOTE]
Ja tam dziękuję TŻ-owi jak coś zrobi w domu, on mi zresztą też zawsze dziękuję. Miło jest jak się takimi drobiazgami pokazuje, ze się widzi i docenia pracę jaką druga osobą w coś włożyła. Nie odczuwam by to było w jakikolwiek sposób uwłaczające.
Stary 2015-05-20, 12:22   #143
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Ja tam dziękuję TŻ-owi jak coś zrobi w domu, on mi zresztą też zawsze dziękuję. Miło jest jak się takimi drobiazgami pokazuje, ze się widzi i docenia pracę jaką druga osobą w coś włożyła. Nie odczuwam by to było w jakikolwiek sposób uwłaczające.
a ja nie czuję potrzeby dziękowania za każdy pierd
Stary 2015-05-20, 12:25   #144
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie czuję potrzeby dziękowania za każdy pierd
Bez przesady, dziękowanie za wyniesienie jedjej szklanki to przesada, ale za zrobienie obiadu czy umycie podłóg to już nie pierd. Mi jest miło widzieć ze takie rzeczy są docenione. Ale rozumiem że niektórzy uważają ze za codzienne rzeczy i obowiązki dziękować nie trzeba.
Stary 2015-05-20, 12:25   #145
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie masz w moim poście coś o dziękowaniu?

Jest o podejściu do sprzątania u kobiet (naturalna kolej rzeczy, każda to potrafi) i u mężczyzn (fizyka kwantowa, nie musi umieć jeśli nie chce, a jeśli się chce żeby nam pomagał, to trzeba subtelnie tresować).

Chociaż chwalenie za każdy pozmywany talerzyk jest jest dla mnie dziwne, ale przynajmniej nieszkodliwe.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:27   #146
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czym innym jest dziekowanie a czym innym chwalenie. Jeszcze dziekowanie jeszcze rozumiem, chociaz tez, jesli chodzi o sprzatanie, nie stosuje.

Ja lubie chwalic, zreszta sama lubie byc pochwalona jak zasluze Tylko dla mnie posprzatanie czy upranie ubran to nie jest powod do tego zeby kogos chwalic, sama tez nie oczekuje chwalenia, bo przeciez to sa tak normalne sprawy, ze nawet bym o tym nie pomyslala.
Czym innym jest podziekowanie, u nas w domu czesto slychac to slowo, ale jednak tez nie za to, ze sie posprzatalo. Bo w sumie to musielibysmy wzajemnie "o dziekuje za umycie lazeinki", "a ja dziekuje za umycie podlogi"
Kazdy sprzata, jakbysmy sie tak wzajemnie w czworke chwalili i dziekowali sobie za poscieranie kurzy, to nie wiem czy by to dluzej nie trwalo niz samo sprzatanie

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:29   #147
Kolor Bzu
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51463737]A gdzie masz w moim poście coś o dziękowaniu?

Jest o podejściu do sprzątania u kobiet (naturalna kolej rzeczy, każda to potrafi) i u mężczyzn (fizyka kwantowa, nie musi umieć jeśli nie chce, a jeśli się chce żeby nam pomagał, to trzeba subtelnie tresować).

Chociaż chwalenie za każdy pozmywany talerzyk jest jest dla mnie dziwne, ale przynajmniej nieszkodliwe.[/QUOTE]
No pisałaś o podejściu 'o taki dzielny bo pozmywał'- to jest chwalenie właśnie.
I serio to jest zupełnie indywidualna sprawa. Po prostu miło jest jak ktoś docenia nawet drobiazgi.
Jak pochwalę TŻ że zrobił pranie to go upośledzam? Raczej nie skoro następnym razem też je zrobi;-)
Stary 2015-05-20, 12:30   #148
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannaqwerty1993 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny? Tak siedzę i myślę w czym jest problem... Mnie wychowała mama i nie mogę powiedzieć jakie obowiązki miałby tata. U niego rodzice się rozwiedli jak był dzieckiem i tez widział tylko mamę sprzątającą. Dodatkowo ona tak na niego dmucha i chucha, że jak się wprowadziliśmy na swoje to ja chciałam pokazać, że robię wszystko i nawet piekłam ciasta i robiłam domowy rosół na kurze :-D tylko, że jesteśmy młodszym pokoleniem... Nasze matki w większości siedziały w domu prawda? A my pracujemy, studiujemy i chcemy się rozwijać... Obowiązki trzeba dzielić po równo, ale mam wrażenie, ze on nie doróśł do mieszkania samemu...zwłaszcza, ze codziennie jest u mamy i nawet jak pracowałam i była jego kolej na obiad to przynosił od mamy. Wiadomo, ze jak tam jest cały dzien to nie tylko pracuje. Po prostu za dobrze mu u mamy... Unika bycia w mieszkaniu, bo to wiąże sie z obowiązkami. Wraca na gotowe. To mnie tak wkurza...nawet koty jesc czasami nie dostały jak była jego kolej. On jest nieodpowiedzialny. Wzburzyłam się juz totalnie, bo pomyslałam, ze jakby się oświadczył to chyba bym powiedziała nie!
Tez długo myślałam, ze to kwestia wychowania, ale teraz skłaniam się do teorii, ze jednak w równiej jak nie większej mierze decyduje tu charakter.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2015-05-20 o 18:36
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:35   #149
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
xDDDDDDDDDDD

dodałabym

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

broń boże nie wprost
mnie uczono, że długofalowo, pozytywne wzmocnienie ma lepsze efekty niż negatywne, znaczy nagroda lepiej działa na podświadomość niż kara, ale żeby była dotkliwa, musi zajść kilka czynników, o czym opowiedzą nam specjaliści z Californi na kolejnym wykładize
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:36   #150
201604130936
Konto usunięte

Dziękowanie komuś za sprzątanie to jak mu dziękować za to, że oddycha, sorry. Podziękuję mu kiedy mi pomoze, zrobi cos za mnie, jasne ze tak, ale serio traktujmy się jak dorośli.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości