Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 09:30   #1321
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Witam

Żyje i mam się dobrze. Mało czasu bo praca, dom, przedszkole, siostra przyjechała na wakacje i codziennie jakaś imprezka
Mały rośnie w brzuszku i coraz bardziej zaczyna fikac. W porównaniu z Michałem to kopie 3x mniej.
Aha Misiek mówi do brzucha Filip haha ja nawet nie mam wybranego imienia a ten cały czas Filip i Filip

Poza tym pracuje nadal, pewnie jeszcze z miesiąc i ruszam na chorobowe i będę robić zakupy porodowo dzidziusiowe. Dużo rzeczy mam po Misiu także jakiś większych wydatków nie przewiduje. Tak jak mówiłam zamierzam zaszaleć na stronie la millou wczoraj przyszedł mi koc dla dorosłych w muffinki cudny, a jaki miły w dotyku... Mistrzostwo!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:45   #1322
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Wiecie nad czym się zastanawiam aby kupić i czy się sprawdza:P preparat do usuwania woskowiny usznej;)Używała ktorAŚ Z wAS . Nie mowie,że od razu dla nowordoka ale pozniej chciałabym sprawdzić czy to daje rade. Młodemu tak często trzeba byo czyścic uszka,że szok
o ja też podłączam się pod pytanie , ostatnio widziałam chyba w rossamanie i tez się zastanawiałam czy by nie kupić dla Zuzi

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja już myślę nad porządną łapówką po porodzie od siostry jakiś zestaw Playdoh albo kolejne hotwheelsy albo coś ze spidermanem a najlepiej to wszystko
ja też myślę że zakupimy coś od maleństwa dla Zuzi tak na dobry początek
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:53   #1323
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Ajć.. Cos sie stalo ? Czy poprostu dola zlapalas ?
Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Oj bidulka, cos sie stalo czy po prostu gorszy dzien?
Załamana jestem tym że ten kuzyn nam nie zapłacił za robotę TŻeta , do tego brak pracy , ja za 2 miesiace rodze , dobrze ze chociaz zdarzylam kupic wyprawkę .. ehh .. tak zle to dawno nie bylo
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:56   #1324
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mnie późnym wieczorem zaczął boleć brzuch, a nospy brak na dodatek TŻ mi powiedział, że każdy lek stosowany w ciąży to ryzyko i się kurna męczyłam... w nocy też wstawałam, bo myślałam, że rodzę nad ranem było jeszcze gorzej, ale tylko przez chwilę... dziś się miałam umawiać do gina, ale mi przeszło i jest okej...

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja robie tak: pierwsza kąpiel dopiero po ponad tygodniu od narodzin w samej wodzie i odrobinie oliwki wiec napewno oliwka, dodatkowo zasypka do pupy i bedaphen (chyba źle napisałam nazwę ) czyli na sam początek szałowe 3 kosmetyki później zacznę używać balsam z hipp i płyn do mycia tez z hipp. Głowę przez pewnie pierwsze 2 miesiące tylko wodą, w razie ciemieniuchy kupie szampon z dentinox który moim zdaniem jest rewelacyjny, poza tym to już zależy jak Adrian będzie reagował na wybrane przeze mnie kosmetyki, ewentualnie będę zmieniać czy jeśli pojawią się problemu ze skórą to już jakieś emoliety ale to już po konsultacji z lekarzem.. moim zdaniem im mniej kosmetyków tym lepiej
Ja się dalej waham czy kupić Oilatum czy używać kosmetyków Hipp właśnie... a co do ostatniego zdania to się zgadzam

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Mina taka, bo muszę chodzić na usg ginekologiczne:/ nie cierpię tego:/
dzidzi mogę oglądać codziennie, bo to jest normalne usg
Ałć, a czemu?

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Wiesz.. co nic specjalnego w sumie ale chciałam taką wygodną , dopasowaną podkreślająca brzuszek. Mi już wszystkie bluzki są za małe Jak chce naet kupić L to wyglądam jak w namiocie (piersi i brzuch w jednej lini) a ja chce mieć podkreslone piersi i brzuch,żeby nie czć się na większą niż jestem Jutro postaram sie zrobic foto sukienki
O to dokładnie jak ja- w większych czuję się totalnie aseksualnie i jak beczułka zero krągłości, słup od głowy do stóp ostatnio fajną kupiłam w Tesco, za 35 zł, taka rozciągliwa, dopasowuje się do wielkości brzucha

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Zjadłam ta lasagne wieczorem i mi sie nie opłaciło. "wyje" z bólu... Zgaga :/
Ani spac nie moge...
ja na szczęście zgagi jeszcze nie miałam...

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Napiszę Ci co ja zamawiałam i co już mam, a mam raczej wszystko co będę potrzebowała
Ja brałam do dupci linomag i oprócz tego mam taką maść z Hippa, Zartcreme, którą można stosować na całe ciało, ale na odparzenia też jest dobra podobno,
Hipp -szampon, płyn do mycia, płyn do kąpieli, maść na buźkę na mróz(mama mi to kupowała, więc nie wybrzydzam ),
sól fizjologiczna, oscenisept,
sól fizjologiczna do nosa(spray),
termometr(elektroniczny, bezdotykowy i do wody),
obcinaczki do paznokci, szczoteczkę z grzebykiem(ale to wiem, że już masz ),
podkłady poporodowe(te które masz z Belli),
osłonki na piersi,
waciki jałowe,
patyczki higieniczne z ogranicznikiem,
aspirator i dodatkowe wkłady do niego,
podkłady higieniczne(takie na łóżko),
wkładki laktacyjne,
podpaski takie MAXI,
Pampersy 1 i 2(2 szt. jedynek mam i 1 dwójek),
herbatkę na laktację sobie wzięłam(Bocianek),
płatki kosmetyczne,
majtki siateczkowe wielorazowe i jednorazowe(te nie siateczkowe),
mydełko Bambino(w razie gdyby miał odparzenia).
No to chyba wszystko - idę do półki zobaczyć, bo nie jestem pewna aaa mam jeszcze krem na sutki Linoderm i jeszcze kupiłam sobie podkłady do przewijania. Zauważyłam, że nie mam kremu po kąpieli
Dzięki za tą listę! i ja popatrzę na swoją i ją uzupełnię
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć

Edytowane przez heroine86
Czas edycji: 2015-05-20 o 09:59
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:57   #1325
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no ale to wiadomo , że nie będę grubo smarowała pupci bo po co... Te rowki w pampersie co są też się zatkać mogą i odparzenie gotowe. Delikatnie, cienką wastewkę wystarczy...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

ja tyż nawet mam dziś wenę i siły... a chcę też coś u dzidzi w pokoiku porobić troszkę...
Mimo wszystko nie stosowałabym go codziennie. Użyję go w przypadku odparzeń, ale to i tak w drugiej kolejności. No bo co zrobisz jak będzie miał odparzenia, coś jeszcze mocniejszego użyjesz? Lepiej chyba od lżejszych zacząć i mieć rezerwę

Pojechałam załatwić dziś wpis do indeksu i obiegówkę i weszłam do Rossmana z zamiarem zakupu balsamu z Hippa, kupiłam wszystko i dorwałam krem na słońce z Ziajki od pierwszych dni życia i wyszłam zadowolona ze sklepu, doszłam pół kilometra do auta, patrzę, a tam zamiast balsami, płyn do kąpieli wróciłam się z zapytaniem, czy mogę wymienić na balsam, ale się okazało, że jeśli produkt nie jest zapakowany w folię, tylko swobodnie można go otworzyć to nie przyjmują zwrotów zadowolona byłam, że zaoszczędzę, bo na gemini był 3 zł droższy, a tu dupa
no ale cóż, zdarza się najlepszym
Stary 2015-05-20, 09:58   #1326
heroine86
Zakorzenienie

Coś mi się namieszało :P
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2015-05-20, 10:02   #1327
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Załamana jestem tym że ten kuzyn nam nie zapłacił za robotę TŻeta , do tego brak pracy , ja za 2 miesiace rodze , dobrze ze chociaz zdarzylam kupic wyprawkę .. ehh .. tak zle to dawno nie bylo
A twój tzet budowlanką się zajmuje?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 10:03   #1328
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
No bo teraz położne tak zalecają - im rzadziej tym lepiej. Ta kuzynka TŻ, ktora urodziła niedawno mowila tez, ze w szpitalu polecili dziecko kapać raz na tydzien.
Ja tam nie oceniam ale osobiście bede kapać codziennie, bedzie lato, dziecko tez bedzie sie zapewne pocić itd, to tak jakbym ja sie nie wykąpała ale to ja tak osobiście robic bede

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Mam niecałe dwa tygodnie na napisanie połowy pracy... No, prawie połowy... Ale musze ogarnac całe wyniki badan, opracowac... popołudniu przy juniorze nie ma szans a wieczorem odpływam wiec zostają poranki. Jeszcze TŻ jak na złość prawie cały czas do konca maja w pracy... Tak to by sie juniorem popołudniu zajął i bym miała czas na pisanie... No ale jakos musze sobie poradzić
Dla mnie to dziwne zalecenie trochę- i co szpital to inaczej ja na pewno będę kąpać częściej niż raz tygodniu, szczególnie przy upałach

Powodzenia w pisaniu pracy
Stary 2015-05-20, 10:08   #1329
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest ta kuzynka, która Ci pomagała przy Adasiu jak męża nie było ??
Wiesz co ja mimo wszystko bym się odezwała, no kurde za darmo dawno umarło, tym bardziej, że to nie jest najbliższa rodzina.
Ludzie to mają tupet
Stary 2015-05-20, 10:11   #1330
Anev0
Zakorzenienie

Roxanko które sklepy z wózkami z Ktowicach polecasz odwiedzić?

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-05-20, 10:16   #1331
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie :-* ja wczoraj jak sie polozylam wieczorem tak juz nie wstalam :-P maz mnie budzil w nocy pytal czy wszystko ok bo ciezko oddychalam i sie wystraszyl. Ja dzis lepiej sie czuje bo wczoraj to tragedia byla, moze to tez po podrozy. Ale powiem Wam, ze bylam na weekend u rodzinki, babci, ciotek itd i chyba nikt sie nie zczail ze w ciazy jestem... :-D a tu juz tak niewiele zostalo do konca :-P ja dzis mialam zamiar ogarnac mieszkanie ale nie wiem jak to wyjdzie bo cos mi duszno :-(
O kurde, nie zauważyli? czy masz taki malutki brzuszek?

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Boje się, że młody będzie zazdrosny o siostrę. Dokucza mi I pyta czy dzidziuś też mi tak robi i czy jest grzeczny i czy bardziej go lubię... w ogóle to taki synuś mamusi się zrobił, rano jak wstanie to tylko ja mogę do niego iść, ja mleko muszę robić i nawet z tż nie pójdzie siku czy myć się.
No małe dzieci bywają zazdrosne o rodzeństwo... to chyba całkowicie normalne, że chce zwrócić Twoją uwagę, obawia się odstawienia na bok... dlatego musisz Go często przytulać i mówić jak bardzo Go kochasz

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Chciałam się położyć na godzinkę jeszcze, ale nie zasnę
Przyjechali dziś trawę kosić i w ogródku sprzątać itd !!!
Powinni być jutro ... No coż, to pospałam
U mnie to samo- od rana ryk kosiar

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Jednym slowem, u niego nie szanuje sie czyjejs prywatnosci, a ja powiedzialam ze nie pozwole by o naszym zyciu i sprawach trabili wszelkie rodzinne okolice... A ja teraz potrzebuje jednak dpokoju a nie nowinek na nasz temat... Przykre to jest, ja tego zrozumiec nie moge jak tak moze w ogole byc ale coz... O swoje trzeba walczyc, zwlaszcza o prywatnosc...
Przykre to co piszesz... współczuję relacji

Cytat:
a bo te wszystkie ,,ploty,, to ja nie wiem. Ludziom się chyba czasami nudzi, zazdroszczą nam albo są zwyczajnie zawistni. Ja jak u nas takowe były zawsze potwierdzałam z uśmiechem od ucha do ucha i jakoś już dawno niczego dziwnego na swój temat nie usłyszałam Największą plotę o której kiedykolwiek usłyszałam była taka hehe aż śmiać się chce jak sobie przypomną Przeprowadziłam się z domu rodzinnego 300kg, poznałam męża, zamieszkaliśmy razem, jego znajoma rozpowiedziała wszystkim że się zwierzyłam jej że mam dziecko które zostawiłam w rodzinnych stronach i przyjechałam męża szukać informacja ta doszła nawet do jego rodziców Dziewczyna miała nie złą silę przebicia hehe I kiedyś spotkałyśmy się na wspólnym grillu ... Rozmawiałyśmy o tym czy planujemy dziecko itd to jej powiedziałam, że nie co ty ja jak wiesz jedno już mam więc mi wystarczy Jej mina bezcenna i już nigdy na mnie nic nie nagadała ...
O matko ludzie to mają wyobraźnię

Cytat:
Załącznik 5983207
Tylko beznadziejne światło :/
Fajny jest, ta strona taka puchowa mmmm
Milutko wygląda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 10:19   #1332
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
iRobot roomba wchodzi mi do szafy bo mam za niski próg, brakuje mi tych scianek wirtualnych i trzeba go gonic po mieszkaniu

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

A te kocyki minky to one maja w środku wypelnienie jakieś? czy tylko polarek plus bawełna?
A nie dostaliście ich przy zakupie? Bo my dostaliśmy 2 z możliwością ustawienia wlasnie ściany lub latarni

Co do kocykow to zależy jaki zamówisz. Sa i z wypełnieniem na zimę i bez na lato.

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Jak patrzę na nasz projekt i ilość okien to w myjkę będę się musiała zaopatrzyć koniecznie ! Roomba też mi się marzy, zobaczymy jak finansowo będziemy stać po budowie Ale prędzej czy później kupię

Mam pytanie, może mi odpowiesz Czy sama scooba do mycia wystarczy czy lepiej najpierw puścić roombę, żeby poodkurzała ? Więcej powierzchni w domu będziemy mieli do mycia niż odkurzania.
Odkurzyć przed puszczeniem scooby na pewno będziesz musiała zeby sie nie zapchał sie jakimś syfkiem
Szkoda ze te wszystkie takie urządzenia sa tak bardzo drogie... Ale szczerze to chyba najlepiej wydane pieniądze. Jedziesz na zakupy, wracasz i masz czysto. No i daje rade z sierścią. Przy małym dziecku musiałabym chyba ze trzy razy dziennie odkurzać w czasie linienia

Cytat:

Wiesz co.. Ja na Waszym miejscu bym porozmawiała z nimi.. Ale nie tak z ryjem tylko usiadła przy kawie i normalnie wytłumaczyła jak sprawy sie mają...
Stary 2015-05-20, 10:21   #1333
Anev0
Zakorzenienie

sandeo były ale się zbyly, przepadły i nie mam pojęcia gdzie są ... yyyy

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-05-20, 10:24   #1334
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
sandeo były ale się zbyly, przepadły i nie mam pojęcia gdzie są ... yyyy

Chyba ze tak ja ostatnio jedną znalazłam pod łóżkiem, nie mam pojęcia kiedy to tam postawiłam zatarcie ciążowe
Stary 2015-05-20, 10:28   #1335
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam nadzieję, że może niektóre jeszcze mnie pamiętają taj jakoś przykro mi się zrobiło, że tak długo do Was nie zagladalam. U mnie wszystko dobrze, synuś rośnie zdrowo tydzień temu byłam na badaniach, niestety pojawiła się już u mnie anemia.
dziewczyny jak czytam o waszych przygotowaniach i zakupach to aż mi wstyd ja oprócz wózka, nosidełka jednej czapeczki i trzech par bodziakow nie mam nic ale ta lista pewnie mi się przyda.
Hej
Jeśli Cię to pocieszy to ja póki co mam 2 bodziaki będę szaleć niedługo
Też mam anemię... muszę na dniach iść morfo zrobić

Cytat:
przytulam
Stary 2015-05-20, 10:31   #1336
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
to co oni powariowali? myślę, że powinniście zadzwonić, zaprosić na kawusie i powiedzieć że przy okazji chcielibyście się rozliczyć za wykonaną pracę... Bez przesady, tynku ze ścian jeść nie będziecie...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:35   #1337
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam

Żyje i mam się dobrze. Mało czasu bo praca, dom, przedszkole, siostra przyjechała na wakacje i codziennie jakaś imprezka
Mały rośnie w brzuszku i coraz bardziej zaczyna fikac. W porównaniu z Michałem to kopie 3x mniej.
Aha Misiek mówi do brzucha Filip haha ja nawet nie mam wybranego imienia a ten cały czas Filip i Filip

Poza tym pracuje nadal, pewnie jeszcze z miesiąc i ruszam na chorobowe i będę robić zakupy porodowo dzidziusiowe. Dużo rzeczy mam po Misiu także jakiś większych wydatków nie przewiduje. Tak jak mówiłam zamierzam zaszaleć na stronie la millou wczoraj przyszedł mi koc dla dorosłych w muffinki cudny, a jaki miły w dotyku... Mistrzostwo!!
Hehe, u nas też miał być Filip ale siusiak zniknął

Cytat:
Pojechałam załatwić dziś wpis do indeksu i obiegówkę i weszłam do Rossmana z zamiarem zakupu balsamu z Hippa, kupiłam wszystko i dorwałam krem na słońce z Ziajki od pierwszych dni życia i wyszłam zadowolona ze sklepu, doszłam pół kilometra do auta, patrzę, a tam zamiast balsami, płyn do kąpieli wróciłam się z zapytaniem, czy mogę wymienić na balsam, ale się okazało, że jeśli produkt nie jest zapakowany w folię, tylko swobodnie można go otworzyć to nie przyjmują zwrotów zadowolona byłam, że zaoszczędzę, bo na gemini był 3 zł droższy, a tu dupa
Zdarza się ja wiele razy kupiłam np. odżywkę zamiast szamponu a pół godziny stoję przy półce i grzebię
Stary 2015-05-20, 10:36   #1338
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
to co oni powariowali? myślę, że powinniście zadzwonić, zaprosić na kawusie i powiedzieć że przy okazji chcielibyście się rozliczyć za wykonaną pracę... Bez przesady, tynku ze ścian jeść nie będziecie...
dokładnie uważam tak samo, co innego jakaś drobna pomoc a co innego kilka dni pracy przecież wiadomo że każdy kasy potrzebuje

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

Zdarza się ja wiele razy kupiłam np. odżywkę zamiast szamponu a pół godziny stoję przy półce i grzebię
u nas aktualnie na "tapecie" są Artur, Filip, Patryk i Przemek - które waszym zdaniem najładniejsze?

ooo... szampon ... właśnie muszę kupić bo wczoraj to już wykręcałam butelkę żeby włosy umyć
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:37   #1339
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak kiedys polecalam Wam Kärcher do mycia okien? Jestem wielka gadzeciarą i tym razem mogę Wam z czystym sercem polecić kolejne boskie urządzenie iRobot roomba jest the best. Mamy liniejacego labradora i odkurzać musiałam 2 razy dziennie.... Teraz siedzę sobie, pije herbatkę a roomba sama sprząta o nic sie nie trzeba martwić, ze schodów nie spadnie a jak skończy sama wraca do ładowarki
też zdecydowanie polecam
właśnie sobie piszę pracę a irobot mi czyści podłogi, układ idealny

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam nadzieję, że może niektóre jeszcze mnie pamiętają taj jakoś przykro mi się zrobiło, że tak długo do Was nie zagladalam. U mnie wszystko dobrze, synuś rośnie zdrowo tydzień temu byłam na badaniach, niestety pojawiła się już u mnie anemia.
dziewczyny jak czytam o waszych przygotowaniach i zakupach to aż mi wstyd ja oprócz wózka, nosidełka jednej czapeczki i trzech par bodziakow nie mam nic ale ta lista pewnie mi się przyda.
będą baciki za nieobecność.. wracaj tu do nas na stałe!

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:39   #1340
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Artur, Filip, Patryk i Przemek - które waszym zdaniem najładniejsze?

ooo... szampon ... właśnie muszę kupić bo wczoraj to już wykręcałam butelkę żeby włosy umyć
Dla mnie Filip, później Patryk (też braliśmy pod uwagę ), Artur i Przemek- w tej kolejności

I ja
Stary 2015-05-20, 10:39   #1341
mms_22
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za listy ! :dzie kuje:

nie spodziewałam się, że do "podstawy" się tyle rzeczy zalicza
ale.... żeby nie było tak kolorowo, to namieszam trochę Bo właśnie wróciłam od położnej, z którą rozmawiałam co nieco o pielęgnacji noworodka i powiedziała, że do tego tematu wrócimy bliżej porodu, ale ona dla Małego poleca używanie dwóch kosmetyków : Oliatum do kąpieli i olejek parafinowy do smarowania skóry dziecka... albo jakiś inny krem, ale z dużą ilością olejku parafinowego, bo ponoć to jest najlepsze dla skóry niemowląt...
zauważyłam, że u nas przeważają kosmetyki z Hipp. Wczoraj też myślałam o nich właśnie, żeby zamówić, ale teraz porównam sobie skład...

Cytat:
No bo teraz położne tak zalecają - im rzadziej tym lepiej. Ta kuzynka TŻ, ktora urodziła niedawno mowila tez, ze w szpitalu polecili dziecko kapać raz na tydzien.
Ja tam nie oceniam ale osobiście bede kapać codziennie, bedzie lato, dziecko tez bedzie sie zapewne pocić itd, to tak jakbym ja sie nie wykąpała ale to ja tak osobiście robic bede

Mam niecałe dwa tygodnie na napisanie połowy pracy... No, prawie połowy... Ale musze ogarnac całe wyniki badan, opracowac... popołudniu przy juniorze nie ma szans a wieczorem odpływam wiec zostają poranki. Jeszcze TŻ jak na złość prawie cały czas do konca maja w pracy... Tak to by sie juniorem popołudniu zajął i bym miała czas na pisanie... No ale jakos musze sobie poradzić

ja sobie nie wyobrażam kąpać Małego raz w tygodniu w wakacje... Bo ok, może dziecko się nie brudzi, ale przy upałach może też się pocić... Przecież kąpiel jest nawet dobra na lepszy sen no ja nie wyobrazam sie nie wykapac i isc spac... nie zasnelabym...
Nie wiem czy bede takiego maluszka kąpać codziennie, ale co drugi dzien - na pewno

współczuje pisania tej pracy, bo chyba najgorsze przed Tobą... za wolałam pisać teorię niż opracowywać badania.... ale trzymam kciuki

Cytat:
ehh... no w trudnej sytuacji jesteście, bo gdyby to był ktoś obcy, to moglibyście się upominać, a tak rodzinie, to głupio pewnie... zależy też jakie macie relacje...
ale jeszcze się wszystko odwróci na Waszą korzyść na pewno

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:45   #1342
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

pokażesz fotkę kocyka?

Cytat:
ja też myślę że zakupimy coś od maleństwa dla Zuzi tak na dobry początek
my tak samo

Cytat:
nie odpuściłabym. Spokojna ale dosadna rozmowa ! Trzymam kciuki

Cytat:
Dzień dobry

Mnie późnym wieczorem zaczął boleć brzuch, a nospy brak na dodatek TŻ mi powiedział, że każdy lek stosowany w ciąży to ryzyko i się kurna męczyłam... w nocy też wstawałam, bo myślałam, że rodzę nad ranem było jeszcze gorzej, ale tylko przez chwilę... dziś się miałam umawiać do gina, ale mi przeszło i jest okej...
dobrze, że przeszlo.. uważaj na siebie i odpoczywaj

Cytat:
nienawidzę takich sytuacji... a też często mi się zdarza

Cytat:
Dla mnie to dziwne zalecenie trochę- i co szpital to inaczej ja na pewno będę kąpać częściej niż raz tygodniu, szczególnie przy upałach

Powodzenia w pisaniu pracy
dziękuję
a co do kąpieli to coraz więcej położnych tak twierdzi... ale matka i tak swoje zrobi

Cytat:
Roxanko które sklepy z wózkami z Ktowicach polecasz odwiedzić?
ojej, powiem szczerze, że my zdecydowaliśmy się na tego maxi cosi więc wybraliśmy się do sklepu firmowego gdzie są te wózki i quinny a tak to przeglądaliśmy w smyku wózeczki. ale u nas raz dwa poszło, obyło się bez jezdzenia itd więc nie pomogę

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-20, 10:50   #1343
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za listy ! :dzie kuje:

nie spodziewałam się, że do "podstawy" się tyle rzeczy zalicza
ale.... żeby nie było tak kolorowo, to namieszam trochę Bo właśnie wróciłam od położnej, z którą rozmawiałam co nieco o pielęgnacji noworodka i powiedziała, że do tego tematu wrócimy bliżej porodu, ale ona dla Małego poleca używanie dwóch kosmetyków : Oliatum do kąpieli i olejek parafinowy do smarowania skóry dziecka... albo jakiś inny krem, ale z dużą ilością olejku parafinowego, bo ponoć to jest najlepsze dla skóry niemowląt...
zauważyłam, że u nas przeważają kosmetyki z Hipp. Wczoraj też myślałam o nich właśnie, żeby zamówić, ale teraz porównam sobie skład...

ja sobie nie wyobrażam kąpać Małego raz w tygodniu w wakacje... Bo ok, może dziecko się nie brudzi, ale przy upałach może też się pocić... Przecież kąpiel jest nawet dobra na lepszy sen no ja nie wyobrazam sie nie wykapac i isc spac... nie zasnelabym...
Nie wiem czy bede takiego maluszka kąpać codziennie, ale co drugi dzien - na pewno

współczuje pisania tej pracy, bo chyba najgorsze przed Tobą... za wolałam pisać teorię niż opracowywać badania.... ale trzymam kciuki

ehh... no w trudnej sytuacji jesteście, bo gdyby to był ktoś obcy, to moglibyście się upominać, a tak rodzinie, to głupio pewnie... zależy też jakie macie relacje...
ale jeszcze się wszystko odwróci na Waszą korzyść na pewno
no wszystko super.. tylko powiedz mi, pytalaś w sytuacji gdy zacznie się coś dziecku ze skórą dziać? Stosujesz Oilatum a potem co? wiesz o co mi chodzi, przyzwyczajanie dziecka od razu do takich kosmetyków spowoduje, że później nie będzie czym dziecka "leczyć". Mi położne (dwie czy trzy nawet) mówiły, że Oilatum i inne takie stosować sporadycznie w sytuacji, że coś się ze skórą dziecka dzieje.
Ale ja nie oceniam i nie wymądrzam się bo niewiele więcej wiem od Ciebie

A co do pisania pracy to dziś idę jak burza, machnęłam w chwilę 10 stron a opracowywanie wyników badań jest "fajne" i proste jak drut w momencie ankiet, wtedy nie trzeba praktycznie myśleć o tym co się robi. W sytuacji wywiadów trzeba już bardziej przysiąść i pomyśleć... a mi się nie chce

dobra, idę pisać póki junior w szkole

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-20, 10:56   #1344
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
no wszystko super.. tylko powiedz mi, pytalaś w sytuacji gdy zacznie się coś dziecku ze skórą dziać? Stosujesz Oilatum a potem co? wiesz o co mi chodzi, przyzwyczajanie dziecka od razu do takich kosmetyków spowoduje, że później nie będzie czym dziecka "leczyć". Mi położne (dwie czy trzy nawet) mówiły, że Oilatum i inne takie stosować sporadycznie w sytuacji, że coś się ze skórą dziecka dzieje.

A co do pisania pracy to dziś idę jak burza, machnęłam w chwilę 10 stron a opracowywanie wyników badań jest "fajne" i proste jak drut w momencie ankiet, wtedy nie trzeba praktycznie myśleć o tym co się robi. W sytuacji wywiadów trzeba już bardziej przysiąść i pomyśleć... a mi się nie chce

jestem tego samego zdania
Sama zastanawialam się nad stosowaniem olilatum itd... ale po wielu poradach zdecydowałam że nie... Jeśli skóra będzie tego wymagała wtedy sięgnę po te kosmetyki.

powodzonka w pisaniu...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 11:01   #1345
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Jak zniknął? A był? Widziałaś? W którym tygodniu? Ładne jajcA i dziewczynka będzie?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2015-05-20, 11:07   #1346
Aliczka88
Zadomowienie

Koc taki tylko czekoladowy spód. W dotyku jak puszek Okruszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01016a.jpg (197,3 KB, 17 załadowań)

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2015-05-20, 11:11   #1347
vea7
Zakorzenienie

heroine, ja tam w sumie nie widzę różnicy w kształcie, ale dzisiaj położna tez od razu wypaliła, ze panienka będzie - po brzuchu widać
No właśnie się zastanawiam, czy dla Żuka na lato do przykrywania nie wziąć z tej samej firmy, ale pieluszki bambusowej (no dobra... pieluszka ma prawie 2m2)
Ja miałam ten krem i spokojnie mogę polecić

Sabina, witamy

sandeo, będzie, bo my jesteśmy z wyżu

Isabelle, współczuję przygód
A powiedz jaki w końcu fotelik? Fajnie, że bryku wybrana

mmsku, z maści to tylko majerankowa, a i to niekoniecznie
Ogólnie z pielęgnacji konieczne:
- coś do mycia, najlepiej do wszystkiego "ciało i włoski" i najlepiej do stosowania i na skórę i do wanienki - niezmiennie polecam Hipp albo BBD;
- krem do codziennej pielęgnacji - fajnie znowu jak będzie "do wszystkiego" czyli i do pupy i do buzi - tutaj polecam krem Linomag A+E - taki z różowa nakrętką albo różowy BBD "Wunshutzkrem" - on niby jest na odparzenia, ale nie zawiera cynku, za to ma panthenol;
- krem na odparzenia - z cynkiem, na odparzoną pupę - Sudocrem u mnie się sprawdza najlepiej, nieźle też krem na odparzenia z Hipp;
- oliwka - raczej do dodania do wanienki niż nacierania malucha (chyba, ze będziesz masaże robiła) - i znowu polecam Hipp;
- krem przeciwsłoneczny - koniecznie z filtrem mineralnym dla takiego Malucha - wypróbowałam i mogę polecić: Pharmaceris Baby 50 spf albo Emulsje do opalania Ziajka 30 spf (z lwem)
- dla Ciebie coś na sutki - polecam Maltan: jest w sensownej cenie, a nie trzeba go zmywać przed karmieniem.

I tyle z niezbędnego, cała reszta może ale nie musi się przydać, więc wg. mnie nie ma sensu kupować wcześniej

Z parafiną bym uważała, bo może mocno zapychać, a Oilatum...hmm... nie ma to jak emolient od pierwszych dni życia

KALWI

Już po wizycie i znowu wyszło, że jestem przeraźliwie wręcz zdrowa
Poza bakteriami w sikach, na które mam jeść żuravit i trochę niższą Hemoglobina (ale w normie dla ciężarówek), zupełnie nic mi nie jest.
Glukoza dobra, ciśnienie dobre, dół pozamykany i długi, a Księżniczka raczyła się wreszcie głową w dół przekręcić

Aaa... z dobrych wiadomości okazało się jeszcze, że ekipa, która robiła moje obecne mieszkanie, ma wolny termin w listopadzie, więc najprawdopodobniej i nowe będą wykańczali

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 11:31   #1348
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie nie pytałam, bo dopiero jak od niej wyszłam to o tym samym pomyślałam... ale dzisiaj tylko tak o tym wspomniałyśmy, a mamy do tego tematu wrócić, więc na pewno zapytam W każdym bądź razie mówiła tylko tyle, że dzieci często (choć nie zawsze) po wyjściu ze szpitala potrzebują specjalnej pielęgnacji, zwłaszcza jeśli miały zakładane "ubranka szpitalne", które prane są w różnych środkach - dla noworodków, ale niekoniecznie tych najdelikatniejszych... No i w sumie pamiętam, że jak siostra wyszła z Małym ze szpitala, to miał jakąś wysypkę... I bądź tu mądra

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

vea dziękukę za odp i gratuluję wizyty

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-05-20 o 11:37
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 11:32   #1349
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Koc taki tylko czekoladowy spód. W dotyku jak puszek Okruszek
boski! gdzie taki zamówiłaś?

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
heroine, ja tam w sumie nie widzę różnicy w kształcie, ale dzisiaj położna tez od razu wypaliła, ze panienka będzie - po brzuchu widać
No właśnie się zastanawiam, czy dla Żuka na lato do przykrywania nie wziąć z tej samej firmy, ale pieluszki bambusowej (no dobra... pieluszka ma prawie 2m2)
Ja miałam ten krem i spokojnie mogę polecić

Sabina, witamy

sandeo, będzie, bo my jesteśmy z wyżu

Isabelle, współczuję przygód
A powiedz jaki w końcu fotelik? Fajnie, że bryku wybrana

mmsku, z maści to tylko majerankowa, a i to niekoniecznie
Ogólnie z pielęgnacji konieczne:
- coś do mycia, najlepiej do wszystkiego "ciało i włoski" i najlepiej do stosowania i na skórę i do wanienki - niezmiennie polecam Hipp albo BBD;
- krem do codziennej pielęgnacji - fajnie znowu jak będzie "do wszystkiego" czyli i do pupy i do buzi - tutaj polecam krem Linomag A+E - taki z różowa nakrętką albo różowy BBD "Wunshutzkrem" - on niby jest na odparzenia, ale nie zawiera cynku, za to ma panthenol;
- krem na odparzenia - z cynkiem, na odparzoną pupę - Sudocrem u mnie się sprawdza najlepiej, nieźle też krem na odparzenia z Hipp;
- oliwka - raczej do dodania do wanienki niż nacierania malucha (chyba, ze będziesz masaże robiła) - i znowu polecam Hipp;
- krem przeciwsłoneczny - koniecznie z filtrem mineralnym dla takiego Malucha - wypróbowałam i mogę polecić: Pharmaceris Baby 50 spf albo Emulsje do opalania Ziajka 30 spf (z lwem)
- dla Ciebie coś na sutki - polecam Maltan: jest w sensownej cenie, a nie trzeba go zmywać przed karmieniem.

I tyle z niezbędnego, cała reszta może ale nie musi się przydać, więc wg. mnie nie ma sensu kupować wcześniej

Z parafiną bym uważała, bo może mocno zapychać, a Oilatum...hmm... nie ma to jak emolient od pierwszych dni życia

KALWI

Już po wizycie i znowu wyszło, że jestem przeraźliwie wręcz zdrowa
Poza bakteriami w sikach, na które mam jeść żuravit i trochę niższą Hemoglobina (ale w normie dla ciężarówek), zupełnie nic mi nie jest.
Glukoza dobra, ciśnienie dobre, dół pozamykany i długi, a Księżniczka raczyła się wreszcie głową w dół przekręcić

Aaa... z dobrych wiadomości okazało się jeszcze, że ekipa, która robiła moje obecne mieszkanie, ma wolny termin w listopadzie, więc najprawdopodobniej i nowe będą wykańczali
gratuluje udanej wizyty
no i super, że się tak udało z ekipą, fajnie jest mieć zaufanych ludzi

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-20, 11:35   #1350
Mirabelka_90
Zadomowienie

Hej Dziewczyny.
U mnie też ciężki wieczór i noc. Brzuch mnie bolał, ale to bardziej wzdęcia... Ech a mówili, że pierwszy trymestr najgorszy, a tu się okazuje, że 2 i 3 też mają swoje "uroki"
Cytat:
dokładnie uważam tak samo, co innego jakaś drobna pomoc a co innego kilka dni pracy przecież wiadomo że każdy kasy potrzebuje

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

u nas aktualnie na "tapecie" są Artur, Filip, Patryk i Przemek - które waszym zdaniem najładniejsze?

Ach Filip. Właśnie Naszego Synka tak chcemy nazwać. No mi też właśnie w Polsce położne mówiły o oilatum i emolium. Ale zdecydowałam się na Hipp/ W razie czego sięgnę po oilatum. A sudocrem też powinno się sporadycznie używać w razie problemów. Ja kupiłam alantan i bepanthen do pupki. Ale czy pupę powinno się smarować przy każdej zmianie pieluszki? Proszę oświećcie mnie.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości