Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 13:07   #4981
Sandrusia91
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja tez mam w porządku pierwszy post.
Sandrusia- moze po prostu duży chłopak. Chyba ze masz mega długie cykle no to wtedy moze byc 2 tygodnie różnicy w TP. Bo tak to cieżko moze byc ze jest 2 tygodnie starszy

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tydzień nie dwa
Tzn lekarz powiedział tydzień
A na usg w pomiarach widzę 26t6d

No miałam długie, przeszło 30 dni.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Z resztą, wszystko jedno.. ważne że zdrowy chłopak jest

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

No i teraz mam problem
Mam dwie pościele wybrać

Jedną gdzie będzie wszystko tzn pościel, ochraniacz, rożek i przybornik a drugą samą pościel, tylko teraz którą, heh.

http://www.mojedziecko.co/Allegro/poscielzw/31b.jpg
http://www.mojedziecko.co/Allegro/poscielzw/33b.jpg

Ta w gwiazdki fajna na wszystko, ale ta z mietowym tez i teraz nie wiem która, czy ta z gwiazdkami czy ta z mietowym :/

HELPPPPP !

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:12   #4982
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja taka byłam bo się urodziłam z wagą 2900 a długości 60 cm

Moment, czegos nie rozumiem. Jak u Was licza wymiary dziecka? Bo u mnie to jest przeliczane na podstawie srednicy glowki, objetosci brzuszka i dlugosci kosci udowej. A propos Twoich wymiarow przy urodzeniu, to corka zawsze byla okreslona jako duza (3649g) a dl miala 49cm
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:15   #4983
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Moment, czegos nie rozumiem. Jak u Was licza wymiary dziecka? Bo u mnie to jest przeliczane na podstawie srednicy glowki, objetosci brzuszka i dlugosci kosci udowej. A propos Twoich wymiarow przy urodzeniu, to corka zawsze byla okreslona jako duza (3649g) a dl miala 49cm
U mnie tak samo..
Główka, brzuszek i kość udowa

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-20, 13:18   #4984
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
7 ksiezycowy to jeszcze Wasz 6 (dokladnie zaczyna sie 24t0d).
Oczywiscie, laktacja siedzi w glowie, trzeba sie zrelaksowac, rozluznic miesnie, czesto dziecko przystawiac i rozgrzewac cialo. Jednak akurat te trzy wymienione sa bogate w zelazo, zapobiegaja anemii a przy tym stymuluja produkcje pokarmu

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

A po samym porodzie najbardziej czekam na ten moment, kiedy podczas kangurowania dziecko samo wyruszy na poszukiwanie piersi. Za pierwszym razem nie bylo mi dane, moze teraz sie uda

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Wiesz, co poza herbatka pomoglo mamie? Twoje wsparcie!! O tym dziewczyny nie zapominajcie!!
Nie wiem, czy taka 17-letnia córka to jakieś duże wsparcie... ja się wtedy w mamine sprawy bardzo nie zagłębiałam, bardziej mi się podobała rola drugiej mamy i tu już faktycznie wsparciem byłam dużym
Cytat:
Zjedz śniadanie i pójdź na drzemkę koło 12. I nastaw sobie budzik bo inaczej się wyśpisz i znowu nie zaśniesz w nocy.
Mam nadzieję że między wami już w porządku

Słusznie. Fajnie że ci cytrynę dali, mi nie pozwolili nic dodawać bo fałszuje wchłanianie tej glukozy ale nie wiem ile w tym prawdy. Zabronili to musiałam wypić na krechę...

Ja za 2 dni zaczynam siódmy i nie mam 80% wyprawki. Nie przyjmuję do wiadomości opcji szpitala przed 35 tygodniem.

AAAAA i mam truskawki! Rozłożyli się z kramem pod moim domem, dosłownie i mam kilogram za 10 zł.
Ee jakoś spać nie mogę a w nocy też mi ciężko idzie ale to norma, tż się śmieje ze mnie, że ja już jestem gotowa na nieprzespane noce
A między nami tak względnie ok, moje hormony się co prawda uspokoiły to tyle dobrego, a tż zawsze jak coś jest nie tak, to kilka następnych dni mam raj - wszystko zrobi, wszystko kupi, ogólnie się podlizuje, to najwyżej perfidnie to wykorzystam
Na pewno nie mamy tak jak nasi cudni sąsiedzi obok... Młoda para a jak tylko ona jest w mieszkaniu, to się wyklinają i drą na siebie (on w mieszkaniu jest non stop, tylko ona wychodzi do pracy czasem), trzaskają drzwiami - a ona tak niepozornie wygląda właśnie słucham tego ich koncertu

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ŁaŁ !! serio pokazny chłop !

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

a ja dziś o 12 miałam mieć wizytę, co się okazało nie jestem zapisana, dobrze ze wczoraj zadzwoniłam by zapytać czy inna godzina jest dostępna bo w tym czasie moja koleżanka z pracy umówiła się na paznokcie, okazało się jednak że nawet mnie nie zapisały na moją wizytę.
no nic ostatnią wizytę miałam 28 kwietnia , zalecenia za 4 tyg następna , czyli mam czas do 28 maja.
czy po połówkowym jest jeszcze jakieś ważne usg obowiązkowe ?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

a i wg zapisów w mojej karcie ciąży wg ich wagi
przytyłam tylko 8 kilo.....
a wg mojej wagi już 14 kilo.
i bądź tu mądry.
Tak usg po 30 tc trzecie i ostatnie, chociaż ja już miałam z 5 a i tak mam wrażenie, że mało i chętnie bym tam zajrzała do małej
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja tez do szpitala nie mam nic. Tzn mam kapcie i staniki itp ale przecież nie będę tego jeszcze pakować

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja do szpitala to mam...pieluchy i ciuchy dla małej ale w czerwcu już powinnam mieć wszystko prócz koszul.
Cytat:
Ja wierzę wadze u położnej, ale nie mam wyboru bo nie mam wagi w domu. I w sumie dobrze bo bym się ważyła cały czas.
A ja ciągle zapominam o ważeniu się, a mamy nawet nową wagę....
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Taaaaa ja zazynam za tydzień i 2 dni, a ty zaraz tydzień po mnie jeśli dobrze pamiętam więc to już tuż tuż

No mniezawsze ciekawi, czy jakby kobiety zaczeły pić dużo wody to czy skutek nie był taki sam, bo zawsze każdy łapie za te herbatki a są ochybne i przeładowane cukrem :/

No wq bym się :/ Człowiek czeka, nierzadko bierze wolne a tu dupa. To tak jak z moim endo.
Wątpię, czy to by efekt miało ten sam. Mimo wszystko coś oprócz cukru tam jest, gdyby to było takie naciągane w 100% to by się nie sprzedawało i lekarze by nie radzili, żeby pić. Zresztą na laktację to nie są te z kopru włoskiego? Bo on też kolkom zapobiega to zawsze byłby inny plus
Cytat:
czy któraś z was tak jak ja nie była jeszcze u dentysty ?
Jaaa jestem chyba największym leniem na wątku
Cytat:
Czyli ŚWIADOMIE kupiłaś śliski kocyk Detektywa Rutkowskiego prewencyjnie trzeba na obserwację zatrudnić
Ty jesteś chyba dobra z informatyki, to proponuję zhakować komputer i sprawdzić, czy w historii wyszukiwania nie ma jakichś artykułów tego typu, tak dla pewności haha
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ile kupujecie majtek poporodowych i podkladow poporodowych? bo mysle zeby wziac 5szt majtek jednorazowych i 2 szt wielorazowych i 20 podkladow. Aha i nieprzemakalny podkład na materac też jest obowiązkowy no nie?... bo kupuje przewijak i pare innych co akurat ma sprzedawca.
Ja myślałam o 3 sztukach majtek jednorazowych (mam nadzieję, że dłużej tam nie będę), w razie czego bym chodziła w zwykłych albo mąż mi dokupi, a jeśli chodzi o te podpaski, to w opakowaniu jest 10 sztuk z tego, co pamiętam i kupię jedną paczkę, bo z czasów okresu zostały mi długie podpaski belli niewykorzystane i będę je mieć w zapasie. A podkład też trzeba mieć u mnie w szpitalu i kupię jeden (a jeden dla dziecka na materac).
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
No to my już po

Siusiak nie odpadł
Lekarz powiedział, że już większej pewności nie może mi już dać

Mały waży 679g i około 30cm razem z nogami
Waga mała z dolnej granicy , wiec może drobniutki będzie, ale mam się nie przejmować bo wszystko jest bardo dobrze

Z wymiarów jest do przodu o tydzień
TP wg wymiarów na około 21-26 sierpień

Waga u Gina pokazuje 63kg wiec 8kg mam na plusie

Następna wizyta 24.06 i ostatnie 3 USG

Glukoze mi dzisiaj zrobili :/ ale dałam radę
No to gratuluję siusiaka w miejscu jak się trochę mniejszy urodzi to tym lepiej, łatwiej urodzić niż wielkiego kloca

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:19   #4985
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo..

To naprawde nie rozumiem jak ma byc drobny a wyprzedza termin porodu. Ae niewazne, dobrze, ze zdrowy i pozostal chlopcem ;-)
Stary 2015-05-20, 13:20   #4986
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No i teraz mam problem
Mam dwie pościele wybrać

Jedną gdzie będzie wszystko tzn pościel, ochraniacz, rożek i przybornik a drugą samą pościel, tylko teraz którą, heh.

Ta w gwiazdki fajna na wszystko, ale ta z mietowym tez i teraz nie wiem która, czy ta z gwiazdkami czy ta z mietowym :/

HELPPPPP !
Obie są bardzo ładne, ja bym wzięła szare bo mam w planie białe meble ale to u mnie tak jest.
Cytat:
U mnie tak samo
No to Twoja córka taka "zbita" była. Ja się nie mieściłam w pierwsze ubranka na długość

A i przeprowadzam muzyczny eksperyment na moim synu. I ewidentnie muzyka poważna, fortepianowa go uspokaja. Jak mnie kopie po okrężnicy wystarczy trochę Chopina albo muzyka filmowa z fortepianem i jest cisza spokój

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-20 o 13:25
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:25   #4987
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Ja dzisiaj przez remont jestem u kresu wytrzymałości jutro czeka mnie połówkowe, pewnie znow mi ciśnienie skoczy

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:25   #4988
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
poprawiłas mi tym wpisem humor

https://www.youtube.com/watch?v=VB3GzmC_9rI

Moje dziecię jakieś dwa m-ce temu na wizycie było w pozycji scyzoryka-niczego się nie dało zobaczyć,zbadać,jedynym zdjeciem z usg jakie przyniosłam do domu było zdjecie...nogi-od kolana po stopę

wgl dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa z wczoraj.
dobrze,że jesteście i że mogę sie tu wyżalić by nie kisic tego w sobie i nie zejsc na zawał.

aakkzzi tę kieckę to brałaś w jakim rozmiarze?
Cała przyjemność po mojej stronie
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:32   #4989
party_girl7
Zakorzenienie

Sandrusia gratuluje synka!
ja mam ten sam problem z pościelą, bo chce żeby wszystko pasowało do siebie, ale trzeba mieć 2 komplety pościeli, i myślę 1 ochraniacz starczy no i jeden organizer na łóżeczko, tylko jak to zrobić żeby ten ochraniacz i organizer pasowały i do pościeli biało granatowej i szaro miętowej?... chyba nie pozostaje nic innego jak tylko kupić dwa komplety podobne kolorystycznie...

Tusia na komputerze 1 post jest u mnie ok.
Stary 2015-05-20, 13:32   #4990
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
czy któraś z was tak jak ja nie była jeszcze u dentysty ?
Przyznaję się, jam to jest
Jakoś potrzeby nie czuję.
Stary 2015-05-20, 13:34   #4991
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy taka 17-letnia córka to jakieś duże wsparcie... ja się wtedy w mamine sprawy bardzo nie zagłębiałam, bardziej mi się podobała rola drugiej mamy i tu już faktycznie wsparciem byłam dużym

Ee jakoś spać nie mogę a w nocy też mi ciężko idzie ale to norma, tż się śmieje ze mnie, że ja już jestem gotowa na nieprzespane noce
A między nami tak względnie ok, moje hormony się co prawda uspokoiły to tyle dobrego, a tż zawsze jak coś jest nie tak, to kilka następnych dni mam raj - wszystko zrobi, wszystko kupi, ogólnie się podlizuje, to najwyżej perfidnie to wykorzystam
Na pewno nie mamy tak jak nasi cudni sąsiedzi obok... Młoda para a jak tylko ona jest w mieszkaniu, to się wyklinają i drą na siebie (on w mieszkaniu jest non stop, tylko ona wychodzi do pracy czasem), trzaskają drzwiami - a ona tak niepozornie wygląda właśnie słucham tego ich koncertu

Tak usg po 30 tc trzecie i ostatnie, chociaż ja już miałam z 5 a i tak mam wrażenie, że mało i chętnie bym tam zajrzała do małej

Ja do szpitala to mam...pieluchy i ciuchy dla małej ale w czerwcu już powinnam mieć wszystko prócz koszul.

A ja ciągle zapominam o ważeniu się, a mamy nawet nową wagę....

Wątpię, czy to by efekt miało ten sam. Mimo wszystko coś oprócz cukru tam jest, gdyby to było takie naciągane w 100% to by się nie sprzedawało i lekarze by nie radzili, żeby pić. Zresztą na laktację to nie są te z kopru włoskiego? Bo on też kolkom zapobiega to zawsze byłby inny plus

Jaaa jestem chyba największym leniem na wątku

Ty jesteś chyba dobra z informatyki, to proponuję zhakować komputer i sprawdzić, czy w historii wyszukiwania nie ma jakichś artykułów tego typu, tak dla pewności haha

Ja myślałam o 3 sztukach majtek jednorazowych (mam nadzieję, że dłużej tam nie będę), w razie czego bym chodziła w zwykłych albo mąż mi dokupi, a jeśli chodzi o te podpaski, to w opakowaniu jest 10 sztuk z tego, co pamiętam i kupię jedną paczkę, bo z czasów okresu zostały mi długie podpaski belli niewykorzystane i będę je mieć w zapasie. A podkład też trzeba mieć u mnie w szpitalu i kupię jeden (a jeden dla dziecka na materac).

No to gratuluję siusiaka w miejscu jak się trochę mniejszy urodzi to tym lepiej, łatwiej urodzić niż wielkiego kloca

Mnie sie wydaje, ze moglas byc. Smieszne to bedzie, ale dla mnie najwiekszym wsparciem przy kp byl byly chlopak (wowczas juz dobre kilka lat nawet kontaktu nie mielismy a jednak ;-) )

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Obie są bardzo ładne, ja bym wzięła szare bo mam w planie białe meble ale to u mnie tak jest.

U mnie tak samo
No to Twoja córka taka "zbita" była. Ja się nie mieściłam w pierwsze ubranka na długość

A i przeprowadzam muzyczny eksperyment na moim synu. I ewidentnie muzyka poważna, fortepianowa go uspokaja. Jak mnie kopie po okrężnicy wystarczy trochę Chopina albo muzyka filmowa z fortepianem i jest cisza spokój

Przy dzieciach o 1kg mniejszych to wygladala jak miesieczny pulpecik ;-)
Stary 2015-05-20, 13:37   #4992
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Widziałam! A poprzednie zamówienie jeszcze do mnie nie przyszło

Ja

Dziewczyny spójrzcie proszę na pierwszy post? Czy jest rozjechany? Bo u mnie jest, ale jak wchodzę w edycję to jest wszystko ok.
Tak, jest "rozjechany" już od dłuższego czasu, nawet miałam pytać czemu tak? I to zarówno jak czytam z laptopa, czy z telefonu.
Stary 2015-05-20, 13:38   #4993
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie sie wydaje, ze moglas byc. Smieszne to bedzie, ale dla mnie najwiekszym wsparciem przy kp byl byly chlopak (wowczas juz dobre kilka lat nawet kontaktu nie mielismy a jednak ;-) )

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Przy dzieciach o 1kg mniejszych to wygladala jak miesieczny pulpecik ;-)
Nie wiem, czy śmieszne, na miejscu Twojego tż to bym się bardziej zmartwiła niż śmiała

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:39   #4994
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

No i teraz mam problem
Mam dwie pościele wybrać

HELPPPPP !
Oba ładne Ja gdybym miała chłopca to bym poszła w mięte z szarością, ale ta granatowa też bardzo ładna

Ja będę miała szare gwiazdki z różem/fioletem.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:41   #4995
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja dzisiaj przez remont jestem u kresu wytrzymałości jutro czeka mnie połówkowe, pewnie znow mi ciśnienie skoczy
przesłać Ci zdjęcia mojego domu na pocieszenie? Już 3 tydzień na korytarzu mam przyklejoną do sufitu folię i brak wyjścia z domu - wychodzimy tarasem a koniec za jakieś 2 tygodnie? A jedyne lustro jakie mam to w łazience, jak chcę się cała przejrzeć to muszę wejść na krzesło

myśl pozytywnie, że jutro zobaczysz swojego bejbika
Stary 2015-05-20, 13:43   #4996
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tak samo..
U mnie tak samo, ale to w takim razie jest niemożliwe żeby jednocześnie był " za długi", ale "za lekki", bo to matematycznie niemożliwe jest. Nie rozumiem tego...
Stary 2015-05-20, 13:44   #4997
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Tydzień nie dwa

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

No i teraz mam problem
Mam dwie pościele wybrać

HELPPPPP !
Podasz namiary na sklep?

Stary 2015-05-20, 13:46   #4998
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy śmieszne, na miejscu Twojego tż to bym się bardziej zmartwiła niż śmiała

Moj tz o tym nie wie, sam nie byl wsparciem. A byly powiedzial cos co pozniej tylko polozne i lekarze potwierdzili i wlasciwie mogl to powiedziec kazdy, kto sie zna
Stary 2015-05-20, 13:46   #4999
agu23gda
Wtajemniczenie

Tusia u mnie tez juz od jakiegoś czasu sie wyswietlala rozjechana 1 strona
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:46   #5000
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Tak, jest "rozjechany" już od dłuższego czasu, nawet miałam pytać czemu tak? I to zarówno jak czytam z laptopa, czy z telefonu.
To wychodzi na to, że tylko u nas dwóch jest źle Może to zależy od przeglądarki?

A będziecie od początku używały pościeli? Bo ja myślałam aby na razie samo prześcieradło i do tego śpiworek/kocyk, po jakimś czasie ochraniacze, a pościel to w ogóle później.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:46   #5001
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Tydzień nie dwa

No i teraz mam problem
Mam dwie pościele wybrać

HELPPPPP !
Ja też miałam długie cykle, więc TP według OM to 14.09 a według USG 21.09 choć ostatnio jak byłam w 21tygodniu u gina to pokazywało mi ,że mały jest 10 dni starszy, 22tc3d

Te pościelki są super sama będę u nich zamawiała bo bardzo mi się podobają ale też nie mogę się zdecydować na wzór

A jakie kolory będą dominować w pokoju maluszka? Lub w pokoju, w którym będzie spał? U nas sypialnia jest szaro turkusowa więc chcę żeby wszystko razem miało ręce i nogi więc zdecyduje sie pewnie na szarą w białe groszki i właśnie tą miętową
Stary 2015-05-20, 13:51   #5002
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Podasz namiary na sklep?

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=25712456

Chyba to.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja też miałam długie cykle, więc TP według OM to 14.09 a według USG 21.09 choć ostatnio jak byłam w 21tygodniu u gina to pokazywało mi ,że mały jest 10 dni starszy, 22tc3d

Te pościelki są super sama będę u nich zamawiała bo bardzo mi się podobają ale też nie mogę się zdecydować na wzór

A jakie kolory będą dominować w pokoju maluszka? Lub w pokoju, w którym będzie spał? U nas sypialnia jest szaro turkusowa więc chcę żeby wszystko razem miało ręce i nogi więc zdecyduje sie pewnie na szarą w białe groszki i właśnie tą miętową
U mnie nie będzie pokoju dla małego, będzie spał z nami w sypialni. A kolor ścian mam błękitny

U mnie termin wg om 3.09 wg usg pomiędzy 21 a 26 sierpnia .

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-20, 13:52   #5003
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tydzień nie dwa

No i teraz mam problem
Mam dwie pościele wybrać

HELPPPPP !
Wzięła bym szaro miętowa

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Gdzie nowy wątek?
Stary 2015-05-20, 13:52   #5004
Mten
Rozeznanie

Cytat:
To wychodzi na to, że tylko u nas dwóch jest źle Może to zależy od przeglądarki?

A będziecie od początku używały pościeli? Bo ja myślałam aby na razie samo prześcieradło i do tego śpiworek/kocyk, po jakimś czasie ochraniacze, a pościel to w ogóle później.

U mnie też wyświetla się ok
Ja chyba z czystej "zachłanności" od razu zamówię pościel. Ale kocyki i śpiworek będę miała przygotowane Synek mojej kuzynki np od pierwszych dni śpi pod kołderką i na takiej niemowlęcej "poduszce" mega płaskiej, wcale się nie rozkopuje . Ale to jest dziecko aniołek Za miesiąc jedziemy z tż na weekend do Sopotu go odwiedzić

A odnośnie Smyka- ja zawsze zamawiam z dostawą do Empiku, po 48h zazwyczaj jest już gotowe do odbioru A przy okazji zawsze jakąś fajną książkę capnę
Stary 2015-05-20, 13:53   #5005
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:

Tusia u mnie tez juz od jakiegoś czasu sie wyswietlala rozjechana 1 strona, używam przeglądarki chrome, spojrzałam jeszcze na kompie TŻ on używa mozille i też jest rozjechane.

Co do pościeli to ja nie planuję na początku uzywać poscieli ani poduszki. Jeśli bedzie potrzeba to jedynie mam lekki klin kupiony, na początku bedzie spało w rożku, otulaczu albo spiworku.
Z doświadczenia mam z mojego otoczenia dostałam takie "rady" , a poza tym w szkole rodzenia położna tez odradza na początku, bo jak się dziecko przykryje na buzi to nie bedzie sie potrafilo odkopać i może sie udusić. Wiem, że brzmi drastycznie i to pewnie skrajność, ale jakoś na mnie to zadziałało. Ale za to moja kuzynka urodziła 2 tyg temu corke. Bylam małą objerzeć i spi na plaskatej podusi i pod kołderką cala noc w pokoju obok rodzicow. A wiec... każdy robi jak uważa, ja oczywiście z żadnym duszeniem jej nie wyskakiwałam, bo co ja bede matkę 3 dzieci uczyć kłaść dziecko do snu a co do ochraniaczy to dostałam 2 białe, na początku pewnie nie bede ich zakladać bo dziecko i tak lezy jak frytka a ja wolę wszystko widzieć i nie ograniczac sobie pola widzenia
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:54   #5006
Kissmisiaa
Zakorzenienie

U mnie łóżeczko będzie kremowo -orzechowe aby do mebli nam pasowało ewentualnie białe
Stary 2015-05-20, 13:54   #5007
Sandrusia91
Zadomowienie

W granatowej w gwiazdki juz mam wstążkę czerwoną i problem jeden z zabobonami z głowy hahaha

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-20, 13:56   #5008
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

ja pokupuję i pościel i poduszkę cienką, śpiworek już mam, a czego będe używała to się okaze w trakcie. Sprobuje przykryć pościelą podczas drzemki i zobaczę jak będzie się mały zachowywał... jak nie będzie się rozkopywał to pościel, a jak tak to śpiworek albo rożek na samym początku..

U mnie na stronie szpitala trzeba mieć wszystko, tzn pieluchy jednorazowe Bella – duże (??? chyba chodzi o podkłady poporodowe??), podkłady na łóżko, nic nie pisze o majtkach z siateczki ale nie kosztują dużo więc wole mieć dla własnej wygody. Nawet piszą że trzeba mieć maszynkę do golenia!
No i dla dziecka ubranka, ręcznik, rożek, kocyk, pieluchy tetrowe, pampersy, krem na pośladki...
Stary 2015-05-20, 13:58   #5009
bianeczkaa
Zakorzenienie

Matko, czuję się okropnie Pogoda jest fatalna. Porno i duszno Głowa mi pękała. Na pocieszenie trafiłam 3 w lotka i w sam raz starczyło na Prenalen i Apap Stwierdziłam, ze sobie dogodzę skoro i tak już cierpię i kupiłam truskawek znów 2 kg. Ale tym razem w sklepie obok, nie miałam siły iść na targ. Nie miałam siły przejsć 10 m a co mówić dalej. Na szczęście cena przystępna, 12,5 zł/kg. Makaron dokupiłam i będziemy szamać. Wypiłam ten prenalen, zapodałam apap i popiłam wodą słoną i wiecie, że mnie normalnie przestało boleć w nosie nic nie czuję a to na pewno nie zasługa apapu, to chyba ta woda. No i doczytałam że podobne działanie ma ta wersja Henryk, i że te wody powinno się pić rozcieńczone 1:1.

Robiła któraś z was syrop z mniszka lekarskiego? Chyba jednak jutro pojadę na wieś i zrobię ten syrop. Na kaszel podobno genialny.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 13:58   #5010
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

u mnie w telefonie i na kompie w pracy jest normalna 1 strona

aaaaa Tusia !!!!!
zmień mi wiek na 31 lat.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości