|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Ja na ip trafiłam z ciśnieniem 170/110. A później pewnie jeszcze wzrosło, bo pani doktor była bardzo niemiła dla mnie, aż się poryczałam i to raczej nie ze szczęścia. W sumie tylko ona była nieuprzejma, reszta personelu- naprawdę super! Ciągle ktoś przychodził, pytał jak się czuję, badał itp. Cieszę się, że wybrałam ten szpital na poród ale to nie spa, więc oby wszystko z Jaśkiem było ok po porodzie - 3 dni i do domu.W ciągu 4 dni dostałam łącznie 6 jajek na twardo do jedzenia (jajo, 3 kromki chleba, masło- śniadanie/kolacja)! Takich zimnych z lodówy Dostałam Dopegyt i mam regularnie badać mocz. Do tego regularnie wizytować u swojej lekarki.
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Anutka śliczne imię ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Biedna, co za lekarka. Wszędzie się takie trafiają, ale przy tak wysokim ciśnieniu jako lekarz powinnna wiedzieć, że ma być milsza. A teraz jakie masz ciśnienie? Dużo masz białka w moczu? Bardzo puchniesz? ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Rybka znajoma mówiła, że na odtruwanie organizmu dobre jest mleko. I ze względu na ten nadgarstek też, piję prawie ok0,7 litra dziennie. mam od tego czasu niższe ciśnienie i mniej białka. Może spróbuj? |
||
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Marei nie mam białka w moczu i nie puchnę. Po lekach mam tak 120/70. Ale strasznie jestem śpiąca.
Wcześniej od początku ciąży badałam i było ok, nie wiem co się stało w ten felerny czwartek. Od wstania z łóżka bolało mnie serce i było mi słabo, akurat w ten dzień miałam wizytę- to lekarka od razu mnie wysłała do szpitala. Dzięki, mleka piję sporo, na zgagulca mi pomaga.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-05-20 o 17:37 |
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
O matko moja ciekawość wzieła góre i właczyłam sobie filmikm i troszkę się przeraziłam - wiem, że to naturalne i też mnie to czeka, ale nie byłam w stanie obejrzeć całego.
Anutka Masija dziewczyny poradzicie sobie ze wsztstkim odzywajcie się w miarę możliwości zazdroszczę, że już w domku jesteście
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3637 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witam w wisielczym humorze... Psychicznie to jeden z najbardziej depresyjnych dni w moim życiu. Od rana ryczę, krzyczę na dziecko (mąż się już do mnie nie odzywa wcale...) i użalam się nad sobą... Oby mi przeszło do jutra, bo mam rano jechać do Krakowa, a jak się sfochuję rano na małża to jestem gotowa zepsuć całe plany... Wytrzymać ze sobą nie mogę Chyba za dużo mam na głowie i nie ogarniam....Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki, ale nie skorzystam cała sterta jasnego prania na 62 i reszta pieluch czeka na prasowanie, a dziś musiałam wstawić też nasze dorosłe pranie, bo Leosiowi skończyły sie czyste skarpetki, także zbiera mi się tego, oj zbiera...Cytat:
Ja u siebie też zauważam, ze brzuszek większy każdego dnia
|
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do odchowalni to dziwne ze od stycznia tylko 14 stron...ew.może się przeniosły do klubu czy gdzieś bo wbrew pozorom to właśnie po porodzie jest mnóstwo postów. masijaa wietrzysz regularnie krocze?? To może brzmi mało komfortowo ale żaden Octanisept czy tantum rosa nie wygra z wietrzenie.trzeba korzystać z każdej okazji do tego |
||
|
|
|
#3639 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla tż-a ![]() Cytat:
|
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=mycha_818;51461681]Ale zamieszanie wywołałam, a to tylko mój kalafior ;-) oczywiście że 2410 a nie 1410;-) QUOTE] to chyba odpowiednia waga jest, prawda? Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i racja! Co oni se kurde myślą?
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś już w miare możliwości odpuść co możesz, odpocznij, zrelaksuj się...jutro będzie nowy dzień, inna pogoda, nastrój... |
|
|
|
|
#3642 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bo kto mi doradzi jak nie Wy ? a poza tym w nocy smutno tak samej w czasie karmienia ![]() Cytat:
chyba ze po porodzie inna dieta Cytat:
jakoś mam stres Cytat:
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robienie kupy też jest naturalne a nie oglądamy takich filmików ![]() oooo nie, jakbym chciała oglądać takie rzeczy to bym poszła na położnictwo aaaa i z "pozycji głowy" tż też sporo zobaczy....no chyba że nie bedzie spuszczał wzroku z waszej twarzy ![]() alkamor, miałąś racje, zjadłam później zupe ....a potem lody i truskawki bo tż przyniósł to nie mogłam odmówić teraz dobiłam jeszcze babeczkami...nie wchodze na wage. waże pewnie 150 kilo
|
|
#3645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym się poświęciła Tylko u mnie w drugą stronę. Będzie zaciskanie nóg, byleby nic się nie ruszyło do terminu cc. Popprzednio też tak było i to było bardzo strasujące![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz się, że teraz są takie możliwości.
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
kikaNo ja kupiłam w tesco nektarynke
masijazapomniałam jeszcze pogratulować Tżta dobrze ze stanął na wysokości zadania bo to jednak największe oparcie
|
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Okres na sztuczne juz minął, a ja mam na te krajowe alergie ![]() Za to czekam na czereśnie, obym do porodu juz zdążyła się najeść
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od kilku tygodni mamy fazę na parówki i jemy tak z dwa razy w tygodniu...
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalone!Cytat:
Cytat:
aaa nie pomyślałam o tym, całkiem możliwe |
|||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor i Kika dziękuję
Co do wietrzenia bożeny po porodzie - leżałam z dwiema dziewczynami na sali (na patologii nie było miejsca, więc w sumie leżałam z dziewczynami po porodzie, w trakcie porodu i niestety po zabiegach gin) to położne chodziły i kazały ściągać leginsy i wietrzyć bożeny, bo podobno nic tak nie pomaga jak powietrze. Byłam w szoku, bo dziewczyna po 12h skurczy i pół godziny parcia i lekkim nacięciu krocza, praktycznie sama się wykąpała i wcale nie wyglądała na kobietę, która dopiero co urodziła. Po 2h snu była rześka i chciała iść po dziecko, ale położne zarządziły odpoczynek. Niesamowite, że cały czas się uśmiechała. Jej córeczka tylko jadła i spała, nic a nic nie płakała.
|
#3651 | ||||||
|
Konto usunięte
|
No mam taką nadzieję, tym bardziej, że pamiętam, że faceci z naszego roku normalnie sobie jedli i pili jak te filmy leciały
Cytat:
Mam nadzieję, że w moim przypadku będzie podobnie ![]() Cytat:
![]() Jak sobie pomyślę o zimnych jajach to mi się kotłuje w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Będziemy pierdziały tymi jajkami... ![]() Cytat:
Pamiętam, że ostatnio Tż też nie miał gorączki i strasznie długo go trzymało...
|
||||||
|
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Kika jajka zdecydowanie rządzą w szpitalnej diecie
Dieta matki karmiącej właściwie nie różniła się niczym od mojej. Nie wiem jak tu wykarmić dziecko z jednego zimnego jaja i chleba... Byłam w szoku, bo dziewczyna, która karmiła dostała dżem truskawkowy. Dwa razy dziennie miałam robione ktg. Mały ciągle uciekał i był problem z zapisem. Myślałam, że ma już niewiele miejsca. Ciekawe po kim taki zawzięty i uparty. Ostatniego dnia lekarka nie chciała mnie wypisać do domu bez zapisu ktg, a absolutnie nie dało się nic zapisać. Wybłagałam położną, żeby ze mną siedziała. I tak siedziałyśmy sobie 1,5h i goniłyśmy Jaśka.
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby u każdej z nas trafiły się takie spokojne dzieciaczki jak u Was ![]() Cytat:
Ja dzisiaj tez naskoczyłam na córkę i męża. To później się położyłam i udawałam, że śpię. A Tobie też się nie dziwię, przecież Ty ciągle masz coś do załatwienia Ale się burza zrobiła brrr, ale zdążyłam iść do sklepu o odkupić się w czekoladę, delicje i ciastka regionalne i arbuza. Jeszcze tylko lodów brakuje, ale nie chciałam brać przy Wiki, bo ona już jadła dzisiaj. |
|||
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu na sam zapach jajek mi niedobrze
Jeszcze z moimi problemami z dwójką w obcych wc jakbym pojadła tych jaj, to nie wiem co by było. ![]() Dobrze, że tż przyniósł mi jakieś normalne jedzenie. W ogóle super się spisał! Myślałam, że jak wrócę do domu będę miała masę sprzątania, a zastałam mieszkanie w lepszym stanie niż jak je w czwartek opuściłam.
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znowu mój Franek śpi cały czas, martwi mnie to i o ile w szpitalu czułam się bezpiecznie, to w domu znowu mnie nachodzą myśli, że powinien częściej dawać o sobie znać...czasami na zapisach położne ruszały mi brzuch żeby mały się poruszył, ale nie robiły z tego powodu problemów, a ja w domu się zamartwiam
|
|
|
|
|
#3657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że na tą lekarke nie trafię ![]() Cytat:
dla tz-a boję się widoku mieszkania jak mnie nie będzie 3 dni zawsze to ja wszystko robie w domu, oby mi tylko psa nie zaglodzil
|
|
#3658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiedzą że nie będą musieli przez to przechodzić ![]() co do gorączki to ja nigdy nie miałam i nie mam jak choruję ale nie męczę się przez to dłużej Rybka brawo dla tż-a |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musimy to jakoś wytrzymać, choć teraz to już zawsze coś pewnie będzie nas niepokoić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

ale to nie spa, więc oby wszystko z Jaśkiem było ok po porodzie - 3 dni i do domu.
06.09.2014 
rosi:
)
Chyba za dużo mam na głowie i nie ogarniam....
Aż się trzęsłam cała jak galareta i ciągle uważałam, żeby znowu nie zaczęło boleć... W rezultacie jestem padnięta, aż mi się w głowie kręci. Ale jadę do położnej na wizytę dziś, to jej naskarżę.
biedak wywalił się na rowerze prosto na szkło i rozcia rękę...oczywiście szycie go nie ominelo
Ale mimo że to boli to się cieszy ze blizna zostanie

które zaraz idę robić. A tymczasem opedzluje nektarynke 

dla tż-a
Dziś już w miare możliwości odpuść co możesz, odpocznij, zrelaksuj się...jutro będzie nowy dzień, inna pogoda, nastrój...

sama w szoku byłam!