Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 06:49   #2881
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
My po kupie, wystękała w końcu, ale myślę że to nie wszystko na ci ją stać😃 i bez płaczu cała sesja na przewijaku
Pavlinecka a kąpiesz mała na golaska? Czy w pieluszce? Ada lubi kąpiel i kąpię ją jeszcze w pieluszce i delikatnie polewam, a jak jeszcze naleliśmy więcej wody i takiej cieplutkiej (podpatrzone u Sylwi &#128515 to w ogóle radoszka Chciałoby mi się z nią na basen skoczyć za kilka miesięcy, tylko o czystość się obawiam...
Cashmere Majka są w Białym jakieś baseny nastawione na takie malce? Włokniarz chyba jest po niedawnym remoncie, może tam? Bo w gołębiu to przystosowane niby jest, ale wydaje mi się że tam za czysto jakoś nie jest.
Na każdym basenie jest brodzik. Sa zorganizowane zajęcia dla maluchów np.Kajtek. Coś jest chyba w ManiacGym.

Moj synek nie robi tetaz dłuższej przerwy w nocy a budzi sie co 2,5 - 3 godz.
Stary 2015-05-21, 07:00   #2882
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U nas tez karmienie i juz czuje aromat kupy w powietrzu :p
Ale mamy gorac w sypialni 25 stopni :/ Latem umrzemy chyba. Uroki poddasza.
U mnie na 4p jest to samo. Jak jest ciepło to uchylam okno a jak srednio to rozszczelniam chociaz, bo ciężko jest spac.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:03   #2883
soniuska
Zakorzenienie

Czesc kochane. Wlasnie odbijam malego i bede robix sniadanie,ogrniac siebie ,dom i pranie.
M wczoraj kazal mi w tesco kupic dwa rampersy-jeden to batman a drugi spiderman. Oba maja peleryny,sa boskie!
A z mniej przyjemnych to nie spie od 4 zawsze po wizycie tesciow maly w nocy/nad ranem mi fisiuje. Musze kategorycznie im go wyrywac zeby tyle go nie nosili bo potem dwie h w nlcy z nim walcze odkldajac do lozeczka. W ogole tesciowa mnie wkirza bo co przychodzi to go chce budzic,normalnie zaariuje!!!ale M nie bylo przy tym bo zawsze byl w kibelku czy cos i teraz mowi ze zwroci uwsge bo przegina.

I my dzis rano po 3tyg i dwoch dniach od porodu
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:09   #2884
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Czesc kochane. Wlasnie odbijam malego i bede robix sniadanie,ogrniac siebie ,dom i pranie.
M wczoraj kazal mi w tesco kupic dwa rampersy-jeden to batman a drugi spiderman. Oba maja peleryny,sa boskie!
A z mniej przyjemnych to nie spie od 4 zawsze po wizycie tesciow maly w nocy/nad ranem mi fisiuje. Musze kategorycznie im go wyrywac zeby tyle go nie nosili bo potem dwie h w nlcy z nim walcze odkldajac do lozeczka. W ogole tesciowa mnie wkirza bo co przychodzi to go chce budzic,normalnie zaariuje!!!ale M nie bylo przy tym bo zawsze byl w kibelku czy cos i teraz mowi ze zwroci uwsge bo przegina.

A po co ona go budzi jak spi? Paranoja. Ja bym nie wytrzymala :/

JAŚ

Stary 2015-05-21, 07:11   #2885
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
A po co ona go budzi jak spi? Paranoja. Ja bym nie wytrzymala :/
NO ona chce go nosic i tulic.
JAK mowie zeby go nie budzila bo bedzie plakal to mowi ze ona sie nim zajmie.
Szalu dostaje przez nia,serio. mowie do niej "lubisz jak ktos CIe budzi?" I cisza.

A wczoraj przyszla to pierwszy tekst "a cp to kAprysek nie szczeka? Co to sie stalo?" Oczywiscie specjalnie dlugie dzwonienie domofonem ...a Kaprys szczeknal ale go uciszylismy
Stary 2015-05-21, 07:14   #2886
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Moj synek nie robi tetaz dłuższej przerwy w nocy a budzi sie co 2,5 - 3 godz.
Czyli u nas standardowo pierwszy sen ponad 3h, a im blizej ranka juz to mniej. Dziś np 3,5h, 2,5h, 2h i 1,5

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Szalu dostaje przez nia,serio. mowie do niej "lubisz jak ktos CIe budzi?" I cisza.

A wczoraj przyszla to pierwszy tekst "a cp to kAprysek nie szczeka? Co to sie stalo?" Oczywiscie specjalnie dlugie dzwonienie domofonem ...a Kaprys szczeknal ale go uciszylismy
Powiedz jej wprost, ze jak sie bedzie tak zachowywala to jej wizyty ograniczysz. Ze jak dziecko spi to ma spac, to ty jestes matka wiec ustal pewne granice bo ci na glowe wejdzie :/ nie daj sie!

JAŚ

Stary 2015-05-21, 07:20   #2887
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli u nas standardowo pierwszy sen ponad 3h, a im blizej ranka juz to mniej. Dziś np 3,5h, 2,5h, 2h i 1,5

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Powiedz jej wprost, ze jak sie bedzie tak zachowywala to jej wizyty ograniczysz. Ze jak dziecko spi to ma spac, to ty jestes matka wiec ustal pewne granice bo ci na glowe wejdzie :/ nie daj sie!
Ciezko ...ale gadalam z M i ma zareagowac,wole zeby to on wlasna matke strofowal niz ja,bo jednak zalezy mi zeby kontakty byly dobre,ale jak tak dalej bedzie to nie beda..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 07:23   #2888
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Najgorzej to się zwlec z łóżka i się rozbudzić Potem to już Pikuś
Dokladnie zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Dzien dobry my 6,5 h snu- tzn dziecię, bo matka nieco mniej. Zasnęła mi przy cycku ale musze obudzić bo kupiszon w pampersie. W ogóle moja córka nienawidzi przewijania... Drze sie jakby ja mordowano. Nie wspominając o kąpieli, ktora dla nas obu jest strasznym przeżyciem. Nie wiem, jak to zmodyfikować, zeby było dobrze... Tak bardzo chce mi sie spac, a jak robaczek ziewający usnie to musze umyc glowe, bo dzis do lekarza idziemy
My tez dzisiaj idziemy do lekarza ma 13.45 a wy na ktora ?

Cytat:
Na golaska, wlasnie wczoraj myslalam, czy by jej nie nakryć Pielucha, ona płacze juz na przewijaku jak ja rozbieram. W pokoju nagrzewam farelka, wodę tez ciutkę cieplejsza daje, tata trzyma córę, zeby mi sie ręce nie trzęsły a i tak straszny wrzask jest ;/ az mi przykro, ze sprawiam jej takie duchowe cierpienia, ale jakos ja kapać musze... Moje postanowienie o nie smarowania oliwka chyba idzie w kat bo ma strasznie sucha skore na brzuszku i boczkach i balsam pharmaceris nie daje rady. Teraz moj mały tygrysek ( kocham te śpioszki ❤️) najedzony wije sie w rożku, pewnie druga kupa idzie albo po zmianie pampersa zapomniała, ze juz jadła ...
Polecam bardzo do suchej skory emulsje do ciala emolium. Ja smaruje codziennie po kapaniu, tez moja malutka miala bardzo sucha skore wczesniej i sie jej luszczyla a teraz ma super skorke

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
No to owocne zakupy były i dobrze, nam tez sie cos należy od życia chociaż ja juz mam tak, ze jak otwieram jakis sklep online i ma dział dziecięcy to najpierw na niego wchodzę o sobie myśle w drugiej kolejności

Wkładka jest dobrym rozwiązaniem, jeszcze ewentualnie zastrzyki

Witam sie z porannego karmienia, poprzednie było o 1:30

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Haha u mnie jest podobnie
Tylko w nocy udaje jej sie zasnąć od razu, nie wiem, moze dlatego, ze jest ciemno??

O jak fajnie my mamy dwie latarenki na balkon
A widziałam jeszcze fotki inspiracji z cotton balls wzdłuż barierki-super efekt.

Hmm a ja nie budzę na przewijanie, jak jej sie nie podoba to przewijam ale jak spi spokojnie to nie-Polozna mi tak doradziła, skoro pupa nasmarowana to bariera ochronna jest a kupka sie wchłonie w pampka i dziecku nie przeszkadza to po co budzic? I faktycznie-nigdy nie mamy pupy umazanej albo minimalnie
Co do kąpieli to popróbuj z rożnymi temp wody-nasza np woli cieplejsza i jak jest jej więcej a kapiemy sie na golaska i bez leżaczka

A na termy mozna z takim maluszkiem ??
Ja myślałam o basenie z ozonowania woda
Ja tez nie budze na przewijanie. Moja ma wrecz tak ze jak zrobi kupe to zasypia spokojnie wiec do nastepnego karmienia spi sobie z pakunkiem :P

Cytat:

Jeju ale bym miala nerwa...

My dzisiaj extra 24, 4 i teraz 8
Pogoda jakas okropna a ja chcialam do lekarza isc spacerkiem.. moze sie jeszcze rozpogodzi

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Edytowane przez boleczka93
Czas edycji: 2015-05-21 o 07:25
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:25   #2889
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ciezko ...ale gadalam z M i ma zareagowac,wole zeby to on wlasna matke strofowal niz ja,bo jednak zalezy mi zeby kontakty byly dobre,ale jak tak dalej bedzie to nie beda..
Teraz to o swoim dziecku mysl. Jak sie obrazi jak jej zwrocisz uwage to jej przejdzie no to niech M zacznie, ale jak to nie pomoze to ty soe odezwij, jestes matka, powiedz ze to ty będziesz wychowywala swoje dziecko.. Kontakty kontaktami, przeciez sie na amen nie obrazi

JAŚ

Stary 2015-05-21, 07:27   #2890
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Jak jadl to tez udawal ze spi :p
A potem bylo zartowalem nie ma spania
Haha

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Moja robi tak wiecznie, udawacz maly..

Wlasnie wstala pierwszy raz od 12 - 5 godzin snu, jeju jak mi tego brakowalo!

Teraz 'udaje' ze spi przy cycku i czekam az padnie na serio
Ale miala nerwa jak nie mogla zlapac sutka po tych 5 godz taka glodna az mi warczala przy tej piersi i konczynami tak machala, nerwus moj maly haha nie lubie jak sie tak denerwuje, ale wyglada to komicznie trzena przyznac... Zastanawiam sie tylko czy to normalne, czy mam bardzo nerwowy egzemplarz cos czuje ze malenka bedzie miec charakterek..

Moj tez wierzga i sie wkurza jak nie moze zlapac cyca, albo juz lezy i czeka a ja cos jeszcze robie.

Cytat:
Dzien dobry my 6,5 h snu- tzn dziecię, bo matka nieco mniej. Zasnęła mi przy cycku ale musze obudzić bo kupiszon w pampersie. W ogóle moja córka nienawidzi przewijania... Drze sie jakby ja mordowano. Nie wspominając o kąpieli, ktora dla nas obu jest strasznym przeżyciem. Nie wiem, jak to zmodyfikować, zeby było dobrze... Tak bardzo chce mi sie spac, a jak robaczek ziewający usnie to musze umyc glowe, bo dzis do lekarza idziemy

Ja daje wiecej i cieplejszej wody i juz lubi kapiel. Na poczatku tez byl wisk w wanience i na przewijaku.

Cytat:
My po kupie, wystękała w końcu, ale myślę że to nie wszystko na ci ją stać😃 i bez płaczu cała sesja na przewijaku
Pavlinecka a kąpiesz mała na golaska? Czy w pieluszce? Ada lubi kąpiel i kąpię ją jeszcze w pieluszce i delikatnie polewam, a jak jeszcze naleliśmy więcej wody i takiej cieplutkiej (podpatrzone u Sylwi &#128515 to w ogóle radoszka Chciałoby mi się z nią na basen skoczyć za kilka miesięcy, tylko o czystość się obawiam...
Cashmere Majka są w Białym jakieś baseny nastawione na takie malce? Włokniarz chyba jest po niedawnym remoncie, może tam? Bo w gołębiu to przystosowane niby jest, ale wydaje mi się że tam za czysto jakoś nie jest.

Nie orientuje sie, ale tez sie chetnie dowiem

Cytat:

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:27   #2891
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dokladnie zgadzam sie

My tez dzisiaj idziemy do lekarza ma 13.45 a wy na ktora ?

Polecam bardzo do suchej skory emulsje do ciala emolium. Ja smaruje codziennie po kapaniu, tez moja malutka miala bardzo sucha skore wczesniej i sie jej luszczyla a teraz ma super skorke

Ja tez nie budze na przewijanie. Moja ma wrecz tak ze jak zrobi kupe to zasypia spokojnie wiec do nastepnego karmienia spi sobie z pakunkiem :P

Jeju ale bym miala nerwa...

My dzisiaj extra 24, 4 i teraz 8
Pogoda jakas okropna a ja chcialam do lekarza isc spacerkiem.. moze sie jeszcze rozpogodzi
U nas slonko i chyba bedzie ladnie..?

Cytat:
Teraz to o swoim dziecku mysl. Jak sie obrazi jak jej zwrocisz uwage to jej przejdzie no to niech M zacznie, ale jak to nie pomoze to ty soe odezwij, jestes matka, powiedz ze to ty będziesz wychowywala swoje dziecko.. Kontakty kontaktami, przeciez sie na amen nie obrazi
no nie wiem,to obrazalski typ jest. Na smierc. Moj M ma to po niej.
Wkurza mnie tez bo ona juz go nosi i gada jakie bajki bedzie ogladal, ze do 1,5roku telewizji nie bedzie ogladac, ze jak bedzie mial 2lata kupi mu ten odpychany rowerek.
Jezu zwariuje serio. Gotuje sie we mnie zawsze.
Stary 2015-05-21, 07:52   #2892
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Wkurza mnie tez bo ona juz go nosi i gada jakie bajki bedzie ogladal, ze do 1,5roku telewizji nie bedzie ogladac, ze jak bedzie mial 2lata kupi mu ten odpychany rowerek.
Właśnie o to mi chodziło.. To.ty jesteś matka a ona chce wychowywać twoje dziecko :/ zrobisz jak uważasz ale lada moment wejdzie ci na glowe

JAŚ

Stary 2015-05-21, 07:58   #2893
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, moja nadal się do mnie nie odzywa, a do meza dzwoni tylko jak ten jest w pracy a nie w domu ze mna.
A jak jej powiedzial ze Michas mial problem z brzuszkiem jeden dzien ale pomogły cieple pieluszki i masowanie to stwierdzila ze my zle przy nim robimy ale ja sobie nic wytłumaczyć nie dam.
Głównie chodzi jej o to ze odbijam go przez ramie i klepie lub masuje po dupce/pleckach. A wg niej niej powinnam chodzic i go 'podrzucac' a nie tylko klepac.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 08:16   #2894
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, moja nadal się do mnie nie odzywa, a do meza dzwoni tylko jak ten jest w pracy a nie w domu ze mna.
A jak jej powiedzial ze Michas mial problem z brzuszkiem jeden dzien ale pomogły cieple pieluszki i masowanie to stwierdzila ze my zle przy nim robimy ale ja sobie nic wytłumaczyć nie dam.
Głównie chodzi jej o to ze odbijam go przez ramie i klepie lub masuje po dupce/pleckach. A wg niej niej powinnam chodzic i go 'podrzucac' a nie tylko klepac.
Taaaa.. Lubie te 'porady' zastanawiam sie, czy każda tesciowa tak ma?! Moja mama na przyklad nie udziela sie w ten sposob a tesciowa zawsze jakas 'zlota rade' sypnie. Tylko po co? :/

JAŚ

Stary 2015-05-21, 08:17   #2895
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha no super najlepsze są "dobre rady"
Wczoraj mąż ze swoją mama gada przez tel a Amelka miała czkawke, mówię daj telefon podlozylam ttelefon do Amelki żeby usłyszała jak sobie czka śmiesznie to ta do mnie żebym jej nos na chwilę zatkala..... udałam ze nie słyszę mówię zaraz jej przejdzie, oddałam tel mężowi ona mu to samo mówi i ten co? Łapie ja za nos od razu po łapach dostał.... No matko

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 08:18   #2896
violka848
Zakorzenienie

Sunny i za to się o raziła że ją odbijasz? Wariatka?

Sonia ujjj niemożesz jej tak pozwalać, bo będziesz miała masakrę z młodym i coraz bardziej sfrustrowana będziesz jej metodami wspaniałymi.

Madzia też właśnie chce taką latarenkę one teraz modne są , jedną mam w salonie taką ostatnio w Biedrze nawet były. Ja do przewijania czasem lekko budzę w połowie karmienia np jak długa przerwa jest albo strzały poszły- bojè się odpsrzeń jakoś- czym smarujesz?

Maja a na którymś basenie jest woda ozonowana? Orientujesz się
Stary 2015-05-21, 08:18   #2897
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa.. Lubie te 'porady' zastanawiam sie, czy każda tesciowa tak ma?! Moja mama na przyklad nie udziela sie w ten sposob a tesciowa zawsze jakas 'zlota rade' sypnie. Tylko po co? :/

Moja też nic.... Nie wiem albo się boi ze na nią wyskocze albo widzi że sobie radzę...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-21, 08:19   #2898
siempre
Wtajemniczenie

Mieliśmy robic chrzciny w czerwcu ale nikomu nie pasuje od strony tz ; ( i pewnie dopiero na jesień zrobimy. Poproslilsmy bratowa na chrzestna ale cos nie za bardzo chce ale jak nie mamy nikogo innego to tak. Poza tym w niedziele maja wesele a jak chcieliśmy zrobic w sobotę to powiedziali żebyśmy robili w niedziele :/
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 08:25   #2899
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jem lody smietankowe, truskawkowe, z orzechami, w czekoladzie :p

chcialabym aby sie nauczyl pic mm, tak zebym potem nie musiala się tym martwic. Niedługo wakacje wiec jakies morze jezioro itp wiec mrozobe tam sie też nie sprawdzi tam.

Powtorze Ci slowa mojej mamy "ja was nosilam i bujalam, wnuki byly noszone i bujane i wszyscy zyja, bo dziecko tego potrzebuje i po to jest rodzic"
Ja bujam, ale na siedzaco. Nosić nie bede bo Sorry ale juz mi kreguslup siadl ;-)
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 08:25   #2900
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mieliśmy robic chrzciny w czerwcu ale nikomu nie pasuje od strony tz ; ( i pewnie dopiero na jesień zrobimy. Poproslilsmy bratowa na chrzestna ale cos nie za bardzo chce ale jak nie mamy nikogo innego to tak. Poza tym w niedziele maja wesele a jak chcieliśmy zrobic w sobotę to powiedziali żebyśmy robili w niedziele :/

A to nie wam ma pasować? Hmmm
My robimy w sierpniu

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-21, 08:25   #2901
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie tak samo, mimo że z teściowa mam bardzo dobre stosunki, ale też za każdym razem jakąś mądrość musi mi sprzedać he Ba nawet kilka i jeszcze co przyjdzie to mowi o juz lepiej wyglądasz wtf cały czas dobrze wyglądam Albo pyta jak się psychicznie czuję, a ja się fantastycznie czuję, czasem tylko niewyspana bywam i jak przychodzą to nie tryskam energią
Moje maleństwo śpi od 6 a ja jeszcze w lozku, zaraz bede tego żałować bo potem niezdąze zjesc i się ogarnąć do południa pewnie.
Stary 2015-05-21, 08:30   #2902
rosarioV
Zakorzenienie

Mam dziś nerwa niesamowitego. .. bez kija nie podchodz a wszystko przez Tż bo idiota ten ma sprzątać kuwete. No i oczywiście że rano to sie wkurzylam a sama sprzatnelam bo niesamowicie smierdzialo. Przez trzy dni nie zmywam naczyń tak jak on nie sprząta kuwety. Przykro mi. Mówięu wielecrazy że dwa koty są i ttzeba kuwete sprzątać dwa razy dziennie a ten? Raz dziennie albo co drugi dzień. .. teraz też muszę sprzatnac bo koty przrz noc narobily i śmierdzi normalnie mam takiego nerwa że głowa mała i jeszcze to na dziecku się odbija. Teraz niech on sobie zmywa naczynia i zobaczymy czy woli przez 15 min zmywac czy przez 2 min sprzatnac kuwete...

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 08:36   #2903
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj mąż ze swoją mama gada przez tel a Amelka miała czkawke, mówię daj telefon podlozylam ttelefon do Amelki żeby usłyszała jak sobie czka śmiesznie to ta do mnie żebym jej nos na chwilę zatkala..... udałam ze nie słyszę mówię zaraz jej przejdzie, oddałam tel mężowi ona mu to samo mówi i ten co? Łapie ja za nos od razu po łapach dostał.... No matko
O to widze ze jeszcze lepszy pomysl... pogratulowal.
Juz slyszalam zeby smoczek wlozyc w cukier ale tego jeszcze nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 08:40   #2904
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
no ku,rwa skad one to biora?

JAŚ

Stary 2015-05-21, 08:44   #2905
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Mysle,ze jej przejdzie z czasem,moja sie tak darla w kapieli az czerwona gebula sie robila,a teraz spokoj jest.
Ja moją w nocy przewiam na pol po ciemku,zapalam lampe tylko na czas wycierania kupy i mała się nie rozbudza za bardzo
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 08:46   #2906
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Sunny i za to się o raziła że ją odbijasz? Wariatka?
Obrazila sie o to ze powiedzialam, ze nie mam zamiaru tak robic.
W czerwcu mielismy jechac na kilka dni do nich, ale raczej nie widze takiej opcji i nie mam najmniejszej ochoty sie męczyć...
Stary 2015-05-21, 08:48   #2907
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z lodow jadlam narazie tylko sorbet z czarnej pozeczki, pycha

Jutro jedziemy na szczepienie. Denerwuje sie. Trzymajcie kciuki
Kciuki za szczepienie! Ja też się stresuje jak ten nasz maluch to przezyje :/

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51471708]Ale fajny dzien i jak masz dobrze z rodzicami.
Ja za bardzo nie mam z kim zostawic corki nawet na te 2 godziny, w pn mam wizyte kontrolną u gina i niby moge poprosic siostrę,dorosłą,ale ostatnio jak byla to nawet popatrzec jak sie pampersa zmienia za bardzo nie chciała...i jesli mala sie jej rozryczy to pewnie bede musiala wracac w trybie pilnym do domu...[/QUOTE]

Ja to nie mam problemu z tym przewinieciem w razie co myślę że mama lub siostra sobie poradzą. Mojego tz nie będzie jak będę miała wizytę u gina wiec tez musze małego zostawić u mamy. Kurde mam nadzieje ze szybko pójdzie ta wizyta.

Cytat:
Ja tak samo, piateczka! Nawet oczu na dobre nie zamknelam a juz miauczal.

Te sezamowe ciastka z Biedry tez uwielbiam!
Jak te ciastka się zwą? Z chęcią spróbuję!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 08:52   #2908
violka848
Zakorzenienie

Z tym zatykaniem nosa to i moja mama dawała taką rade 😃 i nawet raz jej zatkałam ale to jakos słabo skuteczne 😜 Sama też sobie zatykam czasem, no ale dziecku to trochę inna sprawa

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kciuki za szczepienie! Ja też się stresuje jak ten nasz maluch to przezyje :/

Ja to nie mam problemu z tym przewinieciem w razie co myślę że mama lub siostra sobie poradzą. Mojego tz nie będzie jak będę miała wizytę u gina wiec tez musze małego zostawić u mamy. Kurde mam nadzieje ze szybko pójdzie ta wizyta.

Jak te ciastka się zwą? Z chęcią spróbuję!

Dołączam się do pytania o ciastka. Bo kupiłam jakieś bonitki owsiane i one jakieś strasznie słodkie całe w cukrze, a tych niemoglam wyczaić jakoś.
Stary 2015-05-21, 08:53   #2909
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hahaha laski nie wiem Ale ogólnie babka jest spoko, więc nie wiem skąd ten pomysł...
Ja się obawiam jednego...
Ja pojedziemy do Polski w sierpniu Amelka bd miała skończone 3mce ja chce jej dietę rozszerzyć po skończonym 4 miesiacu, i wiem że bd chciały mi przejść przez rozum i bd się wtrącać w żywienie Amelki i na bank bd chciały ja czymś nakarmić, a bd zmuszona zostawiać młoda z nimi żeby moc gdzieś wyskoczyć lub nawet odpocząć,
Idę o zakład ze mi czymś dziecko nakarmia.... Ale jak się dowiem to zrobię wojnę taka ze się im odechce następnym razem.... Wkurza mnie to bo szwagierki corks która tam mieszka ma 5 lat w październiku a jest dziecko grube niestety i dlatego że dawali jej wszystko za wcześnie i za dużo a dziecko z tendencją do tycia.... Boję się okropnie s ze mi bd czymś dziecko karmić za moimi plecami... :/

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-05-21, 08:57   #2910
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Obrazila sie o to ze powiedzialam, ze nie mam zamiaru tak robic.
W czerwcu mielismy jechac na kilka dni do nich, ale raczej nie widze takiej opcji i nie mam najmniejszej ochoty sie męczyć...
a daj ze spokoj. szkoda ze nie potrafi zrozumiec tego, ze wiesz jak zajmowac sie wlasnym dzieckiem..

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości