|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Wieczorem mnie zaczął mocno brzuch boleć w dole ale na szczeście jakoś usnęłam i przeszło- ostatnio noce są dla mnie wybawieniem od wszelkich bóli
Śniło mi się dzisiaj że urodziłam bliźniaczki- córeczki i miały po 1300g, były słabe i w ogóle wcześniaki a potem mnie w szpitalu psychiatrycznym zamknęli.ehh chyba za bardzo się martwię żeby donosić i żeby dzidzia była zdrowa Wczoraj upał a dziś zimno i pada
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Blanka miała i używałam aftin czy jakoś tak.
|
|
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te porodowe wyglądają tak samo tylko dochodzi ból takie okresowy tylko silniejszy...no sporo silniejszy ![]() Cytat:
3 czerwca mam wizytę, zostałoby w kieszeni 100zł i nie musiałabym już robić moczu i krwi no ew. jeszcze może być 2 czerwiec
|
||
|
|
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ten aphtin jest zakazany..
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
No jest chłodniej a ja przy wycierani u kurzy zgrzałam się jakbym maraton przebiegła, a nie jestem nawet w połowie! BTW moje dziecko ma CAŁĄ komodę ciuchów...no bez jaj o_O z 5 szuflad zostało pól... myślałam, że ze dwie chociaż zostaną ;|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dziękuję za odpowiedzi. Jadę po Babydream
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
trzymam mocno kciuki za wizytujące dzisiaj
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
babydream
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, ze pod koniec ciąży szyjka jest naturalnie skrócona i miękka i wtedy nasienie powoduje jej szybsze skracanie i rozwieranie i skurcze przecież są nawet specjalne kremy z tymi prostaglandyny, które powodują szybszą akcję porodową. więc jak ciąża jest zaawansowana to niezależnie czy przebiegała prawidłowo czy była zagrożona na tym etapie nasienie jest skuteczne Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3823 |
|
Konto usunięte
|
Princesika co za sen
Marta Tż wczoraj mi kupił i łykam, ale jak spojrzałam na skład... tam nie bardzo co ma pomagać Idę uruchomić odkurzacz i katarka, może to pomoże... |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wziełam tylko za emolium do kąpieli i stwierdziłam że mi się chyba bardzie przyda---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Tak w ogóle co dzisiaj na obiad bo chyba czas pomyśleć o tym? |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a czy maluch którejś z Was też jest/był owinięty pępowiną? Niby lekarz powiedział, że nie jest to dla niego groźne ale oczywiście zaczynam się tym martwić - no bo jak to tak, nie martwić się niczym :P
a jeśli chodzi o dietę matki karmiącej, to mnie również na studiach (dietetyka) uczono, że nie ma czegoś takiego, kobieta, która karmi piersią może jeść generalnie wszystko, a jedynie obserwować swojego malucha, jeśli chodzi o cebulę czy czosnek, mogą one zmieniać np smak mleka i to może maluchowi nie odpowiadać, ale jeśli w czasie ciąży były spożywane to maluch zna te smaki i nie powinno mu to przeszkadzać. Ale jak wiadomo - każde dziecko jest inne i należy obserwować, co mu odpowiada, a co nie. Swoją drogą, jeśli chodzi o diety szpitalne to wszystko zależy od cateringu i zasad jakie ustali szpital w przetargu, jaka jest stawka żywieniowa itd - ja np. pracuję w cateringu, który robi diety dla kilku szpitali w Trójmieście i pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o zdrową i zgodną z zaleceniami, aczkolwiek jeśli chodzi o smak to nie jest najgorzej ale parówki, jajka itp to porządek dzienny a dieta matki karmiącej polega na tym że nie dostaje ona parówek, jajka tylko na miękko, jak danego dnia jest zupa kalafiorowa/warzywna/brokułowa itd to dostaje zupkę z marchewki albo jakąś taką i pomidory bez skórki itp także szału nie ma :P
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obiadu to ja robie bitki wieprzowe w sosie. Nie wiem czy z grzybow czy z chrzanowym czy musztardowym?
do tego kasza gryczana i jakies warzywko wykminie ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Co do diety dla karmiacych to ja wiem, ze raczej mnie chyba czeka sporo zmian. Bo ja jem duzo smazonego miesa, sporo miesa czerwonego, kapusty, cebuli i czosnku.
|
#3828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kocyk ten biedronkowy z kapturkiem w kształcie słonia tez buchnelam ![]() Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaska i brokułami i pieczarkami O ile dam radę do 16 wstac z łóżka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś w Biedro. 3-pack bodziaków w myszki
Chciałam sobie kupić jeszcze koszulkę ciążową ale te ubrania ciążowe są tylko w "dużych biedronkach" a ja byłam w małej. jutro tż mnie zawiezie do dużej- może jeszcze coś zostanie widziała któraś może te rzeczy na żywo? |
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Co do obiadu to wczoraj Tż przytargał bigos od teściowej to będzie miał, ale ja mam dziś straszną ochotę na spaghetti - może zrobię
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzięłam nawet dresy, całkiem ładne i wygodne, ale w domu po przymiarce stwierdziłam, że je oddam, bo w sumie tylko miesiąc w nich pochodzę a później będą leżeć, a to jednak 40 zł, które można lepiej spożytkować
|
|
|
|
|
#3833 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Godzina? Aaaa nie mogłam spać, bo sąsiadce zaczęły się skurcze, ciągle się wiercila, chodziła do toalety, potem jej chłopak przyjechał, obudzili mnie już całkiem. A jak zasnęłam, to znowu przyszli, bo jej się akcja zatrzymała Cytat:
Cytat:
z przewijaniem tez ![]() Cytat:
))Tej nocy miałam bolesne skurcze, naprawdę bolesne. Potem same twardnienia, ale przeszły. Już się bałam, że się zacznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tz potrafi zepsuć każdy zakup ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rewelacyjny sen... Szuuu przyznaj się, co Ci tam w główce jeszcze siedzi, zanim reszcie się wyśni i się wyda
|
||||||||||
|
|
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Marei bo ja tak naprawdę nie jestem w ciąży, jestem psycholem i podszywem i udaję tylko ciężarną bo przyjaciół w necie szukam
Nie mogłam przed wami tego dłużej ukrywać Chyba mi choroba mózg objęła już |
|
|
|
#3835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tez sie pies marzy ale narazie ciezko by bylo. Caly dzien w pracy, wiec nikt by z nim nie wychodzil. Tak wogole to kiedys chcialabym pojsc do schroniska i wziasc psa takiego ktory jest tam najdluzej, takiego ktorego nikt nie chce. Psa ktory stracil juz nadzieje i nawet nie prosi "wez mnie" jak ludzie przychodza. Mam nadzieje, ze kiedys to zrealizuje. Ja sie czesto budze na plecach, mnie jest wygodnie ale staram sie tak nie spac. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3836 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam, że jak mój syn miał plesniawki to stosowałam aftin w kropelkach na tetre i w buzi pedzlowac
|
|
#3837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do odparzento już kiedyś pisałam że u nas zdecydowanie najlepszym sposobem okazał się puder dla dzieci a nie żadne kremy Co do diety matki karmiacejteż jestem Przeciwnikiem stosowania jej na zaś... princesikaJa tydzień po porodzie jadłam smażone mięso więc spoko |
|||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystawiła główkę i się schowała i wtedy się jakoś owinela. I dlatego też gin ją wypychala. Dostała tylko 6 pkt, potem 8. Ale wszystko potem ok było.. Jedynie co zaczęła mówić po 3 r.z.i logopeda mówiła że to mogło być przyczyną.. Cytat:
Na obiad miałam schaboweee..
|
||
|
|
|
#3840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
produkty ktore moga potencjalnie uczulac to podobno: ryby, owoce morza, soja, nabial i jajka. z tego wszystkiego wykluczenie jajek bedzie trudne (jesli bedzie trzeba), no i ryb i owocow morza tez mi szkoda by bylo... ale od poczatku nie zamierzam "na wszelki wypadek" wykluczac niczego. tym bardziej, ze moj gin tego nie zaleca. Cytat:
wiedzialam! a wszystko dlatego ze chcesz byc internetowym vipem!!!!!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

a potem mnie w szpitalu psychiatrycznym zamknęli.

Sam to wymyślił, serio serio. Jest bardziej romantyczny ode mnie

te porodowe wyglądają tak samo tylko dochodzi ból takie okresowy tylko silniejszy...no sporo silniejszy 
ale jezeli miałabym wybierać pomiędzy tymi dwoma to zdecydowanie BD!! 

Właśnie mi się przypomniało. Że moja Laurka tak stopy wystawiała, że ślady było widać przez brzuch i Szuuu zrobiła zdjęcie mojego brzucha i rozsyłała wszystkim, że to jej
ale parówki, jajka itp to porządek dzienny
liz: