|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy, cz. 4
Ostatni stosunek miałam w piątek 1.05. Cały czas biorę tabletki od tamtej pory (nie robiłam przerwy 7dniowej). Wczoraj zapomniałam wziąć tabletki (o 21) wzięłam ją jakieś pół godziny temu zgodnie z tym co jest napisane na ulotce.
Czy mogę być w ciąży? Zaznaczę, że stosunek był przerywany ale bez prezerwatywy
|
|
|
|
#1112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
Witam czy mogę być w ciąży, jeśli lezalam na chlopaku ocieralismy się o siebie nie wkładał mi ani nic i nie było raczej wytrysku?Trwało to kilka minut.
|
|
|
|
#1114 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli masz 7 lat i nie miałaś zajęć z biologi to mogłabym zrozumieć.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#1116 |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Okres powinnam mieć 30 kwietnia (cykle 35 dniowe, a więc długie), ale do dziś go nie dostałam. Brak "awarii", antybiotyk, silny stres i ekstremalne odchudzanie. Test robiony koło 10 maja negatywny jak cholera (bez najmniejszego cienia na drugiej kreseczce). Miałam objawy okresu 1 maja, kuło mnie w brzuchu, wysypało, miałam straszne humorki. Ale okresu nie było. Piersi mnie pobolewają lekko od jakiegoś tygodnia, ale to jest nic w porównaniu z tym, co z reguły jest. Robić drugi test, czy czekać aż okres się pojawi? Cały czas mam biały śluz.
Edytowane przez niepa Czas edycji: 2015-05-14 o 17:43 |
|
|
|
#1117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
tzn ja to odchudzanie zaczęłam 4 maja, więc i tak po spodziewanym okresie, ale ubyło mi już ponad 3 kilo od tamtego czasu, można powiedzieć, że praktycznie nic nie jem (stres). Miałam stresujący wyjazd do Warszawy, potem rocznicę, a zaraz po rocznicy wszystko się popsuło i to się mocno na mnie odbiło. Kiedyś, jak miałam podobnie (stres i depresja), to też okres dostałam po 50 dniach ponad, ale wtedy test ciążowy nie miał sensu, bo nie współżyłam.
Edytowane przez niepa Czas edycji: 2015-05-14 o 18:12 |
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
Ostatnią miesiączkę miałam 19 marca. Cykle mam nieregularne 28-32 dniowe. W zeszłym tygodniu współżyłam z mężem bez zabezpieczenia. Wczoraj rano byłam pewna, że dostałam okres, pojawiło się trochę śluzu wraz z krwią, wieczorem bolał mnie brzuch tak jak na okres, natomiast oprócz tego kilkuminutowego krwawienia okres się nie pojawił. Moje pytanie brzmi czy to mogło być krwawienie implantacyjne? Oraz czy jeśli dzisiaj zrobię test to wynik będzie w miarę prawidłowy?
|
#1120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Susie_ Czas edycji: 2016-01-22 o 11:08 |
|
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Okres powinnam dostać 13.05. Moje cykle są już uregulowane od jakiegoś pół roku, może więcej (31 dni). Zawsze ok. tygodnia przed spodziewanym okresem odczuwam bóle brzucha, pleców, napięcie, jestem nerwowa, bolą mnie piersi, mam nabrzmiały brzuch. Nie mam teraz żadnych z tych objawów, poza bardzo rzadkimi i krótkimi bólami brzucha (2-3 razy w ciągu dnia). Współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia 29.04 (dni płodne...), aczkolwiek nie doszedł we mnie.
Nie zadam pytania czy istnieje ryzyko (bo ryzyko jak wiadomo istnieje zawsze, szczególnie przy stosunku przerywanym). Uważacie, że powinnam zrobić test? Czy jeszcze zaczekać? Ostatnio prowadzę dość aktywne życie, mam dużo na głowie, stresu też trochę było, cały dzień jestem poza domem, w pracy, no i liczne obowiązki... Będę wdzięczna za odpowiedzi Pozdrawiam!
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Podpowiecie czy czekać czy robić test?
Nie chcę się dać zwariować...
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Mam pytanko do Was! Otóż miesiac temu pękła nam prezerwatywa... wziełam ellaone i dostalam okres 1,05... ale 9,05 znow pękła nam prezerwatywa ( jakis pech) po 2 h wziełam ellaone znow.... to byl 9 dzien cyklu... Jest duza szansa na ciaze?
|
|
|
|
#1127 |
|
Przyczajenie
|
Witam mam pytanie. Od kilku lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Kilka dni przed przerwą dostałam lekkiego krwawienia, w sumie to plamienia. Było ono mało obfite. Martwię się dlaczego tak się stało ponieważ nigdy tak nie miałam. Czy możliwa jest opcja że jestem w ciąży jak żaden ze stosunków nie był kończony we mnie? Dodam że przez tydzień zażywałam antybiotyk rolicyn ale podobno nie obniża on skuteczności tabletek. Proszę o pomoc bo strasznie sie martwie i nie wiem czy dostane krwawienie podczas przerwy
z góry dziękuję
|
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam test-wynik negatywny. Mimo to nadal brak objawów okresu jak i samego okresu. Przypomne,że miałam dostać okres 13.05. Co radzicie?
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś spóźniał mi się okres 2 tygodnie, zrobiłam test, okres przyszedł. Chyba nie ma co panikować... Do lekarza i tak się wybiorę po jakąś antykoncepcję, bo stosunek przerywany, to żadna antykoncepcja i jak widać, czasem, niepotrzebny stres.
|
|
#1131 |
|
Przyczajenie
|
Witam ostatni okres miałam 15 kwietnia ten dostałam jeśli to można nazwać okresem dwa dni pi spidziewanym terminie zawsze mam obfite miesiaczki tym razem trwal 1,5 dnia przy czym skapa i teraz od czasu do czasu wystepuja plamienia.. od czasu do czasu pobokewa brzuch , ogolne zmeczenie sennosc ... testowalam dzien spodziewanej miesiaczki lecz negatywny wynik ...
|
|
|
|
#1132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam dziś drugi test. Minęły 3 tygodnie od stosunku,w którym prawdopodobnie mogłam mieć dni płodne.Stosunek przerywany. Dzisiejszy test także negatywny. Nadal brak objawów okresu. Najszybciej odwiedzę ginekologa w poniedziałek.
Mogę raczej wykluczyć ciążę,prawda? Obawiam się czy to nie jakieś torbiele itd...
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mamy z dziewczyna taki problem. Ja mam 18 lat, ona 17. Uprawialiśmy pierwszy raz seks w 30 dniu jej cyklu, cykle miewa nieregularne ale nigdy nie były dłuższe niz ok 38 dni. Czyli ten 30 dzien powinien byc niepłodny, użyłem prezerwatywy i był to stosunek przerywany z tylko jednym orgazmem z mojej strony. Z tego co sie orientuje to nie była zbyt wilgotna co mogło wlasnie wskazywać na te dni niepłodne. Aktualnie jest 40 dzien cyklu i okresu nie ma. Dwa dni po seksie miała straszny bol w podbrzuszu, taki bliski mdleniu, potem jakies 5 dni po stosunku miewała lekkie bóle podbrzusza, w dwa dni przytyła 2 kg, aktualnie miewa bóle kręgosłupa. Objawy ciąży i okresu sa praktycznie takie same a my juz schizujemy obydwoje
co o tym myślicie? Naprawde staraliśmy sie uważać, specjalnie czekaliśmy na ta końcówkę cyklu no i okresu brak, prawda ze miewała duzo stresów ostatnio,zmiana diety no i ciagle nerwy o ten spóźniający sie okres no ale juz nie wiemy co myślec ...
|
|
|
|
#1136 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Myślimy ze plemniki nie przegryza się przez lateks. I o ile sytuacja wyglądała dokładnie tak, jak nam opisałeś, to nie ma żadnej ciąży.
|
#1137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Brunetka_5 Czas edycji: 2015-05-22 o 07:59 |
|
|
|
|
#1138 |
|
Przyczajenie
|
Zgadza sie, mimontego ze jesteśmy razem ponad dwa lata, to ta sytuacja uświadomiła nam, ze nie jesteśmy gotowi na stosunek. No tak wygladała wiec naprawde ni wiem jakim cudem by miało do czegos dojść no ale jednak okres sie spóźnia a objawy sa bardzo podobne. I teraz nawet jeśli nie została zapłodniona to mamy do czynienia z błędnym kołem z nerwami ...
|
|
|
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Brunetka_5 Czas edycji: 2015-05-22 o 09:34 |
|
|
|
|
#1140 |
|
Przyczajenie
|
Znaczy nie sugeruje, ze juz przez ciąże przytyła 2 kg :p ale objawy ciąży i okresu sa takie same, i np ja im wiecej czytam tym bardziej głupieje bo wszystko można dopasować. Cykle nieregularne ale nigdy az tak długie :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

.

z góry dziękuję