Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 10:15   #391
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację i to bardziej był mój problem albo po prostu materac był kiepski, bo normalnie same "góry i wądoły". Będę dumać, mam jeszcze trochę czasu
On się i tak uleży. Może po prostu idź do sklepu i pomacaj jakiś inny, może będzie lepszy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 10:15   #392
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
nie uważam, żeby mi coś odbiło, że robię mężowi kanapki. Przynajmniej wiem co je bo inaczej od 7 rano codziennie leciałby tylko na drożdżówkach i kebabie.

Ja mojemu też robię. Jak zdarzy się, że zaśpię albo nie ma pieczywa to taj jak mówisz na drożdżówkach leci, a potem i tak kebaba je, bo jak się pracuje od 8 do 19 to nie ma innego wyjścia.

Mam pytanie. Na połówkowym moja dzidzia bardzo się wierciła. Do tego nie było mojej lekarki tylko jakaś inna w zastępstwie. Dowiedziałam się o tym dopiero jak byłam na miejscu. Lekarka stwierdziła, że to najprawdopodobniej dziewczynka, ale wydawało mi się, że sama nie jest przekonana. W związku z tym chcę iść prywatnie na usg i nie wiem czy warto już iść na 3d czy raczej na normalne usg. Znalazłam 3d za 150 zł wiec tanio. nie wiem tylko czy wtedy lekarz powie mi też płeć czy to tylko usg i lekarz pokazuje, daje płytę ale nie bada dziecka? Co myślicie? Może jeszcze trochę poczekać. Jestem w 24 tygodniu i chce wreszcie zacząć zakupy...
Stary 2015-05-22, 10:19   #393
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Na połówkowym moja dzidzia bardzo się wierciła. Do tego nie było mojej lekarki tylko jakaś inna w zastępstwie. Dowiedziałam się o tym dopiero jak byłam na miejscu. Lekarka stwierdziła, że to najprawdopodobniej dziewczynka, ale wydawało mi się, że sama nie jest przekonana. W związku z tym chcę iść prywatnie na usg i nie wiem czy warto już iść na 3d czy raczej na normalne usg. Znalazłam 3d za 150 zł wiec tanio. nie wiem tylko czy wtedy lekarz powie mi też płeć czy to tylko usg i lekarz pokazuje, daje płytę ale nie bada dziecka? Co myślicie? Może jeszcze trochę poczekać. Jestem w 24 tygodniu i chce wreszcie zacząć zakupy...
Dla lekarza 3d jest zbędne, widzi wszystko na normalnym 2d. 3d jest dla rodziców bo ładniej wszystko widać. Także na normalnym dowiesz się płci, na 3d zobaczysz ładne obrazki.
Co do płyty to zadzwoń do tego lekarza i zapytaj po prostu czy nagranie daje czy nie.
Ja bym sprawdziła.
Stary 2015-05-22, 10:20   #394
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Oby nie czop śluzowy bo to by był bardzo zły objaw.

Ja nawet nie wiem jak jest u męża w pracy Po prostu on je śniadanie późno, około 9-10 w pracy, rano po prostu nic nie przełknie. Poza tym lubi śniadania na gorąco więc moje kanapki są dla niego średnim rarytasem. Zazwyczaj idzie na jedzonko na mieście z gorącą kiełbaską albo coś w tym rodzaju.

Jeśli chodzi o robienie facetowi kanapek żeby nie jadł pizzy albo kebabów hmm... ja bym tak nie mogła bo to traktowanie faceta jak kolejne dziecko w domu. Zresztą jak będzie chciał to i tak na tego kebaba pójdzie. Jak chce się tym truć to proszę bardzo. Wszyscy jesteśmy dorośli i powinniśmy wybierać odpowiedzialnie także to, co jemy. Takie moje zdanie.

Mi się właśnie podobała ta półprzezroczystość Sundvika i głównie dlatego go wzięłam czyli dokładnie odwrotnie niż u Ciebie
Są 2 stopnie regulacji ale dołożenie trzeciego to dowiercenie czterech dziur także jakby nam bardzo zależało więc można dorobić.
A kupujecie tą taką mini ściankę dla starszaka?
No tak, to co dla nas minusem to dla was plusem i na odwrót Czyli spokojnie można samemu sobie 3 stopień dowiercić- to super! Jeszcze nie kupilismy, planowaliśmy dokupić "kiedyś" , ale pewnie niedługo to zrobimy, bo potem wycofają albo cuś i będzie kłopot. Ale mój mąż jest sceptyczny i boi się, że mała będzie sobie siniaki o tę dostawkę robić No tak, bo jak spadnie to siniaków nie będzie A materac też z Ikei? Ja się ich jakoś boję... Pewnie dlatego że nigdy nie słyszałam , żeby ktoś z rodziny/znajomych tam kupował.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 10:25   #395
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Dla lekarza 3d jest zbędne, widzi wszystko na normalnym 2d. 3d jest dla rodziców bo ładniej wszystko widać. Także na normalnym dowiesz się płci, na 3d zobaczysz ładne obrazki.
Co do płyty to zadzwoń do tego lekarza i zapytaj po prostu czy nagranie daje czy nie.
Ja bym sprawdziła.

Wiem wiem, że na normalnym usg widać. Tylko jak mam dopłacić 50 zł to poszłabym na te 3 d, bo lepiej widać. Nie wiem tylko czy nie warto jeszcze troszkę poczekać, bo te 3d to podobno najlepiej po 30 tygodniu. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu bo tyle nie wytrzymam.
Stary 2015-05-22, 10:27   #396
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
No tak, to co dla nas minusem to dla was plusem i na odwrót Czyli spokojnie można samemu sobie 3 stopień dowiercić- to super! Jeszcze nie kupilismy, planowaliśmy dokupić "kiedyś" , ale pewnie niedługo to zrobimy, bo potem wycofają albo cuś i będzie kłopot. Ale mój mąż jest sceptyczny i boi się, że mała będzie sobie siniaki o tę dostawkę robić No tak, bo jak spadnie to siniaków nie będzie A materac też z Ikei? Ja się ich jakoś boję... Pewnie dlatego że nigdy nie słyszałam , żeby ktoś z rodziny/znajomych tam kupował.
Myśmy zapomnieli o tej ściance wczoraj haha Siniaki o dostawkę eeee? Siniaki będzie sobie o wszystko robić więc dostawka różnicy nie zrobi
Materac też z Ikea bo był w promocji a chciałam już mieć zamknięty temat. O "dorosłych" materacach też nie za wiele słyszałam, ale te dziecięce są w porządku podobno a cena taka sama jak w internecie więc żadna różnica.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Wiem wiem, że na normalnym usg widać. Tylko jak mam dopłacić 50 zł to poszłabym na te 3 d, bo lepiej widać. Nie wiem tylko czy nie warto jeszcze troszkę poczekać, bo te 3d to podobno najlepiej po 30 tygodniu. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu bo tyle nie wytrzymam.
Ja mam 3d od początku ciąży robione na każdej wizycie, nawet jak mój ludek miał 8 cm długości i powiem Ci że im dalej w ciąży tym mniej na tym 3D widać bo dziecko coraz większe i trudno odróżnić jaki wycinek się właśnie ogląda także idź teraz jeśli liczysz na ładny obrazek.
Stary 2015-05-22, 10:33   #397
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Ufff na szczęście kopnął wczoraj jak już zasypiałam. Nie wiem co się ze mną dzieje w tej ciąży. Wcześniej można było powiedzieć o mnie wszystko, ale nie to, że jestem panikarą...
Ja też panikuje, co chwilę w tej ciąży Ale od kąd czuje regularne ruchy to jakoś mi lżej

Owieczka też myślę nad tym łóżeczkiem Ale waham się jeszcze czy nie wziąć z szufladą. I materac też mam z pianki z Jyska O tych grykach się naczytałam, że mają robaki

loudres nie chce Cię straszyć, ale ja bym pewnie panikowała czy to nie wody. Obserwuj dokładnie, a jak coś jedź na IP Wiem też, że są jakieś testy, które wykrywają czy to wody.

Cytat:

Mogę Ci polecić dr Kowalskiego z Medicusa - super facet Ja byłam u niego 3 razy, w tym raz na 3d/4d. Sprawdza wszystko u dziecka, do tego nagrywa na płytkę i możesz spokojnie powiedzieć, że chcesz poznać płeć. Z wizytą też nie ma problemu - dzwonisz rano i w ten sam dzień wizyta.

A ja jestem dobrą żoną i robię mojemu mężowi kanapki Ale wieczorem U mnie by nie przeszło wstawanie rano specjalnie aby mu zrobić. Poza tym i tak rano jest to samo pieczywo więc wieczorem mogę mu zrobić. Mój mąż to codziennie je to samo - bułka z szynką i bułka z serem, i nie toleruje żadnych odstępstw

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.

Edytowane przez TusiaeM
Czas edycji: 2015-05-22 o 10:36
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 10:35   #398
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Fajnie, że wszystko ok! A imię już macie wybrane? Też masz syndrom białego fartucha? Mój gin zawsze ze śmiechem mnie pyta jak to możliwe, że narzekam na niskie ciśnienie, skoro na wizytach mam w normie lub lekko podwyższone
Grituś jeszcze nie myśleliśmy o imionku, ale mi po głowie kołacze się Bartłomiej, Bartuś
Ja z tym ciśnieniem to mam cyrki, ale ja jestem nerwicowcem na ostatniej wizycie to mi tak tętno zasuwało, ze ciśnieniomierz nie mógł mi ciśnienia zmierzyć

Wczoraj dojechała do mnie paczuszka ubranek z olx, są fantastyczne teraz muszę popatrzeć ile czego mam, no i kupic komodę

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 10:47   #399
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
J
Owieczka też myślę nad tym łóżeczkiem Ale waham się jeszcze czy nie wziąć z szufladą. I materac też mam z pianki z Jyska O tych grykach się naczytałam, że mają robaki

loudres nie chce Cię straszyć, ale ja bym pewnie panikowała czy to nie wody. Obserwuj dokładnie, a jak coś jedź na IP Wiem też, że są jakieś testy, które wykrywają czy to wody.

A ja jestem dobrą żoną i robię mojemu mężowi kanapki Ale wieczorem U mnie by nie przeszło wstawanie rano specjalnie aby mu zrobić. Poza tym i tak rano jest to samo pieczywo więc wieczorem mogę mu zrobić. Mój mąż to codziennie je to samo - bułka z szynką i bułka z serem, i nie toleruje żadnych odstępstw
Te robaki to pewnie jakieś jednostkowe przypadki ale bałabym się co się z tą gryką czy kokosem stanie jak się coś uleje albo zasika mimo podkładu czy to nie zacznie gnić blee

Te testy to zwyczajne papierki lakmusowe, zamierzam kupić na III trymestr.

A z tymi bułkami to masz dobrze że zawsze z tym samym bo mój to marudzi i sam nie wie z czym chce więc niech się goni
Stary 2015-05-22, 10:48   #400
Mten
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Ja mam 3d od początku ciąży robione na każdej wizycie, nawet jak mój ludek miał 8 cm długości i powiem Ci że im dalej w ciąży tym mniej na tym 3D widać bo dziecko coraz większe i trudno odróżnić jaki wycinek się właśnie ogląda także idź teraz jeśli liczysz na ładny obrazek.
Dokładnie, mi lekarz powiedział to samo... Że im dalej tym na tym 3d to będziemy mogli sobie mimikę buźki Tymona pooglądać co najwyżej Ale od początku na każdej wizycie przełącza nam obraz na 3d żebyśmy sobie "pooglądali" , ostatnio nawet porobił nam takie wycinki i obrobił ładnie. Natomiast jeśli chodzi o płeć- na 2d powinno być widać bardzo dobrze, to raczej kwestia porządnego sprzętu i dobrego specjalisty ultrasonografii.

Ps. U mnie lekarz w 16tc potwierdzał płeć USG zarówno przez powłoki brzuszne jak i dopochwowo
Stary 2015-05-22, 10:58   #401
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie materacy to rozmawiałam wczoraj z gościem w Ikei i powiedział mi jedno, że niezależnie od tego jaki materac się kupi (pianka, lateks, kokos, gryka, sprężyny, kombinacje wszystkiego), najważniejsze żeby był twardy i łatwy w ewentualnym wysuszeniu. Nie powinien być za cienki (poniżej 5 cm z wiadomych powodów). Polecał najbardziej piankę i lateks bo antyalergiczne ale bez filozofii w tej dziedzinie.

Myśmy w końcu kupili twardy piankowy w promocji w Ikea i koniec tematu.

Dlaczego cienki nie moze byc?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Odnośnie materacy to rozmawiałam wczoraj z gościem w Ikei i powiedział mi jedno, że niezależnie od tego jaki materac się kupi (pianka, lateks, kokos, gryka, sprężyny, kombinacje wszystkiego), najważniejsze żeby był twardy i łatwy w ewentualnym wysuszeniu. Nie powinien być za cienki (poniżej 5 cm z wiadomych powodów). Polecał najbardziej piankę i lateks bo antyalergiczne ale bez filozofii w tej dziedzinie.

Dlaczego nie moze byc cienki?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Grituś jeszcze nie myśleliśmy o imionku, ale mi po głowie kołacze się Bartłomiej, Bartuś
Ja z tym ciśnieniem to mam cyrki, ale ja jestem nerwicowcem na ostatniej wizycie to mi tak tętno zasuwało, ze ciśnieniomierz nie mógł mi ciśnienia zmierzyć

Wczoraj dojechała do mnie paczuszka ubranek z olx, są fantastyczne teraz muszę popatrzeć ile czego mam, no i kupic komodę

To ja tez sie przylaczam: cisnienie i puls u lekarza szaleja, za to w domu slaniam sie bo ledwo 90/60 jest ;-) Pulsu tez czesto nie sa w stanie zmierzyc
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:03   #402
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dlaczego cienki nie moze byc?
Jeśli jest bardzo twardy to może być cienki, ale zazwyczaj po prostu jak się na nim położy jakikolwiek ciężar (choćby dziecko) to zacznie przebijać dno łóżeczka i efekt będzie taki że dziecko leży prawie bezpośrednio na deskach. Jeśli pod niewielkim nawet naciskiem dłoni wyczuwamy deski z dna łóżeczka to jest do d***
Stary 2015-05-22, 11:05   #403
dirtyblack
Raczkowanie

bianeczka - co za czopki? cos zlego sie dzieje? jesli pisalas, to przegapiam...

ja wczoraj od kolezanki siostry dostalam pake ubran po jej synkach
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:12   #404
Mten
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie, mi lekarz powiedział to samo... Że im dalej tym na tym 3d to będziemy mogli sobie mimikę buźki Tymona pooglądać co najwyżej Ale od początku na każdej wizycie przełącza nam obraz na 3d żebyśmy sobie "pooglądali" , ostatnio nawet porobił nam takie wycinki i obrobił ładnie. Natomiast jeśli chodzi o płeć- na 2d powinno być widać bardzo dobrze, to raczej kwestia porządnego sprzętu i dobrego specjalisty ultrasonografii.

Ps. U mnie lekarz w 16tc potwierdzał płeć USG zarówno przez powłoki brzuszne jak i dopochwowo

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

To ja tez sie przylaczam: cisnienie i puls u lekarza szaleja, za to w domu slaniam sie bo ledwo 90/60 jest ;-) Pulsu tez czesto nie sa w stanie zmierzyc
Ja też mam na wizycie ciśnienie "gabinetowe" a normalnie dużo niższe
Stary 2015-05-22, 11:16   #405
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Jeśli jest bardzo twardy to może być cienki, ale zazwyczaj po prostu jak się na nim położy jakikolwiek ciężar (choćby dziecko) to zacznie przebijać dno łóżeczka i efekt będzie taki że dziecko leży prawie bezpośrednio na deskach. Jeśli pod niewielkim nawet naciskiem dłoni wyczuwamy deski z dna łóżeczka to jest do d***

Ok, dzieki. Pytam, bo corka spi na bardzo cienkim (5cm a sam wklad ma 3,5) i drugiej tez taki kupimy i dalas mi do myslenia. Jednoczesnie jest bardzo twardy i fajnie, bo sie tak przyzwyczaila, ze na podlodze czy ziemi tez bez trudu spi
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:20   #406
malena1979
Zadomowienie

Cytat:

A ile za niego zapłaciłaś w Ikei?
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:22   #407
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Te robaki to pewnie jakieś jednostkowe przypadki ale bałabym się co się z tą gryką czy kokosem stanie jak się coś uleje albo zasika mimo podkładu czy to nie zacznie gnić blee

A z tymi bułkami to masz dobrze że zawsze z tym samym bo mój to marudzi i sam nie wie z czym chce więc niech się goni
Ja bym czasem chciała mu coś innego dać np. jakaś sałatka czy ciasto, ale NIE! Czasem uda mi się jakiegoś pomidora przemycić

Przyszły moje cotton ballsy z Chin i bardzo polecam Zapłaciłam 45 zł za co w Polsce zapłaciłabym minimum 100 zł + wysyłka I czekałam 2,5 tygodnia więc spoko

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:28   #408
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym czasem chciała mu coś innego dać np. jakaś sałatka czy ciasto, ale NIE! Czasem uda mi się jakiegoś pomidora przemycić

Przyszły moje cotton ballsy z Chin i bardzo polecam Zapłaciłam 45 zł za co w Polsce zapłaciłabym minimum 100 zł + wysyłka I czekałam 2,5 tygodnia więc spoko
Mój nie je zielonego więc jak mnie wkurzy to robię na obiad mizerię albo sałatę Ale też ma swoje "przyzwyczajenia" i na śniadanie najchętniej jadłby dzień w dzień jajecznice i bułki z serem i pomidorem

Kurcze, to rzeczywiście bardzo fajna cena , a z jakiej stronki zamawiałaś jeśli można spytać bo ja też się na nie "czaje"
Stary 2015-05-22, 11:34   #409
201701300931
Konto usunięte

My mieliśmy dzisiaj rajd po urzędach: zaświadczenie do głosowania, zip i epuap. Ale wszystko już jest Teraz jesteśmy w drodze do teściów.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 11:34   #410
malena1979
Zadomowienie

Cytat:

Ja używałam kokos-gryka prawie 3,5 roku, żadne robaki mi się nie zalęgły, nic nie spleśniało, a nie używałam żadnego pokrowca.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:42   #411
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu też robię. Jak zdarzy się, że zaśpię albo nie ma pieczywa to taj jak mówisz na drożdżówkach leci, a potem i tak kebaba je, bo jak się pracuje od 8 do 19 to nie ma innego wyjścia.

Wiesz co, chyba wszystko zależy od gabinetu. Ja wczoraj na połówkowym dostałam płytę z nagraniem, także fragmenty są w 3d i zapłaciłam jak za zwykłe badanie - 100 zł. A prawda jest taka, że 3d nie daje ci gwarancji ładnych widoków. Czasem powłoki przeszkadzają, czasem dziecko się zasłania, tak jak np nasza wczoraj. Pipkę pokazała w 3d 2 razy. Buzię też 2 razy łapał to pierwszym razem się zasłaniała a drugim nie dało się wyostrzyć dokładnie widoku, cały czas coś zasłaniało. A sprzęt jeden z lepszych. Na takim usg 4d to raczej jest tylko pokazywanie, bo to dla rodziców i pomiary to jak już ktoś robi to podstawowe, żeby cokolwiek w opis wpisać.

Ogólnie jestem mega pozytywnie zaskoczona wczorajszym usg. Chyba nigdy nie miałam zrobionego tak dokładnie, może przez to, że to połówkowe, ale w poprzedniej ciąży chyba bardziej pobieżnie było to zrobione. A moze to przez to, że o wszystkim mi mówił. Najpierw sprawdził wargę i nos, oczy, nawet źrenice mi pokazał Później głowa, wszystkie elementy, czy nie ma wodogłowia, jakie są normy. Później serce, czy dobrze zbudowane, czy krew prawidłowo płynie, czy są wszystkie żyły i tętnice dobrze umiejscowione, czy nie ma przepływu krwi między komorami. Później to coś tam trójdrożnego czy jakoś tak, czy nie ma przepukliny, wszystkie narządy ogólnie i to z kilki perspektyw, na koniec oglądał kręgosłup i sprawdzał skórę czy nie ma guzów albo ubytków. No i kolejne usg mam zrobić za 3 tygodnie Także niedługo zobaczymy się znów z Jagódką

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-22, 11:46   #412
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dziś założyłam trochę przymałe spodnie na siebie w pasie i nie wygodnie mi ciska mnie lekko, i jak się trochę przygarbie to mnie mała kopie i--mówi nie ściskaj mi nóg mamuśka !

ale niewygodnie, marze by je zdjąć.
a tym co boją się bo ruchów nie czują zbytnio np. danego dnia polecam założyć przymałe spodnie w pasie i posiedzieć

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:50   #413
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Od rana samego się wq. M. miała odwieźć małą do przedszkola po zabiegach. Zadzwoniłam, że będzie troche poźniej i żeby jej zostawili śniadanie. Szczęśliwa, że sobie wreszcie poleżę i się wygrzeje, ogarnęłam małą i czekamy. Oczywiście powinnam już siedzieć z czopkiem w tyłku, ale kogo to obchodzi Przyjeżdża i co? No takiej dostała migreny, że nic na oczy nie widzi i chyba jej nie zawiezie! Nosz kur.........I oczywiście nie można było zadzwonić, no ale ją złapało zaraz po wyjściu I niby nie widzi, podstawia mi tel pod nos, żeby sprawdzić czy ma nieodebrane połaczenia a po 10 sekundach bach i już siedzi na tel i konwersacje Wq się, poszłam się ubrałam i ją odwiozłam. No ręce mi opadają. Na pocieszenie zajechałam do tesco i kupiłam sobie 16 par sexy majtasków i 10 par skarpet i wydałam oszamiające 130 zł A normalnie te majtki chodzą po ok 25-30 zł Ale trafiłam na wieszak z przecenami i do tego jeszcze ta przecena 30%. Nic tylko kupować. Najbardziej opłacał się trójpak stringów cieniutkich przeceniony z 25 zł na 8,75 No ale tak sobie pomyślałam, że możnaby jakieś coś ładnego kupić, nawet do tego lekarza założyć a nie w takich starych gaciach latać W takich, to nawet wielki tyłek łatwiej pokazać 4 pary dla mamy - cała pierwsza fota i takie same jak na 2 kolejnych są i dla mnie i dla niej Kolor prawie wszystkich jest jak na ostatniej focie, taki róż w brzoskwinkę wpadajacy.
Fajne matasy
Ja tez sobie coś zamówiłam z bielizny
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
No właśnie dokładnie tak miałam, siku napewno nie a już jak pisałam wcześniej miałam dość mokro i zgłaszał am lekarzowi tydzień temu i mówił ze tak poprostu jest ze dużo produkuje, ale nie miałam tak ze aż mi spodnie pomoczylo, Czuje Się Dobrze nic nie boli nic nie kluje. Najgorsze jest to ze jestem u teściów i nawet do swojego lekarza nie mogę zajrzeć bo wracamy dopiero w niedziele, jeśli będę źle się czuła to bezzwłocznie udam się na IP.
Ja czasami mam więcej śluzu ale ginekolog mi mówił ze może być więcej śluzu pod koniec ciąży, ale należy to obserwować czy nie są to upławy.
Cytat:

Z jakiej stronki zamawialaś?
Stary 2015-05-22, 11:52   #414
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
bianeczka - co za czopki? cos zlego sie dzieje? jesli pisalas, to przegapiam...

ja wczoraj od kolezanki siostry dostalam pake ubran po jej synkach
Wiesz co, niby nic się nie dzieje, ale cały czas miewam skurcze. Lekkie ale boli mnie brzuch jakbym miała dostać miesiaczki albo sraczki i dał mi najpierw nospę, ale nie pomagało i teraz dostałam te czopki Skopolan się nazywają, ale nie wiem czy na pewno tak się to pisze.

Aaaaaaaaaaaaaa tata kupił mi na wyjeździe perfumy o których marzyłam a u nas sa strasznie drogie w sklepach. I mężowi jego ulubione, które u nas nie są dostępne

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-22, 11:55   #415
Kissmisiaa
Zakorzenienie

A ja właśnie zjadłam paczka i mi tak dobrze

Idę robić zaraz obiadek. Dzisiaj zapiekanka gyros ☺
Stary 2015-05-22, 11:55   #416
elcia88
Wtajemniczenie

ja jak przykucnę i scisnie mi sie brzuch to mały też protestuje od razu
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:55   #417
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziś założyłam trochę przymałe spodnie na siebie w pasie i nie wygodnie mi ciska mnie lekko, i jak się trochę przygarbie to mnie mała kopie i--mówi nie ściskaj mi nóg mamuśka !

ale niewygodnie, marze by je zdjąć.
a tym co boją się bo ruchów nie czują zbytnio np. danego dnia polecam założyć przymałe spodnie w pasie i posiedzieć
Moja leży na skos głowa jest w dole ale od strony lewego jajnika a nogi po prawej u góry :P i też się dobija jak jej niewygodnie
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Fajne matasy
Ja tez sobie coś zamówiłam z bielizny

Ja czasami mam więcej śluzu ale ginekolog mi mówił ze może być więcej śluzu pod koniec ciąży, ale należy to obserwować czy nie są to upławy.

Z jakiej stronki zamawialaś?
Dzięki Przy okazji przekopałam szufladę majtkową i wypierdzieliłam wszystko co jest za małe i złe na teraz. Takie pustki się zrobiły Ale przynajmniej można domknąć ją bez problemu :P A co zamówiłaś
Też chętnie poznam stronę

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-22, 11:56   #418
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
No właśnie dokładnie tak miałam, siku napewno nie a już jak pisałam wcześniej miałam dość mokro i zgłaszał am lekarzowi tydzień temu i mówił ze tak poprostu jest ze dużo produkuje, ale nie miałam tak ze aż mi spodnie pomoczylo, Czuje Się Dobrze nic nie boli nic nie kluje. Najgorsze jest to ze jestem u teściów i nawet do swojego lekarza nie mogę zajrzeć bo wracamy dopiero w niedziele, jeśli będę źle się czuła to bezzwłocznie udam się na IP.
ona miała tak jednorazowo wiec jak ci sie powtórzy to bez zastanowienia na IP jedź. a nie masz jakiejś położnej zeby sie poradzić?
Stary 2015-05-22, 11:59   #419
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
A ja właśnie zjadłam paczka i mi tak dobrze

Idę robić zaraz obiadek. Dzisiaj zapiekanka gyros ☺
A u mnie będzie kurczak. Wczoraj kupiłam mięsną kurę, bo była w promocji. Skubana prawie 3 kg!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-22, 11:59   #420
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

z dziewczynkami to taka niepewność jest czesto do samoego końca, nie byłam na 3 d i nie wim jak to wygląda. ale nawet moja gin mimo wyraźnego siuska poki nie zobaczy zzstąpionych jąder nie zagwarantuje mi na 100% ze chłopiec.

co do robienia kanapek mężowi to rano sam sobie robi ja mu robie wypasione jak ma chec w domu. bo ja kupe warzyw wkładam a on tylko z wedlina i serem ale nie zrywam sie o 6 rano by mu szykować, zreszta sam mnie o to nie prosi chybaze zaśpi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości