Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 14:41   #1771
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wielką prośbę. Otóż poszukuję teraz jakiejś komody, która byłaby dobra, żeby położyć na niej przewijak i żeby stworzyć takie miejsce do pielęgnacji. Ma któraś może jakaś komodę z ikei i mogłaby polecić? Jakie wymiary powinna mieć? A i czy ciuszki będziecie trzymały w szufladach? Może macie jakieś patenty jak je układać, żeby było przejrzyście i praktycznie. Wiem trochę głupie pytanie, ale tak myślę czy szuflady się sprawdzą czy lepsza normalna szafka z półkami?
Z komoda nie pomogę bo mam niewymiarową i przewijak będę musiała mieć na łóżeczku.
Ja trzymam w szufladach i moje i tż w większości też. Dla mnie to wygodniejsze niż półka. Nic nie wypada i więcej się zmieści.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 14:45   #1772
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Grecja jest piękna, macie racje
Bardzo miło wspominam Kos
Ale Santorini i Mykonos też piękne są :love;

Tez bym sie na Santorini wybrała ale to tak we dwoje z TŻ
A, ze jesteśmy z juniorem a za chwile z juniorem i juniorką to stawiam na atrakcje a nie romantyzm hihi

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
A Zakynthos???
Po podobno tez pieknie

Podobno piękne ale na kilka dni. Dwa tygodnie to idzie sie wynudzic jesli ktoś nie stawia tylko na leżenie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wielką prośbę. Otóż poszukuję teraz jakiejś komody, która byłaby dobra, żeby położyć na niej przewijak i żeby stworzyć takie miejsce do pielęgnacji. Ma któraś może jakaś komodę z ikei i mogłaby polecić? Jakie wymiary powinna mieć? A i czy ciuszki będziecie trzymały w szufladach? Może macie jakieś patenty jak je układać, żeby było przejrzyście i praktycznie. Wiem trochę głupie pytanie, ale tak myślę czy szuflady się sprawdzą czy lepsza normalna szafka z półkami?

Ja mam komodę z ikei ale przewijak bedzie na łóżeczku
Co do układania ciuszków to jeszcze nie wiem. Wyjdzie w praniu

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 14:47   #1773
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Za marzenia sie nie placi to fakt, ale czesto za ich realizacje juz tak No coz tak to juz jest ze jeden moze jechac gdzie i kiedy chce a drugi nie my planujemy nad polskie morze juz w 3 pojechac
No ja tak myślę czy nie pojedziemy w jakiś ładny wrześniowy weekend nad morze, ale nie wiem czy to nie za wrześnie, bo maluch będzie miał jakieś 2 miesiące. Znając życie zostaniemy w domu .
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Fiona przy kp jadlam nabiał od początku ja sobie pospałam z małym teraz
Dzięki za odp

Moniska Tobie też za odp buziak.
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Hej sierpnióweczki
zaczynam mieć doła z pwoodu wielkości brzucha i samopoczucia Dziś prawie zemdłałam w rossmanie..oczywiście stałamw długiej kolejce i chyba nie sądzicie,że któś chciał mnie przepuścic? już miałam zostawic koszyk z zakupami ( mlekiem dla małego) bo zaczeło mi się robić gorąco i słabo... ale kasjerka do mnie,że mam przyjśc jako pierwsza do kasy.. nagle 10 osob na mnie Teraz siedze w domu... bo nawet nie mam siły iść z synkiem na spacer dobrze,że był rano z tatą ale i tak mi przykro

Ja o dziwo często spotykam się z sytuacją, że właśnie kasjerki wołają mnie z kolejki, że mam pierwszeństwo i mam przejść do kasy

Z tym samopoczuciem to wszystkie mamy na bakier zresztą sama czytasz, że co dzień inna ma zły humor i wszystko jest takie blee
Jesteśmy coraz większe, coraz bardziej zmęczone to i samopoczucie do du.py.

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
ja dzisiaj weszłam do warzywniaka i babka przede mną nabierała ziemniaki, odsunęła się z kolejki... no to stanęłam. Po czym ta się trzy razy spojrzała na mój brzuch i powiedziała takim wrednym tonem, że z tego co kojarzy to była przede mną...no myślałam, że zemdleję [COLOR="Silver"]
Jakbym czytała moją dzisiejszą sytuację ze sklepu, serio . Weszłam do mięsnego stanęłam w kolejce, a tu podchodzi kobitka, że ona była popatrzeć na mięso i się wpycha, to spojrzałam się na nią i jeszcze jej miejsce zrobiłam i mówię proszę bardzo niech pani stanie przede mną Po czym kasjerka mnie zawołała, że mnie obsłuży poza kolejnością, bo przecież jestem w ciąży, a ta udała głupią, że nie zauważyła, że ja ciężarna - no tak mam jedyne 105 cm w pasie i brzucha mi nie widać, a miałam obcisłą bluzkę eh...

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-05-22 o 14:51
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 14:48   #1774
heroine86
Zakorzenienie

A jakie macie przewijaki? Takie "deseczki"?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 14:50   #1775
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
No ja tak myślę czy nie pojedziemy w jakiś ładny wrześniowy weekend nad morze, ale nie wiem czy to nie za wrześnie, bo maluch będzie miał jakieś 2 miesiące. Znając życie zostaniemy w domu .

Dzięki za odp

Ja o dziwo często spotykam się z sytuacją, że właśnie kasjerki wołają mnie z kolejki, że mam pierwszeństwo i mam przejść do kasy

Z tym samopoczuciem to wszystkie mamy na bakier zresztą sama czytasz, że co dzień inna ma zły humor i wszystko jest takie blee

Jesteśmy coraz większe, coraz bardziej zmęczone to i samopoczucie do du.py.

Jakbym czytała moją dzisiejszą sytuację ze sklepu, serio . Weszłam do mięsnego stanęłam w kolejce, a tu podchodzi kobitka, że ona był popatrzeć na mięso i się wpycha, to spojrzałam się na nią i jeszcze jej miejsce zrobiłam i mówię proszę bardzo niech pani stanie przede mną Po czym kasjerka mnie zawołała, że mnie obsłuży poza kolejnością, bo przecież jestem w ciąży, a ta udała głupią, że nie zauważyła, że ja ciężarna - no tak mam jedyne 105 cm w pasie i brzucha mi nie widać, a miałam obcisłą bluzkę eh...

Znieczulica.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
A jakie macie przewijaki? Takie "deseczki"?

Zwykły przewijak na łóżeczko z Allegro za jakies 30zl

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-22, 14:53   #1776
fiona27
Zakorzenienie

Z synkiem miałam komodę i na to przewijak i było to bardzo wygodne, ale teraz nie mam miejsca na taki mebel, więc przewijak będzie na łóżeczku, ale jeszcze go nie kupiłam.
Stary 2015-05-22, 15:26   #1777
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym sie na Santorini wybrała ale to tak we dwoje z TŻ
A, ze jesteśmy z juniorem a za chwile z juniorem i juniorką to stawiam na atrakcje a nie romantyzm hihi

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Podobno piękne ale na kilka dni. Dwa tygodnie to idzie sie wynudzic jesli ktoś nie stawia tylko na leżenie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ja mam komodę z ikei ale przewijak bedzie na łóżeczku
Co do układania ciuszków to jeszcze nie wiem. Wyjdzie w praniu

Ale na Santorini też rodzinki spędzają urlop hihi
Nie tylko romantyczne pary
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 15:35   #1778
martulka0991
Zadomowienie

Wrocilam dzis mamy przyspieszony weekend, niedlugo moj Ksiaze z pracy wroci i moze troche pogadamy... Polezymy powyglupiamy sie ;-) brakuje mi jakos jego, niby widze go codziennie ale jest padniety wiec dzis mu nie daruje... Bede mu dokuczac moimi przytulaszczkami... No i musimy obgadac sprawy z jego praca, dzis mam dzien placzki bo to wszystko chyba mnie przerasta, tyle decyzji, problemow, zawahan, niewiadomych... Mam nadzieje ze to wszystko sie rozwiaze bez zadnych problemow... Oby... Widze o wakacjach mowa... ja bylam w Grado, Trieste Venecji, Monzy, Mediolanie we Wloszech, swietnie jest... Ale w Trieste i Grado sie zakochalam... Do Grado zawsze wracamy, mam nadzieje ze kiedys znow tam pojade... A z tamtad rzut beretem do pieknej Chorwacji, tam jeszcze mnie nie bylo ale moze uda nam sie kiedys pojechac...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 16:13   #1779
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na Santorini też rodzinki spędzają urlop hihi
Nie tylko romantyczne pary

Ja wiem ale większość miejsc to takie spokojne, typowo na romantyczny wypad we dwoje

Wole z juniorem pojechać gdzies na jakas większa wyspę, do tzn "molochu" i niech szaleje

Ale Santorini na pewno kiedys odwiedzimy

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Wrocilam dzis mamy przyspieszony weekend, niedlugo moj Ksiaze z pracy wroci i moze troche pogadamy... Polezymy powyglupiamy sie ;-) brakuje mi jakos jego, niby widze go codziennie ale jest padniety wiec dzis mu nie daruje... Bede mu dokuczac moimi przytulaszczkami... No i musimy obgadac sprawy z jego praca, dzis mam dzien placzki bo to wszystko chyba mnie przerasta, tyle decyzji, problemow, zawahan, niewiadomych... Mam nadzieje ze to wszystko sie rozwiaze bez zadnych problemow... Oby... Widze o wakacjach mowa... ja bylam w Grado, Trieste Venecji, Monzy, Mediolanie we Wloszech, swietnie jest... Ale w Trieste i Grado sie zakochalam... Do Grado zawsze wracamy, mam nadzieje ze kiedys znow tam pojade... A z tamtad rzut beretem do pieknej Chorwacji, tam jeszcze mnie nie bylo ale moze uda nam sie kiedys pojechac...

Mi sie Chorwacja nie podoba kilka razy byłam. Mniejsze mieściny zwiedzone większe miasta tez - split, dubrownik, zadar. Kiedys byliśmy na wyspie gdzie mieszkało kilkanaście rodzin, zero policji. Mieliśmy własna motorówkę ktora do Zadaru pływaliśmy. Ale mimo wszystko, nie przekonała mnie Chorwacja do siebie
Tak samo Wenecja mnie całkowicie nie oczarowała. najbardziej pamietam te wszystkie kanały i smród ... Gondola popłynęłam, pooglądałam co miałam zobaczyć i w sumie wystarczy mi to, więcej sie tam nie wybiorę

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-22, 16:27   #1780
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

1,5 h poleżałam sobie na leżaku na balkonie a mały popychal auta na parapacie balkonowym całe 6 metrów
roxana no racja jak masz takie ciśnienie to może faktycznie tylko obrona po porodzie- tak we wrzesniu i już będziesz mieć luzik. Dla mnie gorsze było pisanie niz obrona aczkolwiek też stresujące Dasz radę nie rób tak jak moje koleżaki ze studiów... wszystkie egzmainy zaliczone ale sie nie obroniły bo najpierw promotor się czepial a oźniej to wiadomo malo czasu.. ciąża.. a tyle nauki miały na studiach ja już też czasami bylam bez sił ale nie podarowałam

Mirabelka ja pieprze czyli racja.. że Polak ..Polakowi najbardziej podkłada świnie za granicą SZOK! ja tym bardziej jakbym widziała Polkę w ciązy- moja rodaczkę to bym obsłuzyła itp no może jestem inna

Niespodziewajka no a u mnie na bank widać brzuch.. bo niektorzy to myślą, że rodzę za miesiąć

Fiona też masz duży brzuszke czy się uspokoił? bo jak mówię ludziom ,że ja dopiero zaczne 7 miesiąc to mówią,że myślą,że to 8

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
będzie dobrze
Stary 2015-05-22, 16:32   #1781
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
1,5 h poleżałam sobie na leżaku na balkonie a mały popychal auta na parapacie balkonowym całe 6 metrów

roxana no racja jak masz takie ciśnienie to może faktycznie tylko obrona po porodzie- tak we wrzesniu i już będziesz mieć luzik. Dla mnie gorsze było pisanie niz obrona aczkolwiek też stresujące Dasz radę nie rób tak jak moje koleżaki ze studiów... wszystkie egzmainy zaliczone ale sie nie obroniły bo najpierw promotor się czepial a oźniej to wiadomo malo czasu.. ciąża.. a tyle nauki miały na studiach ja już też czasami bylam bez sił ale nie podarowałam

Mirabelka ja pieprze czyli racja.. że Polak ..Polakowi najbardziej podkłada świnie za granicą SZOK! ja tym bardziej jakbym widziała Polkę w ciązy- moja rodaczkę to bym obsłuzyła itp no może jestem inna

Niespodziewajka no a u mnie na bank widać brzuch.. bo niektorzy to myślą, że rodzę za miesiąć

Fiona też masz duży brzuszke czy się uspokoił? bo jak mówię ludziom ,że ja dopiero zaczne 7 miesiąc to mówią,że myślą,że to 8

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

będzie dobrze

Ja sie planuje obrobić w przyszłym roku
Nie chce mi sie we wrzesniu wyrywać na obronę, na spokojnie sobie podejdę do tematu
Odpuścić na pewno nie odpuszcze bo to najwieksza głupota nie po to sie tyle męczyłam, kasy wydałam zeby olać

Synuś i Córcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 16:38   #1782
martulka0991
Zadomowienie

I o... Pogadane, przyszedl jakis taki nieswoj... Powiedzial ze za 2tyg jedzie do niemiec, a dzis musial jeszcze pojsc na budowe. Jest juz zmeczony, niedlugo wyjezdza i boi sie mnie sama zostawic w domu... Nie wiem czy cos wyjdzie z przeprowadzka bo nawet nie bedzie kiedy... Oj... Katastrofa... Zawsze wiatr w oczy... :'( ja juz nie wiem co to bedzie...
Stary 2015-05-22, 16:42   #1783
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tego przytulania do męża. Mój mąż wyjechał na początku marcu w delegację i widzieliśmy się raptem 3 razy od tego momentu i tak mi brakuje czułości
Cytat:

będzie dobrze
Ponad dwa lata mieszkałam w UK i tam, jak Polak nie zaszkodzi to już pomógł. Tak zawistni ludzie tam są, że szok.

No spory mam brzuszek nie da się ukryć. Często spotykam się z komentarzami, że pani to już chyba długo nie zostało do porodu, bo brzuszek też mam bardzo nisko od samego początku.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
I o... Pogadane, przyszedl jakis taki nieswoj... Powiedzial ze za 2tyg jedzie do niemiec, a dzis musial jeszcze pojsc na budowe. Jest juz zmeczony, niedlugo wyjezdza i boi sie mnie sama zostawic w domu... Nie wiem czy cos wyjdzie z przeprowadzka bo nawet nie bedzie kiedy... Oj... Katastrofa... Zawsze wiatr w oczy... :'( ja juz nie wiem co to bedzie...
A ja właśnie napisałam, że zazdroszczę przytulania
Stary 2015-05-22, 17:00   #1784
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

roxana właśnnie czytam ankietę.. uzpełnie wieczorem i odeślę może być jednym zdaniem na niektóre pytania?
Stary 2015-05-22, 17:08   #1785
majka242007
Zakorzenienie

Zrobiłam z babunią pierożki i byłam u dentysty....

Zaczął leczyć kanałowo... Co z kimś rozmawiałam do tej pory o kanałowym leczeniu to zawsze widziałam wielkie przerażone oczy i tekst typu ojejku współczuję... Zrobił mi prawie wszystkie kanaliki i na następnej wizycie już kończymy leczenie.... Bo nie panikowalam a wręcz podobało mi się ja chyba jestem jakaś niedorozwinięta czy coś a ciąża faktycznie mi budyń z mózgu zrobiła ale fajne to czyszczenie kanalików było takie dziwne smyrające uczuciee

zostało mi dużo więc zapraszam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150522_005(1).jpg (40,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150522_006(1).jpg (34,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150522_007.jpg (36,5 KB, 4 załadowań)
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 17:17   #1786
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
vea

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Do pięknej miejscowości uzdrowiskowej
Będę opoczywać na leżaczku z drineczkami bezalkoholowymi, a wieczorkiem objadać się smakołykami z grila
zazdroszczę ... Ja co weekend z Mają mam dodatkowe zajęcia... Tym razem w sobotę do stadniny bo jeździ konno a w niedzielę nauka pływania... W weekendy jest jedynie czas żeby spełniać jej zachcianki... Do tego ,,wycieczka,, po większe zakupy, i jutro chcieliśmy grilla zrobić ale już zapowiadają deszcz więc pewnie nic z tego...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 17:18   #1787
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem ale większość miejsc to takie spokojne, typowo na romantyczny wypad we dwoje

Wole z juniorem pojechać gdzies na jakas większa wyspę, do tzn "molochu" i niech szaleje

Ale Santorini na pewno kiedys odwiedzimy

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Mi sie Chorwacja nie podoba kilka razy byłam. Mniejsze mieściny zwiedzone większe miasta tez - split, dubrownik, zadar. Kiedys byliśmy na wyspie gdzie mieszkało kilkanaście rodzin, zero policji. Mieliśmy własna motorówkę ktora do Zadaru pływaliśmy. Ale mimo wszystko, nie przekonała mnie Chorwacja do siebie
Tak samo Wenecja mnie całkowicie nie oczarowała. najbardziej pamietam te wszystkie kanały i smród ... Gondola popłynęłam, pooglądałam co miałam zobaczyć i w sumie wystarczy mi to, więcej sie tam nie wybiorę

Mnie tez sie Wenecja kojarzy ze smrodem
Ja to chetnie polecialabym na Ibize i Formentere znowu
Kiedys to rok w rok tam bylismy
Nooo ale teraz to urlop inaczej troche bedziemy spedzac Inaczej nie znaczy oczywiscie gorzej
Stary 2015-05-22, 17:18   #1788
beatrix28
Zadomowienie

martulka dobrze bedzie
ambiwalentna29 u mnie etz jzu spory brzusio..,nie za miesiac tylko 2 ...strasznie mi ta ciaza szybko leci.

moniska gratuluje ukonczenia pisania pracy mgr.

Mirabelka z tym zyciem Polakow za granica to tak jest..
Teraz coś o komodzie z przewijakiem :..ciuszki bede trzymac w szafie,komode chce z jedna otwarta polka i ogolnie z drzwiczkami nie z szufladami.w komodzie glownie pieluchy ,jakies rzeczy do kąpieli,pielegnacji,..co do szafy: zalezy od ukladu polek. na srodku to co sie najczesciej uzywa:body dlugie, krotkie, nizej pajace, spiochy... skarpetki i niedrapki czy czapeczki w plastikowych koszyczkach.tak zeby bylo Ci porecznie i abys mogla szybko wszystko znaleźć.
co do wakacji troche juz w zyciu zobaczylam ..choc w grecji nie bylam ale Wlochy Hiszpania -Costa Brava , francja ,wegry,szwajcaria.. super.Do Barcelony chcialabym jeszcze pojechac
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 17:21   #1789
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
zazdroszczę ... Ja co weekend z Mają mam dodatkowe zajęcia... Tym razem w sobotę do stadniny bo jeździ konno a w niedzielę nauka pływania... W weekendy jest jedynie czas żeby spełniać jej zachcianki... Do tego ,,wycieczka,, po większe zakupy, i jutro chcieliśmy grilla zrobić ale już zapowiadają deszcz więc pewnie nic z tego...

Fajnie wlasnie, ze co weekend "coś" robicie
Tym bardziej jesli Mai sprawia to przyjemnosc... Nie nudzi sie przynajmmiej jak niektóre dzieci "pod blokiem"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 17:36   #1790
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
roxana właśnnie czytam ankietę.. uzpełnie wieczorem i odeślę może być jednym zdaniem na niektóre pytania?

Jasne ! dziekuje !

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Mnie tez sie Wenecja kojarzy ze smrodem
Ja to chetnie polecialabym na Ibize i Formentere znowu
Kiedys to rok w rok tam bylismy
Nooo ale teraz to urlop inaczej troche bedziemy spedzac Inaczej nie znaczy oczywiscie gorzej

Mi sie bardziej podobają takie wypady z dzieckiem serio...

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Skończmy o tych wakacjach bo mi sie jeszcze bardziej chce
Co roku zawsze ze 2-3 razy był jakis dalszy wyjazd a teraz trzeba poczekać jeszcze rok tzn z jednej strony mi żal a z drugiej chyba bym sie bała gdziekolwiek poleciec w ciazy... wiec spokojniejsza jestem w domku a wypady sobie odbijemy w przyszłym roku

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-22, 17:36   #1791
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne ! dziekuje !

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Mi sie bardziej podobają takie wypady z dzieckiem serio...

Wierzę
Ja już się doczekać nie mogę naszego pierwszego urlopu ... tylko nasza trójka

Masz rację skończmy już
Moja koleżanka, która ma termin porodu 2 tyg. po mnie jest teraz na urlopie, w tym samym hotelu, gdzie my ostatnio byliśmy...codziennie wysyła mi filmiki i zdjęcia , babajaga wstrętna
Ja w ciąż nie poleciałabym...kojarzy mi się to jednak z ryzykiem...

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-05-22 o 17:39 Powód: Blad
Stary 2015-05-22, 17:39   #1792
roxana_lu
Zakorzenienie

No ja jak dzis pamietam nasze pierwsze wspólne wakacje z juniorem

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-22, 17:41   #1793
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jak dzis pamietam nasze pierwsze wspólne wakacje z juniorem
Ile miał Igorek ???
Bo ja już kilka razy sobie marzyłam i Tżta pytałam kiedy i gdzie lecimy we trójkę
Stary 2015-05-22, 17:51   #1794
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

Ja wczoraj też byłam u znajomych i mówią pokaż brzuszek, to pokazuje i oj ale duży a to jeszcze 2 najgrosze miesiące to Cie wywali. Nie ma to jak umieć prawić "komplementy" ciężarnej. No cóż w ciąży jestem więc brzuszek mam. I coraz chętniej go eksponuje
Cytat:
Kochana. Nie denerwuj się. Na pewno się ułoży. Wiem, że bywa ciężko. Wiem co znaczy rozłąka i taka niepewność. Musisz myśleć pozytywnie i wszystko się ułoży*
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tego przytulania do męża. Mój mąż wyjechał na początku marcu w delegację i widzieliśmy się raptem 3 razy od tego momentu i tak mi brakuje czułości

Ponad dwa lata mieszkałam w UK i tam, jak Polak nie zaszkodzi to już pomógł. Tak zawistni ludzie tam są, że szok.

No spory mam brzuszek nie da się ukryć. Często spotykam się z komentarzami, że pani to już chyba długo nie zostało do porodu, bo brzuszek też mam bardzo nisko od samego początku.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Oj tak. Polacy za granicą potrafią "pomóc". I większość uwielbia plotki. Niektórych to jedyna frajda obrobić komuś tyłek. Niestety sami się o tym przekonaliśmy, ale na szczęście mamy kilku zaufanych przyjaciół, którzy zawsze pomogą.
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Zrobiłam z babunią pierożki

zostało mi dużo więc zapraszam:
Oj nie kuś. Ale bym zjadła pierożki.
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
martulka dobrze bedzie
ambiwalentna29 u mnie etz jzu spory brzusio..,nie za miesiac tylko 2 ...strasznie mi ta ciaza szybko leci.

moniska gratuluje ukonczenia pisania pracy mgr.

Mirabelka z tym zyciem Polakow za granica to tak jest..
Teraz coś o komodzie z przewijakiem :..ciuszki bede trzymac w szafie,komode chce z jedna otwarta polka i ogolnie z drzwiczkami nie z szufladami.w komodzie glownie pieluchy ,jakies rzeczy do kąpieli,pielegnacji,..co do szafy: zalezy od ukladu polek. na srodku to co sie najczesciej uzywa:body dlugie, krotkie, nizej pajace, spiochy... skarpetki i niedrapki czy czapeczki w plastikowych koszyczkach.tak zeby bylo Ci porecznie i abys mogla szybko wszystko znaleźć.
co do wakacji troche juz w zyciu zobaczylam ..choc w grecji nie bylam ale Wlochy Hiszpania -Costa Brava , francja ,wegry,szwajcaria.. super.Do Barcelony chcialabym jeszcze pojechac
Cytat:
Wierzę
Ja już się doczekać nie mogę naszego pierwszego urlopu ... tylko nasza trójka

Masz rację skończmy już
Moja koleżanka, która ma termin porodu 2 tyg. po mnie jest teraz na urlopie, w tym samym hotelu, gdzie my ostatnio byliśmy...codziennie wysyła mi filmiki i zdjęcia , babajaga wstrętna
Ja w ciąż nie poleciałabym...kojarzy mi się to jednak z ryzykiem...
Ja właśnie już planuję, że w przyszłym roku polecimy do Polski i na pewno Niechorze lub Mielno zaliczymy. Tak tęsknię za takimi wakacjami nad Polskim morzem.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 17:54   #1795
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Wszysto sie poukłada .. zobaczysz . u mnie wczoraj była tragedia dziś już jest super. U Ciebie też tak bedzie ..

Zazdroszcze wam tych wakacji dziewczyny , ja sie musze zadowolić grillem przydomowym lub wypadem nad jeziorko ale narzekać nie bede .. i tak ledwo dycham , gdzie mi tam w glowie wyjazdy za granicę
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 17:55   #1796
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ile miał Igorek ???
Bo ja już kilka razy sobie marzyłam i Tżta pytałam kiedy i gdzie lecimy we trójkę

Urodził sie na koniec września a na samym początku maja lecieliśmy wiec 6 miesiecy skończone

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-22, 18:12   #1797
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:

Nom, moj jak wyjezdzal w zimie za granice to tez szalu dostawalam czasami to co noc ryczalam... Teraz zawsze jest i tu znow wyjazd sie szykuje za 2tyg. Nie wiem... Jakos trzeba bedzie przezyc... I korzystac poko jest
Stary 2015-05-22, 18:18   #1798
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Urodził sie na koniec września a na samym początku maja lecieliśmy wiec 6 miesiecy skończone
Super
My też będziemy chcieli już może w maju nawet albo czerwcu, a potem moze jesienią
Stary 2015-05-22, 18:23   #1799
MsLullaby
Zakorzenienie

My z Bartusiem pierwszy lot zaliczylismy jak miał nie całe pół roku do polski a do Anglii juz wracałam z nim sama mieliśmy w tamto lato lecieć gdzieś na wakacje ale tż nie dostał urlopu a później zaszłam w ciążę no i dopiero wakacyjne plany mamy na przyszły rok w tym roku jakoś w przyszłym miesiącu tylko nad morze i musi nam wystarczyć póki co.
My jutro jedziemy na shopping, lubię to

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 18:35   #1800
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
My z Bartusiem pierwszy lot zaliczylismy jak miał nie całe pół roku do polski a do Anglii juz wracałam z nim sama mieliśmy w tamto lato lecieć gdzieś na wakacje ale tż nie dostał urlopu a później zaszłam w ciążę no i dopiero wakacyjne plany mamy na przyszły rok w tym roku jakoś w przyszłym miesiącu tylko nad morze i musi nam wystarczyć póki co.
My jutro jedziemy na shopping, lubię to
Chce Ci się ?
Bo ja to nie mam teraz cierpliwości po sklepach biegać
Kiedyś to cały dzień mogłam latać po sklepach
Teraz tylko online shopping mnie uszczęśliwia...
A musiałabym nowe staniczki kupić , ale nie mam ochoty przymierzać itd ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości