|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
masija super opis..realistyczny bardzo
![]() szuuty to się bierz za zakładanie nowego wątku ![]() Byłam w sklepie i ledwo wróciłam przegielam z zakupami
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-23 o 13:40 |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Coś będzie dobrze
kryzys minie i będziesz mieć cudowną mleczarnię ![]()
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
przerwy nie powinny być dłuższe niż 2,5-3 h
eee jeszcze 17 stron zostało do napisania |
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Masija, super opis
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tylko ilez mozna czekac to juz 10 dni po cc...
|
|
|
|
#4477 |
|
Konto usunięte
|
Piękny opis porodu
A któraś nie jest chętna na zakładanie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się rozkręci w ogóle nie pobolewa Cię brzuch? nie masz żadnego kłucia ani nic?Cytat:
My mieliśmy drugą rocznicę w lutym i spędzaliśmy osobno ten dzień, a nawet noc
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
kaczuszka - gratuluje!! juz rano widzialam ze urodzilas ale bylam akurat na badaniu krwi, potem w domu ciagla cos do zrobienia i dopiero teraz mam chwile. Swietny porod - ekspresowy i godny pozazdroszczenia ![]() nawet nie to ze syf, ale dekoracje: dtyl prowansalski z lat 80-90 (mimo ze dom ma tylko 7 lat). wszedzie sa jakies kwiatuszki, szlaczki, pomaranczowy albo bezowy kolor + jakies takie 'uwypuklenia' prawie wszedzie na scianach w roznych ksztaltach, a my chcemy miec rowne i gladkie sciany!! najpierw robimy wszystko na bialo, a pozniej bedziemy myslec czy troche szarego gdzies nie dodac... zobaczymy, poki co trzeba wszystko wyrownac. masija - super. dzieki za opis. uwielbiam czytac takie opisy. sama przyjemnosc ![]() Cytat:
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu a jak przyszła ta babka na kawalerski, to wie ktoś co się dalej działo?
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
kejtiCe Tż mówi, że ona prawdopodobnie tańczyła, aczkolwiek WSZYSCY wyszli, został tylko pan młody
więc nie wie (i mówi, że nie chce wiedzieć, bo za tą kasę mogli iść na paintball czy strzelnicę i PM byłby na pewno bardziej zadowolony), ogólnie wszyscy oprócz mojego Tż i jeszcze jednego kumpla który był kierowcą byli tak na☠☠☠ani, że nie wie czy w ogóle pamiętają, że jakaś laska przyszła...
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu, nie chcialabym byc na miejscu pmki
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4484 |
|
Konto usunięte
|
No też mam nadzieję... I też nie chciałabym być na jej miejscu... Dobrze, że mój Tż miał normalnego świadka...
A tak w ogóle to im dobrze życzę, choć mam takie dziwne ciarki jak sobie pomyślę, że jeszcze na moim weselu on był z moją koleżanką... (przypominam, że jeszcze nie miałam pierwszej rocznicy ślubu...) I teraz jeszcze mi się przypomniało, że złapał muchę na oczepinach Sprawdziło się |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow. To co oni tak szybko.. A Ty już niedługo masz rocznicę
|
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje Kaczuszka
![]() ![]() klask i:
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Królewna Edytowane przez Princesika Czas edycji: 2015-05-23 o 14:54 |
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
ja też sobie nie wyobrażam nigdy do końca nie będzie wiedziała czy na pewno do niczego nie doszło (bo na pewno taka jest wersja dla panny młodej) o ile w ogóle się dowie, że taką atrakcję mieli
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znajomych, którzy poznali się na weselu wspólnych znajomych, każde z nich było na tym weselu z partnerem. Dokładnie rok później w rocznicę tego wesela oni mieli swój ślub.
Teraz minęło już kilka lat, mają dwójkę dzieci i są szczęśliwi ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Nooo, moja kumpela prawie się rozstała z Tż przez taki wieczór panieński. Najgorzej, że pan młody był totalnie pijany i tak naprawdę nie był pewien co zrobił. Ślub stanął pod znakiem zapytania, w końcu wyszła za niego choć nadal nie ma pewności co się wtedy wydarzyło. Nie wiem jak by się skończyło gdyby nie to, że byli ze sobą przed ślubem 10 lat i wcześniej nie nadużył jej zaufania.
|
#4490 | |
|
Konto usunięte
|
Kurczę dopiero doczytałam o akcjach z Tżtami (coś mi apka szwankuje, pomija strony, posty itp...).
Kaja nie dziwię się, że jesteś zła, na mnie w ogóle ostatnio alkohol działa jak płachta na byka, bo uważam, że skoro my nie pijemy tyle miesięcy to faceci też powinni chociaż na końcówce się ogarnąć. Mój kilka tygodni temu wypił drinka a ja miałam mega bóle brzucha i to go otrzeźwiło i teraz nie pije, ale też zła byłam... Kejti biedna I że potrzebujesz teraz jego wsparcia najbardziej na świecie?Princesika u Ciebie to już w ogóle się ciągnie, tym bardziej, że nikogo tam nie masz... A jeszcze rocznica, nawet nie wiem co Ci podpowiedzieć... Twój Tż wie, że Ci ciężko, jemu pewnie też Co do tych odwiedzin na sali to nawet nie skomentuję... U mnie tego nie ma i dobrze, bo gdyby ludzie mieli trochę taktu i umieli się zachować to nie byłoby zakazu... Szkoda, że inne szpitale olewają... Co do pokarmu nie pomogę, w ogóle jeszcze niczym nie interesowałam się, wiem, że moja mama miała pokarm tylko pod prysznicem i brała mnie pod prysznic, woda leciała jej na plecy a mnie karmiła w tym czasie... Wzięłam flegaminę na ten kaszel, bo nie mogę tego odkrztusić, mam nadzieję, że zapalenia oskrzeli nie dostanę, bo zwariuję. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Moja prababcia tylko raz widziała pradziadka przed ślubem a potem bardzo się kochali i zawsze tęskniła za nim, bo nie żył długo, ahh miłość ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Nooo chyba będę siedziała i wyła, że ten dzień tak szybko minął Ciągle oglądam film jak poâ☠â☠â☠ana A jak nie film to chociaż teledysk Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-05-23 o 15:08 |
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzydko ze strony kolegów PM, że oni w ogóle wpadają na takie pomysły... Powinni pomyśleć, jak oni by się czuli, gdyby na panieńskim byli faceci do towarzystwa.
![]() Szuuu on wie, że w każdej chwili może się coś zacząć dziać. O ile jest w warsztacie, to jeszcze nie tak źle, bo to 2 minuty pieszo od domu, ale sam fakt, że siedzę sama.. Co do wyjazdu po samochód, to nie wiem już co o tym myśleć. Nie chcę mu zabraniać albo suszyć głowy, bo nie robi tego tylko dla siebie, ale też dla naszej rodziny.. Nie chcę, żeby wyjechał tam, gdy będziemy pokłóceni, bo będzie się denerwował na mnie, że ciągle marudzę. I pojedzie rozdrażniony, a ja też będę siedziała w domu i ryczała. Teoretycznie do terminu zostały nam jeszcze 4 tygodnie i chyba nic nie zapowiada wcześniejszego porodu, ale często tak jest, że coś się zaczyna dziać wtedy, kiedy nie powinno.. Mi nie chodzi o to, że nie będę miała z kim pojechać, bo to nie będzie problem. Mieszkam w małym miasteczku i nawet gdybym była zmuszona, to sama wsiądę w ten samochód i się zawiozę, bo to będzie trwało 5 minut. Ale rzecz w tym, że nie chcemy, żeby przegapił ten moment. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
to za kilkadziesiąt lat odnowicie przysięgę i zorganizujecie wesele od nowa
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti a mialas z nim poważna rozmowę? Może on nie wie, że tak bardzo to przeżywasz i że to takie ważne dla Ciebie.
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
No ja z całą pewnością też nie
Mój ma w sierpniu kawalerski i jeszcze we wrześniu nie oszukujmy się ale nie lubię takich imprez ![]() A co do odwiedzin...ja osobiście nie mam złych wspomnień. U nas sale są 2 osobowe. Przyznam że dla mnie to że mąż czy tam partner jest często nie jest dla mnie niczym dziwnym |
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to wszystko się teraz tak nałożyło.. bo przecież wcześniej też jeździł po te samochody i wcześniej też pracował do godziny 20. Myślałam, że pojedzie w nocy, a teraz tylko podjechał pod dom z przyczepioną lawetą, pożegnał się i już go nie ma do poniedziałku
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że co byśmy nie robiły to nasi faceci nie są tak do końca w stanie tego pojąć co czujemy.
No a my pewnie nie jesteśmy w stanie ich do końca rozumieć, bo przecież i mój Tż i Kejti Tż czy każdej z nas większość rzeczy robią dla naszego dobra, żeby potem było lepiej. Tylko ciąża jest dla nas takim ciężkim momentem, siedzimy w domach na L4, nasze życie się zmieniło już teraz, ich nie bo przecież pracują normalnie. Do tego nasze hormony, do tego stres i strach... Tż nie są w stanie tego pojąć choć pewnie się starają. Ja jak tak mówię swojemu jak się czuję albo jak płaczę to później mam wyrzuty sumienia. Bo nie wiem czy tak racjonalnie coś jest nie tak i czy obiektywnie on powinien coś zmienić czy też to moje hormony i dlatego mi to gorzej znosić? I tak naprawdę ja nie wiem jakie jest na to rozwiązanie. Może faceci powinni nam poświęcać więcej czasu i uwagi w tym czasie? Choć boję się, że jesteśmy tak zmęczone, wystraszone, znudzone, że może wcale nic nam nie dogodzi? ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Szuuu, chyba w ciąży nie wolno flegaminy? Więc ostrożnie z tym
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Franio jest już z nami
3100g 55 cm. Jestem taka szczęśliwa
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej miałam swoje życie i nie odczuwałam jego nieobecności tak bardzo. Bywało tak, że ciągle się mijaliśmy. A teraz rozwiązanie jest tak blisko, że wolałabym go mieć ciągle przy sobie. Poza tym zawsze tak jest, że dużo rzeczy się kumuluje. Gdyby nie to, że wczoraj wrócił tak późno, to może dziś nie przeszkadzałoby mi to, że pojechał, bo wtedy dałabym się w nocy przytulić. A tak.. czekałam wczoraj na niego w łóżku, ale już nie dałam się przytulić i rano odzywałam się tylko jak musiałam. Do pracy też wyszedł bez pożegnania. Tyle dobrego, że przyszedł się pożegnać przed wyjazdem, bo chyba wtedy to bym umarła z rozpaczy. No nic... cały wieczór będę oglądać coś na laptopie w łóżku, a jak wróci moja mama, to zamówimy sobie pizzę ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Gratulacje!!! ![]() Co się stało, że jednak dziś, a nie w poniedziałek?
|
|
#4499 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Niech już będzie ta połowa czerwca, bo mi źle.... Ciągle mnie coś boli... to plecy, to brzuch, to bożena, to mi jakoś słabo, to jakoś niedobrze... ![]() ![]() Ubranka poprasowałam i mam nadzieję w poniedziałek wyprać ostatnie rzeczy, oby tylko pogoda się poprawiła, bo jest kiszka teraz... Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze zrobił Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nieeeee ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- cuudnie!! ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
biedna... mnie bolały kilka dni temu, ale przeszło na szczęście. Cytat:
u mnie też siary nie ma na razie. Z Leosiem też nic nie miałam przed porodem. I tak myślę, ze dopiero w kilka godzin po cc zaczęła się siara pojawiać. Nie wiem, jak to jest przy sn.
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana! OGROMNE GRATULACJE!
Napisz coś więcej i koniecznie proszę o zdjęcie, jak już dojdziesz do siebie!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

przegielam z zakupami

kryzys minie i będziesz mieć cudowną mleczarnię 

w ogóle nie pobolewa Cię brzuch? nie masz żadnego kłucia ani nic?

a co oni tam pozostawili? Syf?

Sprawdziło się
klask i:
A jak nie film to chociaż teledysk
nie oszukujmy się ale nie lubię takich imprez 
bo ile sie wczoraj uryczalam to moje.
06.09.2014