Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 23:05   #3031
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Ten śniadaniowy zestaw świetny, zapisuję!
Z gier bardzo fajna się wydaje ta z lodami i kotem w worku , dziękuje ci bardzo, coś wybiorę
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 23:12   #3032
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Laurko a za ile poszedl laktator?
Mialas mini electric czy swing? Mam reczny avent ale w pracy nie dam rady za dlugo trwa sciaganie.Mam w zamrazalce juz ok 20 woreczkow na razie starczy aczkolwiek mam watpliwosc czy mala bedzie jadla mleko jak bede w pracy.Rozszerzanie diety poszlo swietnie i chyba te karmienia co wypadly na rzecz stalych posilkow to chyba juz na zawsze.
A ta ksiazka nazywa sie warto karmic piersia.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie, ta książka, bardzo mi pomogła.
Miałam mini electric poszedł za 42 złote chyba. Cieszę się, że mała fajnie je, jak sobie przypomnę rozszerzanie diety Miśka, 11 miesięcy praktycznie sam cyc.

Dziewczyny, Michał naoglądał się jak Georg ze świnki Peppy podrzuca dinozaura i on też chce, kurczę, może bym coś wymodziła, uszyła. Tylko nie wiem jak się za to zabrać, jakiś schemat może by się przydał, ktoś potrafi pomóc?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 23:16   #3033
pstryczek84
Zakorzenienie

szaja - a te lody sa na rzepy czy takie zwykle?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 23:25   #3034
marsi11
Zakorzenienie

Laurko to jak dorwiesz uszyj dwa kuuupie od Ciebie u mnie jak u Misiael szal nie z tej ziemi

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 23:43   #3035
ezzo
Zadomowienie

laurko mi w sumie prxy Tomaszkutez nie kapalo, pierwsze 6 miesiecy karmilismy sie mieszanie, a potem na samym cycu do 22 miesiaca. Tylko ja sie tak nastawilam, ze przy drugim wszystko pojdzie latwo,a tu troche figa z makiem. Ale nic! Dzisiaj juz wierze ze sie uda, dostal 3 razy butelke, z czego 2 razy z moim mleczkiem sciagam wlasnie na ranp i mykam spac. Ksiazke znam, studiowalam ja 2 lata temu, ale jesli ktos ma ja dostepna w wresji ebook chetnie przygarne, bo ja korzystalam z pozyczonej tradycyjnej.

marsi, szaja niby to wszystko wiem, ale zrzuce to ba pologowe hormony, ze tak to wszystko mnie meczy.

Kurcze kusicie tymi prezentami na DD, my w sumie zamiast prezentu planowalismy spedzic z dzieciakami fajnie dzien, w jakims fajnym miejscu, tz cos wymyslil, ale nie pamietam co. Moze jednak jakas planszowke wybiore i jeszcze dla Piotrusia trzeba cos wyszukac, bo w gierke z bratem jeszcze nie da rady
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 23:59   #3036
meneq
Zakorzenienie

ezzo https://www.google.co.jp/search?q=%E...ml%3B220%3B391
Tu masz rysynki o co mniej wiecej chodzi. Chwytasz sutek trzema palcami kciukiem, wskazujacym i srodkowym i robisz obroty, ruchy przod tyl, naciskasz i puszczasz, wyciagasz i puszczasz. Jest jeszcze taki ruch jak przy recznym odciaganiu i on pomaga przy wyplywie pokarmu.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

marsi najwazniejsza zaleta jest praca w dwoch tempach: pierwsze przypomina ssanie by wywolac produkcje pokarmu a drugie to wlasciwe odciaganie. Mozna w obu tempach regulowac predkosc, by odciaganie niemal przypominalo prawdziwe ssanie przez dziecko. Dziala szybko, jest przenosny. W zestawie jest ta medelowska butelka ze smoczkiem jak piers.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 06:59   #3037
marsi11
Zakorzenienie

Wlasnie ezzo ,meneq mi przypomniala,kup sobie smoczek calma medela w tych pierwszych tygodniach wydaje mi sie ze to bardzo wazne zeby unikac tradycyjnego smoka

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 09:08   #3038
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie ezzo ,meneq mi przypomniala,kup sobie smoczek calma medela w tych pierwszych tygodniach wydaje mi sie ze to bardzo wazne zeby unikac tradycyjnego smoka

Marsi, dziekuje, takiego wlasnie używamy

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

meneq a w ktorym momencie mam trenowac te moje sutki, przed przystawieniem malego czy przed laktatorem? Dlugo tak robic? Caly czas intrygije mnie Twoje pytaniw o srednice sutka, jaki moze to miec wplyw?

Dzien dobry wszystkim
Stary 2015-05-23, 09:22   #3039
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Marsi, dziekuje, takiego wlasnie używamy

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

meneq a w ktorym momencie mam trenowac te moje sutki, przed przystawieniem malego czy przed laktatorem? Dlugo tak robic? Caly czas intrygije mnie Twoje pytaniw o srednice sutka, jaki moze to miec wplyw?

Dzien dobry wszystkim

Moze zle sie wyrazilam, chodzilo mi o srednice otoczki. To na jej skraju znajduja sie zakonczenia nerwowe, ktore odpowiedzialne sa za produkcje pokarmu. Wiec tak kombinowalam, ze moze nie jest w stanie objac usteczkami. Trenuj w wolnych chwilach, na pewno pod prysznicem. Przed przystawieniem tez moze byc, ale w tym bardziej chodzi o regularnosc cwiczenia niz ilosc powtorzen czy czestotliwosc wykonywania. Kazdego z 5powtorzen, u mnie zaleca sie zaczac ok 30tyg, zeby do porodu piersi byly gotowe. Tylko z drugiej strony na Twoim miejscu nie "maltretowalabym" za bardzo piersi, zebys przypadkiem krzywdy sobie nie zrobila
Stary 2015-05-23, 09:28   #3040
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ta książka, bardzo mi pomogła.
Miałam mini electric poszedł za 42 złote chyba. Cieszę się, że mała fajnie je, jak sobie przypomnę rozszerzanie diety Miśka, 11 miesięcy praktycznie sam cyc.

Dziewczyny, Michał naoglądał się jak Georg ze świnki Peppy podrzuca dinozaura i on też chce, kurczę, może bym coś wymodziła, uszyła. Tylko nie wiem jak się za to zabrać, jakiś schemat może by się przydał, ktoś potrafi pomóc?
Laurko powiem Ci ze sama sie przymierzam do uszycia dinozaura i znalazlam wykroje na stronie szyjemy po godzinach. Tylko ich nie zapisalam, a szkoda. Musisz sie tam zarejestrowac(konto darmowe) i pogrzebac. Mnostwo jest tam wykrojow. Nie tylko dinozaurow. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy znowu odzyskam maszyne do szycia. Mialam na dzis dinozaura uszyc, ale bedzie na inna okazje. Albo i bez okazji.

Ale zimno dzis. A my na grila urodzinowego smigamy.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 09:33   #3041
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Moze zle sie wyrazilam, chodzilo mi o srednice otoczki. To na jej skraju znajduja sie zakonczenia nerwowe, ktore odpowiedzialne sa za produkcje pokarmu. Wiec tak kombinowalam, ze moze nie jest w stanie objac usteczkami. Trenuj w wolnych chwilach, na pewno pod prysznicem. Przed przystawieniem tez moze byc, ale w tym bardziej chodzi o regularnosc cwiczenia niz ilosc powtorzen czy czestotliwosc wykonywania. Kazdego z 5powtorzen, u mnie zaleca sie zaczac ok 30tyg, zeby do porodu piersi byly gotowe. Tylko z drugiej strony na Twoim miejscu nie "maltretowalabym" za bardzo piersi, zebys przypadkiem krzywdy sobie nie zrobila
Dziekuje za wyjasnienie
Co do otoczki, to mam ogromna i dziecko nie jest w stanie jej objac, ona jest tak jakby rozlana, moze stad u mnie problem z tymi karmieniami? Nawet jak polozne wpychaja moje uu do buzi malucha to nigdy nie wsadzily calej otoczki, nie da sie.
Stary 2015-05-23, 09:44   #3042
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko to jak dorwiesz uszyj dwa kuuupie od Ciebie u mnie jak u Misiael szal nie z tej ziemi

Uwierz, nie chciała byś, mocna amatorszczyzna to będzie Ja nie umiem szyć

Cytat:
laurko mi w sumie prxy Tomaszkutez nie kapalo, pierwsze 6 miesiecy karmilismy sie mieszanie, a potem na samym cycu do 22 miesiaca. Tylko ja sie tak nastawilam, ze przy drugim wszystko pojdzie latwo,a tu troche figa z makiem. Ale nic! Dzisiaj juz wierze ze sie uda, dostal 3 razy butelke, z czego 2 razy z moim mleczkiem sciagam wlasnie na ranp i mykam spac. Ksiazke znam, studiowalam ja 2 lata temu, ale jesli ktos ma ja dostepna w wresji ebook chetnie przygarne, bo ja korzystalam z pozyczonej tradycyjnej.

marsi, szaja niby to wszystko wiem, ale zrzuce to ba pologowe hormony, ze tak to wszystko mnie meczy.

Kurcze kusicie tymi prezentami na DD, my w sumie zamiast prezentu planowalismy spedzic z dzieciakami fajnie dzien, w jakims fajnym miejscu, tz cos wymyslil, ale nie pamietam co. Moze jednak jakas planszowke wybiore i jeszcze dla Piotrusia trzeba cos wyszukac, bo w gierke z bratem jeszcze nie da rady
Kochana, na chomiku jest na pewno
Stary 2015-05-23, 09:44   #3043
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ezzo dziewczyny juz napisaly dasz rade kp i nie mysl inaczej , u nas tez małe problemy ale walczymy
A właśnie ogarniam pakowanie i stwierdziłem ze to nie mozliwe spakowac dwoje dzieci na 2 tygodnie przy tak zmiennej pogodzie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 09:58   #3044
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Laurko powiem Ci ze sama sie przymierzam do uszycia dinozaura i znalazlam wykroje na stronie szyjemy po godzinach. Tylko ich nie zapisalam, a szkoda. Musisz sie tam zarejestrowac(konto darmowe) i pogrzebac. Mnostwo jest tam wykrojow. Nie tylko dinozaurow. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy znowu odzyskam maszyne do szycia. Mialam na dzis dinozaura uszyc, ale bedzie na inna okazje. Albo i bez okazji.

Ale zimno dzis. A my na grila urodzinowego smigamy.
Gojka dziękuję! poszukam na pewno
Stary 2015-05-23, 10:00   #3045
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za wyjasnienie

Co do otoczki, to mam ogromna i dziecko nie jest w stanie jej objac, ona jest tak jakby rozlana, moze stad u mnie problem z tymi karmieniami? Nawet jak polozne wpychaja moje uu do buzi malucha to nigdy nie wsadzily calej otoczki, nie da sie.

To moze stad wynikaja problemy. Nie wiem, czy jest sposob temu zaradzic, zerkne, moze cos znajde
Stary 2015-05-23, 10:05   #3046
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
szaja - a te lody sa na rzepy czy takie zwykle?
zwykłe
A, jeszcze - nie wiem, na jakim etapie są wasze dzieci, ale super jest to wydanie Grzybobrania - z drugiej strony fajna i śmieszna gra "Cudowna podróż"

http://aros.pl/ksiazka/grzybobranie-...-gra-planszowa

Cytat:

ja się wyleczyłam z opcji "pójdziemy gdzieś i będzie fajnie", w DD jest wszędzie taki tłum, że odechciewa się to wolę te gry i pograć z nimi fajnie, albo normalnie na spacer, dostaną lale i małpki, więc jest z kim spacerować

A, właśnie - POLECAM te małpki, są absolutnie cudowne! miękkie, futerko świetne
http://www.pandatoys.com.pl/malpka-c...tis-p1197.html i najtaniej wychodzi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 10:09   #3047
meneq
Zakorzenienie

Tak, duza otoczka jest jednym z najwiekszych utrudnien przy kp. ezzo nie lam sie, jesli sutek bedzie miekki, dziecko da rade!! To dlatego, w koncu z Tomaszkiem Wam sie udalo, karmilas i w koncu zmiekly a on sie tez przyzwyczail. Teraz juz wiesz jak mozecie sobie pomoc, zatem powodzenia!!!
Stary 2015-05-23, 10:42   #3048
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się. .
Marsi na moje krótkie karmienie. . I wiele prób kupiliśmy medele electric i była super. Także mogę ją polecić. . Zaraz jednak ja sprzedałem i poszła szybciutko.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2015-05-23 o 12:28
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 12:29   #3049
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Chciałam Wam pokazać wspólną sobotnią zabawę z tatą. .. "mamo ja ce tam się bawiś z tatusiem"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432376959982.jpg (76,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1432376974212.jpg (72,6 KB, 20 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2015-05-23, 13:06   #3050
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ezzo kochana dasz radę, pamiętam po dziś jak Debrah walczyła z kp i jak jej się pięknie udało!!

Ja się właśnie szykuję do panieńskiego, byłam rano biegać (mialam dziś mój pierwszy trening personalny, na MAKSA mi się to podoba!!!) i po niecałym pierwszym kilometrze jak się zatrzymałam na światłach to zaczęlo mi serce dudnić w gardle gula przed oczami czarno i taka się ciężka zaczęłam robić (u mnie to pierwsze kroki do zemdlenia) wystraszyłam się okrutnie, potem jeszcze 2x taka sytuacja się zdarzyła ale jakoś dobiegłam do tej mojej kursantki, potem nic się nie działo, ale kurczę masakra ostatnio raz takie coś miałam lata, lata temu przy fatalnych wynikach ASO cholera mam nadzieję, że tym razem to ta pogoda i ciśnienie tylko

idę wlosy jeszcze machnąć

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 13:12   #3051
pstryczek84
Zakorzenienie

Lady - powinnas dostac w doope! i to porzadnie! wez sie dziewczyno za siebie!!! porob sobie jakies badania, zobacz co sie dzieje i moze zwolnij troche, co...?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 13:24   #3052
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Lady - powinnas dostac w doope! i to porzadnie! wez sie dziewczyno za siebie!!! porob sobie jakies badania, zobacz co sie dzieje i moze zwolnij troche, co...?
Popieram. .. baty lady! Weź się za siebie bo to przecież Twoje zdrowie a do tego jeszcze ważne bardzo bo pracujesz aktywnie. Chcesz zbiorowe biczowanie? :p

Stary 2015-05-23, 13:46   #3053
Debrah
Zakorzenienie

Lady, miałaś robić kiedyś badania? i co zrobiłaś?
Zadbaj o siebie, ty biegasz, chcesz paść kiedyś w trasie??

Pamiętasz moje początki kp? o , jak mi miło , ja sama już prawie nie pamiętam, ha ha.

A w temacie to u nas chyba zaczęło się przesypianie nocy, przychodzi po 5 rano się tulić i dopiero wtedy pije mleko, wcześniej śpi jak zabita u siebie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 14:24   #3054
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady, miałaś robić kiedyś badania? i co zrobiłaś?
Zadbaj o siebie, ty biegasz, chcesz paść kiedyś w trasie??

Pamiętasz moje początki kp? o , jak mi miło , ja sama już prawie nie pamiętam, ha ha.

A w temacie to u nas chyba zaczęło się przesypianie nocy, przychodzi po 5 rano się tulić i dopiero wtedy pije mleko, wcześniej śpi jak zabita u siebie
Super. . W końcu całą noc całe łóżko dla Was

Stary 2015-05-23, 16:08   #3055
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas remont trwa. Łazienka w połowie zrobiona. Kuchnia się robi...
Ale jeszcze sporo pracy. Wczoraj jeszcze byliśmy wybrać kabinę prysznicową.

A dziś idę na imprezkę z pracy

Zimno , szaro , buro... ani wyjść z dzieckiem na plac zabaw bo zimno okrutnie i wieje...

Przepraszam,że nie nadrabiam ale nie mam na nic czasu.
Stary 2015-05-23, 16:48   #3056
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Silver gdzieś zamawiacie kuchnie w sklepie czy ktoś Wam robi w sensie jakaś firma prywatna m? Juz się nie mogę doczekać zdjęć

Stary 2015-05-23, 18:14   #3057
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za wyjasnienie
Powaznie duze otoczki utrudniaja kp? Cala ma dziecko do buzi wziasc? Jej dlaczego nikt mi o tym ponad 2 lata temu nie powiedzial? Glupia bylam, ze nie mialam odwagi sie do Was odezwac. Moze udaloby mi sie wygrac ta walke. A tak przegralam po jakis 8tyg. Poddalam sie za szybko. Choc zle sie z kp czulam. Wstydzilam sie tego bardzo. Zwlaszcza u tesciow, gdzie kazdy nad mna stal i w uu sie patrzyl. Zero intymnosxi i wogle. No ale bylo minelo. Przy drugim tak latwo sie nie poddam. O ile bedzie drugie.

My juz po urodzinach. Dziecko padlo godzine temu. Nie miala drzemki w dzien, wiec mam ofromna nadzieje ze to na noc juz. Ja mam dzis wychodne. Ide do sasiadki. A tz w nocy na ryby jedzie. Ze tez mu sie chce..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 19:43   #3058
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny, Misiek ma dinozaura, ale jaki koślawy Dzięki pomocy mamy, która w życiu nie szyła nic podobnego. Młody zachwycony, śpi z nim pod pachą

Zobaczcie co znalazłam dla Peppomaniaków http://kosucas.blogspot.com.es/2013/...eltro.html?m=1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1664.jpg (32,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2015-05-23, 20:41   #3059
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, Misiek ma dinozaura, ale jaki koślawy Dzięki pomocy mamy, która w życiu nie szyła nic podobnego. Młody zachwycony, śpi z nim pod pachą

Zobaczcie co znalazłam dla Peppomaniaków http://kosucas.blogspot.com.es/2013/...eltro.html?m=1
Świetny czym wypelnilas ?
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 21:36   #3060
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam pokazać wspólną sobotnią zabawę z tatą. .. "mamo ja ce tam się bawiś z tatusiem"
pięknie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ezzo kochana dasz radę, pamiętam po dziś jak Debrah walczyła z kp i jak jej się pięknie udało!!

Ja się właśnie szykuję do panieńskiego, byłam rano biegać (mialam dziś mój pierwszy trening personalny, na MAKSA mi się to podoba!!!) i po niecałym pierwszym kilometrze jak się zatrzymałam na światłach to zaczęlo mi serce dudnić w gardle gula przed oczami czarno i taka się ciężka zaczęłam robić (u mnie to pierwsze kroki do zemdlenia) wystraszyłam się okrutnie, potem jeszcze 2x taka sytuacja się zdarzyła ale jakoś dobiegłam do tej mojej kursantki, potem nic się nie działo, ale kurczę masakra ostatnio raz takie coś miałam lata, lata temu przy fatalnych wynikach ASO cholera mam nadzieję, że tym razem to ta pogoda i ciśnienie tylko

idę wlosy jeszcze machnąć
stuknij się
masz dla kogo żyć, może rusz swój zabiegany tyłek i dobiegnij na badania wreszcie?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Powaznie duze otoczki utrudniaja kp? Cala ma dziecko do buzi wziasc? Jej dlaczego nikt mi o tym ponad 2 lata temu nie powiedzial? Glupia bylam, ze nie mialam odwagi sie do Was odezwac. Moze udaloby mi sie wygrac ta walke. A tak przegralam po jakis 8tyg. Poddalam sie za szybko. Choc zle sie z kp czulam. Wstydzilam sie tego bardzo. Zwlaszcza u tesciow, gdzie kazdy nad mna stal i w uu sie patrzyl. Zero intymnosxi i wogle. No ale bylo minelo. Przy drugim tak latwo sie nie poddam. O ile bedzie drugie.

My juz po urodzinach. Dziecko padlo godzine temu. Nie miala drzemki w dzien, wiec mam ofromna nadzieje ze to na noc juz. Ja mam dzis wychodne. Ide do sasiadki. A tz w nocy na ryby jedzie. Ze tez mu sie chce..
wiesz co, ale chyba nie zawsze musi tak być, D. NIGDY nie chwyciła całej otoczki, a ssała jak ta lala, nigdy mi sutków nie poraniła, nigdy nie miała problemu ze ssaniem, laktację rozkręciła mi chyba po 48h po cesarce

Cytat:

cudowny!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości