Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 12:44   #631
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Jak mi ruszyly jelita po tym sniadaniu
Oooooo jak dobrze.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:12   #632
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Śliczne te pajacyki. Musze wybrać się koniecznie do Pepco.

Śliczne te legginsy. Jaka cena? Ciekawa jestem kiedy zaczną się wyprzedaże w Zarze.

Ja w piątek byłam w Tesco i też parę ciuszków upolowałam.

Koleżanka nawiozła mi mnóstwo ciuszków, a jeszcze mam sporo dostać

Legginsy kosztowały 35,9 zł. Te jasne spodenki 45

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Chyba zrobię ciasto.....kruche z truskawkami i budyniem?

Mniammmm. Nie rób smaka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-24, 13:14   #633
party_girl7
Zakorzenienie

To u mnie tez dzis ciasto z truskawkami, tyle ze na delikatnym biszkopcie i w galaretce przyjezdza chrzestna tz wiec tesciowa zrobila. A na kolacje kielbaska z grilla, ale pogoda do d upy wiec grill bedzie chyba z piekarnika.
Stary 2015-05-24, 13:42   #634
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pajac musi byc w sam raz - ani nie moze byc za duzy, ani za maly, bo albo sie placze, albo nie mozna swobodnie ruszac nogami. Akurat w rampersie nic nie bedzie krepowac nawet jak bedzie nieco mniejszy ;-) Nie wierze, ze dziecko jeszcze nie ruszajace sie zostawisz bez przykrycia, wiec naprawde stopy moga pozostac gole. A jak zacznie wierzgac nozkami, to tez nie zmarznie. Corka urodzila sie w lutym, w mieszkaniu nie ogrzewanym, gdy lezala byla w rozku, przy noszeniu czy karmieniu grzalysmy sie nawzajem. Poza tym dziecko upomni sie, jesli bedzie mu zimno. Bardzo nie lubie przegrzewac ;-)
Od zakrywania dziecku stópek do przegrzewania, to jeszcze jest wieeeelka przepaść, więc nie dramatyzuj, a owszem, za mały rampers też będzie krępował ruchy, bo będzie za ciasny, tak jak każdy inny ciuch. Za małe ubrania maja to do siebie, że są za małe i krępują ruchy bez względu na to czym są A w za duzym też nie jest komfortowo, bo się plącza rękawki i nogawki. Ale ogólnie, widać gołym okiem, że wasze realia są całkiem inne. U nas trzymając dziecko w nieogrzewanym pomieszczeniu w zimie, nieubrane, miała byś na głowie pomoc społeczną albo groziłoby ci odebranie dziecka Ogólnie, to ja bym się takimi rzeczami nie chwaliła.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:54   #635
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Od zakrywania dziecku stópek do przegrzewania, to jeszcze jest wieeeelka przepaść, więc nie dramatyzuj, a owszem, za mały rampers też będzie krępował ruchy, bo będzie za ciasny, tak jak każdy inny ciuch. Za małe ubrania maja to do siebie, że są za małe i krępują ruchy bez względu na to czym są A w za duzym też nie jest komfortowo, bo się plącza rękawki i nogawki. Ale ogólnie, widać gołym okiem, że wasze realia są całkiem inne. U nas trzymając dziecko w nieogrzewanym pomieszczeniu w zimie, nieubrane, miała byś na głowie pomoc społeczną albo groziłoby ci odebranie dziecka Ogólnie, to ja bym się takimi rzeczami nie chwaliła.

Od dramatyzowania, to Ty jestes specjalistka ;-) tak, nie mam sie czym chwalic, stwierdzam jedynie fakt. Wyobraz sobie, ze tu tez sa wizyty patronazowe, wiec o dzieci sie nie martw ;-) Za maly rampers jest przykrotki, za dlugi - mozna podwinac. Miedzy dzieckiem nieubranym a z bosymi stopami jest tez "niewielka" roznica, prawda?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 14:52   #636
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Od dramatyzowania, to Ty jestes specjalistka ;-) tak, nie mam sie czym chwalic, stwierdzam jedynie fakt. Wyobraz sobie, ze tu tez sa wizyty patronazowe, wiec o dzieci sie nie martw ;-) Za maly rampers jest przykrotki, za dlugi - mozna podwinac. Miedzy dzieckiem nieubranym a z bosymi stopami jest tez "niewielka" roznica, prawda?
Nie dramatyzuję, po prostu piszesz o czymś, co nie ma odniesienia do naszych realiów. Temperatura w lutym sięga u ciebie nawet +15 stopni, u nas sięga nawet -20, więc sugerowanie komukolwiek że robienie tego samego co ty, u nas jest wprost niedorzeczne. A już na pewno wmawianie wszystkim dookoła, że na bank ma się racje a inni nie. Nikt nie neguje twoich metod, ale dotyczą one innego kraju, kultury i klimatu. Może u ciebie jest to na porządku dziennym i nikogo to nie dziwi, u nas powiedziano by, że to patologia i też temu określeniu by się temu nikt nie dziwił.
Zresztą widzisz, ja piszę o tym, że ubrania za małe robią się ciasne, a ty jak echo powtarzasz to samo, że będzie tylko za krótki i nie bedzie to przeszkadzać - aby tylko udowodnić, na siłę, że ktoś nie ma racji. A "dziecko nieubrane" nie musi oznaczać dziecka gołego, to jest kwestia tego jak się to zinterpretuje, albo chce zinterpretować.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Ciasto smakowo pyszne, ale po upieczeniu ze względu na luźny wkład strasznie sie rozjeżdża, następnym razem zrobię je z bokami. Może jak ostygnie to trochę bardziej zwarte będzie.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-24 o 14:50
Stary 2015-05-24, 16:01   #637
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dramatyzuję, po prostu piszesz o czymś, co nie ma odniesienia do naszych realiów. Temperatura w lutym sięga u ciebie nawet +15 stopni, u nas sięga nawet -20, więc sugerowanie komukolwiek że robienie tego samego co ty, u nas jest wprost niedorzeczne. A już na pewno wmawianie wszystkim dookoła, że na bank ma się racje a inni nie. Nikt nie neguje twoich metod, ale dotyczą one innego kraju, kultury i klimatu. Może u ciebie jest to na porządku dziennym i nikogo to nie dziwi, u nas powiedziano by, że to patologia i też temu określeniu by się temu nikt nie dziwił.
Zresztą widzisz, ja piszę o tym, że ubrania za małe robią się ciasne, a ty jak echo powtarzasz to samo, że będzie tylko za krótki i nie bedzie to przeszkadzać - aby tylko udowodnić, na siłę, że ktoś nie ma racji. A "dziecko nieubrane" nie musi oznaczać dziecka gołego, to jest kwestia tego jak się to zinterpretuje, albo chce zinterpretować.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Ciasto smakowo pyszne, ale po upieczeniu ze względu na luźny wkład strasznie sie rozjeżdża, następnym razem zrobię je z bokami. Może jak ostygnie to trochę bardziej zwarte będzie.

Na dworze owszem, co prawda to rzadkosc, zadaj sobie pytanie, ile w takim razie moze byc w domu. Raczej nie sadze, ze bedziesz miec chlodniej i stad wnioskuje, ze dziecko bez skarpetek naprawde moze sie obyc ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 16:07   #638
grita
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
super, dzięki. Co do bluzeczek, to większość z nich dostałam i są one zapinane na ramionkach na zatrzaski, albo np nie mają zapięcia tylko takie zakladki na glowe jak np mają body. Jak bede kupować, to rozumiem, że mogę tez kupić kaaftaniki, tylko pytanie jakie...zapinane na boku pod rączką, czy wiązane? Bo chyba beda wygodniejsze niz te co mam obecnie ktore są wkladane przez głowe?
Na sam początek, w rozmiarze 56 kupuję tylko bluzeczki/kaftaniki rozpinane na napy, albo po bokach albo po środku. Jakoś mi tak wygodniej, szczególnie gdy w nocy trzeba przebrać dziecko.
Chociaż body mam zakładane przez głowę, ale pewnie dokupię też kilka takich rozpinanych nie tylko w kroku, ale i na długość.

Cytat:
Ja wlasnie robie zakupy na stronie smyka, czy rampersy lepiej kupic czy pajace w 56?
Ja raczej kupuję pajace, chociaż rozważam kupno paru rampersów w najmniejszym rozmiarze. Pod koniec sierpnia/na początku września czasem są jeszcze upały i mogą się przydać na jakiś gorący dzień. Poza tym mieszkamy na poddaszu i u nas jest naprawdę ciepło w domu, więc mogą się przydać.
Chociaż w sumie jak jest upał to maluch może i leżeć w samym bodziaku i skarpetkach. Pewnie jak zobaczę jakiś słodki rampers na wyprzedaży wakacyjnej to się skuszę Ale stawiam raczej na pajace

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
o rany, przewracam się z boku na bok i usną nie moge jednak tak sobie leze i zaczełam się dalej zastanawiac nad butelkami i nie wiem czy wybrac plastikowe czy szklane? myslałam nad butelkami Avent, ale one są chyba tylko plastikowe?
Myślę tez nad mydelkiem/płynem do kąpieli, tyle jest teraz tych kosmetyków dla niemowląt, co byście poleciły? :_
Ja tam wolę plastikowe, są lżejsze i nie ma ryzyka, że się potłuką. Chociaż na nich na pewno bardziej widać zużycie, rysują się, z czasem trochę zachodzą i nie są już takie idealne jak na początku. Ale mi to nie przeszkadzało, co jakiś czas wymieniałam na nową i tyle.
Ja używałam na początku kosmetyków Hippa, i pewnie teraz też kupię. Mają fajny skład, nie są też tak kosmicznie drogie jak większość emolientów.
Czasem do kąpieli dodawałam trochę swojego mleka, super działa na skórę malucha

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-05-24 o 16:08
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 16:28   #639
meryy82
Zakorzenienie

hello.
wybrałam się na wybory i ledwo wróciłam, tzn. do domu odwiózł mnie brat. W domu z dwie godziny dochodziłam do siebie. Ja leżałam, a moje dziecię w brzuszku imprezka

Cytat:

Śliczne te legginsy. Jaka cena? Ciekawa jestem kiedy zaczną się wyprzedaże w Zarze.

Koleżanka nawiozła mi mnóstwo ciuszków, a jeszcze mam sporo dostać
fajne ubranka.

a co do rozmów czy za ciepło, czy za ciasno, to przecież każda mama i tak będzie ubierać po swojemu. A doświadczone mamy mogą się zdziwić, bo przecież każde dziecko jest inne i to że wcześniejszemu np. w czymś nie było za gorąco, albo szybko marzło nie znaczy, że przy drugim i trzecim będzie tak samo

z tą listą i liczeniem ubranek i tego co już mamy, to nie taki głupi pomysł, policzyłam i myślę, że nic nie muszę kupować, a i tak jeszcze będę dostawać. W rozmiarach na 0-3 miesiące mam:20 bodziaków na długi rękaw, 19 na krótki rękaw 16 pajaców. 2 bluzy, 2 pary spodenek 9 sztuk getrów i 5 półśpiochów, 1 kombinezonik dla noworodka i 3 na 3 miesiące. Mam tez 2 sukienki, 2 sweterki, 2 pary spodenek, 5 kaftaników, 4 bluzeczki,
No i duża torba Ikea z ubrankami powyżej 3 miesięcy
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 16:31   #640
dirtyblack
Raczkowanie

Znowu omdlalam poszlam do kosciola, dzieciaczki wyraznie baly sie dzwieku organow, pokopaly mnie jak nigdy dotad, mnie bylo duszno i zaraz zime poty i ciemno przed oczami

ja juz prawie zakonczylam kompletowanie wyprawki nie wykluczam, ze jak zobacze cos piekego to kupie, ale raczej juz wiecej nie potrzebuje, szczegolnie, e jeszcze paczka jedna idzie, tesciowie cos kupili, a i od kolezanki mam dostac cos. Pozostal do kupienia aspirator, przescieradla i ewentualnie kosmetyki.

i cos dla mnie, bo juz przestaje sie miescic w ubrania sprzed ciazy lub zal mi je rozcigac
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 16:31   #641
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
hello.
wybrałam się na wybory i ledwo wróciłam, tzn. do domu odwiózł mnie brat. W domu z dwie godziny dochodziłam do siebie. Ja leżałam, a moje dziecię w brzuszku imprezka

fajne ubranka.

a co do rozmów czy za ciepło, czy za ciasno, to przecież każda mama i tak będzie ubierać po swojemu. A doświadczone mamy mogą się zdziwić, bo przecież każde dziecko jest inne i to że wcześniejszemu np. w czymś nie było za gorąco, albo szybko marzło nie znaczy, że przy drugim i trzecim będzie tak samo

z tą listą i liczeniem ubranek i tego co już mamy, to nie taki głupi pomysł, policzyłam i myślę, że nic nie muszę kupować, a i tak jeszcze będę dostawać. W rozmiarach na 0-3 miesiące mam:20 bodziaków na długi rękaw, 19 na krótki rękaw 16 pajaców. 2 bluzy, 2 pary spodenek 9 sztuk getrów i 5 półśpiochów, 1 kombinezonik dla noworodka i 3 na 3 miesiące. Mam tez 2 sukienki, 2 sweterki, 2 pary spodenek, 5 kaftaników, 4 bluzeczki,
No i duża torba Ikea z ubrankami powyżej 3 miesięcy
Wow wszystko kupione czy dostałaś?
Ja dostałam po szwagierkach trochę rzeczy ale musze to wszystko policzyć ile nam czego na jaki rozmiar. Mama też już mi coś kupiła

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-24, 16:37   #642
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hej

Na sam początek, w rozmiarze 56 kupuję tylko bluzeczki/kaftaniki rozpinane na napy, albo po bokach albo po środku. Jakoś mi tak wygodniej, szczególnie gdy w nocy trzeba przebrać dziecko.
Chociaż body mam zakładane przez głowę, ale pewnie dokupię też kilka takich rozpinanych nie tylko w kroku, ale i na długość.

Ja raczej kupuję pajace, chociaż rozważam kupno paru rampersów w najmniejszym rozmiarze. Pod koniec sierpnia/na początku września czasem są jeszcze upały i mogą się przydać na jakiś gorący dzień. Poza tym mieszkamy na poddaszu i u nas jest naprawdę ciepło w domu, więc mogą się przydać.
Chociaż w sumie jak jest upał to maluch może i leżeć w samym bodziaku i skarpetkach. Pewnie jak zobaczę jakiś słodki rampers na wyprzedaży wakacyjnej to się skuszę Ale stawiam raczej na pajace

Ja tam wolę plastikowe, są lżejsze i nie ma ryzyka, że się potłuką. Chociaż na nich na pewno bardziej widać zużycie, rysują się, z czasem trochę zachodzą i nie są już takie idealne jak na początku. Ale mi to nie przeszkadzało, co jakiś czas wymieniałam na nową i tyle.
Ja używałam na początku kosmetyków Hippa, i pewnie teraz też kupię. Mają fajny skład, nie są też tak kosmicznie drogie jak większość emolientów.
Czasem do kąpieli dodawałam trochę swojego mleka, super działa na skórę malucha
kilka doświadczonych mam w tym położna mówią, że na pierwsze dni w domu przydadzą się kaftaniki, za nim kiukut pępowiny nie odpadnie, by mogło się to sobie swobodnie wietrzyć

a rampersiki, jak się trafią na wyprzedaży, to może lepiej kupić na zapas na przyszły rok?

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wow wszystko kupione czy dostałaś?
Ja dostałam po szwagierkach trochę rzeczy ale musze to wszystko policzyć ile nam czego na jaki rozmiar. Mama też już mi coś kupiła

sporo kupiłam, ale też i teraz sporo dostaję
Stary 2015-05-24, 16:43   #643
ridja devojka
Zakorzenienie

Ale ten kaftanik i tak z czymś na dol prawda?

Stary 2015-05-24, 16:54   #644
agu23gda
Wtajemniczenie

Noo u nas w szkole rodzenia polozna tez mowila, że poki kikut nie odpanie to kaftanik i spodenki. A kuzynka jak urodzila miesiac temu to wrecz pilelgniarki i polozne chodzily sprawdzac czy dzieci maja ubrane kaftaniki a nie bodziaki
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 17:09   #645
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten kaftanik i tak z czymś na dol prawda?

np. półspiochy

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Noo u nas w szkole rodzenia polozna tez mowila, że poki kikut nie odpanie to kaftanik i spodenki. A kuzynka jak urodzila miesiac temu to wrecz pilelgniarki i polozne chodzily sprawdzac czy dzieci maja ubrane kaftaniki a nie bodziaki
w szpitalu, w którym chcę rodzić, tez pilnują, ale widząc zapędy niektórych mam do opatulania dzieci, to się nie dziwię, że sprawdzają. Koleżanka mi mówiła, że jak urodziła, to w pokojach było bardzo gorąco i dzieci po porodzie dają w kaftaniku i pieluszce, przykryte kocykiem (jak to w szpitalu w dodatku na położniczym)

japierdziu co za jełop dzisiaj z wiertarką walczy??? i żeby to jeszcze raz coś wiercił, a to już 5 wiercenie
Stary 2015-05-24, 17:11   #646
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A leginsy/spodenki/polspiochy nie będą naciskać?

Stary 2015-05-24, 17:42   #647
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
A leginsy/spodenki/polspiochy nie będą naciskać?

no nie bo na poczatku i tak nawet pampersa trzeba wywijać troszke w dol zeby nie przykrywal kikuta, wiec spodenki/polspiochy tez mozna albo wywinąć lekko albo po prostu zsunac troszke poniżej pepuszka
Stary 2015-05-24, 18:35   #648
fatal21
Wtajemniczenie

Moja przyjaciółką ma 4tyg bliźnięta.chłopiec nie lubi ciepła a dziewczynka uwielbia być opatulona.
Stara szkoła mówi ze dziecko powinno mieć jedna warstwę więcej na sobie niż mama.Nie wiem jak Wy ale ja nie wyobrazam sobie noworodka czy niemowlęcia trzymać bez skarpet.Ale każdy uważa po swojemu.ja mogę sobie chodzić bez bo się ruszam ale taki maluch?

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Ile lykacie tabl magneb6
Stary 2015-05-24, 18:39   #649
ridja devojka
Zakorzenienie

Jakby miał ciepłe nóżki to czemu nie?

Stary 2015-05-24, 18:46   #650
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

Ile lykacie tabl magneb6
Nie sugerowałabym się tym ile kto łyka magnezu To zależy od zawartości magnezu w tabletce, niekiedy wystarczy 1 tabletka na dzień, niekiedy 5. Ja biorę 2x dziennie tabletkę ze 100mg magnezu.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 18:51   #651
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja dzieci jeszcze nie mam, ale uważam, że wszystko zależy od pory roku, od warunków w mieszkaniu itd itp. Jakby moje dziecko miało ciepłe syrki to bym raczej skarpetek nie ubierała. Ale z drugiej strony jakby miało skarpetki i ciepłe stópki to nie oznacza też , ze je przegrzewam. Ja nosze skarpetki nie tylko dlatego gdy mi zimno w stopy

co do starej szkoły wspomnianej wyżej, uwazam, ze tez nie zawsze działa jedna warstwa więcej niż ma mama, bo ja np ubieram stanik, koszulkę/top i na to bluzkę nie z zimna, z przyzwyczajenia, bo nie lubie jak mi stanik się odznacza itd itp więc taka troche staroświecka metoda ubierania dzieci o jedna warstwe więcej może doprowadzić do zagotowania naszego dziecka Bo ja musialabym ubierać bodziak, pajac i jeszcze coś

A tak serio, ja liczę na swoją intuicje i wyczucie
Stary 2015-05-24, 19:00   #652
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja np nie lubię skarpetek i jak nie musze to nie noszę. Lubie mieć boje stopy. Jak ktoś jest zmarzlakiem to ba pewno ubiera dziecko cieplej niz taka osoba jak ja, bo inaczej odczuwamy temperature

Stary 2015-05-24, 19:03   #653
fatal21
Wtajemniczenie

No tak ale pytalam o konkretny magnezb6
Stary 2015-05-24, 19:03   #654
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Znowu omdlalam poszlam do kosciola, dzieciaczki wyraznie baly sie dzwieku organow, pokopaly mnie jak nigdy dotad, mnie bylo duszno i zaraz zime poty i ciemno przed oczami

ja juz prawie zakonczylam kompletowanie wyprawki nie wykluczam, ze jak zobacze cos piekego to kupie, ale raczej juz wiecej nie potrzebuje, szczegolnie, e jeszcze paczka jedna idzie, tesciowie cos kupili, a i od kolezanki mam dostac cos. Pozostal do kupienia aspirator, przescieradla i ewentualnie kosmetyki.

i cos dla mnie, bo juz przestaje sie miescic w ubrania sprzed ciazy lub zal mi je rozcigac
Ha! Ogólnie przestałam chodzić na razie do kościoła, ale mój mnie ostatnio ostro wysyła. A ja powiedziałam, że nie będę latać pół godziny przed czasem, żeby zająć sobie miejsce siedzące bo nie mam na to siły, poza tym, ciekawa jestem, kto będzie mnie cucić. Z Bogiem sobie moge i w domu porozmawiać, bez słuchania o polityce.

Zrobiłam spis co mam
Body krutki rękaw:
50-1
56-10
62-13
68-4

Body długi rękaw:
50-10
56-11
62-11
68-11
74-2

Pajace i rampersy:
50-8
56-14
62-1
68-8
74-5

Spodnie, leginsy i półśpioch:
50-7
56-6
62-1
68-5

Bluzki krutki r.:
50-1
68-3
74-2

Bluzka długi r.:
50-2
56-2
62-3
68-4
74-1

Śpiochy:
50-1
56-1

Bluza, swetry:
50-1
56-1
68-1

Kombinezon:
50-1
56-1

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 19:04   #655
fatal21
Wtajemniczenie

http://m.ceneo.pl/4775867
Stary 2015-05-24, 19:13   #656
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jak sie tak ostro wkurzucie macie ochotę cos rozwalic ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 19:30   #657
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzieci jeszcze nie mam, ale uważam, że wszystko zależy od pory roku, od warunków w mieszkaniu itd itp. Jakby moje dziecko miało ciepłe syrki to bym raczej skarpetek nie ubierała. Ale z drugiej strony jakby miało skarpetki i ciepłe stópki to nie oznacza też , ze je przegrzewam. Ja nosze skarpetki nie tylko dlatego gdy mi zimno w stopy

co do starej szkoły wspomnianej wyżej, uwazam, ze tez nie zawsze działa jedna warstwa więcej niż ma mama, bo ja np ubieram stanik, koszulkę/top i na to bluzkę nie z zimna, z przyzwyczajenia, bo nie lubie jak mi stanik się odznacza itd itp więc taka troche staroświecka metoda ubierania dzieci o jedna warstwe więcej może doprowadzić do zagotowania naszego dziecka Bo ja musialabym ubierać bodziak, pajac i jeszcze coś

A tak serio, ja liczę na swoją intuicje i wyczucie
Dokładnie. Inaczej jest latem a inaczej zimą. Inaczej w dzień, inaczej w nocy. Po urodzeniu młoda zawsz miała zakryte stópki. Teraz w nocy tylko jak jest chora, w dzień, w taką pogodę jak teraz ma zawsze. W lecie ogólnie nie nosi, chyba, że ma głębokie buty. Po domu ma nosić ciapy a jak nie to skarpetki. Ja nie lubię skarpetek jak jest ciepło, ale noszę ciapy. W domu raczej nie mamy dywanów. Płytki, panele i parkiet, więc w stopy chłodno. Jeśli chodzi o tą warstwę więcej, to dla mnie to bujda. W ukrop tez mam opatulać dla zasady?

Cytat:
No tak ale pytalam o konkretny magnezb6
Najlepiej kup taki co bierze się tylko raz dziennie. Ja tam jakis kupiłam i jeden mam 4x1 tabl :/ i nie biorę go wcale/

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
A internecie możesz znaleźć ulotkę do każdego leku, więc tam musisz szukać.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 20:06   #658
owieczkaa
Zakorzenienie

Hej!
Wróciłam z dziczy, internet wieje mi w twarz aaaaa!

Naszły mnie wątpliwości, czy któraś z Was mogłaby mi napisać jak krowie na rowie 3 rzeczy:
1. Jak to jest z położną na NFZ - muszę się do którejś zapisać czy nie? Fajne to jest tak w ogóle?
2. Ta wizyta patronażowa to jest właśnie realizowana przez tą położną do której jestem zapisana na NFZ czy nie? Jak to w ogóle wygląda, gdzie, jak i kiedy?
3. Jak to jest z zapisaniem dziecka do pediatry - teraz to muszę zrobić z dzieckiem w brzuchu? Czy po urodzeniu muszę odbywać jakieś wizyty u pediatry czy dopiero jak coś się dzieje?

Cytat:
Ja zimą nigdy nie ogrzewam mieszkania, wystarczy że moi sąsiedzi mają w domach po 26-28 stopni to u mnie 21 się za darmo samo utrzymuje
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jak sie tak ostro wkurzucie macie ochotę cos rozwalic ?
To normalne chyba. Ale mi wewnętrzna sknera nie pozwala. A co się stało?
Stary 2015-05-24, 20:12   #659
fatal21
Wtajemniczenie

Jak jesteś zapisana do przychodni to tam w deklaracji wybiera się położna.u mnie była tylko raz położna.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Po porodzie zapisujesz dziecko
Stary 2015-05-24, 20:14   #660
TusiaeM
Zakorzenienie

Witam się w 27 tygodniu Przegapiłam moją studniówkę - mam już 98 dni do porodu

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
o rany, przewracam się z boku na bok i usną nie moge jednak tak sobie leze i zaczełam się dalej zastanawiac nad butelkami i nie wiem czy wybrac plastikowe czy szklane? myslałam nad butelkami Avent, ale one są chyba tylko plastikowe?
Myślę tez nad mydelkiem/płynem do kąpieli, tyle jest teraz tych kosmetyków dla niemowląt, co byście poleciły? :_
Mnie żebra bolą co raz bardziej, w nocy to istna masakra się robi

Cytat:

Aaaaa, wczoraj dostałam od siostry ten 'szlafroczek' Jest totalnie słodki A jaki masz rozmiar/ilość cm śpiworka?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości