Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 17:29   #4651
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
U nas przepiękna pogoda
Byłam na spacerku i spotkałam kuzyna mojego Tża z żoną, ich córeczka ma 7 tygodni. Oni na krótkich rękawkach, bo tak gorąco, a ta Mała leży w gondoli w długim rękawie, czapce, pod kocem i przykryciem z gondoli..
Ale twierdzą, że nie jest jej za gorąco
LO matko

My też byliśmy na długim spacerze bo tż był na wyborach a jego komisja jest prawie na drugim końcu miasta. Ledwo żyję a nogi mi w wchodzą

pszczouamoje gratulacje

masijapoczątki są trudne ale dacie radę

mehjadzisiaj lepiej ale i tak mnie coś gryzie i muszę się zebrać żeby mu coś powiedzieć to może mi ulzy

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 17:35   #4652
k a j a
Zakorzenienie

Przczoua woow gratuluję poród expressowy !

Ale gorąco u.nas. Byliśmy na spacerze, i padam.

Wgl powiem Wam że nie mogę nic zjeść bo po wszystkim mnie mdli
Już mnie to.męczy, normalnie jak na.początku ciąży

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 17:39   #4653
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Wreszcie dorwałam lapka Leoś ma bajkę, więc mam chwilę dla siebie Z przygotowań do porodu wypełniłam dziś wstępnie wszystkie wnioski o urlopy, o przyłączenie do ubezpieczenia nfz i do lux medu- tak że zostają tylko daty do wpisania po porodzie i można wysyłać do pracy.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Malutka mi się tak rozszalała po śniadaniu, że synek aż się przestraszył- tak mocno go kopnęła w rękę
fajnie, jak się już ma trochę większe dziecko, które jest cierpliwe i przyłoży rękę do brzucha na dłużej niż 3 sekundy Bo mój Leoś zaraz rękę odrywa i w sumie nigdy nie poczuł jeszcze braciszka.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

U mnie trzeba wszystko mieć swoje, nawet nie dają tych podkładów na łóżko. Dlatego, będę obładowana jak jakiś tragarz.
.
u mnie podobnie ale zapakuję do torby tylko 2-3 a jeszcze kilka zostawię w samochodzie i mąż mi tylko doniesie jak będą potrzebne.

Cytat:

A to ma akurat swoje plusy i minusy.. U nas nic nie trzeba, nawet ubranek, ale w razie co przygotuję dla Tża chociaż po jednej sztuce wszystkiego, bo moja siostra była świadkiem, jak położna zwróciła uwagę kobiecie, że za często zmienia dziecku szpitalne pieluchy.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Kejti to piona! Idę pomalować pazury u stóp, może to już ostatni raz... W sumie zaczynam się obawiać, że jak u mnie tak szybko akcja będzie się rozkręcała jak u Pszczouy i Kaczuszki to nie zdążę zmyć i dostanę opierdziel na porodówce... Ale lato się zbliża
ja też pomalowałam co prawda odżywką tylko, ale w mlecznym kolorze.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Widzę, że kłótnie z tż nie tylko u mnie
Całą noc mała dawała mi w kość. Godzinę jedzenia, pół spania i tak w kółko. Teraz to samo. Jestem w takim podłym nastroju, że już nie wiem co ze sobą zrobić:/ Tż jest kochany a ja oczywiście się na nim wyżywam :/
Wk*** mnie wszystko a najbardziej stanik do karmienia. Je*** bym tym bo po prostu nie wytrzymam.

Ech, przyszłam i się żalę wybaczcie.

Miałam Was nadrobić ale muszę się ogarnąć bo mała zaraz wstanie a wieczorem przychodzi rodzina na małe pępkowe.. już się cieszę
wyżalaj się ile chcesz

Nie będę orginalna- tak to może wyglądać jeśli chodzi o pierwsze tygodnie z dzieckiem. Nie pozostaje nic innego jak przetrwać. Niedługo większość z nas będzie miała podobne odczucia
Dużo siły dla Ciebie!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 17:51   #4654
201710041131
Konto usunięte

masija u niektórych majówek było/jest podobnie, więc pamiętaj, że nie jesteś sama, trzymaj się i się nie obwiniaj , Tż zrozumie

my upiększyliśmy z Tż (wrócił) balkon, mam kwiatki i jest pięknie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 17:54   #4655
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Kejti kolejny raz dziękuję za kciuki
Momentami już się tak podłamuję, że myślę czy nie poprosić o cesarkę ;/ zobaczymy co popołudniu powie lekarz...
biedactwo ileż można czekać.... daj znać, co lekarz powiedział

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie gratulacje
jak to z nami było opisze Wam w dluzszym poscie, teraz tylko napisze ze mialam CC na szybko robione, ale teraz juz jest wszystko dobrze z nami, choć Mały dostaje antybiotykbo ma po dwyzszone CRP , a stan po cesarce jest mega nieprzyjemny, choc jak ta mala kruszyna leży koło mnie to nic innego sie nie liczy
dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

ja wczoraj się cieszyłam ze tż taki cudowny i nawet zrobił dla mnie pyszną kolacje, a o 4 w nocy jeszcze sobie piwko pił, bo przecież jest weekend..., a to ze termin coraz bliżej to go nie interesuje... teraz dopiero wstał, a ja się wściekam. ..
oby po porodzie to się zmieniło, bo przecież samej będzie mi ciężko, a nie mam nikogo bliskiego żeby mi pomógł. ..
a rozmawiasz z nim o tym? Mężczyznom trzeba niektóre rzeczy tłuc do głowy wielokrotnie i dużymi literami

Cytat:
Dziewczyny pogadajcie na temat picia z tż-ami
mój nie pije od kilku miesięcy bo się boi, że coś się znowu będzie działo. A teraz mamy do szpitala 35km. Poza tym chce być przy porodzie więc wie, ze musi być trzeźwy.

Nawet jeśli by zorganizował jakiś transport zastępczy to i tak bez sensu bo bedąc pod wpływem % i tak nie byłby przy porodzie i zmarnowałby najważniejszą chwilę w życiu jaką są narodziny dziecka. tylko dlatego, że nie mógł się powstrzymać od picia. A przeciez położna jak wyczuje % to zaraz faceta za drzwi wystawi. Powiedzcie to mężom bo może sobie tego nie uświadamiają
zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Boje się trochę ze nie będę umiała dopasować ubioru do pogody...
jest tyle niewiadomych, wszystko zaczyna mnie stresować pomału
spokojnie... wszystko przyjdzie z czasem. Ja się nie do końca zgadzam z ta teorią o jednej warstwie czy to więcej czy mniej u dziecka. Generalnie najlepiej ubrać, tak jak Ci intuicja podpowiada i po jakimś czasie sprawdzić karczek dziecka. Jeśli jest ciepły-dziecku jest za ciepło, jeśli jego temperatura jest taka, jak Twojej dłoni- jest ok, a jeśli jest zimniejszy niż dłoń- warto coś jeszcze maluszkowi założyć lub go przykryć.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ja to sie boje co zrobie jak mi sie dwojka rozedrze :P
noo będzie ciekawie na pewno

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
współczuję...
a jak tam brzuszek? Skurcze jakieś masz czy totalnie się wszystko wyciszyło?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 18:16   #4656
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Małą do jednego cycka, a Małego do drugiego cycka
To raczej niewykonalne bo maly jak przysypia to przestaje jesc i cycek mu ucieka z buzi. Musialabym miec 3 rece zreszta nie mam tyle pokarmu zeby im wystarczylo raz jedno raz drugie bedzie jadlo z cyca.
W ogole to nie rozumiem zaleznosci w nocy sciagne nawet 75 ml a przez dzien ledwo na raz z 25-30 :/
Stary 2015-05-24, 18:24   #4657
mycha_818
Zadomowienie

Pszczoua ogromne gratulacje również ode mnie :-* Tymus jest piękny :-* Cieszę się, że tak szybko i sprawnie Ci poszło

Marei biedna :-* Bardzo Ci współczuję. Nawet sobie nie wyobrażam jakie to musi być męczące i frustrujące uczucie, tym bardziej gdy czytasz tu o tych ekspresowych porodach. Nie wiem nawet co powiedzieć... Trzymaj się Kochana :-*

Cytat:
Dziękujemy za wszystkie gratulacje
jak to z nami było opisze Wam w dluzszym poscie, teraz tylko napisze ze mialam CC na szybko robione, ale teraz juz jest wszystko dobrze z nami, choć Mały dostaje antybiotykbo ma po dwyzszone CRP , a stan po cesarce jest mega nieprzyjemny, choc jak ta mala kruszyna leży koło mnie to nic innego sie nie liczy

podczytalam Was, że TZeci nie maja czasu, nie sa tak czuli jak powinni i nie rozumieja niczego. Też przez to przechodziłam...a teraz jest najcudowniejszym mężem ever nie hmoglam sie podnieść po cesarce, nie moglam głowy podnieść żeby zobaczyc syna, a on robił wszystko żeby tylko zmniejszyć mi bólu, chodzi teraz jak pijany ze szczescia i caluje mnie tylko bo ma syna także dziewczyny uwierzcie mi Wasi TZecie też oszaleja na waszym punkcie i dzieckao
Wspaniale, że masz takie wsparcie w tż Oby tak było zawsze

Cytat:
Dziewczyny pogadajcie na temat picia z tż-ami
mój nie pije od kilku miesięcy bo się boi, że coś się znowu będzie działo. A teraz mamy do szpitala 35km. Poza tym chce być przy porodzie więc wie, ze musi być trzeźwy.

Nawet jeśli by zorganizował jakiś transport zastępczy to i tak bez sensu bo bedąc pod wpływem % i tak nie byłby przy porodzie i zmarnowałby najważniejszą chwilę w życiu jaką są narodziny dziecka. tylko dlatego, że nie mógł się powstrzymać od picia. A przeciez położna jak wyczuje % to zaraz faceta za drzwi wystawi. Powiedzcie to mężom bo może sobie tego nie uświadamiają

Mój podobnie jak Twój doskonale zdaje sobie z tego sprawę i nie pije od początku ciąży. Może faktycznie trzeba im uświadomić pewne fakty...

Cytat:
U nas przepiękna pogoda
Byłam na spacerku i spotkałam kuzyna mojego Tża z żoną, ich córeczka ma 7 tygodni. Oni na krótkich rękawkach, bo tak gorąco, a ta Mała leży w gondoli w długim rękawie, czapce, pod kocem i przykryciem z gondoli..
Ale twierdzą, że nie jest jej za gorąco

U nas też dziś jest ślicznie. Upał na całego. Również spotkałam koleżankę i jej dziecko 3 miesięczne i było ubrane tak samo tylko nie miało przykrycia gondoli. Wydaje mi się jednak, że czapeczka to konieczność a długi rękaw też jest ok, tym bardziej jeśli nie miał nic pod spodem. Ja swoje też bym tak chyba ubrała ;-)

Cytat:
Przczoua woow gratuluję poród expressowy !

Ale gorąco u.nas. Byliśmy na spacerze, i padam.

Mnie tak samo. Od 3 dni, nie wiem co się dzieje :-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 18:38   #4658
country111
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję maluchów. Super, że są już z wami

Marei trzymaj się dzielnie oby jak najszybciej się podziało, bo w takim trybie to długo nie pociągniesz.

My dzisiaj pojechaliśmy na grilla z rodzinką za miasto i obżarłam się jak bączek. Tak czuję się jak orka ale to ostatnio stan permanenty także jeszcze z tydzień i czas rodzić
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 18:42   #4659
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Z tym ubieraniem to w ogóle jest bardzo subiektywna opinia zawsze. moja koleżanka jest wiecznym zmarzluchem i swojego syna też od małego przegrywala...bo jej zimno.

A z przykryciem od gondoli to chyba jednak przesada pod koniec maja..

Leżę i zdycham... Tak się zlazilam

Maja
Stary 2015-05-24, 18:49   #4660
fartuch
Zakorzenienie

U mnie też same problemy z tż. mamy sporo problemów, których nie da się rozwiązać, na dodatek mój tż jest strasznie skrytym człowiekiem, wszystko trzeba z niego wyciągać, no i jeszcze moje hormony, nie pamiętam kiedy ostatnio było dobrze między nami

Dziewczyny bardzo chce już urodzić, ale nic się nie zapowiada, w nocy w ogóle praktycznie nie śpię, wszystko mnie boli jutro zaczynam 40tc...
Stary 2015-05-24, 19:06   #4661
industria
Zakorzenienie

cześć kochane odzywam sie dopiero teraz bo cały dzień byliśy teściów. najpierw obiadek, kawa, ciasteczko i tak zeszło.........a teraz leże w ciszy i odpoczywam bo tam jest zawsze tak dużo ludzi i głośno masakra, czuje sie jak we włoskiej rodzinie, wszyscy dyskutują, gestykulują, przekrzykują sie, a ja całe życie w ciszy

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie. Tymus jest już z nami. O 23 pierwsze skurcze, od razu co 2 minuty, 23.15 odeszły wody, gdzieś koło 23.40 badali mnie na izbie i juz 8cm rozwarcia i o 00.10 urodzilam 3550g, 57cm, bez naciecia i pęknięcia, tylko drobne otarcia
Gratulacje
następna torpeda, na wyścigi rodzą , no wariatki

ja to bym jednak chciała żeby u mnie to troche dłużej trwało, żeby zdążyła ogolić bożene, zrobić kupke, dojechać do szpitala myśle że tak ze 3 godzinki od skurczy do porodu byłoby idealnie

Cytat:
Napisane przez mehja;51507314[B
][/B]
Kejti, Industria, Alkamor, Rybka, Princesika mam nadzieję, ze nastroje dzisiaj lepsze?
u mnie dziś lepiej, dziekuje

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

Wczoraj wstawili nam nowe okna, potem przyszla tesciowa i pomogla nam sprzatac a wlasciwie to ona posprzatala wiekszosc. Czy to tylko ja mam kochana tesciowa?
ja też mam fajną dziś oznajmiła że załatwiła skądś łóżeczko turystyczne, żeby malutka miała gdzie spać jak ona sie nią bedzie opiekować

Cytat:

tyyy, a ty jeszcze nie urodziłaś?
Stary 2015-05-24, 19:09   #4662
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

fajnie, jak się już ma trochę większe dziecko, które jest cierpliwe i przyłoży rękę do brzucha na dłużej niż 3 sekundy Bo mój Leoś zaraz rękę odrywa i w sumie nigdy nie poczuł jeszcze braciszka.
moja jak zaczyna szaleć to pół godziny bez przerwy kopie więc kiedy by nie przyłożył ręki to ją poczuje

teraz się martwi czy Lilce nie jest smutno w brzuchu- bo siedzi tam tyle czasu sama, po ciemku i jest jej ciasno i nie moze nóżek wyprostować (taaa nie może ale jakoś to robi )

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
U mnie też same problemy z tż. mamy sporo problemów, których nie da się rozwiązać, na dodatek mój tż jest strasznie skrytym człowiekiem, wszystko trzeba z niego wyciągać, no i jeszcze moje hormony, nie pamiętam kiedy ostatnio było dobrze między nami

Dziewczyny bardzo chce już urodzić, ale nic się nie zapowiada, w nocy w ogóle praktycznie nie śpię, wszystko mnie boli jutro zaczynam 40tc...
już na prawdę niedługo

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
To raczej niewykonalne bo maly jak przysypia to przestaje jesc i cycek mu ucieka z buzi. Musialabym miec 3 rece zreszta nie mam tyle pokarmu zeby im wystarczylo raz jedno raz drugie bedzie jadlo z cyca.
niewykonalne? to przypomnij sobie to zdjęcie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1432193000
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 19:17   #4663
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Najbardziej wykończona jestem, bo to już 3 doba jak pomiędzy kolejnymi ktg mam 2-2,5h przerwy. przychodzę do pokoju, śpię 2h i znowu 2h ktg. Dzisiaj spalam 2x2h wczoraj też, przedwczoraj tylko 2h... wyglądam już jak zombie. Od wtorku jestem w szpitalu, więc praktycznie od tego czasu nie śpię :/

Kejti ponoć oksytocyna można poród wywołać. Albo jakiś żel jeszcze jest... zobaczymy.

Kciukasy będzie dobrze

Gratulacje dziewczyny chwile człowieka nie było a tu takie akcje
Stary 2015-05-24, 19:22   #4664
country111
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy któraś w tygodniu urodzi bo znowu będzie nudą wiało do piątku?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 19:23   #4665
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
moja jak zaczyna szaleć to pół godziny bez przerwy kopie więc kiedy by nie przyłożył ręki to ją poczuje

teraz się martwi czy Lilce nie jest smutno w brzuchu- bo siedzi tam tyle czasu sama, po ciemku i jest jej ciasno i nie moze nóżek wyprostować (taaa nie może ale jakoś to robi )

już na prawdę niedługo

niewykonalne? to przypomnij sobie to zdjęcie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1432193000
Pamietam!
Stary 2015-05-24, 19:36   #4666
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć kochane odzywam sie dopiero teraz bo cały dzień byliśy teściów. najpierw obiadek, kawa, ciasteczko i tak zeszło.........a teraz leże w ciszy i odpoczywam bo tam jest zawsze tak dużo ludzi i głośno masakra, czuje sie jak we włoskiej rodzinie, wszyscy dyskutują, gestykulują, przekrzykują sie, a ja całe życie w ciszy

Gratulacje
następna torpeda, na wyścigi rodzą , no wariatki

ja to bym jednak chciała żeby u mnie to troche dłużej trwało, żeby zdążyła ogolić bożene, zrobić kupke, dojechać do szpitala myśle że tak ze 3 godzinki od skurczy do porodu byłoby idealnie

u mnie dziś lepiej, dziekuje

ja też mam fajną dziś oznajmiła że załatwiła skądś łóżeczko turystyczne, żeby malutka miała gdzie spać jak ona sie nią bedzie opiekować

tyyy, a ty jeszcze nie urodziłaś?
No ja chce tez zdążyć dwójeczkę, ogolić Bożenę, zmyć pazury ale wtedy od razu moge rodzic, do szpitala mam blisko, moge juz z główka miedzy nogami jak moja mama przyjechac

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość

Fartuch Chyba nikomu tak nie zalezy jak jej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-05-24, 19:50   #4667
Selis
Zadomowienie

Pszczuoa gratuluję i niech ksiezna Kate się schowa przy Tobie super!!!

Wiecej nie pisze bo skladnia na moim tel z bolacym brzuchem nie wyglada najlepiej

Napisze tylko, że Franus ladnie ssie, tylko trzeba mu pomoc znaleźć piers i nie wiem jak bez pomocy położnych sobie poradzę ale obkurczanie macicy przy ssaniu....hoho, przypomnialam sobie co to @
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 19:51   #4668
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Fartuch Chyba nikomu tak nie zalezy jak jej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie mam nic przeciwko !
Stary 2015-05-24, 19:56   #4669
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
hmmm...poza poniedziałkiem to Ty też już byś mogła
No i dziewczyny które się męczą czyli Marei, Kaja czy Fartuch
Ja też już bym mogła

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Pszczuoa gratuluję i niech ksiezna Kate się schowa przy Tobie super!!!

Wiecej nie pisze bo skladnia na moim tel z bolacym brzuchem nie wyglada najlepiej

Napisze tylko, że Franus ladnie ssie, tylko trzeba mu pomoc znaleźć piers i nie wiem jak bez pomocy położnych sobie poradzę ale obkurczanie macicy przy ssaniu....hoho, przypomnialam sobie co to @
No to super ze udało Ci się go przystawic
trzymaj się i pisz czasem
Stary 2015-05-24, 19:57   #4670
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

cos tak teraz cwaniakuje bo nie jest w domu i nie musi ziemniaków obierac

fartuch

Maja
Stary 2015-05-24, 20:13   #4671
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
cos tak teraz cwaniakuje bo nie jest w domu i nie musi ziemniaków obierac

fartuch
No wlasnie
Stary 2015-05-24, 20:19   #4672
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Ja zamierzam urodzić w następnym wątku🍼
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:41   #4673
industria
Zakorzenienie

Cytat:
ale słodko

zrobiłam pedikiury a technike mam podobną do szuuu, z tym że opieram noge o wanne a nie o krzesło

dzisiaj mnie dopadło takie dziwne uczucie że chyba jednak urodze wcześniej.... nie wiem o co mi chodzi, do tej pory byłam pewna że przenosze

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam urodzić w następnym wątku🍼
nie podskakuj, jak sie rozpędzimy to może być pojutrze
Stary 2015-05-24, 20:41   #4674
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ogólnie jest zasada, ze dziecko leżące ubieramy o jedna warstwę więcej niż siebie a dziecko chodzące o jedna mniej.
Nie ma co dziecka przegrzewać chyba.
ja w sumie chodzące ubieram tak samo jak siebie, leżące warstwę więcej, chociaż to ciężko wyczuć. leżące i śpiące, czy ogólnie śpiące jeszcze inaczej bo przecież normalnie do snu się przykrywamy, ale... do gondoli tak nie zawiewa. eh, dylematy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:45   #4675
siacha_ck
Zakorzenienie

Ciekawe czy którejś dzieciaczek zrobi prezent na dzień matki

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:51   #4676
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
mój się boi jak dzidziuś się rusza, kilka razy poczuł. generalnie często mówi, że dzidziuś się rusza ale sam z siebie rzadko chce dotknąć, czasem go nachodzi i siada obok, głaszcze brzuch, potrafi pocałować, podnosi mi bluzkę, nachyla się i mruga bardzo często oczami myśląc, że wtedy go zobaczy. a po takich czułościach przychodzi faza na to, że dzidziuś zostaje w brzuchu i nie urodzi się

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Ciekawe czy którejś dzieciaczek zrobi prezent na dzień matki
mi tam wszystko jedno czy dzień matki czy nie, byle szybko bo już mam dosyć i boję się wywoływania, czekania po terminie, kiśnięcia w szpitalu, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:54   #4677
siacha_ck
Zakorzenienie

Moja z początku nie chciała dotykać brzucha. Później sama z siebie zaczęła podchodzić, głaskać, przytulać i całować. Ostatnio na spacerze zatrzymała się, przytuliła i powiedziała, że kocha braciszka
Ciekawe jak się będzie zachowywać jak Szymek będzie już z nami.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:56   #4678
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ale słodko

zrobiłam pedikiury a technike mam podobną do szuuu, z tym że opieram noge o wanne a nie o krzesło

dzisiaj mnie dopadło takie dziwne uczucie że chyba jednak urodze wcześniej.... nie wiem o co mi chodzi, do tej pory byłam pewna że przenosze

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

nie podskakuj, jak sie rozpędzimy to może być pojutrze
Lepiej nie krakaj, muszę jeszcze kilka rzeczy przygotować przed porodem, a poza tym tż znowu na 3 dni w trasę wyjeżdża i nawet jakby chciał to w życiu by nie zdążył, także mała musi czekać na tatusia. Chociaż on ma taką pracę ze może niestety nie być przy narodzinach
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:57   #4679
pszczoua
Zakorzenienie

Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje Jestem zachwycona małym, jest taki sliczny, czarniutki Normalnie widać ze na Krecie zmajstrowany Ladnie ssie, mam pokarm bo słyszę jak przelyka. Dość sporo ulewa (musiał opic sie wod plodowych) i dopiero miałam okazję się zdrzemnac, spałam jak zabita. Obkurczanie macicy przy karmieniu strasznie bolesne, po pierwszym porodzie nic nie czulam a teraz... Szok Jestem bardzo szczesliwa i równocześnie pełna nadziei ze dam radę z dwoma urwisami... Tęsknię za Julkiem
Stary 2015-05-24, 21:00   #4680
201710041131
Konto usunięte

O właśnie, Marei też biedna się męczy

Tak więc Marei i Fartuch - oby udało się rozpakować jak najszybciej

Próbowałam zrobić sobie smalczyk bo miałam ochotę, ale ch..jowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości