|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
![]() My też byliśmy na długim spacerze bo tż był na wyborach a jego komisja jest prawie na drugim końcu miasta. Ledwo żyję a nogi mi w pszczouamoje gratulacje masijapoczątki są trudne ale dacie radę mehjadzisiaj lepiej ale i tak mnie coś gryzie i muszę się zebrać żeby mu coś powiedzieć to może mi ulzy |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Przczoua woow gratuluję
poród expressowy !Ale gorąco u.nas. Byliśmy na spacerze, i padam. Wgl powiem Wam że nie mogę nic zjeść bo po wszystkim mnie mdli ![]() Już mnie to.męczy, normalnie jak na.początku ciąży
|
|
|
|
#4653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wreszcie dorwałam lapka Leoś ma bajkę, więc mam chwilę dla siebie Z przygotowań do porodu wypełniłam dziś wstępnie wszystkie wnioski o urlopy, o przyłączenie do ubezpieczenia nfz i do lux medu- tak że zostają tylko daty do wpisania po porodzie i można wysyłać do pracy.Cytat:
Bo mój Leoś zaraz rękę odrywa i w sumie nigdy nie poczuł jeszcze braciszka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie będę orginalna- tak to może wyglądać jeśli chodzi o pierwsze tygodnie z dzieckiem. Nie pozostaje nic innego jak przetrwać. Niedługo większość z nas będzie miała podobne odczucia ![]() Dużo siły dla Ciebie!
|
|
#4654 |
|
Konto usunięte
|
masija u niektórych majówek było/jest podobnie, więc pamiętaj, że nie jesteś sama, trzymaj się i się nie obwiniaj , Tż zrozumie
![]() my upiększyliśmy z Tż (wrócił) balkon, mam kwiatki i jest pięknie |
|
|
|
#4655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ileż można czekać.... daj znać, co lekarz powiedziałCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
noo będzie ciekawie na pewno ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
a jak tam brzuszek? Skurcze jakieś masz czy totalnie się wszystko wyciszyło?
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
To raczej niewykonalne bo maly jak przysypia to przestaje jesc i cycek mu ucieka z buzi. Musialabym miec 3 rece
zreszta nie mam tyle pokarmu zeby im wystarczylo raz jedno raz drugie bedzie jadlo z cyca. W ogole to nie rozumiem zaleznosci w nocy sciagne nawet 75 ml a przez dzien ledwo na raz z 25-30 :/ |
|
|
|
#4657 | |||
|
Zadomowienie
|
Pszczoua ogromne gratulacje również ode mnie :-* Tymus jest piękny :-* Cieszę się, że tak szybko i sprawnie Ci poszło
Marei biedna :-* Bardzo Ci współczuję. Nawet sobie nie wyobrażam jakie to musi być męczące i frustrujące uczucie, tym bardziej gdy czytasz tu o tych ekspresowych porodach. Nie wiem nawet co powiedzieć... Trzymaj się Kochana :-* Cytat:
Oby tak było zawsze Cytat:
Mój podobnie jak Twój doskonale zdaje sobie z tego sprawę i nie pije od początku ciąży. Może faktycznie trzeba im uświadomić pewne fakty... Cytat:
U nas też dziś jest ślicznie. Upał na całego. Również spotkałam koleżankę i jej dziecko 3 miesięczne i było ubrane tak samo tylko nie miało przykrycia gondoli. Wydaje mi się jednak, że czapeczka to konieczność a długi rękaw też jest ok, tym bardziej jeśli nie miał nic pod spodem. Ja swoje też bym tak chyba ubrała ;-) Mnie tak samo. Od 3 dni, nie wiem co się dzieje :-( |
|||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję maluchów. Super, że są już z wami
Marei trzymaj się dzielnie oby jak najszybciej się podziało, bo w takim trybie to długo nie pociągniesz. My dzisiaj pojechaliśmy na grilla z rodzinką za miasto i obżarłam się jak bączek. Tak czuję się jak orka ale to ostatnio stan permanenty także jeszcze z tydzień i czas rodzić
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym ubieraniem to w ogóle jest bardzo subiektywna opinia zawsze. moja koleżanka jest wiecznym zmarzluchem i swojego syna też od małego przegrywala...bo jej zimno.
A z przykryciem od gondoli to chyba jednak przesada pod koniec maja.. Leżę i zdycham... Tak się zlazilam |
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też same problemy z tż. mamy sporo problemów, których nie da się rozwiązać, na dodatek mój tż jest strasznie skrytym człowiekiem, wszystko trzeba z niego wyciągać, no i jeszcze moje hormony, nie pamiętam kiedy ostatnio było dobrze między nami
Dziewczyny bardzo chce już urodzić, ale nic się nie zapowiada, w nocy w ogóle praktycznie nie śpię, wszystko mnie boli jutro zaczynam 40tc...
|
|
#4661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
odzywam sie dopiero teraz bo cały dzień byliśy teściów. najpierw obiadek, kawa, ciasteczko i tak zeszło.........a teraz leże w ciszy i odpoczywam bo tam jest zawsze tak dużo ludzi i głośno masakra, czuje sie jak we włoskiej rodzinie, wszyscy dyskutują, gestykulują, przekrzykują sie, a ja całe życie w ciszy Cytat:
![]() następna torpeda, na wyścigi rodzą , no wariatki ja to bym jednak chciała żeby u mnie to troche dłużej trwało, żeby zdążyła ogolić bożene, zrobić kupke, dojechać do szpitala myśle że tak ze 3 godzinki od skurczy do porodu byłoby idealnie ![]() Cytat:
Cytat:
dziś oznajmiła że załatwiła skądś łóżeczko turystyczne, żeby malutka miała gdzie spać jak ona sie nią bedzie opiekować ![]() Cytat:
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz się martwi czy Lilce nie jest smutno w brzuchu- bo siedzi tam tyle czasu sama, po ciemku i jest jej ciasno i nie moze nóżek wyprostować (taaa nie może ale jakoś to robi )Cytat:
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1432193000 |
|||
|
|
|
#4663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciukasy będzie dobrze Gratulacje dziewczyny
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy któraś w tygodniu urodzi bo znowu będzie nudą wiało do piątku?
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fartuch Chyba nikomu tak nie zalezy jak jej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Pszczuoa gratuluję
super!!!Wiecej nie pisze bo skladnia na moim tel z bolacym brzuchem nie wyglada najlepiej ![]() Napisze tylko, że Franus ladnie ssie, tylko trzeba mu pomoc znaleźć piers i nie wiem jak bez pomocy położnych sobie poradzę ale obkurczanie macicy przy ssaniu....hoho, przypomnialam sobie co to @
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4669 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i dziewczyny które się męczą czyli Marei, Kaja czy Fartuch Ja też już bym mogła ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
trzymaj się i pisz czasem
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
cos tak teraz cwaniakuje bo nie jest w domu i nie musi ziemniaków obierac
![]() fartuch
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamierzam urodzić w następnym wątku🍼
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam pedikiury a technike mam podobną do szuuu, z tym że opieram noge o wanne a nie o krzesło ![]() dzisiaj mnie dopadło takie dziwne uczucie że chyba jednak urodze wcześniej.... nie wiem o co mi chodzi, do tej pory byłam pewna że przenosze ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- nie podskakuj, jak sie rozpędzimy to może być pojutrze
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- mi tam wszystko jedno czy dzień matki czy nie, byle szybko bo już mam dosyć i boję się wywoływania, czekania po terminie, kiśnięcia w szpitalu, itp. |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Moja z początku nie chciała dotykać brzucha. Później sama z siebie zaczęła podchodzić, głaskać, przytulać i całować. Ostatnio na spacerze zatrzymała się, przytuliła i powiedziała, że kocha braciszka
Ciekawe jak się będzie zachowywać jak Szymek będzie już z nami. |
|
|
|
#4678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje
Ladnie ssie, mam pokarm bo słyszę jak przelyka. Dość sporo ulewa (musiał opic sie wod plodowych) i dopiero miałam okazję się zdrzemnac, spałam jak zabita. Obkurczanie macicy przy karmieniu strasznie bolesne, po pierwszym porodzie nic nie czulam a teraz... Szok Jestem bardzo szczesliwa i równocześnie pełna nadziei ze dam radę z dwoma urwisami... Tęsknię za Julkiem
|
|
|
|
#4680 |
|
Konto usunięte
|
O właśnie, Marei też biedna się męczy
![]() Tak więc Marei i Fartuch - oby udało się rozpakować jak najszybciej ![]() Próbowałam zrobić sobie smalczyk bo miałam ochotę, ale ch..jowy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

poród expressowy
!
Z przygotowań do porodu wypełniłam dziś wstępnie wszystkie wnioski o urlopy, o przyłączenie do ubezpieczenia nfz i do lux medu- tak że zostają tylko daty do wpisania po porodzie i można wysyłać do pracy.

ileż można czekać.... daj znać, co lekarz powiedział