|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Też idę spać. Dobranoc
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamki
![]() Ja próbuje z tym kuponem allegro i cos mi nie wychodzi buu - nieumi go wprowadzić, korzysyał już ktoś z tego?
|
#3633 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajnie miec fryzjera w domu,szkoda ze nie jestem Twoim synkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK dawaj go do mnie a Ty odpoczniesz
i jestes swietna mama a mala ma w miedniczce nerkowej plyn ktorego byc tam nie powinno. Sprawdzamy czy sie wchlonelo.VIOLA aktualizacja mobilnego all jest do kuponow ![]() MAJKA od poczatku maszynka jade ok 2latek mieli.
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie cały dzień zimno
az na wieczór trzeba było przepalic w piecu. Kurcze juz ta godz a ja jeszcze nie spie hah |
|
|
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna niunka, tak sie meczy ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51514665]Wykapac w emoliencie i nie trzeba smsrowac... ja niczym nie smaruje... i tylko czasem na glowce ciut sucha skora,pod wloskami. Glowe tez smarujecie oliwka czy balsamem lub kremem? Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() ALE fajnie! 😁Tez chce spa tez dzis tak pomyslalam... brakuje nam dystansu i takiej realnej pomocy,zeby ktos dziecko płaczące chociaż na godzine przejął. Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie?[/QUOTE] Nie wkrecaj sobie ze Cie nie kocha. Moj tez sie czasem uspokaja jak to TZ go wezmie. Uwazam ze jego bliskosci tez potrzebuje ![]() Cytat:
Moj tez zaczal ze jak ssie piastki to glodny. Taaa... Cytat:
Wkurza mnie to.---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- My dzis prawie caly dzien na podworku bylismy, jak wyszlismy o 14 wrocilismy po 20. Szymcio byl taki grzeczniutki, spal caly czas, budzil sie tylko na jedzenie dwa razy. Mielismy super dzien, tyle spacerowalismy, a ja zjadlam gofra i loda smietankowego Oby nie zaszkodzilo. A teraz ide spac, bo padam. Dobranoc!
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff dzięki nie wpadłabym na to
|
|
#3638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51514665]Wykapac w emoliencie i nie trzeba smsrowac... ja niczym nie smaruje... i tylko czasem na glowce ciut sucha skora,pod wloskami. Glowe tez smarujecie oliwka czy balsamem lub kremem? Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() ALE fajnie! 😁Tez chce spa tez dzis tak pomyslalam... brakuje nam dystansu i takiej realnej pomocy,zeby ktos dziecko płaczące chociaż na godzine przejął. Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie?[/QUOTE] Moj maz tez w uspokajaniu lepszy, ale to pewnie dlatrgo ze oddaje mu mala ja kmnie juz szlag trafia a on spokojniejszy wtedy i raz dwa ja wycisza Cytat:
Wasze dzieci tez ssa piastki? A myslalam ze mojej cos sie w buzi zrobilo ze tak lapki pcha |
||
|
|
|
#3639 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zawijam mocno w recznik i spokój. Potem powoli smaruje. Cytat:
moje szwy rozpyszczalne sie nie rozpuscily po 5 tyg. Tzn tena zewnatrz. W srodku tak. A u gina bylas? Ja juz mam pozwolenie, ale z tzna kosie.i mi sie nie chce. Sciagnelam mleko ta metoda 7,5,3 i wyszlo mi 30 ml. Dziecko bym zaglodzila. Jak bede przytomna w nocy to sprubuje znowu, moze.troche.pobudze laktacje, albo odpuszcze calkiem. Czytam dalej... Cytat:
Bez czapki, miala.opaske.ale sie ssunela i byla bez. Czapke zalozylam po 19 i bluze, bo chlodno bylo. Juz komentarze na temat czapki slyszalam. :/ ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Cytat:
ide spac i ja... o ile zasne
Edytowane przez madelinem Czas edycji: 2015-05-24 o 23:18 |
||||||
|
|
|
#3640 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza była w krótkim body, bluza, leggi i skarpetki Cytat:
ciesze się, że plamki zniknęły Cytat:
moja Nadia też już obserwuje zabawki na leżaczku i rączką wczoraj celowała w jedną no ale nie udało się jeszcze ma czas a w kopaniu to jest najlepsza, szczególnie mamę w brzuch Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie też wkurzają najbardziej teksty o czapeczce
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Gossip ja bym poczekala... sama chce iść prywatnie na usg aby sprawdziła czy wszystko jest w porzadku i się zagoilo. Dopóki nie dostanę oficjalnego pozwolenia od gin to nic z tych rzeczy
nieźle popekalysmy a szwy i rany w srodku goja się dłużej niż na zewnątrz bo tam jest nob stop mokro....Gosiak powodzenia na usg ![]() Goczek u mnie też tak jest że mały ryczy a Tż go bierze i spokój. Podobno to przez męski głos. Uspokaja podobno dzieci bo jest niski ![]() Lekka mój non stop ma ręce w buzi już nie wiem co mam wymyslec bo ostatnio smoczek jest beeee tylko rączki są smaczne :/ Madelinem a sciagalas po karmieniu od razu? Bo jak ściągnęłas po karmieniu to mi też tyle wychodzi bo maly wypije pdawie wszystko. A jak sciagam po dlygim czasie to raz wyszło mi ok 125. Dziś dzień u teściów. Obiad zjedzony i nawet kieliszek wina dostałam a po obiedzie od razu kimnelam na ponad 2 h. Dovrze że mm miałam to mnie nie budzili tylko młody dostał mm idę spać Aleks zjadł nedawno leży mi na klacie i zaraz będzie próba przeniesienia do lozeczka
|
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Moja tez smoczkiem pluje na odleglosc albo nie daje sobie w ogole wsadzic, tylko jezykiem wypycha.
Od 17 u mnie na rekach, niby spi, a jak odloze do lozeczka to po 3minutach ryk. To se dzis pospie... |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia
ogromne ![]() Lekka moja tez wpycha raczki do buzi ale u mnie to akurat tylko wtedy jak glodna jest, naprawde ![]() My po pierwszym nocnym karmieniu, mloda zjadla 150 ml :O
|
|
#3644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez miałam z tym problem!---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Nasz maluch tez juz celuje w zabawki przy karuzeli byłam w szoku aż to nagralam! My wczoraj bez spacerku bo zimno wietrznie i deszczowo u nas. Zazdroszczę Wam pięknej pogody! Ciekawe jak dzisiejszy dzień bo chciałam się wybrać z małym i siostra do Pepco i do CH zobaczymy!
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
My już pojedliśmy.
Mnie też okropnie irytują uwagi nt.czapeczki. Tak samo jak zdziwienie, że starszy nie je słodyczy wrrrrrr bo dziecko, które codziennie nie je czekolady jest przecież nieszczęśliwe ech Kiedyś nawet pediatre pytałam i mówiła że czapka nie jest obowiązkowa. Coś tłumaczyła ale nie pamiętam dokładne. Podpytam jeszcze raz przy okazji.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-05-25 o 01:00 |
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sobie dac rady, mala placze, nie spi ja placze z nia bo nie wiem czego chce
mam troche w☠☠☠☠a na tesciowa bo mi ja bujala i nie wiem czy ona teraz nie wymusza tego na mnie.. moze sie tak dziecko po jednym dniu przyzwyczaic? Jeszcze raz tak zrobi to jej delikatnie zwroce uwage.. bo ja jestem z dzieckiem sama, niestety jej syn mi nie moze pomoc wiec jak mi ja rozbuja to ja sobie nie dam rady :/oo.. w koncu zaczela przysypiac i sie uspokoila. Byla taka nerwowa jakas a ja jej nie umialam pomoc
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Moja córka pare minut temu wstała, a usnęła o 20, jestem w szoku -7h- mogłoby to jej wejść w nawyk
![]() Boleczka głaszcze- niestety te dzieciaczki jeszcze nie mówią i trzeba się głowić na własna rękę. Myślę że tak szybko nie mogła się orzyzwyczaić do bujania, obstawiałabym że to coś z brzuszkiem. ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ---------- Cytat:
Celuje w zabawki hmm, muszę je przyczepić - zdemontowałam wcześniej , bo nasza karuzela niema opcji grania bez kręcenia.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-05-25 o 03:26 |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo fajnie też mam blisko przewijaka, jutro wypróbuję a właśnie się zastanawiałam czy macie takie opuszczane te karuzele czy jak 😜
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Od godziny na cycu ... I ryk bo nie da sie jednocześnie własnej ręki i cyca jesc. Sprzedam dziecko - chce ktoś?;p ide przewijać wrzaskliwą pannę, moze jednak zdecyduje sie na pierś i da sie matce wykapac. Wczoraj po kąpieli taki wrzask był, ze do dzis mnie głowa boli ;(
---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Widzę, ze było o kłóceniu sie z TZetami - moj sie wczoraj obraził bo ja "warczę" na niego ... Tylko wez nie warcz- ja nie spie od 5, on spi do 11, o wszystko trzeba prosić, dziecko mi zwisa na cycu po 2 godziny, potem pol godziny przerwy, nie mam kiedy sie ogarnac czy zjesc a on pol dnia przy kompie, późnym wieczorem pobuja mała albo nakarmi butelka. A ja nawet nie pamietam czasem, jaki jest dzien tygodnia. Urażona niewinność normalnie ;/ |
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
PAVLINECKA spróbuj może ja kapac nie na glodniaka całkiem tylko dać cyca poczekać z 40 min (oczywiscie jeśli nie zaśnie) i wtedy wykąpać. Mój się niecierpliwi strasznie jak go wyjmuje z wanienki i wycieram ubieram i smaruje. W wodzie super ale już poza niekoniecznie bo mu się przypomina ze glodny i wierzga czym się da utrudniając ubieranie a jak wcześniej zje to jest lepiej.
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2015-05-25 o 06:49 |
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Violka i Majka dzieki za odp. Na szczescie mala wtedy usnela i wstalysmy dopiero teraz na papu
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U na nocka standard, czyli jak Mała usnęła ok 19:30 to spała ładnie i lekko zaczęła kwekac po 2 to juz ja wzięłam na przewijanie, jeszcze by pospala chwile ale ja juz chciałam iść spać no i pobudka po 6..fajnie juz w miarę stałe pory sie robią ![]() My wczoraj ubraliśmy w body na długi, geterki, bluzę bawełniana i czapeczkę. I do połowy jeszcze cienkim kocykiem przykryłam do, bo juz 17 była i mimo, ze ciepło to wiało lekko.. Ja bez czapeczki tez jeszcze nie wychodzę ale miesiąc dopiero kończymy to potem sie przełamie moze ![]() Moja tez juz zabawki obserwuje, raz w leżaczku chciała jakby dotkac Piąstki ssie jak jest głodna, albo mnie całuje po policzku i cmoka po dekoldzie
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tak pisze, to rzeczywiście zle wyglada ale nie jest tak zle, tylko wkurza, ze TZet myśli, ze jak jestem w domu to jak na wakacjach ;/ i zeby było śmieszniej jak go nie ma to wiecej ogarnę niz jak on jest ... |
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Boleczka-a Tobie kazali dawać juz 150 ml? Bo na tym etapie to mi polozna mówiła, ze 100-120 zjadają dzieci. Moze potem płacze, bo za dużo i brzuszek boli
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie kazali ale zjadla 120i potem ewidentnie byla glodna jeszcze i jej dorobilam 30 ale faktycznie moze to juz przesada i za duzo jej dalam hmm
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie dziwna sytuacja. .. dostałam sms że kurier w drodze i bedzie dziś przesyłka. . Tylko JA nic nie zamawiqlam! !!!!!!!! Tż też nie. I zastanawiam się co to... albo ktoś nam jakiś prezent zrobił albo nie mam pomysłu co to... może jakaś paczka z bebiko cztmy czegoś tam? Ale to zawsze pocztą szło a nie kurierem. Jestem zbita z tropu.
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
A js chyba sie zastrzelę. Zjadła z dwóch piersi, 40 ml odciagnietego i dalej chce. Ale jak je od 5 to sienie dziwie - juz strawić tamto zdążyła, a u mnie w cyckach pustki ...
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wlasnie chce napędzić laktację, połóż się na łóżku wygodnie i niech ciąga
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

az na wieczór trzeba było przepalic w piecu. 

Ślubujemy: 21.10.2017