![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Domima u nas poszło odrazu - kup, bo warto
![]() U nas dziś powtórka z rozrywki... Nie wiem czy znów nie czeka nas zmiana mleka, bo u małej to nie kolki, a zatwardzenia... Pierwsza kupa idzie twarda jak plastelina i dopiero potem taka o normalnej konsystencji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jadłam dziś loda oreo o matko jaki dobry ![]() ![]()
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Jejku :-( a dajesz Tatiance wody w ciągu dnia? Albo trochę rumianku? Mi położna mówiła żeby dawać trochę rumianku ale nie za dużo. Kilka łyżeczek dosłownie... strasznie to jest przykre ze się nie da Maluszkom pomoc :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wysypka przeszła na prawe ramię i trochę u góry na klatce piersiowej są to takie drobne malutkie krosteczki bez treści żadnej mam nadzieje ze to nic poważnego. Smaruje alantanem a jutro kupie zasypke altek. Cytat:
Cytat:
![]() My też już odłożone mamy prawie całą reklamowke niektórych rzeczy szkoda bo takie ładne.
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Dzieciaki spia
![]() Dziekuje za zyczenia zdrowka ![]() Prosze jutro o kciuki dla Martyny bo mamy usg nerek bo nam cos wychodzilo..
#3606 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba ![]() Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() Cytat:
Cytat:
Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie umiała sama ściąć synka Przepis:
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
GOSIAK kciuki!
GOCZEK ja smaruje co druga, co trzecią kąpiel glowke oliwka. Włoski wcale nie są po tym tłuste na drugi dzień ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Jeju jak tak czytam o tych Waszych problemach z kupka po mm to ciesze się ze u nas z tym ok. Bardzo Wam współczuję dziewczyny ze Wasze dzieciaczki muszą się tak męczyć ![]()
#3609 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51514665]Wykapac w emoliencie i nie trzeba smsrowac... ja niczym nie smaruje... i tylko czasem na glowce ciut sucha skora,pod wloskami. Glowe tez smarujecie oliwka czy balsamem lub kremem?
Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba ![]() Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() ALE fajnie! 😁Tez chce spa tez dzis tak pomyslalam... brakuje nam dystansu i takiej realnej pomocy,zeby ktos dziecko płaczące chociaż na godzine przejął. Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie?[/QUOTE] Ci dziadkowie ![]() oczywiście moje spojrzenie na nią bezcenne, gdybym mogła zabilabym babe ![]() ![]() Kciuki mocne ✊
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51514665]Wykapac w emoliencie i nie trzeba smsrowac... ja niczym nie smaruje... i tylko czasem na glowce ciut sucha skora,pod wloskami. Glowe tez smarujecie oliwka czy balsamem lub kremem?
Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba ![]() Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() ALE fajnie! 😁Tez chce spa tez dzis tak pomyslalam... brakuje nam dystansu i takiej realnej pomocy,zeby ktos dziecko płaczące chociaż na godzine przejął. Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie?[/QUOTE] Mnie.dziadki dzis z ta czapka do szału doprowadzali. Serio malo brakło a bym cos wypaliła a nie chcialam przy calej rodzinie robic scen. Do tego maly ma etap pchania raczek do buzi, caly czas je ssie, wiec ja co chwile slyszalam ze Jas jest glodny, a jak dopiero od.cycka odstawilam, to ze napewno nie dojadl. No ku.rwa ![]()
#3613 |
Zakorzenienie
|
Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba ![]() Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() ALE fajnie! 😁Tez chce spa tez dzis tak pomyslalam... brakuje nam dystansu i takiej realnej pomocy,zeby ktos dziecko płaczące chociaż na godzine przejął. Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie?[/QUOTE] Ciężko powiedzieć póki co. Dzisiaj pierwszy dzień i to nie za długo bo dość ładnie nam dzisiaj spał. Ale jak go ulokowalam w tej chuście to się uspokoił na ten czas tylko jak tylko zaczął być głodny to chciał się dostać do cycka a ze nie Ubralam sobie takiej bluzki żeby mógł w tej chuście sobie pociumkac to musieliśmy demontowac sprzęt i tak ze dwa razy he he Napewno będę informować jakie są dalsze reakcje mojego Synusia na chustę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51514665]Wykapac w emoliencie i nie trzeba smsrowac... ja niczym nie smaruje... i tylko czasem na glowce ciut sucha skora,pod wloskami. Glowe tez smarujecie oliwka czy balsamem lub kremem?[/QUOTE]
Ja kapie w emoliencie. A smaruja glowke o buzie codziennie rano oilatumem ![]() ![]()
#3615 |
Zakorzenienie
|
Gosiak kciuki!✊✊
Kamilove wyslalam Ci kod na priv, sprawdź bo to z apki i niewiem czy to dojdzie ![]() A ja w sprawach czapeczki jakaś staroświecka jestem, nie umiem bez czapki jakoś, boję się że uszy przewieje 😜 W czym dziś wasze dzieciaczki były na podwórku ubrane? Bo ja włożyłam nawet sweterek z kapturem i czapę he chyba za ciepło ubrana była, ale mama mi ciągle gada że za lekko ją ubieram bo ona leży, a ja w ruchu jestem.
#3616 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki :-* mi tez wychodzi ale np mamę moja uczyłam bo nie umiała-zawsze zakalec wychodził :-P Cytat:
tak, to ja! Tez bym jutro zrobiła ale przy tym rozdarciuchu to se moge, pstre koze w łysa d.upe jak to moja mama ;-) Cytat:
u nas tak samo 62 na styk a 68 luznawe, ale z lidla body dobre na 50/56 Cytat:
kciuki, a co wam wychodzilo? [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51514665]Wykapac w emoliencie i nie trzeba smsrowac... ja niczym nie smaruje... i tylko czasem na glowce ciut sucha skora,pod wloskami. Glowe tez smarujecie oliwka czy balsamem lub kremem? Dzis mloda sie zgrzala w aucie i znow ma potowki eh. A jeszcze babcia jej w upal,25stopni w cieniu prawie zero przewiewu, bo przy scianie domu siedzielismy czapke chciała żebym założyła... dobrze ze nie mialam przy sobie. To jej opaske naciagnela taka z kwiatkiem. 5 Sekund pozniej mala sie rozryczala to dziadek wymyslil ze na pewno glodna... taa... wzielam ja do chlodnego pokoju i w 5minut zasnela. No klasyka wizyt u dziadkow chyba ![]() Za to pol godziny temu sie mi podarla do ucha,noszenie,tulanie przeze mnie bez skutku. Za to po ok 15minutach rykow oddalam ją tacie i od razu się uspokoila.az mi przykrosie zrobilo,ze mnie to corka nie kocha chyba... ![]() ALE fajnie! 😁Tez chce spa tez dzis tak pomyslalam... brakuje nam dystansu i takiej realnej pomocy,zeby ktos dziecko płaczące chociaż na godzine przejął. Dzis sobie zażartowałam,ze by sie przydalo wynalezc jakis bezpieczny gaz usypiajacy dla niemowlat,psik psik i spi ![]() Domima,myslisz ze Twoj synek dzis spokojniejszy przez to noszenie w chuscie?[/QUOTE] Zawsze mozna spirytusem pod nosem posmarowac jak moja babka mojemu ojcu. Pewnie dlatego jest alkoholikiem :-P Mlody dopiero padl... Tz hustal go w foteliku jak w huśtawce nic innego nie działało. I teraz wez go przeloz do lozeczka. Jak sie obudzi to chyba zostawie go z tz i sobie pojde na podwórko. Wkurzam sie bo mam takie wrażenie ze przez synka psują nam sie relacje z tz - wiecznie sie sprzeczamy, jak nigdy :-( ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Taa mi tez tak Gadali i w koncu posluchalam mlodego zgrzalam i sie pochorowal. Plam nie ma od kilku h juz.
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moj jasiek tez w ruchu, wierzga nogami niesamowicie a jak go posadze w bujaczku to juz zabawki sobie dotyka raczkami, ba- naparza w nie! niesamowite jest to, jak dziecko zalapie ze raczki sa jego wlasnoscia!
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ ![]() Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-05-24 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Np i jęki młoda nie moŻE zrobić kupy.... Dziś po południu plastelina i potem rzadka , a teraz na bank ja boli bo się pręży i poplakuje, na rękach jedynie trochę sppokojniejsza
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że plamy znikły. My też z Tż się sprzeczaliśmy sporo na początku, ale mam wrażenie że już się wszystko stabilizuje ![]() ![]()
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Rodzicielstwo to duża proba. Nie tylko naszego charakteru, ale i relacji z partnerem..
U nas.. (odpukac) jest dobrze ![]()
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w sumie u nas body krotkie były dodatkowo tylko 😜 O to Jasiek już na wyższym levelu 😃 moja to rozłoży się i leży 😜 wierzga jak jej już nic nie pasuje, ale to same niekontrolowane ruchy ![]()
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Ale mi sie chce cos slodkiego.. :x musze chyba isc szafke przetrzepac
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() No zaledwie parę dni temu jeszcze mu nie wychodziło a teraz widzę, ze z dnia na dzien coraz to nowe umiejętności nabywa :p
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj synek ma taką faldke na szyi i tam czerwone. Zasypalam mąka ziemn. Buzka cala wysypana. Alantan nie pomógł. Będzie "bitwa"o nieprzegrzewanie małego bo teksty o odkrytym uszku nie raz już słyszałam
![]() |
#3625 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja tez bo w końcu mi katar zelzal. Dziś zobaczylam się w lustrze i taka spasla jestem ze malo się nie poplakalam Cytat:
Ja właśnie chyba chodakowska. Chusty są świetne! Cytat:
Mojej tez niestety. No ale wyczeszemy Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Julek też odkryl rączki. Ssie je i przy tym się slini
![]() Mnie jakoś chusty nie przekonują. Wydaje mi się że to tez jest przyzwyczajanie dziecka do noszenia i w pewnym stopniu ubezwlasnowolnienie matki ![]()
#3627 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie u nas, wgl to juz tak strasznie nie moge sie doczekac widoku malej z M.. jak ja bedzie tulic i sie nia zajmowac to bedzie dla mnie widok wart miliony.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z tą chustą jest, nosiłaś synka, Alę też nosisz? Nie ma wisku jak chcesz odpocząć od noszenia i odkładasz do łóżka wózka? Nie za bardzo się dziecko do tego przyzwyczaja
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Nie wiem jak Wy, ale mama Sylwia idzie spac ![]() ![]()
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi babka w przedszkolu kiedyś ze Pani tak z dzieckiem wychodzi.. Ja na nią patrzę szczerze zdziwiona i mowie"a co maialam w domu same zostawić?!" a ona mi ze " no tak lekko ubrane i bez czapeczki" a ja D o auta miałam dosłownie 5metrow. Ludzie mnie oslabiaja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.