Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 07:46   #3661
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Może wlasnie chce napędzić laktację, połóż się na łóżku wygodnie i niech ciąga

Z głodu zejdę i co wtedy bedzie jesc odłożę ja na chwile i pojde jesc bo juz mi niedobrze. W ogóle Zuzia uczy sie uśmiechać od wczoraj, ale minki robi słodkie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 07:54   #3662
rosarioV
Zakorzenienie

Boleczka to ma mała apetyt na noc.

Majka co do słodyczy zgadzam sie z Tobą bo ja też mam zamiar nie dawać. Sami rzadko jemy. Lepsze jabłko czy inny owoc

Pavlinecka może chce jej się tylko pić. Daj wody samej bo za dużo mleka i uleje

My dziś noc super pierwszy chyba raz zasnął mały ok00:30 my też bo oglądaliśmy wybory, o 4 słyszę pojekiwanie, zmieniam pieluche odkładam małego i wyjmuje cyca a mały w najlepsze śpi no to co. Siup do wyra pod koldre i w kimke obudził się o 5:30 i na leżąco dostał jeść a ja oczywiście zasnelam i obudzilismy się o 7 a mały nadal z cycem w buzi ale mnie sutek swedzi takie noce to jq mogę mieć
Czekan na tajemnicza paczkę mam nadzieję że dojdzie do południa bo potem idę z teściową ba spacer i do biedry

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:00   #3663
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Od godziny na cycu ... I ryk bo nie da sie jednocześnie własnej ręki i cyca jesc. Sprzedam dziecko - chce ktoś?;p ide przewijać wrzaskliwą pannę, moze jednak zdecyduje sie na pierś i da sie matce wykapac. Wczoraj po kąpieli taki wrzask był, ze do dzis mnie głowa boli ;(

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Widzę, ze było o kłóceniu sie z TZetami - moj sie wczoraj obraził bo ja "warczę" na niego ... Tylko wez nie warcz- ja nie spie od 5, on spi do 11, o wszystko trzeba prosić, dziecko mi zwisa na cycu po 2 godziny, potem pol godziny przerwy, nie mam kiedy sie ogarnac czy zjesc a on pol dnia przy kompie, późnym wieczorem pobuja mała albo nakarmi butelka. A ja nawet nie pamietam czasem, jaki jest dzien tygodnia. Urażona niewinność normalnie ;/
Mężczyźni mają chyba wypaczony obraz świata. My nic nie robimy a oni wyniosa śmieci wiec sa niezastąpieni :/

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie dziwna sytuacja. .. dostałam sms że kurier w drodze i bedzie dziś przesyłka. . Tylko JA nic nie zamawiqlam! !!!!!!!! Tż też nie. I zastanawiam się co to... albo ktoś nam jakiś prezent zrobił albo nie mam pomysłu co to... może jakaś paczka z bebiko cztmy czegoś tam? Ale to zawsze pocztą szło a nie kurierem. Jestem zbita z tropu.
Może o czymś zapomniałaś?

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

U nas spoko noc. Papu o 20, 24, 4 i 6.30
Stary 2015-05-25, 08:03   #3664
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
My już pojedliśmy.

Mnie też okropnie irytują uwagi nt.czapeczki. Tak samo jak zdziwienie, że starszy nie je słodyczy wrrrrrr bo dziecko, które codziennie nie je czekolady jest przecież nieszczęśliwe ech
Kiedyś nawet pediatre pytałam i mówiła że czapka nie jest obowiązkowa. Coś tłumaczyła ale nie pamiętam dokładne. Podpytam jeszcze raz przy okazji.
No bo jak mozna codziennie nie jesc czekolady. Ja bym chyba wpadla w depresje.

U nas pierwszy raz od dawien dawna klopoty z brzuszkiem. Myslalam, ze bedzie ciezka noc, a malenstwo pospalo prawie 6h.

Co do karuzelki, to ja ostatnio na wieczor zaczelam podswietlac ja z dolu, tak zeby byl cien na scianie nad lozeczkiem. Bi byla zachwycona, a wczoraj machala raczka i obserwowala jej cien z duzym zainteresowaniem.

Od paru dni moj brzuch nienajlepiej sie czuje. Ta lekkostrawna dieta mi nie sluzy :P
Stary 2015-05-25, 08:08   #3665
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Kciuki Gosiu za Martynke!na pewno wszystko bedzie ok

Moj maz tez w uspokajaniu lepszy, ale to pewnie dlatrgo ze oddaje mu mala ja kmnie juz szlag trafia a on spokojniejszy wtedy i raz dwa ja wycisza

Ja juz powiedzialam TZ ze przez jego rodzicow i ich pier.lenie o czapeczce mala ma ciemieniuche, bo glowa przegrzana. Tesciowa to uwaza ze w domu powinna miec czapke na glowie...kufa nic mnie tak nie wqrwia jak to gadanie o czapkach,przykrywaniu i zbyt lekkim ubieraniu... normalnie cos mi sie robi

Wasze dzieci tez ssa piastki? A myslalam ze mojej cos sie w buzi zrobilo ze tak lapki pcha
A ciemieniucha to od przegrzania? Pierwsze slysze.

Cytat:
My już pojedliśmy.

Mnie też okropnie irytują uwagi nt.czapeczki. Tak samo jak zdziwienie, że starszy nie je słodyczy wrrrrrr bo dziecko, które codziennie nie je czekolady jest przecież nieszczęśliwe ech
Kiedyś nawet pediatre pytałam i mówiła że czapka nie jest obowiązkowa. Coś tłumaczyła ale nie pamiętam dokładne. Podpytam jeszcze raz przy okazji.

Ja pytalam we środę. Mówiła ze to nie kwestia przewiewania uszu bo to mit tylko kwestia tego ze takie maluchy maja dużą powierzchnie na główce w porównaniu do reszty ciała a ze prze głowę dużo ciepła ucieka i jest na dodatek malo włosków to można dziecko wychodzić,ot co. Jak ciepło to nie zakładać można tylko pamietac o tym wychladzaniu i sprawdzać na karku temp. Raczki,stopki,nosek mogą być zimne bo niemowlaki maja problemy z termoregulacji jeszcze

Cytat:
Moja córka pare minut temu wstała, a usnęła o 20, jestem w szoku -7h- mogłoby to jej wejść w nawyk

Boleczka głaszcze- niestety te dzieciaczki jeszcze nie mówią i trzeba się głowić na własna rękę. Myślę że tak szybko nie mogła się orzyzwyczaić do bujania, obstawiałabym że to coś z brzuszkiem.

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

Celuje w zabawki hmm, muszę je przyczepić - zdemontowałam wcześniej , bo nasza karuzela niema opcji grania bez kręcenia.
Oo tak to fajnie
Moja jak kładziemy 19-20 to wstaje 2/3 i potem 5/6 wiec ja nie narzekam.

Właśnie z rana wyczesalam pol główki (na więcej mi nie pozwoliła bo się juz wkurzala i zmęczona była). Jak wstanie będzie dalsza sesja:P
Dziś na 17.30 szczepienie pierwsze.
Ala juz śpi,chyba kimne godzinke..

A z tym uspokajaniem u TZ to tez jest to ze u nas dzieci ciągle czują zapach mleka a u TZ nie i dlatego często u nich się uspokaja
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:09   #3666
rosarioV
Zakorzenienie

Majka kurcze na pewno nie bo obecnie jestem na zero wydalam wszystko na prezent dla Tż i czekam na macierza :P ale mnie teraz ciekawość zjada niech już przyjeżdża. ..

Położyłam małego na macie i ogląda zabawki i raczkami wymachuje

Stary 2015-05-25, 08:11   #3667
Koperco
Zakorzenienie

No ja właśnie z kuponu z biedry chce kupić mate tylko muszę najpierw iść na zakupy:P
Stary 2015-05-25, 08:15   #3668
Majka232
Zakorzenienie

Wydaje mi się że latem bardziej trzeba uważać na przegrzanie dziecka i czapeczka wtedy odpada gdy dziecko leży w cieniu

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Majka kurcze na pewno nie bo obecnie jestem na zero wydalam wszystko na prezent dla Tż i czekam na macierza :P ale mnie teraz ciekawość zjada niech już przyjeżdża. ..

Położyłam małego na macie i ogląda zabawki i raczkami wymachuje
Może to paczka pobraniowa :P
Stary 2015-05-25, 09:04   #3669
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że latem bardziej trzeba uważać na przegrzanie dziecka i czapeczka wtedy odpada gdy dziecko leży w cieniu

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

weź nie strasz weszłam na konto mailowe tż i patrze a tam mail do niego o nadaniu paczki... hmm... sprawdziłam allegro ale nic nie było zamawiane ;/ a nawet jakby tż coś zamawiał to by chyba na siebie i podałby swój numer tel a nie mój i moje dane... kurcze
Nienawidzę takich sytuacji teraz będę siedzieć jak na szpilkach dopóki paczka nie dojdzie wiem tylko że ma 2 kilo i została nadana/kupiona w piątek

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Ale beka. Był kurier. Przysłali mi drugi raz koszulkę która zamówiłam tydzień temu dla Tż mama i Tż mówią że nie mam nic pisać bo ich wina że wysłali drugi raz. A Tż już się cieszy bo ma dwie koszulki

Stary 2015-05-25, 09:08   #3670
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Dziewczyny niespokojnych maluchow a probowalyscie kokonowania? Dziecko zawija sie scislej wraz z rekami i w wiekszosci przypadkow jest mega poprawa i lepszy sen. Sprobujcie moze? Na yt jest pokazane jak motac.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:16   #3671
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
weź nie strasz weszłam na konto mailowe tż i patrze a tam mail do niego o nadaniu paczki... hmm... sprawdziłam allegro ale nic nie było zamawiane ;/ a nawet jakby tż coś zamawiał to by chyba na siebie i podałby swój numer tel a nie mój i moje dane... kurcze
Nienawidzę takich sytuacji teraz będę siedzieć jak na szpilkach dopóki paczka nie dojdzie wiem tylko że ma 2 kilo i została nadana/kupiona w piątek

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Ale beka. Był kurier. Przysłali mi drugi raz koszulkę która zamówiłam tydzień temu dla Tż mama i Tż mówią że nie mam nic pisać bo ich wina że wysłali drugi raz. A Tż już się cieszy bo ma dwie koszulki
To super

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Dziewczyny niespokojnych maluchow a probowalyscie kokonowania? Dziecko zawija sie scislej wraz z rekami i w wiekszosci przypadkow jest mega poprawa i lepszy sen. Sprobujcie moze? Na yt jest pokazane jak motac.
Ale to chyba działa na noworodki czy się mylę?
Stary 2015-05-25, 09:22   #3672
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Piona u nas identyko dwie Ale sie zmówiły

My mamy mieć pierwszy skok w tym tygodniu, ciekawe jak to bedzie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:31   #3673
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

No latem tak. Teraz tylko taka nie wiadomo jaka pogoda jest.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Piona u nas identyko dwie Ale sie zmówiły

My mamy mieć pierwszy skok w tym tygodniu, ciekawe jak to bedzie
No i jak tu nie twierdzić ze imię ma znaczenie

Siedze w ogródku i pije herbatke bo śniadanie juz zjadlam(ale nie poszlam spac) i tak gorąco ze siedze w krótkich spodenkach i topie i się zw mnie leje..

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Pranie juz się suszy. Muszę sobie jakiś strój kapielowy kupić bo nie ma szans ze wejde w ten sprzed ciąży
Stary 2015-05-25, 09:33   #3674
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Siedze w ogródku i pije herbatke bo śniadanie juz zjadlam(ale nie poszlam spac) i tak gorąco ze siedze w krótkich spodenkach i topie i się zw mnie leje..

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Pranie juz się suszy. Muszę sobie jakiś strój kapielowy kupić bo nie ma szans ze wejde w ten sprzed ciąży
Zazdroszczę pogody i to bardzo. U mnie zimnica :-( znowu szaro i buro :-( nawet przez ta zmianę temp dostałam kataru :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:40   #3675
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Tak teraz pogoda ciężka do ubierania dzieci.
Ja się w żadnym stroju kąpielowym nie pokażę. Teraz tak jem że aż sama siebie przerażam

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

U nas dziś i jutro b.cieplo a w środę już chłodniej ma być

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Maly ma tak odparzona szyjkę ze jak zasypalam mąka to patrzę a ona lekko różowa więc krew. Nie wiadomo kiedy tak sie narobiło :/
Stary 2015-05-25, 09:42   #3676
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pogody i to bardzo. U mnie zimnica :-( znowu szaro i buro :-( nawet przez ta zmianę temp dostałam kataru :-(
U mnie w cieniu 20C a w słońcu 30..opale się przynajmniej to nie BD musiała stroju zakładać

Majka dlatego ja od dziś zabietam sie za siebie- będę ćwiczyła, nie zarla-moze się uda

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Majka bo ta pogoda taka słabą,raz upal ze się z dziecka leje,a raz wieje

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ja nie wiem jak dziś Ale ubrać.serio
Stary 2015-05-25, 09:44   #3677
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Z głodu zejdę i co wtedy bedzie jesc odłożę ja na chwile i pojde jesc bo juz mi niedobrze. W ogóle Zuzia uczy sie uśmiechać od wczoraj, ale minki robi słodkie

No zjesc warto ja wlasnie kończę śniadanko

Cytat:
No ja właśnie z kuponu z biedry chce kupić mate tylko muszę najpierw iść na zakupy:P

O dobry pomysł, a jaką kupujesz? Mi się strasznie wybierać niechce😜

Cytat:

Zazdroszczę tego ogródka ahh też muszę stroj kupic, ale póki co wielkiej ochoty go wkładać niemam no chyba ze na same cycki 😃 bo z dołem jest gorzej, wkurza mnie ta krecha i flakowaty brzuch no ale cóż sam się nie zrobi😜
Stary 2015-05-25, 09:44   #3678
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w cieniu 20C a w słońcu 30..opale się przynajmniej to nie BD musiała stroju zakładać

Majka dlatego ja od dziś zabietam sie za siebie- będę ćwiczyła, nie zarla-moze się uda

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Rany... to w której części Pl jesteś? Niedowiary... ja marze o tym żeby się opalić.. ale póki co nie jest mi dane.
Apropo jedzenia to u mnie z tym masakra... mam tak jak Majka -sama siebie przerazam :-(
Stary 2015-05-25, 09:50   #3679
violka848
Zakorzenienie

Adeczka dziś anioł, usnęła po tym porannym karmieniu szok i to sama w łóżeczku 😃
Zjadłam bede się szykować, mama na 11 zamówiła msze na 1 rocznice ślubu mojej siostry no i pytała czy przyjdę. Wybiorę się i tak nie mam żadnych planów sztywnych na teraz i w kościele daaaawno nie byłam, przyjemność jej zrobię Ciekawe jak córa się będzie zachowywać😃
Stary 2015-05-25, 09:51   #3680
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Ja włożyłam body dl.rekaw i leginsy. Wezmę kocyk i czapeczke

Cytat:
Rany... to w której części Pl jesteś? Niedowiary... ja marze o tym żeby się opalić.. ale póki co nie jest mi dane.
Apropo jedzenia to u mnie z tym masakra... mam tak jak Majka -sama siebie przerazam :-(
Jesteśmy przerażone nie na żarty a raczej NIENAZARTE haha
Stary 2015-05-25, 09:51   #3681
violka848
Zakorzenienie

U mnie 18 w cieniu i lekkie słońce 😃, ale podobno po południu bedzie się kaszanić pogoda.
Stary 2015-05-25, 09:59   #3682
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja włożyłam body dl.rekaw i leginsy. Wezmę kocyk i czapeczke

Jesteśmy przerażone nie na żarty a raczej NIENAZARTE haha
He he przerażone NIENAZARTE dobre
Stary 2015-05-25, 10:01   #3683
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Fantastycznie maz odpalił

Mi babka w przedszkolu kiedyś ze Pani tak z dzieckiem wychodzi.. Ja na nią patrzę szczerze zdziwiona i mowie"a co maialam w domu same zostawić?!" a ona mi ze " no tak lekko ubrane i bez czapeczki" a ja D o auta miałam dosłownie 5metrow. Ludzie mnie oslabiaja
Masakra...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:02   #3684
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
No zjesc warto ja wlasnie kończę śniadanko

O dobry pomysł, a jaką kupujesz? Mi się strasznie wybierać niechce😜

Zazdroszczę tego ogródka ahh też muszę stroj kupic, ale póki co wielkiej ochoty go wkładać niemam no chyba ze na same cycki 😃 bo z dołem jest gorzej, wkurza mnie ta krecha i flakowaty brzuch no ale cóż sam się nie zrobi😜
O ja tez tylko na cycki. W dol to strach patrzeć,ale wczoraj dobił mnie mój widok w lustrze i jakoś mam motywacje póki co

Maty jeszcze nie wybralam-mam zamiar wybrać się dziś to pokaże co wybralam. Ale tak cos kolo 100zeby kosztowała bo muszę przescieradel na przewijał do mówić

Cytat:
Nad morzem, w Trójmieście. U mnie narazie zero chmurek a wietrzyk leciuteńki- pelnia lata normalnie. Zaraz będę miała pranie suche.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Dzięki Majka, ubiorem podobnie tylko koca nie wezme bo to juz przesada zdeka..
Stary 2015-05-25, 10:05   #3685
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 18 w cieniu i lekkie słońce 😃, ale podobno po południu bedzie się kaszanić pogoda.
No coś Ty. Zaburzylas moją wizję dzisiejszego dnia :P
Jaki tusz sobie zostawiasz?
Właśnie wytuszowalam rzęsy moim twist-upem - no kocham go

Kupiłam takie wyciszajace podkladki pod nóżki pralki bo jest baaaardzo głośna ale nie wiem czy warto je instalować bo Julek odlatuje przy wirowaniu a łazienka u niego za ścianą. Przestało wirowac i steka :/
Stary 2015-05-25, 10:16   #3686
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ja w koncu nie kupiłam żadnego laktatora i cały czas mysle, czy Lovi za ponad 300 zł czy canpol za pol ceny ... Majka Ty masz Canpol tak? Szybko wysysa ? Masz moze porównanie z ręcznym ?
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:20   #3687
Koperco
Zakorzenienie

Violka chyba te wezme http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5349130703

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Dużo zabawek, fajnie kolory, jak za te cenę myślę ze spoko.
Stary 2015-05-25, 10:25   #3688
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też zimnica, ja chcę sloneczko .
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:25   #3689
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w koncu nie kupiłam żadnego laktatora i cały czas mysle, czy Lovi za ponad 300 zł czy canpol za pol ceny ... Majka Ty masz Canpol tak? Szybko wysysa ? Masz moze porównanie z ręcznym ?
Tak mam canpol. Elektr.to ogromna wygoda. On jest też na baterie więc sprawdzi sie w podróży. Recznego używałam przy pierwszym synku i bez porównania bo trzeba sie "męczyć" a elektr.w nocy na śpiocha i luz.
Madzixx i Violka też go mają
Stary 2015-05-25, 10:29   #3690
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
A ciemieniucha to od przegrzania? Pierwsze slysze.

Ja pytalam we środę. Mówiła ze to nie kwestia przewiewania uszu bo to mit tylko kwestia tego ze takie maluchy maja dużą powierzchnie na główce w porównaniu do reszty ciała a ze prze głowę dużo ciepła ucieka i jest na dodatek malo włosków to można dziecko wychodzić,ot co. Jak ciepło to nie zakładać można tylko pamietac o tym wychladzaniu i sprawdzać na karku temp. Raczki,stopki,nosek mogą być zimne bo niemowlaki maja problemy z termoregulacji jeszcze

Oo tak to fajnie

Właśnie z rana wyczesalam pol główki (na więcej mi nie pozwoliła bo się juz wkurzala i zmęczona była). Jak wstanie będzie dalsza sesja:P
Dziś na 17.30 szczepienie pierwsze.
Ala juz śpi,chyba kimne godzinke..

A z tym uspokajaniem u TZ to tez jest to ze u nas dzieci ciągle czują zapach mleka a u TZ nie i dlatego często u nich się uspokaja
Czytalam w dwoch miejscach ze przegrzanie glowki nasila ciemieniuche (bo zwoeksza wydzielanie łoju)
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości