|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Hej mamuśki
![]() Jestem po weekendowej nieobecności w piatek bylam strasznie zalatana wieczorem bo robiłam torta itd... W sobotę urodziny męża i grill a wczoraj odpoczynek i wizyta u teściów i tak weekend zleciał i mąż do pracy ale zawiozę go na bazę dopiero o 12 a i jechał po świeże pieczywko wiec dzisiaj żyć nie umierać
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po weekendzie
Ale jestem niewyspana o 1.30 jeszcze nie spałam teraz jeszcze siedzę i nie mogę się położyć, bo info na klatce, że dziś spisują liczniki... no i tak siedzę i czekam jak ten dureń ![]() Zaraz poczytam co u Was
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U nas święto, do domu wracamy dopiero jutro i pewnie po dzisiejszym dniu dużo nadrabiania będzie ![]() W Pl macie normalnie pracujący dzień ?! |
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
w pytaniu na śniadanie pokazywali jak rozciągać nerw kulszowy.. chyba mi sie przyda bo czasame jak źle stane to tak boli..
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1926 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja spie jak zabita, co prawda przebudzam sie w nocy ale szybko zasypiam ![]() Cytat:
czekamy na relacje po ![]() Cytat:
![]() Ja juz po sniadaniu, ide dzisiaj do optyka i optometrysty wyrobic sobie okulary przy dziecku po nocy nie bede przeciez soczewek ubierac a slepa jestem
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
ja dzis w nocy spalam jak dziecko, przed snem wzielam nospe bo brzuch twardy byl jak skala, moja kruszyna szaleje, a ja... Mam dylemat z wyborem lekarza i szpitala na nowo... :-( musze sie zdecydowac przed wyprowadzka... zglupialam juz... Nie wiem nic... Mam taki metlik w glowie ze szok. Ale jakis musze dac rade. Dzis mam wolne, maz w pracy, znow siedze sama w domu. Wiec pewnie bede lezec ;-) jakos mi niedobrze... :-( chyba sie starzeje... Coraz bardziej sie boje porodu, mam jakies obawy, niepewnosc, boje sie ze cos bedzie nie tak... Nie wiem... Dzis zaczynam 30tc. A juz mam strach i lzy w oczach... Juz chcialabym byc z maluchem w domu w objeciach meza... Zeby to sie tak dalo... :-(
|
|
|
|
#1928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. Ty nie chciałaś kosza? Bo vulcano jest bez a adaptery do tego fotelika też zamówiliście? ![]() Cytat:
chociaż teraz to i tak rwie się do wszystkiego poza tym kuchnia to moje królestwo, więc nawet bym nie chciała żeby mi ktoś się tam wpychał ![]() Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
fiona, nabiał przy karmieniu jak najbardziej wskazany (a kto mówi, że nie, jeszcze w poprzedniej erze albo schizo na punkcie skazy ma
) ale fakt, żeby ewentualną alergię albo nietolerancję wykluczyć, wprowadza się po kolei - najlepiej zacząć od jogurtu naturalnego, potem ser biały, ser żółty i samo mleko na końcu. A herbatka na laktację może się nie przydać ![]() kasperka heroine, na materac albo na "gołe łóżeczko" bez różnicy Wiesz co, powiem Ci na przykładzie córek znajomych - starsza nie miała i mocno pilnowali, żeby ją obracać a i tak główkę ma lekko spłaszczoną, młodsza miała i pilnowania mniej i główka ładna Dla mnie to tez bezpieczeństwo - jakoś spokojniej spałam mając świadomość, że nawet jak się Młody poobraca, czy nakryje, to ma od dołu wentylację... no inie musiałam pamiętać o obracaniu główki ![]() Spoko, spoko, każda z nas kiedyś była nieogranięta ![]() Ambi, a to dziady w Rossmannie Ja jak się źle czuję, to się nie szczypię. Albo podchodzę pierwsza albo proszę pracownicę o pomoc - np. otwarcie dodatkowej kasy, albo płacę w kasie przy kosmetykach - nie robią nigdy problemów moniska, super, że praca dopuszczona ![]() Jess... hehe, przypomniało mi się, jak byłam na krzywej i już miałam wchodzić no kolejne kłucie (czyli czasu niestety trzeba pilnować), kiedy laska mi się wpycha z moczem... więc grzecznie jej mówię, że teraz JA! A ona odpala, ale ja w ciąży jestem (brzuszek malutki, więc raczej początek ), więc jej powiedziałam, że ja też jestem i to bardziej ![]() Mirabelka, co do przewijaka nie pomogę, bo sama będę szukała - teraz mam na stole w pokoju Natomiast ciuszki Janka są w komodzie i bardzo to sobie chwalę roxana, na poślizgi w wannie fajnie działa gumowa mata Młody ma i dzięki temu nie ślizga się, a ostatnio zaczął sam z wanny wyłazić, więc pranie zrobiło się łatwiejsze ![]() natalia, mam i ja I też żuravit ![]() O popatrz, a mi się jeszcze w tej ciąży nie zdarzyło, żeby ktoś nie ustąpił. W poprzedniej masakra była, ale teraz jakby coś na plus się zadziało. Poza tym zawsze można poprosić - nie zdarzyło mi się, żeby poproszony odmówił Lulla, ja mam taką do spania i karmienia w jednym, ale gdybym nie miała, to bym kupiła ![]() Acka, kciuki ![]() beaciorq, gratuluję wozu ![]() Kurcze, nie wiem co sie w nocy działo, ale Żuk obudził się z rykiem o 24.00 a zasnął z powrotem po 2 ![]() Była u mnie w sobotę koleżanka z Panną Antoniną, czyli półrocznym brzdącem Przywiozła dwie Ikeowskie torby ciuszków, ale jeszcze nie miałam chwili, żeby je przejrzeć ![]() A w ogóle przegapiłam moment, a już w III trymestrze jestem
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja też dzisiaj spałam jak zabita, nawet krok mnie nie obudził od rana chodzi za mną pizza, chyba muszę jechać na nią bo nie da mi spokoju,zobaczymy co mąż na to ![]() miłego dnia
Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-05-25 o 09:32 |
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wczoraj było święto - dziś wszyscy do pracy...
|
#1932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruchy Małej są bardzo delikatne i wyważone najbardziej aktywna jest jak mamusia się kładzie spać w nocy nic mnie nie budzi na początku strasznie przeżywałam, że coś jest nie halo... ciągle męczyłam TŻ-ta żeby stetoskop mi do brzucha przystawiał czy coś słychać... taaa, ino moje burczenie było Cytat:
Cytat:
![]() A to niedobre ptaszyska ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1933 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Witam się po weekendowo.. Małżonek wczoraj pojechał z powrotem do NL teraz będzie za ok 4tyg bo 20.06 idziemy na wesele do jego kolegi.. Z pracą mgr jestem na końcówce, został mi ostatni podrozdział i zakończenie do napisania, a do niedzieli muszę ją zdać w dziekanacie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Martulka i jak oswoiłaś się już z myślą o synku?? normalnie szok.. ja mam nadzieję że moje dziewczę już płci nie zmieni, chociaż D. byłby zadowolony haha teraz będę gin co wizytę męczyć o płeć ![]() Miłego dzionka młodą muszę odprawić do szkoły i zabrać się za zbieranie cyferek i liczenie wskaźników... odezwę się później..
Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-05-25 o 09:50 |
||||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam co się stało to mówiła że TZ do niej w nocy przyszedł bo mnie wołała a ja nie słyszałam, zrobił jej herbatę , zjedli kanapki i przeczytał jej bajeczkę, zakropił jej nos bo miała zatkany...
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Sierpniówki
![]() Ja też witam się poweekendowo Byliśmy "wyjechani", wróciliśmy dopiero wczoraj późnym wieczorem. Nie miałam czasu nawet do Was pozaglądać więc zaległości od czwartku wieczorem mam ogromniaste ![]() Jak wróciliśmy wczoraj do domu to zauważyłam, że tak mi stopy spuchły, że nie miałam kostek w ogóle, dwie wielkie banie. Po nocy jest trochę lepiej, ale nie wróciły mi jeszcze stopy do siebie... trochę mnie to zaniepokoiło. Wczoraj żadne okłady nie pomagały, nic a nic... Poza tym zaczęłam mieć skurcze w łydkach od sobotniej nocy, co wcześniej mi się nie zdarzało Coś czuję, że ten 3 trymestr nie będzie najłatwiejszy i da mi w kość ![]() Muszę w tym tygodniu zapisać się na szkołę rodzenia... bez dwóch zdań.
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komentarz kolegi z pracy... "taaaa... pewnie usłyszał wyniki wyborów "Cytat:
![]() To jak najczęściej teraz z nogami do góry i wygodne buty |
||
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
u nas nocka fatalna, Zuzia co chwile się budziła i potem nie mogła zasnąć więc cała noc taka drzemka a nie sen - kompletnie się nie wyspałam a jeszcze ta pogoda mnie dobija szaro, zimno, ponuro ble..... robię kawkę i czytam co tam u Was
|
#1938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
.Dasz radę Cytat:
No i sądzę, że na pewno mi się przyda patrząc na mój brak pokarmu w poprzedniej ciąży Jeżeli chodzi o synka, to mój miał taki okres, że budził się co noc z przeraźliwym płaczem i własnie nie spał po godzinie. Popadał w takie histerie, że nie dało rady nawet do niego podejść. Trwało to kilka tygodni, aż samo przeszło. Miał wtedy jakieś dwa latka. U moich koleżanek też były takie akcje i w tym wieku. Ale twój to chyba jest młodszy z tego co pamiętam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja to jem truskawki pod każdą postacią. W ogóle to coś apetyt mi zmalał. Tak samo miałam z synkiem, ale od 33 tc i już tak nie tyłam. Mam nadzieję, ze teraz też przystopuję. Ostatnio to mam taki podły nastrój, że tylko wyć się chce, ale usprawiedliwiam to ciążą ![]() Acka kciuki za wizytę
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh...Cytat:
Hehe, no tak :P Ja nie wiem co za noc była, ale ja też kompletnie zasnąć nie mogłam... a rano trzeba było wstać
|
||
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Acka powodzenia na wizycie
![]() W sobotę moja chrześnica spytala mi sie, na widok mojego brzucha czy mi czasaem nie pęknie.. a przeciez już widziala mnie z Boryskiem w ciązy dla niej zawsze jestem najpiękniejsza ale jak zobaczyła mój brzuch to widziałam aż zniesmaczenie
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-05-25 o 10:07 |
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w pisaniu Cytat:
ale to zjawisko nie jest mi obce, bo i przed ciążą miałam tendencje do zatrzymywania wody...
|
||
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.sangotrade.pl/produkt/prz...aski--159.html
http://www.sangotrade.pl/produkt/prz...biale-149.html http://www.sangotrade.pl/produkt/roz...zatka-481.html http://www.sangotrade.pl/produkt/wyp...giczne-17.html
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-25 o 10:07 |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba tak
w 26 tyg miałam 105 w pasie![]()
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... to jeszcze zależy od tego ile kto miał na początku w drugiej ciąży ma się ponoć większy brzuch, bo skóra jest bardziej naciągnięta
|
|
|
|
|
#1946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nocturnusy trochę wcześnie, ale może to i to... chociaż jak mówiłam, dużo ludzi pisze, że mieli jakieś problemy ze snem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zamówiłam Jankowi wczoraj pościel w domki plażowe... na rybki Bartek niestety kręcił nosem
|
|||
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy małżonek zjeżdza, przed porodem ? U mnie 27.06, bo też idziemy na wesele i już zostanie na jakiś czas. Cytat:
![]() Ja to jak śpię, to latająca mucha nawet mnie obudzi ![]() No to sporo. Ja miałam tyle w 30 tc
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dzisiaj jedziemy ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Tak w ogóle to bardzo Wam współczuję z tymi wyjazdami mężów mój ma teraz jakoś na 2-3 dni i już przeżywam nie znoszę jak go nie ma, dni tak powoli mijają |
||
|
|
|
#1949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż fakt faktem jest, że wiele godzin w aucie spędziłam, w jednej pozycji, pod koniec podróży nawet Mała się chyba denerwowała, bo mi się wierciła, mała wiercipiętka W ogóle dość intensywny dzień był.No nic, zobaczymy jak to będzie przy normalnie spędzanych dniach. Cytat:
Ja też mam kiepski nastrój, szczególnie jak zostaje sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

a i jechał po świeże pieczywko wiec dzisiaj żyć nie umierać 
o 1.30 jeszcze nie spałam
teraz jeszcze siedzę i nie mogę się położyć, bo info na klatce, że dziś spisują liczniki... no i tak siedzę i czekam jak ten dureń

tzn. Ty nie chciałaś kosza? Bo vulcano jest bez
a adaptery do tego fotelika też zamówiliście?
Ja jak się źle czuję, to się nie szczypię. Albo podchodzę pierwsza albo proszę pracownicę o pomoc - np. otwarcie dodatkowej kasy, albo płacę w kasie przy kosmetykach - nie robią nigdy problemów