|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
ile ogólnie to trwa?![]() Cytat:
spokojnie, nie nerwuj się |
||
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo, to nie jest takie łatwe
chyba zjem jego przydział słodyczy za karę..
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to razem będziemy siedzieć
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
a to jakaś pilna robota? że musi na już?
u mnie trwało 15min |
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co są bardziej intensywne po jednej stronie brzucha, ale liczę na to, że uda mi się z nimi rozprawić i będą mało widoczne Ja tez o niej cały czas myśle, oby już było u niej po wszystkim ![]() To ktora dzisiejszej nocy będzie rodzić i sprawi sobie sama prezent na dzien matki ??
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja w koszulach nie lubię spać i zaraz mam wszystko mam na wierzchu. Także kupiłam takie tanie co by mi żal nie było
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
![]() może ja dzisiaj też biegunki dostanę... ![]() no twierdzi, że tak.. że zostawił ten samochód przed wyjazdem i teraz musi skończyć.. ale obiecał, że nie będzie długo tylko nie wiem ile czasu to jest według niego
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
ale cały czas? bo na początku leci przezroczysty żeby dziecko zaspokoiło pragnienie a potem powinien lecieć bardziej biały i on jest treściwy
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym moja marynarka jeszcze nie przyszła
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
A co do koszul w szpitalu, to ja mam 3 takie do karmienia, bo dostałam od siostry. Nienawidzę koszul, nigdy w nich nie śpię.
Jeżeli będę się dobrze czuć po porodzie, to te koszule będą tylko do spania, bo do chodzenia spakowałam sobie taką sukienkę w kwiatki i w niej będę się czuła dużo, dużo, dużo lepiej. Ale wczoraj gadałam z tamtą dziewczyną, co ma 7 tygodniową córeczkę i ona mówi, że w szpitalu nie ma wstydu
|
#4843 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie biedny tż musiał jechać do sklepu i kupić 4 paczki podpasek Cytat:
Cytat:
fartuch oby poszło jak najszybciej!Zresztą-wyszłam ze szpitala z przeziębieniem, bolące gardło, katar, kaszel. Zasłaniałam tylko buzię delikatnie żeby małej jakoś nie zarazić a tak to karmiłam Cytat:
![]() I dałabyś znać jak je rozpakujesz, kiedyś tam? ![]() ![]() Cytat:
![]() tzn. może przez to, że w ogóle nie mam apetytu ![]() Tzn. odstawiłam w 90% warzywa, jem tylko te od mamy z ogródka. Odpukać - mała na razie nie ma większych problemów.. oby to nie było chwilowe Cytat:
![]() Któraś z Was pytała o staniki, nie zacytowało mi, wybaczcie ![]() To polecam bez fiszbin. Śmigam tylko w swoim sportowym. Tamte cholerstwa leżą w szafie:/ Są totalnie niewygodne, obwód już się zrobił na kilometr I dziękuję dziewczyny.. Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Obecnie jest tak, że raz jest super, raz gorzej. Mała coraz więcej je. I ogólnie nam schodzi ok 1 h. na karmienie, w międzyczasie jeszcze ją przebieram, później znowu je i idzie spać. Ale np. dzisiaj po raz kolejny było tak, że zaczęłam karmić ok. 11.30, jadła ładnie, przebrałam, odbiła super, położyłam ją ale oczy otwarte. I tak do 14 była zabawa w kotka i myszkę. Raz jadła, raz spała, przebrałam, marudzi, otwarte oczy, ręce do buzi, znowu szuka jedzenia itp. W końcu tak myślę, że może ma po prostu ten odruch ssania tak silny a wcale nie jest głodna. Skoczyłam po smoczek, dałam. Z okropnymi wyrzutami i lekkim poczuciem porażki ale mała wzięła, pociągnęła dosłownie 1 minutę, wypluła i śpi...Nie wiem czy dobrze robię. Nie chcę jej dawać smoczka za wcześnie, może w ogóle nie będzie takiej potrzeby ale jeżeli tak będzie dalej?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-25 o 14:35 |
||||||
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak byliśmy oglądać porodówkę to widzialam, ze sporo mamusiek w miare możliwości w dresach chodzi
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu, ja mam takie uczucie na jednej stopie- od kostki do "podeszwy"- tak jakbym troche czucia nie miała jak sie dotykam- to takie uczucie jakby mi znieczulenie schodziło- niby ten dotyk czuje ale taki "oddalony" i zdrętwiały
też sie zastanawiam o co chodzi....może tak jakieś żyły są pościskane i to przez to? i zauważyłam że ta stopa mi bardziej puchnie ![]() mam nadzieje że to minie, głupie uczucie ![]() a wogóle to dopiero teraz zauważyłam twój podpis- pod nickiem ![]() wariatka ale jestem dziś słaba. spałam teraz półtorej godziny. czuje sie jakbym miała ciśnienie 40/30 . chyba musze wypić jakąś konkretną kawe..... ale najpierw chyba sie jeszcze położe, bo jakieś małe nogi mi wystają z lewej strony brzucha ![]() kejti, ale pracuś z tego twojego tż-ta ...... ![]() fartuch co z tobą?
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Masija ja pytałam o staniki. to może dokupię sobie jeszcze jeden sportowy bo nawet teraz mi w nim baardzo wygodnie
Super, że jesz normalnie i mała się dobrze czuje. A powiedz mi czy brzuch szybko spada? jak mus to mus. oby szybko skończył |
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Z dnia na dzien mam wrazenie ze jest bledszy :/
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż takie straszne z fiszbinami ? ja kupiłam 2, w tym z tego co pamiętam jeden taki jak Ty zobaczę jak będzie się je nosić, ale i tak planuję jakiś sportowy do domu i zwykłe jak nosiłam do tej pory na wyjścia w ogóle jeden z tych co kupiłam myślałam, ze będzie usztywniany, aokazało się, że miękki ale już zostawiłam...
|
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma tam jakiejś fajnej położnej albo doradcy laktacyjnego żeby pogadać i rozwiać wątpliwości?
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na tydzień po porodzie to nie myślałam, że będzie w takim stanie. Jest taka delikatnie sflaczała skóra, jak to tż mówi-mała piłka ale porównywałam zdjęcia przed ciażą to jest tylko delikatna różnica ![]() Tż mówi, że mam zostawić taki brzuch bo jest mega seksi myboy mi piersi wychodzą spod tych fiszbin, może to przez nawał ale i tak są strasznie niewygodne. Bardzo bolą, odkształcają się a to niewskazane tym bardziej na początku.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-25 o 14:43 |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po pierwszym porodzie brzuch znikł szybko bo miałam bardzo malutki a teraz dużo przytyłam i brzuch też wielki więc się martwiłam, ze taki zostanie |
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wynikami i po drodzę kupiłam tżtowi koszulkę. Na porodówkę będzie idealna dla niego
![]() Dlaczego ludzie w komunikacji miejskiej tak śmierdzą i tak koniecznie chcą usiąść koło mnie skoro zajmuję szersze miejsce dla ciężarnych a w koło jest pusto?
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż bym robiła coś k0nkretnego a nie zalegała ciągle na kanapie ![]() Ze smoczkiem nie miej wyrzutów sumienia co w tym złego? ja jestem zdania, że lepiej jak dziecko polubi smoka niż ma sobie zrobić smoczek z piersi |
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Masija ja uważam że smoczek to nic złego a czasem może bardzo pomóc. Sami używaliśmy a z odstawieniem nie było żadnego problemu. teraz też kupiłam.
Szuu teraz poszłam zobaczyć twój podpis i wymiękłam |
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chciałabym żeby mi brzuszek tak szybko zszedł ![]() chyba, ze tak, ja takich dużych piersi nie mam i raczej nie będą mi wystawać... mam taką nadzieje
|
|
|
|
|
#4857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spodni od piżamy też nie lubię.. więc ja zawsze śpię w majtkach i koszulce mojego Tża.Cytat:
no nie wiem co on taki się zrobił.. zawsze był leniuszek jak ja ![]() Cytat:
![]() Ale zanim ja urodzę, to Ty już będziesz miała grzeczniutką córeczkę i będziesz się nudzić, a ja nie ![]() smoczek to nie jest koniec świata ja spakowałam do szpitala i na pewno będę dawaćA masz możliwość rozmowy z doradczynią laktacyjną?
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak najwygodniej ![]() mam jedną koszulę, którą dostałam od mamy i śpię w niej raz na jakis czas, ale nie zauważyłam, zeby jakoś mi się podwijała zobaczę, jak w tamtych sexi będzie sie spało ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz nie miałam malutkiego, przytyłam chyba 16 czy 18 kg. Ale myślę, że dużo daje karmienie (sama widzę, że z dnia na dzień jest coraz mniejszy a tż też to widzi) plus mój brak apetytu. Tzn. jeść jem, 4 x dziennie ale i tak małe porcje. Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła trochę się pogimnastykować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy wszystko dobrze robię. Na razie jestem pełna emocji, strasznie czuję się rozchwiana, płaczę praktycznie przez cały czas albo ze szczęścia albo ze strachu.. ![]() Ale tż mnie pociesza, że to ja jestem matką i sama wiem najlepiej, czuję podskórnie czego mała potrzebuje. Ja znam jej rytm, wiem co na nią działa z dnia na dzień coraz bardziej i chociaż mam słuchać rad to przede wszystkim słuchać siebie ![]() mehja ale tak wcześnie można czasami dawać? Ona nie jest za mała? kejti w domu też:tak: Jak wietrzę bożenę to się przydaje ![]() No i jakieś takie..mniej plastikowe są niż podpaski ![]() myboy ja nam wszystkim daję czas do końca roku i się będziemy chwaliły płaskimi brzuchami
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-05-25 o 15:01 |
|||
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Co do staników to ja mam z fiszbiną teraz z delikatnym luzem, bo potem piersi nabrzmieją a położna przy Kubie mi radziła żeby piersi były dobrze podtrzymywane przez biustonosz bo to też wpływa na laktacje. Ja nie mogłam mieć luźnego stanika, mam miseczkę d czasem e i przy nawale pokarmu musiała!m czuć stabilność mimo wszystko.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

ile ogólnie to trwa?

póki co są bardziej intensywne po jednej stronie brzucha, ale liczę na to, że uda mi się z nimi rozprawić i będą mało widoczne 

fartuch oby poszło jak najszybciej!

i tak koniecznie chcą usiąść koło mnie skoro zajmuję szersze miejsce dla ciężarnych a w koło jest pusto?