Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 13:04   #751
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja byłam na glukozie w 21 tyg i dziś położna się zdziwila ze tak wczesnie
No bo to za wczesnie
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Petel- witamy nowa mamusie

Bianeczka- nie mozna zakładać nóg na głowę bo to wysiłek a to już zmienia wynik krzywej . A tak serio to ja myślałam ze tam z nudów jajo zniosę. A niedługo powtórka

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
No straszne nudy, a cieżkos ie na cyzmś skupić, bo tyle ludzi. Na dodatek nie naładowałam tel ;/
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Hej
Co do butelek, to ja jako mama juz jednego troszkę odchowanego dziecka ( 5 lat ) mogę doradzić butelki Avent classic, nie wiem jak te natural bo ich jeszcze wtedy nie było. Dodam, że wytrzymują naprawdę dlugo, moj syn pił mleko do spania do 3 roku i nic się z nimi nie działo, żadna nie pękła ani nie zaczeła przeciekać itd. Owszem porysowały się i te co były od samego początku nie co kolor zmieniły, ale to wina może bardziej soczków niż butelek
Co co wyjazdów nad morze, my też chcieliśmy w lipcu jechać, no bo wiadomo ostatnie miesiące " spokoju" ale wczoraj jak zrobiliśmy ponad 700 km autem, bo jechaliśmy na komunie i spowrotem to mi się odechciało chyba jechać z Wrocławia nad morze, kręgoslup tak mnie bolał po wczorajszej jeździe, ze porażka po prostu, a nie wyobrażam sobie jechać za półtorej mc tyle km, spać nie na swoim ( być może niewygodnym ) łóżku, przeciskac sie wśród innych wczasowiczów i denerwować, że mogą mnie w brzusio uderzyć.
Wiec dziewczyny, zastanówcie się naprawdę czy warto jechać nad te morze
Może lepiej na mazury? Sama nie wiem, też bym chciała gdzieś jechać wypocząć może macie jakieś inne propozycje niż morze?
Jak w zeszłym roku jechałam nad morze to w pierwsza stonę z noclegiem po drodze. Wracałam już jednym ciągiem i byłam skonana, ale ja kierowałam. Ja w ciąży wracaliśmy z Kudowej to nie było problemu a to był 8 miesiac i upaly.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:05   #752
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Jejku, w sobotę mam ślub. Mam nadzieje ze wytrzymam jakoś z tymi bólami kręgosłupa. Na szczęscie impreza będzie skromna i mam nadzieję, ze max do godz. 22
Ale musze pochwalić się tortem jaki bedziemy miec
No i nie wiem który bukiecik wybrać, dodam że to będzie cywilny ślub, a uroczystość skromna na 20 osób.
Może mi doradzicie, bo zastanawiam się między tymi dwoma chodzi mi o ten mniejszy, na tym jednym zdjęciu, a na tym drugim o ten biały a nie czerwony. Dodam, że sukienka będzie biało rożowa ( biała u góry, a dół brudny róż, odcięta pod biustem )
Proszę o rade
Kalie piękne oba. ja akurat miałam mniejszy bukiet a i tak mnie wkur.. i w gruncie rzeczy ciesze się ze wzięłam mniejszy.
Na weselu wszystko przechodzi. Ja tańczyła jak szalona i każdy był pełen podziwu ze dałam radę i w sumie ja też. Wytrzymałam do końca do 3.

O szaleje chyba dostałam kolejna dostawę ubranek dla malucha. Mój pokój jest zawalony cały. Dwie pralki samych białych rzeczy poszły juz. A jeszcze jedna przedemna. I potem zabieram się za kolory ale chyba jutro. Bo dziś jeszcze piore dwie maty do zabawy.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:06   #753
czarownica_tea
Zakorzenienie

Misiskuku- ja powtarzam ze względu na obciążenie rodzinne i niekoniecznie dobre wnyki na czczo. Krzywa miałam prawidłowa.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:06   #754
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Właśnie byłam świadkiem smutnej sceny... Jadę autobusem, siedzi z 6-7 młodych facetów. Wchodzi starszy Pan popierający się laska.... Nikt mu nie ustąpił :-( więc ja wstałam bo został mi i tak 1 przystanek ale jakoś tak mi się smutno zrobiło... :-( zero empatii... Ja zaraz widzę moich dziadków i tez bym chciała żeby im ktoś ustąpił w takiej sytuacji.
Ahh noo tak to jest. Ale uważam, że starsi ludzie czasem też w ogóle nie są wyrozumiali dla nas. Miałam wiele razy taką sutuacje np. ostatnio w aptece stoje w kolejce, a babka okolo 55lat coś patrzy przy wadze ale w kolejce nie stoi, i ktoś odchodzi od okienka i ja podchodze a ta mi się wpycha i mówi ze stala w kolejce! Aż farmaceutka musiala interweniować upominając ją ze ja stałam w kolejce, zresztą jestem w ciązy i mam pierszenstwo.
Tak samo nie raz jest w przychodni gdzie ide na pobranie krwi, pełno w kolejce starszych ludzi co im nie zależy żeby szybko zrobić badanie i lecieć do pracy, bo przecież nie pracują. No i wchodze przed kolejke i mowie przepraszam, jestem w ciazy mam pierszeństwo ( dodam, ze nie zamierzam siedziec w pomieszczeniu ze masa ludzi ktorzy kaszla a polowa z nich nawet buzi nie zaslania! ) no i oczywiscie bunt moherakow najwiekszy, no sorry ale moim zdaniem ci ludzie w ogole sa niewyrozumiali i nie potrafia postawic sie w sytuacji mlodych ludzi.
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:07   #755
Panna Izabela
Zakorzenienie

Właśnie dostałam smsa od męża z pracy, że tęskni - ja już uradowana, bo wieki całe nie pisał z pracy, już myślałam, że nasze ostatnie kłótnie i rozmowy taki odnoszą skutek a tu się okazało... Że mają mało roboty i mu się nudzi. I nastrój prysł

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:12   #756
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Jak wynik nie budził wątpliwości to nie, spokojnie
uff, uff tragedii nie było, ale wolałabym już tego drugi raz przechodzić

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Misiskuku- ja powtarzam ze względu na obciążenie rodzinne i niekoniecznie dobre wnyki na czczo. Krzywa miałam prawidłowa.

3mam kciuki, żeby wynik był ok
Stary 2015-05-25, 13:13   #757
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie byłam świadkiem smutnej sceny... Jadę autobusem, siedzi z 6-7 młodych facetów. Wchodzi starszy Pan popierający się laska.... Nikt mu nie ustąpił :-( więc ja wstałam bo został mi i tak 1 przystanek ale jakoś tak mi się smutno zrobiło... :-( zero empatii... Ja zaraz widzę moich dziadków i tez bym chciała żeby im ktoś ustąpił w takiej sytuacji.
W ogóle najmniej empatii widzę u mężczyzn między 20-40 r.ż. i u ludzi starszych - niestety. Wiem że to takie generalizowanie, ale takie są moje obserwacje.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa od męża z pracy, że tęskni - ja już uradowana, bo wieki całe nie pisał z pracy, już myślałam, że nasze ostatnie kłótnie i rozmowy taki odnoszą skutek a tu się okazało... Że mają mało roboty i mu się nudzi. I nastrój prysł

Nie ma jak szczerość do bólu...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 13:14   #758
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle najmniej empatii widzę u mężczyzn między 20-40 r.ż. i u ludzi starszych - niestety. Wiem że to takie generalizowanie, ale takie są moje obserwacje.
Mam takie same obserwacje póki co empatii doczekałam się u dwóch kobiet 40+ (no moja mama jest wyjątkiem)

Taa, szczerość to u nas podstawa, ale w tym wypadku wolałabym chyba małe kłamstewko

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-05-25 o 13:15
Stary 2015-05-25, 13:17   #759
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie same obserwacje póki co empatii doczekałam się u dwóch kobiet 40+ (no moja mama jest wyjątkiem)

Taa, szczerość to u nas podstawa, ale w tym wypadku wolałabym chyba małe kłamstewko

Ale Twoja mama jest wyjątkiem bo nie jest 40+ czy nie okazuje empatii?

Ja też wolę kłamstewko w takiej sytuacji więc nie dziwię Ci się. W ogóle staram się w związku trzymać zasady, że jak nie mam nic miłego do powiedzenia to nie mówię nic
Stary 2015-05-25, 13:26   #760
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Kalie piękne oba.
O szaleje chyba dostałam kolejna dostawę ubranek dla malucha. Mój pokój jest zawalony cały. Dwie pralki samych białych rzeczy poszły juz. A jeszcze jedna przedemna. I potem zabieram się za kolory ale chyba jutro. Bo dziś jeszcze piore dwie maty do zabawy.
już pierzesz? nie za wcześnie? ja dopiero w lipcu zamierzam.
Stary 2015-05-25, 13:32   #761
olkma
Raczkowanie

Ja też narazie nie piorę, też myślę żeby w lipcu zacząć prać
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 13:44   #762
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Przeczytałam bardzo dokładnie waszą wymianę zdań i wybacz, ale nikt tu na ciebie nie wsiadł , a sytuacja jest praktycznie kalką poprzedniej, bo wtedy też zaczęło się od pytania o podróże z dzieckiem. I z całym szacunkiem, ale jeśli nie chcesz żeby ktoś skomentował twoją wypowiedź, to następnym razem pisz do niej na priv, bo o ile wiem, to jest publiczne forum, a kraj ciągle jeszcze wolny. Akurat w tej kwestii mam takie zdanie jak ona, a wielu zupełnie inne i nie próbuję jej na siłę "nawracać". A ty sama kilka stron temu napisałaś,że "lubisz się droczyć". I tak to właśnie wygląda, byle się nie zgodzić-dla zasady.

Roznica miedzy Toba a bianeczka jest taka, ze ona potrafi dyskutowac a reszte sobie dopowiedz. Tak, jest wolny, tylko dlaczego ta wolnosc ma dotyczyc wszystkich poza mna? Mam swiete prawo miec swoje zdanie. Dziekuje, koniec.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Trochę zazdroszczę, bo u mnie prócz chwilowych przypływów gorąca nic się nie poprawiło i dalej mi zimno :/ gdyby to się jeszcze przekładało na łagodniejsze odczuwanie upałów to chociaż byłby z tego jakiś pożytek, ale to tak nie działa. Niby tez tarczyca może powodować takie uczucia zimna, ale leczę się już ponad pół roku i chyba to nie to.

To jak to jest? Jest Ci stale zimno, ale podczas upalow tez? Czy one po prostu mecza tak jak wszystkich?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
też wczoraj przejrzałam ubranka i stwierdziłam, że mam mało takich na 56, a ostatnio chyba mojej dzidzi zwolniło się z rośnięciem więc trochę tych mniejszych ubranek wolę mieć, co by mi dziecię nie pływało

no i jakoś mało takich typowo dla dziewczynki, nie żebym zaraz rzuciła się na różowy od góry do dołu, ale trochę słodziaków nie zaszkodzi

ja praktycznie cały rok chodzę na bosaka po domu, tzn. na koniec zimy chyba baterie mi siadają i w tedy zakładam klapki.

Ale w genach po tz-ecie czy moim tacie dziecię może dostać gen zmarzlucha więc po prostu trzeba będzie obserwować

meneq ale to jest otwarte forum i każdy ma prawo włączyć się do dyskusji, bez proszenia

I dziewczyny mają rację, że często próbujesz narzucać swój punkt widzenia. Wyluzuj czasem

też dostaje prezenty na dzień dziecka, i od mojej mamy i od teścia

a ja siedzę w samych gatkach i koszulce

Oczywiscie, dyskusja jak najbardziej, ale bez osobistych przytykow

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
To dobrze ze wszystko ok.

Mnie też czasami twardnieje brzuch,ale trwa to z 30 sekund do 1 minuty i potem puszcza.

Zobaczymy musze się z mężem jeszcze naradzic gdzie chciał by jechać

Mnie to czeka
Wezmę sobie jakieś gazetki albo książkę

A z tym twardnieniem, to nie da sie tego przegapic? W pierwszej ciazy nic takiego nie czulam, teraz tez nie, ale lekarz ostrzegal, ze mam byc czujna i teraz nie wiem, czy ja tego nie czuje, czy rzeczywiscie nic a nic nie twardnieje
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 13:46   #763
Mten
Rozeznanie

Ale kupiłam teściowej piękna torbę listonoszke w Ochniku :-D I w dodatku akurat była o 100 zł przeceniona :-D Jestem zadowolona,mogę jechać do domu polezec :-P
Stary 2015-05-25, 13:49   #764
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Twoja mama jest wyjątkiem bo nie jest 40+ czy nie okazuje empatii?

Ja też wolę kłamstewko w takiej sytuacji więc nie dziwię Ci się. W ogóle staram się w związku trzymać zasady, że jak nie mam nic miłego do powiedzenia to nie mówię nic
Jest 40+, nie jest empatyczna jeśli chodzi o mnie
Cóż, na kłamstwo się dzisiaj chyba nie załapię

Mam szansę kupić pas ciążowy z Medeli za 30zł - to dobra cena i dobry pas, czy na darmo wydam kasę?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Ale kupiłam teściowej piękna torbę listonoszke w Ochniku :-D I w dodatku akurat była o 100 zł przeceniona :-D Jestem zadowolona,mogę jechać do domu polezec :-P
Pochwal się zakupem

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-25, 13:51   #765
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
To miałabyś fajny poród w moich okolicach - jak odwiedziłam mamę i brata, to akurat piętro niżej był poród (oczywiście drzwi otwarte, słychać było wszystko jakby to była sala obok), kobieta trochę krzyczała, a położna do niej, czego tak ryja drze i żeby się zamknęła. Ja bym nie uwierzyła, gdybym tego nie usłyszała i tak mi zapadło w pamięć, że jak na drugi poród wyląduję tam, to chyba sama sobie poród odbiorę i mi wyjdzie na to samo

Prezydent nie tylko reprezentuje kraj, ma też inne obowiązki i jakąś tam władzę, choć w praktyce to prawie żadną, ale jednak Szansę ma Duda na to, żeby się wykazać w czymkolwiek- także w reprezentowaniu kraju, sama zresztą piszesz "dajmy człowiekowi szansę "
Mi osobiście się niczyje kompetencje nie pomyliły i nie liczę na to, że inny prezydent = niższe bezrobocie np Nie chcę wchodzić w dyskusje polityczne, bo ja się polityką prawie w ogóle nie interesuję, bo nie mogę słuchać tych obietnic, kłótni itd, a jeszcze rola mediów w tym wszystkim mnie wcale do interesowania się tym tematem nie zachęca. Wystarczy mi polityki, którą miałam na studiach

Ja tu patrzyłam na skład chusteczek, jak dla mnie trochę przesadzony był ten wpis, ale trochę się zasugerowałam mimo wszystko

Jakie obeznanie!!!

Kupiłam dżinsy na all, ciążowe i są super wygodne i fajnie wyglądają, cenowo git, wadę mają taką, że farbują (o pranie się nie martwię, ale brudzą mi buty)..

Ja też szukam pomysłu na wycieczkę niedaleko Wawy, tak do max 150-200km, nawet na jeden dzień, ale internet nie pomaga

Wydaje mi się, że większość mam tak ma. Jak coś robią u siebie, to wszyscy powinni. Zwłaszcza te mamy, które mają jedno dziecko dla mnie dużej przewagi taka mama nie ma, bo przecież jest świeżą mamą i jak każda popełniała błędy, tak samo i ja będę je popełniać. Na pierwszym dziecku zawsze się uczymy, a na drugim dopiero możemy naprawiać błędy i robić coś lepiej, ale i znów się uczymy, bo dzieci są różne

Nie wiem, czy w ciąży się da robić takie akrobacje
Mam do Ciebie pytanie o zakwas jak nie rośnie wcale, ale ma bąbelków dużo, to się nadaje czy go wywalić? Jakoś słabo u mnie z dobrą temperaturą, stoi w najcieplejszym miejscu, za lodówką, a i tak wątpię, że ma tam 27 stopni. Takie małe mieszkanie z jednym małym grzejnikiem i w zimę jest upał, a jak grzanie wyłączone to jakoś chłodno jest w mieszkaniu, nie podoba mi się to

Ja też bym chciała podobnie u nas Wiki mogłaby być 3,5-4 lata starsza, a trzecie 10 lat młodsze od niej, to nasza wymarzona kolejność

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mi osobiście najbardziej podoba się większy z 1 zdj i biały z 2

Ale niefajnie! Mnie tylko powiedziala, ze moze jak bede cicho, bedzie mi latwiej, ale jesli ma mi to pomagac, to spoko. I slyszala tylko kolezanka na przedporodowej. Teraz podobno szpital jest dobrze wygluszony ;-)

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
To miałabyś fajny poród w moich okolicach - jak odwiedziłam mamę i brata, to akurat piętro niżej był poród (oczywiście drzwi otwarte, słychać było wszystko jakby to była sala obok), kobieta trochę krzyczała, a położna do niej, czego tak ryja drze i żeby się zamknęła. Ja bym nie uwierzyła, gdybym tego nie usłyszała i tak mi zapadło w pamięć, że jak na drugi poród wyląduję tam, to chyba sama sobie poród odbiorę i mi wyjdzie na to samo

Prezydent nie tylko reprezentuje kraj, ma też inne obowiązki i jakąś tam władzę, choć w praktyce to prawie żadną, ale jednak Szansę ma Duda na to, żeby się wykazać w czymkolwiek- także w reprezentowaniu kraju, sama zresztą piszesz "dajmy człowiekowi szansę "
Mi osobiście się niczyje kompetencje nie pomyliły i nie liczę na to, że inny prezydent = niższe bezrobocie np Nie chcę wchodzić w dyskusje polityczne, bo ja się polityką prawie w ogóle nie interesuję, bo nie mogę słuchać tych obietnic, kłótni itd, a jeszcze rola mediów w tym wszystkim mnie wcale do interesowania się tym tematem nie zachęca. Wystarczy mi polityki, którą miałam na studiach

Ja tu patrzyłam na skład chusteczek, jak dla mnie trochę przesadzony był ten wpis, ale trochę się zasugerowałam mimo wszystko

Jakie obeznanie!!!

Kupiłam dżinsy na all, ciążowe i są super wygodne i fajnie wyglądają, cenowo git, wadę mają taką, że farbują (o pranie się nie martwię, ale brudzą mi buty)..

Ja też szukam pomysłu na wycieczkę niedaleko Wawy, tak do max 150-200km, nawet na jeden dzień, ale internet nie pomaga

Wydaje mi się, że większość mam tak ma. Jak coś robią u siebie, to wszyscy powinni. Zwłaszcza te mamy, które mają jedno dziecko dla mnie dużej przewagi taka mama nie ma, bo przecież jest świeżą mamą i jak każda popełniała błędy, tak samo i ja będę je popełniać. Na pierwszym dziecku zawsze się uczymy, a na drugim dopiero możemy naprawiać błędy i robić coś lepiej, ale i znów się uczymy, bo dzieci są różne

Nie wiem, czy w ciąży się da robić takie akrobacje
Mam do Ciebie pytanie o zakwas jak nie rośnie wcale, ale ma bąbelków dużo, to się nadaje czy go wywalić? Jakoś słabo u mnie z dobrą temperaturą, stoi w najcieplejszym miejscu, za lodówką, a i tak wątpię, że ma tam 27 stopni. Takie małe mieszkanie z jednym małym grzejnikiem i w zimę jest upał, a jak grzanie wyłączone to jakoś chłodno jest w mieszkaniu, nie podoba mi się to

Ja też bym chciała podobnie u nas Wiki mogłaby być 3,5-4 lata starsza, a trzecie 10 lat młodsze od niej, to nasza wymarzona kolejność

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mi osobiście najbardziej podoba się większy z 1 zdj i biały z 2

Moze Lubelszczyzna?
Stary 2015-05-25, 13:52   #766
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale niefajnie! Mnie tylko powiedziala, ze moze jak bede cicho, bedzie mi latwiej, ale jesli ma mi to pomagac, to spoko. I slyszala tylko kolezanka na przedporodowej. Teraz podobno szpital jest dobrze wygluszony ;-)
Właśnie o to chodzi, jak komuś pomaga, to niech krzyczy. Ja bardziej z tych płaczących w ciszy z bólu ewentualnie jęczących, ale każdy przeżywa inaczej.
Ale Lubelszczyzna na weekend?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-05-25 o 13:53
Stary 2015-05-25, 13:59   #767
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Nie ma jak szczerość do bólu...

U mnie mezczyzni sa fatalni a ludzie starsi wrecz wspaniali; z kobietami tez jest ok, ale tu generalnie nie ma zwyczaju przepuszczania. No moze oprocz srodkow transportu, gdzie w wyznaczonych miejscach, mam prawo domagac sie ustapienia

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Właśnie o to chodzi, jak komuś pomaga, to niech krzyczy. Ja bardziej z tych płaczących w ciszy z bólu ewentualnie jęczących, ale każdy przeżywa inaczej.
Ale Lubelszczyzna na weekend?

Tak, albo cos z Kielecczyzny?u mnie to chyba nawet nie bylo z bolu, takie zagrzewanie samej siebie do walki, ostatni zryw ;-)
Stary 2015-05-25, 14:02   #768
Panna Izabela
Zakorzenienie

Z Lubelszczyzny to mam obcykany Lublin, Puławy, Nałęczów, Biłgoraj, Firlej, nie wiem czy jest coś tam jeszcze ciekawego? A Kielce i okolice, co tam w ogóle jest?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-25, 14:04   #769
Mten
Rozeznanie

O taką kupiłam teściowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432559034242.jpg (33,2 KB, 18 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 14:04   #770
czarownica_tea
Zakorzenienie

Mi najcześciej ustępują miejsca młode kobiety .
Panna Izabela- to ma byc wypad weekendowy? Z mocowaniem? To pecam Mazury okolice Jedwabna. Cisza, spokój, jeziora i lasy. Ceny noclegów bardzo przystępne. Sprawdź na www.mazuryinfo.pl

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:07   #771
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja z innej strony Dzisiaj siedzę na tej glukozie i patrzę na kolejkę. 3 panie obsługujace, jeden ogonek, spory. Nagle do okienka podchodzi jedna babka. Recepcjonistka przyczaiła, że się wkleja, no i pyta, czy stała pani w kolejce, a ta dalej struga wariata, Kolejka? Kolejka? Nie zauważyłam kolejki. Taaaaaaaaaaa była tak zaślepiona widokiem zwalniającego się stanowiska, że aż nie zdążyła kolejki zauważyć Oczywiście nie została obsłużona. I dobrze! Co innego w autobusie, jak widać, ze ktoś potrzebuje.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Z Lubelszczyzny to mam obcykany Lublin, Puławy, Nałęczów, Biłgoraj, Firlej, nie wiem czy jest coś tam jeszcze ciekawego? A Kielce i okolice, co tam w ogóle jest?

Całe pojezierze Łęczyńsko-Włodawkie a Firlej, to jest rosół - stamtąd to się tylko choroby przywozi, skórne i dożywotnie.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-25, 14:08   #772
petel
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za pomysł na obiad aaaaaa!

A czemu nie chciałaś się ujawnić?
Nigdy nie udzielałam się na żadnym forum i miałam w związku z tym opory No i na początku miałam też jakieś irracjonalne przekonanie, że zapeszę...
A potem stwierdziłam, że się odezwę, jak Was przeczytam, ale tak goniłyście, że trochę mi zeszło
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:10   #773
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Jura z Jaskinia Raj czy Gory Swietokrzyskie, Pinczow, zamek Krzyztopor, Checiny, Swiety Krzyz, Oblegorek czy Sandomierz
Stary 2015-05-25, 14:17   #774
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
już pierzesz? nie za wcześnie? ja dopiero w lipcu zamierzam.
Cytat:
Ja też narazie nie piorę, też myślę żeby w lipcu zacząć prać
Ja też od razu piorę, szczególnie jeśli z ciuchlandu.
Cytat:
Jest 40+, nie jest empatyczna jeśli chodzi o mnie
Cóż, na kłamstwo się dzisiaj chyba nie załapię

Mam szansę kupić pas ciążowy z Medeli za 30zł - to dobra cena i dobry pas, czy na darmo wydam kasę?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Pochwal się zakupem

To zależy, czy jest ci potrzebny

Cytat:
O taką kupiłam teściowej
Nie przepadam za takimi prezentami :P Bo mało kto trafia w mój gust, no chyba, że ktoś mnie dobrze zna. Ja też się staram takich rzeczy nie kupować, bo widzę, ile np mama dostaje taki np torebek. Już z 5 wisi których nie użyła ani razu. Z tego co sobie przypominam to torebkę kupiłam raz, właśnie mamie. Nawet ostatnio. Bardziej plecak niż torebka ale moja mama je uwielbia. Teraz nosi go prawie cały czas, także się udało Bardzo lubię robić prezenty, ale takie oryginalne, pasujące do osoby a nie na odâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ paczka skarpet w markecie. Ale najbardziej nie lubię wcinani sie na imprezy :/ Kiedyś na moje urodziny taki koleś się wkleił. No zła byłam jak nie wiem bo go nie lubiłam. Nie jestem materialistką, ale wtedy przyniósł mi tanie wino, a był ze swoją dziewczyną i bratem. Ogólnie dla mnie flaszka to nie prezent, no chyba, że jakaś lepsza, specjalnie pod upodobania solenizanta, a tak to wygląda jakby ktoś ze swoim prowiantem przyszedł.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 14:21
Stary 2015-05-25, 14:18   #775
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
O taką kupiłam teściowej
Fajna
Cytat:
Mi najcześciej ustępują miejsca młode kobiety .
Panna Izabela- to ma byc wypad weekendowy? Z mocowaniem? To pecam Mazury okolice Jedwabna. Cisza, spokój, jeziora i lasy. Ceny noclegów bardzo przystępne. Sprawdź na www.mazuryinfo.pl

Najlepiej bez noclegu ale dzięki za propozycje, pokażę tż

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A to ja z innej strony Dzisiaj siedzę na tej glukozie i patrzę na kolejkę. 3 panie obsługujace, jeden ogonek, spory. Nagle do okienka podchodzi jedna babka. Recepcjonistka przyczaiła, że się wkleja, no i pyta, czy stała pani w kolejce, a ta dalej struga wariata, Kolejka? Kolejka? Nie zauważyłam kolejki. Taaaaaaaaaaa była tak zaślepiona widokiem zwalniającego się stanowiska, że aż nie zdążyła kolejki zauważyć Oczywiście nie została obsłużona. I dobrze! Co innego w autobusie, jak widać, ze ktoś potrzebuje.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Całe pojezierze Łęczyńsko-Włodawkie a Firlej, to jest rosół - stamtąd to się tylko choroby przywozi, skórne i dożywotnie.
Nie zgodzę się, jeżdżę tam od dziecka, co roku, kąpię się, a nic nie mam i nie miałam nigdy, a nie jeżdżę sama może na mnie nie działa nie jest może jakieś super czyste, ale dla mnie w Pl nie ma czystej wody i zdecydowanie już wolę baseny, no ale z Firleja zamiast chorób przywożę zawsze dobre wspomnienia
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jura z Jaskinia Raj czy Gory Swietokrzyskie, Pinczow, zamek Krzyztopor, Checiny, Swiety Krzyz, Oblegorek czy Sandomierz
Dziękuję, coś może uda nam się wybrać

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-25, 14:24   #776
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Ja też nie mogłam koło szlafroczka przejść obok. Przyda się do kangurowania.

Kupiłam dwa śpiworki. Pierwszy na 68 cm i ma oznaczenie 0-6 i drugi, bo była wyprzedaż na 80 cm na 6-12 miesięcy

Tu widać ten drugi. Coś koło 30 zł kosztował ten większy.
Ooo, dobry pomysł
Ja właśnie kupiłam 80 cm i chyba zrobiłam błąd, bo moja kruszynka się w tym utopi. I chyba wymienię, a potem kupię większy jak będzie trzeba

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Tusia ja już mam 110 cm :P no ale gonisz to prawda

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

co do wyborów:
cieszę się że przegrał Komorowski , ale nie jestem zadowolona że wygrał Duda.
A głosować nie byłam wiec się wypowiadać nie mogę
Osz Ty ale lecisz, chyba chcesz mieć największy brzuch na wątku!

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:24   #777
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Nie przepadam za takimi prezentami Bo mało kto trafia w mój gust, no chyba, że ktoś mnie dobrze zna. Ja też się staram takich rzeczy nie kupować, bo widzę, ile np mama dostaje taki np torebek. Już z 5 wisi których nie użyła ani razu. Z tego co sobie przypominam to torebkę kupiłam raz, właśnie mamie. Nawet ostatnio. Bardziej plecak niż torebka ale moja mama je uwielbia. Teraz nosi go prawie cały czas, także się udało Bardzo lubię robić prezenty, ale takie oryginalne, pasujące do osoby a nie na od☠☠☠☠☠☠☠ paczka skarpet w markecie.
Boli mnie miednica, kręgosłup, ciągnie mnie brzuch, może by mi to coś pomogło, ale z drugiej strony jak ma mi rozleniwić ciało i mam mieć problemy z powrotem do normalnego wyglądu po porodzie to wytrzymam nie znam nikogo, kto używał i nie wiem, czy to zwykłe naciąganie, czy przynoszą ulgę

Co do prezentów, to każdy chyba wie jakie robi i komu ja mojej mamie mogłabym kupić torebkę bo wiem, jakie lubi, teściowej w ogóle ciężko coś kupić, bo ona nigdy nic nie potrzebuje bo ma, nawet jak ma stare

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-25, 14:26   #778
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna

Najlepiej bez noclegu ale dzięki za propozycje, pokażę tż

Nie zgodzę się, jeżdżę tam od dziecka, co roku, kąpię się, a nic nie mam i nie miałam nigdy, a nie jeżdżę sama może na mnie nie działa nie jest może jakieś super czyste, ale dla mnie w Pl nie ma czystej wody i zdecydowanie już wolę baseny, no ale z Firleja zamiast chorób przywożę zawsze dobre wspomnienia

Dziękuję, coś może uda nam się wybrać

Ja też czasem tam jeżdżę ale raczej się nie kompię, kiedyś tak, ale jak raz złapałam infekcję od jednorazowego zamoczenia tyłka to przestałam. Ogólnie jest to jeden z bardziej zanieczyszczonych zbiorników zaraz po zalewie zemborzyckim Nie raz panował tam zakaz kąpieli ze wzgledu na zanieczyszczenie (podmywany cmentarz zrobił swoje, ale co miało być wymyte, już wymyło nie raz trumny wyławiali z jeziora) i kwitnące wody, ale biznes is biznes A czyste wody można znaleźć. Np j. Drawsko. Woda jest tak czysta, że przy ponad 10 m widać całe dno.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 14:28
Stary 2015-05-25, 14:34   #779
Mten
Rozeznanie

Cytat:

Nie przepadam za takimi prezentami :P Bo mało kto trafia w mój gust, no chyba, że ktoś mnie dobrze zna. Ja też się staram takich rzeczy nie kupować, bo widzę, ile np mama dostaje taki np torebek. Już z 5 wisi których nie użyła ani razu. Z tego co sobie przypominam to torebkę kupiłam raz, właśnie mamie. Nawet ostatnio. Bardziej plecak niż torebka ale moja mama je uwielbia. Teraz nosi go prawie cały czas, także się udało Bardzo lubię robić prezenty, ale takie oryginalne, pasujące do osoby a nie na odâ�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â� ☠ paczka skarpet w markecie. Ale najbardziej nie lubię wcinani sie na imprezy :/ Kiedyś na moje urodziny taki koleś się wkleił. No zła byłam jak nie wiem bo go nie lubiłam. Nie jestem materialistką, ale wtedy przyniósł mi tanie wino, a był ze swoją dziewczyną i bratem. Ogólnie dla mnie flaszka to nie prezent, no chyba, że jakaś lepsza, specjalnie pod upodobania solenizanta, a tak to wygląda jakby ktoś ze swoim prowiantem przyszedł.
No ja też kupuje takie rzeczy tylko jak czyjś gust dobrze znam, inaczej się nie odwazylabym a teściowa miała podobna i jej się zużyla i bardzo nad tym ubolewala ;-)

A ja też uważam, że flaszka to nie prezent, chyba że tak jak piszesz jakąś bardzo dobra. U mojego Tz znajomych panuje taka moda na przechodzenie np na imprezę urodzinową bez prezentu albo z flaszka wódki... W jakim ja byłam szoku po pierwszych jego urodzinach, bo co innego hasło: impreza spontaniczna, wpadnijcie na wino a co innego jak zapraszam z jakiejś okazji 2 tygodnie wcześniej i każdy wie co to za okazja... Ja się narobiłam w kuchni, wszystko super a każdy na "krzywa" gębę i "no wszystkiego najlepszego ".

Druga kategoria wkurzenia to u mnie sytuacja gdy ktoś zaprasza na urodziny czy imieniny, Ty kupujesz winko, prezent.. Przychodzisz a tam jeden sok i paluszki z chipsami na stole.. Jak na studiach :-D
Stary 2015-05-25, 14:36   #780
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też czasem tam jeżdżę ale raczej się nie kompię, kiedyś tak, ale jak raz złapałam infekcję od jednorazowego zamoczenia tyłka to przestałam. Ogólnie jest to jeden z bardziej zanieczyszczonych zbiorników zaraz po zalewie zemborzyckim Nie raz panował tam zakaz kąpieli ze wzgledu na zanieczyszczenie (podmywany cmentarz zrobił swoje, ale co miało być wymyte, już wymyło nie raz trumny wyławiali z jeziora) i kwitnące wody, ale biznes is biznes A czyste wody można znaleźć. Np j. Drawsko. Woda jest tak czysta, że przy ponad 10 m widać całe dno.
Widocznie nie trafiłam na okres z takim zanieczyszczeniem ale ja nie lubię w ogóle takich wód, przeszkadzają mi i piach i roślinki dlatego wolę i tak baseny, od dziecka tak mam

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości