|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() A co ile skacze brzuch na czkawce? Mi dzis skakał tak co sekunde jak tykanie zegara az sie zdziwilam co to... |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Junior był BARDZO spokojny... A ze równowaga w przyrodzie musi byc to sie nie zdziwię jak bedzie łobuzować
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja dziś znów w ponurym nastroju... ta pogoda może dobić człowieka:/Dziewczyny, czy Was też tak ciągnie w kroczu? Ja mam tak jak wstaję z łóżka:/ jak się rozchodzę to jest nawet ok, ale najgorzej rano:/ |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak "coś" w tym jest... Ja byłam przekonana, że trzeba kłaść maleństwo na plecach
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie rytmiczne ruchy w jednym miejscu.a czestotliwosc tak co 2 sek moze puk puk puk
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio dostałam zwolnienie ze szpitala na miesiąc, a mój lekarz wypisuje na równe 4tyg. |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze teraz to abstrakcja ale wszystkiego sie dowiesz jeszcze. Powiem szczerze, ze ja w ciazy z juniorem nie chodziłam na szkole rodzenia, nie miałam w rodzinie nikogo kto by mi udzielał rad, w szpitalu tez sie niewiele dowiedziałam... A jakos sobie daliśmy rade z TŻ. Po porodzie jak wróciliśmy do domu to przyszła wścibska położna, cos tam mi powiedziała i tyle... Instynkt macierzyński to sie nazywa kochana A w ogole oprócz tego pytania o lifenest, na ktore liczę, ze któraś rozwieje moje watpliwości to chciałam jescze zapytać (bo mi sie nasunęło jak pisalam teraz o tym) o te wizyty patronażowe położnej po porodzie w domu... Czy to jest obowiązkowe ?!
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku... współczuję takiej wizyty, normalnie szok. Ja osobiście chodzę do lekarza prywatnie, ale tylko wtedy jak mam mieć robione usg, a państwowo po skierowanie na badania, posłuchać serduszka, na fotel itp. Co najlepsze w ogóle nie widać różnicy w przeprowadzanej wizycie, czy to prywatnie, czy nie. Sam mi na początku ciąży powiedział, że szkoda pieniędzy i częściej będę chodzić na wizyty do przychodni gdzie przyjmuje. |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie
|
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak kiedyś myślałam co najlepsze moja babcia zawsze powtarzała, że kładąc maluszka na boku trzeba sprawdzać, żeby ucho nie było zwinięte, bo dziecko potem będzie miało odstające uszy nie wiem, czy jest to taka prawda, ale nie zaszkodzi tego pilnować
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Zwracać uwage na podwijające sie uszka
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami mam takie uczucie jak wstaję z łóżka, że brzuch mi idzie w dół i uciska, a w kroczu takie ,,rozciąganie''. Niezbyt miłe to uczucie:/ A zmiana pozycji w nocy to dla mnie masakra... muszę się wybudzić, przetoczyć na drugi bok, ułożyć dobrze brzuch, żeby nic nie ciągnęło i dopiero ponowne zasypianie. Edytowane przez belleza_ines Czas edycji: 2015-05-25 o 20:03 |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi uszkami to też słyszałam
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek zmian pozycji współczuję, w sumie to mam podobnie, ale zasypiam bardzo szybko po zmianie.Jak mi dziwnie bez tego zęba - sączy mi się krew z tego miejsca i swędzi ![]() Dostałam dziś paczkę z gemini, zamawiałam tetry i flanele i tak-tetry białe 60x90 polecam, są delikatne w dotyku, a po wyparzeniu będą jeszcze lepsze, kolorowe tetry-twarde, mam nadzieje, ze zmiekną trochę po wygotowaniu, a flaneli nie polecam. Zamówiłam, bo pisałyście, że polecacie, ale jest okropna w dotyku i nie wyobrażam sobie wycierać nią buzi, będzie jako podkład do przewijania
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-05-25 o 20:14 |
|
|
|
|
#2088 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pilnuje swojego Mi Iguś tak kręci się w brzuchu, że czasami aż boli, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że za kilka tygodni nie będę czułą tych ruchów wiem, że pewnie będę miała tyle innych doznań, że pewnie nawet o tym myśleć nie będę, ale na ten moment wydaje mi się, że będzie dziwnie ![]() Cytat:
U mnie Igorek też daje czadu z czkawką " a tak w ogóle, to zauważyłam, że się robi ze mnie taka "mamusia wpatrzona w synusia" Bo coraz częściej łapię się na tym, że mówię "a mój Iguś to... a mój Iguś tamto"
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie bolą coraz bardziej żebra w nocy i ciągle się kręcę przez to
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje Roxi ![]() Mam nadzieję, że mi właśnie instynkt macierzyński pomoże w kilku sprawach ![]() Chciałabym Ci pomóc z tym lifenest, ale sama pojęcia nie mam
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Roxana w sumie nigdy sie nad tym nie zastanawialam . Dla mnie wtedy główka Adasia była na pierwszym miejscu , bałam sie że przeze mnie moje dziecko bedzie oszpecone do konca zycia .. No ale teraz to mysle sobie że to jednak chyba do konca zdrowe dla kregosłupka nie jest ..
A co do tego instynktu to róznie bywa . Mnie po porodzie nikt nic nie powiedzial , nie udzielil rad . No i rano dopiero dowiedzialam sie ze dziecko to ja mam ubrać i że strasznie zmarzeniete jest, bo pod pieluschą tetrową nic na sobie nie ma a że spało grzecznie to nie miałam okazji sprawdzić , tak samo z jedzeniem . Dla mnie jak nie płakał znaczy że nie głodny przez co go troche na początku przeglodzilam . Nie wiem skad u mnie to zacmienie , mysle ze szok po porodzie i zmeczenie zrobily swoje ale gdyby nie inne mamy na sali to ciezko by mi na poczatku bylo
|
#2093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ej... Bo Igorki to najsłodsze chłopaki i wcale sie nie dziwie, ze mamusia w synusia wpatrzona ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Ale to używałaś lifenest? ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Przyjdzie instynkt i pomoże, uwierz mi
|
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
No tak , od 3 do 5 miesiaca życia Adaś na nim spał. Na spłaszczenie pomógł , co do kręgosłupa to nie wiem czy mial jakis negatywny wpływ . Oby nie ..
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
No instynkt instynktem, ale jak do mnie przyszła położna (mały miał 3 dni) na pierwszą wizytę i zobaczyła Bartka który leży w rożku, na to kocyk i jeszcze taka nakładka z kosza w którym leżał to się za głowę złapała
no ale z czasem wszystko zrozumiałam zaczęłam rozpoznawać jego potrzeby itp. Teraz będę mądrzejsza Ja dziś juz wyprasowalam rzeczy Adrianka, schowałam do komody i spokój właśnie wypiłam herbatkę z cytryną idę się kąpać i kłaść
|
#2096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa no to widzisz, ogólnie fajna sprawa natomiast ciagle mnie zastanawia jak to ten kręgosłup. Bo tu sie mowi np. zeby takiego całkiem małego dziecka nie kłaść w leżaczku bo kręgosłup itd a dla mnie taki lezaczek (przynajmniej ten co ja mam) jest porównywalny do tej siatki w materacyku. Stad tez moje pytanie...
|
|
#2098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi wlasnie o to chodziło. Kazda popełniać bedzie błędy i czasami sie zastanawiać co i jak (nawet my przy drugim) ale zawsze gdzies tam na swojej drodze sie znajdzie życzliwa duszyczke, ktora wyjaśni co i jak... A potem juz coraz bardziej poznajemy potrzeby naszego dziecka itd. ![]() Ja tez sie zastanawiam czy w przyszłym tygodniu jak beda te ciepłe dni to nie wyprać wszystkiego na gotowo, wyprasować i wsadzić do szuflad... Miałam czekac ale ciśnienie mi skacze i z dnia na dzien jestem coraz bardziej przekonana, ze mnie czeka lipiec w szpitalu wiec nie ma na co czekac... Chyba tak zrobie
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Tż przylozyl ucho, ja niestety nie moge hehe

to chciałam jescze zapytać (bo mi sie nasunęło jak pisalam teraz o tym) o te wizyty patronażowe położnej po porodzie w domu... Czy to jest obowiązkowe ?!

takich mamy lekarzy niestety.Rozumiem skoro wsxystko jest ok to niech wypisze l4 ale nie bierze tyle co za normalna wizyte:/brak slow.