![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
no te laurki i wierszyki są najlepsze na świecie
![]() ![]() ![]()
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie sie dowiedziałam, ze moja była położna juz nie pracuje ![]() Pora sie wybrać w przyszłym tygodniu do poradni i wybrać kogos nowego ![]()
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
Mój mi zafundował beczenie o niewiadomo co, ale doceniam to bo wyjątkowo się postarał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy w piatek przestawienie od razu dzien mamy i taty za jednym razem ![]() --- Ta pogoda mnie wykończy ![]() Wlasnie sie wykapalam, nasmarowalam mazidlami, wzięłam świeża piżamę i wskoczyłam do lozka... Normalnie nie daje dzisiaj rady, pogoda mnie pokonała... Mnie...
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Mój Iguś też się dzisiaj od rana wierci, ale nie wpadłam na to, że to z okazji Dnia Mamy
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co do położnych to u mnie przyszła bez żadnego zgłaszania tylko wcześniej zadzwoniła żeby się umówić, ale nic nowego nie wniosła. Pogadała o jakiś głupotach nawet nie związanych nawet z dzieckiem i narka. Kurczę myślę co z tym praniem i prasowaniem zrobić tzn kiedy to zrobić .... Chciałam miesiąc przed porodem, ale teraz już sama nie wiem. Jess ja to tak średnio używałam flaneli . Teraz kupiłam 5 szt, a to i tak wydaje mi się za dużo . Acka lekarz porażka, nie powiem. Żeby nawet pacjentki nie zbadać na fotelu ? ![]() Dziś Dzień Mamy, a synek już wczoraj odśpiewał mi sto lat ![]()
#2138 |
Zadomowienie
|
Fiona tez nie wiem co z praniem. Chciałam na słoneczku wysuszyć, tylko czy mi się będzie w lecie chciało to robić???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o wizyty u gina, ja chodze na nfz, a co wizyte mam badanie na samolocie, badanie usg, i zawsze pyta czy cos sie dzieje itd. A przed wizyta zawsze uzupelnianie karty o badania przez polozna, wazenie, mierzenie cisnienia i tez mozna pogadac o watpliwosciach. Wizyty sa co 4 tyg. Polozna od tak sobie chyba nie przychodzi, trzeba ja poinformowac, przynajmniej tak mi powiedziala pani w szkole rodzenia gdzie musialam zadeklarowac wybor poloznej, zeby zadzwonic po porodzie i sie ugadac na wizyte ![]() ![]()
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam szkołe rodzenia ciekawe jak jest na takich zajeciach
![]()
#2142 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś od rana na nogach, ale właśnie przebrałam się w piżamę i kładę się do łóżka ![]() Obiad dziś u teściowej także nic robić nie muszę ![]() Dzisiejsza pogoda sprzyja akurat leżeniu w łóżku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
dzień leniuszka mowisz
#2144 | |||
Raczkowanie
|
![]() Wszystkiego najlepszego mamuśki ![]() Ja też już dostałam z rana laurkę i łączke kwiatkami w pudełku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ogarnęłam tabele i teraz pozostało jakoś to z sensem opisać ![]() ![]() ![]() ![]() Spadam coś popisać, może coś wymyślę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
kupowalyście pieluszki babmbusowe?
#2147 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Oczywiście pogoda jest do ![]() ![]() Szwagierka też mi mówiła o położnej, że tak naprawdę tylko mieszkanie obejrzała, zobaczyła łóżeczko, spojrzała na wózek, niby obejrzała pępek, kawy się napiła, posiedziała, pojadła ciastek i pojechała... Później szwagierka miała pretensje do męża, że po co jej proponował tą kawę, tylko ciastka zjadła i nic więcej ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Daj znać po zajęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
belleza_ines oczywiście że dam
![]() \Jak trzeba to trzeba się oszczedzac to trzeba ![]()
#2149 |
Zadomowienie
|
hej mamusie pogoda jest jaka jest,od 5tej jestem na nogach w nocy sie tłukłam..teraz upieklam babeczki z orzechami i bananami,studza sie
![]() dzis pomidorowa z dobieranymi ziemniakami na nic nie mam ochoty oprocz kawki i zcegos slodkiego,ogladam zalegle odcinki na dobre i na zle i czekam do 12stej.. nasza polozna jest w miare,my do osrodka sami zglaszamydziecko tzn maz i daje znac poloznej...mozna tez do niej zadzwonic i przychodzi a potem zuzupelniaja karte mam andzieje ze nie beda mnie napastowaly z tymi szczepieniami, bo podstawowe robie, ale te rota i inne pneumokoki nie. kazdy ma prawo decydowac i nikogo nie mozna zmuszac.. co do pranka w przyszlym tyg m byc ok25st wtedy mzona dzialac,takze roxy korzystaj...
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]()
#2151 |
Zadomowienie
|
Ja mam i Roxana też zamawiala.
Ja nawet nie pomyślałam aby jej proponować kawę czy ciastko. Przyszła pooglądała młodego, pępek, odruchy porozmawiałyśmy trochę. Chciała tez zobaczyć krocze jak się goi, ale nie pokazałam. Powiedziałam jej że jest dobrze i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witajcie mamusie w naszym dniu ![]() ![]() Milego dnia kochane.wpadne pozniej jak juz wroce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
heroine, szpitalne nie prześwitują - nie rodzisz w takiej zielonej z flizeliny, tylko najczęściej białej na troczki
![]() Jess gratuluję wizyty ![]() Położna jest przypisana do Ciebie, nie do dziecka, wiec spokojnie już teraz możesz sobie zmienić. Możesz być zgłoszona do dowolnej przychodni w dowolnym mieście - od dłuższego czasu nie ma już rejonizacji ![]() ![]() Żeby przyszła położna, musisz powiadomić o urodzeniu malucha i Waszym powrocie do domu - w większości przychodni po prostu trzeba zadzwonić ![]() Acka ![]() Co do zwolnienia, to może na dłużej - nie ma regulacji prawnej na jaki okres czasu maksymalnie może być wystawione zwolnienie ![]() http://informator.zumi.pl/na-jak-dlu...awic-l-4/wgbs0 kasperka, wielu rzeczy o układaniu Malucha i pielęgnacji dowiesz się w szpitalu i podczas patronaży ![]() Na pleckach jest najbezpieczniej, nie przydusi się, ale trzeba główkę na boki układać. Można na boku, ale wtedy trzeba przyblokować np. poduszką, żeby się na brzuszek nie odwrócił. Na brzuszku jak najbardziej trzeba, z tym, ze lepiej nie na drzemki i pod kontrolą, dopóki nie nauczy się samo główki przekładać. Leżenie na brzuszku jest bardzo ważne, bo z tej pozycji maluch uczy się główkę podnosić. Poza tym dobrze na odgazowanie robi ![]() ![]() roxana, materac dla dziecko nie powinien być twardy - w sensie twardy-twardy, tylko nie ma być za miękki. Co do LifeNest, to on wymusza fizjologiczne wygięcie - zwróć uwagę, ze podobnie jest ułożony kręgosłup np. w chuście, czyli na lekko półokrągło. Zaokrąglone naturalnie plecy są ok, nie ok są plecki w "dziurach i wondołach" czyli wygnieceniach. Poza tym ta siatka nie jest luźna - powiedziałabym, że jest dosyć mocno naciągnięta, więc pozycja jest bardzo podobna, do pozycji na płasko na dobrze dobranym materacyku. BTW. za twardy materac tez nie jest dobry - a poza tym... chciałabyś spać na desce? ![]() Wizyty patronażowe są obowiązkowe, ale dla położnej ![]() ![]() A w ogóle nie wiem czy wiesz, ale położna możesz sobie zmienić, co więcej, możesz sobie wybrać dowolną z dowolnej przychodni ![]() Ja po pierwszej koszmarnej, teraz powiedziałam, że po pierwsze chce się z nią przed porodem spotkać - jakby co to znowu zmienię, a po drugie, mocno się w prawa pacjenta wczytałam i kilka rozwiązań znalazłam ![]() belleza_ines, odstające uszka są genetyczne ![]() Niespodziewajka, spokojnie, z kręgosłupem nic złego się nie dzieje - pytałam ortopedy ![]() Przejrzałam sobie wczoraj jedną z toreb z ciuszkami jakie dostałam od koleżanki i przepadłam... jakie to wszystko jest maciupkie i śliczne ![]() ![]() ![]() No i oczywiście w zdecydowanej większości róziowe ![]() Czeka jeszcze jedna torba i trzy wielkie pudła in spe (czekam aż druga koleżanka dopakuje po swoich córach).... więc chyba z zakupów nici... ewentualnie bodziaki, a przynajmniej coś w innym kolorze niż pink ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do położnej
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zabiorę się chyba za to po obronie ![]()
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Wiem, ze położna mozna 3 razy w roku zmieniać i jak pisałam - w przyszłym tygodniu ide sobie wybrać nową ![]() Te Lifenest musze jeszcze przemyśleć bo cos mi tu nie daje spokoju jednak... Inaczej - nie przekonuje mnie w 100% ![]() sprawa układania malucha na boczku - u nas junior od początku spał raz na jednym, raz na drugim i nigdy niczego nie podkladalismy, zeby sie na tym boku utrzymywał. A na brzuszku tez bardzo często spał. Za to na pleckach baaaardzo rzadko bo nie lubial. ![]() Odstające uszy genetyczne? Nie wiem, moze i tak ale wiem tez, ze należy bardzo pilnować, zeby podczas spania sie nie podwijały bo sie robią odstające ![]() jess fajnie, ze sie udało ogarnac temat ![]() Aaaa... Wiesz ze ja tez tak myslalam z tymi ciuszkami, zreszta niejednokrotnie o tym pisałam ALE jakis czas juz temu je przecierałam i do dnia dzisiejszego jak otwieram szufladę albo jakis ciuszek wyciągam to jest tak świeżutki zapach, ze az sama zdziwiona byłam (a ja na tym punkcie mam jobla ![]() ![]() --- Ja chwile pospalam ale głowa mi pęka, czuje sie dzis strasznie... Dosłownie... No I naszła mnie ochota na leniwe - ma któraś sprawdzony przepis ? ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-26 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęłam 28 tydzień
![]() ![]() Mamusie Kochane- wszystkiego najlepszego dla Was ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pytanie już się pojawiło, ale nie mogę się dokopać. Mamy - co awaryjnie warto mieć w domu na gorączkę dla malucha ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Molise paracetamol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o tych położnych i ja już zgłupiałam
![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.