|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: Łódzkie/Silesia
Wiadomości: 184
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
Te serki jadłam już kilka miesięcy temu, ale może dlatego, że było to w mym rodzinnym mieście, gdzie są produkowane :P
__________________
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
__________________
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 1 187
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
![]() Znasz więcej takich 'smaczków'? |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 6 092
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Czy są już gdzieś dostępne miętowe czekolady Milka? Bo szukam i szukam i nigdzie nie widuję. Podobnie zresztą jak innych "nowości", pokazywanych tu wieki temu.
|
|
|
|
#2975 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 6 551
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Milki miętowej nie widziałam i sama nie wiem czy chcę mi się jej szukać.
Za to dzisiaj w Auchan zobaczyłam letnie limitki czekolad Heidi. Kosztują około 6zł |
|
|
|
#2976 | |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2002-02
Wiadomości: 4 041
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
Jak podniesie się jakieś larum na składnik to albo zastępuje się go większym syfem(np. kilka lat temu ludzie unikali cukru w produktach to producenci zaczęli pakować syrop glukozowo-fruktozowy) albo występuje pod inną nazwą. Ciekawa jestem jak poradzili sobie z koszenilą
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 1 187
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
![]() A koszenilina może jest teraz po prostu Ecośtam? |
|
|
|
|
#2978 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 6 551
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Tak, koszenilina kryje się pod nazwą E120, ale ja się tym składnikiem nie przejmuję.
|
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 266
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
ImageUploadedByWizaz Forum1432664133.771237.jpgImageUploadedByWizaz Forum1432664152.476321.jpg prosto z Kerfura
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
widziałam dziś we freshmarkecie coś takiego
__________________
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Kinder country
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 5 534
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Marka Winiary przybliża smaki rajskich destynacji. Z nowej, limitowanej serii galaretek âRajskie Wyspyâ o smaku mango i marakui, granatu i ananasa, a także trawy cytrynowej i limonki przygotujemy orzeźwiające desery na upalne dni.
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Firma ROLNIK prezentuje konsumentom trzy papryki marynowane serii Premium: Paprykę czereśniową z tuńczykiem i kaparami, paprykę czereśniową z serem i pepperoni oraz paprykę zieloną z serem i peperroni.
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
__________________
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-07
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 10 267
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Co takiego dziołszki? Zdjęcia mi się w apce nie wyświetlają
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
taki mini kinder country do jedzenia łyżeczką
mam nadzieję, że teraz widać
__________________
|
|
|
|
#2988 |
|
Szara Eminencja
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Paradise
Wiadomości: 6 080
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Jak ktoś trafi na cenę tego cuda niech się pochwali, u mnie jeszcze nigdzie nie ma
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 5 534
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
|
|
|
|
#2990 |
|
Szara Eminencja
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Paradise
Wiadomości: 6 080
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Nowe ptasie mleczko od Wesel w białej czekoladzie o smaku frappe
Producent zachęca aby spróbować po zamrożeniu ![]()
__________________
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-07
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 10 267
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
została kupiona na stoisku z niemieckimi słodyczami, polskich napisów nie miała, więc nie wiem, czy ona w ogóle ma być u nas w najbliższym czasie
__________________
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-03
Wiadomości: 268
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
widziałam kinder country w netto
chyba po 1.99
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 266
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
ImageUploadedByWizaz Forum1432837796.228907.jpg. Proszę bardzo skład ️
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury |
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Oliwki marki Serpis zamknięte w poręcznych saszetkach są dostępne w sześciu wariacjach â z cytryną, chili, papryką, anchois, w wersji z pestkami lub bez.
![]() Kremowe sosy serowe marki LACTIMA w dwóch odsłonach â pikantny i z ziołami włoskimi. ![]() Od 20 marca w sprzedaży ponownie jest cytrynowy wariant tego napoju. Producent przygotował też smakowitą niespodziankę dla młodych konsumentów w postaci malinowej lemoniady Kubuś Play. Idealne na okres wiosenno-letni propozycje zostały zamknięte w wygodnych plastikowych butelkach o pojemności 400 ml z praktycznym sport capem i barwną etykietą w atrakcyjnym, rysunkowo-lifestylowym stylu. Sugerowana cena na półce: 2,19 zł. ![]() Corny Milk to wyjątkowo harmonijne połączenie dwóch najcenniejszych dla organizmu naszych pociech składników â pełnych energii ziaren zbóż oraz bogatego w białko i wapń mleka. Baton Corny Milk dostępny jest także w wersji czekoladowej. Corny Milk & Cocoa zaspokoi apetyt prawdziwych łasuchów, a także, za sprawą dodatku czystego kakao, uzupełni ich codzienną dietę o żelazo i magnez oraz dostarczy wielu cennych witamin i minerałów. ![]() Chrzanowska Manufaktura Wędlin poszerzyła swoją ofertę wędlin o kolejne pyszne nowości â Parówki z Chrzanowa z wysoką, bo aż 92%, zawartością mięsa. Nie zawierają fosforanów, osłonki, są bezglutenowe, wędzone i pasteryzowane, jak domowe przetwory. Dzięki temu zachowują właściwości odżywcze oraz wyróżniają się smakiem i aromatem. Pierwsza z nowości to delikatnie wędzone parówki wyprodukowane z mięsa z szynki. Z kolei parówki z filetem z kurcząt, to idealna propozycja dla ceniących subtelne smaki. Parówki premium z Chrzanowa są dostępne w praktycznych opakowaniach o wadze 100 g. Można je kupić w dobrych sklepach spożywczych w cenie od 2,49 za opakowanie . ![]() Profi wchodzi na polski rynek spożywczy z nową kategorią produktów â sałatkami lunchowymi Sunny Salads Sunny Salads to dwanaście sałatek (dań), przygotowanych w oparciu o oryginalne receptury firmy Profi. Bazą wszystkich sałatek, w zależności od rodzaju, są wartościowe kasze, pełnoziarniste makarony, brązowy ryż, blanszowane warzywa oraz różnorodne mięsa. Dodatkami są m.in.: suszone pomidory, oliwki, ser typu greckiego, grzyby Mun, prażone ziarna słonecznika i aromatyczne przyprawy. Nowy produkt wejdzie do sprzedaży na polski rynek z końcem maja br. salatka_300x.jpgSunny Salads zamknięte są w wygodnym, jednorazowym, pojemniku, do którego dołączony jest mały widelec. Pozwala to na spożycie sałatki bezpośrednio po zakupie, na świeżym powietrzu, w pracy, szkole, czy podróży. To doskonałe rozwiązanie dla osób, szukających szybkiej przekąski w ciągu dnia. W linii Sunny Salads znajduję się dwanaście sałatek, o różnorodnych smakach i składach: 1. Sałatka z kaszą pęczak i fasolą szparagową, 200 g. 2. Sałatka z kaszą kuskus i ciecierzycą, 200 g. 3. Sałatka z kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami, 200 g. 4. Sałatka z makaronem i tuńczykiem, 200 g. 5. Sałatka włoska z makaronem i suszonymi pomidorami, 160 g. 6. Sałatka z makaronem, kurczakiem i prażonymi ziarnami słonecznika, 200 g. 7. Sałatka z soczewicą, warzywami i ryżem, 200 g. 8. Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem, 240 g. 9. Sałatka meksykańska z kurczakiem, ryżem i warzywami, 160 g. 10. Sałatka gyros z ryżem i warzywami, 200 g. 11. Sałatka orientalna z sosem imbirowym, 200 g. 12. Sałatka z ciecierzycą i serem typu greckiego, 240 g. ![]() Marka Kasztelan wprowadza na rynek nową linię piw â Kasztelan Specjały, w trzech wariantach: Chmielowe, Białe oraz Niefiltrowane. Receptury, zainspirowane bogactwem natury, zostały stworzone przez browarników z Browaru Kasztelan.
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
|
|
|
|
#2998 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomości: 386
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Sałatki i baton wydają się interesujące.
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
corny milk to ja już kupuje od roku jak nie dłużej, bardzo dobry
__________________
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 905
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. III
Cytat:
Cytat:
__________________
"...błąd oka nadaje kierunek myśli.."
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.



















została kupiona na stoisku z niemieckimi słodyczami, polskich napisów nie miała, więc nie wiem, czy ona w ogóle ma być u nas w najbliższym czasie
️







