|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
Cytat:
bo właśnie też to jest an chwilę.U nas nożyczki nie opanowane. Cytat:
![]() My mamy taką tradycyjną, dokładnie z pepco, jak Deli wstawiała Sika już w zasadzie do toalety, ale jeszcze nie usiądzie na 2 bo dupsko wpada ![]() Cytat:
a na telefonie to jedynie w kryzysowej sytuacji na YT paradę wozów strażackich ogląda Przeraża mnie widok -3-4 latków przed blokiem wlepionych w tablety bardzo to smutne. Technika strasznie poszła do przodu, ale to nie znaczy, że trzeba dzieci zaznajamiać od najmłodszych lat, a jednak.. Aż się boję co do będzie na KOmunię. Ja dostałam rolki, a jak patrzę co dzieciaki teraz dostają... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Neti dla chłopaków. Ale Antonio do Ciebie podobny!Ja nic nie dostałam i prawdopodobnie nie dostanę, bo Tż ma baaardzo ograniczone uczucia wyższe ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Aha, Marsi. Na muchy najlepsze moskitiery. Ale u nas w domu nie było a much często od groma. Więc jak wychodziliśmy z domu, to chowali jedzenie, wszystko szczelnie, zamykali okna, psikali Raidem. JAk wracaliśmy to któreś szło pierwsze pootwierać okna no i sprzątało się trupy po ziemi.. Ohydne, ale działa bardzo dobrze. |
|||||||
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Hope a ja wciąż słyszę ze to caly tata.. ale jak patrzę na niego to nie umiem sama ocenić. .
A jeżeli pytasz o komunie-ja dostałam rower i to dziadki przywieźli mi ze Stanów. . Połączenie górskiego i bmx. .w kolorze różu-mówię Ci co za maszyna- ale był szpan na osiedlu ale to było ponad 20 lat temu. A teraz kochana quady. ..laptopy i nowy hit tego roku-drony.... . http://allegro.pl/syma-x6-big-size-x...305773562.htmlDebrah jak robisz lody? .. :p A ja dziś z okazji podwójnego święta zrobiłam mocno o w owocowy sennik ma zimno i tyle. . Starczy do kawki ![]() Dziecko śpi lecę pobierać ziemniaki.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-05-26 o 13:34 |
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Neti sto lat z okazji imienin
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię chyba takie z jogurtu greckiego jak na wizażu się teraz wyświetlają w propozycjach
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję. . Polać? ![]() A tak w ogóle prawie Cie tu nie ma-jakze mi Miło ze wpadłas z życzeniami
|
|
#3186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tablety - nie. Agatka nawet nie korzysta, ma moją starą komórkę, ale głównie do zabawy w dzwonienie, czasem ogląda filmiki z samą sobą, jest tam jedna gra, czasem włączy na 2 minuty i twierdzi, że gra ale nie potrafi bubble worlds. A ja jej nie pokazuję celowo.
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51535594]CO za niedyskretne pytanie
Tablety - nie. Agatka nawet nie korzysta, ma moją starą komórkę, ale głównie do zabawy w dzwonienie, czasem ogląda filmiki z samą sobą, jest tam jedna gra, czasem włączy na 2 minuty i twierdzi, że gra ale nie potrafi bubble worlds. A ja jej nie pokazuję celowo.[/QUOTE]oooo znam tą grę;p naginałam w nią haha Ja jestem przeciwna aplikacją, widze po moim chrzesniaku, od aplikacji się zaczęło .. a w wieku 4 lat potrafił sam instalować gry, nie nie nie nie... Ja czasem włącze POU (taki stworek, karmi się go itd) ale to ja nim steruje itd. W czasie jazdy, nie włączam nic Amelce, nawet jak jechaliśmy do Torunia 5 h. Jedynie książeczki zabralismy ze sobą. Ale pepe kocha oglądać. . . nie wiem, co w tej pepie takiego super ekstra? Czy was ta pogoda nie dobija? ja się czuje jakby ktoś mnie kijem bejsbolowym trzasnął
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2015-05-26 o 14:48 |
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Neti, najlepszego ja też dzisiaj podwójnie a w sumie u nas to potrójnie, bo Fifi też ma imieniny[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51535594]CO za niedyskretne pytanie od razu to samo pomyslałam ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- kupowała któraś z Was sandałki nike sunray w rozmiarze 24? wszędzie jest 23,5 i potem 25 znalazłam na jednej stronce, ale droższe o 40zł; czarnych szukam jakby coi byłam dzisiaj z naszym psiskiem u weterynarza, bo od niedzieli chodzi jakiś taki struty, coś mu chyba na żołądku siadło albo kości się nażarł i teraz ma problem oczywiście nikt nie ma czasu i ja z wielkim brzuchem musiałąm się z nim szarpać; okazało się, że ma powiększoną prostatę i mu uciska tam na coś i sie wypróżnić nie może![]() po ścianach mało nie chodził jak go zaczęła badać
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ależ mi smutno mama dziś do szpitala rano już pojechała. Jeszcze akurat w dzień matki trafiło....Prawdopodobnie w czwartek będzie miała operację.
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Silver, bedzie dobrze
![]() Cytat:
Wiesz, powiem Ci że jeśli masz jakiś stacjonarny to podjedź sobie i zmierz bo oznaczenia rozmiarów w internecie są mega dziwne. Nawet na metce tych naszych 25 jest że niby mają 14cm... A stopa Julki ma więcej, jakieś 14,5. Jak szukałam najpierw na allegro to też były duże rozjazdy od 14cm do 15 z kawałkiem. Więc jak mówię, jak masz coś stacjonarnego to najlepiej zmierz, najwyżej później poszukasz online odpowiedniego koloru a jak nie to z tego co piszesz moim zdaniem te 25 będą dobre. A chcesz Nike Sunray Protect czy któryś z tych modeli z odkrytymi palcami? Bo tam ewentualnie może się inaczej ta stopa układać, tu przez to że palce zakryte to stopa i tak nie dojdzie do końca podeszwy. |
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
To najlepszego Neti, Elllmi i Fifku
Dawid miał w tamtym roku Nike Sunray Protect r. 22 a teraz to bym 26 musiała kupić. Ale raczej w tym roku nie bedzie ich miał bo rok temu non stop mu się odpinały przez wysokie podbicie a szkoda, bo fajne są! |
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
|
#3196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ gdzieś był kiedyś z Filipem i mierzyli te 25, mówił, że jeszcze jakieś 0,5 - 1 cm od dużego palca mu zostawało i że za duże; boję się, że będą mu się zsuwać z pięty przy chodzeniu, bo one są takie niższe z tyłu; i cały czas piszę o tych Protect, takie same mieliśmy w tamtym roku Cytat:
zobaczysz, że wszystko będzie ok ![]() Cytat:
u nas się odpinały czasem, ale chyba bardziej przez pulchną stópkę Cytat:
gdzie ciężarówka do polewania
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
a jak już jesteśmy tak w temacie sandałów, to może któraś kupowała crocsy sandały i może podać rzeczywiste wymiary; też się nad nimi zastanawiam (choć bardziej w stronę nike się skłaniam)
takie albo takie, nie wiem, które lepsze
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
silver na pewno wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki mocne za Mamę!
ellmi Hania bokeh miała te crocsy w zeszłym roku, może spytaj czy są ok? ale raczej tak bo ja miałam zwykłe crocsy i byłam bardzo zadowolona w sumie to tez nad nimi myślę w tym roku albo własnie nike narobiłam botwinki z ziemniakami z mundurkach i wyszło takie dobre, że chyba dla tż nie starczy ![]() Hania mi zasnęło o 15 do tego nie chciała pieluchy więc chodzę co chwilę i kontroluje;p i tak myślę co by jej na spacery kupić majtki treningowe- http://allegro.pl/majteczki-majtki-t...389580918.html najlepsze życzenia dla neti, elllmi i Filipka ![]()
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2015-05-26 o 16:22 |
|
|
|
#3199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kwestia jeszcze taka że oni mają chyba niespójną rozmiarówkę, bo my teraz kupiliśmy z tegorocznej serii jeśli chodzi o kolor i znajoma na osiedlu przymierzyła nasze swojej córce i stwierdziła że są ciut mniejsze niż ich a oni mają zeszłoroczne też 25. Ogólnie możesz jeszcze przedzwonić do tego miejsca gdzie znalazłaś te 24 żeby Ci zmierzyli wkładkę. Natomiast 23,5 były absolutnie na styk, jeżeli nie po prostu za małe, nie przyglądałam się bo jak założyłam to od razu widziałam że odpadają. Crocsów nie oglądałam nawet bo Nike w zeszłym roku nam się super sprawdziły więc poszliśmy w to co znamy. |
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
silver-dla mamy tez! najlepszosci dla obchodzacych dzis imieniny!!!! Cytat:
![]() http://demotywatory.pl/4330963/Dzisi...sie-rozplakaly a po kiego groma wkladacie te statki do zlewu? ![]() u nas po jedzeniu wklada sie wszystko od razu do zmywarki i po obiedzie nie ma sladu ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- a, i jeszcze jedno, ktoras tu wklajala link do majtek treningowych. jak dla mnie zbyt drogi interes. w oszolomie widzialam w koszach majtki bodajze za 1zl. kupic ich trzeba duuuzo, policzyc X13zeta to troche kiepsko wychodzi.. wole zwykle |
||
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Wrocilismy ![]() Wczoraj w pociagu nadrobilam wszystko sumiennie, ale od teraz bede na biezaco. Komunia oczywiscie sie udala, pogoda srednio dopisala, ale wazne, ze humor byl ![]() Dzis ostatni dzien laby, jutro juz do pracy. Samych wspanialosci dla wszystkich mamusiek ![]() Problem z Kuba mamy ![]() Niecale 2 tyg temu pojawilo sie u niego na raczce kilka czerwonych kropeczek. Zareagowalam szybko, polecialam do lekarza, ktory stwierdzil, ze to jakas wirusowka, zapisal Clemastinum i mialo przejsc. Niestety wcale nie przeszlo, a tak sie rozsialo, ze teraz Kubus ma czerwone oba przedramiona i uda ![]() Bylismy dzis znow u lekarza, niewiadomo co to... Albo wirusowe, albo alergiczne. Mamy jutro robic morfo... Oczywiscie znow problem ze zlobkiem, bo lekarka nie moze wystawic zaswiadczenia, ze Kuba zdrowy, a w zlobku na gebe nie wierza... Do alergologa sie czeka sto lat i jak tu żyć... |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd w mieście się bierze kwiatki do sypania na Boże Ciało ?? Czy sukienka musi nuc cala biała czy wystarczy ze będzie jasna ??
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko - zdrowka dla Kubusia!
Aga - jedyne co mi przychodzi na mysl to jakies kwitnace drzewa/krzewy ogolocic po cichaczu jak nikt nie widzi ewentualnie pogadac z jakas kwiaciarka niech nie odlozy stare kwiaty ktorych juz na pewno nie sprzeda. no, ewentualnie jeszcze kupic w kwiaciarni albo pogadac z kims kto ma swoj ogrod i kwiaty, moze troche uzyczy... innych pomyslow nie mama co do sukienki to u nas kwiatkami sypia dziewczynki, ktore przystepowaly do I komunii św., i one maja wszystkie takie same alby Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2015-05-26 o 19:38 |
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście na fb sesję naszej Sarah?
spędziliśmy dzisiaj super dzień, Pietraszko przeszedł 1,5km bez problemu!!! Dopiero na koniec chciał sobie usiąść na schodkach zaliczyliśmy każdą kałużę jaka była po drodze, dosłownie każdą!!! Ale było super![]() Padł mi o 19:30 i mam wieczór dla siebie bo mąż na siatkówce
|
#3205 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Oj pogoda od dawna daje mi popalic. Dzis taki skwer byl a przed chwila y brzuza z tak straszna zlewa..
Jej moje dziecko zrezygnowalo z drzemki. Wstala o 8 I nasal nie spi.. Jak zyc? Skad ona type energii ma? Dodam ze na dworze bylysmy od 12 do 19
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
![]() Chciałam się tylko przypomnieć i powiedzieć, że żyje ale sesja mnie goni i praca mgr w toku także zabiegana jestem . Zapisałam moją córkę do przedszkola... jest co prawda na liście rezerwowej ale i tak jakoś dziwnie sie czuje, poza tym z pampersami jej nie wezmą a u nas to chyba do 18tki potrwa .Silver-kciuki za mamę! Nawijko-zdrowia dla Kuby ! |
|
|
|
#3208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie nie mam białej sukienki a wszyscy mnie namawiają że Olwika powinna już w tym roku sypać. Pogada ciulata, deszcze pada non stop, zimno, z Tz się nie odzywam, ogólnie dołująco jest. Mama ma coś wcześniej wrócic bo gdzies bardzo ją noga boli i każe nam przyjechać na któryś weekend, tzn. mi z Oliwką. A co do garów: nie trafiają od razu do zmywarki bo: niania nie tyka zmywarki, nie bardzo wie jak obsługiwać, układac itp.; teściowa naczynia zostawia gdzie popadnie, nawet do zlewu nie odkłada; a Młoda idzie totalnie na łatwiznę, po co ma się wysilać.
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Jestem. Witam Was.
Wczoraj miałam gości i miłe południe. Ale kurcze coś nam inhalator szwankuje u chyba trzeba nowy kupić. . Co polecicie do 150 zł? My mamy mojej mamy a ona kupowała go wiele lat temu ale nawet teraz on kosztuje ponad 300 zł no a na tyle mnie nie stać. .. mam nadzieje ze młody do soboty wyzdrowieje..
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wczoraj byliśmy kupic farby do pokoiku Hani bo w przyszły piątek majster wchodzi najgorsze jest to, że nie mogę się zdecydować jaki zrobić ten przedpokój:/ a no i jeszcze stolarz ma przyjechać niedługo z wymiarami na łóżeczko dla Hani ![]() Ifwka ja polecam crocsy, idealne na lato. Hania wolała je od sandałków emela. nóżka się nie odparza, nie koślawi nawijko zdrówka dla Kubusia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

bo właśnie też to jest an chwilę.

Przeraża mnie widok -3-4 latków przed blokiem wlepionych w tablety
bardzo to smutne. Technika strasznie poszła do przodu, ale to nie znaczy, że trzeba dzieci zaznajamiać od najmłodszych lat, a jednak.. Aż się boję co do będzie na KOmunię. Ja dostałam rolki, a jak patrzę co dzieciaki teraz dostają... 

dla chłopaków. Ale Antonio do Ciebie podobny!

ale był szpan na osiedlu
bubble worlds. A ja jej nie pokazuję celowo.

ja też dzisiaj podwójnie

14.08.2011