Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 08:58   #1381
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.30

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
Zawsze można zwrócić ;-)

Kod rabatowy na -30% : douglas
No tak ale mam deezee w mieście sąsiednim wiec można pojechać zmierzyć od razu itp.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 08:59   #1382
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Prześcieradło

Chcę kupić prześcieradło z gumką. Jak patrzę na ceny 15 zł na allegro to mnie to trochę martwi. Znacie sprawdzone miejsca, gdzie mogę kupić fajne prześcieradło z gumką, żeby nie trafić na bubel, który zaraz się zetrze lub skurczy w praniu? Na co zwrócić uwagę? Niby pisze na tych tanich aukcjach 100% bawełny jakiejś satynowej, ale to mi się kojarzy z tymi najtańszymi pościelami...
Najlepsze są w Home&you, a najgorsze w Jysk. Te z Home są grube, mają dobrą gumkę i ładne kolory, natomiast te z Jysk są cienkie, ściągają się i blakną.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 09:03   #1383
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Stender's ma genialne kule do kąpieli
Dziękuję, sprawdzę jeszcze Stendersa w takim razie

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 09:11   #1384
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też polecam prześcieradło z IKEI, mimo wielokrotnego prania, w ogóle nie wyblakło (czerwone).

Pytanie o olej kokosowy
czy nierafinowany extra virgin jest zawsze zapachowy?
Czy niezapachowy = rafinowany?

A jak się smaży na zapachowym, to te potrawy nabierają smaku kokosa? Mam w domu nierafinowany, ale jeszcze nic nie smażyłam, a kupiłabym mamie, tylko właśnie zeby potrawy kokosem nie przechodziły, bo słabo mi kokos np. do leczo pasuje
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 09:20   #1385
Inkus97
Rozeznanie

Pytanie o tabletki antykoncepcyjne.

Dzisiaj dostałam miesiączkę więc tak jak ginekolog mi powiedziała, zaczynam brać tabletki. I tutaj pojawia się moje pytanie, ile mniej więcej dni od zaczęcia przyjmowania tabletek można "swobodnie" współżyć z partnerem bez innych zabezpieczeń typu. prezerwatywa ?
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 09:26   #1386
karinkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Pytanie o tabletki antykoncepcyjne.

Dzisiaj dostałam miesiączkę więc tak jak ginekolog mi powiedziała, zaczynam brać tabletki. I tutaj pojawia się moje pytanie, ile mniej więcej dni od zaczęcia przyjmowania tabletek można "swobodnie" współżyć z partnerem bez innych zabezpieczeń typu. prezerwatywa ?
Czytalas ulotke? Jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki.
Stary 2015-05-27, 09:27   #1387
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
W biedronce często są

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ikea
Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Najlepsze są w Home&you, a najgorsze w Jysk. Te z Home są grube, mają dobrą gumkę i ładne kolory, natomiast te z Jysk są cienkie, ściągają się i blakną.
Dziękuję.
Sprawdze Home and you, Ikea oglądałam na stronie, ale zależy mi na większych rozmiarach.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 09:30   #1388
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
Czytalas ulotke? Jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki.
Tak, czytałam ulotkę ale najwidoczniej musiałam to przeoczyć
Stary 2015-05-27, 10:02   #1389
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
No właśnie się zastanawiałam czy można oddawać dwustronnie wydrukowane CV Wiesz, chodzi o to, żeby nikt nie pomyślał, że dałam pół CV Różne są przypadki
Zawsze możesz na dole pierwszej strony napisać:
-verte-
To będą wiedzieć, żeby obrócić na drugą stronę.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 10:18   #1390
trocka8
Wtajemniczenie

Jakiej jakości są te buty z deezee?

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 10:19   #1391
Inkus97
Rozeznanie

Wyjazd za granicę.

Moja mama z bratem jest od kilku lat w Anglii. Mi został jeszcze rok szkoły do skończenia i później chciałam wyjechać tam do pracy bądź dalej się tam uczyć. Mój chłopak coraz bardziej rozważa wyjazd za granicę już po tych wakacjach. To by oznaczało, że jeśli wyjadę razem z nim to "zawalę" jeden rok szkolny, akurat klasę maturalną. Mama od zawsze chciała żebym do niej przyjechała, brat wyjechał i sobie poradził w szkole to czemu ja bym miała sobie nie radzić? W Polsce mieszkam z dziadkami, z którymi kolorowo nie jest i też chciałabym się właśnie uwolnić od tego wszystkiego. Jedyną rzeczą, która mnie tutaj trzyma to właśnie ukończenie szkoły, bo reszta rodziny mówi, że mam zostać tu jeszcze ten rok i skończyć szkołę, ale skoro mam możliwość wyjechania już teraz i uczenia się bądź pracowania za granicą to chyba lepiej jest wykorzystać to i wyjechać po prostu ? Jakie jest Wasze zdanie ?
Stary 2015-05-27, 10:22   #1392
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Windows Movie Maker. Jeśli masz Windowsa na kompie, powinnaś go mieć. Bardzo prosty i intuicyjny, nie ma tam bardzo dużo opcji, więc raczej szybko można załapać.

Dziękuję

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:04   #1393
201708160922
Konto usunięte

Pewnie glupie pytanie, ale zapytam: co jecie na co dzien? Trudno o mnie powiedziec, ze jestem niejadkiem, ale jem bardzo wybrednie. Czesto nie mam na nic ochoty i chodze glodna lub jem np. chrupki kukurydziane lub suchary. Moze podpowiecie mi cos, czego dawno nie jadlam lub czego nie znam.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:17   #1394
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Pewnie glupie pytanie, ale zapytam: co jecie na co dzien? Trudno o mnie powiedziec, ze jestem niejadkiem, ale jem bardzo wybrednie. Czesto nie mam na nic ochoty i chodze glodna lub jem np. chrupki kukurydziane lub suchary. Moze podpowiecie mi cos, czego dawno nie jadlam lub czego nie znam.
Ale w pracy, czy na obiady, czy na co?
Stary 2015-05-27, 11:20   #1395
Quadesha
Zakorzenienie

Buty sportowe z 4f

Ma może któraś buty z tej firmy? Są jakieś godne polecenia? :P Szukam jakiś nowych na zumbe. Do tej pory miałam z Nike, ale niestety wczoraj się rozwalily Nie stać mnie w tej chwili żeby wydać kolejne 300 zł, a widzę, że w 4F maja tańsze Może polecacie mi jakiś konkretny model?
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:37   #1396
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ale w pracy, czy na obiady, czy na co?
Ostatnio to w ogole, caly dzien
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:49   #1397
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
omlet, jajecznica, frytki, pierogi czasem kupię, ziemniaki/kluski na parze plus szparagi, plus kurczak, masa różnych wariacji na temat makaron z warzywami i kurczakiem/mielonym, zupa meksykańska,rosół, pomidorowa, naleśniki na milion sposobów, placuszki ryżowe, ryż z kurczakiem curry i kukurydzą, lasagne, zapiekanki i na słodko i z mięsem, potrawka z kurczaka z ryżem, ryż na słodko, no długo by wymieniać
Stary 2015-05-27, 11:52   #1398
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Mam doklaadnie to sama :/ non stop nie wiem co zjesc. Wybredna jestem strasznie i ciagle mam problem co mam zjesc.

Wysłane z mojego GT-I8190

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:53   #1399
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Ja teraz często korzystam w nowalijek (wiadomo, że to jeszcze nie sezon na niektóre, ale kupuję) i czasem wystarczy ugotować młode ziemniaki, zrobić sałatę ze śmietaną i jajko sadzone i już mam obiad.
Często też robię sałatki (ostatnio nawet taka z młodych ziemniaków, rzodkiewki, szczypiorku i ogórka kiszonego ze śmietaną i majonezem) czy różne makaronowe np. z fetą, z tuńczykiem, albo z mixu sałat z różnymi dodatkami. Z owoców to przegryzam jabłka, gruszki czy truskawki, które zaczynają się pojawiać na straganach.
Stary 2015-05-27, 12:01   #1400
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
omlet, jajecznica, frytki, pierogi czasem kupię, ziemniaki/kluski na parze plus szparagi, plus kurczak, masa różnych wariacji na temat makaron z warzywami i kurczakiem/mielonym, zupa meksykańska,rosół, pomidorowa, naleśniki na milion sposobów, placuszki ryżowe, ryż z kurczakiem curry i kukurydzą, lasagne, zapiekanki i na słodko i z mięsem, potrawka z kurczaka z ryżem, ryż na słodko, no długo by wymieniać
Rzucisz przepis na placuszki ryzowe?
I czy mozesz rozwinac zapiekanki na slodko?

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:04   #1401
Dotka90
Zakorzenienie

Ja jem różne rzeczy, np.:

śniadania: owsianki/jaglanki z owocami; jajka na twardo; kanapki z pomidorem/ogórkiem; jajecznica na papryce/kiełkach/brokule; ciemny chleb z twarogiem i dżemem + kakao; placuszki owsiane; budyń jaglany.

II śniadania: koktajle - szybkie, proste, możliwość kombinowania ze składnikami, np.: banan, mango, ananas, awokado, jarmuż, szpinak, daktyle, jabłka, marchewka, gruszki, do tego jakieś pestki dyni, otręby no i jogurt/kefir; płatki jaglane z dodatkami, krem jaglany z dodatkami.

Poza tym: pudding chia; kanapki z serem, szynką, warzywami; kanapki z pastą jajeczną, z pastą z makreli/sardynek; jogurt + owoce; sałatki na bazie mixu sałat, albo np. makaronowe/ryżowe, np. makaron, tuńczyk, kukurydza, groszek.

obiady: leczo, racuchy, zupy-krem, najlepiej z mięsną wkładką, makaron z truskawkami i serem białym; zapiekanki makaronowe np. mięso mielone z indyka, brokuły, pomidory; naleśniki na słodko lub na ostro; pierogi; roladki z indyka nadziewane pieczarkami; kotlet + ziemniaki + surówka; ryba z dodatkami; filet z kurczaka + ryż, warzywa; ryż z jabłkami zapiekany; burgery domowe; domowa pizza; pulpety z indyka w sosie pomidorowym + pieczarki, makaron lub pulpety z ziemniakami i surówką; gulasz wołowy z kaszą i pieczarkami; udka z kurczaka duszone z warzywami; placki ziemniaczane; placki z cukinii; risotto; kaszotto.

Kolacja:
- kanapki z dodatkami
- tosty
- sałatki
- serek wiejski z warzywami
- jajka na twardo
- jajka na miękko
- jajecznica
- frittata
- mozzarella z pomidorami, bazylią, oliwą/octem balsamicznym
Stary 2015-05-27, 12:07   #1402
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Rzucisz przepis na placuszki ryzowe?
I czy mozesz rozwinac zapiekanki na slodko?
robię ciasto jak na naleśniki, dodaję tylko łyżeczkę proszku do pieczenia i mieszam to z ugotowanym ryżem. Potem w zależności od tego czy mają być to placuszki na słodko czy nie dodaję cukier i np. ananasa, albo wędlinę/kurczaka, pieprz, sól, pomidory,kukurydzę itp.

Zapiekanki na słodko to ułożony warstwowo ryż, owoce z cukrem/miodem/śmietaną/jogurtem naturalnym/serkiem homo/cynamonem, ryż, dodatki, ryż i na górę śmietana/jogurt/serekhomo
Stary 2015-05-27, 12:10   #1403
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Wyjazd za granicę.

Moja mama z bratem jest od kilku lat w Anglii. Mi został jeszcze rok szkoły do skończenia i później chciałam wyjechać tam do pracy bądź dalej się tam uczyć. Mój chłopak coraz bardziej rozważa wyjazd za granicę już po tych wakacjach. To by oznaczało, że jeśli wyjadę razem z nim to "zawalę" jeden rok szkolny, akurat klasę maturalną. Mama od zawsze chciała żebym do niej przyjechała, brat wyjechał i sobie poradził w szkole to czemu ja bym miała sobie nie radzić? W Polsce mieszkam z dziadkami, z którymi kolorowo nie jest i też chciałabym się właśnie uwolnić od tego wszystkiego. Jedyną rzeczą, która mnie tutaj trzyma to właśnie ukończenie szkoły, bo reszta rodziny mówi, że mam zostać tu jeszcze ten rok i skończyć szkołę, ale skoro mam możliwość wyjechania już teraz i uczenia się bądź pracowania za granicą to chyba lepiej jest wykorzystać to i wyjechać po prostu ? Jakie jest Wasze zdanie ?
szczerze mówiąc, ja bym skończyła szkołę a dopiero potem wyjechała.
znasz na tyle angielski, żeby skończyć tam szkołę i zdać maturę? ile lat miał twój brat jak wyjechał? bo jeśli był młodszy to oczywiste, że dobrze sobie ze wszystkim poradził, dzieci łatwiej łapią język.

zdasz tę maturę w przyszłym roku siłą rozpędu [pomyśl, w połowie maja będzie już po wszystkim, będziesz mogła jechać w świat], bo potem możesz mieć z tym problem i jak zaczniesz pracować to najzwyczajniej w świecie nie będzie ci się chciało wracać do tych szkolnych realiów.
wiadomo, można pracować i nawet nieźle zarabiać bez matury i studiów, ale nigdy nie wiesz, kiedy może ci się to wszystko przydać, więc nie warto palić mostów, olewając szkołę na ostatniej prostej.
więc moim zdaniem warto skończyć szkołę i dopiero wyjechać, zobaczysz, szybko zleci

Cytat:
ja jem na śniadanie owsiankę, potem jakąś kanapkę, (jeśli idę na trening to po treningu białko), na obiad zazwyczaj kombinacja "kurczak z czymś" [ziemniaki/ryż] albo jakiś makaron z sosem, pulpety pieczone, ryż z sosem, czasami ryba na podwieczorek najczęściej koktajl owocowy [ostatnio hitem jest ananas+banan+kiwi+wiórki kokosowe], wieczorem najczęściej twaróg z dodatkami, makrela, jajka albo curry wursty
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:14   #1404
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
robię ciasto jak na naleśniki, dodaję tylko łyżeczkę proszku do pieczenia i mieszam to z ugotowanym ryżem. Potem w zależności od tego czy mają być to placuszki na słodko czy nie dodaję cukier i np. ananasa, albo wędlinę/kurczaka, pieprz, sól, pomidory,kukurydzę itp.

Zapiekanki na słodko to ułożony warstwowo ryż, owoce z cukrem/miodem/śmietaną/jogurtem naturalnym/serkiem homo/cynamonem, ryż, dodatki, ryż i na górę śmietana/jogurt/serekhomo
Dziekuje

Stary 2015-05-27, 13:14   #1405
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość

zdasz tę maturę w przyszłym roku siłą rozpędu [pomyśl, w połowie maja będzie już po wszystkim, będziesz mogła jechać w świat], bo potem możesz mieć z tym problem i jak zaczniesz pracować to najzwyczajniej w świecie nie będzie ci się chciało wracać do tych szkolnych realiów.
wiadomo, można pracować i nawet nieźle zarabiać bez matury i studiów, ale nigdy nie wiesz, kiedy może ci się to wszystko przydać, więc nie warto palić mostów, olewając szkołę na ostatniej prostej.
więc moim zdaniem warto skończyć szkołę i dopiero wyjechać, zobaczysz, szybko zleci
Popieram
a na wakacje nie chcesz wyjechać? podszkolić język, popracować i pobyć z rodziną, zobaczyłabyś jak Ci się tam żyje
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 13:17   #1406
Dotka90
Zakorzenienie

Ponawiam

Cytat:
Pytanie o olej kokosowy
czy nierafinowany extra virgin jest zawsze zapachowy?
Czy niezapachowy = rafinowany?

A jak się smaży na zapachowym, to te potrawy nabierają smaku kokosa? Mam w domu nierafinowany, ale jeszcze nic nie smażyłam, a kupiłabym mamie, tylko właśnie zeby potrawy kokosem nie przechodziły, bo słabo mi kokos np. do leczo pasuje
Stary 2015-05-27, 13:20   #1407
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam
Rafinowany jest bardziej pachnacy.

Ale oba będą dawały aromat potrawie.

Stary 2015-05-27, 13:28   #1408
Dotka90
Zakorzenienie

A jest coś takiego, jak nierafinowany, bezzapachowy?

Ogólnie lepszy jest nierafinowany, tak?
Stary 2015-05-27, 13:54   #1409
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
A jest coś takiego, jak nierafinowany, bezzapachowy?

Ogólnie lepszy jest nierafinowany, tak?
Rafinowany to przetworzony chemicznie. Lepszy nierafinowany jest mniej przetworzony i bez chemii.
Zapachu nie możesz sie calkiem pozbyć. Bo to jednak produkt naturalnie pachnacy.

Stary 2015-05-27, 14:00   #1410
Dotka90
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi Szkoda, że jedzenie zyskuje ten kokosowy zapach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości